Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-06, 18:43   #3571
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
To ja już po wizycie, bonus jak był tak jest ale nic mu się nie dzieje, można próbować go wywalić laparoskopowo. Termin na Żelaznej ma mi zaklepać moja lekarka, ale pewnie z rok się zejdzie. Generalnie nie ma pośpiechu, najpierw Wojtula do kupy pobieramy a później ja się dam pokroić
Super wiesci
Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Cały czas jezdzi w grudniu kończy 3 lata i ma jeszcze duzo miejsca.

To jak tam? Jutro czy w czwartek?
Jesli po 13 to jutro, bede juz po bieganiu

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 18:43   #3572
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie.. Czy Waszym dzieciakom burczy/przelewa się w brzuchu w czasie karmienia?
Czy tylko mój ma jakieś problemy z jedzeniem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-06, 18:54   #3573
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie.. Czy Waszym dzieciakom burczy/przelewa się w brzuchu w czasie karmienia?

U nas też to słyszę wydaje mi się że to normalne...?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 18:57   #3574
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

U nas też słychać też myślę, że to normalne
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 18:58   #3575
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kiedyś tego nie słyszałam.
Lekarz mi powiedział, że burczenie może być przy ząbkowaniu. A ja jeszcze się naczytałam że to może jakieś nietolerancje itp.
W sumie trochę się tym martwię,ponieważ to burczenie pokryło się z buntem na jedzenie

Stary 2016-09-06, 18:59   #3576
fablous
Zakorzenienie

Roses gdzie przepadłas? Jak tam po wizycie? Bo mi Ala marudzi, że już ją rączki bolą od zaciskania kciuków

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 19:21   #3577
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

My juz po wizycie. Bylo lekkie opoznienie, potem szybko do domu bo pora kapania i zaczela sie maruda.
Wracajac do najwazniejszego...pan neurolog twierdzi ze dziecko rozwija sie adekwatnie do wieku, nie ma absolutnie zadnych zaburzen. Dla swietego spokoju wystawil skierowanie na usg przezciemiaczkowe. Oczywiscie umowie Emi, zeby miec spokojne sumienie. Milion razy nas zapewnial ze nie ma powodow do obaw. Ufffff.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
To ja już po wizycie, bonus jak był tak jest ale nic mu się nie dzieje, można próbować go wywalić laparoskopowo. Termin na Żelaznej ma mi zaklepać moja lekarka, ale pewnie z rok się zejdzie. Generalnie nie ma pośpiechu, najpierw Wojtula do kupy pobieramy a później ja się dam pokroić
To super ze bonus nie rozrabia

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Moje dziecko pierwszy raz śpi w dzien 1,5h, szkoda tylko że na moich rękach

To juz cos!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Cały czas jezdzi w grudniu kończy 3 lata i ma jeszcze duzo miejsca.

To jak tam? Jutro czy w czwartek?
Czwartek

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Roses gdzie przepadłas? Jak tam po wizycie? Bo mi Ala marudzi, że już ją rączki bolą od zaciskania kciuków
Aaaaaa dzieki za kciuki, Twoje, Aluni i wszystkich was kobitki z waszymi dzieciaczkami
Moc waszych kciukow nie zna granic
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-06, 19:32   #3578
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
My juz po wizycie. Bylo lekkie opoznienie, potem szybko do domu bo pora kapania i zaczela sie maruda.
Wracajac do najwazniejszego...pan neurolog twierdzi ze dziecko rozwija sie adekwatnie do wieku, nie ma absolutnie zadnych zaburzen. Dla swietego spokoju wystawil skierowanie na usg przezciemiaczkowe. Oczywiscie umowie Emi, zeby miec spokojne sumienie. Milion razy nas zapewnial ze nie ma powodow do obaw. Ufffff.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

To super ze bonus nie rozrabia

To juz cos!

Czwartek

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Aaaaaa dzieki za kciuki, Twoje, Aluni i wszystkich was kobitki z waszymi dzieciaczkami
Moc waszych kciukow nie zna granic

Gr a

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Sory, cos mi na mozg padlo i nie ogarnelam, ze wciskam wyslij...

W kazdym razie wiedzielismy, ze tak bedzie! Kciucki sie przydaly. Medal dla Emi

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Glowa mi peka, maly drze sie od 6 godzin. Chusta pomaga na max 15min. Wstyd sie przyznac, ale ja juz nie mialam sily i zostawialam go ryczacego na chwile.

Dziewczyny, co mialyscie na wesele, dj czy zespol?
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 19:40   #3579
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Ja słyszę mleko wpadające do żołądka tez myslalam ze to ok

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Gr a

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Sory, cos mi na mozg padlo i nie ogarnelam, ze wciskam wyslij...

W kazdym razie wiedzielismy, ze tak bedzie! Kciucki sie przydaly. Medal dla Emi

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Glowa mi peka, maly drze sie od 6 godzin. Chusta pomaga na max 15min. Wstyd sie przyznac, ale ja juz nie mialam sily i zostawialam go ryczacego na chwile.

My zespół

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

To teraz my prosimy kciuki bo jutro o 8 nasze bioderka ida na oględziny ;-)

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 19:42   #3580
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ann, czyzby oswiadczyny?

Na naszym weselichu byl zespol rockowy ino troche bardziej weselnie grali. Solowki gitarowe byly w ilosci hurtowej

W zenicie skoku tez bylam wyrodna matka. Wychodzilam na chwile nabrac oddechu i dalej jazda. U nas na ostry ryk pomaga ulozenie mlodej na moim przedramieniu, glowa przy moim zgieciu lokcia, dlon w kroku mlodej. Twarz dziecia skierowana do gleby. Druga reka wtykam i przytrzymuje smoka. Glosny bialy szum i mega mocne kolysanie gora dol. Karp level expert

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ola
Stary 2016-09-06, 19:57   #3581
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Ann, czyzby oswiadczyny?

Na naszym weselichu byl zespol rockowy ino troche bardziej weselnie grali. Solowki gitarowe byly w ilosci hurtowej

W zenicie skoku tez bylam wyrodna matka. Wychodzilam na chwile nabrac oddechu i dalej jazda. U nas na ostry ryk pomaga ulozenie mlodej na moim przedramieniu, glowa przy moim zgieciu lokcia, dlon w kroku mlodej. Twarz dziecia skierowana do gleby. Druga reka wtykam i przytrzymuje smoka. Glosny bialy szum i mega mocne kolysanie gora dol. Karp level expert

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Ola

Co ty haha czekam na pierścionek. Taki oficjalny. Bo nieoficjalnie Oświadczył mi się rok temu, jeszczezanim wiedzieliśmy o Antku... Ale ze ja kobieta wymagająca. Musi się wysilać facet.

Zespół rockowy to by i mi się podobał. Ale babciom to nie wiem :p i te wszystkie dziwne zabawy i konkursy mi się nie podobają i ja tego nie chce. I jeszcze muszę znaleźć kogoś kto będzie potrafił ogarnąć po ang lub francusku. Chyba sobie daruje wesele :p

Teraz tata zajmuje się krzykaczem. Jutro wyśrubuje wszystko.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Ja słyszę mleko wpadające do żołądka tez myslalam ze to ok

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

My zespół

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Kciuki za bioderka. My czekamy na wyniki..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-06, 20:07   #3582
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Babciom tez sie podobalo, bo zagrali im kilka walczykow i innych oberaskow. Zespol naprawdę na poziomie. Wzielismy sklad 6 osobowy i nie zalujemy ani grosza!!! Z zabaw tez chcielismy zrezygnowac, to nas przekonali i bylo super. Lider zespolu jest wodzirejem. Dzialo sie oj dzialo. Nawet animacje dla dzieci poprowadzil.
Nie grali rockowo non stop. Wszyscy wiemy jaka jest mentalnosc naszych ziomali. Zespol gral weselne kawalki, ale wprowadzal swietne solowki. Wiele osob pytalo nas potem skad taki super zespol

Ann pierscien musi byc! I to koniecznie z diamentem. Trzeba sie cenic
Stary 2016-09-06, 20:08   #3583
Iwonia27
Zakorzenienie

Rose super
Przelewanie w brzuchu tez slysze u Igorasa
Kocie cale szczescie ze nic sie nie rozwija.
Anne mielismy zespol. Było czaaaadowo bo ciagle zabawiali gosci az wlasciciele lokalu prosili o namiary bo jeszcze takiej imprezy nie widzieli i z sali obok z sasiedniego wesela pare par sie bawilo na naszym bo tam byly lata '60
Kciuki za nastepnych potrzebujacych- to ja nawet juz nie puszczam
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:13   #3584
Monanka83
Zakorzenienie

Nina znowu imprezuje po wizycie u siostrzyczek ��
Stary 2016-09-06, 20:16   #3585
AnneMariie
Zadomowienie

Dobra dziewczyny. Dawajcie mi nazwy zespolow!

Roses, mam jeden z diamentem. Chcialabym z szafirem. Ale zobaczymy co wymysli :p
Stary 2016-09-06, 20:17   #3586
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Zespół też chyba 7 czy 8 osób z saksofonem
Myślę, że albo dobry zespół, albo dj

Cytat:

My z mamą robiłyśmy dzisiaj przecier pomidorowy, jestem padnięta. Mąż padnięty, bo dostał Marysię na 4 godziny, Marysia padnięta, bo poza domem i nie było nawet za bardzo jak jej położyć a jutro ciąg dalszy.
Pamiętam jak w zeszłym roku dostałam skrzynkę pomidorów do przerobienia... Omijałam tę skrzynkę przez kilka dni, aż zaczęły się psuć, nie miałam siły się za nie zabrać, przychodziłam po pracy i marzyłam o tym, żeby iść spać... Co było dalej, same wiecie

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:22   #3587
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra dziewczyny. Dawajcie mi nazwy zespolow!

Roses, mam jeden z diamentem. Chcialabym z szafirem. Ale zobaczymy co wymysli :p
Ja mialam tez zespol i grali wszystko od walczyka po Rihanne bylismymega zadowoleni wszystko na zywo - zagrali o co tylko poprosili goscie...w pewnym momencue zrobilsie z wesela koncert zyczen boo ciagle byly specjalne dedykacje najwazniejsze ze goscie zadowoleni.
Nazywaja sie "Ma sens band".

My jesteśmy w domu dzidziunia śpi a mi sie nawet nie chce pod prysznic😂

Ola kciuki za bioderka!
I my tez poprosimy jutro 8.50 o kciuki tez za bioderka

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:28   #3588
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:

U nas też słychać, więc chyba ok.

Cytat:
U nas był DJ i bardzo chwalę sobie to rozwiązanie - gość naprawdę super poprowadził wesele. Jak zostali już sami młodzi na parkiecie to nawet było nieśmiertelne Du Hast Rammsteina . Znajomi pół roku później mięli wesele z zespołem i nie dość, że były bardzo długie przerwy (jedna nawet 50 min), to jeszcze parę piosenek skopali.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Mia, Ola na jutro
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:28   #3589
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Zatem oficjalnie - Warszawa spotyka się w czwartek o 13 w huśtawce!

Anne Marie - my mieliśmy Mocną Grupę Wodzirejów, u nas konkretnie Radek Skorowski, genialny był, goście zachwyceni! Puszczał wszystko - i bardziej na rockowo i klasyki i disco polo też się znalazło, jak powiedzieliśmy że rodzina niestety lubi więc przemycił coś akceptowalnego

Dobrych wyników gratuluję, kciuki na jutro będę trzymać za kogo trzeba
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-06, 20:29   #3590
daggmara
Z deszczem w butach

Roses - no, przeca wiadomo było, że wszystko będzie gites

Kocie - to dobrze, że nic więcej się nie dzieje ponad to, masz z tego powodu jakieś dolegliwości, czy po prostu sobie jest?

Cytat:

Serio? współczuję, nie wyobrażam sobie płaczu przez tyle godzin, ja bym chyba zwariowała.
Ja zostawiałam w pierwszych tygodniach, jakoś nie mogłam sobie poradzić, więc rozumiem. Lepiej odetchnąć na osobności i wrócić ze świeżym umysłem niż się samemu denerwować.

W ogóle muszę pochwalić moje bobo, naprawdę nie ma u nas dni, kiedy byłby nieodkładalny. Kilka cięższych dni mieliśmy przy zębach, teraz wracamy do dawnego rytmu. Dziś byliśmy prawie 7h poza domem. Samochód, czekanie w przychodni, potem jakieś zakupy i znowu jazda samochodem.
W przychodni słysząc krzyki jednego chłopca bardzo też chciał sobie popłakać. Co chwilę robił podkówkę, ale wtedy szybko go zagadywałam. I jak mu coś doskwiera to najpierw działa mimika - podkówka czy inne smutne minki i jest czas na reakcję zanim będzie płacz, no, kochany jest.
Trochę tylko pozawodził dziś, gdy mu pani doktor jajka oglądała, a w zasadzie to chyba stażystka, która mu nad głową nawisła nie podpasowała.

W każdym razie po naszej wizycie u endo:
Usg wszystkie dobre, wyniki krwi dobre biorąc pod uwagę przedział wiekowy, ilość włosków bez zmian, pod koniec września będziemy ponawiać badanie krwi, żeby porównać poziom hormonów w czasie. Mamy nie panikować, bo wyniki są dobre. Ale ciężko siedzieć na spokojnie..

I lekarka fajna nam się trafiła. Chciałam ją łapać na oddziale, ale akurat dziś była w przychodni na zastępstwie za kogoś, bez problemu nas przyjęła po wszystkich pacjentach, a dzięki temu, że złapaliśmy ją w przychodni, dostaliśmy nowe skierowanie od razu, bo miała dostęp do komputera.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:49   #3591
dzustam
Zakorzenienie

Kciuki dziewczyny!
Dagmara, będzie dobrze.

Dziś Alicja zrobiła kilka kupek z krwią i śluzem. Wczoraj jadlam krem z selera, myślicie, że to może być od tego?

Dzwoniłam do lekarza, tego specjalisty od wątroby. On jest też gastrologiem i pediatrą, był na spotkaniu, więc jutro będę próbowała się skontaktować. Martwię się. Mam wrażenie, że jej te problemy gastryczne i z wątrobą (w sensie pogorszenia wyników i tak niezbyt dobrych) pojawiły się po drugiej dawce szczepionki. Bardzo możliwe, ze to NOP coś nabałaganił. I teraz co mamy zrobić z kolejną dawką szczepionki?

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 20:55   #3592
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Roses - no, przeca wiadomo było, że wszystko będzie gites

Kocie - to dobrze, że nic więcej się nie dzieje ponad to, masz z tego powodu jakieś dolegliwości, czy po prostu sobie jest?

Serio? współczuję, nie wyobrażam sobie płaczu przez tyle godzin, ja bym chyba zwariowała.
Ja zostawiałam w pierwszych tygodniach, jakoś nie mogłam sobie poradzić, więc rozumiem. Lepiej odetchnąć na osobności i wrócić ze świeżym umysłem niż się samemu denerwować.

W ogóle muszę pochwalić moje bobo, naprawdę nie ma u nas dni, kiedy byłby nieodkładalny. Kilka cięższych dni mieliśmy przy zębach, teraz wracamy do dawnego rytmu. Dziś byliśmy prawie 7h poza domem. Samochód, czekanie w przychodni, potem jakieś zakupy i znowu jazda samochodem.
W przychodni słysząc krzyki jednego chłopca bardzo też chciał sobie popłakać. Co chwilę robił podkówkę, ale wtedy szybko go zagadywałam. I jak mu coś doskwiera to najpierw działa mimika - podkówka czy inne smutne minki i jest czas na reakcję zanim będzie płacz, no, kochany jest.
Trochę tylko pozawodził dziś, gdy mu pani doktor jajka oglądała, a w zasadzie to chyba stażystka, która mu nad głową nawisła nie podpasowała.

W każdym razie po naszej wizycie u endo:
Usg wszystkie dobre, wyniki krwi dobre biorąc pod uwagę przedział wiekowy, ilość włosków bez zmian, pod koniec września będziemy ponawiać badanie krwi, żeby porównać poziom hormonów w czasie. Mamy nie panikować, bo wyniki są dobre. Ale ciężko siedzieć na spokojnie..

I lekarka fajna nam się trafiła. Chciałam ją łapać na oddziale, ale akurat dziś była w przychodni na zastępstwie za kogoś, bez problemu nas przyjęła po wszystkich pacjentach, a dzięki temu, że złapaliśmy ją w przychodni, dostaliśmy nowe skierowanie od razu, bo miała dostęp do komputera.

Jak Maja robi podkówkę to ja zaczynam się śmiać, rozbraja mnie ta minka super, że wszystko ok !

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mia, kciuki

Stary 2016-09-06, 20:59   #3593
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Jak Maja robi podkówkę to ja zaczynam się śmiać, rozbraja mnie ta minka super, że wszystko ok !

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Mia, kciuki

Mnie też rozbraja, serce mi się topi od razu i mam ochotę go wycałować wtedy

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-06, 21:00   #3594
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Daga, super ze wyniki wszystkie dobre
Dzustam a co ma krem z selera do kupki Alicji?
Stary 2016-09-06, 21:08   #3595
dzustam
Zakorzenienie

Seler jest silnie uczulający. Tak sobie tłumaczę, licząc, że problem minie wraz z niejedzeniem selera...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 06:37   #3596
Monanka83
Zakorzenienie

Pobudki 3.40, 5.40! Jestem taka szczęśliwa
Stary 2016-09-07, 06:42   #3597
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Pobudki 3.40, 5.40! Jestem taka szczęśliwa

Brawa dla Ninki

Stary 2016-09-07, 07:00   #3598
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Brawo Nina
Stary 2016-09-07, 07:01   #3599
Monanka83
Zakorzenienie

Jezuuu jakie ja masz rzeki i jeziora mleka przez to odciaganie! Faaak
Stary 2016-09-07, 07:31   #3600
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dagg, Rose super wiesci

Dzustam, dobrze ze masz zaufanego doktorka.

Anne, my mielismy zespol. Dluga to historia, ale wyrzucilam ich ze swojego wesela. Kasy tez dostali tylko czesc
Gdybym miala brac slub jeszcze raz to we dwoje na plazy zagranica.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości