Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 09:21   #4411
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Poduszki nie kupuję
Ja na razie też nie. Póki co znalazłam własny patent na sen - biorę do łóżka zwykłą poduszkę taką 40x40 czy coś koło tego i kładę na niej jedną nogę albo nawet wsadzam ją sobie między nogi haha ( zwykle śpię tak że jedna jest wyprostowana a druga zgięta)
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:25   #4412
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja na razie też nie. Póki co znalazłam własny patent na sen - biorę do łóżka zwykłą poduszkę taką 40x40 czy coś koło tego i kładę na niej jedną nogę albo nawet wsadzam ją sobie między nogi haha ( zwykle śpię tak że jedna jest wyprostowana a druga zgięta)
ja tak robiłam w poprzedniej ciąży więc szkoda mi wydawać kase na poduszkę skoro to też działa
Stary 2016-09-07, 09:28   #4413
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak robiłam w poprzedniej ciąży więc szkoda mi wydawać kase na poduszkę skoro to też działa
Ja dostałam dlatego polecam😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:29   #4414
ewemis
Raczkowanie

Ja naprawdę nie oczekuje specjalnego traktowania, może dlatego że zostałam ostrzeżona że dopominanie o przywileje ciężarnej na ogół kończą się wyzwiskami i oburzeniem... ale taranować i wyzywać? Co to za ludzie? tym bardziej że mój brzuszek ju ciężko pomylić z wzdęciami czy nadwagą ostatnio miły pan w aptece przepuścił mnie bo "pani w ciąży" da się? da, tylko trzeba chcieć i nie wychodzić z założenia że empatia to taka zupa z Azji a jak mi szkoda było tych biednych dziewczyn z krzywej cukrowej, przez 2 godziny bym tam oszalała
Mam nauczkę i następnym razem jadę te 40km

Ja się zbieram do kupienia kojca z Motherhood, ale z racji tego że ostatnio jakoś wyjątkowo dobrze mi się spi , jakoś nie mogę się zebrać
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:34   #4415
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cześć, ja na pewno kupie poduszkę do spania bo już teraz mam problemy z ułożeniem. Na brzuchu niet, na plecach niet, a na boku mi zaraz ręka drętwienie. Nie dogodzisz

Poszłam dzisiaj do ginekologa, bo już nie wytrzymalam. Musiałam dowiedzieć się co z tymi uciskami. Miałam w końcu badanie ginekologiczne, szyjka zamknięta, wszystko elegancko 👌 przynajmniej już się nie stresuje tymi bólami

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:34   #4416
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny, które mają już dwójkę dzieci. Da się to ogarnąć? zaczynam mieć myśli jak dam radę z dwójką
Stary 2016-09-07, 09:41   #4417
Ysbaill
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ewe, to Ty nie wiesz, że obrona życia poczętego nie obowiązuje w kolejkach? A serio strasznie Ci współczuję przeżyć. Ja czekam, aż mój brzuchol będzie widoczny bardziej i mam zamiar prosić o ustąpienie w kolejce, jeśli będę się gorzej czuć.

W ogóle jaka zmęczona jestem, w nocy obudził mnie skurcz obu łydek tak bolesny, że płakałam z bólu... a niby biorę magnez i potas Do tego nie mam upławów a swędzi mnie i piecze, ale tylko na zewnątrz, więc nie wiem, czy to jakieś podrażenienie czy infekcja. Zaopatrzyłam się w Clotrimazolum i Tantum Rosa (bo niby w ciąży można), i jak mi nie przejdzie to w poniedziałek się zapisałam już do gina. Tylko, że prywatnie, więc znów kaska pójdzie

Dziewczyny kupujecie poduszki ciążowe do spania? Takie rogale?
Hej. Ja kupię bo już coraz gorzej mi się śpi. Jak narazie mamy dość ciepłe noce więc kołdrę wkładam między nogi
Ale jak piszecie, że warto to na pewno kupię
Staram się spać na lewym boku ale od dwóch dni plecy bolą jak wstaję. Musze jutro lekarza zapytać, czy ten lewy bok to mus czy jednak na plecach też można

18.06.2016 - 15 dpt beta 960
01.07.2016 - widzieliśmy serduszko
TP 18.02.2017
Ysbaill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:46   #4418
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
U mnie na początku ciąży każda część ciała musiała mieć poduszkę
Miałam jedną pod głową, pod biustem, pod brzuszkiem i między nogami a i tak przeszkadzał mi byle okruszek i zagięcie na prześcieradle a teraz luzik śpię prawie jak normalny człowiek tylko na jednej poduszce ale za to już kilka razy cała noga mi zdrętwiała jak śpię na lewym boku, mega niekomfortowe uczucie a pozycja niby najzdrowsza

Silver na tlc oglądałam program 6razy córka o rodzince która miała jedną córkę kilkuletnią i pięcioraczki. Jedno, czy dwoje w porównaniu z tym to pikuś

Edytowane przez ewemis
Czas edycji: 2016-09-07 o 09:50
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:51   #4419
minula
Wtajemniczenie

Hej
Ja mam poduszkę w poprzedniej ciąży mega się sprawdziła jak brzuszek się pojawił. I mam taką prostą z allegro za jakieś 50 zł. Za to ja mam inny problem, jakbym się nie ułożyła (mozna na plecach i każdym boku- potwierdzone przez kilku lekarzy i fizjoterapeutów) to budzę się na brzuchu a poduszka śpi obok
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:27   #4420
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Kochana kupuj w ciemno tą do spania! Zbawienie, mówię Ci mój mąż tylko marudzi bo ciężko mnie w nocy przytulić i zajmuje 3/4 łóżka 😁

Już kupiłam na Allegro za 50 zł, taka która potem będzie kojcem i ma wymienialną poszewkę i nie jest wypełniona styropianowymi kulkami.

Cytat:
Fajny patent, szkoda, że nie mam tylu poduszek ;-)

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Hej
Ja mam poduszkę w poprzedniej ciąży mega się sprawdziła jak brzuszek się pojawił. I mam taką prostą z allegro za jakieś 50 zł. Za to ja mam inny problem, jakbym się nie ułożyła (mozna na plecach i każdym boku- potwierdzone przez kilku lekarzy i fizjoterapeutów) to budzę się na brzuchu a poduszka śpi obok
No ja właśnie zawsze się budzę na plecach i mnie potem bolą, plus tak się wiercę w nocy, bo mi każda pozycja jest zła Liczę, że ta poducha mnie ustabilizuje
Stary 2016-09-07, 10:31   #4421
mariea
Zakorzenienie

Ja mam za to problem wieczorami z tzw. zespołem niespokojnych nóg. nie wiem o co chodzi, wcześniej nie miałam, od jakiegoś miesiąca niemal każdego wieczoru mam mega rzucawkę w nogach i sobie poradzić nie mogę...branie nóg do góry nie pomaga. staram się wtedy chodzić, jakoś tupotać tymi nogami i jest chwila ulgi. magnez biorę. ale to okropnie uciążliwe
Stary 2016-09-07, 10:37   #4422
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dziewczyny, które mają już dwójkę dzieci. Da się to ogarnąć? zaczynam mieć myśli jak dam radę z dwójką
Dobre pytanie A co z trójką?
Stary 2016-09-07, 10:53   #4423
karnataka
Raczkowanie

Ale zescie nasmarowaly. Juz nadrobilam ja rogala mam od miesiąca. Po pierwszych nocach w życiu nie miałam takiego bólu kręgosłupa. Poszła do szafy. Od paru dni znowu z nią śpię. Nie wyobrażam sobie inaczej
Mój mąż jest ze mną na każdej wizycie. Ustalam terminy tak żeby mógł być. A godziny. ..w jego pracy każdy nam kibicuje wiec nie robią problemów jak chce się urwać z godzinkę. Na ostatniej, na prenatalnych, jak zobaczył jak baczki się ruszają to na momencie oczy mu zarosilo

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:01   #4424
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ooo muszę zobaczyć co tam w Mango

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Ale macie fajnie z mężami na miejscu,mój nie był ze mną jeszcze na żadnej wizycie, jest tylko w weekendy, więc nie ma szans Jak córeczka przyszła na świat, był ze mną, chciał być przy porodzie, ale wyszło cc, czekał na korytarzu i pokazali mu małą jak tylko zanieśli z bloku operacyjnego na oddział, jak mnie wieźli to on czekał ze łzami w oczach, i mówił tak dziwnie, że jest taka śliczna, był w szoku pamiętam to, jakby to wczoraj było Teraz tez będzie miał urlop w tym czasie, i będzie w szpitalu, o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem
Chcecie mieć mężów przy porodzie sn ?
ja chcę zobaczyć minę mojego...oczy mu się zaszkliły jak powiedziałam, że ma być chłopiec

Cytat:
Zawsze byłam temu przeciwna i żyłam w przekonaniu, że za żadne skarby męża nie wezmę... a teraz im dalej tym bardziej się przekonuję, że może jednak warto Jeszcze on będzie musiał to przemyśleć czy na pewno chce, w końcu co się zobaczy nie zostanie już odzobaczone
święte słowa mam podobnie, jeszcze się zastanawiamy

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ale wzruszajacy opis ja stwierdzam ze lepiej jest miec mame w moim przypadku. Maz byłby w szoku, a mama moze by jeszcze jakies znieczulenie wynegocjowała ale tak tylko gdybam, bo i tak caly czas jestem za cc.
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moj bedzie ze mną przy porodzie. Tutaj to standard. Mam nadzieje ze nje zemdleje Ale nie pozwolę mu zaglądać miedzy moje nogi

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
dokładnie! ja mojemu powiedziałam, że może być i chcę żeby mnie wspierał, ale ma być przy głowie, co by się nie działo bo mu nie daruje jak zobaczy coś czego nie powinien

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
W ogóle jak się wściekłam z samego rana... na najbliższą wizytę mam zrobić tylko badanie moczu i morfologie a że dojeżdżam 40km do kliniki , stwierdziłam że nie ma sensu się bujać zrobię prywatnie w przychodni. O ja głupia Ludzi multum...mimo że dokulałam się 15min przed otwarciem przychodni, w dodatku same niemowy nikt nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie "kto ostatni?". No nic, otworzyli weszłam, siadłam ze mną 3 ciężarne na krzywą cukrową i banda emerytów, rencistów. To że my ciężarne miałyśmy magiczne "brzuszki niewidki " i wszyscy zlali ten fakt to już normalka, ale to że jakiś stary cap wyzwał mnie od najgorszych bo przepuściłam kobitkę by się coś pielęgniarki spytała mocno podniósł mi ciśnienie a najlepsze że jak już wychodziłam to kolejny cap żywcem mnie staranował w drzwiach, gdy cała reszta na poczekalni darła ryjki bym go nie przepuszczała bo on się wpycha no jpd niestety zamiast siłować się z panem, starałam się jak najdalej uskoczyć z brzuchem z jego pola rażenia , co też spotkała się ze zbiorowym oburzeniem i ja się pytam gdzie ci wszyscy obrońcy życia poczętego ?
co za patałachy

Cytat:
zastanawiałam się...na ten moment radzę sobie poduszką i ostatnio też zabrałam kołdrę męża...biedny. Podobno nie chciałam jej oddać
Staram się też spać na lewym boku, ale często budzę się na plecach....niby nie jest to wskazane, ale ja się pytam jak kiedyś spały nasze mamy, a poza tym w szpitalach jak są ciężarne z nakazem leżenia to wątpliwe, że mają nakaz na lewym boku tylko
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:09   #4425
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, ze jak urodze drugie, to będę lepiej ogarniać niż jedno 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:11   #4426
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
zastanawiałam się...na ten moment radzę sobie poduszką i ostatnio też zabrałam kołdrę męża...biedny. Podobno nie chciałam jej oddać
Staram się też spać na lewym boku, ale często budzę się na plecach....niby nie jest to wskazane, ale ja się pytam jak kiedyś spały nasze mamy, a poza tym w szpitalach jak są ciężarne z nakazem leżenia to wątpliwe, że mają nakaz na lewym boku tylko
Nie wiem ale u mnie lewy się nie sprawdza. Jak zasne na prawym to i tak się budzę. Nawet nie drgne tak mi dobrze poza tym przy jednym może to na sens ale jak u mnie po obu stronach człowieki to co mi zostaje?
Ja przedwczoraj byłam na zakupach, zaszłam do apteki po kubeczki na mocz i jacys bialorusini robili zastój straszny wiec się oparłam o ładne obok i drapalam po brzuchu. Ot swedzialo i tyle. Kolejka się przesunęła a pan za mną z wielkim oburzeniem do pana przede mną ze jest cham ze mnie nie przepuscil. A mnie wrylo. Broniłam się ze nie ma potrzeby ale był taki stanowczy wiec skorzystalam.

Stary 2016-09-07, 11:11   #4427
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

jej to mój koszmar. zawsze się na plecy przekręcę i mam schizę, że coś się stanie złego a potem przychodzi moment otrzeźwienia, że bez przesady, kiedyś kobiety na pewno nie miały pojęcia jak można/nie można leżeć i jakoś to było

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

a w ogóle to dziś sobie uświadomiłam, że zaczęłam już 5 miesiąc
Stary 2016-09-07, 11:14   #4428
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
jej to mój koszmar. zawsze się na plecy przekręcę i mam schizę, że coś się stanie złego a potem przychodzi moment otrzeźwienia, że bez przesady, kiedyś kobiety na pewno nie miały pojęcia jak można/nie można leżeć i jakoś to było

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Moja mama spala ze mną cały czas na brzuchu. Lekarz uspokajal ze wszystko gra. A ze mną wszystko ok ja dziś zaczęłam 17 tydzien

Stary 2016-09-07, 11:15   #4429
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ten czas leci..
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:18   #4430
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ewe, to Ty nie wiesz, że obrona życia poczętego nie obowiązuje w kolejkach? A serio strasznie Ci współczuję przeżyć. Ja czekam, aż mój brzuchol będzie widoczny bardziej i mam zamiar prosić o ustąpienie w kolejce, jeśli będę się gorzej czuć.

W ogóle jaka zmęczona jestem, w nocy obudził mnie skurcz obu łydek tak bolesny, że płakałam z bólu... a niby biorę magnez i potas Do tego nie mam upławów a swędzi mnie i piecze, ale tylko na zewnątrz, więc nie wiem, czy to jakieś podrażenienie czy infekcja. Zaopatrzyłam się w Clotrimazolum i Tantum Rosa (bo niby w ciąży można), i jak mi nie przejdzie to w poniedziałek się zapisałam już do gina. Tylko, że prywatnie, więc znów kaska pójdzie

Moja lekarka tez mi o clotrinazolum mowi, a na ulotce jak byk napisane zeby w ciazy nie używać no ale jej ufam
Poduszkę raczej kupię, chociaż na razie mi się bardzo dobrze śpi. Czasem bym się przekręciła na brzuch, ale mi niewygodnie wtedy ze względu na kręgosłup zdrowsze jest u mnie leżenie na prawym boku i tak staram się spać. Nie dość ze z kolejnymi miesiącami bedzie coraz gorzej, to jeszcze bardziej go pokrzywię leżeniem...

Cytat:
Jeej aż się wzruszyłam
Mój mąż był przy pierwszym porodzie i teraz napewno też będzie.Nie wyobrażam sobie,że miało by go nie być. Mega wsparcie! I wcale się nie zraził

ludzie są okropni ! masakra. Jak ja mam iść oddać krew albo mocz to też mnie od razu krew zalewa... najgorsze te mohery
Dlatego ja zaczęłam chodzic do laboratorium całodobowego. Jak chodze o 9-10, to moherów nie ma. Zreszta oni pewnie chodzą do swoich przychodni osiedlowych, a ta jest przyszpitalna. Zreztą nie lubię jak u mnie w przychodni narzucają godziny pobierania 7:00-8:00 zawsze jak wracałam to szlam spac. Czasem chodze jeszcze do laboratorium przy szpitalu w ktorym mam rodzic i tam tylko ciężarne wiec trzeba czekać na swoja kolej

Cytat:
Dobre pytanie A co z trójką?
Spokojnie, koleżanka radzi sobie z piecioraczkami

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Nie wiem ale u mnie lewy się nie sprawdza. Jak zasne na prawym to i tak się budzę. Nawet nie drgne tak mi dobrze poza tym przy jednym może to na sens ale jak u mnie po obu stronach człowieki to co mi zostaje?
Ja przedwczoraj byłam na zakupach, zaszłam do apteki po kubeczki na mocz i jacys bialorusini robili zastój straszny wiec się oparłam o ładne obok i drapalam po brzuchu. Ot swedzialo i tyle. Kolejka się przesunęła a pan za mną z wielkim oburzeniem do pana przede mną ze jest cham ze mnie nie przepuscil. A mnie wrylo. Broniłam się ze nie ma potrzeby ale był taki stanowczy wiec skorzystalam.

Twój bohater
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:23   #4431
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Ja mam za to problem wieczorami z tzw. zespołem niespokojnych nóg. nie wiem o co chodzi, wcześniej nie miałam, od jakiegoś miesiąca niemal każdego wieczoru mam mega rzucawkę w nogach i sobie poradzić nie mogę...branie nóg do góry nie pomaga. staram się wtedy chodzić, jakoś tupotać tymi nogami i jest chwila ulgi. magnez biorę. ale to okropnie uciążliwe
Sprawdź poziom żelaza. Szwagierka tak miała i okazało się że to objaw anemii
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:23   #4432
karnataka
Raczkowanie

Cytat:

Twój bohater
Heheheh nooo ale brzuch juz wystaje...

1473240190216.jpg

Stary 2016-09-07, 11:24   #4433
anolta
Zakorzenienie

Mój mąż nie lubi ze mną chodzić do ginekologa 😐 on taki samiec alfa, pokocha jak zobaczy, wczesniej jakoś sobie nie może tego wyobrazić, szczególnie patrząc na ekran usg, gdzie nic nie widzi 😅 więc chodzę sama. Przy porodzie to chciał być, nawet jak bym powiedziała ze ma nie być to i tak by przyszedł 😀 ale koniec końców było cc.

Na szkole rodzenia przysypial, zero zainteresowania, a teraz jest najlepszym tatą na świecie! Jak się urodziła to kapal bez problemu, wszystko robił jakoś tak intuicyjnie, ja za to zgodnie z książkami 😁

Ja myślałam, ze mój Piotrek nigdy nie płacze, a tym czasem jak mu Pani corcie pokazała to tak ryczal, nie mógł się uspokoić 😊 dzwonił do mojej mamy, coś tam mamrotał, ze mama myślała, ze coś się stało 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:28   #4434
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Sprawdź poziom żelaza. Szwagierka tak miała i okazało się że to objaw anemii
anemii jeszcze nie mam, ale hemoglobina spada. od kilku dni pije codziennie sok z buraka i sok z pokrzywy też już kilka dni. koło 20 września powtórzę badania, sama jestem ciekawa czy będzie widać jakąś zmianę
Stary 2016-09-07, 11:30   #4435
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ja dla naszej małej połowę rzeczy kupiłam w granacie no nie będzie różu i koniec, nie lubię i już 😆🐖

Też tak przy starszej córce mówiłam potem dostałam tyle różowych ubranek, a do tego A często się brudzi, że już olewam ten róż - byle by było w co dziecko ubrać choć jak mam wybór, to biorę inne kolory

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Mojra mój V zawsze typowo chłopieco ubrany a często ludzie do niego per dziewczynka. 😂

No tak jak pisałam - ludzie przecież wiedzą lepiej pewnie V dziewczynką, bo ma dłuższe włoski, a moja A chłopcem, bo ma krótkie... ubrania nieważne

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No to ja po usg. Ze stworkiem wszystko dobrze. Wszystkie organy i wymiary w porządku. Fikalo jak małpka, ssalo kciuk, wierzgalo jak nie wiem. Co do płci to chyba chłopak ale pewności nie ma ja stawiam na chłopaka bo to co widzialam to wyglądało inaczej niż na usg corki

Niestety ze mną gorzej. Mam skurcze i twardnienia macicy i otwierająca się szyjkę. Bezwzględny nakaz leżenia mam brać magnez 3razy dziennie i 2razy leki rozkurczowe no i wciąż duphaston. Z plusów to lozysko ma się lepiej. Cieszę się że z dzieckiem wszystko dobrze, ale się martwię bo i tak się oszczedzalam a tu ciągle za mało jak nie będzie lepiej to mam iść na oddzial
Super, że maluszkiem wszystko ok! Przykro mi, że i Ciebie dopadł nakaz leżenia... straszne to...ale doskonale Cie rozumiem... oby nie skończyło się szpitalem, bo chyba lepiej leżeć w domu, we własnym łóżku, jakkolwiek samo leżenie upierdliwe by nie było...
A ta szyjka się tylko otwiera czy też skraca?

Cytat:

Widziałyście że Mango wypuściło kolekcję dla ciężarnych? No chyba że była tylko ja nie zwróciłam uwagiCiekawe czy będzie stacjonarnie...
Oooo muszę obczaić ich stronę chociaż obiecałam sobie nie wydawać kasy na ubrania ciążowe, ewentualnie jakieś używki... tylko spodnie chcę kupić... ale to mango kusi

Cytat:
Chcecie mieć mężów przy porodzie sn ?
Tak, tak i jeszcze raz tak! Przy pierwszym porodzie zakładaliśmy z tż, że będzie ze mną na sali do pewnego momentu, a był do samego końca i chwała mu za to! Bez niego byłoby mi ciężko przez to 12h nocnego porodu z bólami krzyżowymi... Stał za moją głową i nie widział "pola akcji" bezpośrednio Z całego porodu najgorzej wspomina nacinanie krocza - mówił, że zrobiło mu się wtedy słabo....

Poduszki do spania nie kupuję - tż jest moją poduszką ale tylko tedy, jak A do nas nie przylezie do łóżka i nie wgramoli się pomiędzy nas
Stary 2016-09-07, 11:31   #4436
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Już? ale to leci
Cytat:

Dlatego ja zaczęłam chodzic do laboratorium całodobowego. Jak chodze o 9-10, to moherów nie ma. Zreszta oni pewnie chodzą do swoich przychodni osiedlowych, a ta jest przyszpitalna. Zreztą nie lubię jak u mnie w przychodni narzucają godziny pobierania 7:00-8:00 zawsze jak wracałam to szlam spac. Czasem chodze jeszcze do laboratorium przy szpitalu w ktorym mam rodzic i tam tylko ciężarne wiec trzeba czekać na swoja kolej
U mnie w przychodni można pobrać od 7.30 do 10.30. Mam dwa kroki od domu więc jakoś muszę znieść to,że tam tyle moherów

U mnie jutro 16+0. Jak to liczycie?że już jest 17 tydz??? Ja nie wychodzę tak na przód. Wolę liczyć,że jest 16
Stary 2016-09-07, 11:32   #4437
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6630811

Jaki już masz ładny brzusio moj mniejszy, ale tez jakos inaczej wystaje
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:33   #4438
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Mierzyłaś ile cm doszło?
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:33   #4439
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 6630811

widać widać

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Mój mąż nie lubi ze mną chodzić do ginekologa 😐 on taki samiec alfa, pokocha jak zobaczy, wczesniej jakoś sobie nie może tego wyobrazić, szczególnie patrząc na ekran usg, gdzie nic nie widzi 😅 więc chodzę sama. Przy porodzie to chciał być, nawet jak bym powiedziała ze ma nie być to i tak by przyszedł 😀 ale koniec końców było cc.

Na szkole rodzenia przysypial, zero zainteresowania, a teraz jest najlepszym tatą na świecie! Jak się urodziła to kapal bez problemu, wszystko robił jakoś tak intuicyjnie, ja za to zgodnie z książkami 😁

Ja myślałam, ze mój Piotrek nigdy nie płacze, a tym czasem jak mu Pani corcie pokazała to tak ryczal, nie mógł się uspokoić 😊 dzwonił do mojej mamy, coś tam mamrotał, ze mama myślała, ze coś się stało 😊

odnośnie facetów i tego co widzą na usg - humorystycznie

https://www.facebook.com/SuperStyler...type=2&theater
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:34   #4440
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jutro 16+0. Jak to liczycie?że już jest 17 tydz??? Ja nie wychodzę tak na przód. Wolę liczyć,że jest 16
tak sie liczy, że masz ukończony 16 tydzień i zaczęty 17

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości