Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 19:59   #2821
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Domek-dziewczyny maja racje, bierz zwolnienie i sie nawet nie zastanawiaj.
Listopadowa-masz racje z tym klubem, trzeba zrobic czystki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:10   #2822
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Wody piję dużo Dzisiaj na takie piekoty rano posmarowalam sie olejem kokosowym i byl spokój. Zauwazylam ze palmers juz srednio daje rade. Natychmiast się wchlania i skóra dalej jest napięta.
popieram, olejki naturalne moim zdaniem też najlepsze, ja wole ze słodkich migdałów bo kokosowy mam pachnący i o ile w słoiczku pachnie niebiańsko to już na skórze zapach mi się kojarzy z masłem.
Smaruj bo tylko to nam pozostało
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:13   #2823
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
popieram, olejki naturalne moim zdaniem też najlepsze, ja wole ze słodkich migdałów bo kokosowy mam pachnący i o ile w słoiczku pachnie niebiańsko to już na skórze zapach mi się kojarzy z masłem.
Smaruj bo tylko to nam pozostało
Moj jest niby 100% pure, ale rafinowany. Jest bezwonny. Daje rade ale najlepiej na lekko mokra skore się nakłada. Na sucha tak nie nawilza.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:25   #2824
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
to musisz super ekstra wyglądać skoro Pani pytała czy w ciąży jesteś i czy to 13 tydzień
a czemu nie przy awaryjnych? żeby cię reszta pasażerów nie zatratowała jakby co??? czy że niby ciężarna to od razu na straty spisana w razie katastrofy
super że tak się wypad udał zazdrościmy, a gdzie w Grecji byliście?
Aż tak super to raczej nie :P
Przy awaryjnych nie wolno ze względów bezpieczeństwa. Ciężarne traktują jak niepełnosprawnych

byliśmy na wyspie - kefalonia, obok zakhyntos

muszę teraz wykorzystać być może ostatnie ciepłe dni i poprać ciuszki dokupić resztę wyprawki i już tylko czekać... no i masować się w międzyczasie
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:26   #2825
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Wody piję dużo Dzisiaj na takie piekoty rano posmarowalam sie olejem kokosowym i byl spokój. Zauwazylam ze palmers juz srednio daje rade. Natychmiast się wchlania i skóra dalej jest napięta.
Cytat:
Moj jest niby 100% pure, ale rafinowany. Jest bezwonny. Daje rade ale najlepiej na lekko mokra skore się nakłada. Na sucha tak nie nawilza.

masz racje, ja mam teraz ziajkę to kilka razy ją uzylam bo jest beznadziejna- 1 kosmetyk z ziajki bubel... i olej kokosowy to teraz moja miłość. Jak go uzywam to nie budze sie w nocy ze swędzącym brzuchem
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:43   #2826
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
Anulka odnosnie zaginionych mam proponuje dopisać Coco_Blanco, ostatnio post 17 sierpnia w jeszcze starym wątku...
I co z dziewczynami co są w klubie a od dawna sie nie udzielają? Widzę ze coco o sibbyl na wiazazu były nawet dzisiaj ale w ogole się nie udzieleją. A jednak klub mial byc dla znanych i wtajemniczonych już nie mówiąc, że na wątku sie nie udzielają.
Ja sama w klubie nie posprzątam. Proponuje zrobić głosowanie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:56   #2827
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wróciłam!
było ekstra wypoczęłam, pogoda super, codziennie kąpaliśmy się w morzu i w basenach, jedzenie bardzo dobre (strach stawać na wagę) ahhhhhhhhh!
i co najważniejsze, codziennie Was podczytywałam mam tylko jeden dzień do nadrobienia
co do lotu, nie czułam żadnych dolegliwości, w Polsce o nic mnie nie pytali i nawet posadzili przy wyjściu awaryjnym
za to przy wyjeździe z Grecji Pani pytała m.in. czy jestem w ciąży - jak powiedziałam, że tak to się zdziwiła. A jak usłyszała, że 30 tydzień to trzy razy pytała czy 30 czy 13 na koniec poprosiła o dokument od lekarza o braku przeciwskazań do lotu (miałam) i nie posadziła przy miejsach awaryjnych (choć początowo chciała) - bo ciężarnych nie wolno
Cieszę się bardzo, że wakacje udane My byliśmy na przełomie czerwiec/lipiec i tż do tej pory marudzi, że chce wracać na wakacje Fajnie, że już jesteś z nami

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Mam kryzys z pracą. Od paru dni mam dość, dziś jak tż wrócił do domu to aż się popłakałam. Wizyta dopiero za 3 tygodnie i wtedy miałam wziąć zwolnienie, ale naprawdę mam dość. Mąż mówi, że mam pierdzielnąć to w cholerę i iść na L4 wcześniej. I mam dylemat teraz co robić. Bo 3 tygodnie to niby nie jest długo i wytrzymam jakoś, ale z drugiej strony jestem już w 33tc i naprawdę padam na pysk

Sent from my iPhone
Nie zastanawiaj się dłużej. Idź na zwolnienie. 3 tygodnie to bardzo długo do wytrzymania, szczególnie na tym etapie ciąży. Nie ma co przeciągać na siłę. Najwyższy czas, żebyś skupiła się tylko i wyłącznie na Was
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:56   #2828
paulinika
Zakorzenienie

Witam wieczorowo. Jutro mam glukoze cały dzień zajęty. Przestawianie,meblowanie, sprzątanie dopiero znalazłam chwile by zajrzeć.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:56   #2829
Gosiurek
Wtajemniczenie

Domek 33tc to baardzo długo jak na pracę. Ja zamierzam na pewno wziąść L4 na następnej wizycie, będzie to 32tc i tak uważam że się naharowałam

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Właśnie rozmawiałam z sąsiadką która rodziła 2 tygodnie temu i mówiła ze rodziła..2 godziny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale że całość, II faza czy jak? No i które dziecko?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:59   #2830
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie rozmawiałam z sąsiadką która rodziła 2 tygodnie temu i mówiła ze rodziła..2 godziny

No przecież pisałyśmy dzisiaj ze poród to: raz, dwa i pyk :p
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:59   #2831
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Domek 33tc to baardzo długo jak na pracę. Ja zamierzam na pewno wziąść L4 na następnej wizycie, będzie to 32tc i tak uważam że się naharowałam

Całość i pierwsze dziecko, sn

EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:02   #2832
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja mam traume z dziecinstwa wiec bez znieczulenia sie nie obejdzie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja też przez bardzo długi czas miałam traumę z dzieciństwa i nie chodziłam do dentysty Na szczęście potem trafiłam na dobre lekarki i strach minął. Też teraz zazwyczaj robię wszystko bez znieczulenia, jedną kanałówkę bez też zaliczyłam Tak więc wiele zależy od lekarza, na jakiego się trafi.
Stary 2016-09-08, 21:06   #2833
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Anulka odnosnie zaginionych mam proponuje dopisać Coco_Blanco, ostatnio post 17 sierpnia w jeszcze starym wątku...
I co z dziewczynami co są w klubie a od dawna sie nie udzielają? Widzę ze coco o sibbyl na wiazazu były nawet dzisiaj ale w ogole się nie udzieleją. A jednak klub mial byc dla znanych i wtajemniczonych już nie mówiąc, że na wątku sie nie udzielają.
Racja też ostatnio myślałam co z Coco, nawet zaglądałam na jej profil, była online i przeglądała wątek, myślałam że się odezwie...

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jejjjjku jak ten brzuch mi sie stawia leżę, nic nie robię, zjadłam już 5 magnezów i dalej to samo
Jak brzuszek! Zwolnij trochę, wiem że masz masę spraw na głowie i jeszcze jedną pociechę, ale za dużo gonisz.

Cytat:
Mbie ostatnio coś skóra zaczyna swedzęc i piec i martwie zeby rozstępy nie zaeczeły sie robic/....
Cytat:
Ale co masz Palmersa? Ja mam masełko, co prawda za mocno pachnie i obrzydliwie się po nim lepię, ale bardzo mi pomogło kiedy czułam silniejsze napięcie skóry i swędzenie. Ma w składzie kolagen i elastynę. Bywały i takie dni, kiedy smarowałam się po parę razy na dzień i masłem, i balsamem na rozstępy z ziaji...

Cytat:

ale że cały poród od początku do końca trwał dwie godziny? Toż to prawie jak kichnięcie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo. Jutro mam glukoze cały dzień zajęty. Przestawianie,meblowanie, sprzątanie dopiero znalazłam chwile by zajrzeć.
Kciuki za glukozę! Żeby lekko weszła
Stary 2016-09-08, 21:07   #2834
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
masz racje, ja mam teraz ziajkę to kilka razy ją uzylam bo jest beznadziejna- 1 kosmetyk z ziajki bubel... i olej kokosowy to teraz moja miłość. Jak go uzywam to nie budze sie w nocy ze swędzącym brzuchem
Ja od samego początku smaruję się olejem arganowym i jest git. Zarówno brzusio, jak i cycki. Nie kupowałam żadnych specjalnych kosmetyków na rozstępy.
Stary 2016-09-08, 21:08   #2835
paulinika
Zakorzenienie

Na glukoze ma iść ze mną tato jutro. Już od wczoraj przeżywa mam nadzieję że on mi tam nie zemdleje
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:09   #2836
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo, że wakacje udane My byliśmy na przełomie czerwiec/lipiec i tż do tej pory marudzi, że chce wracać na wakacje Fajnie, że już jesteś z nami [COLOR="Silver"]
)

stanowczo lepszy czas wybraliście my już tak na ostatnią chwilę. Linie lotnicze już wymagają zaświadczeń, sikać co chwile się chce więc trzeba mieć to zawsze na uwadze.. itp itd
ale cieszę się, że się udało! Choć już teraz bym chyba nie pojechała. To już będzie ósmy miesiąc, licho wie kiedy coś się zacznie dziać..
także 31 tc to dla mnie absolutny max i tak nieco przeciągnięty ...

aw ogóle w Kefalonii w morzu (ale nie wszędzie) pływają takie wielkie metrowe żółwie - caretta caretta się nazywają - czad
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:11   #2837
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna

ale że cały poród od początku do końca trwał dwie godziny? Toż to prawie jak kichnięcie

Wydaje się nieprawdopodobne ale tak mówiła W sumie wolę wysłuchiwać takich opowieści niż jakichś horrorów, nawet jeśli podkoloryzowała

Stary 2016-09-08, 21:20   #2838
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Całość i pierwsze dziecko, sn

Hmm, właśnie przy omawianiu porodu na SR położna mówiła, że poród nie może trwać krótko, bo cały ten czas jest potrzebny, żeby maluszek zaadaptował się do nowych warunków i nie przeżył zbyt dużego szoku, jak w 5 minut wyskoczy z ciepłej wody na świat. Tak to natura zaplanowała Może II faza tyle trwała?

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Na glukoze ma iść ze mną tato jutro. Już od wczoraj przeżywa mam nadzieję że on mi tam nie zemdleje
Kciuki za Ciebie i za tatę

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
stanowczo lepszy czas wybraliście my już tak na ostatnią chwilę. Linie lotnicze już wymagają zaświadczeń, sikać co chwile się chce więc trzeba mieć to zawsze na uwadze.. itp itd
ale cieszę się, że się udało! Choć już teraz bym chyba nie pojechała. To już będzie ósmy miesiąc, licho wie kiedy coś się zacznie dziać..
także 31 tc to dla mnie absolutny max i tak nieco przeciągnięty ...

aw ogóle w Kefalonii w morzu (ale nie wszędzie) pływają takie wielkie metrowe żółwie - caretta caretta się nazywają - czad
Hahaha, uwierz mi, jak ja byłam na wakacjach, to też jedyne co zaprzątało mój umysł, to gdzie jest najbliższy kibelek
Stary 2016-09-08, 21:22   #2839
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, właśnie przy omawianiu porodu na SR położna mówiła, że poród nie może trwać krótko, bo cały ten czas jest potrzebny, żeby maluszek zaadaptował się do nowych warunków i nie przeżył zbyt dużego szoku, jak w 5 minut wyskoczy z ciepłej wody na świat. Tak to natura zaplanowała Może II faza tyle trwała?:
Niby całość, dopytywałam

Stary 2016-09-08, 21:26   #2840
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, właśnie przy omawianiu porodu na SR położna mówiła, że poród nie może trwać krótko, bo cały ten czas jest potrzebny, żeby maluszek zaadaptował się do nowych warunków i nie przeżył zbyt dużego szoku, jak w 5 minut wyskoczy z ciepłej wody na świat. Tak to natura zaplanowała Może II faza tyle trwała?
Niektóre kobiety dojeżdżają na ip już z konkretnym rozwarciem.
Stary 2016-09-08, 21:30   #2841
ma_i
Zadomowienie

W ogóle dzisiaj na SR była dziwna akcja. Przyszły jakieś 2 laski zachęcać - w sumie to nawet nie wiem do czego Jakieś niby zajęcia dla sexy mamuś, jakiś klub czy stowarzyszenie. Nie wiem. Mniejsza z tym. W każdym razie jedna z nich była z 13-miesięcznym synkiem. Na sali siedziało ze 20-30 osób - przyszłych mam i tatusiów. A ta dziewczyna zero krępacji, wzięła to dziecko na ręcę, mały (wcale nie taki mały) jej bluzkę w dół i zaczął cyca ciągnąć (miała małe cycki i była bez stanika). I ona tak stała na środku, coś do nas mówiła, a młody tak na niej wisiał i się przemieszczał między cyckami i jeszcze ręką gmerał przy drugim Ja rozumiem, że panuje moda na publiczne karmienie piersią, ale dla mnie to było przegięcie...

Edytowane przez ma_i
Czas edycji: 2016-09-08 o 21:37
Stary 2016-09-08, 21:31   #2842
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Mam kryzys z pracą. Od paru dni mam dość, dziś jak tż wrócił do domu to aż się popłakałam. Wizyta dopiero za 3 tygodnie i wtedy miałam wziąć zwolnienie, ale naprawdę mam dość. Mąż mówi, że mam pierdzielnąć to w cholerę i iść na L4 wcześniej. I mam dylemat teraz co robić. Bo 3 tygodnie to niby nie jest długo i wytrzymam jakoś, ale z drugiej strony jestem już w 33tc i naprawdę padam na pysk

Sent from my iPhone
Ja bym się na Twoim miejscu nie męczyła i poszła na l4

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:33   #2843
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle dzisiaj na SR była dziwna akcja. Przyszły jakieś 2 laski zachęcać - w sumie to nawet nie wiem do czego Jakieś niby zajęcia dla sexy mamuś, jakiś klub czy stowarzyszenie. Nie wiem. Mniejsza z tym. W każdym razie jedna z nich była z 13-miesięcznym synkiem. Na sali siedziało ze 20-30 osób - przyszłych mam i tatusiów. A ta dziewczyna zero krempacji, wzięła to dziecko na ręcę, mały (wcale nie taki mały) jej bluzkę w dół i zaczął cyca ciągnąć (miała małe cycki i była bez stanika). I ona tak stała na środku, coś do nas mówiła, a młody tak na niej wisiał i się przemieszczał między cyckami i jeszcze ręką gmerał przy drugim Ja rozumiem, że panuje moda na publiczne karmienie piersią, ale dla mnie to było przegięcie...
Sekta może? Trochę nawiedzona babka.

Dziewczyny! U nas z porodem będzie tak:
Stary 2016-09-08, 21:33   #2844
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
popieram, poczyścic trzeba !

smaruj, peelinguj, masuj! zeby CI sie takie dziadostwo nie zrobiło jak ja mam. Pij wodę... trzymam kciuki zeby żadna z Was nie miała takiego czegoś jak mam ja..
Współczuję Ci tych rozstępów ale dziec Ci wszystko wynagrodzi

Stary 2016-09-08, 21:36   #2845
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

nie taka glukoza straszna jak ją malują - to tak na pocieszenie

czuję się jak jak jakaś emerytka od wczoraj i rozstępy też mam Marzę o tym żeby już urodzić
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:37   #2846
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Moja siostra pierwsze dziecko 45 minut a z drugim ledwo zdążyła do szpitala który jest 15 minut drogi od domu...do tego jechali w nocy i szwagier juz na czerwonych przejeżdżał żeby zdążyć no i jak dotarli to podlaczyli ja pod ktg i kazali wytrzymać przez 10 minut bo inaczej nfz za poród nie zwraca jeśli nie ma przynajmniej 10 minut zapisu ktg ale w sumie taki szybki porod dla dziecia zdrowy nie jest bo jest duże ryzyko niedotleniania okołoporodowego...

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
A próbowałas babydream für mama z rossmana? dla mnie super

Stary 2016-09-08, 21:37   #2847
fiii
Rozeznanie

O tak będziemy kichac dzieciaczkami :-D gratki za udane wczasy kciuki za glukoze domek szacun za wytrwałość i smigaj już na l4 przepraszam że tak chaotycznie ale nie umiem na tel cytować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:38   #2848
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Współczuję Ci tych rozstępów ale dziec Ci wszystko wynagrodzi

no na pewno... tyle dobrze ze nigdy nie szalalam na punkcie swojego brzucha, ale na tyłku mi zaczęły wychodzic a tu juz gorzej... no ale nic nie zrobie musze zaakceptowac. Dobrze ze mąż jest dla mnie mega wsparciem mimo ze wie ze to masakra to całuje, mowi ze nie jest tak źle, głaszcze i w ogole. Gdyby nie on to pewnie bym zaryczana siedziala ze względu na nie
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 21:39   #2849
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
To powodzenia jutro...będzie dobrze

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Ja od wczoraj jestem na zwolnieniu 31 tc

Stary 2016-09-08, 21:40   #2850
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

Hahaha, uwierz mi, jak ja byłam na wakacjach, to też jedyne co zaprzątało mój umysł, to gdzie jest najbliższy kibelek
ja wystarczy że na jakieś zakupy pójdę i też mi to zaprząta umysł

może tamta dziewczyna ma dużą odporność na ból i po prostu 1 faza porodu nie była dla niej niczym strasznym bo nie bardzo rozwieranie szyjki czuła, a II faza może trwać z 15 minut, na pewno dziewczyna ma wielkie szczęście, że los i matka natura były dla niej łaskawe.
Podobno są osoby, które trafiają na porodówki z dużym rozwarciem i nie zdają sobie sprawy jak zaawansowany jest poród bo czują jedynie "lekkie" skurcze - tego nam życzę.
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości