Lutówki 2017 ❤ cz. II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 20:56   #4711
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No racja
Znalazłam też fajne łóżeczko drewniane z kółkami.
Najbardziej mi zależy żeby kółka miało.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
kolka w castoramie za jakies 5 zł za sztuke mozna kupic i przykrecic znajdz cos fajnego uzywanego i niech mąż to ogarnie )
Stary 2016-09-09, 20:58   #4712
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a oglądała któraś łóżeczka na stronie smyka? są w podobnych cenach co te w ikei, dużo na promocji.
np. takie: http://www.smyk.com/klups-lozko-dzie...A&gclsrc=aw.ds
widzialam tez całe białe i wersja z szufladą
Takie widziałam stacjonarnie w Smyku i jeszcze w jakiejś hurtowni cen nie pamietam, ale ładnie wyglada
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 21:04   #4713
Laura_85
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Jestem z marcowek 😊, i chcialam Was zapytac, a zwlaszcza te z Was ktore sa w ciazy po raz drugi i wiecej o to, czy czujecie jyz ruchy dziecka i od ktorego tc?? Sorki za najscie 😋

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 21:11   #4714
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość

Maz wrocil z pracy i pomogl mi zaladowac zdjecia Powyzej rozmiar 50-56, a ponizej 62-68

ale cudne

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
kolka w castoramie za jakies 5 zł za sztuke mozna kupic i przykrecic znajdz cos fajnego uzywanego i niech mąż to ogarnie )
O! dzięki nie wiedziałam

Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem z marcowek 😊, i chcialam Was zapytac, a zwlaszcza te z Was ktore sa w ciazy po raz drugi i wiecej o to, czy czujecie jyz ruchy dziecka i od ktorego tc?? Sorki za najscie 😋

Ja poczułam w 16tc. delikatne,ale nie można tego pomylić z niczym innym w pierwszej ciąży czułam później bo w 18-19 tc

Mąż przyszedł z pracy i pokazałam mu ubranka ale się zachwycał mówił,że fajnie będzie znowu te małe rączki i nózie ubierać
Stary 2016-09-09, 21:14   #4715
Migotka0693
Raczkowanie

A co myslicie o kolyskach?

Mi teściowa kazała przemyśleć sprawę bo ona chętnie dla pierwszego wnuka by sprezenyowala. I wlasnie nie wiem 😑 Powiem wam ze te zakupy dla dzidzi to czarna magia o tylu rzeczach trzeba mieć pojęcie. ☺

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Ja pierwsze ruchy poczulam 15-16 tydz 😊
Migotka0693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 21:15   #4716
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Migotka0693 Pokaż wiadomość

Mi teściowa kazała przemyśleć sprawę bo ona chętnie dla pierwszego wnuka by sprezenyowala. I wlasnie nie wiem 😑 Powiem wam ze te zakupy dla dzidzi to czarna magia o tylu rzeczach trzeba mieć pojęcie. ☺
nie miałam,ale myślę że fajna rzecz jak chce sprezentować to czemu nie
Stary 2016-09-09, 21:20   #4717
Migotka0693
Raczkowanie

Teściowa sie nieźle w mixowala wspomniała jeszcze ze na pewno bedzie trzeba kupić misiaszumisia. Ja nie wiem skąd ona to bierze 😂
Migotka0693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 21:28   #4718
ValancyStirling
Raczkowanie

Cytat:
ja bym chyba odpuściła dość dość wydatek, kupiłabym coś innego za te pieniądze, ale uprzedzam, ja z tych co pierwszego dziecka (mimo intensywnych 4miesięcy kolek nigdy nie przyzwyczaiłam ani do noszenia ani do bujania ani kołysania )

My kupimy łóżeczko, sypialnię mamy na górze (tam maleństwo będzie spało w nocy) a na dole w salonie stanie turystyczne. Liczę, że przyda się bardzo przy pierwszych tygodniach po porodzie (chodzenie po schodach po sn z szwami widzę jako hard core ) oraz na wizyty z noclegiem do rodziców.
Stary 2016-09-09, 21:31   #4719
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa sie nieźle w mixowala wspomniała jeszcze ze na pewno bedzie trzeba kupić misiaszumisia. Ja nie wiem skąd ona to bierze 😂
Oooo! Misiaszumisia bym chciała

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-09, 21:40   #4720
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a oglądała któraś łóżeczka na stronie smyka? są w podobnych cenach co te w ikei, dużo na promocji.
mi z klupś podoba sie bardzo to

ale kupie zwykle i dokupie drewniane sowy i doczepimy z mezem
http://www.smyk.com/catalog/product/...B&gclsrc=aw.ds

kupilabym to, ale wydaje sie bardziej dziewczece niz jak dla chlopca

genralnie duzo osob ostrzega przed promkami w smyku bo robia niby promke a przed promką u nich bylo taniej... (nie mowie juz ze w innym miejscu jeszcze taniej )

Cytat:
Hej dziewczyny

hej ja jestem w pierwszej i pomijajac babelki i niewiadomo co jeszcze to kopniaczki poczułam w 17tc

Cytat:

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

slyszalam ze kołyski to spoko sprawa bo maluszki na poczatek wolą ciasniejsze miejsca jak bardziej przestrzenne tak samo kosze są polecane kolezanki dziecko prawie 2 pierwsze miesiace w łożeczku spac nie chcialo, a jak przekładała do gondoli to w sekunde zasypiało
Stary 2016-09-09, 21:52   #4721
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Boki są z płyty, szybko się niszczy, a szkoda, bo ładne.
Stary 2016-09-09, 22:05   #4722
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Boki są z płyty, szybko się niszczy, a szkoda, bo ładne.
Od czego się niszczy?

Ej i ile dziecko śpinw takim? 2latka?
Stary 2016-09-09, 22:08   #4723
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Mi teściowa kazała przemyśleć sprawę bo ona chętnie dla pierwszego wnuka by sprezenyowala. I wlasnie nie wiem 😑 Powiem wam ze te zakupy dla dzidzi to czarna magia o tylu rzeczach trzeba mieć pojęcie. 

Jakby mi dawali to bym brała ale moja tesciowa na razie nic nie pyta sie czy nam cos kupic czy cokolwiek pomoc, wiec ciesz sie ze o wielu rzeczach myśli zreszta troche mnie to irytuje, bo moi rodzice caly czas mówią ze na wózek nam dadzą, dziadziuś tez mowi ze chetnie nam pomoże materialnie, a tesciowa nic zeby chociaz jakies chęci wykazała to bym sie cieszyła... Była na ciuchach i znalazła ubranka dla wnuczki i wnuczki swojej siostry, a nic nie powiedziała, ze dla naszego szukała ale nic ładnego nie było (mogłaby okłamać, miłej by mi sie zrobiła )
Stary 2016-09-09, 22:10   #4724
sQuaara
Zakorzenienie

U mnie żadna strona nic nie oferuje... Czekam na moich bo póki co słyszę że po co tak szybko... Może jak będę się ledwo toczyć to nadejdzie moment...
Stary 2016-09-09, 22:16   #4725
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie żadna strona nic nie oferuje... Czekam na moich bo póki co słyszę że po co tak szybko... Może jak będę się ledwo toczyć to nadejdzie moment...
Ja tylko moim rodzicom mowie, ze dopóki tesciowa nic nie zaoferuje, to oni maja mi nic nie pomagać, bo nie zycze sobie, zeby oni to tak wyskoczą z 3000 na wózek :/ podczas gdy tesciowa pomyśli, ze moze nam materac do łóżeczka dokupi
Stary 2016-09-09, 22:31   #4726
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja tylko moim rodzicom mowie, ze dopóki tesciowa nic nie zaoferuje, to oni maja mi nic nie pomagać, bo nie zycze sobie, zeby oni to tak wyskoczą z 3000 na wózek :/ podczas gdy tesciowa pomyśli, ze moze nam materac do łóżeczka dokupi
Jak chcą niech kupują takie jest moje zdanie

Szczególnie że każdego stać na coś innego Moi by wózek kupili a wiem ze dla teściów byłby to b.duzy wydatek..
Stary 2016-09-09, 22:51   #4727
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcą niech kupują takie jest moje zdanie

Szczególnie że każdego stać na coś innego Moi by wózek kupili a wiem ze dla teściów byłby to b.duzy wydatek..
Ja przyjmuje zasadę ze albo po pol albo wcale. Moi rodzice nie beda osłami i wszystko beda kupować, a tesciowa bedzie robiła prezenty dzieciom córki.
Stary 2016-09-09, 23:09   #4728
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
ja bym chyba odpuściła dość dość wydatek, kupiłabym coś innego za te pieniądze, ale uprzedzam, ja z tych co pierwszego dziecka (mimo intensywnych 4miesięcy kolek nigdy nie przyzwyczaiłam ani do noszenia ani do bujania ani kołysania )

My kupimy łóżeczko, sypialnię mamy na górze (tam maleństwo będzie spało w nocy) a na dole w salonie stanie turystyczne. Liczę, że przyda się bardzo przy pierwszych tygodniach po porodzie (chodzenie po schodach po sn z szwami widzę jako hard core ) oraz na wizyty z noclegiem do rodziców.
Nie rozumiem stwierdzenia przyzwyczaić do noszenia? O co w tym chodzi?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Od czego się niszczy?

Mój synek śpi nadal i jeszcze będzie spał.

Co do turystycznych łóżeczek jestem na nie. Szeleszczą, skrzypią materac to dykta z cieniutką gąbką. Raz na jakiś czas w wyjątkowej sytuacji mozna dziecko położyć, ale żeby spało codzień zdecydowanie Nie!

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:28   #4729
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Nie rozumiem stwierdzenia przyzwyczaić do noszenia? O co w tym chodzi?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Mój synek śpi nadal i jeszcze będzie spał.

Co do turystycznych łóżeczek jestem na nie. Szeleszczą, skrzypią materac to dykta z cieniutką gąbką. Raz na jakiś czas w wyjątkowej sytuacji mozna dziecko położyć, ale żeby spało codzień zdecydowanie Nie!

To zależy jakie. Baby design nie skrzypi i nie szelesci za to drugie mam innej firmy i skrzypi. Mój w takim z sczebelkami nie chciał spać, wzbudzał się jak tylko trafił na szczebelki. Ochraniacz do mnie nie przemawia bo nie ma przeplywu powietrza i tak wylądował w turystycznym z normalnym materacem.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:33   #4730
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Hej Ja dziś 18+1, czyli 19 tydzień i nic nie czuję (druga ciąża).

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość

A ja moją corcie przyzwyczaiłam do bujania, noszenia, kolysania, bo sama bym tak chciała 😀 zresztą nie miałam co przyzwyczajać, sama się tego nauczyła w brzuchu 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:45   #4731
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
To zależy jakie. Baby design nie skrzypi i nie szelesci za to drugie mam innej firmy i skrzypi. Mój w takim z sczebelkami nie chciał spać, wzbudzał się jak tylko trafił na szczebelki. Ochraniacz do mnie nie przemawia bo nie ma przeplywu powietrza i tak wylądował w turystycznym z normalnym materacem.
A z jakiego ono jest materiału, że zapewnia swobodny przepływ powietrza? Jak dotąd widziałam jakby ortalionowy, bardzo sztuczny materiał, który napewno bardziej ogranicza ruch powietrza niż łóżeczko drewniane ze szczebelkami.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 01:01   #4732
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
ja zamiast takiego normalego łóżeczka ze szczebelkami chcę kupić turystyczne. Coś takiego np
http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...rs_rule_id=201

A kojce są takie mniejsze chyba
Bardzo fajne ale właśnie jako turystyczne ja będę kupowała zwykle białe łóżeczko z szufladą. Turystyczne mamy u babci jeszcze po starszym synku i jego kuzynce. Moja mama się zaopatrzyla jak przyszły pierwsze wnuki na świat

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Ja tam nie liczę na pomoc z żadnej strony. A jeśli np moja mama zaoferuje się ze coś kupi to na pewno nie będę oczekiwała od teściów tego samego. Ja uważam, ze każdy daje, kupuję to co uważa i to na co go stać. Jak nic nie dadzą trudno. Wiadomo miło będzie jak coś pomogą ale to nie jest ich obowiązek...
Cytat:
moje az takie nie sa

To moj york z kolei nie znosi dzieci ostatnio brat cioteczny wpadł do nas z niezapowiedziana wizyta z roczna córka i akurat mieliśmy yorka na weekend. Ile ja sie uwkurzalam, ze ludzie nie potrafią sie wczesniej zapowiedzieć :/ moj tż musial caly czas trzymać psa na rękach, bo przeciez nie zamknę go w łazience. A pies juz nerwicy dostawał ;/

Ja mam jamnika z tych jamników aniołków cud dziewczyna nigdy jej specjalnie nie wychowywałam, nie umie siad ani leżeć, ale przy nodze idzie jak najwieksza przyjaciółka. Kocha dzieci, musiałam jej kupic szczeniaka (miedzy nia a yorkiem jest 10lat różnicy). Pokochała jak swoje, nie widziałam miedzy nikim takiej przyjaźni jak miedzy nimi. Gdy jedno zabieramy na weekend do mieszkania, to świata poza sobą nie widza ja nie wiem co zrobie jak jedno odejdzie to drugie się zatęskni

Ja nie kupuję.

Dzisiaj wracam z nad morza, czeka mnie 8h wycieczka juz mi sie cos robi

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Pojawił się też temat psów podczas mojej chwilowej nieobecności... Sama nie mam zwierzaka bo jesteśmy alergikami razem z synkiem. Ale wiecie jakoś nie wyobrażam sobie mieć dziecka i pieska.. Nie wiem może dlatego, ze nie mam swojego Ale ja zwierzętom nie ufam. Co prawda szwagier ma goldena i jak nasz Antoś był malutki to suczka nie pozwoliła żeby mały zaplakal bo ona zaraz alarmowala. Ale np mam zajoma która wzięła psiulke ze schroniska i masakra.. ciągle szczeka, piszczy.. jak ktoś nieznany wejdzie do domu to mega wariuje muszą ja zamykać w łazience. Sąsiedzi się skarżą ze strasznie piszczy i halasuje jak oni wychodzą z domu. Raz musieli wybrać się do ikei i nie chcieli zostawiać jej w domu bo sąsiad groził, ze bedzie dzwonił na policję.. zabrali ja Ale ze do ikei wejść z nią nie można to zostawili na w aucie. Była jesień więc upałów nie było... I wiecie co? Porozgryzala im siedzenie w aucie..
Teraz mają mała córeczkę i szczerze to nie wyobrażam sobie tego bo pies mega rozlatany. Ona mieszka na 4 piętrze więc z tą malutka wózkiem, pies na smyczy do tego trzeba ogarnąć zakupy i w ogóle..
Może jestem inna Ale to nie dla mnie... Wiem, ze dużo to zależy od psa jaki jest..

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:12   #4733
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Od czego się niszczy?

Sprzedawałam te łóżeczk, czasami wystarczy lekkie otarcie, albo krzywo wkręt i juz odpada kawałek. Płyta a raczej jakaś sklejka inaczej reaguje niż drewno, niszczą się szybko.
później dochodzą zabawki, nawet przez kawałek materiału musiałam karuzele na wystawe przykręcac, bo było widać wduszenia.
zresztą poczytaj opinie, jest sporo tego w internecie o np pierwsza strona jaką otworzyłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-safari-zyrafa

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-09-10 o 07:23
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:54   #4734
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Pojawił się też temat psów podczas mojej chwilowej nieobecności... Sama nie mam zwierzaka bo jesteśmy alergikami razem z synkiem. Ale wiecie jakoś nie wyobrażam sobie mieć dziecka i pieska.. Nie wiem może dlatego, ze nie mam swojego Ale ja zwierzętom nie ufam. Co prawda szwagier ma goldena i jak nasz Antoś był malutki to suczka nie pozwoliła żeby mały zaplakal bo ona zaraz alarmowala. Ale np mam zajoma która wzięła psiulke ze schroniska i masakra.. ciągle szczeka, piszczy.. jak ktoś nieznany wejdzie do domu to mega wariuje muszą ja zamykać w łazience. Sąsiedzi się skarżą ze strasznie piszczy i halasuje jak oni wychodzą z domu. Raz musieli wybrać się do ikei i nie chcieli zostawiać jej w domu bo sąsiad groził, ze bedzie dzwonił na policję.. zabrali ja Ale ze do ikei wejść z nią nie można to zostawili na w aucie. Była jesień więc upałów nie było... I wiecie co? Porozgryzala im siedzenie w aucie..
Teraz mają mała córeczkę i szczerze to nie wyobrażam sobie tego bo pies mega rozlatany. Ona mieszka na 4 piętrze więc z tą malutka wózkiem, pies na smyczy do tego trzeba ogarnąć zakupy i w ogóle..
Może jestem inna Ale to nie dla mnie... Wiem, ze dużo to zależy od psa jaki jest..

To Twoje zdanie i masz do niego prawo. Ja nie widzę problemu w równoczesnym wychowywaniu dzieci i opieka nad psem. I masz rację, po części wszystko zależy od psa, ale to jaki jest pies odzwierciedla to jak został wychowany. Poza tym dzieci mające od małego kontakt ze zwierzęciem nie mają problemów alergicznych i odpornosciowych, od małego uczą się opieki i szacunku do zwierząt. Ale widzisz ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje. Niemniej jednak zawsze marzyłam żeby jednocześnie mieć i psa i małe dziecko. Pies który jest prawidłowo wychowany może być cudowna pomocą.
Ja w podstawówce dostałam suczkę. Ona w ogóle nieobyta z małymi dziećmi i nie wyobrażam sobie mieć dwójkę dzieci i psa z jej temperamentem. Ale jestem świadoma ze zostało popełnionych bardzo dużo błędów wychowawczych. Ja wiem jak pies wpłynął na moje dzieciństwo i nie wyobrażam sobie nie mieć psa, i pozbawić tego doświadczenia moje dzieci ale podkreślam to moja subiektywna opinia.

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:15   #4735
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Kołyska fajna sprawa, dzieci lubią ciasno na początku, tak samo jak z otulaczami. Jakby jeszcze była na kółkach i śliczna to super

Ja całe życie bylam wsrod zwierząt. Jak byłam niemowlakiem to moi rodzice mieli szczeniaka. Do tej pory opowiadają że jak jechali wózkiem to dwa szczeniaki wyly: jeden w gondoli a drugi pod pies żył do mojej osiemnastki. W międzyczasie koty, świnki, chomiki, jeszcze jeden pies. A teraz mamy własnego psa, staraliśmy się go wychować na łagodne stworzenie i myślę że się udało. Zwierzę to duża odpowiedzialność, nie można go zostawić samemu sobie tylko właśnie mądrze wychować. Wtedy myślę że dla dziecka to będzie tylko korzysc-pierwszy prawdziwy przyjaciel
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:24   #4736
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Zdrówka i spełnienia marzeń
Moja tylko buty dzieciom zabiera i ucieka żeby ją gonić. Czort nie pies, ale kochany. I ma infekcje ucha, ciągle się drapie i czuje ze chyba stan zapalny bo śmierdzi, dużo strupkow. Wiec dzisiaj do weta
Pokażcie swoje psiaki
Oto moja
Załącznik 6634461

Śliczne te wasze psiaki, ja jestem kociara

Cytat:
Byłam w ciucholandzie i na razie kupiłam takie rzeczy
nie chciałam na razie kupować różowych,ale takie ładne były
na żywo o wiele ładniejsze a grosze za nie dałam
Super!

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Nie zastanawiałam się, raczej nie. Chociaż koleżanka poleciła, żeby tylko turystyczne kupić....

oooo wszyscy polecają woombie, muszę mieć i ja obawiam się, że jak moja mama albo teściowa to zobaczy to powiedzą, że dziecku krzywdę robię
Ja przy synku miałam turystyczne, takie http://www.smyk.com/graco-lozeczko-t...eon-stars.html Do tego obowiązkowo materac, bo ten z łóżeczka uważam że nie wystarczy. Miał wkładkę dla niemowlaka. Ale co z tego że tyle bajerów, jak Michał nie chciał w nim wcale spać. Spał z nami w łóżku a łóżeczko sprzedałam. Miało też kółeczka, ale było takie szerokie że przez drzwi nie chciało przejechać Teraz kupię kosz mojżesza, a łóżeczko dokupię później.

Cytat:
Kurcze, czytałam ,że jak chce się używać łóżeczko turystyczne na co dzień to lepiej kupić do niego normalny materac. Jak uważacie??
Zdecydowanie tak

Cytat:

Ja bym chyba wolała żeby mi kosz kupiła jak już była by chętna

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
A ja moją corcie przyzwyczaiłam do bujania, noszenia, kolysania, bo sama bym tak chciała 😀 zresztą nie miałam co przyzwyczajać, sama się tego nauczyła w brzuchu 😊
Mówi się że pierwsze miesiące życia dziecka to 4 trymestr ciąży. Ja też dużo nosiłam, przytulałam bujałam, chustowałam, spałam z nim. Nigdy nie limitowałam dziecku tego z obawy że się przyzwyczai. W końcu 9 miesięcy w brzuchu było i to było dla mnie najnaturalniejsze w świecie, że jak tylko zapłacze to będę obok, maluch nie rozumie, że mama zaraz przyjdzie. Nie ma poczucia czasu i wcześniejszych doświadczeń. Zresztą miałam mega tulaska Z drugim będzie tak samo.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:50   #4737
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Sprzedawałam te łóżeczk, czasami wystarczy lekkie otarcie, albo krzywo wkręt i juz odpada kawałek. Płyta a raczej jakaś sklejka inaczej reaguje niż drewno, niszczą się szybko.
później dochodzą zabawki, nawet przez kawałek materiału musiałam karuzele na wystawe przykręcac, bo było widać wduszenia.
zresztą poczytaj opinie, jest sporo tego w internecie o np pierwsza strona jaką otworzyłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-safari-zyrafa
dzięki za przydatną radę to faktycznie sklejka, w dodatku chyba bardzo cienka. w podobnej cenie można już mieć drewniane.
Stary 2016-09-10, 09:04   #4738
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cześć, a co myślicie o tym łożeczku? http://allegro.pl/arus-22el-lozeczko...384012917.html

Zastanawiam się jeszcze nad iloscią elementów, można wziąć uboższą wersję. To łóżeczko bardzo polecała mi moja bratowa. Ona ma je 9 lat i w lutym będzie w nim spało już trzecie dziecko. Na początku chciałam kupić łóżeczko z Ikei, ale jak TŻ przeczytal z czego jest zrobione to musiałam zacząć szukać czegoś innego.

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 09:10   #4739
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
To Twoje zdanie i masz do niego prawo. Ja nie widzę problemu w równoczesnym wychowywaniu dzieci i opieka nad psem. I masz rację, po części wszystko zależy od psa, ale to jaki jest pies odzwierciedla to jak został wychowany. Poza tym dzieci mające od małego kontakt ze zwierzęciem nie mają problemów alergicznych i odpornosciowych, od małego uczą się opieki i szacunku do zwierząt. Ale widzisz ja mam swoje zdanie, Ty masz swoje. Niemniej jednak zawsze marzyłam żeby jednocześnie mieć i psa i małe dziecko. Pies który jest prawidłowo wychowany może być cudowna pomocą.
Ja w podstawówce dostałam suczkę. Ona w ogóle nieobyta z małymi dziećmi i nie wyobrażam sobie mieć dwójkę dzieci i psa z jej temperamentem. Ale jestem świadoma ze zostało popełnionych bardzo dużo błędów wychowawczych. Ja wiem jak pies wpłynął na moje dzieciństwo i nie wyobrażam sobie nie mieć psa, i pozbawić tego doświadczenia moje dzieci ale podkreślam to moja subiektywna opinia.

Mam takie samo zdanie pies i dziecko to idealny duet, ale oczywiście odpowiedni pies nie wyobrażam sobie zeby było inaczej. Juz mowilam mamie ze bede do niej często przychodzić, ze małe miało kontakt z jamnikiem, wlasnie po to by w przyszłości nie miało alergii na sierść. Ale z kolei rozumiem Agę, bo mam takie doświadczenie z kotami, ze drapią i nie wyobrażam sobie miec dziecka i kota

Co do łóżeczek, to skoro to z tego Klupsia, czy jakos tak, jest badziewne, to czy inne łóżeczka z Ikei tez takie nie sa? Chyba najlepiej kupic drewniane, ale znajdę takie w normalnej cenie?

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-09-10 o 09:12
Stary 2016-09-10, 09:17   #4740
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie samo zdanie pies i dziecko to idealny duet, ale oczywiście odpowiedni pies nie wyobrażam sobie zeby było inaczej. Juz mowilam mamiehttps://wizaz.pl/forum/newreply.php?do=newreply& p=65142256 ze bede do niej często przychodzić, ze małe miało kontakt z jamnikiem, wlasnie po to by w przyszłości nie miało alergii na sierść. Ale z kolei rozumiem Agę, bo mam takie doświadczenie z kotami, ze drapią i nie wyobrażam sobie miec dziecka i kota
a ja uważam, że dziecko powinno wychowywać się ze zwięrzętami, obojętnie czy z psami czy z kotami. to fantastycznie wpływa na rozwój dziecka. nie zgadzam się, że koty drapią. moi rodzice mają psa, a my mamy kotkę i nasze dziecko będzie miało kontakt z oboma zwierzakami.
nigdy się nie zgodzę i będę się nawet kłocić jak ktoś pisze, że koty drapią czy są agresywne. moja kicia to najłagodniejsze zwierzątko świata o niewyobrażalnym instynkcie opiekuńczym. jestem szczęśliwa, że mój synek będzie miał taką przyjaciólkę. poza tym futro kota działa antystresowo, co ma potwierdzenie naukowe.

zobacz sobie filmik jak koty zajmują się malutkimi dzieciaczkami: https://www.youtube.com/watch?v=6TA9zXHuX48

każde zwierzę może okazać się niebezpieczne czy kot czy pies, tak jak niektórzy ludzie też są podli. to zależy od charakteru i wychowania.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości