|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |||||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() A dzisiaj zebrałam pierwsze gratulacje od sąsiadki, ale to było miłe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki! Przekazałam mamie, zawsze się mega cieszy jak jej mówię, że ktoś tu coś pochwalił, zaraz chce dziergać więcej, ale już chyba nie ma co ![]() Oj moje też, jak się ucieszyłam, że rozmiar jest na roczne dziecko, a nasze maluchy będą miały rok zimą tu i bluza się przyda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj też miałam taką sytuację... z TŻtem walczymy z montażem armatury w łazience, powiesiliśmy wc na stelażu. W nowo zawieszonej misce wc rzecz jasna wody nie ma. TŻ odpala pierwsze spłukanie, ja już cała martwiąca się, że zaraz te 5 litrów wody to wyleci na świeżo pomalowane ściany albo do środka stelaża albo cokolwiek, że nie będzie działać. No więc TŻ wciska przycisk, woda leci do muszli... I tam zostaje!!! O nie!!! TŻ, nie spłukało się!!! ![]() A wiecie, generalnie wc ma to do siebie, że po spłukaniu woda zostaje w misce. No. Więc działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65126776]Iii ja też ryczę, choć nie pierwszy raz widziałam ten filmik...[/QUOTE] A mnie nie ruszyło :P Nic mnie nie rusza jakoś bardziej niż przed ciążą :P Ani dzieci, ani zwierzaki, ani filmiki... Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Niebie fajnie że legginsy znalezione ;D Zazdroszczę absolutnie wszystkich łowów zakupowych! U nas dalej z wyprawką marnie dosyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |||||||
<3 <3 <3
|
hej
![]() ale ostatnio miałam fajną sytuację ze Strażą Miejską ![]() Pojechałam do starej pracy odwiedzić dziewczyny, zaparkowałam na głównej ulicy gdzie jest zakaz zatrzymywania się i postoju, ale zawsze tam stawałam i nie było problemu. Widziałam chodzącą SM ale nigdy nie spisywali. Poszłam do biura pije sobie kawe a kumpela mi mówi, że mnie spisują więc biore Franka i lece do nich. Ja: Oo Panowie mnie już spisują ![]() SM: To Pani auto? Ja: Tak, ja tylko na chwilę przyjechałam do biura po polisę i trochę długo to trwa. SM: O widzę że Pani w ciąży z jednym, dziecko na rękach. Ja: z dwoma w ciąży SM: Osz kurde ![]() Ja: no właśnie ![]() SM: jak już zacząłem interwencje to Panią tylko spiszę i dam pouczenie ![]() No i w taki sposób zaoszczędziłam 100 zł ![]() Cytat:
gratulacje córeczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65120111]Ufff, 3h przy mgr na razie wystarczą, i tak cieszę się, że w ogóle ruszyłam, a mam ponad 20 stron - choć już z tytułową, spisem treści, spisem ilustracji, oświadczeniem o samodzielności itd ![]() Umówiłam się z promotorem na przyszły tydzień, na mojego długiego maila odpisał tylko terminami, jakie mu pasują plus pozdrawiam, imię i nazwisko ![]() no i pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1865 |
Konto usunięte
|
Doberek
![]() Jakie macie sobotnie plany? Ja zaraz lecę do cudownej pasmanterii na warsztaty dziergania ośmiorniczek dla wcześniaków ![]() ![]() Uch, a potem do teściów na obiad... |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki!
![]() pequenina Z tą spłuczką to na 100% sprawka ciąży ![]() ![]() Karoloo Haha, fajna sytuacja! ![]() ![]() Orlica w takim razie udanego wywiadu Gwiazdo lokalnej gazety!! ![]() ![]() Ja dziś jadę na gigant mieszkaniowe zakupy - wykończenia, dodatki, meble ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65141981]Junior w 23 tc ważył 522 gr, ale wymiarowo wychodzil na 24 tc[/QUOTE] Ten wcześniak pewnie od początku źle się rozwijał w brzuchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65142021]Właściwie dodatku do lokalnej gazety
![]() ![]() Haha, ja zawsze czytam dodatki ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic nie mamy procz tego setu co jakis czas temu kupilismy. Czekam na poznanie plci, wtedy moze rusze z kopyta. Jak myslicie dziewczyny, wózek lepiej kupic w uk czy w pl? Za pare dni bede w pl na 3 dni i moglabym na jakies zerknac, ale w sumie nie orientuje sie czy sie takie cos oplaca... Wczoraj na zakupach w tesco widzialam fotelik do samochodu za 20f, ale srednio moglam opinie znalesc na necie, poza tym to chyba dla wiekszych dzieci. Boze, jestem totalnieee nieogarnieta w tych tematach, az zal ![]() ![]() Dodatkowo wczoraj dziec chyba szalal mi pod pepuchem. Chyba, bo wczoraj bylam pewna, a dzis zas mam watpliwosci czy to na pewno bylo to ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1873 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyspałam się nareszcie jupi!!! Miłego weekendu ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() Karoloo - super z ta strażą ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
pequenina_ wrzucę fotki jak wrócę do domu, bo na weekend wybyłam do teściów.
donka - ten fotelik na 100% jest dla sporo starszych dzieci. Foteliki dla dzieci do roku są takie półleżące. furjatka, daj znać jak tort wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Raczkowanie
|
Dzis mi sie Snilo ze urodzilam.Nic w.tym dziwnego gdyby nie to ze moja coreczka byla szczurem...ale mi to zupelnie nie przeszkadzalo.Kochalam ja ogromnie patrzylam jak szybko zmienia jej sie kolor siersci pilnowalam zeby czasem nie wyszla sama na balkon bo balam sie ze moglaby spasc i kiedy mowilam do niej "fasolinka"tak jak mowie teraz ona odwracala glowe w moja strone i patrzyla mi glebko w oczy dajac do zrozumienia ze pamieta ze mowilam do niej tak samo kiedy jeszcze byla w brzuchu. Takze...milosc matczyna najwidoczniej w moim przypadku nie zna granic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
Przebrnęłam przez wątek
![]() ![]() Ja nie mam nic dla Antka, prócz 3 pieluszek które kupiłam z poduchą do leżenia żeby za przesyłkę nie płacić z dwa msc temu :P Dostałam jedną paczkę ubranek od koleżanki ale nawet ich nie przejrzałam. ![]() ![]()
#1877 |
Rozeznanie
|
Dzis mamy 20t2d mielismy polowkowe i mala wazy 350g
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A no i dzis byla ulozona glowkowo czyli glowka do dolu i kurde aby zmierzyc jej glowe to musialam az zsunac majtki tak niska ta glowe wpycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie się wczoraj śniło, że my wszystkie poszłyśmy na fitness i ćwiczyłyśmy zumbę... na siedząco na krzesłach przy stolikach. ![]()
![]() |
#1879 |
Zadomowienie
|
Sen boski!
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1880 |
Zadomowienie
|
Hehe sen extra...rzecZywiście miłość matki nie ma granic 😄
Dobrze ze z serduszkiem już wszystko ok. Uf ja wykonczylam torta.zarobilam mięso na grilla.upiekłam muffinki.ugotowałam ogórkowa.umylam głowę i odpoczywam..... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
chupacabra88 super że wróciłaś
![]() cicha1990 gratuluję pomyślnych wiadomości ![]() Magbes widzę że masz dzień taki jak ja ![]() ![]() Ach i wyobraźcie sobie, że nasza piesia zaczęła walczyć o życie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A oto mój tort - troszeczkę krzywy, ale i tak to mój pierwszy w życiu tort zrobiony całkowicie przeze mnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1884 |
Rozeznanie
|
furjatka tort absolutnie wspaniały! Zjadłabym chętnie w całości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() A w załączniku jeszcze jedna niespodzianka dla męża jak zaraz wróci ![]() ![]()
#1886 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie zazdroszczę zakupów, najgorsze są te wielkie, siedzisz w sklepie kilka godzin i nie wiesz co kupić :P Te moje są teraz fajne, bo jeździmy codziennie bo kilka drobiazgów, jakiś klucz, jakieś śrubki, przycisk do wc (bo kalafior ciążowy tym razem zgubił poprzedni kupiony przycisk). A z tych wielkich zakupów to teraz oddajemy część rzeczy bo "się okazało", że miska owalna a nie kwadratowa, że płytek za dużo itp itd :P Cytat:
![]() Fakt z tym dzieciątkiem, widzisz, do kalafiora ciążowego nie doszło, że skoro organizm matki nie żywił dziecka i dlatego zrobili cc, to pewnie dlatego mała była taka mała. Tożto za trudny związek logiczny był :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super! |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
furjatka tort piękny i bardzo apetyczny. Ale Ty lepsza.
![]() pequenina niezłe macie przeboje, ale tak to jest z tymi remontami. Wózek super, gratulacje udanego zakupu!
#1889 |
Raczkowanie
|
Ale dziś upał! Ja mam bardzo długi dzień bo wstałam o 5 30 na mszę za dziadka a wczoraj dopadł mnie bardzo zły nastrój i musiałam sobie poplakalac wieczorem.
Strasznie drazliwa się zrobiłam. Taka beksa że szok! Jak dziecko coś mi nie pasuje to w ryk. Wkurza mnie to :-P Dziś mój tata powiedział że kupi nam fure dla młodego ;-) Głupio mi trochę bo to spory wydatek no ale wręcz kazał nie kupować. Nie mam siły na nic! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | ||
Konto usunięte
|
Ale tu cisza
![]() Warsztaty ośmiorniczkowe bardzo udane, przy okazji kupiłam włóczkę na kocyk ![]() Mąż żartowniś sobie ze mnie jaja robił, wchodziliśmy po schodach na to nasze nieszczęsne czwarte piętro, a wiadomo jak to w bloku, dźwięk się niesie po korytarzu. Więc małż szanowny zaczął wydawać pierdzące dźwięki na zmianę z okrzykami "Dominika!" i "Nie zwalaj na dziecko!" itd. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.