|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
GGI u nas sprawdza się rumianek, ale nie granulat tylko zwykłe torebki ekspresowe do zaparzania.
☆☆☆
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Malos, no właśnie, młody tak szalał z obrotami a od paru dni cisza i jakby nie czaił o co mi chodzi
Ale robi sie z niego coraz większa kluseczka wiec może ciężej mu dzwignąć cztery litery
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
My mamy gryzak z tomee tipee (jak to się pisze?) ale małemu się nie podoba.
☆☆☆
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2016-09-05 o 21:54 |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Widzę, że i wasze maluchy szaleją z obrotami, mój ostatnio to uwielbia, Wychodzę do łazienki, wracam a on już na brzuszku. Długo na to czekałam ![]() Malos jak tam karmienie u was wygląda? ile dajesz zupki dziennie w gramach? |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A bardzo dobrze wyglada 125 gramów słoiczek lekko zje, jak robię sama to tez odmierzam w słoiczkach. Nawet te większe pojemności słoików zje ok 190 W nocy pije raz 2-3, pózniej nad ranem i drugie śniadanko juz kaszka (manna, ryżowa albo kleik kukurydziany plus dodaje owoce), pózniej małe mleczko (120 więcej nie chce), obiadek ok 15, pózniej małe mleczko 16-17 i po kąpieli ok 20.., mniej więcej a u Was? Dajesz kaszkę?
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż pracuje w delegacji takze żąko jest w domu.
Malos probiiotyk dawalam przez 4m ze względu na problemy jellitowe tak zalecil pediatra... sprobuje z woda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kurcze u Was tak jyz duzo wprowadzonych rzeczy my tylko mm z butelka na bakier sporadycznie sie napije ale to naprawde musi ja przysuszyc. I daje sama wode albo parze torebki kopru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie tradycyjnie podobnie jak u Ciebie Zacznę od rana. Je 180 ml tak tyle już mu daję, i to jest ok 9 rano zawsze. Potem między 12-13 je zupkę, którą robię sama. Czasem dodaję kaszę manną żeby zagęścić, ale malutko. Potem je mleko 180 ml ok 16 stej, o 20 stej je mleko 180 ml z kleikiem ryzowym, a dziś zrobiłam mu kaszkę. Wyszła trochę gęsta :/ Śpi od 20 stej bo zasypia od razu po kolacji, i tak śpi mi do 5 rano ostatnio Nie mam pomysłu na owoce. Daję mu czasem jabłko i raz śliwkę. Też mam zamiar dawac do kaszki. Bartek pije tylko kompot jabłkowy i soki bo nic innego nie chce... |
|
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Mama Land
|
Cytat:
Powinniśmy odczekać te 9 miesięcy, a wg ginekolog u której byłam na kontroli rok (ale kobieta jakaś z kosmosu, mojego gina nie było, więc poszłam do niej), ale ze staraniami różnie bywa. Optymalnie byłoby zobaczyć dwie kreski w lutym, bo by mi się wszystko ładnie zazębiło i nałożyło, ale wolę szybciej niż za późno ![]() Tysia daje czasami w kość, fakt. Najbardziej się boję momentu odstawienia jej od cyca, bo to jest miłośnik piersi (aż się boję, że jej tak zostanie do końca życia Współczuję Ci samotnych nocy. I życzę znalezienia sposobu na Malucha (sobie w sumie też, bo na Marti nic nie działa jak sobie coś ubzdura Cytat:
![]() Teraz to już nawet nie będzie nic pod sukienką widać, jak ktoś Ci zakiełkuje w brzuszku ![]() GGI: U nas z kupką się polepszyło w momencie odstawienia glutenu Ja dalej podaję Bobotic - pediatra kazała ( ) ale u nas się sprawdza, więc nie odstawiam :noninewiem:
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo ja jestem od 1m córki na diecie bezglutenowej ale tak calkiem go wyeliminowalam. No zobaczymy ostatnio po 7 dniach ruszylo teraz 5 dzien. Maleje....
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
My też niedługo zaczynamy starania
Ja w ogóle nie ogarniam czata, nic tam nie pisze, bo nie mogę nadrobić i ciężko mi się wbić. Forum dużo łatwiej się nadrabia. |
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a po co Wy odstawiłyście gluten?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje. Trzymac bedziemy kciuki...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Ja odstawilam w momencie nieustannej walki z biegunka później pojawiły się zielone śmierdzące kupki. Wszyscy rozkladali rece bylam u 3 pediatrow jeden madrzejszy od drugiego ale nikt nie potrafil pomóc. Metoda prob i błędów odstawiłam gluten i jak ręka podjął. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Dziś mam wizytę u ginekologa. Kończą mi się tabletki i potrzebuje nowych. W sumie to już nie karmię piersią, więc powrócę do moich ulubionych krążków. Poza tym musze skonsultować moje masakryczne wypadanie włosów, bo to nie jest normalne, aby wypadały w tak ogromnych ilościach. Normalnie już widzę prześwity. Jestem załamana. Cały czas wcieram jantar i może trochę młodych się pojawiło. ..
☆☆☆
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie nadążąm za dziewczynami z czatu. Podziwiam je, że mają tyle czasu by spamować
![]() Mały od rana marudny, a ja musiałam mu ugotować zupkę na kilka dni, i zrobić kompot. Potem usnął i nadal śpi
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulka bo trza byc zorganizowanym
![]() ![]() Niulka problem w tym ze wypadanie jest normalne. Ja mam masakre a mialam mega geste i mocne wlosy ImageUploadedByWizaz Forum1473166756.206288.jpg sama ocen tu masz ta lepsza strone
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
Mi też tworzą się prześwity jak u Kejki, póki co nie panikuję.
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Winter is coming
|
Weźcie nic nie mówcie o włosach bo płakać się chce
My wróciliśmy wczoraj z gór, było bosko! Młoda zachwycona, całymi dniami siedzialysmy na powietrzu, bo na szczęście pogoda dopisała. Tylko wracaliśmy w dzień i porażka, nocą dużo lepiej. Kciuki dla staraczek! Ja nie dołączę 😊 Co do umierania forum to piszcie to nie umrze. Ja codziennie tu zaglądam.
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Viel super ze udany wypad i wypoczeci wrociluscie. Ja moze za rok s ie wybiore na jakies wedrowki. A co do rodzenstwa nie zarzekaj sie nigdy nic nie wiadomo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2839 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty to matka wariatka cudowna jesteś - chciałabym Cię widzieć w akcji. Rób dzieci jak najwięcej Albo mieć dużo śpiące i dużo śmiejące się dziecko Jak te nasze jedynaki się dogadają, co? Nici ze swat
|
|||
|
|
|
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso moj juz tyle nie spi, a i smieje sie tez nieduzo. Ale jak sie smieje to na calego
widac ze nie nadrobilas czatu![]() ![]() od dawna "narzekam" ze mi ukradli i podmienili![]()
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś cały dzień uspokajałam mojego złośnika. Ale nie narzekam i tak, bo noce mam cudne
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Winter is coming
|
Ineso, jak dobrze wychowamy to się może dogadają
u mnie są fajne dni ostatnio, co prawda młoda jak wpadnie w histerię to koniec, potrafi tak krzyczeć, że mi bębenki w uszach pękają. Ale w miarę szybko się uspokaja. Za to na Słowacji była cudna, dużo spała i w dzień, i w nocy, zadowolona była, więc odpoczęłam rozważam przeprowadzkę
|
|
#2843 |
|
Matka Smoka
|
Kejka, tyle nadrobilam, wiem ze nocki tez masz gorsze. Ale i tak mam wrazenie ze u Ciebie najgorsze to jak u nas normalne
![]() Vel, moj tak mial w zeszlym tygodniu na dzialce przez trzy dni. To teraz pojechalam na cztery i raptem w jeden bylo tak cudnie
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Mama Land
|
Lin: Super, że się odezwałaś! Od jakiegoś czasu próbuję zagaić do Ciebie o pieluchy wielorazowe bo zainspirowałaś mnie dbaniem o środowisko
Ile takich pieluch posiadasz? Na noc też zakładasz? Nie wiem, czy u nas by się to sprawdziło, czaję sie do tego, a zabrać się nie mogę. Gluten ograniczyłam, gdyż Mała miała/ma problemy z brzuszkiem. Najpierw wykluczyłam z diety mleko krowie (podziałało), później gluten i też jest o wiele lepiej z wypróżnianiem. Mąż i ja jesteśmy alergikami, a to silne alergeny są, które występują wszędzie. Dlaczego pytasz? Wiesz coś, czego nie wiem ja? (jak np było z laktozą, ktrą zalecono mi ograniczyć, co okazuje się bezpodstawne, bo mleko mamy zawsze zawiera laktozę WYPADANIE WŁOSÓW: U mnie to samo. Każde czesanie (nawet TT) kończy się żałobą po kępce włosów.
|
|
#2845 |
|
Rozeznanie
|
Matko Lulka to Ty masz bosko z tymi nockami
mój księciunio jeszcze wielce chce pić... Włosy--- nic tylko usiąść i płakać... Wyjmuje garściami, sa wszędzie, w odpływie w prysznicu wielki kołtun, podłoga w łazience usiana kłakami, pościel co rano musze odkłaczać, Adaś w rączkach ma, na szczotce kilogram... Prześwity mam jak moja babcia co ma trzy włosy na krzyż biore Biotebal i witaminy, czekam na efekty ![]() 🏻Staraczki--- łączmy się ![]() ![]() ![]() Asia--- tak.. Data jest, sukienka jest, obrączki są, czas sformalizować związek Vel--- mega fajnie, ze na wakacjach Mała dała Wam odpocząć 🏻
|
|
|
#2846 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
Dziewczyny w biedronce są Dady XXL (84 chyba sztuki) za 31.99, to sie opłaca.
Wzięłam juz rozmiar 4 kupuje któraś czwórki?
|
|
|
#2847 |
|
Winter is coming
|
Oo dzięki za info, przejdę się dzisiaj z młoda. Ja od jakiś 2 tyg jestem na 4. A zielone pampki w tym rozmiarze strasznie drogie, póki co używam tużurow i są ok
|
|
#2848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
). W nocy jak najbardziej wielo, tylko nie tetra a świetnie chłonne specjalne wkładki, u nas klepsydra, przez K. nazywana podpaską orazzwykłe wkładki. Czarnych mamy po trzy sztuki. I kupiliśmy na próbę 5 zwykłych bambusowych wkładek, ale mnie nie porwały, tetra lepiej się sprawdza.Piorę w Dzidziusiu, razem z ubrankami, z dodatkiem proszku dezynfekującego. Dzięki czemu nie muszę prasować :-P. Kupki oczywiście najpierw spłukuję pod prysznicem. W zależności od pracy jelit Olki pierzemy co 2-3 dni, bo kończą się otulacze. Mamy też na zapas pampki, akurat tak się fajnie złożylo, że ostatnie kupiliśmy jak mała miała jakieś 3 tygodnie, a tak to same prezenty. Tylko to musisz mieć miejsce, żeby to suszyć. Tetra i otulacze to moment, szybciej suche niż ubranka, te czarne wkładki trochę dłużej, ale i tak co 2-3 dni gdzieś ta suszarka musi stać. My mamy ogród i na zimę strych, także tutaj nam bardzo pasuje Nocna pielucha spokojnie wytrzymuje od 21 do rana. Czasem o 9 jak uda nam się pospać jest przesikana, ale i tak zmieniamy ubranko i otulacz co rano, więc to mały problem. Za to skóra jest niemal nieskazitelna, od urodzenia udało się nam zużyć jedną tubkę linomagu i to jak były jeszcze pampersy. Także ja z mojej strony gorąco polecam. A, można oczywiście inaczej, można kupić pieluchy z kieszonką na wkładkę, dzięki czemu się nie przesuwa i można przygotować zestawy dla opiekunów jak dziecko z kimś zostanie. Chociaż u nas wszystkie babcie i dziadki dają radę z otulaczami, bo mamy zawsze przygotowane tetry, poskładane w gotowe "wkładki". Minusem jest, że to zajmuje trochę miejsca w torbie wózkowej no i jak się jest poza domem to się nosi potem te smrodki ze sobą(mamy rolkę woreczków jednorazowych, kilka wkładek w jednym woreczku i dajemy radę). Ale to małe minusy, stanowczo więcej plusów przeważa ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() Z tą laktozą to fakt, że nie wyeliminujesz. Ale ograniczenie nabiału u nas pomogło na wysypkę (przy czym na prawdę każdy posiłek miałam wtedy nabiałowy, poszalałam )-bo wtedy ograniczasz białko mleka krowiego. Zadziałało, teraz jem spokojniej i małej już nie wysypuje ![]() Współczuję alergii :/ WYPADANIE WŁOSÓW Mi już chyba przeszło, był taki moment, że włosy były wszędzie. I oczywi scie Olka łapała je absolutnie zawsze...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info. My się chyba przeniesiemy na 4 bo młoda już którąś noc z kolei przesikała mi pampka. A wcześniej cała noc jej nie zmieniałam i było ok.
|
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pampki mieliśmy tylko na początku, później dady. W międzyczasie kupiłam białe pampki i odparzały Ewkę więc już nie kombinujemy i kupujemy dady, zwłaszcza, że cenę mają dobrą. Nic nie mówcie o włosach, tak mi lecą, że płakać mi się chce, no i są wszędzie. Vel Emi oczarowana górami? Może uda Wam się ją zarazić miłością do gór. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Ale robi sie z niego coraz większa kluseczka wiec może ciężej mu dzwignąć cztery litery

125 gramów słoiczek lekko zje, jak robię sama to tez odmierzam w słoiczkach. Nawet te większe pojemności słoików zje ok 190
a u Was? Dajesz kaszkę?

a za miesiąc nasz ślub 10.10 i po dopiero zaczniemy jazdę bez trzymanki 

) ale u nas się sprawdza, więc nie odstawiam :noninewiem:

i nigdy nie mów nigdy, moze los Was zaskoczy i bedzie kolejna Dzidzia nawet nie będziesz wiedziała kiedy
mój księciunio jeszcze wielce chce pić...
biore Biotebal i witaminy, czekam na efekty 
🏻

🏻
kupuje któraś czwórki?