|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Cytat:
Jeszcze niedawno nie brałam tego pod uwagę, ale zaczynam się bardzo poważnie zastanawiać, czy się nie zdecydować. Ciekawe co na to Tż, zapytam go dzisiaj. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będę wdzięczna. ![]() Nie dotarłam do tego okulisty. Wyszłam z bloku, a tam na ulicy przy krawężniku leżał ranny gołąbek, obok którego nie mogłam przejść i go zostawić. Więc ściągnęłam tatę z pracy (tż był w trasie u klientów) i pojechaliśmy 20 km w 1 stronę do nadleśnictwa, żeby go tam oddać. Ja przez te hormony ciążowe non stop ryczę nad zwierzątkami w tv, a co dopiero nad takim na żywo... ![]()
![]() |
#1772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A widzisz tego nie wzięłam pod uwagę że normy inne, ale dobrze że się mieszczą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
![]() Gdyby nie te inne normy, to ja też nie miałabym cukrzycy, a tu niestety...
#1774 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak mnie krzyże bolą, że chyba oszaleję ;( Nawet obiadu nie tknęłam bo się zwijam
![]() MrsDorota a nic Cię nie piekło ani nie bolało? Ja po ostatnich badaniach moczu myślałam, że jest ok, a pani gin mi kazała kupić urosept i zażywać, bo obawia się stanu zapalnego. Biedny mały, chrypka jest okropnie uciążliwa :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65082646]Ja też nie opłacam położnej. przy pierwszym porodzie dała radę sama, więc teraz też dam
![]() My po badaniach. wszystko ok, ale wynik moczu wyszedł beznadziejny i mam antybiotyk. wszystko wskazuje na zapalenie dróg moczowych. tyle że jakieś takie bezobjawowe... Za to teraz czekam w przychodni u pediatry, bo młody mi ochrypl :-/[/QUOTE] Fajnie ze z Malenstwem ok!! ![]() ![]() Cytat:
Kupilam sobie te rajtki w rossmanie ale musialam aie bujac po dwoch bo w piwrwszym nie mieli ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny robiłam badania przed wizytą i wyszły słabo :-(
Leukpcyty podwyższone, erytrocyty niskie, Mcv wysokie i najgorsze Tsh aż 4,3 Kiedyś miałam epizod z niedoczynnoscia ale samo przeszło. we wcześniejszych badaniach było w górnej granicy ale się mieściłam. No a teraz... martwię się żeby dziecku nie zaszkodziło przez te wyniki zle :-( Na szczęście w poniedziałek wizyta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście tamte wyniki mogą być normalne w ciąży. Mogą sugerować lekką anemie jedynie.
Tylko ta tarczyca na prawdę mnie martwi. Mam nadzieję że Tsh wzrosło niedawno bp ostatnie badania były miesiąc temu więc trochę czasu minęło. To by tłumaczyło moje zmęczenie zły nastrój itd chociaż to tłumaczy także sama ciąża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Mam nadzieję że babel zdrowy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawdę dobrze zrobiłaś ![]() Cytat:
Jesteś pod opieką endokrynologa? Kiedyś coś pisałaś o zmianie gina.
![]() |
#1781 |
Konto usunięte
|
Co do mojej mgr... Niestety nie ma pięciu lat na przywrócenie na studia, tylko rok, zmieniły się przepisy, przynajmniej na moim uniwersytecie. Zmiana tematu i promotora nie wchodzi w grę z kilku powodów - trochę mam już ogarnięte do tego tematu, promotor jest prodziekanem i zmiana byłaby baaardzo źle widziana. Obawiam się, że ma on o mnie strasznie kiepską opinię, bo przed ostatnie dwa lata tłumaczyłam mu się z opóźnienia sprawami osobistymi (choćby to, że przez ok. rok mój mąż był niemal niepełnosprawny, nie pracował, a ja musiałam harować za dwoje i jeszcze robić wokół niego)... Także ciąża będzie pewnie dla niego kolejną wymówką
![]() Dzwoniłam rano do dziekanatu i mam prawo do złożenia podania o przywrócenie na listę studentów dopiero w momencie, gdy praca będzie gotowa, także wzięłam się od razu do roboty. Oznacza to, że siedzę wściekła, rzucam długopisami, a ciśnienie mam takie, że lepiej dziś go nie wpiszę sobie w kartę ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Infekcje bakteryjne dróg moczowych w ciąży podobno często nie dają żadnych objawów. Jak jest antybiotyk to nie ma się co martwić tylko za tydzień czy dwa skontrolować mocz ![]() Jeśli chodzi o rajstopy to u mnie nie ma mowy, nawet niektóre majtki mnie cisną, a co dopiero rajtki... Nie wiem, jak będzie zimą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
Jestem po połówkowych i wszystko super!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A serduszkiem się nie martw na zapas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
Lidka99 gratuluję!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Orlica to się nazywa przyszłościowe myślenie
![]() Mój Tż już planuje z kim spośród kolegów połączyć swój wielki ród ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie wróciłam z tych warsztatów Akademia Malucha. Fajne były, dużo się dowiedziałam o pierwszej pomocy i fotelikach zwłaszcza. Niestety nic nie wygrałam
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1789 | ||
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje
![]() Cytat:
Ja zdecydowanie będę brała własną położną. Myślę ,że będę spokojniejsza wtedy. W szpitalu, w którym chcę rodzić jest sporo położnych do wyboru i sporo opinii na fejsie, także myślę, że można sobie dobrze dobrać położną i ona jest pod telefonem 24h od 35 tygodnia ciąży, przy porodzie i 2 godziny po. Cytat:
![]() a serduszkiem się nie martw na zapas, będzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1790 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mam znowu skierowania na trochę badań, a że nas księgowa z tym zasiłkiem wystawiła trochę do wiatru, to postanowiłam, że pójdę w przyszłym tygodniu do mojego gina na NFZ. Nieprzyjemny facet, ale przemęczę się trzy godziny w kolejce i 10 minut u niego, żeby zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
1473362903971.jpg1473362912153.jpg a to moje wczorajsze zakupy ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
My już imiona mamy wstępnie wybrane raczej się nie zmienia bo mi się nic innego nie podoba :-D
Zdecydowaliśmy z Tz że jak będzie mógł mieszkać w Rzymie z nami to jedziemy ![]() Lubimy przygody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj po następnych łowach. Ciuszki dla malucha większość już mam, i w sumie nie wiem czy za dużo czy za mało więc biorę już te większe, jak się okaże że czegoś za mało to dokupię, już wiem, że to proste :P Dla siebie nie umiem tak szybko kupować ![]() Dzisiaj pierwszy raz ustąpiono mi miejsca w tramwaju ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zadomowienie
|
Jedzenia nie bylo. Butelka wody tylko. Tak na szybko gratulacje badań i zakupów, ja dziś padnieta a jeszcze na zakupach...
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1797 | |||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65098086]Przepraszam, ale rozwaliłaś mnie tym pytaniem
![]() ![]() [/QUOTE] To przeciez absolutnie waż na kwestia! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie nikt jeszcze miejsca w tramwaju czy kolejce nie ustąpił. Może myślą, że po prostu jestem gruba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny, wiecie ile dałam są wszystko? 30 zł ;d przeceny w Tesco :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65091776]Co do mojej mgr... Niestety nie ma pięciu lat na przywrócenie na studia, tylko rok, zmieniły się przepisy, przynajmniej na moim uniwersytecie. Zmiana tematu i promotora nie wchodzi w grę z kilku powodów - trochę mam już ogarnięte do tego tematu, promotor jest prodziekanem i zmiana byłaby baaardzo źle widziana. Obawiam się, że ma on o mnie strasznie kiepską opinię, bo przed ostatnie dwa lata tłumaczyłam mu się z opóźnienia sprawami osobistymi (choćby to, że przez ok. rok mój mąż był niemal niepełnosprawny, nie pracował, a ja musiałam harować za dwoje i jeszcze robić wokół niego)... Także ciąża będzie pewnie dla niego kolejną wymówką
![]() Dzwoniłam rano do dziekanatu i mam prawo do złożenia podania o przywrócenie na listę studentów dopiero w momencie, gdy praca będzie gotowa, także wzięłam się od razu do roboty. Oznacza to, że siedzę wściekła, rzucam długopisami, a ciśnienie mam takie, że lepiej dziś go nie wpiszę sobie w kartę. Jeśli chodzi o rajstopy to u mnie nie ma mowy, nawet niektóre majtki mnie cisną, a co dopiero rajtki... Nie wiem, jak będzie zimą ![]() ![]() Trzymam za Ciebie kciuki, miałaś sporo przejść. Wszystkie wiemy, że ciąża nie jest wymowką. Opieka nad mężem - jesteś i byłaś dzielna. Teraz z jego zdrowiem ok? Cytat:
![]() Może usg coś źle pokazało? Mam nadzieję, że zniknie i malutka urodzi się zdrowa ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65093946]Ważne, żeby starszych chłopców było pod dostatkiem dla naszych dziewczynek ![]() Starszy jest do wzięcia - przystojne chlopię, nawet może się lalkami bawić (fascynują go włosy). Cytat:
Znieczulica jest spora ![]()
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
Mnie się wydaje że wszędzie ludzie na brzuszek patrzą a jak przyjdzie do kolejki w kasie to nagle każdy ślepy :-P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.