|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Jeżeli mielibyśmy kupować monitor oddechu to z certyfikatem medycznym
Nie wszystkie go mają.
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() Piekny brzusio i lozeczko widze ze juz stoi, zazdraszczam
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Piękny jest I tak, już konkretny brzusio! Super
|
||
|
|
|
#1804 | |
|
Wtajemniczenie
|
nooo
Cytat:
he hecodziennie jestem większym wielorybem
|
|
#1805 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Kochane jesteście!
Zwlokłam się sama, ale los mnie pokarał Widocznie było mi dziś przeznaczone wylegiwać się, bo nagle gdzieś w połowie dnia ni stąd, ni zowąd złapał mnie spory ból w szyi i ramieniu jak od zawiania, choć nie mam pojęcia, gdzie miałoby mnie zawiać, jak w domu byłam. Niby okna otwarte i na ogród też wychodziłam, ale przecież co dzień to robię To pewnie ta ciążowa wrażliwość ![]() Ale umyśliłam sobie dziś posprzątać dom, koty mi pomogły utwierdzić się w decyzji odnośnie mycia podłogi, bo nabrudziły koło kuwety więc zrobiłam wszystko powolutku i wieczorem wreszcie się do Was doturlałam ![]() Cytat:
Chodziło mi o to, żeby się tym dziewczyny nie zamartwiały i nie chodziły godzinami po sklepach szukając niepotrzebnie.Cytat:
Po porodzie to mam na myśli do pielęgnacji rany po nacięciu.Cytat:
Niech Cię tam trzymają, ile trzeba! Zwłaszcza jak się dobrze opiekują. Mam nadzieję, że doczytasz wszystko na spokojnie z domku w swoim czasie. Dużo piszemy, żebyś potem mogła długo leżeć i miała dużo do czytania Cytat:
Cóż, co kraj to obyczajCytat:
Ha, mam na Ciebie sposób Cytat:
Powodzenia! Jak tyle się dzieje, to wkrótce może być już tylko lepiej ![]() Cytat:
![]() O widzisz, o tym aspekcie pierwszy raz słyszę. W sumie szerokie pieluchowanie jest ciągle tradycyjnie zalecane nawet profilaktycznie ![]() Ja po wstępnej orientacji myślę, że odpuszczę pierwszy miesiąc rzadkich kupek noworodkowych i zacznę od drugiego, zwłaszcza że większość producentów oznacza swoje pieluchy do użytku od 4 kg. Kupię pewnie po 1-2 szt z rodzaju + odpowiednią ilość wkładów i jak będziemy zadowoleni, to potem dokupię, co nam najbardziej będzie odpowiadać. Trzymam za nas obie kciuki! ![]() Ze dwie czy trzy dziewczyny też wyraziły zainteresowanie, więc może będzie jakaś grupa do wymiany doświadczeń na bieżąco.
|
|
#1806 | |||||
|
Zadomowienie
|
Mewka, jestem z Tobą! Wizaż nie akceptuje mojego gadulstwa i ekspresji wypowiedzi, i odmawia przyjęcia emotikonek, ale jak to tak zmazywać
więc muszę podzielić posta na dwa...Szefowa nam wybaczy Cytat:
Microlife ![]() Ale to kupiłam, jak mi dzieciaki dużo chorowały i długo po chorobach kaszlały, nie jako część wyprawki. Teraz na każde przeziębienie leci inhalacja z soli fizjologicznej. Cytat:
Może ta mama nie prała odpowiednio pieluszek w odpowiednich środkach Skądś jednak ta rzesza zadowolonych użytkowników się bierze. Grubości i rodzaje tych pieluszek też są bardzo różne i każdy może wybrać co mu pasuje. Tak tylko odpowiadam luźno na te negatywy, co by się inni czytający niepotrzebnie nie zrażali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam kiepskie doświadczenia z kapturami od niemowlęcych kombinezonów (np. rozpięty jest luźny, a w zapiętym ta część z rzepem potrafi zasłonić pół twarzy dziecka jak nie więcej W każdym razie ja wręcz rozważam dwie czapy na raz Najpierw cienka bawełniana pilotka, co by dobrze przylegała i nie przekręciła się, jak dziecię porusza trochę głową i jeszcze żeby pierwsza przy głowie taka delikatna warstwa była, a na to jakaś wełniana czapa dla ciepełka. Nie wiem, może przesadzam, ale chcę jak najwcześniej zacząć chodzić na spacery, a nigdy nie miałam zimowego noworodka. Wolę się zabezpieczyć i potem już sprawdzać po prostu jak dzieć reaguje na daną ilość warstw ubrań Mamy chyba tu co najmniej ze dwie zimowe mamy, to może jeszcze się wypowiedzą.Cytat:
![]() Smacznego napitku! ![]() Ha! Gdyby nie brzuch, to można by powiedzieć, że tam już w pokoju dzidziol mieszka ![]() Brzusio w sam raz!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-07 o 00:44 |
|||||
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
młoda mnie tak obkłada od środka, że dziś chyba znowu nie zasnę.
wczoraj w nocy nie spałam o 3 przez godzin. potem pobudka o 7 i znów to samo. mam tak płytki sen, że jak tylko me dziecię się zaczyna wiercić, otwieram oczy jak radary idę się napić oranżady, bo mama kupiła mojemu Tż a ja korzystam byle tylko mnie znowu na siku nie ciągnęło kilka razy w nocy.
|
#1808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rany, ale smaka mi zrobiłaś na coś gazowanego! Prawie zawsze piję wodę, nie tylko w ciąży, ale w ogóle, ale sporadycznie jak mnie najdzie, to lubię gazowane Zamiast się ślinić to uciekam do spania! Jutro i ja mam badanie krwi, i Maks takie kontrolne, i jeszcze Kaja muszę zabrać, a potem ich razem do szkoły odstawić, więc mamy wycieczkę z rana do przychodni
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
dużo tu od wczoraj się działo. Ja padlam spac z kurami około 19.45. Dzis wzielam ostatni dzień urlopu w pracy i jedziemy nad morze bo ma być 26 stopni![]() Miłego dnia wszystkim. |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Folinka, ja zamierzam używać pieluch wielorazowych od około 2-3 miesiąca po urodzeniu. Nie przeraża mnie babranie się w kupie
![]() Te pieluszki są śliczne Jeszcze nie zagłębiałam się dokładnie w temacie. Chciałabyś używać otulacze (tam chyba wkłada się pieluchę tetrową) czy pieluszki z kieszonką czy jeszcze inne? Na razie czytałam na stronie pieluszkarnia.pl Jedynie się zastanawiam co zrobić gdy mój 13sto miesięczny synek pójdzie do żłobka. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2016-09-07 o 08:33 |
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z glukozy
z cytrynką to lajcik ale bez to tak śmierdziało ze wspolczuje jak ktos musial wypić solo... Myslalam zectego bedzie taki maly kubeczek a tu taka szklana z Ikei jak to piwa ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Dziewczyny czy ktoras z Was miala tylko 2 razy pobierana krew przy glukozie? Tzn 1 raz przed wypiciem i pozniej 2 godziny po? Czy 3 razy w sumie? Bo ja nie pamietam jak mi kazaka bo to bylo ponad miesiac temu i pani mi tu mowi ze mi pobierze po dwoch godzinacg. Nie chciala bym tego powtarzac :P
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ide w piątek na tą glukoze mam dwa pobrania i nie wiem czy na to pierwsze to mogę w domu wypić i iść do przychodni(mam 5 minut drogi)? jak to wygląda?
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza pijesz na ich oczach.
Ja miałam 3 pobrania. I przed tym jeszcze z palca żeby zob czy się kwalifikuje do badania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
ja spotkalam znajoma e sklepie budowlanym i uslyszalam ze ladnie wygladam i pyta mi sie ktory miesiac mowie ze poczatek 6, a ona do mnie ale masz maly brzuch myslalam ze 3
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Dziewczyny zaraz wyruszamy do Ikei , jakies propozycje co moge kupic dla dziecka, badz do nowego domu ?czekamy na projekty lazienek plytki juz wybrane jedyne to do korytarza nie dostalismy i nie wiadomo czy te beda.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
papaPapaya a mialas po wypiciu raz po 2 godzinach czy 2 razy co godzine?
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Muszą sprawdzić stan na czczo czy Ci mogą podać glukozę. Jak byś miała za wysoką to nie mogłabyś tego wypić. |
||
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
ooo loooosie... nie macie litości dla zmęczonej kobiety
znów tyle postów przez jeden dzień, że nie potrafię was wszystkich pocytowaćKociulku super wieści z frontu aby tak dalej a na pewno cię wypiszą do domku a tam tylko brzuś do góry i leżeć![]() musicGirl ty też laska trzymaj w tym szpitalu straszny tam mają swoją drogą bałagan jak wyniki gubią![]() Migdałku współczuję tych perypetii z ZUSem, oby szybko się wszystko wyjaśniło i kaska do ciebie wpłynęła. to tak z grubsza bo pamięć już nie ta i nie pamiętam co jeszcze chciałam napisać Ach! i jeszcze raz dzięki za miłe słowa odnośnie wózia ![]()
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w 7 miesiącu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie takie praktyczne rzeczy Ja zazwyczaj szukam tam rzeczy do ozdoby lub organizacji przestrzeni, ale też po wcześniejszym obejrzeniu w internecie co mają, bo tak bez celu nie lubię się włóczyć po sklepie Pomalowałam włosy i tak siedzę z mokrą głową w łóżku. Ostatnio zauważyłam, że co drugi dzień mam aktywny - jednego dnia mogę leżeć cały dzień i nie zajmować się niczym szczególnym a drugiego po prostu non stop szukam sobie zajęcia Dzisiaj chyba jest ten leniwy dzień.
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzis 26t0d i belly pokazuje 7 miesiąc
|
#1822 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale porodu na pewno nie przegapimy ![]() Ale duży brzuszek, to chyba ciążowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak też można. Najważniejszy jest końcowy wynik.
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 15 min i koniec ale powiem Wam ze teraz mi sie non stop odbija tym cudem i mam wrazenie ze jeszcze moge zwrócić
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nadrobiłam Was, wczoraj miałam tak kiepski dzień, że nie chciało mi się nic, byłam strasznie senna... A dziś mam w planach zrobić kluski śląskie co najmniej 100 szt. na niedzielny obiad. Wymyśliłam że zrobię karkówkę na dziko z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Karkówkę jadłam u babci i była pyszna ale sama będę ją robic pierwszy raz więc mam nadzieję że wyjdzie. Ale coś mnie dziś głowa boli..jakiś ten tydzień kiepski.. Jutro wizyta nie mogę się doczekać mam nadzieję że wszystko w porządku..wczoraj ja leżałam cały dzień to szkrabek się ruszał a dziś znowu cisza..; a no i dzisiaj trzymam kciuki za moją psiapsiółę, pojechała na wywoływanie porodu, jutro minie tydzień od terminu..rodzi w tym samym miejscu w którym ja będę rodzic więc mi trochę opowie
Edytowane przez ewelinuus Czas edycji: 2016-09-07 o 10:18 |
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle to zauważyłam, że kilka osób się od dawna nie odzywa...
Np mama trojaczków. Ciekawe co u niej...
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
to ja mam 28 tc i też mam 7 miesiac ?
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Też jestem ciekawa co u trójki ...
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
o to ja jestem rowno tydzien za Toba bo mam dzis 25t0d ![]() Mewkaa - te staniki z biedronki to maja taka podwojna warstwe i w spodniej dziure na sutek? Ja zamowilam takie cus: https://www.aliexpress.com/item/Preg...441013723.html Nie mam zadnego doswiadczenia ale jakos ta dziura nie do konca do mnie przemawia
|
|
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do studniowki to TŻ parę dni temu wyliczył ze była jak byliśmy na weselu wiec mała świętowała Sent from my HUAWEI P6-U06 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie teraz muszę być aktywna tutaj, bo to kopalnia wiedzy Zwłaszcza doświadczone dziewczyny jak np. folinka uporządkowały mi trochę chaos, tak to bym nie wiedziała w co ręce włożyć
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy kolory takze bedziemy szukac ![]() dziekujee ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Nie wszystkie go mają.

i lozeczko widze ze juz stoi, zazdraszczam
Widocznie było mi dziś przeznaczone wylegiwać się, bo nagle gdzieś w połowie dnia ni stąd, ni zowąd złapał mnie spory ból w szyi i ramieniu jak od zawiania, choć nie mam pojęcia, gdzie miałoby mnie zawiać, jak w domu byłam. Niby okna otwarte i na ogród też wychodziłam, ale przecież co dzień to robię
To pewnie ta ciążowa wrażliwość
Po porodzie to mam na myśli do pielęgnacji rany po nacięciu.

więc muszę podzielić posta na dwa...
Skądś jednak ta rzesza zadowolonych użytkowników się bierze. Grubości i rodzaje tych pieluszek też są bardzo różne i każdy może wybrać co mu pasuje. Tak tylko odpowiadam luźno na te negatywy, co by się inni czytający niepotrzebnie nie zrażali

Najpierw cienka bawełniana pilotka, co by dobrze przylegała i nie przekręciła się, jak dziecię porusza trochę głową i jeszcze żeby pierwsza przy głowie taka delikatna warstwa była, a na to jakaś wełniana czapa dla ciepełka. Nie wiem, może przesadzam, ale chcę jak najwcześniej zacząć chodzić na spacery, a nigdy nie miałam zimowego noworodka. Wolę się zabezpieczyć i potem już sprawdzać po prostu jak dzieć reaguje na daną ilość warstw ubrań