|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
|
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja córka co jakiś czas wymyśla, że czegoś się boi. Przez pielęgniarkę, która ją szczepiła boi się much, bo w momencie wkucia, zamiast powiedzieć, że będzie bolało i potem pocieszyć, że już po wszystkim, to wspomniała o musze, która ukuła i już sobie odleciała. Od tamtej pory muchy są bee i złe. Jak zobaczy taką jedną, to od razu krzyczy: sio mucha, sio, leć do mucholotu!, sioooo (mucholot jest z piosenki, którą kiedyś słuchała)... Ja tam się ogolę, ale wg mnie to przy nacięciu jak włosy łonowe mogą przeszkadzać skoro nacinają wejście do pochwy? Nie pozwoliłabym położnej na golenie. Piszecie o jakiś metodach przygotowania krocza do porodu. Przy pierwszym dziecku polecano picie naparu z liści malin. Jednak jej nie piłam, ale teraz spróbuję. Do masażu krocza polecają np. olejek migdałowy.
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nosz kurde, czy oni na złość teraz tyle ciuszków dla noworodków rzucają? jak juz sie wszystko ma...![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- http://img7.demotywatoryfb.pl//uploa...fv7zux_600.jpg takie o poproszę ![]() :pr osi:
|
|
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie nim dojadę do najbliższego Lidla, to już nic nie będzie...
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też poproszę takie wspaniałe urządzenie!
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja moze i bym poszła ale wydaje mi się że tyle ciuszków co mam to wystarczy, a jak maluch sie urodzi że 56 będzie na nią za małe to się chyba zarycze także Bacha jak to słyszysz to masz być malutka !![]() |
|
|
|
|
#2767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do basenu - pffff - oni jak cos to rozloza to na sali/korytarzu/holu, no generalnie w budynku. No chyba ze beda nam podgrzewac wode to moze byc ostatecznie i przed szpitalem ![]() polecam lakier do wlosow, butla XXXXXXXXXXXXXL ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co sie stalo, napiszcie takw skrocie? moze byc na bialo bo moze nie kazda ma ochote to czytac |
|||||
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
o nie ja juz do lidla nie ide , wyrywaly france z rak wszystko a pozniej na fb ogloszenia ze sprzedaja a jak nikt nie kupi to oddaje do sklepu ;/ wiesniary
pajakow sie nie boje kiedys sama chodowalam ptaszniki ![]() dzis mam ambitny plan kupic olejek i tz przygotowac merytorycznie do masazu ja juz nie czytam innych watkow bo sie pozniej nakrecam i boje a po porodzie Grazynke myjemy szarym mydlem ?? bo mi to umknelo |
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mialam farta 21 grudnia w piatek miaalm miec planowa wizyte u ginki no to w czwartek wieczorkiem zrobilam sie na wysoki polysk o 22 odeszly mi wody a o 4.30 rano urodzil sie Kuba. Przy opkazji zaoszczedzilam na wizycie |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
A od kiedy można robić ten masaż krocza ?
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
ja mylam bialym jeleniem + psik psik tantum rosa
|
|
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda ze bodziaki z lidla są same na długo rękaw bo bym większych pobrała, malutkich mam juz trochę a takie większe to by się przydały na krotki rekawek na wiosnę i lato. Ja tak licze ze na taka cieplejsza pozna wiosnę to na 72/74 juz wskoczymy . chociaż długo rękawek czasami tez się przydaje bo różnie bywa z ta pogoda.
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może tym razem coś dorwe ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
codziennie przez 5-10 minut od 30-34 tygodnia ciąży, najlepiej po wieczornej kąpieli.ja dzis zaczelam 33 tydzien wiec powolutku bede sie przymierzac
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_37898.html dzieki czyli jeszcze jelonka trzeba dokupic
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za 2tygodnie jeszcze okulista na mnie czeka , zobaczymy co powie. Można w III trymestrze leczyc zeby? Bez znieczuleń samo lekkie borownie? |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Muszę zainwestować chyba w lakier do włosów - co prawda sama nie używam ale widzę że polecacie na pająki
:P No też wołam zawsze TŻ, tym razem zadzwoniłam do niego ale nie odbierał a potem śmiał się ze mnie że co, z pracy miał przyjechać zabić tego pająka czy po co dzwoniłam stwierdziłam że po wsparcie mentalne chciałam powiedzieć że zrobiłam pierwsze pranie ubrankowe i moja nowa pralka połknęła mi jedną niedrapkę, także uważajcie!! widziałam jak była w trakcie jej połknięcia.. jak wyjęłam pranie było tylko jedna
|
|
|
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba było pralce dać wczesniej jakies skarpetki nie do pary- na pewno jakies bys znalazła ! Nowe pralki zawsze są głodne
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam film "Wybór" i się wzruszyłam, Sparks ma zawsze takie smutne książki, filmy później też tak mnie poruszają :P
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
zwracam honor pralce, gdzieś koło gumy niedrapka się znalazła.. ale i tak często twierdzę że zjada mi skarpetki..
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2784 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj na urodziny chrześnicy tż się wybieramy, na 18. I jak na złość zgaga mnie dopadła, w dodatku miałam iść w białej koszuli i dżinsach (mam takie ciążowe rurki, już są bardzo obcisłe na mnie ale jeszcze wchodzę i szczupło w nich wyglądam, koszulę mi oddała mama i akurat brzuszek się mieści), ale właśnie zobaczyłam, że koszula ma na plecach drobne, żółte plamki stare. Nie jest ich dużo i są mało widoczne, ja się musiałam dobrze przyjrzeć kawałek po kawałku, ale teraz mam dylemat, czy ją zakładać. Mam tak mało wyjściowych ciuchów
A tak się cieszyłam, że będę zgrabnie wyglądać jak na ciążę...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehhh że też te nasze maluchy już takie duże... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po porodzie chcę spróbować alles mama, ponoć fajne. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
romansidło
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym wzielam w tesco 5pak pieluch muslinowych za 15 zł. Przecenione z 30. A tetrowych w ogole nie widzialam. Ale fajne sa te muslinowe, wygladaja jak tetrowe i sa mięciutkie.
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Na filmweb nie ma takiego
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- O ludzie ale mam lenia.... Tak mi się nie chce tyłka podnosić, ale muszę ogarnąć twarz, wyprostować włosy, wyprasować ciuchy dla siebie i tż i się umyć. I poprawić manicure i pedicure, bo tam takie paniusie będą i będę się czuła jak wypłoch, a będę obserwowana Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2788 | |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle dziś byłam na wizycie w przychodni szpitalnej i ważę 1 kg mniej niż w poniedziałek 😜 pewnie dlatego że w pon byłam pod wieczór a tu przed południem i głodna 😉
wyniki mam nawet ok, z usg dr mówi że prawie 2 tyg większe dziecko niż z om. .. I pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 81/62. Już wiem przez co tak słabo się rano czułam 😏 Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cóż... partacze są w każdym zawodzie najgorzej że i ginekolodzy niektórzy są tacy, że Boże uchowaj - w szpitalu w którym chcę rodzić jest 1 taki co wg mnie kompetencji żadnych nie ma - byłam u niego na 2 wizytach bo były najkrótsze do niego terminy na NFZ (teraz już wiem dlaczego - bo chętnych była do niego mało - dziwię się, że w ogóle jacyś byli ). Ja chciałam tylko skierowanie na badania hormonów przed ciążą - nie dość, że był wielki problem z wypisaniem skierowania na badania - jakoś w ratach po 3 hormony chciał mi sprawdzać - kiedy to trzeba w konkretnym dniu cyklu robić, o monitoringu cyklu nie miał pojęcia - mówił, że to tylko kliniki leczenia niepłodności robią , a moje wyniki tarczycy skomentował - będzie Pani żyć i głupawy śmiech. Ja to jestem taka, że sama sobie normy sprawdzam i zawsze coś poczytam na temat tego co mam badane, a gość na konkretniejsze pytanie w ogóle jakieś zdawkowe odpowiedzi na odczep się. no porażka. Jak go zobaczę na porodówce to mi tylko modlitwa pozostanie ![]() Pstryczku na SR mówiła położna, że u nas w szpitalach praktykują tylko 1 fazę porodu w wodzie, dlatego tak to ujęłam, że rodziłaś w wodzie (trochę na wyrost). 2 faza siup na fotel. Nie wiem może tak tylko mówili, a gdzie indziej jest całość w wodzie - prywatny poród to pewnie jest opcja full w wannie, ale na NFZ to nie wiem - może w wielkim świecie, bo u mnie z dala od cywilizacji to już ta 1 faza w wannie to łaska, że klękajcie narody. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

jak juz sie wszystko ma...

jakbyś rodziła latem to czemu nie, ale w listopadzie to nie wiem czy kompanów znajdziesz do basenu. Ale to super że za 1-szym razem udało ci się w wodzie rodzić

A tak się cieszyłam, że będę zgrabnie wyglądać jak na ciążę...
czyli będę musiała dokupić jeszcze jakieś z klejem, o rany. I tych podkładów mam chyba mało. Już się pogubiłam ile czego mam
a no i moje łożysko wygląda na starsze i ginekolog prognozuje poród w 38 tygodniu
u mnie też udana. Wszystko w porządku, młoda wybadana wzdłuż i wszerz, bo mój gin testował nowe usg. I jakiś kolejny skok wzrostowy, bo pokazało 2060g 
Po za tym wzielam w tesco 5pak pieluch muslinowych za 15 zł. Przecenione z 30. A tetrowych w ogole nie widzialam. Ale fajne sa te muslinowe, wygladaja jak tetrowe i sa mięciutkie.