Jesienne Mamy 2007 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-06, 13:28   #3781
demonik
Zakorzenienie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

cd.

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Juz zapomnialam calkowicie o "problemach porannych". Jestem teraz strasznie podekscytowana i pewnie tylko na tymm sie skonczy.
Mianowicie wczoraj na Rai 1 o 15 ogladalam program taki podobny jak u nas Rozmowy w toku . Tez tam poruszane sa rozne tematy +zapraszaja zawsze 2 slawnych ludzi oczywiscie slawnych we Wloszech. Na koniec tego programu pojawil sie komunikat ,ze kto obchodzi ur. 21 lutego zeby do nich napisal to bedzie bral udzial w programie . Bo wtedy wypada 10 lecie tego programu +ur. prowadzacej. No i napisalam ,ze moj maz ma w tym dniu 38 urodzinki i moj synek tez bo konczy 5 miesiac. I dzis do mnie zadzwonili i nas zaprosili na ich koszt. Tylko, ze studio jest w Rzymie w sumie pociagiem to bedzie 2, 5 h ale jednak sie zastanawiam. Dzis tez wyslali meilem dokumenty do wypelnienia i odeslania. Mamy byc na antenie ok 15 min pod koniec programu. Chcialabym pojechac ale sie boje, ze dla Maxa to moze byc meczace a z 2 strony to bedzie mial fajna pamiatke. No i tez fajna bedzie frajda dla mnie i Tz bo ja nigdy nie widzialam studia Tv od srodka.Co radzicie.? Jutro mam odeslac dokumenty poczta...
Super! Fajna przygoda, ale ja chyba bym się nie odważyła. Chciałabym Was zobaczyć, choć ni w ząb nie rozumiem włoskiego. No może buon giorno, grazie, principessa (to z "Życie jest piękne", mój mąż czasem tak do mnie mówi ) .

Mój brat też ma urodziny 21 lutego!

Cytat:
I 2 niespodzianka....zadzwoni li do mnie z agencji pracy ,w ktorej jest moje CV i zaproponowali mi spotkanie w sprawie nowej pracy . Tez w plytkach ceramicznych no ale ja do wrzesnia nic nie szukam bo nie mam z kim zostawic malego i chce zeby chociaz mial ten roczek zanim pojdzie do zlobka. A zreszta nie moge tak motac bo jeszcze Tz sie rozmysli z ta przeprowadzka do Polski.
Gratuluję!

Cytat:
Na obiado kolacje mam pomidorowke z ryzem . Schabowego , ziemniaki i pomidory z rucola z sosem vinegre. Zupa i kotlety zostana jeszcze na jutro.
Ale miałaś wypasiony obiad . U mnie dziś sałatka nicejska, staram się robić dość lekkie rzeczy, bo jadamy późno: 18 – 18:30.

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
A ja jestem naj: najniższa (154), najstarsza(32), jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę do listy.
To się nazywa poczucie humoru .

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj przegapiłam rocznicę bycia razem (dzisiaj stuknęło nam 11 latek). Mój mąż poszedł do lekarza z kaszlem, a wrócił z tulipanami (nie dziwicie się, że nie z różami, bo bym go wywaliła, nie lubię róż) i szampanem. Najbardziej jestem mu wdzięczna za tulipany, bo brakuje mi wiosny (ja wiosenna dziewczynka jestem, baranica z pierwszego dnia wiosny), a teraz na stole puszą się dumnie jak pawie tradycyjne czerwone tulipany. Gorzej z winem, bo zaraz będzie "Wiek niewinności" Martina Scorsese w Kocham Kino (ach ta Torbicka to wie jak mi wieczór uprzyjemnić ).

No więc wieczór wygląda tak: tulipany na stole, dobry film, dobre wino i .... notatki z budowy materii. No trudno, będę oglądać i się uczyć.
Serdecznie Wam gratuluję!
U mnie też czerwone tulipany panoszą się na oknie, w zeszły piątek mąż przyjechał z bukietem, stwierdził, że jak je zobaczył, to musiał kupić .
Ja róże lubię, lubię też żonkile, narcyzy, goździki, ale najbardziej kocham eustomy. I może jestem dziwakiem, ale lubię kwiaty cięte, w wazonach. Oczywiście w ogródku też mi się podobają , najchłodniejszymi uczuciami darzę kwiaty doniczkowe.

Cytat:
Napisane przez dorka19801 Pokaż wiadomość
no i widac pierwszy zabek. moja bardziej doswiadczona siostra ogladala i stukala lyzeczka i to jest juz biała zabek.
Gratulacje dla dzielnej, „uzębionej” Klaudii!

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Maja znów dziś wymiotowała i to jeszcze bardziej niż ostatnio. Niby więcej niepokojących objawów nie miała, ale zaczynam się denerwować. Dzisiaj jej podałam do jedzenia gruszkę, może to jest powód, niestety nie pamiętam, czy tamtym razem też jadła deserek, czy marchewkę. Na razie nie będę jej podawać nic z owoców, bo jak tak dłużej myślę, to chyba jadła wtedy jabłko. Na razie śpi spokojnie i nic się nie dzieje. Po tych wymiotach pokasływała, chyba ją gardełko trochę drapało po tych męczarniach. Musiałam prać łóżko, moja połowa jest wilga, suszyłam suszarką, ale i tak nie dało rady. Dobrze, że Tż o 2 wstaje to się przesunę na jego połowę, a teraz się troszkę pognieciemy
Biedulka mała, uściskaj ją mocno .

Cytat:
Kubusiu, Piotrusiu 100 latek.
Również Wam życzę samych słonecznych dni i przesyłam urodzinowe całusy!

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
w za duzej czapce
Maćko bosko wygląda w tej czapie . Trochę jest zdziwiony

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6504992]
Nie chce mi sie nic pisac
[/QUOTE]

Dobre .

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Wklejam zdj malej z debiutu spacerowkowego
Blanka wygląda na zadowoloną .

Cytat:
dziewczyny chce ugotowac mlodemu marchewke
mam marchew, przefiltrowana wode-bede gotowac na parze-czy moge dodac mu dobrego maselka(nie jakis tam mixow-czy przy skazie nawet niewielkiej ilosci nie mozna dawac?), lub oliwy z oliwek? czy to nie za wczesnie?
i drugie - czy moge wsadzic przygotowana marcheweczke w weki?
Masło raczej nie, jeśli Maciuś ma skazę, ale odrobina oliwy dobrej jakości. Podobno dla dzieci bardzo dobry jest olej rzepakowy niskoerukowy.

Przydatny artykuł: http://www.pfm.pl/u235/navi/198610.

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 14:05   #3782
berbeaa
Rozeznanie

Demoniku mozesz wziąć obu braci bo nie jest powiedziane że to musi być mężczyzna i kobieta! Ja np. żałuję że jako świadków do ślubu nie wzięłam dwóch mężczyzn... ja mam brata ale mój mąż jest jedynakiem więc ta opcja odpada a szkoda
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 14:22   #3783
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Demoniku mozesz wziąć obu braci bo nie jest powiedziane że to musi być mężczyzna i kobieta! Ja np. żałuję że jako świadków do ślubu nie wzięłam dwóch mężczyzn... ja mam brata ale mój mąż jest jedynakiem więc ta opcja odpada a szkoda
Naprawdę??
O świadkach słyszałam, bo moi znajomi mieli dwóch świadków, ale o chrzestnych nie. Dzięki , będziemy musieli to przemyśleć, bo jak za trzy lata pojawi się siostrzyczka lub braciszek, to znów będziemy w kropce. Albo weźmiemy ten sam zestaw .

Stary 2008-02-06, 14:34   #3784
maatra
Wtajemniczenie

dzis ja mam dola ;/ mamy piekna pogode,a ja sie kisze w domu ;/ uczulenie opanowalo moja twarz,wiec nie wyjde do ludzi grrrrrrrrrrrrrr
i wszystko mnie teraz swedzi !!!!! ;/

Bianka,jak zauwazylas na zdjeciach nasze spacerowki troche sie roznia.

ja dzis jak sie zrobi juz ciemno pojde z Simonem na spacer,a przy okazji obadam lekkie pojazdy 4-o kolowe.

Demoniku,moze i masz racje z tymi dziadkami, bo ja mieszkac z nikim bym nie mogla,albo inaczej nikt by ze mna nie mogl bywam nieznosna.
ja najchetniej na chrzestnych to wzielabym moich rodzicow, to najlepsi kandydaci jak dla mnie ale tak sie chyba nie robi

podjelismy decyzje o przeprowadzce,nasze mieszkanie jest zbyt niebezpieczne dla takiego brzdaca. no i ten brak ogrodka... od piatku zaczynam szukanie
Stary 2008-02-06, 14:39   #3785
sylwia-zuza
Zakorzenienie

nie ma juz sily mlody mnie wykonczyl- placze caly dzien, nie chce jesc, slini sie, pakuje wszystko do pyska(nawet zasadzil sie na moja brode)- zęby?
Teraz nakarmilam go na spiocha (bo padl,ze zmeczenia)- narazie spi....
Stary 2008-02-06, 15:05   #3786
ebena
Zadomowienie

Kupmy sobie po takim psie, bedzie czas na gadanie
http://www.milanos.pl/video.php?cat=1&id=3826

Aha przypomniałam sobie, w jednej z gazet typu "Mamo to ja" czytaam ,że dzieci do 18 m-ca nie powinny jeździć w takich typowych lekkich spacerówkach ze względu na słaby jeszcze kręgosłup.
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 15:23   #3787
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma juz sily mlody mnie wykonczyl- placze caly dzien, nie chce jesc, slini sie, pakuje wszystko do pyska(nawet zasadzil sie na moja brode)- zęby?
Sylwia, mój Jaś też dziś płaczliwy i też z powodu ząbków. Zawzięcie gryzie swoje łapki, moja broda już skonsumowana, a rano przyssał się do policzka. Najlepiej mu było, gdy leżałam z nim na naszym dużym łóżku i śpiewałam, czytałam bajki. Zapomniał o bólu, ale ja przez to niewiele dziś zrobiłam, a plany miałam ambitne. Odkurzyłam jedynie mieszkanie, nastawiłam pranie i skroiłam część warzyw na sałatkę.

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Kupmy sobie po takim psie, bedzie czas na gadanie
http://www.milanos.pl/video.php?cat=1&id=3826
Świetny!!!
Mógłby jeszcze umieć pieluchy zmieniać...

* * *

Znów poprosiłam męża o pstryknięcie paru fotek z Jasiem, bo na razie wyprzedza mnie jeśli chodzi o ilość zdjęć z synem .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jaś-z-mamą_01.JPG (51,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-z-mamą_02.JPG (61,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jaś-z-mamą_03.JPG (51,9 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-02-06, 15:41   #3788
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Piekne sa te zdjecia Moniczko, a szczegolnie te drugie
Stary 2008-02-06, 15:57   #3789
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Sylwia, mój Jaś też dziś płaczliwy i też z powodu ząbków. Zawzięcie gryzie swoje łapki, moja broda już skonsumowana, a rano przyssał się do policzka..
Matylda też ciągle sie do mnie przystawia, ostatnio upodobała sobie obejmować mnie rękami za szyję i po szyi lizac.

Demonik piękne zdjęcia-Jaś tak uważnie pozuje.

Ja tu gadam a Matylda cała mokra-odręciła sobie niekapka i cały soczek wylał się na nią
Stary 2008-02-06, 16:00   #3790
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Demoniku super fotki, upominaj sie u TZ o zdecydowanie wiecej zdjec
Dziewczyny mam prosbe, nie wiem moze Wy mniej-wiecej wiecie jak ktora wyglada a ja jakos niebardzo. Mozecie wkleic kilka swoich zdjec zeby miec jakakolwiek swiadomosc z kim pisze

My jestesmy po szczepieniu, Patrys zakwekal dwa razy jak juz wyciagala igle a potem to sie smial do pielegniarki. Zuch chlopak

Wczoraj skonczyl 3 miesiac i wazy 6970, uslyszala jakies jednak szmery nad serduszkiem i kazala odczekac 6 tyg i po nastepnym szczepieniu jak nadal beda to do kardiologa. Niby dzisiaj mam sie nie martwic ale niepokoi mnie to jednak
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 16:01   #3791
biankaaa
Zadomowienie

demoniku-piekna z ciebie kobieta)))) i synus jak malowany, te oczy)))))))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 16:02   #3792
motylek78
Rozeznanie

Sylwia moze Macko ma taki zly dzienWirtualne buzki dla niegood Maxa , ktory dzis moglby byc przykladem Szkoda ,ze tylko dzisChyba ma dzien dobroci dla zmeczonej mamy.

Demoniku ale piekne zdjecia. Cudnie wygladacie. I jakosc zdjec jest super. Czy mozesz napisac jakiego modelu aparatu uzywacie. Ja mam taka cyfrowke ktora robi kiepskie zdjecie. Musze prawie zawsze uzywac lampy blyskowej a wtedy maly zamyka oczka.

Maatra zycze szybkiego znalezienie nowego mieszkania. Juz dawno nie chwalilas sie Simonkiem. Tesknie juz za jego sliczna oliwkowa buzia. Wklej zdjecie.

Ebena masz na mysli wozki typu "parasolka"? Mam na mysli takie ultra lekkie wozki , ktore czesto nie maja usztywnionego oparcia. Mhh wydaje mi sie ze porzadna spacerowka z mozliwoscie ustawiania siedzenia na dowolnej wysokosci nie jest zla. Ale ja ekspertem nie jestem wiec slucham kazdej rady.
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 17:46   #3793
eszeweria
Raczkowanie

to moje drugie dziecko Mikołaj - urodziłam go przez cesarskie cięcie 21 wrzesnia wazył 4,5 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0006.JPG (96,5 KB, 27 załadowań)
eszeweria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 17:48   #3794
biankaaa
Zadomowienie

eszeweria-witaj na watku napisz cos wiecej o sobie. Niezla kluseczka byla z Mikołaja - sliczny chlopczyk.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 17:52   #3795
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
Jak ja cie dobrze rozumiem, nawet lepiej ja mam dwójkę 1,5 roczna Zuzia i 4 miesięczny Mikołaj - czasami mam wszystkiego dość, mam ochote wsiąść do samochodu i uciec jak najdalej - zycie sprowadza się do zmieniania pieluch i karmienu dzieci - wszystko dla dzieci-czasem czuję się jak zakładniczka, nic nie moge zrobic dla siebie, nawe nie pamiętam jak smakuje ciepła kawa- spodziewałam się ze będzie ciężko ale że aż tak nie sadziłam, rodzina nam nie pomaga bo za daleko mieszka więc radzimy sobie sami o ile mozna powiedziec że sobie radzimy raczej udaje nam się przezyć bo dzieci prawie nie spią nocy odkąd urodziłam Zuzie nie przespałam nawet jednej nocy - to jakiś koszmar choć kocham te brzdace nad wszystko na świecie
Stary 2008-02-06, 17:55   #3796
eszeweria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
eszeweria-witaj na watku napisz cos wiecej o sobie. Niezla kluseczka byla z Mikołaja - sliczny chlopczyk.
Niezła kluseczka to fakt teraz wazy już 8,5 kg i nosi rozmiar 80 jak roczne dziecko a ma dopiero 4 miesiące
Stary 2008-02-06, 19:01   #3797
primavera
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6511168]czesc eszeweria
Dziewczyny, czy nie macie jakiejs strony, na ktorej jest opis umiejetnosci dziecka w poszczegolnych miesiacach chcialabym sobie poczytac, bo Oli to taki leniuch, ze nawet jak na brzuchu lezy to lapkami sie podpiera moze z pol minuty, potem lezy jak zaba w ogole jakis taki ciagle nierozwojowy jest [/quote]
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,79398.html
https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html
http://dziennik.pl/kobieta/kalnendar...u_dziecka.html
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 19:08   #3798
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eszeweria Pokaż wiadomość
to moje drugie dziecko Mikołaj - urodziłam go przez cesarskie cięcie 21 wrzesnia wazył 4,5 kg
Witaj serdecznie Eszeweria. Na pewno z dwójką dzieciaków jeszcze masz trudniej niż my, choć niektóre z nas mają więcej niż jedno (Myshia ma też dwójkę, a Roxi aż czwórkę dzieciaków).

Ładny wynik 8,5kg gratulacje.

Demoniku dziękuję za gratulacje

-----------------------
1. Mała gimnastyczka
2. Moja ukochana podusia
3. Cmok cmok podusi
4. Smacznie sobie śpię
5. Już wstałam
6. Sama się przewróciłam, tylko lądowanie miało nie być pod przewijakiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (119,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (108,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (105,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (103,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (103,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (77,5 KB, 15 załadowań)
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 19:45   #3799
pysiamn
Zakorzenienie

Deminiku cdnie z Jasiem wyglądacie

Cytat:
Witamy nową wizażankę i wrześniową mamusię

Ivy...Olcia jak zwykle się cudnie prezentuje u siebie na włościach czyli w swym łóżeczku

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 20:02   #3800
joli31
Rozeznanie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6511168]czesc eszeweria
Dziewczyny, czy nie macie jakiejs strony, na ktorej jest opis umiejetnosci dziecka w poszczegolnych miesiacach chcialabym sobie poczytac, bo Oli to taki leniuch, ze nawet jak na brzuchu lezy to lapkami sie podpiera moze z pol minuty, potem lezy jak zaba w ogole jakis taki ciagle nierozwojowy jest [/quote]
Witam w klubie leniuszków. Moja Pucka prędzej zacznie chodzić, niz się obracać.
Też w Walentynki idziemy na szczepienie.
13 mamy usg bioderek
17 chrzciny
Pracowity i pełen wrażeń będzie dla nas przyszły tydzień.
Ola
jak zawsze czarująca.
Demoniku bardzo ładnie wyglądacie na fotach. Ja też mam raptem parę zdjęć z Agatką.
Maciuś ma fajną czapeczkę.
Rano po napisaniu posta znikneło słoneczko i zaczęło padac. Myślę sobie tragedia. Pies zaciska nogi, no bo spacer, ja z kolei zaplanowałam wypad do miasta. Na szczęście wiatr przegonił deszczowe chmury. Mocno wiało, ale było ciepło. Na miasto nie poszłam, ale kupiłam przez internet parę kosmetyków. Także normę wydawania kasy wyrobiłam.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 20:34   #3801
joli31
Rozeznanie

Właśnie przed chwilą Agatka odwróciła się z brzuszka na plecki i była baaardzo zdziwiona.
Stary 2008-02-06, 20:34   #3802
joli31
Rozeznanie

dubel

Edytowane przez joli31
Czas edycji: 2008-02-06 o 22:54
Stary 2008-02-06, 20:39   #3803
Patrilla
Zakorzenienie

Demoniku przepiękne przepięknych 2 ludzików zdjęcia!! zachwyciłam się!!
Stary 2008-02-06, 20:40   #3804
joli31
Rozeznanie

Rany co ja zrobiłam, jak to usunać?!!! Przepraszam!!!!
Stary 2008-02-06, 20:48   #3805
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze to wielkie gratulacje

Joli spokojnie nic się nie stało, edytuj drugą wiadomość, skasuj co napisałaś i napisz, że to dubel.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 21:01   #3806
berbeaa
Rozeznanie

Demoniku jaką Ty masz piękną cerę poprostu zazdroszczę a Jaś ma takie oczka ze wprost napatrzeć się nie mogłam.

Lea nie patrz tak bardzo na te książkowe dzieci co powinny robić w danym miesiącu bo każde dziecko ma swój tryb i napewno zięciunio zacznie brykać i fikać jak przyjdzie odpowiedni dla niego moment a póki co nie ma ochoty, pamiętasz jak ja się pytała o unoszenie głowy a juz teraz pięknie podnosi i trzyma głowę moja kokocha

Witamy nową koleżankę! napewno masz bardzo trudno bo 1,5 roku dzieciątko też bardzo dużo jeszcze potrzebuje troski iuwagi nie wspomnę o tym Mikołajku 8 kg bo kręgosłup Ci chyba odmawia posłuszeństwa momentami. Ale jeden uśmiech i siły odzyskane bedę Ci strasznie kibicować

Oleńka oczywiście modelka w 100%-tach

Pochwalę się że dziś podałam soczek jabłkowy, kilka łyżeczek i był płacz jak się skończył, więc jutro podam troszkę więcej. Ale najbardziej jestem w szokasie że z łyżeczki tak cudnie jej pierwszy raz w życiu poszło, a myślałam że będzie tragicznie i nawet zdjęcia nie zrobiłam a minki miała takie że teraz sobie tego wybaczyć nie mogę
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 21:02   #3807
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Piekne sa te zdjecia Moniczko, a szczegolnie te drugie
zdecydowanie,zdjecie nr 2 wygrywa

Cytat:
Maatra zycze szybkiego znalezienie nowego mieszkania. Juz dawno nie chwalilas sie Simonkiem. Tesknie juz za jego sliczna oliwkowa buzia. Wklej zdjecie.
.
dziekujemy Motylku zdjecia sa na photoblogu w moim podpisie.
Anetko tam,tez mozesz mnie zobaczyc
jak bedziesz miala czas to sobie przejrzyj watek jesiennych mam,a tam znajdziesz zdjecia niektorych dziewczyn.ja tez lubie wiedziec z kiim rozmawiam
Cytat:
witamy witamy masz slicznego pulpecika
Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość

1. Mała gimnastyczka
2. Moja ukochana podusia
3. Cmok cmok podusi
4. Smacznie sobie śpię
5. Już wstałam
6. Sama się przewróciłam, tylko lądowanie miało nie być pod przewijakiem
hi hi jak zawsze slodziutka

Cytat:
wejdz w edycja i napisz dubel
-------------------------------------------------------------------------------------
bylam w sklepie,Tz uswiadomil mnie,ze moge zapomniec o nowej spacerowce,bo przeciez chcialam wozek 3w1...ehhh faceci.
kupilam Simuli kubeczek do kaszki,lyzeczki ,ktore zmieniaja kolor jak jedzonko jest za gorace... i 2 pasiaste body,ktore prawie udalo nam sie wyniesc ze sklepu,zawiesilismy je sobie na wozku i zapomnielismy ... glosne pikanie bramek,przypomnialo nam o nich
Stary 2008-02-06, 21:06   #3808
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Ebena masz na mysli wozki typu "parasolka"? Mam na mysli takie ultra lekkie wozki , ktore czesto nie maja usztywnionego oparcia. Mhh wydaje mi sie ze porzadna spacerowka z mozliwoscie ustawiania siedzenia na dowolnej wysokosci nie jest zla. Ale ja ekspertem nie jestem wiec slucham kazdej rady.
O ile pamiętam to właśnie chodziło o "parasolki", ale artykół czytałam jakiś czas temu.
Gratulujemy Agatce przewrotu, teraz to już będzie się krecić tam i spowrotem
eszeweria witamy Cię w naszym gronie, Mikołaj to śliczny chłopczyk a w dodatku jaki dużżżżżży. Troszku Cie rozumię, bo Nam też nikt nie pomaga, choć mamy tylko jedno dziecko,tez jestem po cesarce. Dzieckiem praktycznie sama się nim zajmuję, bo mąż dużo pracuje. Też od porodu ani jednej nocy nie przespałam, moje dziecko niestety to straszny urwis, wymaga ciągle mojej uwagi, nie wyobrazam sobie w tej chwili mieć dwójki. Kiedyś chciałam mieć trójkę ale pewnie zostaniemy przy jednym-jestem totalnie wyczerpana.

Poissonivy Twoja córcia to prawdziwa akrobatka, jest słodka
maatra zdjęccia śliczne, szczególnie to z psem, tez marzę o psie dla Matyldy, my oboje kochamy psy, ale mieszkamy w bloku i nie chcemy męczyć ani psa ani siebie. Jesli można wiedzieć to w jakim mieście mieszkasz, bo byłam przez parę miesięcy w UK
Stary 2008-02-06, 21:11   #3809
Lipinka
Raczkowanie

.
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 21:12   #3810
Lipinka
Raczkowanie

Dziewczyny co myślicie o tym wozeczku? szukam opini ale nigdzie nie ma, moze to jakis nowy wozeczek jest. A slyszalyscie o nowym chicco FOR ME? moze?
http://www.allegro.pl/item308884547_...rza.html#photo
Lipinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości