Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 10:54   #2491
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
z tego co mi lekarz mowil to 1 prenatalne 2 polowkowe, a 3 nie ma swojej nazwy po prostu się robi zeby sprawdzic czy wszystko jest git. ja mam 31t5d - za tydzien
A to nie jest to tzw wzrostowe ?
Ja byłam na wizycie w 28tc, ale z tego co widziałam w swojej karcie ciąży to nie mam jeszcze tej rubryki z 3usg wypełnionej. Więc pewnie na następnej, tj 32tc.
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:57   #2492
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Doradźcie
Bo tak oglądam i oglądam i wpadły mi w oko te 2 wzory. Tylko tak się zastanawiam, czy taka pstrokacizna na dłuższą metę nie będzie oczo☠☠☠na ?
Ojej ja wolę jakieś gładkie chyba jednak a z tych dwóch lepszy ciemniejszy.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Poszła
Twój mały klon powodzenia.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci w niektórych Waszych pozycjach stają się tak bardzo ruchliwe? Kopią itd?
Ja dzisiaj w nocy położyłam się na prawym boku a Mały wtedy tak zaczął kopać w ten bok, wierzgać, aż się wystraszyłam i szybko zmieniłam pozycję bo aż mnie to bolało.
Tak, już kiedyś pisałam, że leżenie na boku często powoduje kopanie tego 'przygniecionego' przez matkę miejsca
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 10:58   #2493
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam na wizycie w 28tc, ale z tego co widziałam w swojej karcie ciąży to nie mam jeszcze tej rubryki z 3usg wypełnionej. Więc pewnie na następnej, tj 32tc.

a moze i tak to nazwał mi w karcie ciazy tego w ogole nie wypelniaja tylko dostaje kartke A4 i mam miec to przy sobie w karcie i juz
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:02   #2494
zielinka_87
Zakorzenienie

Hej.

Ja siw niedawno zwleklam z wyra i sniadanie zjadlam
Wczoraj myslalam ze maly mi wyskoczy z brzucha, jakos wyjątkowo aktywny byl.

Warsztaty tez polecam. Poprowadzone z jajem. Facet się nie wynudzi a Chociaż przystepnie co do glowy dotrze. Szkoda ze moj nie mogl byc.

Magda, Możesz mi.w pw wyslac linka do fotografa od sesji o ktorym wspominalas?

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:11   #2495
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam humoru, jakiegoś takiego nerwa od rana mam
Jeszcze mnie sąsiadka z dołu wkurzyła bo już czekała na mnie przy drzwiach i z tekstem, że za mało do ogródka wychodzę i na spacery, a co ją to cholera jasna obchodzi!!!
co za klientka!!!

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzięki!

Magda a ja od zawsze byłam przekonana, że najbezpieczniejszym miejscem jest to za kierowcą
a mi sie obilo chyba o uszy ze na srodku?

Cytat:

A i ja jeździłam zawsze z tyłu, dopiero jak zaczęła jeździć przodem do kierunku jazdy zaczęła jeździć sama z tyłu. Nie było najmniejszego problemu czy protestu.
u nas to samo. ja sama czulam sie lepiej jak jezdzilam z malym z tylu na poczatku. nie moglabym sie skupic siedzac na przodzie, tym bardziej ze dziecko siedzi tylem do kierunku jazdy wiec nie widzialabym go. jako kierowca jeszcze jest jako tako bo mozna zamontowac sobie to specjalne lusterko (polecam-genialna sprawa!!!!) ale to i tak czlwoiek od czasu do czasu zerka w lusterko wiec tez jakos hiper bezpieczne to nie jest a tak jak ktos siedzi z tylu z maluchem to kierowca juz moze skupic sie tylko na drodze. no chyba ze jezdzi sie samemu to insza inszosc.
teraz z racji tego ze beda juz dwa foteliki na tyle to juz nie bede miala wyboru ciezko bedzie mi sie przeniesc na przedni fotel, oj ciezko

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wybierają te dwupaki. Smoczki oryginalnie są zapakowane w plastikowy pojemniczek i są tam 2 różne smoczki. Oni nie przekładają z pojemniczków.

Na zdjęciach mają pokazaną tylko 1 wersję, najlepiej jest sprawdzić na stronie Lovi wszystkie dostępne.
nie rozumiem
chcialam te niebieskie w baranki i w koncu je usunelam z koszyka jeszcze napewno bede zamawiac nie raz z tej apteki wiec jak cos to kupie nastepnym razem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:13   #2496
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ojej ja wolę jakieś gładkie chyba jednak a z tych dwóch lepszy ciemniejszy.

Cytat:
a moze i tak to nazwał mi w karcie ciazy tego w ogole nie wypelniaja tylko dostaje kartke A4 i mam miec to przy sobie w karcie i juz
Ja mam taką całą książkę i tam jest wszystko
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co za klientka!!!

a mi sie obilo chyba o uszy ze na srodku?

u nas to samo. ja sama czulam sie lepiej jak jezdzilam z malym z tylu na poczatku. nie moglabym sie skupic siedzac na przodzie, tym bardziej ze dziecko siedzi tylem do kierunku jazdy wiec nie widzialabym go. jako kierowca jeszcze jest jako tako bo mozna zamontowac sobie to specjalne lusterko (polecam-genialna sprawa!!!!) ale to i tak czlwoiek od czasu do czasu zerka w lusterko wiec tez jakos hiper bezpieczne to nie jest a tak jak ktos siedzi z tylu z maluchem to kierowca juz moze skupic sie tylko na drodze. no chyba ze jezdzi sie samemu to insza inszosc.
teraz z racji tego ze beda juz dwa foteliki na tyle to juz nie bede miala wyboru ciezko bedzie mi sie przeniesc na przedni fotel, oj ciezko
Lusterko tez chce kupić :ekhm:

Jak będą we dwoje z tyłu to pół biedy bo zapytam Lili co Mały robi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-07, 11:16   #2497
jagata
Wtajemniczenie

hej!
Was nadrobić... dużo piszecie.

Też słyszałam, że do przewożenia dziecka z tyłu najlepsze jest miejsce za pasażerem.
Jeśli kierowca w momencie zagrożenia próbuje uciec manewrując samochodem to robi to tak by uchronić siebie. Taki normalny ludzki odruch. I jeśli próbuje siebie chronić, to miejsce za kierowcą jest wtedy bardziej narażone.
Ale mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie tego musiała "testować"

Byłam wczoraj na wizycie. Lekarz spóźnił się 1,5h. Poza tym okazało się,ze zostałam zapisana na tą samą godzinę z inną pacjentką i z uporem maniaka chcieli mi wcisnąć kit, ze ja mam na później. Wkurzyłam się mocno. Przepuściłam dziewczynę bo musiała dziecko odebrać do 16 z przedszkola.
Lekarka mnie przepraszała za opóźnienie i gratisowo zrobila mi usg. Adaś nadal jest Adasiem. Wg pomiarów waży około 1540g! I wyprzedza termin z om o 10 dni, więc raczej mam szykować się na pierwszą połowę listopada
Reszta w porządku. Jedynie mam powtórzyc badanie moczu bo mi glukoza w nim wyszła. Ale myslę, że to jednorazowe bo dzien wcześniej objadłam się wieczorem rożkami z wiśniami i popiłam słodkim napojem. Stąd taka anomalia mogła wyjśc.
Stary 2016-09-07, 11:22   #2498
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak na allegro
tękju!
juz zaplacone. teraz czekam na kuriera
wzielam glownie tabsy dla siebie ale i jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki dla malego, podklady takie i takie, wkladki laktacyjne itd. 170zl ale najwazneijsze ze juz cokolwiek mam, bede spokojniejsza
w przyszlym miesiacu zamowie juz cala reszte

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Doradźcie
Bo tak oglądam i oglądam i wpadły mi w oko te 2 wzory. Tylko tak się zastanawiam, czy taka pstrokacizna na dłuższą metę nie będzie oczo☠☠☠na ?
ten jasny strasznie meczy oczy. wybralabym zdecydowanie ten ciemniejszy - spokojniejszy dla oka no i ciemny to ciemny, mniej widac zabrudzenia w razie czego

Cytat:
Poszła

powodzenia!!!!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Lusterko tez chce kupić :ekhm:

Jak będą we dwoje z tyłu to pół biedy bo zapytam Lili co Mały robi
no fakt. gorzej jak malenstwo zacznie wyc

ja lusterko gdzies mam, tylko gdzie?
i wydaje mi sie, ze pwoinnam miec jeszcze jakies podklady, na pewno etui na smoczki ale gdzie to moze byc?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że do przewożenia dziecka z tyłu najlepsze jest miejsce za pasażerem.
Jeśli kierowca w momencie zagrożenia próbuje uciec manewrując samochodem to robi to tak by uchronić siebie. Taki normalny ludzki odruch. I jeśli próbuje siebie chronić, to miejsce za kierowcą jest wtedy bardziej narażone.
a nie za pasazerem? moj dzisiejszy budynizm mnie przeraza
brawa za wizyte! i kciuki za powtorny mocz.
dobrze, ze babeczka zrobila to usg za darmo

Stary 2016-09-07, 11:29   #2499
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszła
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 11:30   #2500
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
tękju!
juz zaplacone. teraz czekam na kuriera
wzielam glownie tabsy dla siebie ale i jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki dla malego, podklady takie i takie, wkladki laktacyjne itd. 170zl ale najwazneijsze ze juz cokolwiek mam, bede spokojniejsza
w przyszlym miesiacu zamowie juz cala reszte

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

ten jasny strasznie meczy oczy. wybralabym zdecydowanie ten ciemniejszy - spokojniejszy dla oka no i ciemny to ciemny, mniej widac zabrudzenia w razie czego

powodzenia!!!!

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

ja lusterko gdzies mam, tylko gdzie?
i wydaje mi sie, ze pwoinnam miec jeszcze jakies podklady, na pewno etui na smoczki ale gdzie to moze byc?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

a nie za pasazerem? moj dzisiejszy budynizm mnie przeraza
brawa za wizyte! i kciuki za powtorny mocz.
dobrze, ze babeczka zrobila to usg za darmo
Ja sobie wyobrażam taką sytuację, kiedy jedziemy i z naprzeciwka ktoś zjeżdża na nasz pas. Kierowca raczej ucieka wtedy w prawo na pobocze, czyli odsłania lewy bok auta i miejsce pasażera za nim.
Ale to jest jeden z wielu przypadków, więc mi jest trudno oceniać gdzie jest bezpieczniej,
Stary 2016-09-07, 11:35   #2501
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co mi lekarz mowil to 1 prenatalne 2 polowkowe, a 3 nie ma swojej nazwy po prostu się robi zeby sprawdzic czy wszystko jest git. ja mam 31t5d - za tydzien
Tutaj, tłumacząc dosłownie na polski, to się nazywa wzrostowe. Ja będę miała 23 września, to będzie już 34 tyd 0 d.
Stary 2016-09-07, 11:36   #2502
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie wyobrażam taką sytuację, kiedy jedziemy i z naprzeciwka ktoś zjeżdża na nasz pas. Kierowca raczej ucieka wtedy w prawo na pobocze, czyli odsłania lewy bok auta i miejsce pasażera za nim.
Ale to jest jeden z wielu przypadków, więc mi jest trudno oceniać gdzie jest bezpieczniej,
aha, no tak. a ja sobie wyobrazilam podobna sytuacje, tez natychmiastowy zjazd na pobocze,np. w row i wtedy tylni prawy bok ma gorzej bo mozna np. trafic w drzewo
zalezy wszystko od sytuacji

Stary 2016-09-07, 11:43   #2503
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
Was nadrobić... dużo piszecie.

Byłam wczoraj na wizycie. Lekarz spóźnił się 1,5h. Poza tym okazało się,ze zostałam zapisana na tą samą godzinę z inną pacjentką i z uporem maniaka chcieli mi wcisnąć kit, ze ja mam na później. Wkurzyłam się mocno. Przepuściłam dziewczynę bo musiała dziecko odebrać do 16 z przedszkola.
Lekarka mnie przepraszała za opóźnienie i gratisowo zrobila mi usg. Adaś nadal jest Adasiem. Wg pomiarów waży około 1540g! I wyprzedza termin z om o 10 dni, więc raczej mam szykować się na pierwszą połowę listopada
Reszta w porządku. Jedynie mam powtórzyc badanie moczu bo mi glukoza w nim wyszła. Ale myslę, że to jednorazowe bo dzien wcześniej objadłam się wieczorem rożkami z wiśniami i popiłam słodkim napojem. Stąd taka anomalia mogła wyjśc.
gratki za wizytę !
Cytat:
oj tak :/ sama się zastanawiam jak to będzie, nigdy sama z maleństwem nie jeździłam. Lila miała już 3 latka, więc była w miarę spokojna w samochodzie
Cytat:
aha, no tak. a ja sobie wyobrazilam podobna sytuacje, tez natychmiastowy zjazd na pobocze,np. w row i wtedy tylni prawy bok ma gorzej bo mozna np. trafic w drzewo
zalezy wszystko od sytuacji :cool:

Jeeju oczy mi się normalnie zamykają 2 kawy wypiłam i nic
Stary 2016-09-07, 11:47   #2504
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
gratki za wizytę!
Stary 2016-09-07, 12:00   #2505
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Hej.

Ja siw niedawno zwleklam z wyra i sniadanie zjadlam
Wczoraj myslalam ze maly mi wyskoczy z brzucha, jakos wyjątkowo aktywny byl.

Warsztaty tez polecam. Poprowadzone z jajem. Facet się nie wynudzi a Chociaż przystepnie co do glowy dotrze. Szkoda ze moj nie mogl byc.

Magda, Możesz mi.w pw wyslac linka do fotografa od sesji o ktorym wspominalas?

wysłałam priv

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 12:12   #2506
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey

Cytat:
Dziewczyny, czy Wasze dzieci w niektórych Waszych pozycjach stają się tak bardzo ruchliwe? Kopią itd?
Ja dzisiaj w nocy położyłam się na prawym boku a Mały wtedy tak zaczął kopać w ten bok, wierzgać, aż się wystraszyłam i szybko zmieniłam pozycję bo aż mnie to bolało.

Hosenka,
no wiesz o co biega bo już to przeszłaś
Ta moja znajoma była trochę zła, że chcą jej zakwalifikować jako wcześniaka bo myślała, że to coś od razu oznacza, ale lekarz ją uspokoił, że nic poza tym, że będzie miała więcej "udogodnień"
Moja ulozona jest poprzecznie. Z prawej glowka, z lewej dupka i na ktorym boku bym sie nie położyła to zaczyna sie wiercić, kopać i boksować. Także co raz trudniej o drzemkę czy odpoczynek w takich warunkach

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Listopadowa, sprawdziłam dla Ciebie te majty.
Więc, kupiłam jednorazowe i wielorazowe:
- wielorazowe Canpol - rozmiar S/M -http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html - rozmiar jest idealny, majty takie niby siateczkowe ale jakby były trochę elastyczne, przypominają bawełniane są jakby bokserkowe - rozmiar dla mnie bardzo dobry, wygodne aż się sama śmiałam przed chwilą do siebie że może się na nie przerzucę :P zawsze nosiłam rozmiar majtek M, teraz noszę L ale przez to że mnie uciskają, zatem mogę powiedzieć że to taka M jest.
- jednorazowe BabyOno - http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-5-sztuk.html - tych kupiłam ze trzy opakowania; dwa opakowania rozmiar M, dwa rozmiar L - rozmiary są ogrooooooooooooooomne.. majtki są strasznie duże, mogłabym je sobie na pół brzucha jeszcze założyć, L nawet nie przymierzałam ale piszę o M.. trochę szkoda bo sporo ich kupiłam a wychodzi na to że te wielorazowe są lepsze. I tutaj mają one kształt majtek, a nie bokserek, w swojej strukturze przypominają czepek na głowę, czyli jedna wielka reklamówka na pupę :P

Mam nadzieję że trochę pomogłam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Moje dziecko od jakiś dwóch tygodni nienawidzi spania na boku, obojętnie którym, kopie mnie jak może, wypycha co może.. czasami jak jestem twarda i nie odpuszczę to wtedy chyba zasypia i jestem w stanie spać w ten sposób ale tak jak Ty boję się że robię jej krzywdę więc co chwilę zmieniam pozycję... Dziecko się nie urodziło a już nad nim nie panuje..

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

aż odpaliłam w końcu kompa - bardzo fajna kolorystyka !

Pogoda piękna zatem biorę się za pierwsze pranie - kocyków! i czekam na pana który przywiezie mi mebelki
Z tego co piszesz co M bedą na mnie duże :/ poszukam gdzie indziej tych S, a jak nie to bede musiala wielorazowe kupić, ale kto to bedzie prał
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 12:29   #2507
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Hey

Moja ulozona jest poprzecznie. Z prawej glowka, z lewej dupka i na ktorym boku bym sie nie położyła to zaczyna sie wiercić, kopać i boksować. Także co raz trudniej o drzemkę czy odpoczynek w takich warunkach

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Z tego co piszesz co M bedą na mnie duże :/ poszukam gdzie indziej tych S, a jak nie to bede musiala wielorazowe kupić, ale kto to bedzie prał
pewnie też trochę się wypełnią jak będzie podkład, wtedy nie wiem jak się będą spisywać te S/M ale te jednorazowe M są serio duże.. ;/ może spróbuj z innej firmy zamówić
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 12:34   #2508
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis kupilam 3 opakowania emek tyle ze kazde z innej firmy. najwyzej bede sie wiazac sznurkiem

Stary 2016-09-07, 12:35   #2509
KoniKa4
Rozeznanie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Miałam na sali dziewczynę, której indukowali poród, na początek miała założony balonik, który potem napełniało się solą fizjologiczną, mówiła że to dziwne uczucie, ale że po chwili przywykła.
ten balonik jest chyba na wywołanie porodu, a to co innego

Cytat:
Dzien dobry. Dzisiaj pierwszy dzien szkoly
Paulinka awatar super - myślałam, że jakaś nowa mama dołączyła

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dzięki!

Magda a ja od zawsze byłam przekonana, że najbezpieczniejszym miejscem jest to za kierowcą
ja tak samo, ale dziecko będę zapinać za pasażerem skoro takie są "wytyczne"

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Listopadowa, sprawdziłam dla Ciebie te majty.
Więc, kupiłam jednorazowe i wielorazowe:
- wielorazowe Canpol - rozmiar S/M -http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html - rozmiar jest idealny, majty takie niby siateczkowe ale jakby były trochę elastyczne, przypominają bawełniane są jakby bokserkowe - rozmiar dla mnie bardzo dobry, wygodne aż się sama śmiałam przed chwilą do siebie że może się na nie przerzucę :P zawsze nosiłam rozmiar majtek M, teraz noszę L ale przez to że mnie uciskają, zatem mogę powiedzieć że to taka M jest.
- jednorazowe BabyOno - http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-5-sztuk.html - tych kupiłam ze trzy opakowania; dwa opakowania rozmiar M, dwa rozmiar L - rozmiary są ogrooooooooooooooomne.. majtki są strasznie duże, mogłabym je sobie na pół brzucha jeszcze założyć, L nawet nie przymierzałam ale piszę o M.. trochę szkoda bo sporo ich kupiłam a wychodzi na to że te wielorazowe są lepsze. I tutaj mają one kształt majtek, a nie bokserek, w swojej strukturze przypominają czepek na głowę, czyli jedna wielka reklamówka na pupę :P

Mam nadzieję że trochę pomogłam
Doooti opis mega

Cytat:
Hey

Ja też wzięłam wielorazowe - jak się upaprają krwią to wyrzucę, przecież nie są drogie i nie będzie szkoda. A to tylko na kilka dni, później mam nadzieje krwawienie się zmniejszy i normalnie jak podczas okresu człowiek będzie funkcjonował, a nie w takich pantalonach jak w średniowieczu

A ja się wybrałam dziś na zakupy - po godzinie już nie miałam na nic siły - masakra. I jeszcze zaczęłam się czuć jakoś tak wilgotno, momentalnie ciarki na plecach i zaczęłam sobie wkręcać, że wody się pewnie zaczęły sączyć - a tu jeszcze do terminu tak daleko no masakra co kobiecie w ciąży do głowy przychodzi i czarne scenariusze przed oczami od razu. Usiadłam, uspokoiłam się no i oczywiście nie rodzę jeszcze
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 12:48   #2510
pstryczek84
Zakorzenienie

ogladalyscie wczoraj express reporterow i ten reportaz o Maksie (na maxa dla Maxa)?
jejku, ale sie wczoraj zryczalam ;(

Stary 2016-09-07, 13:00   #2511
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
też tak uważałam, ale ten ratownik stwierdził, że jak się do dziecka odwracasz to po skosie jesteś jeszcze w stanie do niego sięgnąć (oczywiście gdy samochód stoi) przy zamontowanym lusterku też lepiej je widzisz, ewentualnie jak stajesz gdzieś to otwierasz drzwi od strony pobocza a nie od strony jezdni. Mówił też żeby rodzice jeździli z przodu, a dziecko samo z tyłu. Po pierwsze żeby się przyzwyczajało do samotnego podróżowania, po drugie miał przypadek że kobieta jechała z dzieckiem z tyłu, oczywiście się tam nad nim pochylała i podczas wypadku uderzyła dziecko łokciem w twarz i złamała mu szczękę...

Mówił też, żeby nie składać tego uchwytu do przenoszenia przy foteliku, bo on chroni dziecko w razie wypadku (gdy jest złożony o przy wypadku fotelik może się odwrócić i uderzyć dzieckiem o oparcie tylnej kanapy, a tak to pałąk oprze się o oparcie i zostawi bezpieczną przestrzeń dla dziecka
Ciekawe rzeczy

Ja jeszcze czytałam, że jak ktoś jedzie z tyłu z dzieckiem to żeby nie siedział na siedzeniu zaraz koło dziecka, tylko miejsce dalej też z uwagi na bezpieczeństwo w razie wypadku.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:02   #2512
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

widać tutaj?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0527.jpg (120,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0528.jpg (106,3 KB, 32 załadowań)

Stary 2016-09-07, 13:08   #2513
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
widać tutaj?
dziękujemy to z tych warsztatów bezpieczny maluch czy coś innego?

W ogóle miałam coś napisać i wszystko zapomniałam

Gratulacje za wizyty!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:11   #2514
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
widać tutaj?
widac, jezu jak patrze ile pieluch tetrowych i flanelowych to jeszcze musze 3x wiecej dokupic niz mam?
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:14   #2515
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja tak samo, ale dziecko będę zapinać za pasażerem skoro takie są "wytyczne"
a jak bedzie sie wozic dwojke to co wtedy?

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
widac, jezu jak patrze ile pieluch tetrowych i flanelowych to jeszcze musze 3x wiecej dokupic niz mam?
ja nie mam narazie ani jednej

a co to ten kokon? bo na zdrowy rozum jesli ma byc kontakt skora do skory to chyba nie powinno sie dziecia w nic opatulac?

Stary 2016-09-07, 13:16   #2516
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Lila miała całą serię z Papa ist the best itd . A tutaj ich niestety nigdzie nie znalazłam :/

wow mamuśka jaki avatarek

Ja bym mimo wszystko kupiła nowe

Brzmi całkiem fajnie o proszę co za spotkanie!

A to łobuz mały
Muszę się zorientować jak to w ogóle tutaj wygląda z położnymi

Właśnie! teraz już wiem co miałam na lapku zobaczyć

bry
Nie mam humoru, jakiegoś takiego nerwa od rana mam
Jeszcze mnie sąsiadka z dołu wkurzyła bo już czekała na mnie przy drzwiach i z tekstem, że za mało do ogródka wychodzę i na spacery, a co ją to cholera jasna obchodzi!!! Do ogródka, a nawet na balkon to właśnie przez nią nie wychodzę bo nie trawię jej obgadywania wszystkich dookoła, jest tak wścibska, że wszystko musi wiedzieć
Ja właśnie mam pierwszy raz tego smoczka, z zolwikami i kupiłam zawieszke i love mama wcześniej uzywalismy tylko difraxa i wubbanub.
Łobuz straszny. Ale upierdliwy sąsiadka.

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry znad kawki
Słoneczko pięknie świeci, małe ciuszki już się suszą na balkonie, żyć nie umierać

Super wyglądasz
I powodzenia w szkole, na pewno pójdzie jak z płatka

Ja będę miała usg w 31t3d

Straszną nas te nasze dzieci, nie? Mój w tamtym tygodniu miał jeden taki dzień, że się zestresowałam, ale potem nadrobił dziś też jest spokojniejszy, od rana dosłownie parę razy go delikatnie poczułam.

Nie denerwuj się

Ja czytałam gdzieś, że miejsce za pasażerem jest o tyle dobre, że w razie konieczności postoju i np. wyjęcia dziecka z fotelika łatwiej i bezpieczniej zrobić to od strony pobocza.

Straszą bardzo. Ja próbowałam wszystkiego leżenia na boku, słodyczy i najadlam się ze az mi niedobrze było a on prawie nic. Naliczylam niby te 10 ruchow/h ale takie skąpe były.

Cytat:

Hosenka,
no wiesz o co biega bo już to przeszłaś
Ta moja znajoma była trochę zła, że chcą jej zakwalifikować jako wcześniaka bo myślała, że to coś od razu oznacza, ale lekarz ją uspokoił, że nic poza tym, że będzie miała więcej "udogodnień"
Taak, jak leżę na lewym boku to młody szału dostaje

Cytat:
U mnie to właśnie było usg wzrostowe, tak to polozna nazwała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez KarolinaNL
Czas edycji: 2016-09-07 o 13:20
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:28   #2517
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka, no wiesz o co biega bo już to przeszłaś
Dziwny ten lekarz. Oczywiście, że to "coś oznacza", że dziecko jest niedonoszone, urodziło się za wcześnie i że trzeba mieć na nie oko w większym stopniu niż przy dziecku donoszonym.
Te "udogodnienia" są wynikiem ryzyka, na jakie są bardziej narażone wcześniaki. U nich jest większe ryzyko siatkówczaka, stąd kilka wizyt u okulisty (własnie teraz we wrześniu Kacper ma kolejną wizytę w tym kierunku), problemów np. z napięciem mięśniowym stąd wizyty u neurologa, mogą nieco wolniej się rozwijać np. później podnosić główkę itp stąd musi mieć lekarz na nie oko, żeby w porę coś niepokojącego wychwycić. Przez pierwsze miesiące jest też pod opieką poradni dla wcześniaków gdzie kontroluja przyrost masy, rozwój itd.

Wcześniactwo oczywiście nie przesądza o niczym, bo takie dziecko może się normalnie rozwijać, może nie mieć żadnych problemów rozwojowych, ale w drugą stronę tez to działa - dziecko donoszone nie oznacza braku ryzyka, tez może mieć problemy rozwojowe.

Nie rozumiem w ogóle, dlaczego koleżanka ma jakieś żale czy pretensje. Przecież urodziła przed skończonym 37 tygodniem, więc urodziła wcześniaka. To nie jest zła czy dobra wola lekarzy, że tak go "zakwalifikowali". To tak jakby złamała rękę i miała pretensje, że lekarz stwierdził u niej złamaną rękę.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
nie rozumiem
chcialam te niebieskie w baranki i w koncu je usunelam z koszyka jeszcze napewno bede zamawiac nie raz z tej apteki wiec jak cos to kupie nastepnym razem
Listopadowa pytała, czy skoro piszą o losowej przesyłce to czy oznacza, że może dostać dwa takie same smoczki, albo dwa różne (zrozumiałam, że z innych zestawów, np. jeden baranek z jednego zestawu i jedna małpka z innego zestawu).

Wysyłają takie dwupaki, jakie oferuje producent na swojej stronie.

Skoro chcesz baranki to piszesz że chcesz baranki dla chłopca i ten zestaw wysyłają (tam jest jeden niebieski i drugi biały).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-07 o 13:35
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:34   #2518
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Doradźcie
e tam wcale nie pstrokate, oba bardzo ładne

ja na początku myślałam by kupić jakiś czarny, szary coś w tym stylu i w końcu wybrałam czerwony

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:37   #2519
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

to z tych warsztatów, bo klubie ponoć nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0515.jpg (88,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0516.jpg (91,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0517.jpg (77,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0518.jpg (78,4 KB, 15 załadowań)

Stary 2016-09-07, 13:38   #2520
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

cd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0519.jpg (68,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0520.jpg (81,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0521.jpg (79,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0522.jpg (87,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0524.jpg (68,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0525.jpg (82,7 KB, 10 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości