|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Od 5-tej rano probuje wejsc na forum i nic
![]() Jestem glodna jak diabli. Masakra. O 3 wstalam,prawie cos zjadlam ale moj maz bacznie spal i Paulina, zamknij ta lodowke ![]() Czekam na mame bo mloda odprowadza do szkoly i ide na ten nieszczesny cukier ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Od 5-tej rano probuje wejsc na forum i nic ![]() Jestem glodna jak diabli. Masakra. O 3 wstalam,prawie cos zjadlam ale moj maz bacznie spal i Paulina, zamknij ta lodowke ![]() Czekam na mame bo mloda odprowadza do szkoly i ide na ten nieszczesny cukier
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tapatalk coś świętuje Desire zazdroszczę wakacji ;-) Domek_z_piernika domyślam się że psychicznie nadal chcesz pracować ;-) u nas przeszedł projekt jeden i jest kupa roboty a ja dostaje świra że od poniedziałku będę siedzieć w domu. Wiem jednak że w biurze już ciężko mi siedzieć itd bierz zwolnienie ;-) Powiem Wam że czas mi tu tak szybko zleciał... A to u babci, a to trochę z mamą... Jedyny plus jaki widzę to więcej chodzę. Wczoraj Tż zadzwonił akurat jak poklocilam się z mamą, ledwo go przekonałam żeby przyjechał w sobotę a nie dzisiaj. Nie wiem czy się chwaliłam ale kupiłam firany i zasłony
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że humor chyba trochę lepszy! Potem pokaż co tam kupiłaś ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#2884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! 😊
Mam pytanie do mam maluchów, czy jak będziecie w szpitalu to będziecie chciały żeby przychodziły do Was pierworodni? Chodzi mi o zwykły pobyt max kilka dni ,dłużej bez córki chyba bym nie wytrzymała 😕 ale obawiam się czy taki szpital i widok mamy unieruchomionej nie będzie dla dziecka szokiem i później rozstanie jak trzeba będzie wracać do domu czy taki maluch nie będzie smutny itd. Od długiego czasu mnie to trapi bardzo😕 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
I chyba faktycznie podjęłam decyzję o zwolnieniu w przyszłym tygodniu. Teraz uprzedzę szefa, że może jednak pójdę szybciej no i co się da to będę przekazywać. Tydzień brzmi dla mnie lepiej niż trzy. A i tak świata nie zbawię przez zostawanie na siłę (a biorąc pod uwagę moją produktywność ostatnio to zdecydowanie nie zbawię
)Sent from my iPhone ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Dziecka co prawda nie mam, ale jeśli przygotujecie małą na to że mama leży, to powinno być ok. Rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Ale dzieci są różne, więc pewnie sama wiesz najlepiej jak córka zareaguje. Natomiast po porodzie raczej jej nie wpuszczą. Sent from my iPhone |
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam napisać. Tż jutro przyjeżdża po mnie z TEŚCIOWĄ...
|
|
|
|
#2887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65100971]Tak
![]() Jutro zasiądę przy komputerze to się tym zajmę ![]() No pewnie, że lepiej jakby jeszcze poczekała to było tak pół żartem pół serio W ogóle Tż zamówił ciuszki dla Helenki niedobre dziady, a tż jaki kochany! no tak by musicie zacząć działać i coś kupować. A Ty juz cos upolowałaś? Jakieś zamowienie sama złożyłaś? ![]() Cytat:
![]() pewnie się skuszę na to smarowidło, moze i u mnie zdziała cuda, dziękuję Cytat:
nie zeby sie ubierał w damskie ciuchy ale ja kiedys bylam skejtem hahahha i 3/4 mojej szafy to były męskie ciuchy![]() Cytat:
poka poka ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- to tak w gratisie?
|
|||
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
No to grubo
Siedzę w poczekalni i czekam na moją kolej.
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście Tż przyjeżdża rano i popołudniu wracamy... Ale przejeżdża jej autem a ja mam full rzeczy do zabrania i pewnie będzie marudzić co by jej bagażnika nie zabrudzic albo że bałagan jej zrobimy. No i pewnie będzie gadać że za szybko jedziemy po autostradzie...
|
|
|
|
#2893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi tego brak ![]() Cytat:
Cytat:
Poka poka! Cytat:
Więc odwiedzi mnie na pewno. Widok szpitala jej nie straszny, już to przerabialiśmy na początku, gdzie nawet wstawać nie mogłam. A byłam w szpitalu 2 tyg. Wie, że dzidziuś musi się urodzić w szpitalu, tak jak ona itd itd Z tym, że moja ma już 5 lat. Z mniejszymi dzieciakami może być trudniej. Zacznij jej opowiadać że dzidziuś się urodzi w szpitalu, że mama tam musi jechać. Polecam napaść na pierwszą lepszą księgarnię i poszukać książeczek w takiej tematyce. Jest fajna seria książek o Zuzi, my mamy akurat w wersji niemieckiej, jak Zuzia dostaje braciszka http://www.empik.com/zuzia-i-nowy-dz...0021,ksiazka-p ulala cóż za gratis ale tak to jest z promocjami Cytat:
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Pomyśl sobie, że herbatka u teściowej idzie ciężej przez gardło i siup
|
|||||
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😃
To brzmi jak z deszczu pod rynnę... To cierpliwości życzę 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam
teraz dwie godzinki
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Bluesberry szczerze to mama się popłakałam, bo ewidentnie Pani sugeruje że młody ma ADHD...
Wiem że jest jej przykro i ciężko... Ale widzę że nic do niej nie dociera i dwa młody był już spokojniejszy i grzeczniejszy. Nie wiemy czy nie odragowywuje stresu że poszedł do szkoły i tego że ojciec wyjechał po 8 miesiącach siedzenia w domu. Ma_i trochę tak jest ;-) |
|
|
|
#2897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podrośnie to mama sobie z nim już w ogóle nie da rady :/ A tak, to można coś jeszcze zrobić. |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam newsa ;-) przyjaciółka i jej mama wróżą mi CHŁOPCA bo raz że mam tylko brzuszek to dwa pępek mi wyszedł.... |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobra decyzja ![]() Ja jeszcze jeżdżę do pracy tak z 3 razy w tygodniu, ale tylko na kilka h i po porządnym wyspaniu się, inaczej nie funkcionuję |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja pospałam do 8
![]() Witam się z kawą, ale coś mi nie wyszla ![]() No i w ciagu tygodnia nic nie przytyłam |
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A w takim przypadku szkoła kieruje do poradni czy leży to wyłącznie w gestii rodzica? |
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre, ale prawdziwe. Jeżeli pępek jest wyrocznią to moja Lila jest 100% facetem, bo pępek miałam jak wielki guzik wywalony przez pas od spodni i sweterek było go widać czasem miałam ochotę go plastrem zakleić
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogole po poście soso sama zaczełam sie bać, że lekarz sie pomylił I tak mysle czy prosic lekarza o potwierdzenie tej plci ale wstydze sie, że mnie wysmieje ze w 31 tygodniu o to pytam :P---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Ja nie rozumiem, to co dziewczynka na rzekomo wciagac ten pępek a :P To chyba jakieś glupie skojarzenie wystający pępek = siurek hah Ja mam szpiczasty brzuch i schowany pępek. |
|
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek znad kawusi i muffinka.
Wczoraj odwiedzila mnie kolezanka. Od rana zapitalałam jak mały samochodzik, żeby porzâdnie posprzątać i zrobić jedzonko. Oczywiście wszystko z przerwami na odsapnięcie ![]() Zrobiłam makaron z sosem szpinakowym z mascarpone,potem melon a na deser muffinki. 3 dni myślałam, co zrobić i nic wymyślnego nie przyszło mi do głowy. Strasznie rozlazła jestem w ciâży Tutaj jest taki zwyczaj fiocco, czyli takiej powiedzmy wstążeczki, którâ wiesza się przy drzwiach czy furtce, jak się urodzi dziecko. No i ta koleżanka własnoręcznie mi takie cudo zrobiła. Będzie wisieć na łóżeczku, bo jest za ładne, żeby to na dwór wieszać
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj jest zwyczaj wieszania na sznurku przed domem dziecięcych ubranek. Ale to nie nasza tradycja więc nie mam zamiaru się w to bawic
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleksandramaj nie widzę foty a chciałabym zobaczyć co to takiego😉
Bluesberry no właśnie moja Lena jest strasznie mądra i ona wszystko wie o szpitalu, dziecku itd., wczoraj nawet była tam ze mną bo miałam wizytę, ale boję się też jak ja będę reagować bo po pierwszej cc miałam straszny baby blues i na zmianę płakałam i się śmiałam i nie chciałabym jej wystraszyć w razie czego😕 ale w sumie chyba lepiej jak przyjdzie, zobaczy że ze mną wszystko dobrze i gdzie jestem ... Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

)
ale obawiam się czy taki szpital i widok mamy unieruchomionej nie będzie dla dziecka szokiem i później rozstanie jak trzeba będzie wracać do domu czy taki maluch nie będzie smutny itd. Od długiego czasu mnie to trapi bardzo
to było tak pół żartem pół serio 

dobra decyzja 
przykre, ale prawdziwe.
I tak mysle czy prosic lekarza o potwierdzenie tej plci ale wstydze sie, że mnie wysmieje ze w 31 tygodniu o to pytam :P
To chyba jakieś glupie skojarzenie wystający pępek = siurek hah