Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-05, 18:28   #91
Dog-Rose
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Dziewczyny, co wy na to???
http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-wlosy
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:01   #92
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
wygląda ciekawie, cene tez ma przystepna, tylko niech ktos roztlumaczy sklad
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:08   #93
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
wygląda ciekawie, cene tez ma przystepna, tylko niech ktos roztlumaczy sklad
Poczytaj sobie tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218725
Stary 2008-02-05, 19:24   #94
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje CI
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:28   #95
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Eeehhhh..... naczytalam sie teraz tyle o tym indyjskim olejku Amla .... http://www.wizaz.pl/forum/showthread...highlight=amla JUZ CHCE! Nawet napisane jest ze przyspiesza porost.... Koniecznie sproboje w najblizszym czasie
widzę , że jesets tak podatna jak ja, nawet nie wiedzialam ze ma takie wlasciwosci, przeczytalam ze hamuje wypadanie i nadaje won i tyle, ale widze, ze musze sie zaglebic w ten watek.
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:32   #96
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate07 Pokaż wiadomość
A więc tak:
Posiadam maskę do włosów farbowanych. Powinno się ją stosowac ok. 2 lub 1 raz w tygodniu.
Jeśli chodzi o efekty, to na pewno mniej wypadają (a właściwie prawie w ogóle, tylko trochę przy myciu). Podkreślam, że rozjaśniałam włosy, więc bardzo mi się zniszczyły. I zauważyłam, że zaczynają mi wyrastac nowe włoski. Ale jak powiedziałam, to dopiero miesiąc. Poza tym nie wiem, czy to zasługa tego specyfiku, bo razem z nim uzywam jeszcze kilku innych, piję pokrzywę (też od miesiąca:P) i biorę tabletki. Zastanawiałam się nad kupieniem Nissimu, ale przeczytałam, że nie działa w przypadku włosów farbownych, tak więc zrezygnowałam. Pozdrawiam
ale Tulipanna tez ma farbowane tylko ze ma od 3-8cm odrostu przeciez to powinno dzialac na cebulki wiec jak masz odrost to powinno dzialac tak jak Tulipannie napisal pan z nissimu w mailu, ja tez planuje zakup po tym jak zafarbuje i mi troche odrosna, a jak napisane jest na silver stopie, ze od kiedy mozna spodziewac sie efektow?
Stary 2008-02-05, 19:38   #97
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
widzę , że jesets tak podatna jak ja, nawet nie wiedzialam ze ma takie wlasciwosci, przeczytalam ze hamuje wypadanie i nadaje won i tyle, ale widze, ze musze sie zaglebic w ten watek.
No, jestem podatna i kiedy mi zalezy na czyms to juz wszystko jestem gotowa wyprobowac A ten specyfik to 100% kupie sobie w najblizszym czasie i bede na przemian nakladac raz jego, raz olejek rycynowy, raz olejek z lopianu... Z oliwy zrezygnuje, bo juz i tak za duzo tych wszystkich olejkow bedzie, poza tym glowne moje oczekiwanie nie spelnila t.zn. ze ciagle mam zle koncowki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 19:41   #98
201706190936
Konto usunięte

A ja sobie kupiłam wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy w tabletkach i włosy dostały kopa. W dwa tygodnie urosly ponad centymetr. Dla mnie to dużo bo z reguły moje kudełki rosna wolno 1 cm na miesiąc. Wspomagam się też startą cebulą którą wmasowuję we włosy, rycyną, naftą, waxem i serią seboradin. Ale po tych tabletkach najprędzej dało zauważyć się szybszy wzrost włosów.
A możliwe jest to by seboradin wypłukał całą farbę z włosów?... Bo u mnie chyba tak zrobił... I tak cieszyłam się pięknym brązem dwa tygodnie... Teraz włosy są rude...
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 19:45   #99
Dog-Rose
Zadomowienie

A jeszcze tu http://www.heshpharma.com/hair-care-products.html sa wymienione te specyfiki ktore stymuluja porost, czyli
"Hesh" Amla Powder
"Heenara" Hair Wash Powder

W tym sklepiku chyba sa dostepne http://www.helfy.pl
Stary 2008-02-05, 19:49   #100
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
A ja sobie kupiłam wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy w tabletkach i włosy dostały kopa. W dwa tygodnie urosly ponad centymetr. Dla mnie to dużo bo z reguły moje kudełki rosna wolno 1 cm na miesiąc. Wspomagam się też startą cebulą którą wmasowuję we włosy, rycyną, naftą, waxem i serią seboradin. Ale po tych tabletkach najprędzej dało zauważyć się szybszy wzrost włosów.
A możliwe jest to by seboradin wypłukał całą farbę z włosów?... Bo u mnie chyba tak zrobił... I tak cieszyłam się pięknym brązem dwa tygodnie... Teraz włosy są rude...
Myślę, że tak, szczególnie jeśli masz seboradin z rzepa, zreszta wszystkie takie specyfiki maja podobne dzialanie, zauwazylam , ze wcierki z seboradinu zzeraja mi lakier wiec nie widze przeciwskazan zeby dotyczylo to farby do wlosow, zreszta rzepa polecana jest do domowego usuwania nieudanej farby.

jakiej firmy masz ten wyciag?

Cytat:
A jeszcze tu http://www.heshpharma.com/hair-care-products.html sa wymienione te specyfiki ktore stymuluja porost, czyli
"Hesh" Amla Powder
"Heenara" Hair Wash Powder

W tym sklepiku chyba sa dostepne http://www.helfy.pl
ja swoją tara jasmine zakupialm na allegro za niecale 30 zł, ma konnsystencje oleju, zoltawa kolor i pachnie jasminem- pieknie w porownaniu do smrodku z cebuli to mila odmiana, tak jak juz pisalam kalde na koncowki a to resztki z tlustych rak wcieram w glowe, a potem na to idzie starta cebula i tak cala noc, juz po 1 uzyciu zauwazylam ze koncowki lsnia jak glupie i jak poczytalam o Toich problemach to od razu o tym pomyslam.
Stary 2008-02-05, 19:53   #101
Dog-Rose
Zadomowienie

Ja tez biore kapsulki z wyciagiem ze skrzypa i pokrzywy (bez innych dodatkow) firmy Urticaps, ale teraz juz bede sam Vitapil chyba...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-05, 20:30   #102
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Ja tez biore kapsulki z wyciagiem ze skrzypa i pokrzywy (bez innych dodatkow) firmy Urticaps, ale teraz juz bede sam Vitapil chyba...

i mialas efekty?tylko ze ja pije pokrzywe, a nie chce przedobrzyc
Stary 2008-02-05, 20:31   #103
Kate07
Raczkowanie

Cytat:
ale Tulipanna tez ma farbowane tylko ze ma od 3-8cm odrostu przeciez to powinno dzialac na cebulki wiec jak masz odrost to powinno dzialac tak jak Tulipannie napisal pan z nissimu w mailu, ja tez planuje zakup po tym jak zafarbuje i mi troche odrosna, a jak napisane jest na silver stopie, ze od kiedy mozna spodziewac sie efektow?
No właśnie też tak pomyślałam, tyle, że mam już spore odrosty, więc będę musiała się trochę wsytrzymac z kupnem Nissimu (tzn. rozjaśnic ten tragiczny odrost). Na Silver Stopie nie pisze nic o czasie, po jakim widac pierwsze efekty. Na razie nie potrafię patrzec trzeźwo na te moje kłaki, bo ciągle mam wrażenie, że rosną dośc szybko, ale może to tylko takie złudzenie;].
Kate07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-05, 20:37   #104
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
i mialas efekty?tylko ze ja pije pokrzywe, a nie chce przedobrzyc
ohhh... nie pytajcie mnie na razie o efektach moich zabiegow, bo po 1, stosuje wszystko jednoczesnie, a po 2, dopiero tydzien temu zarejestrowala dlugosc wlosow zeby mozna bylo sledzic. Wzesniej tego nie robilam, bo mam naturalny kolor i nie moglam wymyslic jak moge sama sobie rzetelnie je zmierzyc, ale kolezanka na tym forum napisala jeden niezly sposob, wiec juz bede miala wszystko pod kontrola Bo tak nieciekawie - tyle wszystkiego robic dla wlosow i brak mozliwosci sledzenia efektow Ale juz bedzie dobrze

WOW! http://www.helfy.pl/sesa-olejek-wypa...pecia-lysienie

Edytowane przez Dog-Rose
Czas edycji: 2008-02-05 o 22:26
Stary 2008-02-06, 08:24   #105
saszulek23
Raczkowanie

dziewczyny a jak stosujecie te cebule?? tzn starta kladziecie czy wyciskacie z niej sok?? sorry ze glupio pytam ale wczesniej chyba pisano ze uzywa sie soku, z rugiej strony jak przypomne sobie jak w czasach dziecinstwa uslyszalam ze banan jest dobry na wlosy(z czyms tam) to przez tydzien nie moglam sie trgo paskudstwa pozbyc z wlosow
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 09:01   #106
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej kobitki
za Wasza namową nałożyłam w końcu na głowę sok z czarnej rzepy... najpierw w ogóle nic nie czułam, aż pomyślałam, że nie będzie działać, ale właśnie zaczyna mnie strasznie piec głowa i czuję jakieś takie ciepło Na razie twardo siedzę Czego to się nie robi dla pięknych włosków....
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 09:16   #107
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak stosujecie te cebule?? tzn starta kladziecie czy wyciskacie z niej sok?? sorry ze glupio pytam ale wczesniej chyba pisano ze uzywa sie soku, z rugiej strony jak przypomne sobie jak w czasach dziecinstwa uslyszalam ze banan jest dobry na wlosy(z czyms tam) to przez tydzien nie moglam sie trgo paskudstwa pozbyc z wlosow
mysle, ze sam sok. trzeba przecedzic przez gazę, bo inaczej resztek cebulowych ciezko bedzie sie pozbyc z wlosow

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
hej kobitki
za Wasza namową nałożyłam w końcu na głowę sok z czarnej rzepy... najpierw w ogóle nic nie czułam, aż pomyślałam, że nie będzie działać, ale właśnie zaczyna mnie strasznie piec głowa i czuję jakieś takie ciepło Na razie twardo siedzę Czego to się nie robi dla pięknych włosków....
tylko na poczatku tak jest, pozniej juz nic nie czuc

ja tak wczoraj siedzialam i kombinowalam, jakby chociaz czesciowo zastapic tego Nisima chodzi mi o te aminokwasy

doszlam do wniosku, ze chyba faktycznie babcine metody sa najlepsze. przypomnialo mi sie, ze na wykladzie z biochemii prowadzaca powiedziala, ze jajko kurze to zrodlo wszystkich aminokwasow, niestety szperalam w internecie i nie znalazlam dokladniejszych danych.

stwierdzilam, ze w koncu niewazne, sprobuje. najpierw wtarlam sok z rzodkwi, a pozniej rozbilam cale jajko do kubeczka, mimo, ze w przepisach zalecaja tylko zoltko, dodalam troche nafty kosmetycznej i odrobine soku z cytryny. wmasowalam miksture w skore glowy i nasade wlosow. zostawilam na godzinke a potem zmylam. kiedys bawilam sie w takie mieszanki, ale mialam posklejane tluste wlosy, a teraz nie. u nasady sa mieciutkie i gladkie. mialam wrazenie, ze moja skora glowy zostala ukojona, jak jakims balsamem przyjemne uczucie, mysle, ze bede powtarzac akcje rzodkiewno-jajeczna

wypozyczylam wczoraj fajna ksiazke o wlosach, na razie jeszcze nie mialam czasu się w nią wgłębic, ale wydaje się interesująca.

wklejam kolejny przykład masażu glowy, tym razem pokazany na łysym panu z dedykacją dla Tulipanny, niech jej sie dobrze Nisim wciera obraz troche nieostry, ale mysle, ze nie bedzie problemu z rozczytaniem

te indyjskie olejki do wlosow to swietne uzupelnienie masazu, wrzuce je zaraz na liste sposobow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (120,1 KB, 124 załadowań)
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 09:46   #108
saszulek23
Raczkowanie

podziwiam ja probowalam cale jajko na wlosy, ale tego tez nie moglam wyczesaca ze sok tez tak myslalamdzisiaj jak wroce z uczelni zaaplikuje sobie soczek z czarnrj rzepymam nadzieje
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:29   #109
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
podziwiam ja probowalam cale jajko na wlosy, ale tego tez nie moglam wyczesaca ze sok tez tak myslalamdzisiaj jak wroce z uczelni zaaplikuje sobie soczek z czarnrj rzepymam nadzieje

ja do daja cala cebule i nie jes jakos wyjakowo trudno zmyc to z glowa aczkolwiek zdarza sie ze miewam cebulowy lupiez

na co dzala ten masaz na lysym panu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 10:30   #110
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
na co dzala ten masaz na lysym panu?
jest napisane
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:38   #111
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
mysle, ze sam sok. trzeba przecedzic przez gazę, bo inaczej resztek cebulowych ciezko bedzie sie pozbyc z wlosow

tylko na poczatku tak jest, pozniej juz nic nie czuc

ja tak wczoraj siedzialam i kombinowalam, jakby chociaz czesciowo zastapic tego Nisima chodzi mi o te aminokwasy

doszlam do wniosku, ze chyba faktycznie babcine metody sa najlepsze. przypomnialo mi sie, ze na wykladzie z biochemii prowadzaca powiedziala, ze jajko kurze to zrodlo wszystkich aminokwasow, niestety szperalam w internecie i nie znalazlam dokladniejszych danych.

stwierdzilam, ze w koncu niewazne, sprobuje. najpierw wtarlam sok z rzodkwi, a pozniej rozbilam cale jajko do kubeczka, mimo, ze w przepisach zalecaja tylko zoltko, dodalam troche nafty kosmetycznej i odrobine soku z cytryny. wmasowalam miksture w skore glowy i nasade wlosow. zostawilam na godzinke a potem zmylam. kiedys bawilam sie w takie mieszanki, ale mialam posklejane tluste wlosy, a teraz nie. u nasady sa mieciutkie i gladkie. mialam wrazenie, ze moja skora glowy zostala ukojona, jak jakims balsamem przyjemne uczucie, mysle, ze bede powtarzac akcje rzodkiewno-jajeczna

wypozyczylam wczoraj fajna ksiazke o wlosach, na razie jeszcze nie mialam czasu się w nią wgłębic, ale wydaje się interesująca.

wklejam kolejny przykład masażu glowy, tym razem pokazany na łysym panu z dedykacją dla Tulipanny, niech jej sie dobrze Nisim wciera obraz troche nieostry, ale mysle, ze nie bedzie problemu z rozczytaniem

te indyjskie olejki do wlosow to swietne uzupelnienie masazu, wrzuce je zaraz na liste sposobow
Dziekuje!:cmo k: Robie sobie trening powietrzny a za godzine biegne pod prysznic
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 10:38   #112
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
jest napisane

albo jestem ślpa, albo zmeczona bo dopiero wrocilam z ciezkiego egzaminu ale nie widzę
Stary 2008-02-06, 11:08   #113
Laity
Wtajemniczenie

A ja melduję, że wczoraj zakupiłam wspomniane w I części wątku ampułki Seboradinu - intensywna kuracja do włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji - za 25zł z groszami w aptece internetowej, gdzie w SuperPharmie są za 34zł

Dziś zaczynam stosowanie - dam znać, czy dadzą moim włosom kopniaka...

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 11:15   #114
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Zmyłam rzepkę, włoski na szczęscie nie pachną nia Podczas mycia wypadło duzo więcej niż zawsze, ale pocieszam się, że to nowe popchnęły stare Będę stosować raz w tygodniu i zobaczę jak włoski będą rosły....
Choć muszę przyznać, że bez niczego rosną 0,5 cm na 2 tygodnie..... Widze po odrostach po malowaniu ;/
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 11:53   #115
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
A ja melduję, że wczoraj zakupiłam wspomniane w I części wątku ampułki Seboradinu - intensywna kuracja do włosów potrzebujących silnego wzmocnienia i regeneracji - za 25zł z groszami w aptece internetowej, gdzie w SuperPharmie są za 34zł

Dziś zaczynam stosowanie - dam znać, czy dadzą moim włosom kopniaka...

ja tez stosuje te ampulki tyle ze teraz wcieram je tylko w sama glowe bo strasznie mi wysuszaly moje zniszczone koncowki i nie dalo sie ich rozczesac i teraz na koncowki daje lioton seboradin regenerujacy i jest oki

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 13:24   #116
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
ja tez stosuje te ampulki tyle ze teraz wcieram je tylko w sama glowe bo strasznie mi wysuszaly moje zniszczone koncowki i nie dalo sie ich rozczesac i teraz na koncowki daje lioton seboradin regenerujacy i jest oki
O, to w takim razie ja też będę je stosować na samą skórę głowy. Dzięki

A efekty jakieś są?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 13:38   #117
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
jakiej firmy masz ten wyciag?

.
Jest to firma BioGarden, www.biogarden.pl
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 14:06   #118
kitay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Jest to firma BioGarden, www.biogarden.pl
Dziękuje a może Tulipanna podzieliłaby się z nami swoimi kolejnymi doświadczeniami z nissimem? Nadal taki skuteczny?
Stary 2008-02-06, 15:11   #119
kitay
Raczkowanie

Dziękuje a może Tulipanna podzieliłaby się z nami swoimi kolejnymi doświadczeniami z nissimem? Nadal taki skuteczny

Tulipanna , a jakiej używasz szczotki do szczotkowania i jak jej używasz, to pewnie tez ma swoj udzial we wzroscie
Stary 2008-02-06, 15:43   #120
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
O, to w takim razie ja też będę je stosować na samą skórę głowy. Dzięki

A efekty jakieś są?
zuzylam dopiero polowe opakowania ale juz widze ze wlosy sa bardziej mieciutkie u nasady i ogolnie wygladaja zdrowiej i pewnie dlatego, ze uzywam tez szapmonu, balsamu i liotonu seboradin regenerujacego- postanowilam najpierw kupic ta serie zeby zregenrowac wlosy a jak sie skonczy to kupie ta z rzepa na porost.
I widze tez ze zaczyna mi sie poprawiac skret fal-przedtem musialam suszyc i wgniatac pianke zeby wlosy sie krecly, teraz nie uzywam juz suszarki odkad regenruje wlosy i wlosy same schna bez niczego i sie troche kreca

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości