|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
haha
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Puzlami? Oczywiście, że tak! Jeszcze na porodówce będzie układać pejzaże z 1000 kawałków! :P
|
|
#1953 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chociaż u mnie w rodzinie na szczęście jak ktoś coś chce kupić to albo sam dzwoni i pyta wprost albo próbuje się dowiedzieć pocztą pantoflową , która np dochodzi do mojej mamy i potem do mnie i w rezultacie oni się nie głowią co tu kupić a ja mam coś co naprawdę mi się przyda i odciąży budżet Rodzinie też mogę spokojnie powiedzieć "nie, dziękuję" i nikt się nie obraża ani nic... A do rodziny TŻ już taka asertywna być nie umiem Cytat:
No wiesz, ja pamiętam, że kiedyś tak było u mnie w rodzinie również, że ciuszki dla dzieci były przekazywane z rąk do rąk, ale tylko te zadbane, czyste, zawsze wyprane a nie co popadnie
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-08 o 12:41 |
||
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co. Prezent dla mnie musi byc przemyślany... ale nie wszyscy w moim ptoczeniu tak myślą. Ja np zawsze wolalam dostac jakis voucher do sklepu albo np wino na urodziny jak wazonik! Voucher wydam na cos co mi trzeba... wino mam do barku- uwielbiam miec zapelniony barek alkoholem, tym bardziej, ze ja z tz lubimy degustowac alkohole a nie pic... no i lubie miec czym częstowac gości. Ja zawsze jak slysze, ze ktos nic nie chce dla dziecka a jest to noworodek to kupuje ciuszki jakieś sliczne ale na 6-9 miesiecy... no wtedy wiem, ze sie przyda. Jak kupie na noworodka albo na 3 miesjace to moze nawet mamusia nei zdazyc takiemu malenstwu zalozyc... a tak to wiadomo, ze sie przyda. I jestem wrogiem maskotek... spoko o ile nie sa to futrzaki! Jakas lala z materiału max 3-4 szt w pokoju... |
|
|
|
|
#1955 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle już przeżyłaś - niepewność, leżenie, szycie, a przy sikaniu się załamujesz? Głowa do góry!!!Cytat:
Kombinezony w typowej kolorystyce lat 80-tych dla dziewczynek - majtkowo cukierkowy róż + błękit, na to doszywane kwiatki, a drugi fioletowy w łączce z takim ozdobnym "śliniakiem" z falbankami - tego się nie da opisać słowami. I teściowa mi to przyniosła cała zadowolona, że takie fajne...obejrzałam, broń boże nie zachwycałam się, podziękowałam i wsadziłam do szafy. Na szczęście są to większe rozmiary - tak na rok, 2 lata to do tej pory coś wymyślę, powiem że akurat nie ten rozmiar, albo kupię coś potajemnie i powiem że dostałam, żeby tylko tych nie używać. Teściowa i ciotki tż mają ponad 60 lat i żyją jeszcze trochę w tych czasach gdzie kupowało się to co było, bo nie było wyboru... no cóż. Może powiedz, że wybrałaś to co Ci potrzebne, a resztę jak mają komu przekazać to może ktoś "skorzysta", albo weź całość i przy najbliższej okazji wrzuć do PCK te zużyte Cytat:
Co do gazet ja też omijałam, raz mnie pokusiło i kupiłam "Będę mamą" czy jakoś tak i głównie reklamy ![]() Cytat:
To zmienia postać rzeczy
|
||||
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky to mamy te samo podejście...
Ogólnie czasem wolałabym nie dostać prezentu wiem że ktoś chciał zrobić mi przyjemność ale na siłę nie lubię. Ostatnio na urodziny dostałam spódniczkę .. po pierwsze nie chodzę w spódniczkach, po drugie mega jaskrawy róż- też srednio, po trzecie totalnie nie w moim stylu, po czwarte jak można kupić komuś spódniczkę wiedząc że jest w ciąży i dodać no najwyżej będziesz nosić po ciąży...średnio... od tych samych otrzymałam prezent płaszczyk dla małej rozmiar na jakieś 5 lat.. o fajnie ehh to temat rzeka
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię dostawać ciuchów w prezencie. Bardzo rzadko, albo prawie nigdy nie zdarza się,żeby ktoś trafił w mój gust
poza mamą oczywiście, bo ona zazwyczaj kupuje mi ubrania i w 90% z nich chodzę
|
#1958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Robię się na bóstwo i jadę do szkoły rodzenia Oby było fajnie
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
justynia czekamy na relacje
Ja jestem mega ciekawa co tam będą Wam opowiadać, tym bardziej, że sama się nie wybieram, bo najbliższa szkoła rodzenia jest za daleko i zwyczajnie nie chce mi się dojeżdżać
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Jestem już w domu.
Głodna, zmęczona, niewyspana. Nie mogłam spać od godziny 2 w nocy. Poza tym bardzo późno u nas dają wypisy, a osobom wychodzącym nie należy się obiad. Jak dojdę do siebie zacznę po trochę was nadrabiać i wtedy napiszę więcej. Po wejściu do domu od razu weszłam do naszej właśnie malowanej sypialni. Jasny gwint! Justynia, dobrze pamiętam, że to u ciebie szara farba była za ciemna? No już się zdenerwowałam. Ale człowiek głodny to zły więc idę najpierw zwiedzić lodówkę a później kanapę i może wtedy wzrok mi się rozjaśni ![]() Aaaa! I przeżyłam szok jak po prawie tych dwóch tygodniach zobaczyłam swój brzuch w lustrze
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja was poczytam wieczorem, zaraz sie biore za liczenie ciuszkow
|
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szarości to cie rozumie. 3 lata temu pomalowalismy jeden pokoik na szaro. Nie dosc, ze jest on maly to przy tym szarym(ciemniejszym niz mial byc) wydawał sie mega malenki. Teraz to bedzie Lili pokoju i bedzie bialy z jedna sciana albo rozowa i szarymi sercami, albo szara i bialymi chmurkami albo rozowo-szara w pasy... caly czas sie nie mozemy zdecydowac. A pogoda jest sloneczna? Moze jak bedzie slonko na zewnątrz to kolor wyda sie jasniejszy |
|
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas 900g w 25t0d Ja wlasnie piore to co kupilam uzywane i w pt lub weekend bede liczyc, przeraza mnie ogarnianie tego ;-) Nie lapie o co biega z tym zwracaniem ciuszkow. My w sumie bedziemy muec 95%kupione samodzielnie bo nie ma malych chlopcow w rodzinie zeby odziedziczyc, ale jakbym miala dokladnie pamietac co komu mam zwrocic to bym chyba z gory podziekowala :-P Kupilam dwie paki uzywanych rzeczy na allegro, troche nowych i wierze, ze Mlody ma prawie wszystko na pierwsze miesiace. Jak ktos bedzie chcial cos kupowac to pewnie poprosze na coś po 6 miesiacu. Juz zapowiedzialam ze zabawek dla Mlodego nie chce bo nie podoba mi sie jak dziecko tonie w zabawkach i samo nie wie co chce do raczki wziac >
|
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my w ikei dla dziecka kupilismy tylko wanienke , pieluche muslinowa, i ten organizer na lozeczko. w sumie my skupilismy sie na rzeczach do domu ... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulek super wieści!!!
a kolorem ścian się nie przejmuj dodasz jasne dodatki i będzie gites PapaPapaya no ciuszkowe szaleństwo ja po chłopakach mam tony ciuchów i oddam je szwagierce bo u nich będzie chłopak Jedno mnie zastanawia, że dziwicie się dlaczego ktoś chce swoje ciuszki z powrotem. Ja też dla chłopaków miałam pożyczone i pooddawałam jak wyrośli (na wewnętrznych metkach pisałam pierwszą literę od imienia osoby, która mi pożyczyła). Jak ja swoje pożyczałam to też chciałam żeby jak najwięcej z nich wróciło bo wiedziałam, że jeszcze planujemy dzieci a co tu dużo ukrywać, ciuszki swoje kosztowały. Niestety jakby tak pomyśleć to minimum połowa mi nie wróciła i to takich rzeczy do których np miałam sentyment a pożyczałam zaufanym osobom by się mogło wydawać. Dlatego od jakiegoś czasu kupuję dla swoich chłopaków nowe ciuchy i potem jak wyrosną to staram się je sprzedać. Przynajmniej wiem, że będzie częsciowo na kolejne ubrania Jedynie co to właśnie takich małych mi sporo zostało ale to do przebrania i oddania siorce tż. Ja już jej powiedziałam, żeby mi tego nie oddawała bo już więcej dzieci nie planujemy
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Hej...miałam dziś wizytę, nasze słońce ma 829g +/-120, i ogolnie wszystko jest w porzadku. Ginek badał mi dzis jakies przeplywy krwi i czegos tam i ilosc wod, bo skarzylam sie na to ze bardzo slabo czuje ruchy..ale lozysko ns przedniej ścianie w dużej mierze za to odpowiada. Po wizycie polecialam do mojej kolezanki bo wczoraj urodzila wlasnie w tyn szpitalu, nie moglam napatrzec sie na jej przystojniaka
) Ale wiecie co? No ja nie mialam nigdy do czynienia z takimi maluszkami i zawsze balam się wziac na rece takie nowonarodzone i dzis mialysmy kupę smiechu jak sie zabieralam do jego podniesienia mam nadzieję ze prawda jest ze swoje trzyma sie inaczej Ja bede rodzila w tym samym szpitalu to co nie co juz wiem, np to ze po terminie trzymaja do tygodnia potem wywoluja..nie wiem dobrze czy nie dobrze ale ogolnie panie polozne sa spoko i warunki rowniez.. |
|
|
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę przejrzeć co mają z dziecięcych rzeczy, bo zawsze mijam ten dział, a w sumie sporo rzeczy można kupić
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakże się cieszę że już jesteś w domu przyzwyczaisz się. A jeśli jest za ciemno wystarczy jedną ścianę pomalować na biało i to rozjaśni pokój.Dziewczynki, Dziękuję za wsparcie i słowa otuchy Sam zabiegi pobyt w szpitalu nie jest taki koszmarny, ale ten basen to tragedia. Dla mnie. Blokada nie do przełamania Na pocieszenie napiszę z e zaraz mi się skończy ostatnia kroplówka i będę mogła iść do toalety Co do oddawania/pozyczania ubranek to ja nie musiałam oddawac, poszły dalej. A te najładniejsze do których miałam sentyment oddałam przyjaciółce, a ona przekazała dalej, ale obiecała że wrócą do mnie, tylko ostrzegla że niektóre się zniszczyły. Jak wrócę do domku to ruszam w Internet na zakupy
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz będziesz miała więcej czasu, żeby nas tu nawiedzać Jak dzieciaki po opiece tatusiowej? :P
|
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hahaha powodzenia ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj sprzątać w nowym mieszkaniu... Miałam TAAAKIE plany... Dałam radę wymyć tylko górne szafki kuchenne i padam Nie wiem jak ja się za resztę zabiorę...
|
|
|
#1976 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno Ci się przydadzą niedługo Ja liczę że jednak każdy zapyta się czego potrzebujemy a jak nie to niech kupują pampersy ![]() Cytat:
Na szczęście chyba nigdy nikt mi nie dał w prezencie ubrań :P za to regularnie babcia od tż kupuje mi srebrna biżuterię, która jakoś nigdy nie wpasowuje się w mój gust.. A do płaszczyka mała dorośnie ![]() Cytat:
co do szarości moja mama tak miała z farbą, że oczywiście okazała się za ciemna i ją w tajemnicy przed tatą rozjaśniła białym pigmentem
|
|||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1978 | |||
|
Raczkowanie
|
Ale zbiór!!!
Cytat:
Odpoczywaj i dbaj o siebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ze masz kolezanke, ktora teraz rodzi, bedziecie miec dzieci z tego samego roku, w malym odstepie czasu, zawsze bedzie komu sie wygadac, porownac doswiadczenia itp |
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko na spokojnie zdążycie zrobić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

no i te guziczki miała na prosto a nie po bokach , stwierdziłam że wolę dołożyć i kupić wygodniejszą 
To zmienia postać rzeczy 

Wszystko na spokojnie zdążycie zrobić