Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 13:37   #3001
doooti
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Sosowhat, ja wczoraj zrobiłam pranie ciuszków. I nie wiem ile Ty masz ciuszków, ja wszystkie sama kupowałam, uważam ze mam ich sporo to one sa tak malutkie ze prasowanie 10 body zajmuje tyle co jednej koszuli męskiej :p wiec to idzie jak na taśmie. Kolorowe dzisiaj wszystkie ciuszki w godzine rano wyprasowałam i pochowałam do siatek i juz sa gotowe
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:37   #3002
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A zapomniałam napisać. Tż jutro przyjeżdża po mnie z TEŚCIOWĄ...
Należy się cieszyć że mama nie zostaje na dłużej.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Bluesberry szczerze to mama się popłakałam, bo ewidentnie Pani sugeruje że młody ma ADHD...

Wiem że jest jej przykro i ciężko... Ale widzę że nic do niej nie dociera i dwa młody był już spokojniejszy i grzeczniejszy.
Nie wiemy czy nie odragowywuje stresu że poszedł do szkoły i tego że ojciec wyjechał po 8 miesiącach siedzenia w domu.

Ma_i trochę tak jest ;-)
Trzeba zweryfikować u specjalisty, dodam tylko że niektórzy pedagodzy na wyrost rzucają takimi podejrzeniami, wystarczy że dziecko jest niegrzeczne, nie może się skupić, a to jest naprawdę naciągane...

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
No i w ciagu tygodnia nic nie przytyłam
Można jeść dalej

Cytat:
pierwsze slysze, ale juz wiem czemu u kolezanki w wozku jej pociechy wisi czerwona wstązeczka,a zastanawialam sie po co to
Widziałam u kuzynki Tż na wózku, na foteliku, na dziecku (), zapytałam jej męża cóż to, a on tylko wywrócił oczami.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
zrobiłam barszcz ukrainski i jest mało intensywny, a juz starłam 4 buraki... ręce bolą chyba musze się wziąć i jeszcze 3 zetrzeć ehhh
to się wyżaliłam
Jeszcze posta na wizażu w międzyczasie walnęłaś.:brzyda l:

Cytat:
w ogole to dzis mi dostarczą zamówienie z gemini i będę miała w czym prać ciuszki... i tak sobie myślę czy jednak nie zacząć mimo remontu i poprasować ile dam rade przed robieniem gładzi... i pochować to w siatki i do szafy. Co myślicie? bo tak to zaczne prac w 34-35tc(a cholera wie co to będzie... ) przy dobrych lotach bo tż tylko po pracy albo w wolne dni moze remontowac to chyba późno? Nie zapeszając ale nigdy nic nie wiadomo
Sugeruję poczekać. U nas mimo że wszystko było zaklejone folią, zabezpieczone, w szafach i tak był pył (zwłaszcza na przedpokoju).
Stary 2016-09-09, 13:37   #3003
doooti
Zadomowienie

Myślicie ze jak mam pol wystającego pępka to będzie kosmita? :p ;(
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:38   #3004
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
ej no bez urazy, sama przez kilka lat się farbowałam na rudo bo uważam że to piękny kolor, a jak dodamy do tego piegi to już w ogole. Tak mi się skojarzyło jak w tym kawale" nie ufaj łysemu ani rudemu, rudy to fałszywy a łysy mógł być rudy" - i żeby nie było sama ten kawał opowiadałam innym jak byłam ruda taki tam dystans do zycia
spoko nie odebrałam tego w ten sposób
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:38   #3005
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Sucharki z masłem spoko - po taniości

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

ale macie długie nogi wszyscy, pozazdrościć
No dokładnie jak się zwali cała rodzina plus znajomi to ciasta jak na komunię potrzeba 😉
A nogi faktycznie zgrabniutkie nam zrobił

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:39   #3006
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Hej☺ nacytowalam się i wszystko mi wcielo😡

Gratuluję wizyt z poprzednich dni

Mój Daniel jakby coś poszło nie tak ( w razie cc ) to nocowalby u teściów i podejrzewam, ze chętnie by do nas przychodził i nie było by problemu z jego samopoczuciem cały czas tlumaczymy mu z tz, ze mama z tatą będą musieli pojechać do szpitala jak już jego braciszek będzie wystarczająco duży żeby opuścić brzuszek no i ciągle pokazujemy mu zdjęcia jak był u mnie w brzuszku i ze szpitala 😊

Mietowka to z tych wróżb wychodzi, ze moje chłopaki powinny być dziewczynami bo w żadnej ciąży pępek mi nie wyskoczył

Ja w żadne takie zabobony nie wierzę, czerwonych wstazek przy wózku nie było i już wszystko przygotowane dla maluszka. Moja babcia jak ostatnio dzwoniła i jej powiedziałam, ze wszystko już stoi to tylko skomentowała, ze los kusze (?!)

Ja mało się udzielam bo praktycznie cały czas śpię. A jak nie śpię to jem i taki ze mnie pożytek. Dzisiaj tz niezapowiedzianie zajechał do domu i co? Zastał mnie w łóżku to tylko skomentował, ze śpiąca królewna ze mnie straszna i dał mi całusa z pytaniem " podzialalo? Bo kawy bym się napil"

Soso moje rozstepy są i tak nie do przebicia... pajęczyna na brzuchu I nawet na grazynie

I pozale się Wam, ze im bliżej tym bardziej się stresuje oddychaniem w nocy mojego malucha. Nie chce straszyć bo wiem, ze ktoś na wątku dostał zastrzyki na płuca ale ja będąc w 8 miesiącu z Danielem też je dostałam i niestety zadziałały odwrotnie tzn zatrzymały rozwój plucek i mały miał pluckach jak wcześniak mimo, ze urodził się w terminie i niestety to wszystko wyszło dopiero jak miał 4 miesiące. Strasznie charczal w ciągu dnia i w nocy przestawal oddychać na około 40-50 sekund. Pełno badań i leżenie w klinice zostawilo we mnie takie uczucie niepokoju. Zastanawiamy się teraz z tz który monitor oddechu mamy kupić. No ale mimo wszystko na sama myśl ze moje dziecko miałoby przestać oddychać zaczynam panikowac. Do tej pory też spokojnie nie zasne dopóki nie sprawdzę czy Daniel oddycha...

slodko
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:40   #3007
bluesberry
Zakorzenienie

Wcielo mi cytowanie

SOSO a nie możesz sobie wszystkiego wyprac, wyprasowac, spakować w plastikowe pudła i zawieźć do rodziców, teściów, babci czy przyjaciółki?

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:40   #3008
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Sosowhat, ja wczoraj zrobiłam pranie ciuszków. I nie wiem ile Ty masz ciuszków, ja wszystkie sama kupowałam, uważam ze mam ich sporo to one sa tak malutkie ze prasowanie 10 body zajmuje tyle co jednej koszuli męskiej :p wiec to idzie jak na taśmie. Kolorowe dzisiaj wszystkie ciuszki w godzine rano wyprasowałam i pochowałam do siatek i juz sa gotowe

macie racje to chyba się wstrzymam jednak... dzieki! nie mam duzo, jedna szuflada taka bieliźniana + kocyki, rozek, posciel i inne pierdoły
Cytat:
hahahaha
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:41   #3009
bluesberry
Zakorzenienie

KAROLINA nie widzę niestety zdj na tel ;-(
Moja Lila ma teraz manie rysowania mnie z wielkim brzuchem i Leonem w środku

Stary 2016-09-09, 13:42   #3010
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
spoko nie odebrałam tego w ten sposób
to dobrze!
Stary 2016-09-09, 13:42   #3011
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, ciezko powiedzieć bo nie wiem czy jakieś niespodzianki nie będą po drodze, teraz bedzie miał 2 dni wolne to porobi ale np. w przyszłym ciagle ma 2 zmiane przez 6 dni zapierdziel więc wtedy robota bedzie stała...
Wiesz, że bedziesz musiala bardzo mocno potem to zabezpieczyc, zwiazac w worki....ten typ kurzu jest jak duch, wszedzie wejdzie....

A tak mi sie przypomnialo, ze moj tz robil jakoś gladz na mokro. Cos innego specjalnego kupował, i zacierał wilgotną gabką, walsnie zeby sie nie kurzylo tak. Calość domu byla robiona tradycyjnie, ale potem jak nanosił juz poprawki to robil na mokro.zero brudu.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-09 o 13:44
Stary 2016-09-09, 13:43   #3012
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wcielo mi cytowanie

SOSO a nie możesz sobie wszystkiego wyprac, wyprasowac, spakować w plastikowe pudła i zawieźć do rodziców, teściów, babci czy przyjaciółki?

w sumie to mogę hmmm... nie głupi ten pomysł !
Stary 2016-09-09, 13:43   #3013
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Załącznik 6634706
I jeszcze się pochwalę co mój syn mi narysował w szkole nasza cała rodzinkę az sie poryczalam ze wzruszenia.

Stary 2016-09-09, 13:43   #3014
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to mogę hmmm... nie głupi ten pomysł !

Stary 2016-09-09, 13:43   #3015
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
My się zastanawiamy, co wyjdzie z polsko-włoskich genów. Blondyneczka z niebieskimi oczami zrobiłaby tu furorę
U mnie wszyscy piwnoocy i z brązowymi włosami (rodzice, siostra, brat), ja jedna trafiłam się blond i z niebieskimi tęczówkami, taki trochę wypierdek na sam koniec także może Wam się trafi akurat

A i długo farbowałam się na rudo, piękny kolor, chciałabym mieć taki naturalnie teraz schodzę do swojego blondu...
Stary 2016-09-09, 13:44   #3016
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
KAROLINA nie widzę niestety zdj na tel ;-(
Moja Lila ma teraz manie rysowania mnie z wielkim brzuchem i Leonem w środku

No on narysował jak już braciszek słodko leży w wózku
Cytat:
slodko
Jak chce to potrafi
Cytat:
macie racje to chyba się wstrzymam jednak... dzieki! nie mam duzo, jedna szuflada taka bieliźniana + kocyki, rozek, posciel i inne pierdoły

hahahaha
A tak jak Blue radzi poszykowac i gdzieś przechować?

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:44   #3017
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, że bedziesz musiala bardzo mocno potem to zabezpieczyc, zwiazac w worki....ten typ kurzu jest jak duch, wszedzie wejdzie....

A tak mi sie przypomnialo, ze moj tz robil jakoś gladz na mokro. Cos innego specjalnego kupował, i zacierał wilgotną scierką, walsnie zeby sie nie kurzylo tak. Calość domu byla robiona tradycyjnie, ale potem jak nanosił juz poprawki to robil na mokro.zero brudu.
nie no w takie wynalazki to się bawić pewnie nie bedze xD wierze w niego ale chyba nie aż tak
Stary 2016-09-09, 13:45   #3018
bluesberry
Zakorzenienie

Ja czorna z ciemnymi oczami, tz blondyn z zielonymi
Córka blondi z brązowymi oczami, ciekawe co nam z syna wyjdzie

Właśnie mi zniekształca brzuch mały Łobuz

Jesss jak mnie plecy bolą :-(

Idę się zbierać po Młodą

Stary 2016-09-09, 13:46   #3019
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie no w takie wynalazki to się bawić pewnie nie bedze xD wierze w niego ale chyba nie aż tak
no powiem ci ze sprawnie to szlo ale nie wiem czy bardzeij kosztowne nie jest.
Stary 2016-09-09, 13:46   #3020
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Poczekaj aż wyjdzie cały, nie kombinuj. Przecie się nie schowa.
Stary 2016-09-09, 13:49   #3021
Listopadowaa
Zakorzenienie

my z tz tez inni. On szatyn z ciemnymi oczami, ciemną karnacją a ja blada blondynka

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

tak w ogole to nic nie zrobilam dzisiaj. Mialam poszukac i zamowic koszule do szpitala, ale postanowiłam wziac sie za porzadki, ale zanim zaczelam to poskladalam pranie, podjadałam, wchodziłam na wizaż, potem skladalam i porzadkowalam rzeczy walające sie na szafkach. Chodziłam do tz pietro wyzej patrzec jak pracuje
No i znwou wlazlam na wizaz, a zaraz trzeba za obiad sie wziac, musze glowę umyc i potem jestem umowiona :P
Stary 2016-09-09, 13:50   #3022
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy piwnoocy i z brązowymi włosami (rodzice, siostra, brat), ja jedna trafiłam się blond i z niebieskimi tęczówkami, taki trochę wypierdek na sam koniec także może Wam się trafi akurat

A i długo farbowałam się na rudo, piękny kolor, chciałabym mieć taki naturalnie teraz schodzę do swojego blondu...
Rudy jest piękny i wydaje mi się też, że ostatnio dość modny?
Ja mam włosy w kolorze myszowatym. Kiedyś go nienawidziłam a teraz bardzo go lubię. Jak mi się siwki pojawią, to mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jakąś farbę w takim naturalnym odcieniu.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:51   #3023
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
Ja mam jutro to wesele siostry wiec dzis ogarniamy domek juz na tip-top, jutro to wiadomo ,__
Udanej imprezki! 😃

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Pewnie Kacper mnie odwiedzi.
Jak byłam ostatnio na zastrzykach ze sterydami na płuca dziecka to też przychodził, ale na krótko - 10-15 minut.

Po urodzeniu Kacpra do dziewczyny, która była ze mną na sali przyszła cała banda dzieciaków - jej syn czy córka, plus jeszcze przyszła siostra ze swoimi. Zaczęli wyjadać jej wafle ryżowe z szafki Takie wizyty są męczące dla drugiej osoby z sali, dlatego jak Kacper będzie przychodził to będziemy wychodzić na korytarz (z resztą teraz też wychodziliśmy chyba, że akurat byłam sama)
W szpitalu to jak dla mnie męczące były wszystkie wizyty u sąsiadki z pokoju 😉 sam fakt że ktoś obcy mnie widzi w piżamie i bez makijażu powoduje dyskomfort.

Cytat:
A mi moja mam ciągle mówiła gdy coś kupię dziecku, po co, jeszcze nie kupuj Przykro mi sie robi bo mam wrazenie ze jakieś czarne myśli ma )
A może po prostu nie odczuwa tak mocno jak Ty że trzeba się już szykować? Nie wiem czy jest przesądna ale to może wcale nie znaczyć że akurat boi się że "kusisz los " . My w ciąży mamy cały czas głowy zajęte dziećmi , ale dla osób postronnych 2, 3 miesiące to rzeczywiście "kupa czasu"😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:52   #3024
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
my z tz tez inni. On szatyn z ciemnymi oczami, ciemną karnacją a ja blada blondynka

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

tak w ogole to nic nie zrobilam dzisiaj. Mialam poszukac i zamowic koszule do szpitala, ale postanowiłam wziac sie za porzadki, ale zanim zaczelam to poskladalam pranie, podjadałam, wchodziłam na wizaż, potem skladalam i porzadkowalam rzeczy walające sie na szafkach. Chodziłam do tz pietro wyzej patrzec jak pracuje
No i znwou wlazlam na wizaz, a zaraz trzeba za obiad sie wziac, musze glowę umyc i potem jestem umowiona :P

nei badz tak krytyczna dla siebie, bardzo duzo zrobiłaś! ja to obiad juz zjadłam a Ty dopiero bedziesz robiła
Stary 2016-09-09, 13:54   #3025
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
w ogole to dzis mi dostarczą zamówienie z gemini i będę miała w czym prać ciuszki... i tak sobie myślę czy jednak nie zacząć mimo remontu i poprasować ile dam rade przed robieniem gładzi... i pochować to w siatki i do szafy. Co myślicie? bo tak to zaczne prac w 34-35tc(a cholera wie co to będzie... ) przy dobrych lotach bo tż tylko po pracy albo w wolne dni moze remontowac to chyba późno? Nie zapeszając ale nigdy nic nie wiadomo
Ja bym poprala i pochowala jednak bo jednak czulabym się bezpieczniej

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
juz zrobione, i powiem że pychotka wyszła... Chyba ten wielki gar na długo nie starczy hahah ja zjem zupę a tż kiełbe z zupy
Chyba jutro też machne barszczyk narobilas mi smaka

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:57   #3026
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wciągnęłam pizze mrożoną ale tak kusiła
Tez powiedzialam Tztowi zeby kupil. Ze 2 miesiace temu jadlam i byla lepsza niz niejedna z pizzeri :-D
Cytat:
My się zastanawiamy, co wyjdzie z polsko-włoskich genów. Blondyneczka z niebieskimi oczami zrobiłaby tu furorę
Mysle, ze tak zycze Ci slodkiek blondyneczki.

Ja blondynka, niebieskooka. Tz szatyn ciemny braz oczu. Jak go poznalam to jeszcze z przyjaciolka sie klocilam, ze on ma takie piekne niebieskie oczy

Dzis nie nadazam za Wami. Wystarczy, ze chwile nie patrze na wizaz a tu 2 strony do nadrobienia
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 14:07   #3027
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Tez powiedzialam Tztowi zeby kupil. Ze 2 miesiace temu jadlam i byla lepsza niz niejedna z pizzeri :-D

Mysle, ze tak zycze Ci slodkiek blondyneczki.

Ja blondynka, niebieskooka. Tz szatyn ciemny braz oczu. Jak go poznalam to jeszcze z przyjaciolka sie klocilam, ze on ma takie piekne niebieskie oczy

Dzis nie nadazam za Wami. Wystarczy, ze chwile nie patrze na wizaz a tu 2 strony do nadrobienia
Nie dziękuję!
Stary 2016-09-09, 14:32   #3028
domek_z_piernika
Zadomowienie

Tez bym chciała jakiś mix rodziców. Ja jestem bledzioch, jasne oczy i ciemne włosy (jak królewna Śnieżka prawie ), a tż co prawda ciemny blondyn, ale oczy piwne i ciemna karnacja. Jestem ciekawa co młoda odziedziczy po nas, a co np. Po dziadkach

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 14:33   #3029
jagata
Wtajemniczenie

Corka jest brozowooka ciemna blondynka. Ja mam mysi blond plus szaroniebieskie oczy. TZ ciemna karnacja, wlosy czarne i brazowe oczy.
W ogole jak corka sie urodzila to miala czarne wloski i piekne ciemnoniebieskie oczy. Wloski pojasnialy a oczy zrobily sie brazowe.
Ciekawe jaki synek bedzie.
Stary 2016-09-09, 14:47   #3030
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Matko moja córa się dziś wściekła!!
Nie wiem, jak siedzieć w pracy przy biurku, bo cały czas mnie kopie!!
Dziecko drogie na chleb muszę zarobić!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości