Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 09:03   #2461
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

soso super bryka

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:07   #2462
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie, ze bylas na tych warsztatach, na pewno sporo z tych informacji zapamietasz, oby jednak przydawaly sie jak najrzadziej. Moze tez sie wybiore na Slask badz Wroclawia bo u mnie beda dopiero 16.11 ile czasu te warsztaty trwaly?

Witajcie
Warsztaty trwały 3,5 godziny.

Zrobiłam w klubie wpis ze zdjęciami

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:07   #2463
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Wywaliło mi neta wczoraj

Mam nadzieję że mnie nie wykiwają jak tej z mojego z linka

http://lovi.pl/pl/forum/1/4587

Dziś mam nadzieję doczytac do końca

Cudnie wyglądasz

Masz w Gliwicach we wrześniu. Ja się zastanowię czy nie pojechac do krk
Tutaj link z programem
http://bezpiecznymaluch.com.pl/o-warsztatach.html
Dzieki. Widzialam, ze mam w niedalekiej przyszlosci Gliwice, Czestochowe i Wroclaw. Na ktores z tych warsztatow na pewno sie zglosze.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:08   #2464
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dziekuje no mowilam ze wczoraj zaszalalam z mejkapem
Wow wow wow! Super!!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:13   #2465
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja mam jeden smoczek z bibi, jeden z avent i jeden z difrax. Wszystkie 0-6m.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Lila miała całą serię z Papa ist the best itd . A tutaj ich niestety nigdzie nie znalazłam :/
Cytat:
Dzien dobry. Dzisiaj pierwszy dzien szkoly
wow mamuśka jaki avatarek
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Paulinka nie poznałam Cię po avatarze 😉
Ja mam w domu 3 rodzaje smoków bo córka żadnego nie chciała i leżą nieużywane. Na pewno lovi dynamiczny, avent i chyba tomee tepee . Zastanawiam się czy kupować nowe bo te jednak leżą te parę lat?😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ja bym mimo wszystko kupiła nowe
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję się po wczorajszych warsztatach "Bezpieczny Maluch", jeśli któraś ma w okolicy to zachęcam, całkiem ciekawe, nawet mój mąż był zainteresowany

Najpierw było o fotelikach samochodowych jak je prawidłowo montować, o tym żeby przymierzać przed zakupem do swojego auta, było też o ubieraniu dziecka "lekko" do fotelika, albo stosowaniu śpiworków, o jeździe tyłem do kierunku jazdy i o tym, że najbezpieczniejsze jest miejsce na fotelik, za fotelem pasażera

Później był wykład z pierwszej pomocy dla niemowląt, można było poćwiczyć na lalkach. Było co robić jak jest: bezdech, zachłyśnięcie i utrata przytomności, wkleję Wam później zdjęcia z takiej książeczki którą każdy uczestnik otrzymał t sobie poczytacie.

W między czasie były wykłady sponsorowane o krwi pępowinowej, kosmetykach Palmers i o gazie rozweselającym przy porodzie.

Jeszcze było o bezpieczeństwie ciężarnej w samochodzie

Następnie wykład o pierwszej pomocy dla ciężarnej, jakiś pan z widowni zakładał taki brzuch ciążowy z piersiami i udawał ciężarną, a ratownik pokazywał jak udzielać pomocy

Na koniec było losowanie nagród, mnie udało się wylosować zestaw kosmetyków na rozstępy Palmersa :P Ale do wylosowania były poduszki do karmienia, klin do łóżeczka, rożek, adapter pasów bezpieczeńswa. Były też rozdawane jakieś próbki i takie gratisowe myjki dla dzieci

Poznałam naszą Zielinkę
Brzmi całkiem fajnie o proszę co za spotkanie!
Cytat:
Dzień dobry! Daniel w szkole a ja zaraz na godzinkę z powrotem do łóżka a później ogarnę mieszkanie bo dzwonili wieczorem, ze dzisiaj o 15 na 100% przyjdzie ta "kontrola" z opieki poporodowej.

Nie spałam pół nocy bo mały mnie nastraszyl bo nie ruszal się prawie w cale a dzisiaj od rana już daje popalić ☺

A to łobuz mały
Muszę się zorientować jak to w ogóle tutaj wygląda z położnymi
Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
soso super bryka
Właśnie! teraz już wiem co miałam na lapku zobaczyć

bry
Nie mam humoru, jakiegoś takiego nerwa od rana mam
Jeszcze mnie sąsiadka z dołu wkurzyła bo już czekała na mnie przy drzwiach i z tekstem, że za mało do ogródka wychodzę i na spacery, a co ją to cholera jasna obchodzi!!! Do ogródka, a nawet na balkon to właśnie przez nią nie wychodzę bo nie trawię jej obgadywania wszystkich dookoła, jest tak wścibska, że wszystko musi wiedzieć
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:15   #2466
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

http://lovi.pl/pl/forum/1/4587

Dziś mam nadzieję doczytac do końca.
Dzięki!

Magda a ja od zawsze byłam przekonana, że najbezpieczniejszym miejscem jest to za kierowcą
Stary 2016-09-07, 09:16   #2467
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Chyba się jutro porwę na kokosanki do kawusi
http://pl.dawanda.com/zrob-to-sam-di...kow_2016-09-06
super przepis muszę zrobić choć nie wiem czy dzis mi sie chce

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-07, 09:23   #2468
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzięki!

Magda a ja od zawsze byłam przekonana, że najbezpieczniejszym miejscem jest to za kierowcą
Ja też, z racji tego, że kierowca automatycznie "ucieka" przed zagrożeniem

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

super!
Stary 2016-09-07, 09:26   #2469
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Dzięki!

też tak uważałam, ale ten ratownik stwierdził, że jak się do dziecka odwracasz to po skosie jesteś jeszcze w stanie do niego sięgnąć (oczywiście gdy samochód stoi) przy zamontowanym lusterku też lepiej je widzisz, ewentualnie jak stajesz gdzieś to otwierasz drzwi od strony pobocza a nie od strony jezdni. Mówił też żeby rodzice jeździli z przodu, a dziecko samo z tyłu. Po pierwsze żeby się przyzwyczajało do samotnego podróżowania, po drugie miał przypadek że kobieta jechała z dzieckiem z tyłu, oczywiście się tam nad nim pochylała i podczas wypadku uderzyła dziecko łokciem w twarz i złamała mu szczękę...

Mówił też, żeby nie składać tego uchwytu do przenoszenia przy foteliku, bo on chroni dziecko w razie wypadku (gdy jest złożony o przy wypadku fotelik może się odwrócić i uderzyć dzieckiem o oparcie tylnej kanapy, a tak to pałąk oprze się o oparcie i zostawi bezpieczną przestrzeń dla dziecka

Edytowane przez magda17x
Czas edycji: 2016-09-07 o 09:29
Stary 2016-09-07, 09:35   #2470
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
też tak uważałam, ale ten ratownik stwierdził, że jak się do dziecka odwracasz to po skosie jesteś jeszcze w stanie do niego sięgnąć (oczywiście gdy samochód stoi) przy zamontowanym lusterku też lepiej je widzisz, ewentualnie jak stajesz gdzieś to otwierasz drzwi od strony pobocza a nie od strony jezdni. Mówił też żeby rodzice jeździli z przodu, a dziecko samo z tyłu. Po pierwsze żeby się przyzwyczajało do samotnego podróżowania, po drugie miał przypadek że kobieta jechała z dzieckiem z tyłu, oczywiście się tam nad nim pochylała i podczas wypadku uderzyła dziecko łokciem w twarz i złamała mu szczękę...
Pod tym względem, że jako kierowca masz teoretycznie lepszy dostęp do dziecka po skosie to się jeszcze mogę zgodzić.
Ale co do reszty to jakoś mnie to nie przekonuje
Samo to, jak jedziesz z kimś, to logiczne chyba że jedziesz spokojniej wiedząc, że ktoś jest z tyłu i ma malucha na oku. Bardziej skupisz się na jeździe, niż kiedy mimo wszystko zerkasz do tyłu. Z tym łokciem to też zwykły przypadek, równie dobrze, podczas wypadku może na dziecko spać cokolwiek, co luzem w samochodzie leży.
I chyba mało kto szuka miejsca parkingowego ze względu na stronę, z której wysiada. Poza tym co za problem wyjąć malucha z drugiej strony ? te pół metra tylnej kanapy jest do "pokonania"
Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia

A i ja jeździłam zawsze z tyłu, dopiero jak zaczęła jeździć przodem do kierunku jazdy zaczęła jeździć sama z tyłu. Nie było najmniejszego problemu czy protestu.
Stary 2016-09-07, 09:36   #2471
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

o to sporo ciekawych rzeczy
co do miejsca jak Teżet prowadzi i jak miałabym siedzieć z nim z przodu to wolałabym właśnie dziecko mieć po skosie właśnie za kierowcą by je widzieć
a jak ja bym prowadziła sama to rzeczywiscie za fotelem pasażera

blue a co masz na myśli pisząc że kierowca "ucieka" ?

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-07, 09:40   #2472
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Pod tym względem, że jako kierowca masz teoretycznie lepszy dostęp do dziecka po skosie to się jeszcze mogę zgodzić.
Ale co do reszty to jakoś mnie to nie przekonuje
Samo to, jak jedziesz z kimś, to logiczne chyba że jedziesz spokojniej wiedząc, że ktoś jest z tyłu i ma malucha na oku. Bardziej skupisz się na jeździe, niż kiedy mimo wszystko zerkasz do tyłu. Z tym łokciem to też zwykły przypadek, równie dobrze, podczas wypadku może na dziecko spać cokolwiek, co luzem w samochodzie leży.
I chyba mało kto szuka miejsca parkingowego ze względu na stronę, z której wysiada. Poza tym co za problem wyjąć malucha z drugiej strony ? te pół metra tylnej kanapy jest do "pokonania"
Ale to tylko takie moje luźne przemyślenia

A i ja jeździłam zawsze z tyłu, dopiero jak zaczęła jeździć przodem do kierunku jazdy zaczęła jeździć sama z tyłu. Nie było najmniejszego problemu czy protestu.
Z tym miejscem parkingowym to bardziej chodzi o zatoczke, czy jakis postoj przy poboczu jezdni, niz o parking z jednym miejscem przy drugim, poprzecznie. Ja jestem za tym aby dziecko nauczylo sie samo jezdzic z tylu, bo gdy jezdzi dwoje rodzicow nie ma problemu, ale kiedy jest kierowca + dziecko to taki maluch moze byc absorbujacy i domagac sie uwagi skoro zawsze ktos z nim jezdzil, a teraz nagle zostal sam.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:45   #2473
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Z tym miejscem parkingowym to bardziej chodzi o zatoczke, czy jakis postoj przy poboczu jezdni, niz o parking z jednym miejscem przy drugim, poprzecznie. Ja jestem za tym aby dziecko nauczylo sie samo jezdzic z tylu, bo gdy jezdzi dwoje rodzicow nie ma problemu, ale kiedy jest kierowca + dziecko to taki maluch moze byc absorbujacy i domagac sie uwagi skoro zawsze ktos z nim jezdzil, a teraz nagle zostal sam.
Dokładnie to chodziło o postoje na jakimś poboczu ruchliwej drogi, myślę, że jak nie jesteś kierowcą to równie bezpieczne jest miejsce właśnie za kierowcą albo na środku jeśli jest możliwość prawidłowego montażu fotelika. Odradzał przednie siedzenie, nawet jeśli poduszki bezpieczeństwa są zablokowane. Ze względu na to, że dziecko pochłania naszą uwagę i nie skupiamy się na jeździe.

Stary 2016-09-07, 09:46   #2474
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej

ale fajnie ze Wam się ten wózek podoba

też się zapisałam na te warsztaty, nie wiem jak ja ostatnio patrzylam ale wydawalo mi się że są na koniec października a są na koniec wrzesnia
myslalam ze tż nie bedzie chciał na nie iść, a bardzo się ucieszył i powiedział że jak ma wolne to idziemy

termofor wczoraj pomógł trochę + nospa. Dziś znowu zrobie sobie okłady na plecki bo bardzo pomaga a jaka ulga
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:50   #2475
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie to dobry pomysł. Ja myślalam o siedzeniu z tyļu, ale prawdą jest, że często zdarzy nam.się jeździć tylko we 2. Jak się Zosię od początku nauczy, to może będzie lepiej znosiła takie podróże? I z tym pałąkiem też nie pomyślalam, ze może chronić dziecko w razie czego.
Stary 2016-09-07, 09:56   #2476
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
o to sporo ciekawych rzeczy
co do miejsca jak Teżet prowadzi i jak miałabym siedzieć z nim z przodu to wolałabym właśnie dziecko mieć po skosie właśnie za kierowcą by je widzieć
a jak ja bym prowadziła sama to rzeczywiscie za fotelem pasażera

blue a co masz na myśli pisząc że kierowca "ucieka" ?
Chodziło mi o to, że jak jedziesz i widzisz jakąś "przeszkodę" np drzewo, słupek, samochód z naprzeciwka, no cokolwiek, to naturalnym odruchem jest, że odbijasz kierownicą, żeby uciec od zagrożenia. W ułamku sekundy nie analizujesz w którą stronę dla kogo będzie najbezpieczniej i najlepiej.
Cytat:
Wiem i dokładnie o tym pisałam
Stary 2016-09-07, 09:57   #2477
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry znad kawki
Słoneczko pięknie świeci, małe ciuszki już się suszą na balkonie, żyć nie umierać

Cytat:
Super wyglądasz
I powodzenia w szkole, na pewno pójdzie jak z płatka

Cytat:
gratki za wizytę
wow jaka już duża ja jestem ciekawa ile moja może ważyć
robiłaś te 3 usg?
dziewczyny wszystkie robicie ? w którym tc ?

ja idę 12.09 będę wtedy 30tc 3 d[COLOR="Silver"]
Ja będę miała usg w 31t3d

Cytat:
Nie spałam pół nocy bo mały mnie nastraszyl bo nie ruszal się prawie w cale a dzisiaj od rana już daje popalić ☺
Straszną nas te nasze dzieci, nie? Mój w tamtym tygodniu miał jeden taki dzień, że się zestresowałam, ale potem nadrobił dziś też jest spokojniejszy, od rana dosłownie parę razy go delikatnie poczułam.

Cytat:
bry
Nie mam humoru, jakiegoś takiego nerwa od rana mam
Jeszcze mnie sąsiadka z dołu wkurzyła bo już czekała na mnie przy drzwiach i z tekstem, że za mało do ogródka wychodzę i na spacery, a co ją to cholera jasna obchodzi!!! Do ogródka, a nawet na balkon to właśnie przez nią nie wychodzę bo nie trawię jej obgadywania wszystkich dookoła, jest tak wścibska, że wszystko musi wiedzieć
Nie denerwuj się

Cytat:
Dzięki!

Ja czytałam gdzieś, że miejsce za pasażerem jest o tyle dobre, że w razie konieczności postoju i np. wyjęcia dziecka z fotelika łatwiej i bezpieczniej zrobić to od strony pobocza.
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 09:59   #2478
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie to chodziło o postoje na jakimś poboczu ruchliwej drogi, myślę, że jak nie jesteś kierowcą to równie bezpieczne jest miejsce właśnie za kierowcą albo na środku jeśli jest możliwość prawidłowego montażu fotelika. Odradzał przednie siedzenie, nawet jeśli poduszki bezpieczeństwa są zablokowane. Ze względu na to, że dziecko pochłania naszą uwagę i nie skupiamy się na jeździe.
No mi też chodziło o takie parkingi przy chodniku, nie o wielki P przy supermarkecie

ojj tak, jak raz czy dwa Lila była zapięta z przodu to non stop mi coś pokazywała, ciężko było się skupić na jeździe
Stary 2016-09-07, 10:02   #2479
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm na innych forach dziewczyny też pisały, że nie dostają rzeczy zgodnie z wpisanymi uwagami Może akurat tak trafiło
Mimo wszystko kolejne rzeczy, tym razem typowo higieniczno-apteczne też będę stamtąd zamawiać

a z innej beczki, czy zastanawiałyście się nad kupnem balonika Epino albo Aniball?
Niektóre takie art higieniczne tańsze są na Bliżej Ciebie.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
nie rozumiem W aptece są do wyboru smoczki po dwie sztuki te dynamiczne lovi, do wybory boy i girl. mają to co na zdjeciach, dla girl na zdjeciach są dwa odcienie różu. czy wysyłają oba takie same? Bo myslalam, ze dostanę dwa rozne jak jest na zdjęciu a widze ze w opsie rzeczywiscie jest o tym, że wybierają losowo?
Wybierają te dwupaki. Smoczki oryginalnie są zapakowane w plastikowy pojemniczek i są tam 2 różne smoczki. Oni nie przekładają z pojemniczków.

Na zdjęciach mają pokazaną tylko 1 wersję, najlepiej jest sprawdzić na stronie Lovi wszystkie dostępne.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-07 o 10:03
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:05   #2480
bluesberry
Zakorzenienie

Doradźcie
Bo tak oglądam i oglądam i wpadły mi w oko te 2 wzory. Tylko tak się zastanawiam, czy taka pstrokacizna na dłuższą metę nie będzie oczo☠☠☠na ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maxi-cosi-pebble-babyschale-graphic-crystal.jpg (149,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 61LXuzrAv6L._SL1200_.jpg (118,9 KB, 18 załadowań)
Stary 2016-09-07, 10:10   #2481
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Doradźcie
Bo tak oglądam i oglądam i wpadły mi w oko te 2 wzory. Tylko tak się zastanawiam, czy taka pstrokacizna na dłuższą metę nie będzie oczo☠☠☠na ?

ja bym wziela ciemniejszy ale ten jasny tez super ! e tam pstrokaty, po pol roku i tak zmiana fotelika
Stary 2016-09-07, 10:17   #2482
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Doradźcie
Obydwa bardzo mi się podobają, ale wzięłabym ciemniejszy
Stary 2016-09-07, 10:18   #2483
paulinika
Zakorzenienie

Poszła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1473236297284.jpg (99,2 KB, 22 załadowań)
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:23   #2484
MajWija
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy Wasze dzieci w niektórych Waszych pozycjach stają się tak bardzo ruchliwe? Kopią itd?
Ja dzisiaj w nocy położyłam się na prawym boku a Mały wtedy tak zaczął kopać w ten bok, wierzgać, aż się wystraszyłam i szybko zmieniłam pozycję bo aż mnie to bolało.

Hosenka,
no wiesz o co biega bo już to przeszłaś
Ta moja znajoma była trochę zła, że chcą jej zakwalifikować jako wcześniaka bo myślała, że to coś od razu oznacza, ale lekarz ją uspokoił, że nic poza tym, że będzie miała więcej "udogodnień"
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:29   #2485
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ooo to jeśli to nie problem
Listopadowa, sprawdziłam dla Ciebie te majty.
Więc, kupiłam jednorazowe i wielorazowe:
- wielorazowe Canpol - rozmiar S/M -http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html - rozmiar jest idealny, majty takie niby siateczkowe ale jakby były trochę elastyczne, przypominają bawełniane są jakby bokserkowe - rozmiar dla mnie bardzo dobry, wygodne aż się sama śmiałam przed chwilą do siebie że może się na nie przerzucę :P zawsze nosiłam rozmiar majtek M, teraz noszę L ale przez to że mnie uciskają, zatem mogę powiedzieć że to taka M jest.
- jednorazowe BabyOno - http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-5-sztuk.html - tych kupiłam ze trzy opakowania; dwa opakowania rozmiar M, dwa rozmiar L - rozmiary są ogrooooooooooooooomne.. majtki są strasznie duże, mogłabym je sobie na pół brzucha jeszcze założyć, L nawet nie przymierzałam ale piszę o M.. trochę szkoda bo sporo ich kupiłam a wychodzi na to że te wielorazowe są lepsze. I tutaj mają one kształt majtek, a nie bokserek, w swojej strukturze przypominają czepek na głowę, czyli jedna wielka reklamówka na pupę :P

Mam nadzieję że trochę pomogłam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci w niektórych Waszych pozycjach stają się tak bardzo ruchliwe? Kopią itd?
Ja dzisiaj w nocy położyłam się na prawym boku a Mały wtedy tak zaczął kopać w ten bok, wierzgać, aż się wystraszyłam i szybko zmieniłam pozycję bo aż mnie to bolało.

Hosenka,
no wiesz o co biega bo już to przeszłaś
Ta moja znajoma była trochę zła, że chcą jej zakwalifikować jako wcześniaka bo myślała, że to coś od razu oznacza, ale lekarz ją uspokoił, że nic poza tym, że będzie miała więcej "udogodnień"
Moje dziecko od jakiś dwóch tygodni nienawidzi spania na boku, obojętnie którym, kopie mnie jak może, wypycha co może.. czasami jak jestem twarda i nie odpuszczę to wtedy chyba zasypia i jestem w stanie spać w ten sposób ale tak jak Ty boję się że robię jej krzywdę więc co chwilę zmieniam pozycję... Dziecko się nie urodziło a już nad nim nie panuje..

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Chwale sie nasza nowa bryka!

aż odpaliłam w końcu kompa - bardzo fajna kolorystyka !

Pogoda piękna zatem biorę się za pierwsze pranie - kocyków! i czekam na pana który przywiezie mi mebelki
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:42   #2486
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja bym wziela ciemniejszy ale ten jasny tez super ! e tam pstrokaty, po pol roku i tak zmiana fotelika

Cytat:
Obydwa bardzo mi się podobają, ale wzięłabym ciemniejszy
Cytat:
Poszła

Przejechałabym sie do sklepu, może przy odrobinie szczęścia będą je akurat mieć żeby na żywo obejrzeć
Stary 2016-09-07, 10:43   #2487
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny - szybkie pyt. dotyczace Gemini...
tam w platnosciach mam tylko PayU. jak to zaznacze to co potem? przekierowuje mnie na konto payU czy tak jakw allegro mam taki niby blankiet i moge normalnie przeslac kase z mojego banku?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:47   #2488
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczyny - szybkie pyt. dotyczace Gemini...
tam w platnosciach mam tylko PayU. jak to zaznacze to co potem? przekierowuje mnie na konto payU czy tak jakw allegro mam taki niby blankiet i moge normalnie przeslac kase z mojego banku?
tak jak na allegro
Stary 2016-09-07, 10:47   #2489
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wszystkie robicie ? w którym tc ?
ja nie wiem ostatnio na wizycie nic na ten temat mi ginka nie mowila - nie wiem czy zapomniala czy swiadomie tego tematu nie poruszala. miesiac temu bylam na echo serca plus takie porzadne badanie i nie wiem czy ona to uznaje za to III usg? no ale to bylo okolo 28tyg. jak pojde na wizyte to bede jakos tak 32/33 tydz wiec niby idealnie. nie wiem, okaze sie na wizycie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja mam w domu 3 rodzaje smoków bo córka żadnego nie chciała i leżą nieużywane. Na pewno lovi dynamiczny, avent i chyba tomee tepee . Zastanawiam się czy kupować nowe bo te jednak leżą te parę lat?😕
ja mam w koszyku. 17 zl nie majatek a beda nowe. po Kubie tez gdzies mam ale mimo wszystko maja 4 lata. ja kupuje nowe bez dwoch zdan

Cytat:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:51   #2490
sosowhat
Wtajemniczenie

z tego co mi lekarz mowil to 1 prenatalne 2 polowkowe, a 3 nie ma swojej nazwy po prostu się robi zeby sprawdzic czy wszystko jest git. ja mam 31t5d - za tydzien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości