Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 13:43   #2521
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Listopadowa, sprawdziłam dla Ciebie te majty.
Więc, kupiłam jednorazowe i wielorazowe:
- wielorazowe Canpol - rozmiar S/M -http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html - rozmiar jest idealny, majty takie niby siateczkowe ale jakby były trochę elastyczne, przypominają bawełniane są jakby bokserkowe - rozmiar dla mnie bardzo dobry, wygodne aż się sama śmiałam przed chwilą do siebie że może się na nie przerzucę :P zawsze nosiłam rozmiar majtek M, teraz noszę L ale przez to że mnie uciskają, zatem mogę powiedzieć że to taka M jest.
- jednorazowe BabyOno - http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-5-sztuk.html - tych kupiłam ze trzy opakowania; dwa opakowania rozmiar M, dwa rozmiar L - rozmiary są ogrooooooooooooooomne.. majtki są strasznie duże, mogłabym je sobie na pół brzucha jeszcze założyć, L nawet nie przymierzałam ale piszę o M.. trochę szkoda bo sporo ich kupiłam a wychodzi na to że te wielorazowe są lepsze. I tutaj mają one kształt majtek, a nie bokserek, w swojej strukturze przypominają czepek na głowę, czyli jedna wielka reklamówka na pupę :P

Mam nadzieję że trochę pomogłam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Moje dziecko od jakiś dwóch tygodni nienawidzi spania na boku, obojętnie którym, kopie mnie jak może, wypycha co może.. czasami jak jestem twarda i nie odpuszczę to wtedy chyba zasypia i jestem w stanie spać w ten sposób ale tak jak Ty boję się że robię jej krzywdę więc co chwilę zmieniam pozycję... Dziecko się nie urodziło a już nad nim nie panuje..

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

aż odpaliłam w końcu kompa - bardzo fajna kolorystyka !

Pogoda piękna zatem biorę się za pierwsze pranie - kocyków! i czekam na pana który przywiezie mi mebelki
co do majtów dzięki za wskazówki

a w temacie spania, u mnie troche dziwne jest to że najwygodniej jest mi spać na plecach
czytałam że w sumie sie już w 3 trymestrze nie powinno i że jest nei wygodnie, ale kurcze kłade się na boku głównie lewym a budzę na plecach i prawie cała noc na plecach śpię

a przed ciążą tylko na lewym boku spałam

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:43   #2522
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja dzis kupilam 3 opakowania emek tyle ze kazde z innej firmy. najwyzej bede sie wiazac sznurkiem
Mówiłaś, że Kubson ma szelki, pożyczy na pewno
Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
widać tutaj?

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
widac, jezu jak patrze ile pieluch tetrowych i flanelowych to jeszcze musze 3x wiecej dokupic niz mam?
Eee tam, ja miałam 3 flanelowe - nie użyłam ani raz. i ok 10 tetrowych, skoro przy pierwszym dzieciu wystarczyło to i teraz wystarczy. A nie przepraszam, teraz mam 9 bo jedna jest w różowe miśki więc odpada
Cytat:
a jak bedzie sie wozic dwojke to co wtedy?

a co to ten kokon? bo na zdrowy rozum jesli ma byc kontakt skora do skory to chyba nie powinno sie dziecia w nic opatulac?
Jak to jak, na dwa samochody
A kokon to nie ten otulacz cały ? co na ciasno się dziecia opatula ?
Za naszych czasów, tj 5 lat temu, takie cudna nie były na wizazu modne

Ale ma dziś dzień z nawet obiadu nie zrobiłam. żywię się od rana bananami tż jak wróci to i tak powie, że gorąco i nie jest głodny i pojedzie do następnej pracy to co się będę stresować
Tak patrzę na tą emotkę banana w czapce mikołaja i muszę się Wam pochwalił, że nas wiejski sklep jest już zawalony słodyczami świątecznymi
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:46   #2523
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
dziękujemy to z tych warsztatów bezpieczny maluch czy coś innego?

W ogóle miałam coś napisać i wszystko zapomniałam

Gratulacje za wizyty!
tak z tych warsztatów, rozdawali jakieś materiały i to było pośród nich, więc postanowiłam wstawić może kogoś zainspiruje czego tam jeszcze nie ma a chciałby mieć :P

Cytat:
widac, jezu jak patrze ile pieluch tetrowych i flanelowych to jeszcze musze 3x wiecej dokupic niz mam?
na wszystko bierz poprawkę, to są ulotki z jakiegoś sklepu także pewnie wpisane dużo rzeczy bez których się obędziesz. Ja tetrowych mam 20 szt,jestem do nich przyzwyczajona na oddziale, używam do wsyztskiego.. pod buzie, do wycierania podczas kąpieli, jako podkład podczas przewijania.. także wzięłam z zapasem flanelowych chyba 3 sztuki mam, to pod główkę np jak zawijasz w rożek czy kładziesz do łóżeczka..nie podrapie buzi, a zawsze stanowi jakąś warstwę ochronną gdyby się dziecku ulało to nie zabrudzi kocyka/ rożka, prześcieradła

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:46   #2524
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość

a w temacie spania, u mnie troche dziwne jest to że najwygodniej jest mi spać na plecach
czytałam że w sumie sie już w 3 trymestrze nie powinno i że jest nei wygodnie, ale kurcze kłade się na boku głównie lewym a budzę na plecach i prawie cała noc na plecach śpię

Ja też tak mam. Zasypiam na boku a budzę się na plecach.
Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Eee tam, ja miałam 3 flanelowe - nie użyłam ani raz. i ok 10 tetrowych, skoro przy pierwszym dzieciu wystarczyło to i teraz wystarczy. A nie przepraszam, teraz mam 9 bo jedna jest w różowe miśki więc odpada

Jak to jak, na dwa samochody
A kokon to nie ten otulacz cały ? co na ciasno się dziecia opatula ?
Za naszych czasów, tj 5 lat temu, takie cudna nie były na wizazu modne

Ale ma dziś dzień z nawet obiadu nie zrobiłam. żywię się od rana bananami tż jak wróci to i tak powie, że gorąco i nie jest głodny i pojedzie do następnej pracy to co się będę stresować
Tak patrzę na tą emotkę banana w czapce mikołaja i muszę się Wam pochwalił, że nas wiejski sklep jest już zawalony słodyczami świątecznymi
U nas póki co wszystko na Halloween powchodzilo do sklepów.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:48   #2525
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Listopadowa pytała, czy skoro piszą o losowej przesyłce to czy oznacza, że może dostać dwa takie same smoczki, albo dwa różne (zrozumiałam, że z innych zestawów, np. jeden baranek z jednego zestawu i jedna małpka z innego zestawu).

Wysyłają takie dwupaki, jakie oferuje producent na swojej stronie.

Skoro chcesz baranki to piszesz że chcesz baranki dla chłopca i ten zestaw wysyłają (tam jest jeden niebieski i drugi biały).
no wlasnie te chcialam ale potem poczytakam wasze wpisy i sie przestraszylam ze dostane rozowy chyba kupie stacjonarnie jednak jak cena nie bedzie jakas ogromnie wyzsza bo zanim dojdzie do mnie przesylka to osiwieje ze stresu

podczas prasowania podjelam wazna decyzje - chyba ()nie bede na chwile obecna kupowala recznika dla Malenstwa. mam trzy po Kubie, uzywamy ich ciagle ale to raczej z przyzwyczajenia niz z wygody bo one sa juz dawno na niego za male. to kupie Kubie teraz juz duzy/ "dorosly" ten recznik z jakims bajkowym bohaterem a te trzy beda dla Wojtusia

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:52   #2526
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie te chcialam ale potem poczytakam wasze wpisy i sie przestraszylam ze dostane rozowy chyba kupie stacjonarnie jednak jak cena nie bedzie jakas ogromnie wyzsza bo zanim dojdzie do mnie przesylka to osiwieje ze stresu

podczas prasowania podjelam wazna decyzje - chyba ()nie bede na chwile obecna kupowala recznika dla Malenstwa. mam trzy po Kubie, uzywamy ich ciagle ale to raczej z przyzwyczajenia niz z wygody bo one sa juz dawno na niego za male. to kupie Kubie teraz juz duzy/ "dorosly" ten recznik z jakims bajkowym bohaterem a te trzy beda dla Wojtusia
Też miałam taki plan, chociaż 1 jest różowy ale co tam, może by mi syn po latach wybaczył. Ale później stwierdziliśmy, że po tylu latach i praniach te ręczniki są już dosyć szorstkie, więc dokupiłam 2 dla Małego
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 13:59   #2527
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
tak z tych warsztatów, rozdawali jakieś materiały i to było pośród nich, więc postanowiłam wstawić może kogoś zainspiruje czego tam jeszcze nie ma a chciałby mieć :P

na wszystko bierz poprawkę, to są ulotki z jakiegoś sklepu także pewnie wpisane dużo rzeczy bez których się obędziesz. Ja tetrowych mam 20 szt,jestem do nich przyzwyczajona na oddziale, używam do wsyztskiego.. pod buzie, do wycierania podczas kąpieli, jako podkład podczas przewijania.. także wzięłam z zapasem flanelowych chyba 3 sztuki mam, to pod główkę np jak zawijasz w rożek czy kładziesz do łóżeczka..nie podrapie buzi, a zawsze stanowi jakąś warstwę ochronną gdyby się dziecku ulało to nie zabrudzi kocyka/ rożka, prześcieradła

ja mam tetrowek 5 a flanelowych 3, w razie co tz gdzies podskoczy kupi i na kolejny dzien beda piekne i wyprane takze poki co nie dokupuje

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

W ogole się nie pochwaliłam, tż remont zaczyna działa przed i po pracy, trochę się boje bo sam będzie drzwi wstawiał robił gładź i płytki na korytarzu na ściany kładł miał nam pomóc przyjaciel tż(fachura) ale cos sie wymiguje i tż się wku*wił a teraz nas nie stać żeby komuś zapłacić więc oglada filmy na yt i sam robi także trzymajcie kciuki żeby nic nie zrypał
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:05   #2528
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko ja też mam razem z 10 pieluch a tu jakieś liczby ogromne

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:

Ja zasypiam tylko na bokach, wszystko jedno, na którym. Jak leżę na wznak, to mi niedobrze, słabo mi sie robi.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:06   #2529
Anettt87
Zadomowienie

Ja nie wiem, jak wy możecie nosić majty rozmiar S, czuję się jak słonica z moimi siateczkowymi L

A pieluszek mam z 5 flanelowych i chyba ponad 20 tetrowych, jeszcze pewnie się dokupi przy okazji. Ja bym chciała spróbować pieluchowania wielorazowego, więc chyba się przydadzą

Cytat:
No bo niedługo już Święta, 3 miesiące zostały z hakiem haha ale ja lubię ten jesienny nastrój, oczekiwanie, ma to swój urok

Cytat:
W ogole się nie pochwaliłam, tż remont zaczyna działa przed i po pracy, trochę się boje bo sam będzie drzwi wstawiał robił gładź i płytki na korytarzu na ściany kładł miał nam pomóc przyjaciel tż(fachura) ale cos sie wymiguje i tż się wku*wił a teraz nas nie stać żeby komuś zapłacić więc oglada filmy na yt i sam robi także trzymajcie kciuki żeby nic nie zrypał
O, powodzenia! Na pewno sobie poradzi
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:09   #2530
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co mi lekarz mowil to 1 prenatalne 2 polowkowe, a 3 nie ma swojej nazwy po prostu się robi zeby sprawdzic czy wszystko jest git. ja mam 31t5d - za tydzien
spotkałam sie z nazwą "wzrostowe"
a na 1 też mówią "genetyczne"

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-07, 14:09   #2531
pstryczek84
Zakorzenienie

uwaga - poprosze o wielkie brawa dla pana kuriera (w ogole niesamowicie pozytywny facet). bez problemu, bez zadnego focha rozpakowal mi paczke i spr czy nie peklo lustro (zamowilam szafke do lazienki) bo cos bylo slychac - okazalo sie ze to byly srubki. i jako ze paczka zostala rozpakowana to zapitalal dwa razy do mnie na pieterko zeby zaniesc te wszystkie czesci/poleczki/srubeczki itd choc powiedzialam ze sobie zaniose powoli ale ten ze NIE!!!! ze to CIEZKIE!!!
Brawo on!!!!

Cytat:

mi tez najwygodniej spac na plecach. na lewym tez jest ok. staram sie spac na lewym bo jest dla mnie bezpieczniejsza ta pozycja bo jak Kubson do nas sie w nocy wtranzala to boje sie ze moze mnie kopnac w brzuch wiec odwracam sie do niego doopa czyli spie na lewym boku. wilk syty i owca cala
a przed ciaza ciaza to uwielbialam spac na brzuchu, o matulu jak ja to kochalam. kladlam sie na bebzonie, glowa do poduszki i odplywalam w 5 sekund. od momentu pierwszych Jakubowych dwoch kreseczek spanie na brzuchu mi sie odwidzialo i juz nie lubie tak spac

Stary 2016-09-07, 14:14   #2532
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Też chciałam kupic stacjonarnie, jednak w Gemini wyszło znacznie taniej.

Zobacz do Rossa, bo niedawno widziałam w promocji butelkę Lovi z jednym smoczkiem - wychodziło korzystnie.

EDYCJA:
promocja się już skończyła na te butelki ze smoczkiem http://www.rossmann.pl/Produkt/Lovi-...0-,381692,6060
kosztowały ok 27 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-07 o 14:16
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:14   #2533
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja zasypiam tylko na bokach, wszystko jedno, na którym. Jak leżę na wznak, to mi niedobrze, słabo mi sie robi.
a jeszcze wracajac do mojego wywodu nt. spania bo nie dokonczylam mysli
moge spac na plecach i lewym boku. jak poloze sie na prawym to potem wszsytko mnie boli jak wstaje. jak mlody usypia to czesto musze sie z nim polozyc do zasniecia. a ma tak lozeczko ze musze lezec wlasnie na prawym boku. potem jak wstaje od niego to lomatkobosko na szczescie jego zasypianie trwa chwileczke, no chyba ze przy pkazji i mi sie zamknie oko wiec wtedy jest naprawde ciezko

Stary 2016-09-07, 14:14   #2534
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
jW ogole się nie pochwaliłam, tż remont zaczyna działa przed i po pracy, trochę się boje bo sam będzie drzwi wstawiał robił gładź i płytki na korytarzu na ściany kładł miał nam pomóc przyjaciel tż(fachura) ale cos sie wymiguje i tż się wku*wił a teraz nas nie stać żeby komuś zapłacić więc oglada filmy na yt i sam robi także trzymajcie kciuki żeby nic nie zrypał
dla tż i
Na pewno wszystko pięknie wyjdzie
Stary 2016-09-07, 14:14   #2535
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
uwaga - poprosze o wielkie brawa dla pana kuriera (w ogole niesamowicie pozytywny facet). bez problemu, bez zadnego focha rozpakowal mi paczke i spr czy nie peklo lustro (zamowilam szafke do lazienki) bo cos bylo slychac - okazalo sie ze to byly srubki. i jako ze paczka zostala rozpakowana to zapitalal dwa razy do mnie na pieterko zeby zaniesc te wszystkie czesci/poleczki/srubeczki itd choc powiedzialam ze sobie zaniose powoli ale ten ze NIE!!!! ze to CIEZKIE!!!
Brawo on!!!!

mi tez najwygodniej spac na plecach. na lewym tez jest ok. staram sie spac na lewym bo jest dla mnie bezpieczniejsza ta pozycja bo jak Kubson do nas sie w nocy wtranzala to boje sie ze moze mnie kopnac w brzuch wiec odwracam sie do niego doopa czyli spie na lewym boku. wilk syty i owca cala
a przed ciaza ciaza to uwielbialam spac na brzuchu, o matulu jak ja to kochalam. kladlam sie na bebzonie, glowa do poduszki i odplywalam w 5 sekund. od momentu pierwszych Jakubowych dwoch kreseczek spanie na brzuchu mi sie odwidzialo i juz nie lubie tak spac

ja mimo ze klade sie na boku to noga ta ktora jest u gory tak mi wedruje ze jestem troche na brzuchu... dlatego staram sie wpychac sobie kołdre albo poduche zeby troche odciazyc... ja od 2 dni nie moge spac ani na lewym boku ani brzuchu bo mam tak wszystko w srodku obite ze bym sie chyba zaryczala, jak zalegne na prawym boku to tak juz zostaje
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:15   #2536
paulinika
Zakorzenienie

Bosze a ja mam tylko 5 tetrowek

Jeszcze tyle do zakupu...Siedze i caly czas mysle o mojej mlodej. Jak sobie da rade. Juz sie nie moge doczekac 15:30 kiedy wyjdzie.
Ja tez juz spac na bokach nie moge, a jak sie przekrece na ktorykolwiek bok to puka mi w brzuchu jakby mlotkiem pukali
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:17   #2537
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Brawo on!!!!
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:19   #2538
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Listopadowa, sprawdziłam dla Ciebie te majty.
Więc, kupiłam jednorazowe i wielorazowe:
- wielorazowe Canpol - rozmiar S/M -http://www.aptekagemini.pl/canpol-wielorazowe-siateczkowe-majtki-poporodowe-rozmiar-s-m-2-sztuki.html - rozmiar jest idealny, majty takie niby siateczkowe ale jakby były trochę elastyczne, przypominają bawełniane są jakby bokserkowe - rozmiar dla mnie bardzo dobry, wygodne aż się sama śmiałam przed chwilą do siebie że może się na nie przerzucę :P zawsze nosiłam rozmiar majtek M, teraz noszę L ale przez to że mnie uciskają, zatem mogę powiedzieć że to taka M jest.
- jednorazowe BabyOno - http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...m-5-sztuk.html - tych kupiłam ze trzy opakowania; dwa opakowania rozmiar M, dwa rozmiar L - rozmiary są ogrooooooooooooooomne.. majtki są strasznie duże, mogłabym je sobie na pół brzucha jeszcze założyć, L nawet nie przymierzałam ale piszę o M.. trochę szkoda bo sporo ich kupiłam a wychodzi na to że te wielorazowe są lepsze. I tutaj mają one kształt majtek, a nie bokserek, w swojej strukturze przypominają czepek na głowę, czyli jedna wielka reklamówka na pupę :P

Mam nadzieję że trochę pomogłam

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Moje dziecko od jakiś dwóch tygodni nienawidzi spania na boku, obojętnie którym, kopie mnie jak może, wypycha co może.. czasami jak jestem twarda i nie odpuszczę to wtedy chyba zasypia i jestem w stanie spać w ten sposób ale tak jak Ty boję się że robię jej krzywdę więc co chwilę zmieniam pozycję... Dziecko się nie urodziło a już nad nim nie panuje..

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

aż odpaliłam w końcu kompa - bardzo fajna kolorystyka !

Pogoda piękna zatem biorę się za pierwsze pranie - kocyków! i czekam na pana który przywiezie mi mebelki
Cytat:
Ojej ja wolę jakieś gładkie chyba jednak a z tych dwóch lepszy ciemniejszy.

Twój mały klon powodzenia.

Tak, już kiedyś pisałam, że leżenie na boku często powoduje kopanie tego 'przygniecionego' przez matkę miejsca
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Hey

Moja ulozona jest poprzecznie. Z prawej glowka, z lewej dupka i na ktorym boku bym sie nie położyła to zaczyna sie wiercić, kopać i boksować. Także co raz trudniej o drzemkę czy odpoczynek w takich warunkach

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Z tego co piszesz co M bedą na mnie duże :/ poszukam gdzie indziej tych S, a jak nie to bede musiala wielorazowe kupić, ale kto to bedzie prał
Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja właśnie mam pierwszy raz tego smoczka, z zolwikami i kupiłam zawieszke i love mama wcześniej uzywalismy tylko difraxa i wubbanub.
Łobuz straszny. Ale upierdliwy sąsiadka.

Straszą bardzo. Ja próbowałam wszystkiego leżenia na boku, słodyczy i najadlam się ze az mi niedobrze było a on prawie nic. Naliczylam niby te 10 ruchow/h ale takie skąpe były.

Taak, jak leżę na lewym boku to młody szału dostaje

U mnie to właśnie było usg wzrostowe, tak to polozna nazwała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki
Jestem spokojniejsza bo myślałam, że Mój Mały tylko tak wydziwia

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Dziwny ten lekarz. Oczywiście, że to "coś oznacza", że dziecko jest niedonoszone, urodziło się za wcześnie i że trzeba mieć na nie oko w większym stopniu niż przy dziecku donoszonym.
Te "udogodnienia" są wynikiem ryzyka, na jakie są bardziej narażone wcześniaki. U nich jest większe ryzyko siatkówczaka, stąd kilka wizyt u okulisty (własnie teraz we wrześniu Kacper ma kolejną wizytę w tym kierunku), problemów np. z napięciem mięśniowym stąd wizyty u neurologa, mogą nieco wolniej się rozwijać np. później podnosić główkę itp stąd musi mieć lekarz na nie oko, żeby w porę coś niepokojącego wychwycić. Przez pierwsze miesiące jest też pod opieką poradni dla wcześniaków gdzie kontroluja przyrost masy, rozwój itd.

Wcześniactwo oczywiście nie przesądza o niczym, bo takie dziecko może się normalnie rozwijać, może nie mieć żadnych problemów rozwojowych, ale w drugą stronę tez to działa - dziecko donoszone nie oznacza braku ryzyka, tez może mieć problemy rozwojowe.

Nie rozumiem w ogóle, dlaczego koleżanka ma jakieś żale czy pretensje. Przecież urodziła przed skończonym 37 tygodniem, więc urodziła wcześniaka. To nie jest zła czy dobra wola lekarzy, że tak go "zakwalifikowali". To tak jakby złamała rękę i miała pretensje, że lekarz stwierdził u niej złamaną rękę.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Listopadowa pytała, czy skoro piszą o losowej przesyłce to czy oznacza, że może dostać dwa takie same smoczki, albo dwa różne (zrozumiałam, że z innych zestawów, np. jeden baranek z jednego zestawu i jedna małpka z innego zestawu).

Wysyłają takie dwupaki, jakie oferuje producent na swojej stronie.

Skoro chcesz baranki to piszesz że chcesz baranki dla chłopca i ten zestaw wysyłają (tam jest jeden niebieski i drugi biały).
Nie wiem do końca o co jej chodziło, ale wiem, że u niej była taka dziwna sytuacja bo jej mały miał za dużą wagę i lekarz zadecydował o szybszym porodzie ze względu na to, że do 40 tygodnia byłoby już to niebezpieczne i się później burzyła o te "wcześniactwo" bo ważył 4100 bodajże.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:19   #2539
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
No bo niedługo już Święta, 3 miesiące zostały z hakiem haha ale ja lubię ten jesienny nastrój, oczekiwanie, ma to swój urok
jesienny powiadasz? przez najblizszy tydzien z hakiem nadaja po 30 stopni
o, przypomnialo mi sie - przyszla moja "nowa" sukienka za 8 zeta i tunika (Marks&Spencer) za 1.50
sukienke zaloze chyba na poprawiny a tunika moglaby byc z rozmiar mniejsza no ale w sumie to ja w najblizszym czasie raczej nie zmaleje wiec w sumie jest ok tym bardziej za ta cene

Stary 2016-09-07, 14:19   #2540
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
No niedługo haha Ja też uwielbiam tę atmosferę oczekiwania, jesień swoją drogą. We Włoszech mi tej atmosfery przedświątecznej brakuje. Zawsze się spotykałam z siostrami albo przyjaciółkami na kawę pierniczkową albo inną specjalną, ta muzyczka świąteczna w ch, zakupy, fajny chłodek
Stary 2016-09-07, 14:20   #2541
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałam kupic stacjonarnie, jednak w Gemini wyszło znacznie taniej.

Zobacz do Rossa, bo niedawno widziałam w promocji butelkę Lovi z jednym smoczkiem - wychodziło korzystnie.
dzieki, choc zanim zawitam do roska to pewnie juz dawno bedzie po promo.
a Ty bralas te podwojne smoczki? wyslali to co chcialas?

Stary 2016-09-07, 14:20   #2542
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Bosze a ja mam tylko 5 tetrowek

Jeszcze tyle do zakupu...Siedze i caly czas mysle o mojej mlodej. Jak sobie da rade. Juz sie nie moge doczekac 15:30 kiedy wyjdzie.
Ja tez juz spac na bokach nie moge, a jak sie przekrece na ktorykolwiek bok to puka mi w brzuchu jakby mlotkiem pukali
Da radę, pamiętam, że chwaliłaś się jakimiś nagrodami na koniec roku. Kto ma dać radę, jak nie ona??
Stary 2016-09-07, 14:23   #2543
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
te kubsonowe to co najwyzej na cyckach bym mogla zapiac
ale by byl szal na oddziale

Stary 2016-09-07, 14:23   #2544
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Da radę, pamiętam, że chwaliłaś się jakimiś nagrodami na koniec roku. Kto ma dać radę, jak nie ona??
No ale jak sobie pomysle o tym zawiniatku ktore wynosilam jeszcze nie tak dawno ze szpitala a teraz Panna w szkole, jak nastolatka to zaraz sie pobecze.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 14:23   #2545
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, choc zanim zawitam do roska to pewnie juz dawno bedzie po promo.
a Ty bralas te podwojne smoczki? wyslali to co chcialas?
Sprawdzałam na stronie Rossa, nie ma już na nie promocji - są po ok 33 zł, więc nie bardzo się już opłaca. Same smoczki w rosie kosztują ok 23 zł.

Tak, kupiłam baranki (słoniki miał Kacper ) i te dostałam.

Instagram

Stary 2016-09-07, 14:24   #2546
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
No ale jak sobie pomysle o tym zawiniatku ktore wynosilam jeszcze nie tak dawno ze szpitala a teraz Panna w szkole, jak nastolatka to zaraz sie pobecze.
Znaczy starzejesz się matka
Stary 2016-09-07, 14:26   #2547
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dzięki
Jestem spokojniejsza bo myślałam, że Mój Mały tylko tak wydziwia

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Nie wiem do końca o co jej chodziło, ale wiem, że u niej była taka dziwna sytuacja bo jej mały miał za dużą wagę i lekarz zadecydował o szybszym porodzie ze względu na to, że do 40 tygodnia byłoby już to niebezpieczne i się później burzyła o te "wcześniactwo" bo ważył 4100 bodajże.
To rzeczywiście byk w 36 tygodniu ponad 4kg
Waga wagą, ale jednak urodził się wcześniej. Nie wiem, czy nawet lekarz mógłby go oficjalnie nie uznać za wcześniaka.
Kacper miał w porządku wagę - 2640g w 35 tygodniu, takie rodzoną się nawet donoszone dzieci, ale wcześniak to wcześniak.

Instagram

Stary 2016-09-07, 14:30   #2548
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam taki plan, chociaż 1 jest różowy ale co tam, może by mi syn po latach wybaczył. Ale później stwierdziliśmy, że po tylu latach i praniach te ręczniki są już dosyć szorstkie, więc dokupiłam 2 dla Małego
dlatego napisalam "chyba" zobacze jak bede z kasa stac. narazie reczniki sa a przede mna wazniejsze wydatki

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Sprawdzałam na stronie Rossa, nie ma już na nie promocji - są po ok 33 zł, więc nie bardzo się już opłaca. Same smoczki w rosie kosztują ok 23 zł.

Tak, kupiłam baranki (słoniki miał Kacper ) i te dostałam.
łeeeee, to strasznie drogo. to juz od biedy moga byc i te rozowe w razie czego
ale jak tobie przyslali to i ja je wezme nastepnym razem

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
To rzeczywiście byk :D w 36 tygodniu ponad 4kg
Waga wagą, ale jednak urodził się wcześniej. Nie wiem, czy nawet lekarz mógłby go oficjalnie nie uznać za wcześniaka.
Kacper miał w porządku wagę - 2640g w 35 tygodniu, takie rodzoną się nawet donoszone dzieci, ale wcześniak to wcześniak.
noo....
a ona miala cukrzyce?

Stary 2016-09-07, 14:30   #2549
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Witajcie

ten balonik jest chyba na wywołanie porodu, a to co innego

Paulinka awatar super - myślałam, że jakaś nowa mama dołączyła

ja tak samo, ale dziecko będę zapinać za pasażerem skoro takie są "wytyczne"

Doooti opis mega

Ja też wzięłam wielorazowe - jak się upaprają krwią to wyrzucę, przecież nie są drogie i nie będzie szkoda. A to tylko na kilka dni, później mam nadzieje krwawienie się zmniejszy i normalnie jak podczas okresu człowiek będzie funkcjonował, a nie w takich pantalonach jak w średniowieczu
Właśnie właśnie różnica w cenie jest nie duża więc wydaje mi sie że te wielorazowe i tak posłużą pewnie jako jednorazowe. Z resztą wszystko sie okaże w trakcie

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-07, 14:31   #2550
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]W ogole się nie pochwaliłam, tż remont zaczyna działa przed i po pracy, trochę się boje bo sam będzie drzwi wstawiał robił gładź i płytki na korytarzu na ściany kładł miał nam pomóc przyjaciel tż(fachura) ale cos sie wymiguje i tż się wku*wił a teraz nas nie stać żeby komuś zapłacić więc oglada filmy na yt i sam robi także trzymajcie kciuki żeby nic nie zrypał
kciuki!!!!
ja tez nie zamierzam kupowac duzo pieluszek. z Kuba zuzylam ze 3 na krzyz. wiadomo, tu moze byc na odwrot ale to zawsze mozna dopkupic jak bedzie malo. nawet u mnie na wiosce sa wiec nie bedzie problemu jakby co

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości