|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Jakos 2 lata temu pojawily sie mi rozstepy na cyckach, tak o po prostu, nawet nie przytylam itp. Kupilam balsam na uda na rozstepy, smarowalam moze z miesiac i po rozstepach nie bylo sladu. Teraz znowu wyszly i mam nadzieje, ze znikna jak te poprzednie
Smaruje sie olejem kokosowym, kupie jeszcze ze slodkich migdalow, makadamia lub arganowy i bede wcierac dalej. W ogole mi tylko o jedna miske urosly piersi w ciazy i mam nadzieje, ze tak zostanie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja nie ma wcale, mimo 7 porodów, więc liczę, że może od niej to przejęłam, ale to też nie jest stuprocentowe. Kumpela sie cieszyła, że cała ciąża bez rozstępów, a przed porodem brzuch się obniżył i cała siatka... Miała jakąś maść fajną na świeże rozstępy, mogę poszukać nazwy, jeśli chcesz
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Tylko w Polsce jest na pierwszym miejscu polecany naturalny z gryką i kokosem, a pianka, że rzekomo najtańsza i najgorsza, a tu w Niemczech takich nie ma, za to piankowych i lateksowych - do wyboru do koloru, a ceny niektórych takie, że ho ho. I dlatego zastanawiałam się, jak to możliwe, że Niemcy tak promujący eko i bio nie mają w asortymencie kokosu, już nie mówiąc o gryce. Ale jak tak poczytałam, to już mam kierunek, by kupić po prostu tutaj najlepszy z piankowych bądź lateksowych, a nie zamawiać z Polski. Dla mnie materac jest bardziej istotny niż wózek Ja rozstępy na piersiach i kolanach mam już baaaardzo dawno. Niezbyt ładnie wyglądają, ale niech już takie zostaną. Mam nadzieję, że nic mi się nie powiększy
|
|
|
|
|
#1894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz ja sie smaruje, a i tak wylazly Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale medycyna jest już mocno rozwinięta i można je usunąć niciami, laserami i innymi zabiegami
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba nie ma skutecznego sposobu na unikniecie rozstepow
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam
Krem na rozstępy i blizny , firma Ava. Tż ma trochę rozstępów, ja mam cellulit = dobrana para
|
|
#1899 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zauwazylam u siebie nowe pajaczki na udach Mam skłonność po mamie Nic teraz nie zrobimy ... także nie katujemy się tym i nie zamartwiamy 😚 Nie uwierzycie Ciasto mi nie wyszlo😆 Nic nie uroslo Mam nawet wrażenie że się skurczylo w stosunku do tego co wlalam na blachę Ale mimo to było dobre. Tyle że zjadłam sama połowę a tz druga ... na raz 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
A tz zmarchy Kocham moją suszoną sliweczke 💑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie zrobil ogromny cellulit w ciazy
![]() a nigdy nie mialam ![]() licze ze po porodzie jak zaczne cwiczyc to mi zejdzie
|
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie jak szalone, nie umiem was wszystkich pocytować.
Gratulacje wszystkich zakupów, tutaj też szalejecie (Kaziowa jesteś mistrzem okazji) A ja oczwiście zastanawiałam sę 2 dni nad leżaczkiem i mi go wykupili ![]() Wczoraj w Ikei kupiłam dla Młodego(chyba Adasia) - ochraniacz na materac - słynne ściereczki bawełniane - pieluchy muślinowe (dwupak) - śliniaczki (takie na rzep, malutkie) - prześcieradełka Oglądałam też ten przewijak i wanienkę, ale raczej zdecydujemy się na tą opcję http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...396508379.html Co do materacy to my nadal kminimy nad lateksowym |
|
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
Ech, mnie tez sie cellulit zrobil plus wszystkie zyly mi widac, ale ja mam strasznie cienka skore :-/
Bylam dzis na badaniu, mamy już ok 900g syna i z pomiarow wychodzi caly czas termin o tydzien mniej wiecej wczesniejszy niz z om, zobaczymy..... |
|
|
|
#1904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do rozstępów to jak się mają pojawić to podobno żadne smarowanie nie pomoże, ale i nie zaszkodzi więc warto coś tam nakładać. Nic dzisiaj konkretnego nie zrobiłam a jakaś bez życia jestem, wiec zmykam spania. Dobrej nocy dziewczyny !! |
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duży synek już, niech rośnie zdrowo nadal! A tydzień przesuwy to niedużo, ja mam 3
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze podgladania syna <3
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez jestem w szoku co do mojego cellulitu! Nigdy takiego nie mialam... i piling kawowy juz mi nawet nie pomaga!!! |
|
|
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
chyba, że urodzę początkiem grudnia heh---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- My kupiliśmy materac lateks, pianka, kokos ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie...
Powoli sie zaczynamy przeprowadzać więc czasu mało a ja ostatnio jakaś wiecznie zmęczona jestem. Nawet jakoś kompletowanie wyprawki mnie przestało kręcić ![]() Też dzisiaj podglądałam synusia - ma już 1135 g |
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia. Jestesmy bardzo zadowoleni. Wiele praktycznych porad, wstepne ćwiczenia oddechowe, trochę relaksacji ulalla przyjemne to było! Jeszcze prowadzaca to położna w moim szpitalu i taaaka wesoła i widać lubiąca swoją pracę. Kazała nam pokazać jak chciałybyśmy rodzić to sobie kucnęłam. Mówiła coś o krzesełku i że mam taką możliwośc rodzić. Zdębiałam bo myślałam, że to tylko takie gadanie o różnych pozycjach porodowych a i tak koniec w końcu każą się kłaść na płasko. A tu niespodzianka!
Z tą pozycją do rodzenia to oczywiście wyjdzie w praniu ale jakoś ten sposób (coś mi podpowiada) wydaje mi się wygodniejszy ![]() Mówiła też, że przy skurczach nie powinno się spinać tylko próbować rozluźnić oddychaniem. W przeciwnym razie szybko mieśnie nabierają zakwasów (macica to też mięsień) i poród się wydłuża i jest jeszcze bardziej męczacy. Oczywiście ćwiczyć mięśnie kegla (o balonik dopiero zapytam)Ale te ćwiczenia z oddychaniem to coś świetnego ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
ale mają jeszcze sporo czasu na obrót ostateczny ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Aaaa i jeszcze przy pytaniu położnej o tp odpowiedziałam 16.12 wg usg. No to ona na to, że posługujemy się OM. Czyli kolejne potwierdzenie, że mam się oswoić z tp wg om, tj. 06.12. |
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Nie mam szans was dogonić z czytaniem ![]() Już po zabiegu zszycia szyjki, po narkozie drzemalam pół dnia, byłam trochę rozpalona i pobolewalo mnie podbrzusze. Ale najgorsze było to że nie mogę skorzystać z basenu. Mam blokadę nie umiem. Jest nas 4 na sali. Dziewczyny da po terminach ledwo chodzą, nie mogą spać. Wczorajz bólu pęcherza przepłakałam parę godzin. W końcu miałam taką kolke, że pomogły mi polozne. Wyprodukowane biedne ciężarówki z sali i po 20 min! Parcia na pęcherz z całych sił sięu dało. Czułam jakbym rodziła- bez kitu! Ale za parę godz sytuacja się powtorzyla, ale ciężarówki już nie wyszły z sali, a ja ryczałam i znowu nic. Koszmarny dzień i koszmarna noc za mną. Nic nie piję, mam ciągle kroplówki i ciągle muszę do toalety nie śpię od 2.00 a od 4.00 już nie mogę wytrzymać ![]() Niech to się skończy ![]() Sorry za taki dosłowny post ale to takie upokorzenie że nie mogę sobie z tym poradzić....
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Mewka, ja tam lubie zakalca!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla malenstwa wiele można znieść, a Ty silna babka przecież jesteś! Trzymam kciuki za bezproblemowe gojenie i szybkie wstanie do toalety (ile musisz leżeć po szyciu? ) Pamiętaj, ze tyle za Toba jeszcze troszeczke wytrzymaj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1917 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie nadążam za Wami, jestem tak bardzo do tyłu, że aż wstyd, a to wszystko przez remont, ale jesteśmy już na finiszu (chyba) Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdobyczy My z Lusią w niedzielę zaczęliśmy 7 miesiąc i od niedawna mała regularnie ma czkawkę, raz dziennie to minimum
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- W ogole chwale sie, robie postepy, wczoraj kupilam gazete z "Pania z brzuchem" na okladce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1919 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam jakas fobie na obce/publiczne toalety wiec sie nie dziwie ze Ciebie na basen blokuje |
||||
|
|
|
#1920 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesteś dzielna, już bliżej niż dalej Cytat:
Cytat:
U mnie też tak mniej więcej wychodzi, zresztą mi wychodzi za każdym razem inny termin ![]() Jeśli chodzi o jakieś problemy skórne to ja rozstępów póki co nie mam (odpukać), ale też widzę, że więcej naczynek pęka na udzie No trudno, cierp ciało co... i tak dalej Ehh, TŻ przytargał pudło ciuchów i innych dla małej od kogoś ze swojej rodziny. Nie chcę teraz wybrzydzać i zgrywać jakąś wielką damę, bo sama kupiłam praktycznie same używane rzeczy, ale te ciuszki co dostaliśmy w większości są bardzo nie zadbane Nie chodzi o to, że nie są poukładane w kosteczkę i wyprasowane tylko one są po prostu albo mocno brudne, albo rozciągnięte do granic albo baaardzo mocno zżółknięte itd. Do tego są tam jeszcze np butelki czy pieluchy tetrowe co ja uważam, że powinno być nowe... Wszystko poprzeglądałam i wybrałam tą część która wygląda ok i którą wiem, że mogę odpicować. No, ale praktycznie mogę powiedzieć prawie wszystko do zwrotu... No właśnie, tylko zaraz się zacznie gadanie od strony TŻ, że wybrzydzamy itp. itd. bo już ich zdążyłam trochę poznać... Macie jakiś pomysł jak mam wyjść z tego? Wiem, że nikt mnie nie zmusi, żebym wzięła cokolwiek, ale nie lubię takich sytuacji
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-08 o 08:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.