Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 19:59   #4591
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
A przy takim maluszku 6 miesięcznym przesadzonym z gondoli nie jest to uciążliwe? Nie zjeżdża w nim?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wiesz co, siostra tż urodziła wcześniaka. I siostrzenica w gondoli jeździła gdzies do 8/9 miesiąca. Jakos pozno zaczęła siadać. Ale na poczatku takiego malucha wozi sie na leżąco w spacerowce i nie kojarzę, zeby zjeżdżała.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:00   #4592
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wiesz co, siostra tż urodziła wcześniaka. I siostrzenica w gondoli jeździła gdzies do 8/9 miesiąca. Jakos pozno zaczęła siadać. Ale na poczatku takiego malucha wozi sie na leżąco w spacerowce i nie kojarzę, zeby zjeżdżała.
Dzięki za informację ! Będę myśleć co począć

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:04   #4593
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
si podobają mi się takie rzeczy na chłopców...ale myśle sobie, że mogę jej nie założyć jak do 3 msc, a była ostatnia za 10 zł to jak za darmoche. Reszta rzeczy z pepco. Nie brałam tego dresiku czerwono-szarego bo się zastanawiam....

Załącznik 6633736

Załącznik 6633741

Załącznik 6633746

Załącznik 6633751
Ja póki co nie poszaleje ale dzisiejsze łupy za 9zl 1473357837878.jpg

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:08   #4594
karnataka
Raczkowanie

Obiecałam zdjęcia paki 1473358021048.jpg1473358030809.jpg1473358039352.jpg1473358047133.jpg1473358054117.jpg1473358061677.jpg1473358069409.jpg1473358076447.jpg1473358082714.jpg

Stary 2016-09-08, 20:11   #4595
karnataka
Raczkowanie

Dziś znowu kurier zawitał ale z witaminami. Zobaczył moja sunie i od razu: o ja tutaj wczoraj byłem i to ten pies co tak się cieszy na widok paczek 😂 kazałam mu położyć na podłodze na klatce, pies w żeby i duuuumna poleciała z kartonem w pysku 😂 uśmiałam się po pachiii

Stary 2016-09-08, 20:27   #4596
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość

no coś Ty...co sklep to inna rozmiarówka. Koleżanka nawet w smyku w jednym sklepie przymierzyła do siebie 2 różne body z tego samego rozmiaru i była różnica jak mówiła nawet 5 cm. Muszę mieć ten matczyny skaner w oczach
Mnie czasem ten skaner zawodził

Cytat:

Ja w to nie wierze miliony dzieci jeżdżą w kubelkach, coraz więcej wózków tak robia. Siostra tż dwoje dzieci w takim wózku przewiozła, starszy ma 7 lat i nic mu nie jest. Zreszta poszukaj rożnych opinii, niektórzy mówią, ze dziecko w koncu na spacerze spało, czasem nawet 3h (ponoc to długo, ja sie nie znam ) Dlatego bardziej wierze w to co ludzie mówią niz rzekomo pan lekarz. Zreszta siedzisko w Bugaboo tez było konsultowane z lekarzem
Mam takie samo zdanie, Michał kochał spać w kubełkowej spacerówce.

Cytat:
A przy takim maluszku 6 miesięcznym przesadzonym z gondoli nie jest to uciążliwe? Nie zjeżdża w nim?

No właśnie w kubełku nie ma szans zjechać, pupcia jest podtrzymywana. Kiedyś tu wklejałam zdjęcia mojego synka w wieku 6-7 miesięcy w kubełkowej spacerówce.

Fajne
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 20:29   #4597
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Ja póki co nie poszaleje ale dzisiejsze łupy za 9zl Załącznik 6633941

Fajne ubranka myslalam ze nowe z metkami, a to metki ciucholandowe

O jak bogato zazdraszczam, ze juz tyle masz

Cytat:
Dziś znowu kurier zawitał ale z witaminami. Zobaczył moja sunie i od razu: o ja tutaj wczoraj byłem i to ten pies co tak się cieszy na widok paczek 😂 kazałam mu położyć na podłodze na klatce, pies w żeby i duuuumna poleciała z kartonem w pysku 😂 uśmiałam się po pachiii

A jakiego masz pieseła, że tak kartony uwielbia? Moja 2 smrodki uwielbiają odkręcać butelki
Stary 2016-09-08, 20:35   #4598
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Fajne ubranka myslalam ze nowe z metkami, a to metki ciucholandowe

O jak bogato zazdraszczam, ze juz tyle masz

A jakiego masz pieseła, że tak kartony uwielbia? Moja 2 smrodki uwielbiają odkręcać butelki
To paczka konkretnie bliźniakowa, wiec chodzilo żeby dużo. Przynajmniej mam wiekszosc z glowy. Nie mam cisnienia zeby na szybko kupowac dla dwójki. Teraz juz nastawiam sie na takie ładne, prawie nowe.
I te kupionek dzisiaj właśnie sa z ciuchlandu Ale są nowiutkie, nawet chyba razu nie prane
A mój psiak to amstaff, 32 kilo miłości. Tylko ona taki szałaput, dopiero 1,5 roczna. Ale za jakies 3 tyg sterylizacja wiec pewnie osiądzie z emocjami
Stary 2016-09-08, 21:04   #4599
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
To paczka konkretnie bliźniakowa, wiec chodzilo żeby dużo. Przynajmniej mam wiekszosc z glowy. Nie mam cisnienia zeby na szybko kupowac dla dwójki. Teraz juz nastawiam sie na takie ładne, prawie nowe.
I te kupionek dzisiaj właśnie sa z ciuchlandu Ale są nowiutkie, nawet chyba razu nie prane
A mój psiak to amstaff, 32 kilo miłości. Tylko ona taki szałaput, dopiero 1,5 roczna. Ale za jakies 3 tyg sterylizacja wiec pewnie osiądzie z emocjami
O ja! 32 kg ja mam yorka i jamnika, to inny kaliber ja sie boje kupować nowych ubranek, bo nie wiem jak beda wyglądać po pierwszym praniu
Stary 2016-09-08, 21:06   #4600
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
O ja! 32 kg ja mam yorka i jamnika, to inny kaliber ja sie boje kupować nowych ubranek, bo nie wiem jak beda wyglądać po pierwszym praniu
Jamnik ❤ Jamnik to nie pies! Jamnik to jamnik ❤ Uwielbiam je!

Stary 2016-09-08, 21:23   #4601
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale tego dużo
Stary 2016-09-08, 21:57   #4602
Migotka0693
Raczkowanie

Lilotka to my prawie sąsiadki bo ja z okolic Elbląga
Migotka0693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 22:34   #4603
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Jamnik ❤ Jamnik to nie pies! Jamnik to jamnik ❤ Uwielbiam je!

Przyznam ze bardziej wole jamnikowy charakter moze tez dlatego, ze to suczka i niesamowicie mądra york to takie nasze adhd, ale facet i strasznie niezależny. Na pewno nie mozna go nazwać maskotka chociaz jak sie zmęczy to chce na ręce
Stary 2016-09-08, 23:18   #4604
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam ze bardziej wole jamnikowy charakter moze tez dlatego, ze to suczka i niesamowicie mądra york to takie nasze adhd, ale facet i strasznie niezależny. Na pewno nie mozna go nazwać maskotka chociaz jak sie zmęczy to chce na ręce
haha na pewno nie większe ma adhd od psa moich rodziców (jack russell terrier) to dopiero charakterek !!! ale slodziak, do tego rosci sobie do mnie prawa i przegania ode mnie mojego Tz. zawsze sie smieje, ze mam i męża i chlopaka, taka jest o mnie zacieta rywalizacja. probuje tez zawsze zniszczyc zapach mojego Tz ( np tarza sie w poduszkach na ktorych lezal i je slini) niezly ubaw
Stary 2016-09-09, 09:04   #4605
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
haha na pewno nie większe ma adhd od psa moich rodziców (jack russell terrier) to dopiero charakterek !!! ale slodziak, do tego rosci sobie do mnie prawa i przegania ode mnie mojego Tz. zawsze sie smieje, ze mam i męża i chlopaka, taka jest o mnie zacieta rywalizacja. probuje tez zawsze zniszczyc zapach mojego Tz ( np tarza sie w poduszkach na ktorych lezal i je slini) niezly ubaw
Bo to terrier takie ich uroki. Moja tez z terrierow i czekam jak zbawienia kiedy się uspokoi. Do dzieci lgnie strasznie. Próbuje oduczyć ja skakania na ludzi bo to jej forma witania a przy dzieciach to słabo. Ostatnio półrocznemu synowi znajomej wylizala caluuusie nogi. I zaglądała do wózka czy chociażby nie znikł

Stary 2016-09-09, 09:05   #4606
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja się boję kichać nie dość, że od razu mnie ściska w brzuchu, to jeszcze się boję, że się posiusiam
Ja też taki straszny ból przy kichaniu
Cytat:
J
Przeraża mnie trochę przeprowadzka, pakowanie itd... ��

ojj nie dziwię się. Ja to przeżywałam rok temu. Ogromny remont i przeprowadzka
Cytat:
Dziś znowu kurier zawitał ale z witaminami. Zobaczył moja sunie i od razu: o ja tutaj wczoraj byłem i to ten pies co tak się cieszy na widok paczek �� kazałam mu położyć na podłodze na klatce, pies w żeby i duuuumna poleciała z kartonem w pysku �� uśmiałam się po pachiii

super!!

Ja dziś idę polować do ciucholandu. Mam nadzieję,że znajdę coś fajnego. Ale nie znam jeszcze płci więc.. hmmm...
chociaż moja mama jest przekonana,że będzie druga dziewczynka i ostatnio kupiła w ciucholandzie maluśką sukienkę białą do chrztu bo tak jej się spodobała.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-09 o 09:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 09:06   #4607
axn22
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim
Wieczorem byłam u gin ale nie zrobiła mi usg więc niczego nowego się nie dowiedziałam. Kazała mi przyjść za miesiąc po zlecenia na te wszystkie kompleksowe badania (krzywa cukrowa itp). Wróciłąm do domu, chciałam się zapisać online... a tam zero terminów na pierwszą połowę października Dziś tam będę dzwonić i spróbuję się jakoś wcisnąć... w końcu te badania to chyba w określonych tygodniach też mają być robione...

Pracuję dziś w domu i nie mam żadnych zadań Kompletnie nie wiem czym się zająć... aaaaa... jak ja tego nie lubię
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 09:07   #4608
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to terrier takie ich uroki. Moja tez z terrierow i czekam jak zbawienia kiedy się uspokoi. Do dzieci lgnie strasznie. Próbuje oduczyć ja skakania na ludzi bo to jej forma witania a przy dzieciach to słabo. Ostatnio półrocznemu synowi znajomej wylizala caluuusie nogi. I zaglądała do wózka czy chociażby nie znikł

właśnie moi rodzice się strasznie martwią i my też, bo choć psiak jest kochany, to nie znosi malutkich dzieci. warczy na nie i szczeka, żeby do niego nie podchodziły. nienawidzi takich dzieciaczków wydaje nam się dlatego, że czuje się zagrożony, bo mają takie nieskoordynowane ruchy i ostrzega zeby się nie zbliżać. za to takie dzieci co już ze 6 lat mają i szaleją to uwielbia. także się trochę martwimy jak to będzie
Stary 2016-09-09, 09:09   #4609
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja też taki straszny ból przy kichaniu
Myślałam że tylko ja tak mam. Odruchowo łapie się za brzuch bo boje się ze wyskocza

Stary 2016-09-09, 09:11   #4610
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie moi rodzice się strasznie martwią i my też, bo choć psiak jest kochany, to nie znosi malutkich dzieci. warczy na nie i szczeka, żeby do niego nie podchodziły. nienawidzi takich dzieciaczków wydaje nam się dlatego, że czuje się zagrożony, bo mają takie nieskoordynowane ruchy i ostrzega zeby się nie zbliżać. za to takie dzieci co już ze 6 lat mają i szaleją to uwielbia. także się trochę martwimy jak to będzie
Jamnik mojej mamy za to non stop szczeka, nie wyobrażam sobie jej wizyty bo dziecko nie zaśnie

I sama nie wiem jak to będzie z naszym psem, ona na widok malutkich dzieci dostaje paraliżu... Może jak to będzie nasze, pachnące nami to będzie inaczej... 😔

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Myślałam że tylko ja tak mam. Odruchowo łapie się za brzuch bo boje się ze wyskocza

Ooooo ja też tak robię! 😂

Stary 2016-09-09, 09:13   #4611
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Moja stara suczka tak miała. Niestety całe 17 lat. Tego się już nie zmieni. Atakowala kazde male dziecko, przy gosciach musiala byc zamykana w lazience. Widocznie psiak ma traume, coś musiało się stać. Moja obecna sunia w hodowli miała małe dziecko temu teraz do każdego lgnie. Druga sprawa ze amstaffy i bull terriery to najbardziej rodzinne psy. Wbrew publicznej opini ze to są goldeny

Stary 2016-09-09, 09:14   #4612
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
W temacie Śląska - ja pochodzę z okolic (Zagłębie) i też nie zauważyłam, żeby jakieś straszne powietrze tam było. Ale tak jak piszecie - są miejsca, gdzie wystarczy kilka domków jednorodzinnych i smog się robi
Ooo pochwalisz się skąd dokładnie bo ja też z Zagłębia dokładnie z Czeladzi myślałaś już o jakiś szpitalach ?

Wczoraj odebrałam te okupione wielkim stresem wyniki badań morfologia w porządku, o dziwo dalej dość wysoka hemoglobina 13,8 i w końcu wyleczyłam pęcherz z licznych bakterii, spadłam do pojedynczych co prawda wtrąbiłam całe opakowanie uroseptu, ale lekarz uświadomił mnie również, że przed pobraniem środkowej próbki moczu należy się podmyć. Inaczej mocz może uchodzić za źle pobrany i stąd liczne bakterie. Także nie wiem dokladnie czego to zasługa ale pomogło
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 09:16   #4613
karnataka
Raczkowanie

Zuzzka niestety bez psiego behawiorysty się nie obejdzie. To co nam radziła babka na szkoleniu to chodzić z psem obok szkół przedszkoli placów zabaw. Żeby pies się przyzwyczaił do wrzaskow, dzieci. Wasz zapach niewiele może pomóc bo pies poczuje się zagrożony ze ktoś ważniejszy od niego się pojawił. Ale mówię bez pomocy specjalisty się nie obędzie a szkoda byłoby psa oddać.

Stary 2016-09-09, 09:18   #4614
s i l v e r
Zakorzenienie

A co do łóżeczek. Planuje któraś z Was kupić łóżeczko turystyczne?
Stary 2016-09-09, 09:20   #4615
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzzka niestety bez psiego behawiorysty się nie obejdzie. To co nam radziła babka na szkoleniu to chodzić z psem obok szkół przedszkoli placów zabaw. Żeby pies się przyzwyczaił do wrzaskow, dzieci. Wasz zapach niewiele może pomóc bo pies poczuje się zagrożony ze ktoś ważniejszy od niego się pojawił. Ale mówię bez pomocy specjalisty się nie obędzie a szkoda byłoby psa oddać.

My mamy już z nią tyle problemów, że i z behawiorysta byliśmy w kontakcie. Pies ma lęk separacyjny, że schroniska nasza gwiazda po tajemniczych przejściach. A co do dzieci to z większymi nie ma problemu takie do 1-2 lat ja paraliżują, chyba nie miała z nimi nigdy kontaktu będziemy pracować, przecież nie oddamy!

Stary 2016-09-09, 09:20   #4616
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A co do łóżeczek. Planuje któraś z Was kupić łóżeczko turystyczne?
Nie wiem czy turystyczne i kojec to to samo ale ja bym chciała. Tylko ważne czy u mnie dwójką krzywdy sobie nie zrobi, oczu nie wydlubie

Stary 2016-09-09, 09:20   #4617
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ooo pochwalisz się skąd dokładnie bo ja też z Zagłębia dokładnie z Czeladzi myślałaś już o jakiś szpitalach ?

Wczoraj odebrałam te okupione wielkim stresem wyniki badań morfologia w porządku, o dziwo dalej dość wysoka hemoglobina 13,8 i w końcu wyleczyłam pęcherz z licznych bakterii, spadłam do pojedynczych co prawda wtrąbiłam całe opakowanie uroseptu, ale lekarz uświadomił mnie również, że przed pobraniem środkowej próbki moczu należy się podmyć. Inaczej mocz może uchodzić za źle pobrany i stąd liczne bakterie. Także nie wiem dokladnie czego to zasługa ale pomogło
też mi lekarka kazała tak zrobić bo wyszły mi za pierwszym razem liczne bakterie
Stary 2016-09-09, 09:20   #4618
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Jamnik mojej mamy za to non stop szczeka, nie wyobrażam sobie jej wizyty bo dziecko nie zaśnie

I sama nie wiem jak to będzie z naszym psem, ona na widok malutkich dzieci dostaje paraliżu... Może jak to będzie nasze, pachnące nami to będzie inaczej... ��

ja podświadomie czuję, że nie można ich będzie separować, bo będzie jeszcze gorzej. trochę się boje tego początkowego szczekania, ale wiem że jak będziemy zamykać psa, to jemu dziecko zacznie się kojarzyć w ogóle źle, że to przez nie jest jakby karany, a nie znosi być zamykany. czuje się jak pełnoprawny czlonek rodziny i we wszystkim uczestniczy, więc trzeba podjąć próbę żeby tak zostało. TŻ podwiezie rodzicom jakąś pieluchę żeby powąchał czy noszony wcześniej ciuszek, może to jakoś dobrze zadziała
Stary 2016-09-09, 09:22   #4619
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy turystyczne i kojec to to samo ale ja bym chciała. Tylko ważne czy u mnie dwójką krzywdy sobie nie zrobi, oczu nie wydlubie

ja zamiast takiego normalego łóżeczka ze szczebelkami chcę kupić turystyczne. Coś takiego np
http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...rs_rule_id=201

A kojce są takie mniejsze chyba
Stary 2016-09-09, 09:23   #4620
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
ja podświadomie czuję, że nie można ich będzie separować, bo będzie jeszcze gorzej. trochę się boje tego początkowego szczekania, ale wiem że jak będziemy zamykać psa, to jemu dziecko zacznie się kojarzyć w ogóle źle, że to przez nie jest jakby karany, a nie znosi być zamykany. czuje się jak pełnoprawny czlonek rodziny i we wszystkim uczestniczy, więc trzeba podjąć próbę żeby tak zostało. TŻ podwiezie rodzicom jakąś pieluchę żeby powąchał czy noszony wcześniej ciuszek, może to jakoś dobrze zadziała
Przyjaciółka przywiozła dziecko w nosidełku ze szpitala, pies przyszedł obwachac i odkrył, że mała ma tam dla niego ulubione przysmaki dobry początek, był kupiony!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości