|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Ja zamierzam wziąć (o ile urwie się z pracy), to będzie pierwsze wspólne usg
![]() O ile wszystko będzie rozwijało się ok, chcę w Katowicach na Łubinową, a tam nie można tak z drogi przyjść rodzić. Jako alternatywy Szpital Leszczyńskiego i Szpital Bonifratów. |
|
|
|
#4382 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego też bym wzięła, ale znowu musiałby brać wolne w pracy... Jak nie dostanie, to pójdę sama
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a chodzę do ginekologa, który jest tam ordynatorem. Niestety wizyty prywatne. Sam ginekolog z polecenia. Moja koleżanka była mega zadowolona ze szpitala. Wiadomo tylko, że tam nie można iść jeśli wystąpią komplikacje itd. Alternatywny myślę o kolejowym szpitalu albo na klinika na medyków
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz chodzi ze mną na wszytskie wizyty
Dobranoc kochane! |
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
My jedziemy razem na połówkowe. Maz by sobie nie darował gdy by nie pojechał. Na tym w 13t tez byliśmy razem. Był bardzo zauroczony i wzruszony widokiem bobasa. ☺
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
Mój P tez chodzi na każda wizytę ale wtedy czeka pod gabinetem.
Dobranoc kolorowych snow! 🌜😊 |
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od dwoch dni probuje nasion lnu,pije taki kisiel na noc, jest lepiej! Migdaly pomagaja mi tylko na chwile Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Ale macie fajnie z mężami na miejscu,mój nie był ze mną jeszcze na żadnej wizycie, jest tylko w weekendy, więc nie ma szans ![]() Chcecie mieć mężów przy porodzie sn ?
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze byłam temu przeciwna i żyłam w przekonaniu, że za żadne skarby męża nie wezmę... a teraz im dalej tym bardziej się przekonuję, że może jednak warto
Jeszcze on będzie musiał to przemyśleć czy na pewno chce, w końcu co się zobaczy nie zostanie już odzobaczone
|
|
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
Lolita piękne wspomnienie 😊😍
Ja bym chciała żeby Piotrek był przy porodzie , ale tylko na poczatku nie przy samej akcji. ☺ ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- U mnie migdały nie pomogły na zgage. 😑 |
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż od zawsze mówił, że nie będzie chciał być przy porodzie, ale od kiedy jestem w ciąży zmienił zdanie
Ale że moja gin przebąkuje coś o cc to zobaczymy jak to sie potoczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja stwierdzam ze lepiej jest miec mame w moim przypadku. Maz byłby w szoku, a mama moze by jeszcze jakies znieczulenie wynegocjowała |
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama to bardzo chce iść na jakieś usg ale kompletnie nie mam okazji jej zabrać
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Moj bedzie ze mną przy porodzie. Tutaj to standard. Mam nadzieje ze nje zemdleje
Ale nie pozwolę mu zaglądać miedzy moje nogi
|
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też bardzo chce być przy porodzie, on jest z tych co ze względu na zawód pierwszą pomoc ma w jednym palcu
ba nawet wie jak poród odebrać w razie czego ! Także bez obaw biorę go ze sobą ![]() Znam taki przypadek, że mąż był przy porodzie pierworodnego dziecka i kilka lat później jego żona chciała mieć drugie dziecko i on się nie zgodził bo powiedział, że nigdy w życiu jej więcej takiej krzywdy nie zrobi 😂 facet miał większą traumę niż sama rodząca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4403 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy sama ciężarna ponosi wtedy z tego tytułu jakiś konsekwencje, niestety nie wiem...Cytat:
Prenatalnych by mi nie darował i myślę że tak samo będzie z porodem ![]() W ogóle jak się wściekłam z samego rana... na najbliższą wizytę mam zrobić tylko badanie moczu i morfologie a że dojeżdżam 40km do kliniki , stwierdziłam że nie ma sensu się bujać zrobię prywatnie w przychodni. O ja głupia Ludzi multum...mimo że dokulałam się 15min przed otwarciem przychodni, w dodatku same niemowy nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie "kto ostatni?". No nic, otworzyli weszłam, siadłam ze mną 3 ciężarne na krzywą cukrową i banda emerytów, rencistów. To że my ciężarne miałyśmy magiczne "brzuszki niewidki " i wszyscy zlali ten fakt to już normalka, ale to że jakiś stary cap wyzwał mnie od najgorszych bo przepuściłam kobitkę by się coś pielęgniarki spytała mocno podniósł mi ciśnienie a najlepsze że jak już wychodziłam to kolejny cap żywcem mnie staranował w drzwiach, gdy cała reszta na poczekalni darła ryjki bym go nie przepuszczała bo on się wpycha niestety zamiast siłować się z panem, starałam się jak najdalej uskoczyć z brzuchem z jego pola rażenia , co też spotkała się ze zbiorowym oburzeniem i ja się pytam gdzie ci wszyscy obrońcy życia poczętego ? |
||
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Ewe, to Ty nie wiesz, że obrona życia poczętego nie obowiązuje w kolejkach?
A serio strasznie Ci współczuję przeżyć. Ja czekam, aż mój brzuchol będzie widoczny bardziej i mam zamiar prosić o ustąpienie w kolejce, jeśli będę się gorzej czuć.W ogóle jaka zmęczona jestem, w nocy obudził mnie skurcz obu łydek tak bolesny, że płakałam z bólu... a niby biorę magnez i potas Do tego nie mam upławów a swędzi mnie i piecze, ale tylko na zewnątrz, więc nie wiem, czy to jakieś podrażenienie czy infekcja. Zaopatrzyłam się w Clotrimazolum i Tantum Rosa (bo niby w ciąży można), i jak mi nie przejdzie to w poniedziałek się zapisałam już do gina. Tylko, że prywatnie, więc znów kaska pójdzie ![]() Dziewczyny kupujecie poduszki ciążowe do spania? Takie rogale?
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż był przy pierwszym porodzie i teraz napewno też będzie.Nie wyobrażam sobie,że miało by go nie być. Mega wsparcie! ![]() Cytat:
ludzie są okropni ! masakra. Jak ja mam iść oddać krew albo mocz to też mnie od razu krew zalewa... najgorsze te mohery
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż tylko marudzi bo ciężko mnie w nocy przytulić i zajmuje 3/4 łóżka 😁Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam maila do NFZ, jeśli raczą odpowiedzieć to dam znać jak to wygląda w takich przypadkach. |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poduszki nie kupuję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

Co by tu porobić...

ja stwierdzam ze lepiej jest miec mame w moim przypadku. Maz byłby w szoku, a mama moze by jeszcze jakies znieczulenie wynegocjowała
Ludzi multum...mimo że dokulałam się 15min przed otwarciem przychodni, w dodatku same niemowy nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie "kto ostatni?". No nic, otworzyli weszłam, siadłam ze mną 3 ciężarne na krzywą cukrową i banda emerytów, rencistów. To że my ciężarne miałyśmy magiczne "brzuszki niewidki " i wszyscy zlali ten fakt to już normalka, ale to że jakiś stary cap wyzwał mnie od najgorszych bo przepuściłam kobitkę by się coś pielęgniarki spytała mocno podniósł mi ciśnienie