|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
znajdz cos fajnego uzywanego i niech mąż to ogarnie )
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cen nie pamietam, ale ładnie wyglada
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem z marcowek 😊, i chcialam Was zapytac, a zwlaszcza te z Was ktore sa w ciazy po raz drugi i wiecej o to, czy czujecie jyz ruchy dziecka i od ktorego tc?? Sorki za najscie 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiedziałamCytat:
w pierwszej ciąży czułam później bo w 18-19 tcMąż przyszedł z pracy i pokazałam mu ubranka ale się zachwycał
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
A co myslicie o kolyskach?
Mi teściowa kazała przemyśleć sprawę bo ona chętnie dla pierwszego wnuka by sprezenyowala. I wlasnie nie wiem 😑 Powiem wam ze te zakupy dla dzidzi to czarna magia o tylu rzeczach trzeba mieć pojęcie. ☺ ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Ja pierwsze ruchy poczulam 15-16 tydz 😊 |
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Raczkowanie
|
Teściowa sie nieźle w mixowala wspomniała jeszcze ze na pewno bedzie trzeba kupić misiaszumisia. Ja nie wiem skąd ona to bierze 😂
|
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
ja bym chyba odpuściła
dość dość wydatek, kupiłabym coś innego za te pieniądze, ale uprzedzam, ja z tych co pierwszego dziecka (mimo intensywnych 4miesięcy kolek nigdy nie przyzwyczaiłam ani do noszenia ani do bujania ani kołysania )My kupimy łóżeczko, sypialnię mamy na górze (tam maleństwo będzie spało w nocy) a na dole w salonie stanie turystyczne. Liczę, że przyda się bardzo przy pierwszych tygodniach po porodzie (chodzenie po schodach po sn z szwami widzę jako hard core ) oraz na wizyty z noclegiem do rodziców.
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kupie zwykle i dokupie drewniane sowy i doczepimy z mezem ![]() http://www.smyk.com/catalog/product/...B&gclsrc=aw.ds kupilabym to, ale wydaje sie bardziej dziewczece niz jak dla chlopca ![]() genralnie duzo osob ostrzega przed promkami w smyku bo robia niby promke a przed promką u nich bylo taniej... (nie mowie juz ze w innym miejscu jeszcze taniej ) Cytat:
![]() Cytat:
tak samo kosze są polecane kolezanki dziecko prawie 2 pierwsze miesiace w łożeczku spac nie chcialo, a jak przekładała do gondoli to w sekunde zasypiało
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Od czego się niszczy?
Ej i ile dziecko śpinw takim? 2latka?
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja tesciowa na razie nic nie pyta sie czy nam cos kupic czy cokolwiek pomoc, wiec ciesz sie ze o wielu rzeczach myśli zreszta troche mnie to irytuje, bo moi rodzice caly czas mówią ze na wózek nam dadzą, dziadziuś tez mowi ze chetnie nam pomoże materialnie, a tesciowa nic zeby chociaz jakies chęci wykazała to bym sie cieszyła... Była na ciuchach i znalazła ubranka dla wnuczki i wnuczki swojej siostry, a nic nie powiedziała, ze dla naszego szukała ale nic ładnego nie było (mogłaby okłamać, miłej by mi sie zrobiła )
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie żadna strona nic nie oferuje... Czekam na moich bo póki co słyszę że po co tak szybko... Może jak będę się ledwo toczyć to nadejdzie moment...
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie że każdego stać na coś innego Moi by wózek kupili a wiem ze dla teściów byłby to b.duzy wydatek..
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przyjmuje zasadę ze albo po pol albo wcale. Moi rodzice nie beda osłami i wszystko beda kupować, a tesciowa bedzie robiła prezenty dzieciom córki.
|
|
|
|
#4728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Mój synek śpi nadal i jeszcze będzie spał. Co do turystycznych łóżeczek jestem na nie. Szeleszczą, skrzypią materac to dykta z cieniutką gąbką. Raz na jakiś czas w wyjątkowej sytuacji mozna dziecko położyć, ale żeby spało codzień zdecydowanie Nie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to drugie mam innej firmy i skrzypi. Mój w takim z sczebelkami nie chciał spać, wzbudzał się jak tylko trafił na szczebelki. Ochraniacz do mnie nie przemawia bo nie ma przeplywu powietrza i tak wylądował w turystycznym z normalnym materacem.
|
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś 18+1, czyli 19 tydzień i nic nie czuję (druga ciąża). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4732 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja będę kupowała zwykle białe łóżeczko z szufladą. Turystyczne mamy u babci jeszcze po starszym synku i jego kuzynce. Moja mama się zaopatrzyla jak przyszły pierwsze wnuki na świat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Pojawił się też temat psów podczas mojej chwilowej nieobecności... Sama nie mam zwierzaka bo jesteśmy alergikami razem z synkiem. Ale wiecie jakoś nie wyobrażam sobie mieć dziecka i pieska.. Nie wiem może dlatego, ze nie mam swojego Ale ja zwierzętom nie ufam. Co prawda szwagier ma goldena i jak nasz Antoś był malutki to suczka nie pozwoliła żeby mały zaplakal bo ona zaraz alarmowala. Ale np mam zajoma która wzięła psiulke ze schroniska i masakra.. ciągle szczeka, piszczy.. jak ktoś nieznany wejdzie do domu to mega wariuje muszą ja zamykać w łazience. Sąsiedzi się skarżą ze strasznie piszczy i halasuje jak oni wychodzą z domu. Raz musieli wybrać się do ikei i nie chcieli zostawiać jej w domu bo sąsiad groził, ze bedzie dzwonił na policję.. zabrali ja Ale ze do ikei wejść z nią nie można to zostawili na w aucie. Była jesień więc upałów nie było... I wiecie co? Porozgryzala im siedzenie w aucie.. Teraz mają mała córeczkę i szczerze to nie wyobrażam sobie tego bo pies mega rozlatany. Ona mieszka na 4 piętrze więc z tą malutka wózkiem, pies na smyczy do tego trzeba ogarnąć zakupy i w ogóle.. Może jestem inna Ale to nie dla mnie... Wiem, ze dużo to zależy od psa jaki jest.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzedawałam te łóżeczk, czasami wystarczy lekkie otarcie, albo krzywo wkręt i juz odpada kawałek. Płyta a raczej jakaś sklejka inaczej reaguje niż drewno, niszczą się szybko.
później dochodzą zabawki, nawet przez kawałek materiału musiałam karuzele na wystawe przykręcac, bo było widać wduszenia. zresztą poczytaj opinie, jest sporo tego w internecie o np pierwsza strona jaką otworzyłam http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-safari-zyrafa
ŻONA MAMA LENKI Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2016-09-10 o 07:23 |
|
|
|
#4734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w podstawówce dostałam suczkę. Ona w ogóle nieobyta z małymi dziećmi i nie wyobrażam sobie mieć dwójkę dzieci i psa z jej temperamentem. Ale jestem świadoma ze zostało popełnionych bardzo dużo błędów wychowawczych. Ja wiem jak pies wpłynął na moje dzieciństwo i nie wyobrażam sobie nie mieć psa, i pozbawić tego doświadczenia moje dzieci ale podkreślam to moja subiektywna opinia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Kołyska fajna sprawa, dzieci lubią ciasno na początku, tak samo jak z otulaczami. Jakby jeszcze była na kółkach i śliczna to super
![]() Ja całe życie bylam wsrod zwierząt. Jak byłam niemowlakiem to moi rodzice mieli szczeniaka. Do tej pory opowiadają że jak jechali wózkiem to dwa szczeniaki wyly: jeden w gondoli a drugi pod pies żył do mojej osiemnastki. W międzyczasie koty, świnki, chomiki, jeszcze jeden pies. A teraz mamy własnego psa, staraliśmy się go wychować na łagodne stworzenie i myślę że się udało. Zwierzę to duża odpowiedzialność, nie można go zostawić samemu sobie tylko właśnie mądrze wychować. Wtedy myślę że dla dziecka to będzie tylko korzysc-pierwszy prawdziwy przyjaciel
|
#4736 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz kupię kosz mojżesza, a łóżeczko dokupię później.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z drugim będzie tak samo.
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie sklejka, w dodatku chyba bardzo cienka. w podobnej cenie można już mieć drewniane.
|
|
#4738 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, a co myślicie o tym łożeczku? http://allegro.pl/arus-22el-lozeczko...384012917.html
Zastanawiam się jeszcze nad iloscią elementów, można wziąć uboższą wersję. To łóżeczko bardzo polecała mi moja bratowa. Ona ma je 9 lat i w lutym będzie w nim spało już trzecie dziecko. Na początku chciałam kupić łóżeczko z Ikei, ale jak TŻ przeczytal z czego jest zrobione to musiałam zacząć szukać czegoś innego.
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies i dziecko to idealny duet, ale oczywiście odpowiedni pies nie wyobrażam sobie zeby było inaczej. Juz mowilam mamie ze bede do niej często przychodzić, ze małe miało kontakt z jamnikiem, wlasnie po to by w przyszłości nie miało alergii na sierść. Ale z kolei rozumiem Agę, bo mam takie doświadczenie z kotami, ze drapią i nie wyobrażam sobie miec dziecka i kota ![]() Co do łóżeczek, to skoro to z tego Klupsia, czy jakos tak, jest badziewne, to czy inne łóżeczka z Ikei tez takie nie sa? Chyba najlepiej kupic drewniane, ale znajdę takie w normalnej cenie? Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2016-09-10 o 09:12 |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy się nie zgodzę i będę się nawet kłocić jak ktoś pisze, że koty drapią czy są agresywne. moja kicia to najłagodniejsze zwierzątko świata o niewyobrażalnym instynkcie opiekuńczym. jestem szczęśliwa, że mój synek będzie miał taką przyjaciólkę. poza tym futro kota działa antystresowo, co ma potwierdzenie naukowe. zobacz sobie filmik jak koty zajmują się malutkimi dzieciaczkami: https://www.youtube.com/watch?v=6TA9zXHuX48 każde zwierzę może okazać się niebezpieczne czy kot czy pies, tak jak niektórzy ludzie też są podli. to zależy od charakteru i wychowania.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Powyzej rozmiar 50-56, a ponizej 62-68
ale się zachwycał 

) oraz na wizyty z noclegiem do rodziców.
be cool

zeby chociaz jakies chęci wykazała to bym sie cieszyła... Była na ciuchach i znalazła ubranka dla wnuczki i wnuczki swojej siostry, a nic nie powiedziała, ze dla naszego szukała ale nic ładnego nie było (mogłaby okłamać, miłej by mi sie zrobiła
ostatnio brat cioteczny wpadł do nas z niezapowiedziana wizyta z roczna córka i akurat mieliśmy yorka na weekend. Ile ja sie uwkurzalam, ze ludzie nie potrafią sie wczesniej zapowiedzieć :/ moj tż musial caly czas trzymać psa na rękach, bo przeciez nie zamknę go w łazience. A pies juz nerwicy dostawał ;/
to drugie się zatęskni
ale podkreślam to moja subiektywna opinia.