|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki Bourjois
Bourjois cenie za jakosc.
Uwielbiam ich blyszczyki i cienie - sa super trwale. Jak wykoncze choc jeden podklad z moich otwartych to sprobuje jakiegos... Alem predzej skoncze puder w kamieniu wiec mam pytanie - Czy B. ma jakies dore matujace pudry w kamieniu? (moj ulubiony Creme Puff Max Factor wiec szukam ew dla odmiany czegos podbnego) |
|
|
|
#422 |
|
Konto usunięte
|
W Galerii Centrum
To jest ten w tubce? Jeśli tak to były w Sephorach (wydawało mi się, że Kazmierzu też), widziałam w Plazie lub M1 (ok. polowy stycznia) i w GC Dziękuje, muszę sie tam wybrać. A ile on kosztuje?? Tyle, co inne błyszczki Bourjois??
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam ostatnio białą czekoladke, bardzo fajny efekt .Subtelnie rozświetla także spokojnie można stosować na dzień.To muj pierwszy rozświetlacz(już wiem że nie ostatni
) także nie mam porównania ale jak dla mnie super |
|
|
|
#424 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;6496061] A ile on kosztuje?? Tyle, co inne błyszczki Bourjois??
[/quote]Z tego co pamiętam, to zbliżona cena.
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tego tuszu Volume Clubbing dziewczyny nie polecacie?Tak mi wynika z lektury wątku.Szkoda.
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest jeszcze odrębny wątek dotyczący tego tuszu - zajrzyj tam
![]() A co polecania - więcej jest narzekań na zmywanie niż na sam tusz...
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
architek80= tak jak pisze annmarie zajrzyj na watek poswiecony wlasnie temu tuszowi...
a swoja droga ja go polubilam-moim zdaniem daje naprawde widoczny efekt wydluzonych i pogrubionych rzes,a od kiedy opanowalam jego zmywanie<w dodatku niedrogim plynem palomy swoja droga widzialam go niedawno w SP za niecale 32zlote... |
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzucam kolejne zdjecia rozy.Wydaje mi sie,ze mimo,ze ciemne,to latwiej jest porownac kolorki
![]() Nie,chyba nie wrzuce,bo jakies bledy ladowania sa
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki , poszkam wątku. Ja bardzo lubie burzuje , mam jeszcze podkład 10 hours of sleep -całkiem fajny . I 2 róże które kocham.
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Bourjois jest delikatniejszy od creme puff, mniej kryjący i bardziej suchy. Moim zdaniem ma własciwosci jak sypki. Ma przeurocze małe pudeleczko do którego mam za duży pędzel (to niestety jego wada) i bardzo intensywnie pachnie..jak vibovit. Czy ładnie, to kwestia gustu, mnie pasuje
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
A czy są w sprzedaży jeszcze podkłady Matt Lovely? Bo w UK nie widzę ich w sklepach
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nakładając gąbeczką - jest jak prasowany - nakładając pędzlem - jest jak sypki
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
potwierdzam (i przyznam, że już sobie go zamówiłam
)Co do Bourjois - róże to już klasyka i wszystko zostało o nich powiedziane. Błyszczyki z serii 3D - dla mnie tragedia. Miałam jeden z les nudes i cosmic . Przyznam, że jakość okropna, niejedne niskopólkowe są o wiele lepsze. Głowny zarzut - znikały z ust w ciągu 20 minut. Podkład 10 hours sleep effect - mam i lubię. polecam! Tusze do rzęs - miałam styczność z kilkoma rodzajami, kilka lat temu i pamiętam, że nie zrobiły na mnie wrażenia. Puder prasowany (taki w okrągłym, czarnym pudełeczku) co z tego, że wydaje się, że ma jasny odcień, a pachnie pięknie, gdy na skórze ciemnieje potwornie i robi się pomarańczowy Tyle z moich doświadczen z Bourjois. Nie są one najprzyjemniejsze, ale wcale mnie to nie odstręcza, a wręcz przeciwnie - następnym wielkim krokiem będą cienie tej firmy. Już kilka pięknych liliowych i różowych odcieni wpadlo mi w oko
|
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja mam zagwostke bo nie moge sie zdecydowac na róż - na pewno chce nr 11, podobaja mi sie jeszcze 33, 34, 35, ale przeciez nie kupie sobie wszystkich
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam nr.33,w planach napewno 34,95,54 i moze 17.I nic mnie nie powstrzyma Musze tylko zuzyc jakies inne,zeby miejsce sie w szufladzie zrobilo (i zeby nie wyrzucac pieniedzy w bloto) |
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam za duzo kolorowki i mialam sie ograniczac
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, wieczny brak miejsca na kolorówkę...
![]() Dodam, że od wczoraj jestem w posiadaniu drugiego cienia - nr 15, Rose Peau. Piękny, jasny róż, z milionem drobinek. I tak jak jego braciszka, nr 33 - używam go jako rozświetlacza - daje ładny efekt rozjaśnienia i dużo drobinek; bo 33 to raczej tylko lekki kolor (róż, rzekłabym - holograficzny) i błysk. Do kolekcji brakuje mi tylko zupełnie białego. Jest nieziemsko srebrzysty, muszę go mieć.
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: wybacz, nie zauważyłam że to chodzi o cień, w głowie mam tylko róże....
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Brun Illusion? Śliczny cynamonowy odcień, ale na skórze delikatny ![]() I ma złote drobineczk, śliczny jest
|
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze Sienne i Rose de jaspe, i zastanawiam się, czy któryś z tych (33, 34, 35) nie będzie dublem, a u mnie w perfumerii akurat nie mieli tych kolorów
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich!dziewczyny czy ktos mial takie cienie?
http://allegro.pl/item304394017_okaz...bourjois_.html nigdy nie widzialam na stoiskach Bourjois tych cienie |
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tu kolejne watki na Wizazu zachecajace do nowych zakupow Szczegolnie wlasnie ten,jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się bardzo podoba Jasny, delikatny, chłodny róż, z różowymi i złotymi drobinkami. Pięknie wyglada tez na powiekach. Dziewczyny pisały że u nich daje raczej brzoskwiniowy kolor - u mnie nie widze ani nutki brzoskwini.
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hosenko, a moglabys wkleic djecie tego rózu? nie widzialam Twoich burżujkowych zbiorów chyba... Moren, mnie też TŻ pilnuje, tzn. sie stara
|
|
|
|
|
#448 |
|
BAN stały
|
Ja też miałabym prośbę do Hosenki o wklejenie koloru 35 ( zdjęcie na ręku bym poprosiła jak można)
A przetestować sama nie mogę bo niedostępny u nas
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Brązu tam nie ma wogóle.
Zrobię jutro fotkę bo dziś już raczej kiepsko wyjdzie. EDYCJA: zrobiłam fotki. Na ręce koloru nie widać - sam połysk (widać tylko złoto, bez rozu ). Na twarzy jednak widać ten delikatny jasny chłodny róż jutro postaram sie o lepsze fotki Jeszcze tu fotka: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1800
|
#450 |
|
Wtajemniczenie
|
U tej sprzedawczyni były tez wycofane jakieś 3-4 lata temu szminki, więc podejrzewam, że i te cienie nie najświeższe...
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

A ile on kosztuje?? Tyle, co inne błyszczki Bourjois??
) także nie mam porównania ale jak dla mnie super

Ja mam nr.33,w planach napewno 34,95,54 i moze 17.I nic mnie nie powstrzyma
Szczegolnie wlasnie ten,jak dla mnie.

). Na twarzy jednak widać ten delikatny jasny chłodny róż