|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Dzień dobry, w końcu nastał dzień kiedy w miarę ok się czuje i nie wymiotuje. Fajna pogoda wiec byłam z psem na spacerze, potem ja wykapalam, zrobiłam obiad. Teraz trochę polezalam i biorę się za pranie i posprzątam w kuchni. Mąż wyjechał na 3 tyg. Szkoda. Smutno mi samej. Gratuluję serduszek i pozwanej płci
ciekawe jsk szybko jest to możliwe by się dowiedzieć. Ja kolejna wizytę mam 29 września będę wtedy w 10 tyg, wiec dowiem się najszybciej w październiku. Moje babcia szczęśliwa juz drugie dziecko w rodzinie sue szykuje, kuzynka tez w ciąży. Termin ma na końcówkę stycznia wiec 3 mies przed nami.
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolkaa jak bez wzkazań? Chodzi Ci o wskazania lekarskie? Ja w poprzedniej ciąży miałam, wlasnie przeglądałam książeczkę. Na ostatniej wizycie dostałam zestaw do pobrania i na następną mam przynieść. Myślałam, że to standardowe badanie. 😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka to nie chodzi o to ze maz ma cierpieć bo w jaki sposob niby? Żaden bol go nie dotyka. Raczej by widział ze to nie hop siup ,wspierał,był w takiej ważnej chwili. Zeby pozniej nie powiedział "co to takiego urodzic " bo spotkałam sie z takimi komentarzami męskimi . Mi tam nic do tego. Kazda powie po porodzie czy decyzje jaka podjęła była słuszna
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilotka- coś Ty tutaj ciężko jest dostać to świństwo. Chyba bym wyczula co?
Raduska- ja wiem ze on jest uzależniony od gier . Zabieram mu laptopa!!! Wieczorami zabieram go także nie ma dostępu ale non stop gra w głupie gierki na telefonie. Jak nie laptop to telefon sama widzisz. Z mała nigdzie nie wyjdzie na spacer bo wraca po 18.00 albo 19.00 ja już ja szykuje do kapieli koło 19.00 kolacja i o 20.00 idziemy czytać i spać . Ostatnio się wyganialam z nią w domu aż padala ze zmęczenia i powiedziałam że jaki z niego ojciec skoro on nie umie się z mała pobawić tak. Najlepiej włączyć jakąś głupią bajkę jak i włączyć grę na telefonie i cisza i spokój ... nie mówię bo sama jej teraz bajkę włączyłam o obiadku bo chce chwile poleżeć bo kręgosłup mi peka dosłownie dziś. Co do zakupów to on się nie nadaje w ogóle. Nie lubie też jak ktoś mi robi zakupy dla mnie zakupy sprawiają radość ![]() A co do Zosi samosi to masz rację . Ale musiałam się tego nauczyć bo mój mąż nawet komody dla dziecka nie umiał dobrze złożyć i np meble sama tutaj składam jak coś się kupi bo tylko zepsuć potrafi . Postanowiłam się teraz całkiem oddalić się od niego. O nic nie prosić. Nie rozmawiać ... może to to końcu coś ruszy coś to zaboli. Zobaczymy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Kupiłam teraz coś słodkiego do kawy ... i schowalam pod łóżkiem w wysuwanej szufladzie 😂😃😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Menia a ja mysle Ze brak odzywania sie bedzie mężowi na reke. Wyślij go po zakupy takie jak mleko,woda,maki takie gdzie bedzie miał okazje sie wykazać w noszeniu
a któreś dni ma wolne? Musisz go angażować i troche odpuscic bo sama chcesz wszystko robic a potem mowisz Ze tz nic nie robi:p bo wie ze Ty to zrobisz to po co ma sie kwapić. Wyrzuć mu telefon i tyle :p bo proszenie widze ze nic nie daWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w Niemczech mieszkasz, tak? W polsce nie spotkałam się żeby chlamydie w ciąży robić - toksoplazmozy, różyczke, hbs, hiv, wr, grupe krwi itp.itd. tak ale z chlamydią sie nie spotkałam może co kraj to inaczej.Cytat:
|
||
|
|
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- wyrzucić nie wyrzuce bo do pracy jest mu potrzebny. Niedzielę ma wolne w soboty często robi.
Widzisz ja robię bo nikt inny tego nie zrobi 😀 ale coś wykombinuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Menia nie mam pojęcia czy byś wyczuła. Nie znam się.
Tak mnie jakoś naszło i właśnie wypiłam pół szklanki soku z ogórków. 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna, tyle przeszłas
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolkaa tak. Te które wymieniłas też miałam.
Patipee a Ty miałaś robioną chlamydie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama odeszła od mojego biologicznego ojca gdy ja miałam 5lat a mój brat 2. Mieli nowowybudowany piękny, wielki dom tylko, że wybudowali go moi dziadkowie, rodzice ojca, a moja mama zapieprzala żeby go utrzymać, mnie i mojego brata i Ojca który wolał wychodzić na piwo z kolegami niż zająć się swoją rodziną, wolał wszystko inne niż swoją rodzinę, moja mamę poniżal i gdy nie był obiad na czas to wiesz co było.... I co? Ojciec z dobrej, bogatej rodziny, moja mama ze wsi, z normalnej rolniczej rodziny, ale ojciec miał źle poukładane w głowie, a moja mama wzięła nogi za pas i uciekła od niego.... Z małymi dziećmi. Uciekła do dziadków. Dziadkowie na strychu pomogli mamie zrobić dla nas poddasze,było skromnie bo moja mama zapieprzala od rana do nocy, najpierw w pracy potem w domu fuchy jako fryzjerka. Pp trzech latach kupiła mieszkanie w mieście w którym mieszkaliśmy z ojcem. Odeszła tylko z tym co mieliśmy na sobie. I dała rade! Po kilku latach otworzyła swój salon fryzjerski, poznała mojego Tatę z którym ma dwoje dzieci, mają piękny nowy, duży dom i są szczęśliwi jak nastolatkowie a już ponad 10 lat razem. Moja mama jest bardzo silna kobieta, i jak czytam o Tobie to Ty też taka jesteś ale jesteś dla niego za dobra! Okej wiec i ja się rozgadalam. Poza tym sprzedaliśmy dziś moje autko, pięknego lazurowego golfa 4, stary ale zadbany i w ogóle, przyjechała po niego kobieta z mężem 200km :O bo taaaki piękny kolor! Aż mi się łezka w oku zakręcila... Ale nie potrzebne nam dwa auta. Mój mąż ma 5min do pracy rowerem a ja nie pracuje... Poza tym kupiłam pierwsze ubranka dla maleństwa
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3012 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie miałam zamiaru wywołać wojny o to, że ktoś rodzi razem, ktoś osobno. Bo to jest naprawdę indywidualna sprawa. A to, że ja podałam dwa negatywne przykłady z porodówki to po prostu było z czystej informacji. Zawsze pisze się o plusach, nigdy o jakiś negatywnych przeżyciach- więc czemu i o tym nie można normalnie porozmawiać? Ja nawet nie wiedząc o tych sytuacjach wiedziałam, że jak będę rodzić to na pewno sama. I nie widzę nic w tym złego. Moja decyzja, mój wybór. A co więcej- decyzja i wybór mój i męża. Misstic- nie, nie jesteś przewrażliwiona... Ja bym zmieniła lekarza po tych słowach co usłyszałaś... wantxme- moja kuzynka ma termin na 22.02. Także między nami jest tylko 6 tyg różnicy
4.11.2015 (9/12) 5.12.2019 (12/14) Edytowane przez ecia91 Czas edycji: 2016-09-07 o 18:01 |
|||
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Osoba po trawce jest przymulona,wychillowana,s pokojna ,ogolnie ma tryb wy☠☠☠ongo. Jesli ktos chce znaleźć to nietrudno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Jeju dziewczyny wyluzujcie nikt nie napisał ze jedyna słuszna decyzja jest porod z mezem. Mozna samemu,z położna,z doula,z mama,przyjaciółka. Ja napisałam moj punkt widzenia. Chyba po to jest forum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
To może coś w tym jest. Z tego co pisze menia jej mąż raczej olewatorsko podchodzi do życia. No i te słodycze wyjada.
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.... Kobiety w ciąży są strasznie chyba nerwowe 😁😁😁😁
Tak podczytuje wrzesniowki (w ramach masochizmu chyba 😜 i tam to czasem jest takie ciśnienie, że na miejscu większości balabym się tam "dzień dobry" napisać. Chyba powoli nam też się udzielają nastroje 😂😂😂A ja myślę, że warto wymieniać poglądy. Jeszcze pewnie na niejeden temat bedziemy mieć odmienne zdania. Po to jest forum, żeby każda mogła Z KULTURĄ wyrazic swoją opinię. Dobrze, że trenujemy już teraz, bo patrząc na wrzesniowki to może być jeszcze gorzej 😎
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotka zazdro salonu ale nie sprzątania :P
Midusia super, że wszystko u Dziecka dobrze i krwiak się zmył, skąd się one w ogóle biorą, mi mój gin powiedział, że też od stresu i mogłam coś podnieść lub coś, ale czytałam tez ze jak kosmowka się zamienia w łożysko :P nie wiem ile prawdy w tym w sumie. Zuzolka trzymam kciuki za wizytę ![]() Lilotka a jak się to badanie nazywa po Niemiecku? To spojrzę w książeczkę. Co do.okien, ja mam zboczenie i myje raz na miesiąc, zima rzadziej ale też często. Nienawidzę brudnych okien i luster. Nie mogę sobie wyobrazić jak wyglądają po pół roku? Mimo że mieszkam w spokojnej dzielnicy domków jednorodzinnych bez częstouczeszczanych ruchliwych ulic.
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska lilotka- no nie bez przesady. Mam podgląd do konta i żadne pieniądze nie znikają bez mojej wiedzy ... a za darmo by tego nie dostał . Mam władzę nad pieniędzmi u nas,wszystkie rachunki opłaty sa na mojej głowie ... Tak wiem tobie wszystko ale żeby mąż zarządzał pieniędzmi to byśmy ich nie mieli
ja jeszcze w miarę staram się oszczędzić cokolwiek . Wygospodarować tak wydatki żeby starczylo na wszystko a nie rozpierdzielic pieniądze w ciągu kilku dni ... on tak potrafi . Ciągle mnie namawia na kredyt na auto a ja nie chce bawić się się kredyty na auto bo mamy sprawne odpukac nie psuje nam się. Tyle co mi do pracy służy i gdzieś podjechać on ma auto służbowe ale mu wiecznie nie pasuje bo kliny nie ma ... bo tamtego nie ma bo jest za wolne. A ja powiedziałam że ja auta dla szpanu nie kupię N kredyt a później za przeproszeniem trawe jesc jak nasi znajomi mają mega kredyt na auto i na lekarza dla dziecka pozyczala ode mnie pieniądze bo nie mają. Ledwo im na jedzenie starcza ale szpanuja autem. Ja wolę oszczędzić a musimy sporo tutaj do mieszkania i właśnie kredyt N mieszkanie wziąć dla mnie to jest ważniejsze niż auto ... no ale mi truje tym tyłek. Mówiłam mu ze jak chce to niech bierze rozwód i wtedy się bawi w kredyty . Chyba te życie w kredytach wyniósł ze swojej rodziny :/ bo oni non stop na providentach itp ... No ale z trawka to nie nie nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Pati - pochwal się ubrankami dawaj zdjęcia 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem juz po wizycie 😊
Wszystko jest dobrze, maluch ma 4,5 cm i tez widziałam jak fikal nóżkami 😍 Misstic pomyśl faktycznie o innym lekarzu, bo moj czy sie chodzi prywatnie czy na nfz to robi usg co wizyte Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz wychodzę z domu, wizyta za godzinę
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Patipee Dziękuję
ja wyczytałam, ze krwiaki biorą się po prostu stąd, że macica w ciąży jest mocno ukrwiona, być może wysiłek i dźwiganie też się przyczyniają, ale ja np. prowadziłam leniwy tryb życia, siedząca praca, po pracy oprocz ogarniania chałupy głównie leżakowanie, a i tak mi się zrobiły. Co do okien to my myjemy 3 razy w roku, a tak to tylko czasem szybe przetre, bo kot nosem po niej jeździ. Midusia otóż to, wymieniać poglądy, a nie narzucać, że tylko mój jest dobry. Jedna osoba próbuje cały czas się wymądrzać, tak jak było z badaniami prenatalnymi. Dyskusja tak, narzucanie swojego zdania jako jedynego właściwego nie
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Pati w salonie stoi tylko kanapa lawa stół z 4 krzesłami i taki jakby segment gdzie wisi tv. Wbrew pozorom nie ma dużo sprzątania. Jedynie hektar podłogi do mycia 😂 a że nie mam dywanów to też szybko schodzi. Tylko te okna 😐
To badanie mam wklejanie na 3 stronie po lewej stronie u góry jako pierwsze. Nazywa się Nachweis von Chlamydia trachomatis-PCR Urin (PCR) wtedy miałam negatyw. Teraz nie wiem bo dopiero dostałam sprzęt do pobrania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
To trzymam kciuki rowniez ✊
I dziekuje za wszystkie kciuki od resztu dziewczyn 😙 dostalam nr do lekarza, z ktorym mam sie umowic na genetyczne, bo moj tego nie robi i jutro bede sie umawiać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Patipee co do okien to ja kiedyś też często mylam, teraz nie mam czasu na to. 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze kichają - szyba do połowy oflukana my myjemy 2 razy w roku, nie chce nam się częściej
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka no przykre jest to ze traktujesz moje wypowiedzi jako "wymądrzanie sie". Kazdy ma inny ton wypowiedzi. Bez komentarza .
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Baghera gratki za wizyte! Copykat kciuki
|
|
|
#3028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko mam brac jeszcze tydzien urinal a potem zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Bagheera to pAnietaj ze magiczny dzien na genetyczne to 26.09
chyba duzo dziewczyn wybrała ta datę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Kciukiiiiiiiiiii! 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

ciekawe jsk szybko jest to możliwe by się dowiedzieć. Ja kolejna wizytę mam 29 września będę wtedy w 10 tyg, wiec dowiem się najszybciej w październiku. Moje babcia szczęśliwa juz drugie dziecko w rodzinie sue szykuje, kuzynka tez w ciąży. Termin ma na końcówkę stycznia wiec 3 mies przed nami.

a któreś dni ma wolne? Musisz go angażować i troche odpuscic bo sama chcesz wszystko robic a potem mowisz Ze tz nic nie robi:p bo wie ze Ty to zrobisz to po co ma sie kwapić. Wyrzuć mu telefon i tyle :p bo proszenie widze ze nic nie da

ja jeszcze w miarę staram się oszczędzić cokolwiek . Wygospodarować tak wydatki żeby starczylo na wszystko a nie rozpierdzielic pieniądze w ciągu kilku dni ... on tak potrafi . 
i jeszcze kichają - szyba do połowy oflukana
my myjemy 2 razy w roku, nie chce nam się częściej
chyba duzo dziewczyn wybrała ta datę