Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-04, 19:56   #2641
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!!

Pyati, możesz se pojeść jakiś tam Ascofer czy cuś. Ale jak dla mnie to sok z buraka codziennie i z hemoglobiny 8 wlazłam na 9.5 i to byl giga sukces, bo wcześniej lekarz mi zapisał tardyferon i on nie podniósł prawie nic.
A po porodzie bardzo pomógł mi hemofer, jeśli nie mylę nazwy. Rodzinna by ci dała co trza.

Cytat:
Napisane przez kasptak Pokaż wiadomość
Dobiegł,żyje, jestem bardzo dumna!!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Brawo

Nam to i niania nie potrzebna, Bartuś od małego uczony spać przy normalnych dźwiękach dochodzących z domu. Polecam. Nie trzeba zamykać drzwi, czy chodzić na palcach. A dziś to zasnął w pikoju gdzie matka oglądała ten dramat zwany meczem żeby tak mecz spierdzielić

Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-09-04 o 19:57
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 20:42   #2642
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Agusia, jakżem leżała, takżem z leżaka spadła. Niedopchania... ����������
z braku laku trzeba sobie inaczej radzić przecie nie zmuszę do "dopychania":haha ha:

Dziewczyny (Pyati, Agusia), już teraz zamiast tych mutacji to możecie zapodać kw. foliowy 5 mg albo femibion natal i choćby coś na rozrzedzenie krwi.
Kasp mnie poleciła Acessan. Można zacząć od małych dawek (30mg) albo połowę Acardu. Jak wam te badania chodzą po głowie

Pyati, Lucy dobrze prawi. Wieli temu też miałam problemy z anemią i pomogło jeszcze oprócz buraków picie drożdży, kefirów (pomagają przyswoić żelazo) i oczywiście zielone warzywa (koktajle z natki, szpinaku, jarmużu itp.)

Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2016-09-04 o 20:44
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:09   #2643
wuncek
Rozeznanie

Mi na żelazo burak nie pomógl, ale soczek robiłam dobry sesese ))
Ale polecam sorbifer, podnosi ładnie ale skutki uboczne są twarde i czarne jak smola :P
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 22:31   #2644
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Mi na żelazo burak nie pomógl, ale soczek robiłam dobry sesese ))
Ale polecam sorbifer, podnosi ładnie ale skutki uboczne są twarde i czarne jak smola :P
U mnie tylko czarne, twardosc bez wiekszych zmian

Natka ja biore Femibion, ale tam jest zwykly kwas. Teraz sie zastanawiam czy odstawic Femibion jak zaczelam ten metaafolin czy moge brac to I to?

Ps. Coraz bardziej mniee stres telepie przed ta laparo

Edytowane przez agusia8524
Czas edycji: 2016-09-04 o 23:07
agusia8524 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 23:10   #2645
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Pyati, możesz se pojeść jakiś tam Ascofer czy cuś. Ale jak dla mnie to sok z buraka codziennie i z hemoglobiny 8 wlazłam na 9.5 i to byl giga sukces, bo wcześniej lekarz mi zapisał tardyferon i on nie podniósł prawie nic.
A po porodzie bardzo pomógł mi hemofer, jeśli nie mylę nazwy. Rodzinna by ci dała co trza.

Brawo

Nam to i niania nie potrzebna, Bartuś od małego uczony spać przy normalnych dźwiękach dochodzących z domu. Polecam. Nie trzeba zamykać drzwi, czy chodzić na palcach. A dziś to zasnął w pikoju gdzie matka oglądała ten dramat zwany meczem żeby tak mecz spierdzielić

Oj kochana, to sie ciesz po prostu, że masz takie dziecko. Ja moich nigdy nie uczyłam spania w ciszy, a oboje mają bardzo czuły sen. Nie wszystkie dzieci można tego "nauczyć". To kwestia osobnicza i w takiej sytuacji żadne nauki tu nic nie dadzą. Ja też od zawsze potrzebuję totalnej ciszy by spać. Leo, to jeszcze jest względny w tym temacie, ale moją córkę budził nawet czajnik elektryczny gotujący wodę za ścianą, jak spała to wody w kiblu nie spuszczaliśmy taki był hardcore. Także ten...
No, nie każdy ma taki luksus
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-04, 23:12   #2646
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Oj kochana, to sie ciesz po prostu, że masz takie dziecko. Ja moich nigdy nie uczyłam spania w ciszy, a oboje mają bardzo czuły sen. Nie wszystkie dzieci można tego "nauczyć". To kwestia osobnicza i w takiej sytuacji żadne nauki tu nic nie dadzą. Ja też od zawsze potrzebuję totalnej ciszy by spać. Leo, to jeszcze jest względny w tym temacie, ale moją córkę budził nawet czajnik elektryczny gotujący wodę za ścianą, jak spała to wody w kiblu nie spuszczaliśmy taki był hardcore. Także ten...
No, nie każdy ma taki luksus
O ja pierdzielee
Stary 2016-09-05, 04:44   #2647
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Pokaż wiadomość
U mnie tylko czarne, twardosc bez wiekszych zmian

Natka ja biore Femibion, ale tam jest zwykly kwas. Teraz sie zastanawiam czy odstawic Femibion jak zaczelam ten metaafolin czy moge brac to I to?

Femibion natal 1 ma metafoline. Malo bo malo ale ma. Mozna laczyc z duza dawka zwyklego kwasu i najczesciej.sie to robi. Ja polecam actifolin 2 mg. 20 zl i sporo metafoliny. Opakowanie chyba na miesiac starcza.
Owszem, mozna się juz na wszelki wypadek suplementowac tylko jak jednak wyjdzie mthfr to z badania homocysteiny juz nic nie wywnioskujesz bo nie bedziesz wiedziec czy zbilas ja kwasem foliowym czy tez wcale nie mialas jej podwyzszonej i nie tedy droga do rozwiazania zagadki.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-05, 06:02   #2648
pyati
Kocia mama

Agusia ok 170 km w jedna stronę 😜

Dziewczyny dzieki za rady 😘 ja brałam acard w cyklu w ktorym mi soe torbiel zrobila i troche sie zrazilam bo polaczylam jedno z drugim 😜 ale może wrócę do niego. Co do żelaza itp tp ja spróbuję podwyższyć dieta i za 3 tyg robię kontrolne badania i wtedy mam przyjść do rodzinnej.

Z kwasem foliowym to ja biorę dwie normalne dawki. Ale kupie ten femibion 😊

Chciałabym żeby mi cokolwiek pomoglo bo jak narazie wszystko mi miesza. Po ostatnim skończeniu clo i akardu torbiel, po iui i encortonie cykl 33dni, teraz cykl 25 dni...

pyati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 07:37   #2649
Natuś-77
Zakorzenienie

Bry nie lubię poniedziałków zwłaszcza takich, kiedy szef wraca po urlopie. Już czuję zrzędzenie....a wszystko jego wina, bo nie trzyma od lat porządków (nigdzie) a potem ja dostaję burę.. ale dziś chce czuć się tak, jakby woda po kaczce..Już wizualizuje i w głowie układam odpowiedzi na jego dziwne riposty

Dziewczyny, wiem, że któraś z was pisała tu na forum aktualizacje na I-szą stronę. Proszę jeszcze raz o wysyłanie takich info do wiadomości a nie na wątku, bo...jak korzystam z telefonu to nie potrafię tego zrobić a potem niestety nie pamiętam, kto i kiedy i co?
Stary 2016-09-05, 08:11   #2650
midusia86
Zakorzenienie

Dzień dobry! A ja dzisiaj do dentysty na przeglądzik, aaaaaa.
Natka, malaMi chciała się przenieść piętro wyżej na pierwszej stronie 😉
Stary 2016-09-05, 08:37   #2651
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Femibion natal 1 ma metafoline. Malo bo malo ale ma. Mozna laczyc z duza dawka zwyklego kwasu i najczesciej.sie to robi. Ja polecam actifolin 2 mg. 20 zl i sporo metafoliny. Opakowanie chyba na miesiac starcza.
Owszem, mozna się juz na wszelki wypadek suplementowac tylko jak jednak wyjdzie mthfr to z badania homocysteiny juz nic nie wywnioskujesz bo nie bedziesz wiedziec czy zbilas ja kwasem foliowym czy tez wcale nie mialas jej podwyzszonej i nie tedy droga do rozwiazania zagadki.
Dzięki
Zgadza się, ale ja wykańczam jeszcze Classica, a tam tylko zwykły.
Czyli jak badać homocysteinę to przed braniem kwasu?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Bry nie lubię poniedziałków zwłaszcza takich, kiedy szef wraca po urlopie. Już czuję zrzędzenie....a wszystko jego wina, bo nie trzyma od lat porządków (nigdzie) a potem ja dostaję burę.. ale dziś chce czuć się tak, jakby woda po kaczce..Już wizualizuje i w głowie układam odpowiedzi na jego dziwne riposty

Dziewczyny, wiem, że któraś z was pisała tu na forum aktualizacje na I-szą stronę. Proszę jeszcze raz o wysyłanie takich info do wiadomości a nie na wątku, bo...jak korzystam z telefonu to nie potrafię tego zrobić a potem niestety nie pamiętam, kto i kiedy i co?
Ja poniedziałek mam na 11.30, więc cudne rozruszanie, ale jak dołożę zajęcia dodatkowe to będę chadzać na 9.40
Zapisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-05, 08:48   #2652
zielinka_87
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Zgadza się, ale ja wykańczam jeszcze Classica, a tam tylko zwykły.
Czyli jak badać homocysteinę to przed braniem kwasu?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Ja poniedziałek mam na 11.30, więc cudne rozruszanie, ale jak dołożę zajęcia dodatkowe to będę chadzać na 9.40
Zapisz
Zdwcydowanie przes suplementacja folianami, acardem i wit z gr B

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 11:39   #2653
Natuś-77
Zakorzenienie

U nas sobie co chwile kapie deszcz obu na działce też popadało
a mnie dziś czeka smażenie powideł
Stary 2016-09-05, 12:19   #2654
Gosiurek
Wtajemniczenie

Podczytałam zaległości z wątku. W weekend byłam na porządnym góralskim weselichu i muszę się pochwalić że wytrzymałam prawie do drugiej i nawet sporo potańcowałam
Za to wczoraj ledwie stanęłam na nogi, a obrzęki mam do teraz..

Cytat:
Nie dziwię się. Mija dokładnie rok od mojego zabiegu, ale te nerwy to do dzisiaj mam w pamięci.

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
a mnie dziś czeka smażenie powideł
Ze śliwek?
Ja mam klęskę urodzaju jabłek i muszę znaleźć trochę czasu aby zasmażyć do słoików
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-05, 12:31   #2655
Natuś-77
Zakorzenienie

Gosiurek, ale ci fajnie z tym weselem. Choć skutków ubocznych nie zazdraszczam.

Powidła śliwkowe ofkors jabłek tez mam sporo, żałuję bo mało soku dają a tak to bym włożyła do sokownika i sok sam gotowy
Stary 2016-09-05, 12:35   #2656
Gosiurek
Wtajemniczenie

Ze śliwek fajna jest tzw śliwkowa nutella
Jak będę smażyć śliwki to zrobię i tego kilka słoików
Stary 2016-09-05, 18:09   #2657
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Ze śliwek fajna jest tzw śliwkowa nutella
Jak będę smażyć śliwki to zrobię i tego kilka słoików
Dasz przepis?

Było się czego bać przy laparo?
Zaczytam czytać fora i
I się powtórzę, kiedy można się seksić, ćwiczyć i latać samolotem?

Raaaany jakie mam wzdęcie
A rano myślałam, że wszystko wkoło chyba coraz gorzej wchodzi mi mleko, a w szczególności kawa z mlekiem pita po jedzeniu. Chociaż myślałam, że może wirus, bo mnie zimno telepało z godzinkę
Zapisz
Stary 2016-09-05, 19:57   #2658
violino
Zadomowienie

Hej, hej. Widzę sporo nowych nickow, nie zaglądałam dawno, bardzo niefajny czas był dla mnie w te wakacje

Z komórki nie nadrobię, muszę to sobie zostawić na powrót do domu i dostęp do laptopa.

Zielinko, jak się czujesz?

Czy komuś jeszcze w międzyczasie się udało?

My po pierwszej wizycie w Gamecie. Dowiedzieliśmy się, że wyniki mojego TŻ są nietypowe, bo ilość jest w normie, ale nieruchliwe, czyli coś musi na nie działać. Np. jakaś chemia z zewnątrz. Np. w pracy... Co jest prawdopodobne niestety Oczywiście o zmianie pracy nie ma mowy. W sensie, musiałby zmienić zawód...

Powtarzamy badanie w czwartek. Jeśli będzie "jakieś", to od razu mrożą i w ciągu 6 miesięcy lecimy z procedurą (a że trwa z 8 tygodni to za max 4 miesiące zaczynamy). Jeśli żadne, czyli znowu 0% ruchliwych, to nie wiem, co dalej...

O kosztach nawet nie mówię. Nie mam ubezpieczenia w Polsce więc ceny za leki będą kosmiczne. Plus badania i loty. Na jeden raz damy radę.
Stary 2016-09-05, 20:24   #2659
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz przepis?

Zaczytam czytać fora i
I się powtórzę, kiedy można się seksić, ćwiczyć i latać samolotem? z
http://wielkiezarcie.com/przepisy/nu...ierek-30023922

Ja robię podobnie, ale bez cukru waniliowego i na 3 kilogramy śliwek cukru na maxa kilogram (jak są słodkie śliwy to dużo mniej, najlepiej próbować na bieżąco) To coś fajnie pasuje do ciast piernikowych

Przed laparo bałam się wszystkiego, łącznie z tym że się nie wybudzę z narkozy
Ale serio co może być najbardziej uciążliwe to ból brzucha - mnie to nie dotyczyło, wystarczył ketonal po zabiegu, ewentualnie reakcja na znieczulenie w postaci wymiotów. Moja współlokatorka biedna z tego powodu została zatrzymana do nastepnego dnia.
Na drugi dzień trochę ciągną szwy, pobolewają barki i ma się wzdęty brzuch. To wszystko mija w ciągu 2-3 dni.
Ja paradoksalnie najgorzej wspominam zmianę plastrów, mam delikatną skórę na brzuchu i po 3 dniach już miałam zdarty naskórek
U mnie o seksie nie było mowy, bo miałam razem z histeroskopią i plamiłam, ale nawet przy samej laparo jakoś sobie nie wyobrażam bzyku bzyku z tym nadętym bandziochem
Samolot i delikatne ćwiczenia kilka dni po nie powinny byc problemem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-05, 20:38   #2660
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
http://wielkiezarcie.com/przepisy/nu...ierek-30023922

Ja robię podobnie, ale bez cukru waniliowego i na 3 kilogramy śliwek cukru na maxa kilogram (jak są słodkie śliwy to dużo mniej, najlepiej próbować na bieżąco) To coś fajnie pasuje do ciast piernikowych

Przed laparo bałam się wszystkiego, łącznie z tym że się nie wybudzę z narkozy
Ale serio co może być najbardziej uciążliwe to ból brzucha - mnie to nie dotyczyło, wystarczył ketonal po zabiegu, ewentualnie reakcja na znieczulenie w postaci wymiotów. Moja współlokatorka biedna z tego powodu została zatrzymana do nastepnego dnia.
Na drugi dzień trochę ciągną szwy, pobolewają barki i ma się wzdęty brzuch. To wszystko mija w ciągu 2-3 dni.
Ja paradoksalnie najgorzej wspominam zmianę plastrów, mam delikatną skórę na brzuchu i po 3 dniach już miałam zdarty naskórek
U mnie o seksie nie było mowy, bo miałam razem z histeroskopią i plamiłam, ale nawet przy samej laparo jakoś sobie nie wyobrażam bzyku bzyku z tym nadętym bandziochem
Samolot i delikatne ćwiczenia kilka dni po nie powinny byc problemem
Dzięki za przepis

Też będę miała z histero.
Z seksem bardziej mam na myśli czy po tygodniu czy np. 3tygodniach
Ja też się boję, że się nie wybudzę, że będę że cewnik wywoła mi stan zapalny, że wenflon, że lewatywa, że w ogóle szpital, że tabuny studentów i co oni tam będę robić i mówić jak ja taka nieświadoma i bezbronna
Ps. bandzioch to ja mam wielki już z pół roku, sąsiadka mnie kontem oka obserwuje
A kiedy bandzioch schodzi? W sensie to napompowanie.
Zapisz

Zapisz
Zapisz

--
ZapiszZapisz
Zapisz

Czas edycji: 2016-09-05 o 20:33
Stary 2016-09-05, 20:43   #2661
Gosiurek
Wtajemniczenie

Seksik po 3 tygodniach to na luzie
Napompowanie to tak po 3, max 4 dniach mi zeszło. I to też nie masz tak, że nie wiadomo jaki balon taszczysz, raczej jak solidne wzdęcie
U mnie nie było lewatywy i cewnika, a do domu wypisywali w ten sam dzień jak było ok.
Szwy rozpuszczalne
Stary 2016-09-05, 20:48   #2662
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Seksik po 3 tygodniach to na luzie
Napompowanie to tak po 3, max 4 dniach mi zeszło. I to też nie masz tak, że nie wiadomo jaki balon taszczysz, raczej jak solidne wzdęcie
U mnie nie było lewatywy i cewnika, a do domu wypisywali w ten sam dzień jak było ok.
Szwy rozpuszczalne
Jak czytam po necie to różnie dziewczyny piszą, część, że nie miała cewnik, część, że miała lewatywę, a część, że ten płyn. W Poz biorą na 3 dni na oddział
Zapisz
Zapisz

Czas edycji: 2016-09-05 o 21:12
Stary 2016-09-06, 00:55   #2663
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz przepis?

Zaczytam czytać fora i
I się powtórzę, kiedy można się seksić, ćwiczyć i latać samolotem?

Raaaany jakie mam wzdęcie
A rano myślałam, że wszystko wkoło chyba coraz gorzej wchodzi mi mleko, a w szczególności kawa z mlekiem pita po jedzeniu. Chociaż myślałam, że może wirus, bo mnie zimno telepało z godzinkę
Zapisz
Miałam laparotomię jednocześnie z histeroskopią i bzykałam delikatnie po 5 dniach, bo się chciało Od następnego cyklu się normalnie starałam. A w jeszcze następnym zaszłam.
Z ćwiczeniami to kazali mi do miesiąca się nie forsować.

Cytat:
Jak czytam po necie to różnie dziewczyny piszą, część, że nie miała cewnik, część, że miała lewatywę, a część, że ten płyn. W Poz biorą na 3 dni na oddział
Zapisz
Zapisz
Lewatywę i cewnik miałam. Bez cewnika to sobie nawet nie wyobrażam. Ja akurat zabieg miałam po 8 rano, trwalo z wybudzeniem do 12, potem przespałam większość dnia, a potem puszczały te leki, narkoza to czułam się źle. A pionizowali dopiero w następnej dobie. No ale może po zwykłej laparoskopii to się od razu wstaje i idzie, nie wiem jak to jest. Ale ja mimo wszystko nie wspominam źle. miałam mega bolesne hsg na żywca i było sto razy gorzej

Stary 2016-09-06, 06:21   #2664
malinka1984
Zakorzenienie

Dzień Dobry.
My dziś pakujemy walizki i jutro wieczorem w drogę na ostatnie wakacje tego roku-kierunek Baska Voda Chorwacja.
Dziś na 17:00 usg prenatalne,poprosimy o kciuki.Dla wszystkich moc kciuków i wiruski z rozpoczętego 12tc i synkowe urwiskowe.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 07:29   #2665
Natuś-77
Zakorzenienie

No właśnie Malinko, od rana paczę w kalendarz na tę datę i myślę o Tobie. Chcę, żebyś wróciła z super wiadomościami i potwierdzeniem Amelki

Aguś, ja zazwyczaj wybieram węgierki i prawie w ogóle nie dodaję cukru, bo one same w sobie przez 3 dni smażenia wytrącają cukier. Tylko pierwszego dnia podsypuję im trochę (jakieś 1/2 szkl. na 3 kg). A trzeciego dnia, jak przekładam do słoików to część normalnie a do części sypię kakao. I tu już na oko. Jak mi smakuje to zostawiam
Aaa i wg. mnie najlepiej przed każdym pobytem w szpitalu opróżni na maxa jelita, bo...niektóre toalety straszą

Violino, powodzenia. Trochę to trudne będzie z dolotami, ale do ogarnięcia. Ja tez dojeżdżałam w Pl. do Wa-wy po 6-7 ha w pociągach i się dało a co do leków to nic do stracenia nie masz, władze się zmieniły i chyba leki refundowane też....więc jak się mylę Kasptak to popraw!!!

Kasptak, na terapii czy babcie cię zamordowały
Stary 2016-09-06, 08:22   #2666
midusia86
Zakorzenienie

Bry! Nadaję z wyra.
Malinka kciuki za dzisiejsze genetyczne! 😘
Natus, leki dalej sa refundowane, nawet niektóre parę groszy tańsze. Wszystko max 3 razy na osobę oczywiście. Ale że lista leków refundowanych zmienia sie chyba co 2 miesiące, to super pewnym nigdy być nie można...

My mieliśmy wczoraj obejrzeć sobie fajną komedię, ale w zamian uatrakcyjnilismy sobie wieczór pobytem na SOR. Zwyczajnie sobie wstaję po kolejną szklankę mleka, a tam jak nie chlupnie to myślałam, że podpuscilam... I tak jeszcze później killa razy żywą krwią. Jeszcze na sor w łazience wypadł taki duzy kawałek błony (przepraszam te, które przy sniadaniu....), ale lecieć chociaż przestało. Dziec żyje i ma się dobrze. Najprawdopodobniej ten krwiak, co od 3 tyg próbuje się wchłonąć jednak pękł i wywołał taką powódź. Zbadali, uspokoili i odeslali do domu. Ja właśnie odespalam, a TZ poszedł nieprzytomny do roboty.
Stary 2016-09-06, 08:42   #2667
kasptak
Zakorzenienie

Cześć dziewczęta! Jestem, żyje, tylko mi szef ciśnienie podnosi, no i oczywiście centrum egzaminów medycznych, bo najprawdopodobniej mnie nie dopuszczą do egzaminu-co z tego, że to wina ich systemu informatycznego... plus do tego pms, więc rozumiecie
Midusia, ale mi stracha napedzilas... aż mi trzecia kawa się prawie cofnela. Idziesz na l4?
Malinka, kciuki i udanych wakacji

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Natka, terapia jutro , chyba przedostatnia

Stary 2016-09-06, 08:47   #2668
midusia86
Zakorzenienie

Chciałabym kawyyyy.... 😯 chyba sobie dzisiaj dam dyspense. Ja grzecznie jeszcze najblizsze 2 tyg na L4. Po wczorajszych atrakcjach już nie zamierzam dyskutować z moim ginkiem na ten temat...
Stary 2016-09-06, 08:49   #2669
Natuś-77
Zakorzenienie

No Midusia, to niezłe jaja mieliście. Ale dobrze, że teraz ok.

Kasptak, szkoda słów na ten system..ale czasem bywa tak, że systemu się nie przeskoczy
PMS? ...właśnie zjadłabym coś mega ostrogo, żeby mnie popaliło po gymbie to raczej normalne nie jest?

Mhm...no i mam do was pytanie. Jadłyście kiedyś suplementy typu chrom, zielona herbata kawa i jęczmień? co by unormować łaknienie na słodkie? Tak się zastanawiam...czy najpierw zrobić sobie krzywe cukrowe itp. i potem zacząć łykać czy w ogóle odpuścić?
(PS: 16 lat temu moja znajoma z pracy łykała chrom i pięknie schudła nic nie robiąc poza tym, po prostu odechciało jej się słodkiego. Stąd moje pytanie)
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Stary 2016-09-06, 08:52   #2670
violino
Zadomowienie

Nata, chyba nadal są refundowane, bo tak mi lekarz powiedział. Że na ubezpieczenie jakieś 300 zł, a bez... ze 2500
Wolałabym z dojazdem niż z dolotami. Samolotem nie mam żadnego wyboru, jeden lot dziennie, i nie codziennie, i powrót dwa dni później. Nie sama podróż mnie martwi tylko nieobecność w pracy. Nie mam już tyle urlopu, żeby bez finansowej obsuwy to robić, a jeśli zaczniemy w styczniu, to już w ogóle nie będę miała :P
A u mnie z robotą słabo ostatnio i nawet na zapas nie mogę popracować. Pomijam, że kasy też jeszcze całej nie mamy, ale idę na całość wedle zasady, że jakoś to będzie.

Midusia, nie wyobrażam sobie nawet, ile się strachu najedliście. Dobrze, że z dzieciem wszystko w porządku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości