Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 22:55   #2641
Kasmaris
Raczkowanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Mój TZ tak bardzo nie moze doczekać sie mnie chodzącej jako kaczka ze juz zdarzyłam sie z nim założyć ze do samego konca tak chodzic nie bede!! Zlosliwiec!!

Iza Miko rzeczywiscie mnie tez ta swoją nadwrażliwością załamała, jeszcze te ryby przeżyje ale płacz nad klapkami mnie rozwalił.

Jestesmy dzis po pierwszym dniu szkoły rodzenia i pani polozna polecała masaz krocza kawa pazona od 36 tyg, podobno jest szansa na nierozcinanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 22:58   #2642
domek_z_piernika
Zadomowienie

Kawą? Rany, coraz to nowsze sposoby...

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 22:59   #2643
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasmaris Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam za wszystkie odpowiedzi, pewnie rzeczywiscie nie ma sie co ta waga martwic, najważniejsze ze Mała rośnie

Ja tez oglądam Azja Express, jaka ta Rozenkowa jest irytująca!! Chyba sie wczuła za bardzo!! A ten "Radzio" to na moje oko ma Jej juz troche dość

Haha.. No Rozenkowa strasznie irytowała w tym odcinku..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:00   #2644
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Mój TZ tak bardzo nie moze doczekać sie mnie chodzącej jako kaczka ze juz zdarzyłam sie z nim założyć ze do samego konca tak chodzic nie bede!! Zlosliwiec!!

Iza Miko rzeczywiscie mnie tez ta swoją nadwrażliwością załamała, jeszcze te ryby przeżyje ale płacz nad klapkami mnie rozwalił.

Jestesmy dzis po pierwszym dniu szkoły rodzenia i pani polozna polecała masaz krocza kawa pazona od 36 tyg, podobno jest szansa na nierozcinanie

Moj nie moze sie doczekac kiedy bede sobie plecy podpierac
Coś czuje ze wszystkiego bedziemy próbować zeby nas tylko nie nacinali
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:00   #2645
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
U mnie +9,5 kg, 31t5d, brzuch coraz wiekszy... Kondycja zerowa i zaczynam chodzic jak kaczka :p

Ja z kolei nie rozstaje sie co 5 min z ubikacja z moim pęcherzem.. Az stwierdziłam ze chyba powinnam sobie zamontować jakiś pojemniczek takie co menstruacyjne robią aby gdzieś wyjsć haha
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:01   #2646
domek_z_piernika
Zadomowienie

Mnie męczy już drugi dzień zgaga. A tak się cieszyłam, że do rej pory obyło się bez... Niestety w moim przypadku mleko odpada, a migdałów nie mam. No i męczę się

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-07, 23:08   #2647
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
A propos wagi - mężu pojechał na zajęcia ze sztuk walki a ja z nudów przeglâdałam sobie zdjęcia m.in. z zeszłorocznych wakacji.. depresja, ależ jestem wielka teraz!!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dziewczyny współczuję wypadków, najważniejsze, że jesteście z nami
Wylaszczysz się po ciąży a jak się solidnie przyłożysz, to może finalnie będziesz wyglądać lepiej niż przed, internet zna takie historie

Może wielka nie jestem, ale za to nieproporcjonalna... Czuję się jak klocek. Cera popsuta, zbrzydło mi się.

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
U mnie +9,5 kg, 31t5d, brzuch coraz wiekszy... Kondycja zerowa i zaczynam chodzic jak kaczka :p
Ale nie wchodzisz na łóżko na czworakach?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:

to brzmi bardziej jak peeling krocza. Kawa parzona genialnie ściera martwy naskórek, najlepszy zdzierak ever.

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
A czemu tak się boicie nacięcia? To przecież dużo lepsze niż ewentualne niekontrolowane pęknięcie. Położna widzi, że skóra napina się zanadto i w odpowiednim miejscu delikatnie nacina, na skurczu, nawet tego nie czuć... Rozumiem ćwiczenia, żeby zminimalizować ryzyko, ale strach przed nacięciem? Uprzedzenie?
Stary 2016-09-07, 23:14   #2648
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Wylaszczysz się po ciąży a jak się solidnie przyłożysz, to może finalnie będziesz wyglądać lepiej niż przed, internet zna takie historie

Może wielka nie jestem, ale za to nieproporcjonalna... Czuję się jak klocek. Cera popsuta, zbrzydło mi się.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

to brzmi bardziej jak peeling krocza. Kawa parzona genialnie ściera martwy naskórek, najlepszy zdzierak ever.

A czemu tak się boicie nacięcia? To przecież dużo lepsze niż ewentualne niekontrolowane pęknięcie. Położna widzi, że skóra napina się zanadto i w odpowiednim miejscu delikatnie nacina, na skurczu, nawet tego nie czuć... Rozumiem ćwiczenia, żeby zminimalizować ryzyko, ale strach przed nacięciem? Uprzedzenie?

Ja się jakoś super nie boję. Jak trzeba będzie to trzeba będzie. Wychodzę z założenia, że położna będzie wiedzieć co robić.

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-07, 23:15   #2649
Listopadowaa
Zakorzenienie

Moje dziecko tez jest ulozone poprzecznie ale mnie lekarz ani w SR nie straszyli . Serrio powinnam sie bać?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:16   #2650
mietowka25
Zakorzenienie

Hormony buzuja... Chwilowo jestem totalnym wrakiem...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:18   #2651
fiii
Rozeznanie

tez sie specjalnie nie boje nacinania ale pozniej wygodniej sie siedzi i szybciej sie goi . Ale kazdy ma swoja teorie i historie a prawda jest taka ze kazda z nas indywidualnie to przejdzie
Stary 2016-09-07, 23:31   #2652
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Ja się jakoś super nie boję. Jak trzeba będzie to trzeba będzie. Wychodzę z założenia, że położna będzie wiedzieć co robić.

Sent from my iPhone
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko tez jest ulozone poprzecznie ale mnie lekarz ani w SR nie straszyli . Serrio powinnam sie bać?
Jesteś pod stałą opieką lekarza, nie martw się na zapas. W każdym przypadku trzeba regularnie sprawdzać stan szyjki, u mnie szybciutko wyłapali że coś się dzieje.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Hormony buzuja... Chwilowo jestem totalnym wrakiem...
byle do końca tygodnia, Tż Cię weźmie do domu...

Cytat:
tez sie specjalnie nie boje nacinania ale pozniej wygodniej sie siedzi i szybciej sie goi . Ale kazdy ma swoja teorie i historie a prawda jest taka ze kazda z nas indywidualnie to przejdzie
Jak miałam wątpliwości co do cięcia i szwów, ginka opowiedziała mi o pacjentce zafiksowanej na ochronie krocza, nie pozwoliła na ingerencję, pękła mocno w stronę odbytu i nie trzymała stolca. Skrajna i przykra historia, ale na mnie podziałała. Powiedziałam "dobra, niech tną!" i teraz boję się bardziej samoistnego pęknięcia.
Stary 2016-09-07, 23:37   #2653
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:

Ahhh dzięki Ci za słowa otuchy dobra kobieto wszystkie się wylaszczymy po ciąży, a co!

Zapomniałam zupełnie o tej kawie, co rano parzę i wywalam fusiaki, co za marnotrawstwo

A propos nacięcia, to strasznie się tego bałam. No jak to brzmi, nacięcie krocza
Ale rzuciłaś zupełnie nowe światło na ten temat
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:41   #2654
Kasmaris
Raczkowanie

Cytat:

Położona dzis mówiła, ze lepiej jak sie samemu ma dwa szwy pęknie niz jak maja od razu wicej nacinać :/ ze sie szybciej do siebie dochodzi i pozniej mniej boli..

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Nie muszę chyba dodawać ze średnio to do mnie przemówiło..
Kasmaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 23:46   #2655
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

Jesteś pod stałą opieką lekarza, nie martw się na zapas. W każdym przypadku trzeba regularnie sprawdzać stan szyjki, u mnie szybciutko wyłapali że coś się dzieje.

byle do końca tygodnia, Tż Cię weźmie do domu...

Jak miałam wątpliwości co do cięcia i szwów, ginka opowiedziała mi o pacjentce zafiksowanej na ochronie krocza, nie pozwoliła na ingerencję, pękła mocno w stronę odbytu i nie trzymała stolca. Skrajna i przykra historia, ale na mnie podziałała. Powiedziałam "dobra, niech tną!" i teraz boję się bardziej samoistnego pęknięcia.
Tylko mi szyjki jeszcze nie badano :/
Stary 2016-09-07, 23:55   #2656
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ahhh dzięki Ci za słowa otuchy dobra kobieto wszystkie się wylaszczymy po ciąży, a co!

Zapomniałam zupełnie o tej kawie, co rano parzę i wywalam fusiaki, co za marnotrawstwo

A propos nacięcia, to strasznie się tego bałam. No jak to brzmi, nacięcie krocza
Ale rzuciłaś zupełnie nowe światło na ten temat
Będziemy sexi mamami, ale nie jak Kasia Cichopek, lepiej!

Z dwojga złego ranę po nacięciu na pewno łatwiej zszyć niż po pęknięciu, ma równe krawędzie, lepiej (ładniej) się zabliźni, nie będzie się może tak paskudzić i wymagać tyle szwów. Przemawia do mnie, że jest to kontrolowane, wręcz wolę żeby mnie nacięto jak tylko pojawi się potrzeba, zawczasu. Nie chcę czekać na ostatnią chwilę.

Ćwiczyć krocza nie będę, bo mam pessar, ale może spróbuję oleju ze słodkich migdałów (chociaż myślę że może być z tym tak, jak z kremami na rozstępy - natłuści to i wspomoże skórę, ale z indywidualnymi tendencjami nie wygra).

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Tylko mi szyjki jeszcze nie badano :/
Nie jesteś badana na fotelu? Nie miałam od razu mierzonej na usg, tylko wlazłam na fotel, lekarka pomacała i od razu stwierdziła że zmiękła i wydaje jej się skrócona. Tak też się sprawdza czy nie ma rozwarcia...

Cytat:
Położona dzis mówiła, ze lepiej jak sie samemu ma dwa szwy pęknie niz jak maja od razu wicej nacinać :/ ze sie szybciej do siebie dochodzi i pozniej mniej boli..

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Nie muszę chyba dodawać ze średnio to do mnie przemówiło..
Dobrze że dopisałaś, bo przyznam szczerze że się z lekka przeraziłam.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-07 o 23:58
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 06:31   #2657
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry, spać nie mogę od 5 :/

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Cytat:
Witajcie nareszcie was nadrobilam
dzis bylam na 1 zajeciach SR ale nas kobita nastraszyla zeby cwiczyc bosmy sa lamy a ja to najwieksza bo sie polozyc na plecach nie moglam ;( kazala nam duzo cwiczyc biodra i Bożene no coz jak mus to mus

Blues wspolczuje wypadku ale wiem co czujesz ja 10 lat temu przezylam czolowke z autobusem , tez cus ze zyje

ja przytylam z was wszystkich chyba najwicej 17 kg i to nie koniec tyle ze ja rzucilam papierochy i zaczelam tyc od poczatku , jakos sie tym nie przejmuje bo te kg zrzuce a zdrowie malucha wazniejsze .
Ale jak ćwiczyć ?

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Cytat:
Będziemy sexi mamami, ale nie jak Kasia Cichopek, lepiej!

Z dwojga złego ranę po nacięciu na pewno łatwiej zszyć niż po pęknięciu, ma równe krawędzie, lepiej (ładniej) się zabliźni, nie będzie się może tak paskudzić i wymagać tyle szwów. Przemawia do mnie, że jest to kontrolowane, wręcz wolę żeby mnie nacięto jak tylko pojawi się potrzeba, zawczasu. Nie chcę czekać na ostatnią chwilę.

Ćwiczyć krocza nie będę, bo mam pessar, ale może spróbuję oleju ze słodkich migdałów (chociaż myślę że może być z tym tak, jak z kremami na rozstępy - natłuści to i wspomoże skórę, ale z indywidualnymi tendencjami nie wygra).

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Nie jesteś badana na fotelu? Nie miałam od razu mierzonej na usg, tylko wlazłam na fotel, lekarka pomacała i od razu stwierdziła że zmiękła i wydaje jej się skrócona. Tak też się sprawdza czy nie ma rozwarcia...

Dobrze że dopisałaś, bo przyznam szczerze że się z lekka przeraziłam.
Nie miałam, na poczatku sierpnia byłam badana na fotelu ale tylko do pobrania cytologii i obejrzenia tych stanów zapalnych. Gin nawet ze tak powiem paluchem mi tam gmeral, ale nic o szyjce nie mowil. Wszytko było robione i omawiane pod katem moich nie dobrych wyników na cyto. Teraz jak byłam tydzień temu nie miałam badania, tylko samo USG przez brzuch.

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

A się dzisiaj przeraziłam bo obudzilam się o tej 5 w pozycji na brzuchu. Nie tak całkiem płasko ale zjechalam z mojej poduchy i napierlam brzuchem na materace, nawet czulam się lekko przyduszona. Ale z mała okey bo kopie.

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Cytat:

Ja wchodzę i schodzę z łóżka na czworaka :P

Jakoś nie moge sobie wyobrazić peelingu krocza :P

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-08 o 06:45
Stary 2016-09-08, 06:37   #2658
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
Witam sie w 31tyg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 07:26   #2659
BothSides
Rozeznanie

Cytat:

Chyba sam płyn, bez fusów, do masażu samo nacięcie jest spoko, ale rana po nim boli, nie można siedzieć normalnie itd. Ja prosiłam o ochronę, za pierwszym razem lekko pękłam, jeden malutki szew, za drugim, mimo córki 3, 660 g krocze bez obrażeń. Oby i teraz tak było!
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 07:33   #2660
geosmina
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Ale u mnie mgła nic za oknem nie widać 😕

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 07:36   #2661
mietowka25
Zakorzenienie

No to się przeziebilam...
Stary 2016-09-08, 07:51   #2662
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie nacinali, ani nie peklam. Pierwszy porod to tylko 4 szwy profilaktycznie. Za to moja mama rodzac blizniaki (ja i moj brak) pekla na 30 szwow takze ten.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

A tak w ogole to dzien dobry.

Patrzcie filmik, kobieta urodzila w wodzie. Parenascie sekund filmiku, sie wzruszylam wczoraj. https://www.facebook.com/InlandEmpir...8/?pnref=story

Myslala ktoras nad porodem w wodzie? Bo tak czytam,czytam i wyczytuje same korzysci
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 07:58   #2663
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
uuu, zdrowka!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 07:59   #2664
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mnie nie nacinali, ani nie peklam. Pierwszy porod to tylko 4 szwy profilaktycznie. Za to moja mama rodzac blizniaki (ja i moj brak) pekla na 30 szwow takze ten.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

A tak w ogole to dzien dobry.

Patrzcie filmik, kobieta urodzila w wodzie. Parenascie sekund filmiku, sie wzruszylam wczoraj. https://www.facebook.com/InlandEmpir...8/?pnref=story

Myslala ktoras nad porodem w wodzie? Bo tak czytam,czytam i wyczytuje same korzysci
Ja się zastanawiałam ale za daleko do szpitala, w którym jest taka opcja.
Stary 2016-09-08, 08:10   #2665
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiałam ale za daleko do szpitala, w którym jest taka opcja.
Popytam poloznej. Niby na tym filmiku wszystko pieknie i cudownie ale kolezanka rodzila w UK w wodzie, wlasnie w birth center i mowila ze woda sie zmieszala ze wszystkimi plynami,krwia itp wiec sama nie wiem
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:30   #2666
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Uuu niedobrze. Ale do soboty już niewiele zostało, wkrótce się wygrzejesz we własnym łóżku

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-08, 08:35   #2667
Anettt87
Zadomowienie

Dzień doberek!

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Bardziej polecała i mówiła, że faktycznie może przynieść rezultaty to masaż Grażyny od 35tc jakimś olejkiem, nie pamiętam już jakim, ale gdzieś mam zapisane, no i ćwiczenie mięśnie kegla.
Hahaha rozwalił mnie ten masaż Grażyny... tak mi się skojarzyło jakby to była jakaś kobieta ze świata medycyny, która wynalazła ten rodzaj masażu i tak go nazwano Coś w ten deseń jak Zioła ojca Klimuszki albo Kura Babci Dany

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty i w sumie nie wiem nic poza tym, ze dziecko lezy poprzek i mam sie stawic w szpitalu, na podanie lekow na rozwoj pluc. Umowilam sie, ze w przyszlym tygodniu przyjade. Pytalam sie co jesli dziecko sie obroci- powiedzial, ze i tak prawdopodobnie podadza lekarstwo. Ze dziecku zaszkodzic nie zaszkodza, ale, ze bedzie zabezpieczone na wypadek wczesniejszej akcji porodowej. Ale dal mi do zrozumienia, ze mam sie psychicznie nastawiac na wczesniej zaplanowane cc. Bo nie moze dojsc do rozlania sie wod plodowych przy takim polozeniu.
Bądź dobrej myśli, może maluch się jeszcze przekręci jak trzeba. Dobrze z drugiej strony, że lekarz dmucha na zimne.

Cytat:
A propos wagi - mężu pojechał na zajęcia ze sztuk walki a ja z nudów przeglâdałam sobie zdjęcia m.in. z zeszłorocznych wakacji.. depresja, ależ jestem wielka teraz!!
Haha też się czuję wielka
Ale jest plan, po porodzie schudnąć tak, żebym wyglądała jak na studiach albo nawet jak w liceum haha

Cytat:
Melduje się ale nie mam siły pisać.

Pani już sie poskarzyła na młodego...
Cytat:
Dobrze, że zaraz wracasz do domu, niepotrzebne Ci teraz tyle stresów i kuruj się, zdrówka!

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

A, zapomniałam dopisać, zrobiłam wczoraj ciasteczka z tego przepisu, bo miałam do wykorzystania resztę kajmaku: https://www.winiary.pl/przepis.aspx/...owe-ciasteczka

super sprawa, szybko się robi, wyszły pyyyyszne! Tylko strasznie się rozlewają w piekarniku, żeby wyszły sztywne i ładne to chyba mąki trzeba 2x tyle nawalić
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:41   #2668
fiii
Rozeznanie

czesc
Cytat:
Dzień dobry, spać nie mogę od 5 :/

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Ale jak ćwiczyć ?

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Nie miałam, na poczatku sierpnia byłam badana na fotelu ale tylko do pobrania cytologii i obejrzenia tych stanów zapalnych. Gin nawet ze tak powiem paluchem mi tam gmeral, ale nic o szyjce nie mowil. Wszytko było robione i omawiane pod katem moich nie dobrych wyników na cyto. Teraz jak byłam tydzień temu nie miałam badania, tylko samo USG przez brzuch.

---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

A się dzisiaj przeraziłam bo obudzilam się o tej 5 w pozycji na brzuchu. Nie tak całkiem płasko ale zjechalam z mojej poduchy i napierlam brzuchem na materace, nawet czulam się lekko przyduszona. Ale z mała okey bo kopie.

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Ja wchodzę i schodzę z łóżka na czworaka :P

Jakoś nie moge sobie wyobrazić peelingu krocza :P
co do cwiczen to przedewszystkim miesnie kegla a pozniej rozciagac miednice , pokazywala nam kilka przykladowych cwiczen .
dziwne ze nie badaja ci szyjki na nastepnej wizycie popros ich o sprawdzenie
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam sie w 31tyg
a ja dzis zaczynam 33 ale ten czas zasuwa
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-08, 08:46   #2669
domek_z_piernika
Zadomowienie

A propo przygotowań Bożeny... To jak bardzo trzeba się ogolić? Bo w żadnej książce nie było info, a w Google boję się wpisać zwyczajnie ogolone bikini czy tak na zero-zero wszystko? Bo nie wiem, czy tylko to co by było potrzebne do ewentualnego szycia czy może jednak całość

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-08, 08:50   #2670
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Hahaha rozwalił mnie ten masaż Grażyny... tak mi się skojarzyło jakby to była jakaś kobieta ze świata medycyny, która wynalazła ten rodzaj masażu i tak go nazwano Coś w ten deseń jak Zioła ojca Klimuszki albo Kura Babci Dany :
No ja ostatnio do męża mówię że będzie musiał nadzorować golenie Grażyny bo ja jej już nie widzę to był w szoku o co mi chodzi a potem zaczął się śmiać i mówi że niedługo córka będzie się pytać co to za nowa ciocia ta Grażyna 😆

Właśnie wsypałam płatki zamiast do miski dziecku to do kubka z mlekiem do spieniania na kawę 😒

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości