Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 08:53   #2671
sosowhat
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No ja ostatnio do męża mówię że będzie musiał nadzorować golenie Grażyny bo ja jej już nie widzę to był w szoku o co mi chodzi a potem zaczął się śmiać i mówi że niedługo córka będzie się pytać co to za nowa ciocia ta Grażyna 😆

Właśnie wsypałam płatki zamiast do miski dziecku to do kubka z mlekiem do spieniania na kawę 😒

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

hahahahaha
e tam, najwyzej kawe w misce wypijesz;p
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:55   #2672
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry wczoraj nie pisałam bo miałam jakiś zły dzień...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:56   #2673
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
A propo przygotowań Bożeny... To jak bardzo trzeba się ogolić? Bo w żadnej książce nie było info, a w Google boję się wpisać zwyczajnie ogolone bikini czy tak na zero-zero wszystko? Bo nie wiem, czy tylko to co by było potrzebne do ewentualnego szycia czy może jednak całość

Sent from my iPhone
Ja przy pierwszym porodzie sie nie golilam az mi wstyd ale teraz napewno bede ogolona
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:57   #2674
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mnie nie nacinali, ani nie peklam. Pierwszy porod to tylko 4 szwy profilaktycznie. Za to moja mama rodzac blizniaki (ja i moj brak) pekla na 30 szwow takze ten.

---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

A tak w ogole to dzien dobry.

Patrzcie filmik, kobieta urodzila w wodzie. Parenascie sekund filmiku, sie wzruszylam wczoraj. https://www.facebook.com/InlandEmpir...8/?pnref=story

Myslala ktoras nad porodem w wodzie? Bo tak czytam,czytam i wyczytuje same korzysci
Fajnie by było w wodzie ale jest szereg przeciwwskazan i ciężko właściwie żeby udało się w wodzie urodzić tak ostatnio stwierdziłam nie pamiętam teraz dokładnie co to były za przeciwwskazania ale żeby wsadzili Cię do tej wanny jest milion warunków

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:00   #2675
Gosiurek
Wtajemniczenie

Witam z kawą

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
A propo przygotowań Bożeny... To jak bardzo trzeba się ogolić?
Dobre pytanie. Na porodówkach chyba można poprosić położną o golenie?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:04   #2676
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Witam z kawą

dla samej siebie chyba wygodnie po prostu na zero, a z tego co ja wiem to jezeli się nie jest ogolonym to położna i tak goli, w razie popekania zeby wszystko ladnie zszyć. Przy połogu wydaje mi się że lepiej zachować odpowiednią higienę jak nic na Bozenie nie ma;p
Stary 2016-09-08, 09:07   #2677
ma_i
Zadomowienie

Dzień dobry 😊
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No ja ostatnio do męża mówię że będzie musiał nadzorować golenie Grażyny bo ja jej już nie widzę to był w szoku o co mi chodzi a potem zaczął się śmiać i mówi że niedługo córka będzie się pytać co to za nowa ciocia ta Grażyna 😆

Właśnie wsypałam płatki zamiast do miski dziecku to do kubka z mlekiem do spieniania na kawę 😒

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Ja dzisiaj mam wizytę, więc wczoraj wieczorem była akcja golenie. Jakaś masakra, nic nie widzę, a z lusterkiem jakoś nie potrafię. Jak wyszło, tak wyszło, grunt że się nie pocięłam 😜 Ale jakbym do tżta powiedziała "ogól mi Grażynę" to by biedny był skonfundowany... Jego mamusia ma tak na imię 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:08   #2678
doooti
Zadomowienie

Ja wczoraj konstruowałam plan porodu, w zasadzie to kopiuj wklej ze stronki rodzicpoludzku.pl i tam jest taki punkt że chcesz aby położna ogoliła Ci krocze. Możesz napisać żeby ogoliła krocze, lub przycięła włoski ;p

No chyba lepiej na zero ogolić, tyle że ja np. jak golę się maszynką to potem mam uczulenie w kolejnych dniach ;/

Ja to się śmieje do TŻ żeby zgolił klatę jak ma kangurować dziecko ;p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:10   #2679
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Ja dzisiaj mam wizytę, więc wczoraj wieczorem była akcja golenie. Jakaś masakra, nic nie widzę, a z lusterkiem jakoś nie potrafię. Jak wyszło, tak wyszło, grunt że się nie pocięłam 😜 Ale jakbym do tżta powiedziała "ogól mi Grażynę" to by biedny był skonfundowany... Jego mamusia ma tak na imię 😂

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
o nie hahahahhaha:hahah a:

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Ja wczoraj konstruowałam plan porodu, w zasadzie to kopiuj wklej ze stronki rodzicpoludzku.pl i tam jest taki punkt że chcesz aby położna ogoliła Ci krocze. Możesz napisać żeby ogoliła krocze, lub przycięła włoski ;p

No chyba lepiej na zero ogolić, tyle że ja np. jak golę się maszynką to potem mam uczulenie w kolejnych dniach ;/

a ten plan porodu sama skądś drukowałaś i wypełniasz? Czy dostałaś na SR albo od położnej?
Stary 2016-09-08, 09:11   #2680
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
dla samej siebie chyba wygodnie po prostu na zero, a z tego co ja wiem to jezeli się nie jest ogolonym to położna i tak goli, w razie popekania zeby wszystko ladnie zszyć. Przy połogu wydaje mi się że lepiej zachować odpowiednią higienę jak nic na Bozenie nie ma;p
To ja jestem skłonna poprosić położną. Przynajmniej nie będę miała stresa że się pozacinam i poźniej to się pozakaża.
Właśnie sobie przypomniałam o tantum rosa, muszę wrzucić do koszyka
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:13   #2681
domek_z_piernika
Zadomowienie

Z drugiej strony wzgórkiem nie rodzimy i nie wiem czy nie będzie mi, nomen omen, łyso

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:15   #2682
doooti
Zadomowienie

Cytat:
o nie hahahahhaha:hahah a:

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

a ten plan porodu sama skądś drukowałaś i wypełniasz? Czy dostałaś na SR albo od położnej?
Wiesz co wczoraj sobie czytałam akurat książkę i był temat planu porodu i tak sobie zaczęłam spisywać różne rzeczy a na końcu było napisane że polecają plan porodu na rodzicpoludzku i rzeczywiście są tutaj chyba wszystkie rzeczy które trzeba zawrzeć. Ja kopiowałam to do worda:

http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Ja wstępnie to poniżej napisałam, przy czym też na mojej SR mieli taki plan porodu ale też był wzorowany na tym ze stronki. Myślę że i tak muszę to jakoś skrócić, bo z tego co kojarzę u mnie są sale z prysznicami i toaletą ale nigdy nie wiadomo do jakiego szpitala trafię więc może lepiej to mieć.

Oczekiwania wobec miejsca/warunków porodu:
• Chciałabym rodzić w sali pojedynczej.
• Zależy mi, by w sali był prysznic lub wanna.
• Chciałabym, by w sali była toaleta.
• Chciałabym, by osoba towarzysząca miała możliwość robienia zdjęć po pojawieniu się dziecka.
• Będę rodzić w koszuli szpitalnej.

Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu:
• Chciałabym rodzić z mężem.
• Chciałabym, aby osoba towarzysząca była ze mną przy wybranych przeze mnie zabiegach.
• Zależy mi, aby mojej osobie towarzyszącej udzielano informacji o postępie porodu.
• Wyrażam zgodę na obecność max. 2 studentek położnictwa i medycyny.
• Chciałabym, jeśli to możliwe, aby w trakcie porodu towarzyszyła mi ta sama położna.

Przygotowanie do porodu:
• Proszę o ogolenie krocza jeżeli wcześniej nie zostanie ono przeze mnie ogolone.
• Proszę, aby przy przyjęciu do porodu wykonano mi lewatywę.
• Wyrażam zgodę na założenie wenflonu przy przyjęciu do szpitala.

Poród:
• Zależy mi na pełnej i bieżącej informacji o postępie porodu.
• Zależy mi by mój poród był naturalny.
• Zgadzam sie na podanie oksytocyny, przebicie pęcherza i stałe monitorowanie KTG, gdy moja sytuacja będzie tego wymagała, po uprzednim wyjaśnieniu mi powodów zastosowania tych interwencji.
• Proszę pytać mnie o zgodę na wszystkie badania i zabiegi podczas porodu.
• Zależy mi, by ograniczyć liczbę badań dopochwowych i aby w miarę możliwości odbywały się one w dogodnej dla mnie pozycji.
• Proszę pozwolić mi na swobodne wydawanie dźwięków i/lub krzyku podczas porodu.
• Chciałabym móc złagodzić głód w trakcie porodu.
• Chciałabym pić w trakcie porodu.
• Nie wyrażam zgody na masaż szyjki macicy i wyciskanie dziecka z brzucha („chwyt Kristellera”).

Pierwszy okres porodu
• Chciałabym mieć swobodę poruszanie się w pierwszym okresie porodu.
• Chciałabym mieć możliwość korzystania z wanny/prysznica.
• Chciałabym mieć możliwość korzystania ze sprzętów takich, jak piłka, materac, worek sako.
• Jeżeli zaistnieje konieczność podania mi kroplówki lub monitorowania stanu dziecka, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji.

Drugi okres porodu
• Proszę o instruowanie mnie w trakcie parcia.
• Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel.

Łagodzenie bólu porodowego
• Jeśli poproszę o środki przeciwbólowe, proszę poinformować mnie o etapie porodu, na jakim jestem.
• Chciałabym móc skorzystać ze znieczulenia zewnątrzoponowego.
• Chciałabym móc korzystać z niefarmakologicznych metod łagodzenia bólu, takich jak masaż przez osobę towarzyszącą, prysznic, imersja wodna.
• Jeśli poproszę o ulżenie mi w bólu, prosiłabym o zaproponowanie mi w pierwszej kolejności naturalnych metod łagodzenia bólu porodowego.
• Jeśli zostanie podane mi znieczulenie zewnątrzoponowe, chciałabym zachować możliwość poruszania się i przyjmowania dowolnej pozycji.

Nacięcie/ochrona krocza
• Chciałabym, aby położna starała się ochronić moje krocze i poinstruowała mnie w czasie parcia.
• Zależy mi na uniknięciu nacięcia krocza, jeżeli jednak miałoby to spowodować samoistne pęknięcie krocza proszę o wcześniejszą informację przed nacięciem
• Proszę o miejscowe znieczulenie przy zszywaniu krocza.

Wywołanie/stymulacja porodu
• Jeśli nie będzie wyraźnych względów medycznych chciałabym uniknąć wywoływania porodu (w tym przebijania pęcherza płodowego).
• Zanim zostanie podana mi oksytocyna lub zostanie przebity pęcherz płodowy, chciałabym spróbować naturalnych sposobów stymulowania porodu, takich jak ruch czy masaż brodawek sutkowych.
• Jeśli wywołanie porodu będzie konieczne, chciałabym, aby najpierw został użyty żel z prostaglandyną, zanim zostanie podana oksytocyna. (??)

Cesarskie cięcie
• Chciałabym uniknąć cesarskiego cięcia, ale jeśli będzie ono konieczne, chciałabym zostać o wszystkim dokładnie poinformowana.
• Chciałabym, by osoba towarzysząca mogła być obecna podczas operacji.
• Zależy mi, by mieć możliwość jak najszybszego pierwszego kontaktu z dzieckiem, jeśli stan zdrowia dziecka będzie na to pozwalał.
• Jeśli będzie to możliwe, chciałabym aby dziecko zostało oddane na ręce osoby towarzyszącej od razu po porodzie i mogło być z nią w kontakcie „skóra do skóry”.
• Jeśli będzie to możliwe, chciałabym nakarmić dziecko jak najszybciej po porodzie.
Po porodzie
• Zależy mi, by personel medyczny przeciął pępowinę.
• Zależy mi, by pępowina została przecięta dopiero wtedy, gdy przestanie tętnić.
• Chciałabym, aby moje dziecko było u mnie na brzuchu w kontakcie „skóra do skóry” tak długo, jak będziemy tego potrzebowali.
• Chciałabym nakarmić moje dziecko piersią jeszcze na sali porodowej.
• Chciałabym, aby moje dziecko zostało ubrane w rzeczy, które przyniosłam z domu.
• Proszę zważyć i zmierzyć moje dziecko po zakończeniu pierwszego kontaktu skóra do skóry.
• Chciałabym trzymać dziecko na rękach podczas rodzenia się łożyska i w trakcie ewentualnych innych zabiegów.
• Proszę o wykonanie wstępnej oceny stanu noworodka na podstawie skali Apgar podczas kontaktu „skóra do skóry", gdy dziecko będzie leżało na moim brzuchu.
• Proszę o przeprowadzenie pełnego badania lekarskiego w późniejszym czasie, po zakończeniu pierwszego kontaktu, jeśli nie będzie przeciwwskazań medycznych.

Trzeci okres porodu
• Zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabym spróbować urodzić łożysko samodzielnie.

Na oddziale położniczym
• W momencie, gdy odzyskam siły, chciałabym, aby dziecko było ze mną w pokoju.
• Chciałabym zostać dokładnie poinstruowana, jak mam przewijać i kąpać dziecko.
• Chciałabym, aby kąpiel dziecka i inne czynności pielęgnacyjne oraz ew. badania i zabiegi odbywały się w obecności mojej lub ojca dziecka.
• Proszę nie karmić dziecka mlekiem modyfikowanym lub glukozą bez mojej wiedzy i zgody.
• Proszę o pomoc położnej / doradcy laktacyjnego w przystawieniu dziecka do piersi.

Szczepienia
• Zgadzam się na szczepienie dziecka.
• Proszę, aby szczepienie dziecka odbyło się w obecności mojej lub ojca dziecka.

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-09-08 o 09:16
Stary 2016-09-08, 09:29   #2683
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień doberek!

Hahaha rozwalił mnie ten masaż Grażyny... tak mi się skojarzyło jakby to była jakaś kobieta ze świata medycyny, która wynalazła ten rodzaj masażu i tak go nazwano Coś w ten deseń jak Zioła ojca Klimuszki albo Kura Babci Dany
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:31   #2684
sosowhat
Wtajemniczenie

dooti dziekuję! Niezła ta lista, połowa z tych rzeczy myslalam że jest oczywista i nie trzeba o tym pisac...

Wstawiłam Wam zd. do klubu z tego jak wyglądałam na weselu w sobotę
Stary 2016-09-08, 09:32   #2685
fiii
Rozeznanie

Cytat:

kurcze ja wlasnie sie boje ze nie zdarze sie ogolic ze szybko bedzie sie to dzialo od niczego mam spakowana maszynke ale w dalszym ciagu bede sama probowac sie golic , polozne bywaja rozne czasem robia to nie delikatnie moj maz kiedys jak widzial mnie z lusterkiem zaproponowal ze on mnie ogoli jednak przestraszyl sie tych zakamarkow taka Grażyna to jednK NIE TO SAMO CO TWARZ a jak bylam w szpitalu zapomnial mi zabrac lusterko wiec zdjal to duze ze sciany i mi je trzymal
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:35   #2686
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Matko, co to za różne okresy porodu nie mam o tym zielonego pojecia, ale.boję się czytać
Stary 2016-09-08, 09:36   #2687
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
kurcze ja wlasnie sie boje ze nie zdarze sie ogolic ze szybko bedzie sie to dzialo od niczego mam spakowana maszynke ale w dalszym ciagu bede sama probowac sie golic , polozne bywaja rozne czasem robia to nie delikatnie moj maz kiedys jak widzial mnie z lusterkiem zaproponowal ze on mnie ogoli jednak przestraszyl sie tych zakamarkow taka Grażyna to jednK NIE TO SAMO CO TWARZ a jak bylam w szpitalu zapomnial mi zabrac lusterko wiec zdjal to duze ze sciany i mi je trzymal

dał radę Twoj tż, pomysłowy chociaż jest wydaje mi się że jak i tak golimy się "na codzien" to przez kilka dni aż tak te włoski nie urosną żeby to stanowiło duży problem, inaczej jak ktoraś się nie goli to warto je przyciąć na krótko po prostu- to moje zdanie. Chociaż ostatnio to jak włosy generalnie na całym ciele zaczęły mi szybko rosnąć to jestem w szoku...
Stary 2016-09-08, 09:36   #2688
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊

Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:39   #2689
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Matko, co to za różne okresy porodu nie mam o tym zielonego pojecia, ale.boję się czytać
w pierwszym robi Ci się rozwarcie do jakoś 10 cm
w drugim musisz przeć i rodzisz dziecko, kończy się urodzeniem dziecka
w trzecim rodzisz łożysko

tadam! jakie to proste :P no, raz dwa trzy i dziecko jest :P nawet raz dwa !
Stary 2016-09-08, 09:40   #2690
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

ja poproszę tak raz dwa i pyk jest!
Stary 2016-09-08, 09:41   #2691
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
I okres porodu od wystąpienia regularnych skurczy do momentu osiągnięcia pełnego rozwarcia
II okres porodu od pełnego rozwarcia do urodzenia dziecka
III okres porodu o urodzenie łożyska

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:43   #2692
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wczoraj nie pisałam bo miałam jakiś zły dzień...

Dzis juz lepiej?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:45   #2693
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Magda, doooti no tak opisane wcale.nie brzmi strasznie
Stary 2016-09-08, 09:45   #2694
pstryczek84
Zakorzenienie

Mai-kciuki za wizyte!
Moja t. tez Grazyna

Stary 2016-09-08, 09:48   #2695
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

co do porodu w wodzie to co z tego, że w Łodzi są chyba 3 wanny, a w żadnej nie odbywa się poród. Wanna albo jest popsuta, albo brakuje odpowiednio długich rękawiczek , albo nie ma wodoodpornego ktg, albo brak przeszkolonego personelu... Jeśli już jest wanna użyta to tylko na pierwszy okres porodu, na drugi kobieta przechodzi i tak na łóżko lub fotel. Tak przynajmniej było w Łodzi....

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:53   #2696
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dał radę Twoj tż, pomysłowy chociaż jest wydaje mi się że jak i tak golimy się "na codzien" to przez kilka dni aż tak te włoski nie urosną żeby to stanowiło duży problem, inaczej jak ktoraś się nie goli to warto je przyciąć na krótko po prostu- to moje zdanie. Chociaż ostatnio to jak włosy generalnie na całym ciele zaczęły mi szybko rosnąć to jestem w szoku...
To ja juz wole sie po omacku ogolic i nawet zaciac niz przycinac te wloski na czuja. Juz widze jak przycinam wszystko co mozliwe tylko nie wloski

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

tadam! jakie to proste no, raz dwa trzy i dziecko jest nawet raz dwa !
No no, wystarczy kichnac i tadaaaam!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
co do porodu w wodzie to co z tego, że w Łodzi są chyba 3 wanny, a w żadnej nie odbywa się poród. Wanna albo jest popsuta, albo brakuje odpowiednio długich rękawiczek , albo nie ma wodoodpornego ktg, albo brak przeszkolonego personelu... Jeśli już jest wanna użyta to tylko na pierwszy okres porodu, na drugi kobieta przechodzi i tak na łóżko lub fotel. Tak przynajmniej było w Łodzi....
Ja tak rodzilam wlasnie i wanna duuuuzo mi pomogla

Stary 2016-09-08, 09:57   #2697
zielinka_87
Zakorzenienie

Witam sie po strasznej nocy. Zauwazylam ze z dnia na dzien jest coraz gorzej. Najpierw do 1.30 nie moglam sobie znalezc wygodnej pozycji do spania a krecic się z boku na bok juz mega ciezko, plecy bolą, maly szaleje ale jakos usnelam
Jak się obudzilam o 4 to juz bylam bliska placzu. Znowu to samo, duszno, ciezko się ulozyc, w brzuchu impreza. Jakis kryzys ciazowy mam.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:02   #2698
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Na sucho jednorazówką to ja podziękuję
Cytat:

Ciekawe czy jakby dopisać ondulacje to też zrobią ?

Lila uwielbiała wręcz leżeć na klacie tż i jak była już ciut większa to okręcała włosy wokół paluszków i targała ile wlezie a jaki ubaw przy tym miała, tż znacznie mniejszy
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Ja miałam pierwsze skurcze gdzieś o 5 rano. wstałam, wypiłam kawę, zjadłam śniadanie, poszłam na godzinę do wanny przy okazji ogoliłam nogi, grażynę, zrobiłam pięty co by były gładziutkie
Później włosy, makijaż, ubranie i pojechałam rodzić więc peeełen luz
I tż jest już przeszkolony w goleniu więc poprawki to jego działka I to skupienie w oczach

Cytat:

Pomnożone przez kilka godzin
Cytat:
...albo rachunek za wodę niezapłacony

Nadrabiałam rano i wszystko mi wcięło
Byłam w lidlu, wzięłam spodenki, bluzeczkę i pościel na później, tą w gwiazdki

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja tak rodzilam wlasnie i wanna duuuuzo mi pomogla

Pff mi nawet pod prysznic nie pozwoliły iść
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Witam sie po strasznej nocy. Zauwazylam ze z dnia na dzien jest coraz gorzej. Najpierw do 1.30 nie moglam sobie znalezc wygodnej pozycji do spania a krecic się z boku na bok juz mega ciezko, plecy bolą, maly szaleje ale jakos usnelam
Jak się obudzilam o 4 to juz bylam bliska placzu. Znowu to samo, duszno, ciezko się ulozyc, w brzuchu impreza. Jakis kryzys ciazowy mam.
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:03   #2699
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
U mnie tez coraz gorzej ze spaniem.

Od kilku dni budze sie w nocy. I nie moge sobie miejsca znalezc czu ulozyc sie wygodnie. Z nudow przerabiam bajki Disneya popijajac kakao.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:04   #2700
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Super.... :-/

Też chce tak raz dwa i jest ;-)

Bluesberry też jadę do lidla ale po coś innego ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości