|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wartościowe książki dla dzieci
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65073971]
![]() Fajna. Jak zainteresowanie potrwa dłużej, to pewnie coś dokupię. Są jeszcze narzędzia ).Elmerem też się nawet ostatnio trochę zainteresował.[/QUOTE] U nas elmer aktualnie zatrzymany na stronie z różowymi słoniami, gdzie jest sam obrazek, tekstu brak i rozkaz "czytamy".
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65073971]
![]() Są jeszcze narzędzia ).Elmerem też się nawet ostatnio trochę zainteresował.[/QUOTE] Co robią narzędzia? Och, to zobaczę na pewno, u nas też pewnie będzie hit. Mogłoby się jeszcze pojawić co robią pociągi, Antek byłby w siódmym niebie
|
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też jak coś się spodoba to wałkujemy do, za przeproszeniem, zarzygania
u nas cały czas z kolei Basia i Martynka, ostatnio "Skarpetki" przełamały rutynę i oczywiście ulubiony cytat Oti "A więc tu jesteś gałganie" wszedł już na stałe do naszego rodzinnego języka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://esensja.stopklatka.pl/obrazki...zedzia_666.jpg ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
U nas jest "trzymaj łapaj, ciasto ucieka" z ukochanego Misia Uszatka |
||
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2046 |
|
Konto usunięte
|
Oglądałam Rok w przedszkolu, cudny <3
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Rok w lesie polecalyscie już od 1 roku życia a jak jest z Rokiem w przedszkolu? Dla przedszkolaka dopiero?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2048 |
|
Konto usunięte
|
http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...saw-liput.html
O Roku w przedszkolu
|
|
|
|
#2049 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie dziewczyny a ja już jestem myślami przy przyszłorocznej komunii chrześniaka
i chciałabym dać mu jako pamiątkę jakąś książkę. Nie wiem przydatną czy taką do poczytania, jakieś ładne wydanie, tylko nic nie mogę znaleźć...Mój brat na komunię (lata 90) dostał taki fajny Leksykon Państw Świata. Dokładnie taki: http://sprzedajemy.pl/panstwa-swiata...las-nr18666642 i pamiętam, że bardzo nam się przydał w podstawówce... Ale teraz nie mogę znaleźć nic podobnego. Może lepiej jakąś encyklopedię? Ale czy w dobie internetu w ogóle ktoś jeszcze korzysta z encyklopedii?? Biblię już ma, dostał na chrzest, więc nie chcę powielać, podpowiecie coś? |
|
|
|
#2050 |
|
Konto usunięte
|
W związku z moim postanowieniem nie kupowania na razie żadnych książek, dziś kupiliśmy Narzędzia
Oczywiście zainteresowanie na maksa A ja sobie kupiłam Jesień Knausgarda A jeszcze w tym miesiącu czeka mnie zakup nowej biografii Tomka Beksińskiego, już się nie mogę doczekać.
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65121971]http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...saw-liput.html
O Roku w przedszkolu [/QUOTE]Dziękuję ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65137086]W związku z moim postanowieniem nie kupowania na razie żadnych książek, dziś kupiliśmy Narzędzia
Oczywiście zainteresowanie na maksa A ja sobie kupiłam Jesień Knausgarda A jeszcze w tym miesiącu czeka mnie zakup nowej biografii Tomka Beksińskiego, już się nie mogę doczekać. [/QUOTE]Daj znać jak jesień, bo się czaiłam, ale wybrałam bardzo dobrego kukuczkę, a teraz jeszcze mam coś innego.
|
#2053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle postanowiłam sobie skompletować Muminki z NK, dla mnie przecudowne wydanie. http://nk.com.pl/img/covers/big/resi...9_zbiorcza.jpg |
|
|
|
|
#2054 |
|
Konto usunięte
|
Monarika, daruj sobie encyklopedię
za kilka miesięcy będzie nieaktualna.Wybrałabym coś do czytania. Harrego Pottera? |
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65145211]Monarika, daruj sobie encyklopedię
za kilka miesięcy będzie nieaktualna.Wybrałabym coś do czytania. Harrego Pottera?[/QUOTE] Harry to jedna z najbardziej wciągających powieści ever.
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65145211]Monarika, daruj sobie encyklopedię
za kilka miesięcy będzie nieaktualna.Wybrałabym coś do czytania. Harrego Pottera?[/QUOTE] Albo Opowieści z Narni, albo Tolkien
|
#2057 |
|
Konto usunięte
|
O tak!
Przez Tolkiena nie przebrnęłam No i Narnię czy Pottera może czytać 8-9latek, a Tolkiena - nie bardzo raczej, w sensie trudności.Ale jeszcze seria Maleszki "Magiczne drzewo" mi przychodzi do głowy. |
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
To będę w mniejszości, ale nie podoba mi się potoczny styl pisania autorki (albo polskiego przekładu) "Harry'ego Pottera" i dlatego filmy oglądałam z większą przyjemnością
, bo sama fabuła ciekawa. Natomiast styl "Hobbita" - niesamowity klimat i pole do popisu dla wyobraźni dziecka. Przymierzam się do kupienia tej serii o Klarze i koniach (nawet imię się zgadza ) w ciemno, bo chyba mało popularna |
|
|
|
#2059 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a Mikołajek to jaki przedział wiekowy? Też jakoś Potter mnie nie wciągnął ani książka ani film...
Zastanowię się nad Narnią albo Magicznym drzewem. Dzięki |
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65157856]O tak!
Przez Tolkiena nie przebrnęłam No i Narnię czy Pottera może czytać 8-9latek, a Tolkiena - nie bardzo raczej, w sensie trudności.Ale jeszcze seria Maleszki "Magiczne drzewo" mi przychodzi do głowy.[/QUOTE] Tolkien nudny jak flaki z olejem. ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- [1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;65159561]To będę w mniejszości, ale nie podoba mi się potoczny styl pisania autorki (albo polskiego przekładu) "Harry'ego Pottera" i dlatego filmy oglądałam z większą przyjemnością , bo sama fabuła ciekawa. Natomiast styl "Hobbita" - niesamowity klimat i pole do popisu dla wyobraźni dziecka. Przymierzam się do kupienia tej serii o Klarze i koniach (nawet imię się zgadza ) w ciemno, bo chyba mało popularnaBerry, masz Klarę? Cudne imię! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Mikołajek to w sumie każdy przedział wiekowy, ale z dzisiejszej perspektywy stwierdzam, że lepiej się przy nim bawię jako dorosła.
|
#2061 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie byłoby podarować coś, do czego chce się wrócić po jakimś czasie, w starszym wieku. A klasyka przygodowa np. Szklarski albo Verne? zbyt archaiczni czy za trudni ![]() Kilka lat temu dziewczynce w rodzinie oprócz biżuterii daliśmy 2 pierwsze tomy "Ani z Zielonego Wzgórza", ale ja staram się zachęcać dzieci do czytania klasyki ![]() Cytat:
, ale i tak wiadomo, o kogo chodzi, bo jest jedyna.Znana Klara (Clara nie Claire) to dziewczyna doktora Who - serialu BBC, choć sf już nie oglądam, ale ten czasem tak; seriale BBC są super, zachwycają mnie tak różne ich produkcje, od kostiumowych (ostatnio Ripper Street (czego z wyboru już nie robię, raczej przy okazji oglądania przez męża ). Pojechałam ciągiem skojarzeń ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65142376]Ja jeszcze teraz kończę jedną książkę, a potem mam w kolejce Muminki (czasami sobie czytam któryś tom) :P Ale potem chyba sięgnę, bo jest ponoć rewelacyjny. W ogóle postanowiłam sobie skompletować Muminki z NK, dla mnie przecudowne wydanie. http://nk.com.pl/img/covers/big/resi...9_zbiorcza.jpg[/QUOTE] Prawie zaczęłam czytać "Tajemniczy ogród" kiedy kupiłam z tymi cudownymi ilustracjami - tu pokazanymi http://krainaksiazkazwana.blogspot.c...s-hodgson.html i nie mogę się doczekać czytania córce. A książki z muminkami nie budziły u niej wcześniej zainteresowania z powodu czarno- białych obrazków, natomiast bardzo polubiła po obejrzeniu filmu o komecie |
||
|
|
|
#2062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;65164116]"Mikołajek" to lektura IV klasy, ale dla 7-8 latka ok, u mnie w rodzinie był czytany chłopcu w tym wieku. Fajnie byłoby podarować coś, do czego chce się wrócić po jakimś czasie, w starszym wieku. A klasyka przygodowa np. Szklarski albo Verne? zbyt archaiczni czy za trudni ![]() Kilka lat temu dziewczynce w rodzinie oprócz biżuterii daliśmy 2 pierwsze tomy "Ani z Zielonego Wzgórza", ale ja staram się zachęcać dzieci do czytania klasyki ![]() , ale i tak wiadomo, o kogo chodzi, bo jest jedyna.Znana Klara (Clara nie Claire) to dziewczyna doktora Who - serialu BBC, choć sf już nie oglądam, ale ten czasem tak; seriale BBC są super, zachwycają mnie tak różne ich produkcje, od kostiumowych (ostatnio Ripper Street (czego z wyboru już nie robię, raczej przy okazji oglądania przez męża ). Pojechałam ciągiem skojarzeń ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:42 ---------- Prawie zaczęłam czytać "Tajemniczy ogród" kiedy kupiłam z tymi cudownymi ilustracjami - tu pokazanymi http://krainaksiazkazwana.blogspot.c...s-hodgson.html i nie mogę się doczekać czytania córce. A książki z muminkami nie budziły u niej wcześniej zainteresowania z powodu czarno- białych obrazków, natomiast bardzo polubiła po obejrzeniu filmu o komecie No chyba jeszcze nie ten wiek ![]() Clarissa- od razu mi się forumowa Klarissa przypomniała ![]() Tajemniczy ogród jako książka - nie spodobał mi się, ale ja chyba od razu obejrzałam film i może dlatego, bo film jest piękny Za to ze staroci to "Mała księżniczka" - coś pięknego... A moja starsza córa już na chrzest dostała piękne wydanie "Pana Kleksa", ze starymi ilustracjami - Szancer chyba to robił ![]() A jako ciekawostka - polecam gorąco do słuchania dla was raczej, nie dla dzieci słuchowisko "Ania z Zielonego Wzgórza" - rewelacja. Dzięki niemu polubiłam audiobooki, z tym, że to normalne słuchowisko - wszelkie odgłosy są, na szczęście tekst malutko okrojony.
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Konto usunięte
|
z małych lat moich dzieci b. miło wspominam wesołe historie zarembiny
wydanie z tym pannami na okładce https://www.google.pl/search?q=wesol...3XcajNxmFaM%3A z audiobooków to był gringo cejrowskiego, tomek sawyer, pan kleks na Ani z Zielonego ... to się nie znam, bo moi chłopcy ne znoszą, ale inne mamy poszukują starych wydań, podobno lepsze tłumaczenie |
|
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
Berry też sie czaję na to wydanie "Tajemniczego ogrodu"
![]() Anię kocham i uwielbiam i jakby chrześniak był dziewczynką to zakupiłabym pewnie ją ![]() Widziałam ostatnio też w empiku fajne wydanie Pana Kleksa w którym były trzy powieści Akademia, Przygody i Triumf ale powiem szczerze, ze nie pamiętam żebym Pana Kleksa kiedyś czytała... Ja z takiej klasyki światowej, ale bardziej dla młodzieży niż dzieci, polecam serię klasyka literatury światowej wydawnictwa Olesiejuk http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/k...i1%5Bwiek%5D=3 Były ostatnio w Biedrze za jakąś śmieszką cenę, kupiłam 3 muszę dokupić resztę
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2016-09-11 o 16:02 |
|
|
|
#2065 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ja od lat mam swoje wydania Ani... całą chyba serię
Ale uwielbiam też tej autorki "Błękitny zamek" - jeśli nie znacie, polecam. Ja dzisiaj przeszukałam i swoje mieszkanie i mamy - w poszukiwaniu potrójnego właśnie wydania Pana Kleksa - ktoś pożyczył i nie oddał a potrzebuję do pracy na jutro. Wrrr.
|
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym chyba ostatnich części Pottera nie dała 8 latkowi. Ale nowe wydanie z ilustracjami jest piękne
Muszę wymyślić do jutra jakąś książkę na roczek dla siostrzeńca i nie mam pomysłu. To co mi przychodzi do głowy to już ma.
|
#2067 |
|
Konto usunięte
|
Nie, no jasne, ostatnie są drastyczne. Ale znam nawet 7latków, którzy zaczynali Pottera czytać (bardzo, bardzo mądre dzieciaki), po 3 tomie mieli szlaban aż dorosną
i potem jakoś w 3 klasie dopiero czytali właśnie, bliżej 10rż.
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65176511]Dziewczyny, ja od lat mam swoje wydania Ani... całą chyba serię
Ale uwielbiam też tej autorki "Błękitny zamek" - jeśli nie znacie, polecam. Ja dzisiaj przeszukałam i swoje mieszkanie i mamy - w poszukiwaniu potrójnego właśnie wydania Pana Kleksa - ktoś pożyczył i nie oddał a potrzebuję do pracy na jutro. Wrrr.[/QUOTE]Melduje się kolejna wielbicielka Ani. I Montgomery w ogóle.---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Rok w przedszkolu.
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;65176511]Dziewczyny, ja od lat mam swoje wydania Ani... całą chyba serię
Ale uwielbiam też tej autorki "Błękitny zamek" - jeśli nie znacie, polecam. Ja dzisiaj przeszukałam i swoje mieszkanie i mamy - w poszukiwaniu potrójnego właśnie wydania Pana Kleksa - ktoś pożyczył i nie oddał a potrzebuję do pracy na jutro. Wrrr.[/QUOTE]Chyba moja ukochana książka Montgomery
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
szaja, znasz książkę "Pięcioro dzieci i coś"?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

).
u nas cały czas z kolei Basia i Martynka, ostatnio "Skarpetki" przełamały rutynę 

No i Narnię czy Pottera może czytać 8-9latek, a Tolkiena - nie bardzo raczej, w sensie trudności.
a potrzebuję do pracy na jutro. Wrrr.