|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Tak się nieśmiało odezwę...
Microlife
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z higienicznych mam jeszcze patyczki do uszu dla niemowlaków ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- A że ja tak nieodpowiedzialnie zapytam, to jaki termometr ma b. duże znaczenie? Szczerze mówiąc mam wpisane "jakiś termometr"
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie nie wiem czy bezdotykowy czy jakis elektryczny ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Oho, chyba wszystkie ogladaja druga szanse ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Albo poszly spac
|
|
|
|
|
#1626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdyby wszystkie działały jak należy jak kiedyś rtęciowe, to nie byłoby o czym mówić, ale niestety tak nie jest ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() Elektroniczny to masz na myśli taki pod pachę/do pupki z końcówką jak rtęciowy? Wrzuć może jakieś fotki albo linki między czym wybierasz, to będzie łatwiej coś doradzić.
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- objadlam sie tortilla pyszna byla !Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, sporo naskrobałyście a ja nie mam jakoś weny czytać dzisiaj
![]() Nadrobię jutro, ewentualnie pojutrze bo jtro chyba wybierzemy sie do Ikei. Temat już kiedyś był, ale może jeszcze raz napiszecie na co warto zwrócić uwagę z rzeczy dzieciowych oprócz tych słynnych ręczniczków? Ja dzisiaj przejrzałam stronkę i w oko mi wpadły muślinowe ręczniczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60319528/ i pościel mi się podoba (to tak na przyszłość, bo narazie chcę sam śpiworek) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60251991/ ale tak się zastanawiam jaki jest wymiar uniwersalny poscieli dziecięcej? Bo Ikea pewnie ma swoje wymiary jak w dorosłej? ![]() I co z prześcieradełkami i podkładem na materac? Brać już w tej ikei czy rozejrzeć się na necie? Jak macie jakieś swoje typy o piszcie śmiało
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Witam się z wieczorka
![]() Nadrabiam ![]() Tak, imię córci będzie Roksanka ![]() Któraś z Was pytała czy szczotka z Chicco jest miękka - właśnie sprawdzałam, mięciutka. Nie planujemy używać pieluch wielorazowych. Stawiamy na Pampers. Chyba, że wczytam się co taki pampers zawiera i doznam szoku... i będziemy zmuszeni do zmiany zdania
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko czy sprawdzą się z jednej firmy? W sensie, żeby się nie okazało, że coś nie pasuje a w szafie już karton pieluszek. Tak sobie dumam bo samej mi przez myśl to przeszło ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupie jedna paczke startowych a pozniej bede kombinowac i wybierac ktore najlatwiej bedzie mi zakladac, ktore beda pachniec, ktore nie beda odparzaly itp...
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak macie, że jak leżycie np na lewym boku i zmienicie pozycję na plecy to Wasze dziecię jest ułożone z lewej strony i brzuch wygląda jak skocznia narciarska?
Z jednej strony wysoko a z drugiej sporo niżej? I jeszcze aż zaboli mnie chwilę przy tej zmianie pozycji.---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
Ja stawiam na początek na te pampersy z paseczkiem-pokazuja czy są siuski
potem już pewnie będzie z górki i będę wiedziała kiedy są jakieś skarby.Żegnam się na dziś z falujacym brzuchem, w którym Lili gra w piłkę. |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Heh, Microlife Żartuję! I już wyjaśniam. Może uda mi się lepiej niż poprzednio ![]() Z dousznymi się zgadzam, że to kiepski zakup, bo prawdopodobieństwo błędnego mierzenia jest bardzo duże, jak się nie trafi dobrze w błonę bębenkową, czy w co to tam trzeba. Bezdotykowy do czoła to super komfort dla Ciebie i dziecka, zwłaszcza jak dziecko śpi albo jest marudne i wierci się przy tym mierzeniu, co niestety przy chorobie jest na porządku dziennym. Pod pachę/do pupci - no da się, dla oceny temperatury nie ma to znaczenia. Dlaczego się tak upieram przy Microlifie? Bo miałam różne termometry i ta firma bardzo się wybija, a do tego daje wieczystą gwarancję i wcale nie jest droga w porównaniu do konkurencji. Mam zarówno bezdotykowy NC100 jak i elektroniczny MT 16c2 Cytat:
![]() Nie czytaj! Znając Twoje podejście do składów, szok jest prawdopodobny ![]() Dokładnie! I dodałabym jeszcze "które nie będą przeciekać". Pupcie mają swoje niepowtarzalne kształty i choć ciągle to nawet dla mnie samej dziwnie brzmi, to wiem, że w praktyce bywa tak, że jak na okrągło z pieluszki coś wylatuje przez nogawkę lub górą, to pomaga zmiana rozmiaru lub firmy.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-05 o 23:01 |
||
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
A własnie jak to jest ze smarowaniem pupy? Przy każdej zmianie pieluszki? I czym wtedy? Tym linomagiem bądź bepanthen? Czy niczym?
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Zaszalałam w Zarze i Roksance kupiłam dwie koszulki z długim rękawem i spodenki na 3-6 m-cy. I w h&m boską czapeczkę ze skarpetkami ala buciki ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Już 1 kg! Rośnie słodka kluseczka ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale no nie chce sie w nich zakopac ... co do termometru to bezdotykowy z apteki mysle ale nie zn firm.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslalam ze nie ma to większego znaczenia, dlatego wole pytać doświadczonej mamuski czasem taniej uczyć się na czyichś błędach![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1642 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Ja chyba jednak w pościel, ręczniki itp. niemowlęce rzeczy zaopatrzę się w Internecie / sklepie stacjonarnym, bo i większy wybór co do jakości materiału i więcej wzorów i kolorów Nam teściowa kupiła jeden ręcznik z kapturkiem na 100cm, ale będę musiała dokupić jeszcze co najmniej 2 dodatkowe Mamy też od niej rożek i on jest taki ni sztywny ni miękki Zamiast niego chciała kupić nam właśnie pościelkę do łóżeczka, ale rozmiaru materaca nie znamy a i kolejnej NIEBIESKIEJ rzeczy bym już nie zdzierżyła Cytat:
Co do gazet to nie czytam, choć kusiło mnie ostatnio wybrać którąś w kioski, ale po przejrzeniu 3/4 to reklamy albo kolekcje ubrań z wyższych półek dla maluszków Zrezygnowałam.A wczoraj wpadły nam jeszcze 4 pary bodów z długim rękawem z Lidla za 3,99 euro za 2 sztuki |
|||
|
|
|
#1643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
* jeden podkład na łóżeczko w zupełności ci wystarczy; * łapki niedrapki z reguły nie mają żadnej gumeczki i dziecko sobie je z łatwością wciągnie i ich kupno nie ma sensu. Jak będzie potrzeba to wystarcza małe skarpetki ![]() * kremu na brodawki nie ma chyba sensu kupować na zapas, bo możesz go wcale nie użyć, lepiej sobie smarować własnym mlekiem. Ten krem i kapturki na brodawki bym zostawiła na liscie awaryjnej ![]() * z Frankiem w ciąży ani razu nie użyłam pudru, ani oliwki (leżą do teraz). Za to na pewno teraz na pierwsze tygodnie kupię emolium do kąpieli : ![]() * ciemieniucha też wychodzi nieco później i czasem samo nawilżanie zwykłym balsamem i wyczesywanie wystarcza
|
|
|
|
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie dawki zelaza macie? Bo ja mam chyba jakas na konia. Robilam rano morfologie, ciekawe czy bedzie po tym zelazie lepsza niz ostatnia :-/ A sok z burakow to ze swiezych robicie? Krzywa robie... bleeeeee |
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uciekam do dentysty 😷😭 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64982291]Z doświadczenia powiem, że
* jeden podkład na łóżeczko w zupełności ci wystarczy; * łapki niedrapki z reguły nie mają żadnej gumeczki i dziecko sobie je z łatwością wciągnie i ich kupno nie ma sensu. Jak będzie potrzeba to wystarcza małe skarpetki ![]() * kremu na brodawki nie ma chyba sensu kupować na zapas, bo możesz go wcale nie użyć, lepiej sobie smarować własnym mlekiem. Ten krem i kapturki na brodawki bym zostawiła na liscie awaryjnej ![]() * z Frankiem w ciąży ani razu nie użyłam pudru, ani oliwki (leżą do teraz). Za to na pewno teraz na pierwsze tygodnie kupię emolium do kąpieli : ![]() * ciemieniucha też wychodzi nieco później i czasem samo nawilżanie zwykłym balsamem i wyczesywanie wystarcza [/QUOTE]Ja dostałam od teściowej w komplecie niedrapki i one właśnie są takie luźne, że dziecko z pewnością szybciutko sobie z nimi poradzi Skarpetki to dobra opcja Któregoś dnia strasznie panikowałam, że nie mam listy wyprawkowej, ale wczoraj zdałam sobie sprawę, że przecież większość z tych rzeczy można w dowolnym czasie kupić Najważniejsze to chyba jest wcześniejsze skompletowanie torby dla mamy i dziecka na pobyt w szpitalu i pierwsze dni po porodzie ![]() Co do pampersów, to planuję kupować najtańsze z marketów, ale jak to wyjdzie - zobaczymy
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-06 o 08:36 |
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
hej, normalnie zasnac nie moglam co sie polozylam na lewy bok to dostawalam kopniaki, na plecach to samo . wieksza chwile mialam na prawej stronie..,
ej czy wy tez tak macie ze czujecie malenstwa na dole? i takie macie uczucie jakbyscie bączki puszczaly ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Carola, da sie przezyc glukoze. Ja biorę tylko femibion a hemoglobina jest w normie (12.8). Co do pieluch i chusteczek to mamy pampers sensitive na poczatek i jeden karton pampersow (3)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pewnym momencie nawet się przestraszyłam, bo ok, dobrze, że dziecko aktywne, ale w takim miejscu i aż tak bardzo... Widocznie nóżki były u góry i stąd takie uczucie
|
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

ja mam wrażenie, że mój Julek to już chyba z 20 kg waży 

)