Mamusie kwietniowe 2017 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-07, 21:18   #3061
limonka84
limonka84

Dot.: Mamusie kwietniowe 2017

Moniisia90
Baghera

Ja też mieszkam pod Poznaniem

Co do obecności tż przy porodzie - kiedyś absolutnie byłam temu przeciwna, ale ostatnio kilka moich znajomych rodziło z mężami i twierdzą, że panowie byli dla nich ogromnym wsparciem. Tatusiowie z wielkim zaangażowaniem opowiadali o porodach, na pewno zapamiętają to do końca życia. Ja się waham. Jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie

Misstic - moja ginekolog też określa dzidzię "zarodkiem". Na tym etapie ciąży nie razi mnie to, ale mimo wszystko Twój ginekolog mógłby wykazać trochę zrozumienia i zrobić usg na Twoją prośbę.

Padam już dziś, ale wszystko nadrobiłam.
Gratuluję udanych wizyt moja w piątek. Stresowałam się tarczycą, ale widzę, że wynik tsh w normie.

Dobrej nocy!
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 21:24   #3062
meniaa94
Wtajemniczenie

Pati-śliczne te ubranka !!!
Stary 2016-09-07, 21:31   #3063
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Nie, ja mam pusta to rubryczke,wiec na pewno mi nie robili.
To może jeszcze będziesz miała. Do 20tc chyba można robic.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Już po wizycie, wszystko ok zarodek ma 0,67cm, serce bije 126/min z usg wychodzi 6t4d, więc 2 dni młodsze niż z OM.

Mi to by w ogóle nie przeszkadzało. Dla nas jako matek to może być dziecko, ale jakby nie patrzeć z medycznego punktu widzenia jest to zarodek czy płód, dzieckiem będzie jak się urodzi Ja to nawet wolę takie bez emocji słownictwo, jak mi dziś na usg doktor powiedziała "jest fasolka" to się dziwnie poczułam
Super. Gratuluję

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 21:36   #3064
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie o tym, tylko o usg,za które się płaci. Jednak jeśli już o tym to dla mnie rozwijające się życie, ale dla każdego to może być coś innego jednak bardzo niekulturalnie się zachował lekarz i tyle.
Rzeczywiście, nie doczytałam rozkojarzona dziś jestem, to z tych wrażen chyba w ogóle zapomniałam zapłacić za wizytę, przypomnialam sobie po wyjściu z gabinetu i musiałam czekać aż następna pacjentka wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

Super. Gratuluję

Dziękuję

Teraz muszę się umówić na genetyczne

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-07, 22:18   #3065
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
To może jeszcze będziesz miała. Do 20tc chyba można robic.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Super. Gratuluję

A po co się to wykonuje?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, nie doczytałam rozkojarzona dziś jestem, to z tych wrażen chyba w ogóle zapomniałam zapłacić za wizytę, przypomnialam sobie po wyjściu z gabinetu i musiałam czekać aż następna pacjentka wyjdzie

Dziękuję

Teraz muszę się umówić na genetyczne
Gratuluję serducha tak w ogóle ja kiedyś też tak zrobiłam ale doktor się upomnial hahaha
Stary 2016-09-08, 06:21   #3066
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
A po co się to wykonuje?

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Gratuluję serducha tak w ogóle ja kiedyś też tak zrobiłam ale doktor się upomnial hahaha
"Chlamydia w ciąży stanowi zagrożenie dla ciąży jak również dla zdrowia noworodka i jego matki. Jeśli kobieta w ciąży jest chora na chlamydiowe zapalenie szyjki macicy noworodek może mieć problemy ze wzrokiem i oddychaniem." To info że strony poradnik zdrowie.

Paulina
Stary 2016-09-08, 07:19   #3067
kinga_91
Rozeznanie

Dzień dobry

Gratuluję wszystkich udanych wizyt

Pati ciuszki śliczne zakochałam się

Copykat ja też nie raz zapominałam zapłacić za wizytę i musiałam wracać i czekać aż kolejna pacjentka wyjdzie, teraz jak idę do lekarza to zapisuję sobie w notesie po kolei w pkt o co pytać i co bym chciała wiedzieć i na końcu zawsze ZAPŁACIĆ no co zrobisz jak z mózgu budyń

jadę zaraz po wyniki badań ale mi się nie chcę...

15.03.2017r.
Liliana
kinga_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:04   #3068
nowa92mama92
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dobrze, że chuchacie na zimne, to zrozumiałe.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

A my dziś byliśmy w sklepie oglądać mój wózek nr 1 czyli mutsy Igo całe szczęście mężowi tez się podoba. Ale będziemy zamawiać z Polski na początku stycznia
Mi też się podoba ten mutsy

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 08:15   #3069
PatiPee
Zakorzenienie

Ja juz nie mogę wytrzymać wczoraj tak mnie bolała głowa, że wymiotowac mi się chciało, już kolejny dzień mam taki ból głowy, że oczami nie mogę ruszać. Wzięłam wczoraj paracetamol rano i wieczorem apap razem z żelowym plastrem chłodzącym z apapu.
I dziś jest to samo! Znowu mnie boli głowa ;( coraz mocniej cmi, a wiem, ze ból sie rozkręci a wtedy to już tylko płacz i wymioty będą . co mam robić...?
Stary 2016-09-08, 08:28   #3070
malawrednioszka
Zakorzenienie

Pati takie bole migrenowe pojawiaja sie jak niewystarczajaco sie wysypiamy tez tak mialam. Moja znajoma na poczatku ciazy tak samo

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:23   #3071
meniaa94
Wtajemniczenie

Pati- chyba tylko na to wygląda że musisz odpoczywać i przetrzymac jakoś ten ból ... chyba,że już naprawdę będzie mega źle to idź do lekarza. Ale jeszcze poczekaj zoabczysz jak bedziesz sie czuła .

Mnie od wczoraj wieczorem znów zaczęło mdlić,ledwo dzis rano zęby umyłam. Jak dobrze że jutro mam wolne i idę do lekarza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-08, 09:27   #3072
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz nie mogę wytrzymać wczoraj tak mnie bolała głowa, że wymiotowac mi się chciało, już kolejny dzień mam taki ból głowy, że oczami nie mogę ruszać. Wzięłam wczoraj paracetamol rano i wieczorem apap razem z żelowym plastrem chłodzącym z apapu.
I dziś jest to samo! Znowu mnie boli głowa ;( coraz mocniej cmi, a wiem, ze ból sie rozkręci a wtedy to już tylko płacz i wymioty będą . co mam robić...?
Pati moze kawę sobie strzelił? Dużo wody pij i magnez. Mnie też głową ostatnio dwa dni bolała ale to przez to, że za mało piłam.

Paulina
Stary 2016-09-08, 09:33   #3073
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Pati moze kawę sobie strzelił? Dużo wody pij i magnez. Mnie też głową ostatnio dwa dni bolała ale to przez to, że za mało piłam.

Pije bardzo bardzo dużo, ok 4lwody, ja źle znoszę upały u nas od wczoraj gorączka.na szczęście w domu mam chłodno bo rolety spuszczone i ciemnica, nawet spać mi się nie chce, energię mam ale ból wygrywa ze wszystkim... wezmę jeszcze magnez, kawa wczoraj próbowałam się ratować ale to nie to, to taka migrena bardziej, czuje jak mi pulsuje... Jak nie urok to smaczka.
Najpierw były mdłości i wymioty, później zaczęły się gazy i skręcanie jelit, czasami biegunki a teraz migreny... Nie oszczędza mnie ten stan. A mimo to jestem szczęśliwa, czy nie zwariowałam?
Stary 2016-09-08, 09:33   #3074
_bagheera_
Wtajemniczenie

Dziewczyny a gdzie mieszkacie? Napiszcie mi na priv, moze gdzies blisko 😉 mnie czeka dzisiaj okno do umycia plus wyprasowanie firan - powiesi je tz 😉

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:36   #3075
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _bagheera_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie mieszkacie? Napiszcie mi na priv, moze gdzies blisko 😉 mnie czeka dzisiaj okno do umycia plus wyprasowanie firan - powiesi je tz 😉

Ja w De, przy holenderskiej granicy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-08, 09:36   #3076
midusia86
Zakorzenienie

Bagheera myślałam, że dlatego pytasz, bo szukasz chętnej na te okna 😜 😁
Stary 2016-09-08, 09:39   #3077
_bagheera_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w De, przy holenderskiej granicy
Pisalam do dziewczyn z okolic Poznania 😁 Pati kochana, wiem ze ty DE, akurat kojarze i lilotka tez de 😉

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
Bagheera myślałam, że dlatego pytasz, bo szukasz chętnej na te okna 😜 😁
Ha ha 😂 nie, tylko jedno mi zostalo ale nie lubie go myc bo to jest taki pokoj gdzie nasz syn ma zabawki, a my mamy tam wypoczynek i tv i mnostwo podrecznych rzeczy kladziemy na parapet i tym sposobem co tam posprzatam to i tak szybko się robi bałagan 😉

Franio
Staś
_bagheera_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:44   #3078
sunshine16
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny
Rzadko się odzywam ale czytam Was na bieżąco. Tak jak pisałam w zeszły weekend dopadło mnie przeziębienie, siedzę na zwolnieniu ale nadal czuje się kiepsko. Mam coraz większe mdlosci... i na dodatek zaczął boleć mnie ząb chyba skończy się dentysta. Nie wiem czy się śmiać czy płakać

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Na taki ból to chyba tylko odpoczynek, apap raczej ulgi nie przyniesie...

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:50   #3079
meniaa94
Wtajemniczenie

Pati-fajny tez wózek ale dośc drogi
Ja jeszcze sie jakos nie oglądam za wózkiem jeszczze chyba dopiero po nowym roku będę cokolwiek o nim myśleć teraz narazie kupuje jakieś pierdołki co mi sie przyda .
Powiedziałam znajomej islandce z pracy że jestem w ciąży tylko narazie żeby nie mówiła szefowej,że idę w poniedziałek do lekarza i dopiero jej powiem jak będe wiedziała co i jak . Ogólnie spoko babeczka i można z nią pogadać bardziej boję się szefowej bo pracuje 3 tygodnie i tu ciąża ...

Sie zdenerowałam na bratową,wczoraj kazałam żeby mama wzięła od niej moją książkę bo była u nich,trzyma już ją dobre 2 miesiące ponad a jest ona dość cienka ... a mi bardzo zależy na niej upominałam się kilka dobrych dni czy może mi ją oddać bo chce ją przeczytać ( jest o problemach i kryzysie w związku itp ) to jeszcze nie przeczytała do tej pory i oddała mi ją całą pogietą,rogi pozaginane jakby ją ze 100 osób czytało nie dość że przywiozłam ją nową z Polski w lipcu to już zniszczona,a tamta siedzi w domu nic nie robi i nie ma czasu na czytanie . To ja przez miesiąc 3 książki kontynuacji Arabskiej żony przeczytałam ...
ale dziś zaczynam następną uwielbiam czytać .

Dziś mała mi znowu płakala w przedszkolu aż przykro mi jest jak na to patrzę,jest tak przywiązana do mnie. Jedna polka pracuje na kuchni w przedszkolu i dziś mówila,że Gabi z nią rozmawia i mówi że mamusia po nią przyjedzie niedługo z pracy że ją mamusia mocno i gorąco kocha aż łzy mi się kreciły w oku ...
ale dobrze,że ta Polka pracuje to często z nią porozmawia itp,ogólnie mówi że Gabi jest w ciągu dnia zawsze szczęśliwym i pogodnym dzieckiem tylko najgorsze są rozstania.

Dziewczyny myślałyście już coś nad imionami dla dzieci ?
Stary 2016-09-08, 09:56   #3080
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak prawie 😉 ok. 20 km, a ty?

Jej, no to super, cieszę sie ze wszystko dobrze 😙

no ja w Poznaniu, niedaleko centrum
Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Moniisia90
Baghera

Ja też mieszkam pod Poznaniem

Co do obecności tż przy porodzie - kiedyś absolutnie byłam temu przeciwna, ale ostatnio kilka moich znajomych rodziło z mężami i twierdzą, że panowie byli dla nich ogromnym wsparciem. Tatusiowie z wielkim zaangażowaniem opowiadali o porodach, na pewno zapamiętają to do końca życia. Ja się waham. Jeszcze mam trochę czasu na zastanowienie

Misstic - moja ginekolog też określa dzidzię "zarodkiem". Na tym etapie ciąży nie razi mnie to, ale mimo wszystko Twój ginekolog mógłby wykazać trochę zrozumienia i zrobić usg na Twoją prośbę.

Padam już dziś, ale wszystko nadrobiłam.
Gratuluję udanych wizyt moja w piątek. Stresowałam się tarczycą, ale widzę, że wynik tsh w normie.

Dobrej nocy!
super, może kiedyś się spotkamy?
mój mąż też długo nie był przekonany czy chce "rodzić" ze mną ale nie żałuje decyzji

planujecie rodzić w Poznaniu czy gdzieś u siebie?

Cytat:
Pije bardzo bardzo dużo, ok 4lwody, ja źle znoszę upały u nas od wczoraj gorączka.na szczęście w domu mam chłodno bo rolety spuszczone i ciemnica, nawet spać mi się nie chce, energię mam ale ból wygrywa ze wszystkim... wezmę jeszcze magnez, kawa wczoraj próbowałam się ratować ale to nie to, to taka migrena bardziej, czuje jak mi pulsuje... Jak nie urok to smaczka.
Najpierw były mdłości i wymioty, później zaczęły się gazy i skręcanie jelit, czasami biegunki a teraz migreny... Nie oszczędza mnie ten stan. A mimo to jestem szczęśliwa, czy nie zwariowałam?
ja też źle znoszę upały, mam już dość słońca... rano mdłości, co wieczór wzdęcia i ból brzucha... nie jest lekko ale też się cieszę bo nie jest najgorzej
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:01   #3081
meniaa94
Wtajemniczenie

Pati-dawaj na Islandie,u nas w dzien po 7-10 stopni max i bardzo pochmurno nie ma słońca
Stary 2016-09-08, 10:17   #3082
przyjazna dla srodowiska
Raczkowanie

Dziewczyny, wczoraj widziałam i słyszałam serduszko dzidziuś ma 1 cm. Ale się popłakałam w gabinecie, aż mi potem głupio było, bo chusteczek nie wzięłam ale przeżycie niesamowite!
przyjazna dla srodowiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:17   #3083
nowa92mama92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Pati-fajny tez wózek ale dośc drogi
Ja jeszcze sie jakos nie oglądam za wózkiem jeszczze chyba dopiero po nowym roku będę cokolwiek o nim myśleć teraz narazie kupuje jakieś pierdołki co mi sie przyda .
Powiedziałam znajomej islandce z pracy że jestem w ciąży tylko narazie żeby nie mówiła szefowej,że idę w poniedziałek do lekarza i dopiero jej powiem jak będe wiedziała co i jak . Ogólnie spoko babeczka i można z nią pogadać bardziej boję się szefowej bo pracuje 3 tygodnie i tu ciąża ...

Sie zdenerowałam na bratową,wczoraj kazałam żeby mama wzięła od niej moją książkę bo była u nich,trzyma już ją dobre 2 miesiące ponad a jest ona dość cienka ... a mi bardzo zależy na niej upominałam się kilka dobrych dni czy może mi ją oddać bo chce ją przeczytać ( jest o problemach i kryzysie w związku itp ) to jeszcze nie przeczytała do tej pory i oddała mi ją całą pogietą,rogi pozaginane jakby ją ze 100 osób czytało nie dość że przywiozłam ją nową z Polski w lipcu to już zniszczona,a tamta siedzi w domu nic nie robi i nie ma czasu na czytanie . To ja przez miesiąc 3 książki kontynuacji Arabskiej żony przeczytałam ...
ale dziś zaczynam następną uwielbiam czytać .

Dziś mała mi znowu płakala w przedszkolu aż przykro mi jest jak na to patrzę,jest tak przywiązana do mnie. Jedna polka pracuje na kuchni w przedszkolu i dziś mówila,że Gabi z nią rozmawia i mówi że mamusia po nią przyjedzie niedługo z pracy że ją mamusia mocno i gorąco kocha aż łzy mi się kreciły w oku ...
ale dobrze,że ta Polka pracuje to często z nią porozmawia itp,ogólnie mówi że Gabi jest w ciągu dnia zawsze szczęśliwym i pogodnym dzieckiem tylko najgorsze są rozstania.

Dziewczyny myślałyście już coś nad imionami dla dzieci ?
Mi się bardzo podoba Leon
Dla dziewczynki Hanna albo Jula ale nie w sumie tu becie gorzej...

Ja też za wózkiem będę się rozglądać po nowym roku ale moja siostra miała mutsy i byli bardo zadowoleni

11.04.2017 - Mały cud <3
nowa92mama92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:32   #3084
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalam do dziewczyn z okolic Poznania 😁 Pati kochana, wiem ze ty DE, akurat kojarze i lilotka tez de 😉

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Ha ha 😂 nie, tylko jedno mi zostalo ale nie lubie go myc bo to jest taki pokoj gdzie nasz syn ma zabawki, a my mamy tam wypoczynek i tv i mnostwo podrecznych rzeczy kladziemy na parapet i tym sposobem co tam posprzatam to i tak szybko się robi bałagan 😉

Spoko, nie wiedziałam, że interesuje Cię tylko Poznań :P a w Polsce do poznania mam 250km fajne miasto....

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Menia kurcze to chyba depresyjna pogoda co? Tez nie dla mnie hihi.
Ja wózek na przełomie grudnia/stycznia zamawiam, koleżanki mnie uczulily żeby szybciej zamówić bo trzeba trochę czekać jak wybierasz sobie samodzielnie każdy element poza tym zamawiam do Niemiec wiec dodatkowy czas.
No a miesiąc wcześniej chce go mieć już w domku tak na w razie W. wiec liczę, że w lutym będzie wózeczek stał w pokoiku

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez przyjazna dla srodowiska Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj widziałam i słyszałam serduszko dzidziuś ma 1 cm. Ale się popłakałam w gabinecie, aż mi potem głupio było, bo chusteczek nie wzięłam ale przeżycie niesamowite!
Ojej, wspaniale wieści niech zdrowo rośnie w brzuszku mamusi
Stary 2016-09-08, 10:41   #3085
meniaa94
Wtajemniczenie

Pati- troszkę depresyjna ale tu już zimą się powoli zbliża w październiku jest zima ale lato jest piękne około 20 stopni tak 15-20 ale jest ciepło na krótki rękaw się chodzi jest super! Teraz po Polsce wododpsady zwiedzaliśmy jak była piękna pogoda 😍 coś przepięknego. Widzieliśmy też maskonury czarne ptaki z kolorowymi dziobami w zimę jest ciężko dopiero można depresji dostać raz z osiedla wyjechać nie mogłam 2 razy mnie jacyś faceci wypychali spod bloku ale uwielbiam ten kraj 😍 to nic ze zaraz mają wybuchnąć wulkany

Stary 2016-09-08, 10:44   #3086
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Pati- troszkę depresyjna ale tu już zimą się powoli zbliża w październiku jest zima ale lato jest piękne około 20 stopni tak 15-20 ale jest ciepło na krótki rękaw się chodzi jest super! Teraz po Polsce wododpsady zwiedzaliśmy jak była piękna pogoda 😍 coś przepięknego. Widzieliśmy też maskonury czarne ptaki z kolorowymi dziobami w zimę jest ciężko dopiero można depresji dostać raz z osiedla wyjechać nie mogłam 2 razy mnie jacyś faceci wypychali spod bloku ale uwielbiam ten kraj 😍 to nic ze zaraz mają wybuchnąć wulkany

Zazdroszczę widoków 😍
Stary 2016-09-08, 10:49   #3087
przyjazna dla srodowiska
Raczkowanie

Cytat:
Spoko, nie wiedziałam, że interesuje Cię tylko Poznań :P a w Polsce do poznania mam 250km fajne miasto....

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Menia kurcze to chyba depresyjna pogoda co? Tez nie dla mnie hihi.
Ja wózek na przełomie grudnia/stycznia zamawiam, koleżanki mnie uczulily żeby szybciej zamówić bo trzeba trochę czekać jak wybierasz sobie samodzielnie każdy element poza tym zamawiam do Niemiec wiec dodatkowy czas.
No a miesiąc wcześniej chce go mieć już w domku tak na w razie W. wiec liczę, że w lutym będzie wózeczek stał w pokoiku

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Ojej, wspaniale wieści niech zdrowo rośnie w brzuszku mamusi

Dziękuję!
przyjazna dla srodowiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-08, 11:05   #3088
raduska
Zakorzenienie

Pati ja przez ostatnie pare dni miałam takie bole głowy ze połowy twarzy nie czułam. Bol zaczynam sie nad okiem i schodził do karku..nie polecam. Nic nie brałam na niego,kładłam sie z mała na drzemke i było nieco lepiej.

raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:07   #3089
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przyjazna dla srodowiska Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:

Zazdroszczę strasznie bym chciała poleciec na Islandię, odkąd przeczytałam kilka islandzkich kryminałów, ale z tego co sie orientowalam to ceny są zaporowe

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:13   #3090
meniaa94
Wtajemniczenie

Copykat- tak tutaj żeby przelecieć trzeba mieć sporo kasy. Żyć jest lepiej ale jako turysta jest mega drogo hotele sa mega drogie około 500 zl za noc ze śniadaniem dużo osób nocuje pod namiotem co czasem jest niemożliwe albo gdzieś w garażach i ludzi ... jedzenie w przeliczeniu jest drogie za chleb tostowy najtańszy płacisz około 10 zl a za normalny już minimalnie 20 zl jedna bułka kosztuje około 5 zl. W restauracjach żeby jest jest mega drogo . W kfc najtańszy zestaw kosztuje minimum 50 zl w restauracji minimum 300 zl . Paliwo mamy w porównaniu jak w Polsce 1 zl albo 2 zl drozsze .
Turystów jest dużo ale kombinuja jak mogą czasem żeby przezyc jak najtaniej
Ale widoki są cudowne dla nich warto tu przyleciec. Jak mała odwoze do przedszkola to widzę mega piękne duże góry i ocean i czasem nad oceanem jest tecza i ładnie wschodzi słońce 😍

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości