|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Zdjęcia
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Bluesberry oboje są dość specyficzni więc trudno wybrać..
Dziewczyny też Wam na wieczór brzuch się tak dziwnie napina ale nad macica? Tzn jak żołądek i inne wnętrzności |
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Gosiurek, przybij pionę. Ciężko jest, bo z jednej strony by się chciało, a z drugiej szkoda gadać....
Sent from my iPhone |
|
|
|
#3094 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mężuś mi w ogóle dziś zrobił tak dobrze bo kupił sok z kiszonej kapusty, a ja kocham takie kiszeniaki, jeszcze spod ogórków 😃 a wczoraj oglądaliśmy Kiepskich i Ferdek surową kiełbachę zapijał taką właśnie wodą spod ogórów prosto ze słoja a mnie aż ślinotok się włączył, więc dziś też popiłam a co! Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Wypiłam antybiotyk na pęcherz i mnie mdli ;/
|
|
|
|
#3097 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też od kilku ładnych tyg mam codziennie zgage więc mój syn conajmniej do pasa włosy powinien mieć też tak niestety mam, ze czasem pod wpływem paniki wybudzam gwałtownie biedaczka. Czasem nastawiam budzik co godzinę i sprawdzam czy żyje np.jak jest chory. A jak wymiotuje to już w ogóle śpię u niego w pokoju na podłodze. Matka wariatka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
zadam glupie pytanie....po co gruszka do nosa ?:P
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- A kupujecie rurki antykolkowe? |
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Konto usunięte
|
Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
![]() Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam
|
|
|
|
#3104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości, czym łatwiej usuna glutki aspiratorem czy gruszka? Bo aspiratorem to trzeba się ponoc bardzo nadmuchać, no ale czy gruszka jest tak samo skuteczna?
|
|
|
|
#3106 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Nie martw się, ja też juz 13 kg przytyłam i coraz gorzej mi z tym. Dziś się prawie poplakałam, jak się pakowałam na targi. Nie dość, że w nic nie wchodzę, to jak już wejde, wyglądam jak wielka tłusta kula ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Śliczne zdjęcie! ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65136301]Zdjęcia [/QUOTE]Sama słodycz!! ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Paulinika śliczny brzuszek! Ma_i jak u Ciebie sytuacja z szefową wariatką?? |
||||
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie kupuję na pewno ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- W zasadzie stoi w miejscu. Złożyłam pozew do sądu i czekam na rozwój wydarzeń. Ostatnio przestałam się tym przejmować. Zastanawiam się tylko, czy pipka złożyła papiery do ZUS i co ja mam zrobić żeby dostać zasiłek chorobowy. Chyba w poniedziałek wybiorę się na wycieczkę do ZUS. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Tez nie wiem co z tymi rurkami zrobić. Pierwsze słyszę
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3109 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam w aldi w kartonikach, ciekawe czy smakuje tak dobrze jak z domowej... W poniedziałek będzie akcja "kiszona kapusta" Dziękuję za inspirację ![]() Cytat:
A wymiotującego dziecka w życiu nie zostawiłabym w nocy samego. Moja biedna matula, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, nigdy nie zasnęła spokojnie dopóki nie wróciłam do domu (chyba że uprzedzałam że nie będzie mnie na noc). ![]() ![]() Cytat:
Jak Tż chce zasponsorować brzuszkowi coś ekstra (w ogóle to brawa dla niego ) to polecam takie coś, zamawiałam ze strony Organiquehttps://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...slem-shea.html Konsystencję ma jak masło, natłuszcza super i obłędnie pachnie są różne wersje zapachowe. Podpatrzyłam na innym wątku i w chwili słabości kupiłam dwa. ![]() ![]() Cytat:
aspirator wzięłam w razie większego kataru, a gruszkę tak żeby na szybko odciągnąć to co np spłynie po psiukaniu solą morską.
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65137911]Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
![]() Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam [/QUOTE]Kup koniecznie, bo one moga sie zrobic dluzsze i szersze. Takze zapobiegaj dalszemu ich rozwojowi. |
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
My po ktg. Wszystko dobrze. Chociaż mnie położna zestresowała. Naciskam za każdym razem jak czuję ruchy, pod koniec ktg tych ruchów było mniej, no ale były, ja tu klikam a za chwilę położna przychodzi i do mnie z tekstem "a co on poszedł spać na sam koniec?" Mówiłam jej, że przed chwilą się ruszył ale nie uwierzyła, że nie śpi i zdziwiona była, że ja nie wiem. A skąd ja mam wiedzieć czy on śpi czy nie śpi, przecież go nie widzę... Ruszył się to nacisnęłam i tyle. No ale zapis prawidłowy i ruchów sporo, więc jest git.
Spać nie mogę, znowu się nałaziliśmy, no i podróż, ponad 200 km w obie strony, potem u rodziców moich jeszcze ok 10 kg śliwek, musiałam usunąć pestki i zamrozić, na szczęście chłopaki pomagali. Ale wróciliśmy dopiero na wieczór. Nie wiem czy będzie takie ktg, żebyśmy normalnie od razu po wracali do domu. No ale trudno, wymęczyłam się, tylko przez to brzuch mam ciężki bardzo i napięty, aż ciągnie. Nieprzyjemne uczucie. I łydki mnie mega bolą, może to kwestia pogody chociaż nie czułam jakiegoś mega upału, ale może moje nogi poczuły, i kwestia niewygodnych pozycji i chodzenia... Młody sobie teraz harce w brzuchu urządza, taka godzina to chyba jego standard Najważniejsze, że już po Cytat:
a Brzuchy mam takie same ![]() Cytat:
Jak ma się coś wydarzyć, to się wydarzy i żadne wstążki i inne rzeczy tego nie zmienią. Cytat:
Chociaż w mieszkaniu by mi było ciężko, bo na poddaszu mieszkamy, okna wysoko i niczym nie osłonięte. Mrożona kawa, miska z zimną wodą z miętą i wiatrak, tak sobie radzę wtedy i obserwuję czy nie puchnę za bardzo. Muszę się zmusić, żeby spać, mimo że mi się nie chce, bo głodna zaczynam się robić Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Pol nocy nie spałam, nie mogłam w ogóle zasnąć. Witam się sobotnie, w 30tc ! Jadę na polowanie za chwile, największy dziecięcy bazarek w okolicy, najlepiej włożyć kask i ochraniacz na brzuch, żeby nie stratowali :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Ja od 6 nie spie. Wyglodniala byłam bo na noc musialam antybiotyk wziąć 2-3 godz. po posiłku najlepiej na pusty pęcherz także kolacja była wcześnie ale tz kochany kupił mi fast fooda chamburgera z kurczakiem to bynajmniej po jadłam. A teraz było śniadanko i herbatka i spać mi się juz nie chce. W ogóle dzisiaj chyba będzie upał bo juz mi gorąco i duszno.
Panna Izabella gratuluje wizyty ! ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Blue powodzenia na zakupach i koniecznie się pochwal co tam kupulas. ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ---------- Odnośnie tej rurki, tez nie wiem dokładnie i co chodzi. Pewnie się dowiem na SR ale wiwmnze znajome kupowały, niby w awaryjnych i sytuacjach gdy dziecko się męczy i nie może kupki zrobić. Ale Nic więcej na ten temat nie wiem. Myslalam, ze to normalna rzecz w wyprawce i w sumie się zdziwilam ze nikt nic o tym nie wie i w necie tez malo informacii. |
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
KarolinaNL aaa to źle zrozumiałam, myślałam, że teraz też musisz mieć podane
![]() Miętówka, mam identycznie z tym brzuchem wieczorem, przez to niestety mam duszności :/ Odnośnie aspiratora to pochwalę się, że przemoglam się i kupiłam Katarek. Dużo znajomych mi polecalo, ale mnie sam fakt odkurzacza przerazal, ale po ostatniej wizycie u koleżanki zdecydowanie jestem za tym. Mąż się zaoferował, że on będzie odciągac, jak ja nie dam rady :P U Was to chociaż tak jak piszecie te wagę widać, a u mnie mimo 10kg na plusie nie widać wcale poza brzuchem i cyckami więc ja nie wiem gdzie to jest :| |
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Majwija ja nabralam masy i po mnie widać, szczególnie mówią to ludzie którzy nie widzieli mnie bardzo długo. Ale jak sama po sobie widzę ze utylam to ludzie tym bardziej widza. Ale kostki mam napuchniete, no i nogi mnie co raz częściej bola. |
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
LISTOPADOWA ja tych rurek nie kupuje
na kołki i bóle brzuszka jest sporo sposobów jak ulżyć maluchowi :ekhm: Ale mi jakoś dziwnie, mdłości mam, pewnie przez niewyspanie :/ Pochwale sie łupami ale ostrzegam ze może być tego wielka torba z Ikei a przynajmniej taki mam plan ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65137911]Przyszłam zniesmaczona po kąpieli do Tż-ta i mówię, że mam straszne te rozstępy po czym pokazuję mu brzuszek. Tż mnie przytulił i pyta czy chcę jakiś kremik
![]() Tylko zastanawiam się czy jest sens żeby teraz kupować bio-oil jak te rozstępy już mam [/QUOTE]moze jakis tanszy olej sobie kup? Chociaż podobno bio-oil działa cuda - ja w niego zainwestuje po porodzie do walki z juz istniejącymi, z hardcorowymi peelengami itp. Cytat:
![]() Cytat:
i koniecznie potem się kładź i trochę odpocznij żebyś całego dnia nie miała zamulonego |
||
|
|
|
#3118 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Panna Izabela, uważaj na siebie. Bo jeździsz na ktg żeby się upewnić że wszystko ok, a za każdym razem wracasz umęczona i z twardym brzuchem. Następnym razem patrz jak inni sami obrabiają śliwki czy co tam akurat będzie ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wczoraj upal dal mi sie we znaki, nie zrobilam nic. A na najblizsze dni pogoda zapowiada sie podobnie upalna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Od samego początku. Kilka dni temu spała z nami, na brzuchu. I ja z przyzwyczajenia położyłam jej dłoń na pleckach i nic! ruszam ją, nic! Jak krzyknęłam, tż na równe nogi, zaczął ją szturchać a ta nic! ja w panike a ta takim zaspanym głosem "ale co chcecie, weekend jest"
oczywiście do rana już nie zasnęłam....
On tak sam z siebie, czy po prostu gdzieś przeczytał lub ktoś mu powiedział że trzeba się już zabrać za poważniejsze zakupy
ale po drodze wskoczyłam na bazarek dziecięcy i mam kilka skarbów 

Przez miesiąc przytyłam aż 4 kg
Widziałam w aldi w kartonikach, ciekawe czy smakuje tak dobrze jak z domowej... W poniedziałek będzie akcja "kiszona kapusta"