Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-10, 04:45   #3991
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Witam z karmienia. Dzisiaj jak zasnela o 20 to o 0.00, 2.30, 3.50,5.00 patrząc na tendencję to nie wiem czy zamykać oczy czy poczekać. :/

Mialam.pocytowane i mnie wywalilo

Doide mialam. Igi pił w domu z tego (niekapka nie chcial), a na wyjścia mielismy 360. U nas się sprawdziła, bo dlugo uzywalismy. Bylo mu wygodniej niz zwykly kubek i uzywal chyba do 1,5roku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

Od kilku dni generalnie najdłużej ciagiem 4h. Wlasnie jak zasnie. I teraz nie wiem, czy jest jej chlodno w nocy.. spi juz w takim cieplejszym.spiworku wiec nie powinno czy skok... bo widzę, ze 14-19 jest jakis...:/

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 06:45   #3992
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Eh te skoki...

Moja dwulatka też ma

Cierpliwość mi się nie podoba Twoje bycir offline mamą!

I gdzie zebrah, kociak, majkela, ewka, veronique...

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Mąż zamknął nas w domu i zabrał dwie pary kluczy. Czad!
Dobrze że moi rodzice mają zapasowy, jak poproszę to może nas uwolnia koło południa. Księżniczki zamknięte
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:19   #3993
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65140691]
Cierpliwość mi się nie podoba Twoje bycir offline mamą!

Mąż zamknął nas w domu i zabrał dwie pary kluczy. Czad!
Dobrze że moi rodzice mają zapasowy, jak poproszę to może nas uwolnia koło południa. Księżniczki zamknięte [/QUOTE]
Mi też nie! Cierpliwość wracaj tu i opowiadaj co u Was! Jakie przetwory zrobiłaś itd.

Haha pobawcie się w księżniczki zamknięte w lochu

Męża dziś do wieczora nie ma, to teściów zaprosiłam, niech bawią się z Marysią, a ja coś w domu posprzątam w tym czasie Taka cfana jestem
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 07:50   #3994
Konto usunięte

Od 30.09 w Rossmann ruszają promocje, na początek podkłady, pudry, korektory -49%

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:03   #3995
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Nie karmisz poza domem?
Karmilam do tej pory u tesciowe i w aucie na weselach. W miejscu publicznym nie. Chodze w zwyklych bluzkach i sobie tego nie wyobrażam.
A pozatym jechać do kogoś i zaraz zniknąc i usypiać Gabi- gdzie bedzie spała albo na mnie, a moze w wozku jak sie uda. To nie widze sensu..

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Też myślę, że trzeba zaufać innym i zostawić co jakiś czas dziecko.kochsm swoje nad życie i też na swój sposób matka wariatka ze mnie. Jednak z,drugiej strony nie wyobrażam sobie się dzień non stop z dzieckiem jak kwoka nie mówię tu o wychodzeniu co chwila, ale dla zdrowotności trzeba wyjść bez dziecka.
Mnie może było łatwiej bo nie miałam wyjścia i Hania musiala z kimś zostać jak miała problemy ze zdrowiem.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Oj tak też lubię na spokojnie posprzątać jak jest Tza że mało bywa to częściej wieczorem jak Hania śpi sprzątam :/

Ale nie bardzo mam jak. Màż pracuje do późna, a na noc nie wyjde bo ostatnio Gabi z butelki w nocy nie chciała jeść. Pozatym zanim się gdzieś wybiore to bedzie 22. I rano zombie. Mama tez duzo pracuje.
No i to ściąganie mleka.
Zresztą gdzie tu wyjść, grill czy spotkanie przydaloby się z mężem i takie spotkania przewaznie są w weekend.

Cytat:
Najważniejsze to się nie spinc i stresa nie łapać bo g***no z tego wyjdzie.

U Nas poza kolkami nie usypia na rękach, czasem u TZ ale on rzadko teraz w domu to jak tylko trochę córeczka marudzi to rączki

Taaak, u mnie tez tak jest. Lekkie marudzenie patrze, a Gabi już na rączkach.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ale u mnie jest to samo, często zostawała z moją mama i wiedziałam, że płacze zreszta mama mi mówiła ile razy płakała czy coś, i nawet jak tam mieszkalismy to dość często płakała. Tutaj od soboty w ciągu dnia płakała moze ze 2razy ? Po prostu ja widze kiedy jest już trochę śpiąca i od razu ją usypiam nawet na te 15 minut ale już inne dziecko sie budzi. A moja mama nie umiała tego wyczuć, i był ciągły płacz
No właśnie...

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witam z karmienia. Dzisiaj jak zasnela o 20 to o 0.00, 2.30, 3.50,5.00 patrząc na tendencję to nie wiem czy zamykać oczy czy poczekać. :/
U mnie to norma. 22.30, 1.30(lub 00.30) 3.30, 5.30,7.30 juz sie przyzwyczaiłam. Kiedys omijała tą o 22.30

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65140691]Mąż zamknął nas w domu i zabrał dwie pary kluczy. Czad!
Dobrze że moi rodzice mają zapasowy, jak poproszę to może nas uwolnia koło południa. Księżniczki zamknięte [/QUOTE]
Nieźle
Nas jakby ktoś zamkną to wyszlabym piwnicą lub drzwiami na taras
Stary 2016-09-10, 08:06   #3996
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj dziwna ta nasza noc. Pobudka 00.50,2.20.
,4,50,6,10 i 8.30. Az tyle pobudek :/ a tak ładnie mi sypiala. Teraz juz szaleje na łóżku wiec pora wstać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:29   #3997
Madzia9999
Zakorzenienie

Ania nakrecasz się tylko słuchaniem głupiego gadania. Jakby było coś nie tak to instynkt macierzyński działa. To Twoje dziecko i Ty znasz je najlepiej. Lepiej jednym uchem słuchać a drugim fruu w świat wyfruwa. Szkoda głowy sobie zaprzatac
Cierpliwość wracaj tu on-line do Nas

Zabciu o pracy długiej męża wiem, ale nie cp weekend ma zjazdu na studiach? Może wtedy Ci się uda gdzieś wyskoczyć jeśli oczywiście zechcesz albo we trójkę. Z naciskiem, że TZ więcej przy Gabi ogarnia
Ja czasem gadam Tz żeby tak non stop nie bral Hani na raczki bo potem ja sama i co dziecko tylko rączkiale z,drugiej strony on tak słodko ją nosi i buja na rękach, że dziecko piszczy lub śmieje taka radość.

Australia dobrze robisz niech się teściowe do czegoś przydadzą

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-10, 09:33   #3998
zabciajs
Zakorzenienie

Masz racje Madzia muszę coś wymyślić, najlepiej odciągnąc mleko i gdzieś się wyrwać. I to już, bo później to będą projekty i nauka.
Zostawić i niech sobie radzi. Moze przyjedzie z pracy w któryś dzień wcześniej, a ja na jakąś herbatke się umówie, albo do ciucholandu skocze, jeden otwarty jest do 18
Jutro mąż bedzie ok 15 w domu. Pytal czy gdzieś jedziemy. A ja mam tyle rzeczy do ogarnięcia... i to wlasnie taki wybór- obowiązki czy przyjemności gdy jest chwila
Stary 2016-09-10, 09:48   #3999
201711281320
Konto usunięte

Hejo!
My już po za...istym spacerze. Wsadziłam Młodego do wózka bo już marudził, pojechałam z nim dosyć daleko od domu a on zamiast spać to ryk. Smoczek be, więc jechaliśmy na syrenie do domu. Po 20 minutach wrzasku usnął przed bramką od domu Mam dosyć takiego usypiania. Cieszcie się że Wasze dzieci łapią smoczki. Z nimi wszystko prostsze jest...

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość

Spodobało mi się bycie offline-mamą, chociaż czytam Was czasem przy karmieniu i jestem na bieżąco.
Wrzuciłam foto do klubu, ciekawe która zgadnie z kim

Esia pozdrawia koleżanki i kolegów
Cześć! Odezwij się czasem, napisz co tam u Was.

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Ja. Sie tak Zahartowalam ze teraz juz II p. Lece z calym wozkiem z dzieckiem w srodku.ciezko jest jak mam zakupy ale tez daje rade.biore ze soba plecak i tam laduje zakupy choc ladownosc ograniczona,daje jakos rade.

Przyszly moje naklejki na sciane.nie sa wymyslne ale lubimy przejrzystosc no i wlasny projekt a nie z szablonu uklad Załącznik 6635811
A potem kręgosłup boli

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny, oby juz sie nie powtorzylo. Chociaz przy nastepnej pobudce tez sie zakrztusil slina ale nie juz tak. Ogolnie czesto sie krztusi ta moja kruszyna, najczesciej przy cycku bo przysypia i zapomnina polknac.

Co do pieluszek to faktycznie tez mniej idzie. Przebieram najczesciej po snie przed karmieniem lub gdy kupa.

Wczoraj dzien deszczowy, maz i syn spali do 12 wiec zeby ich nie budzic tez lezalam w lozku. Potem Gabrys mial pare dluzszych drzemek. Spac na noc poszedl o 20. Przebudzil sie przed polnoca ale dalam smoczka i usnol dalej. Przed 2 wstal zjadl iii koniec spania :/
Lulalam dwa razy i po odlozeniu do lozeczka oczy jak piec zlotych i gadanie. Poddalam sie. Lezyvw lozeczku i gada, a ja w lozku czekam az sie znudzi i usnie lub go ululam z wiekszym skutkiem.

---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ----------

Po godzinie wlasnie sie znudzil, dalam smoka przytuli pieluszke i chyba usnie.
Przy lulaniu nawet smoka nie chcial - udawal ze sie dlawi nim.
Pospał do 12 to potem musiał nadrobić

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Mi też nie! Cierpliwość wracaj tu i opowiadaj co u Was! Jakie przetwory zrobiłaś itd.

Haha pobawcie się w księżniczki zamknięte w lochu

Męża dziś do wieczora nie ma, to teściów zaprosiłam, niech bawią się z Marysią, a ja coś w domu posprzątam w tym czasie Taka cfana jestem
Dobry patent z tymi teściami

zabcia ja na początku też miałam trochę opory prze kp w miejscach publicznych ale jak byliśmy na wakacjach nad morzem to nie było wyjścia. Wg. mnie do takiego kp. zwykłe bluzki nawet lepsze, bo mniej widać- w zasadzie to nic nie widać. Odchylasz bluzkę od dołu, dziecko brzuch zasłania, od góry można jakąś pieluszkę położyć albo zarzucić na ramię. A jeszcze lepsze na pewno te chusty do karmienia które mają dzanet i miszka- to już zupełny luz.
A spanie to najlepiej w chuście na wychodnym albo w wózku. Wszystko się da, trzeba tylko chcieć spróbować

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Masz racje Madzia muszę coś wymyślić, najlepiej odciągnąc mleko i gdzieś się wyrwać. I to już, bo później to będą projekty i nauka.
Zostawić i niech sobie radzi. Moze przyjedzie z pracy w któryś dzień wcześniej, a ja na jakąś herbatke się umówie, albo do ciucholandu skocze, jeden otwarty jest do 18
Jutro mąż bedzie ok 15 w domu. Pytal czy gdzieś jedziemy. A ja mam tyle rzeczy do ogarnięcia... i to wlasnie taki wybór- obowiązki czy przyjemności gdy jest chwila
no wiadomo, że przyjemności Ja nie umiem odciągać mleka, więc o samodzielnym wyjściu gdzieś na ponad 1,5 godziny nie mam co myśleć. A że miezkam na zadupiu i do jaiejś cywilizacji musiałabym dojechać najpierw to się to generalnie mija z celem...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 10:46   #4000
zabciajs
Zakorzenienie

Nie kumam tych smoczków do butelek, trzeba w ogóle je zmieniać?
Czym się różni http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuka.html
a ten http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuki.html

Stary 2016-09-10, 11:26   #4001
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Układanie na boczku ok tylkp co zrobić z małym wiercipietka? Hania jest drobna i przekreca się w łóżeczku o 180-stop często leży w poprzekdodam że czesto układam na boku po chwili inna,pozycja.

U Nas też dziś gorąco .tradycyjnie dwa spacery zaliczone

Omg

Zapytalabym po co dziecku pucki i co oznaczająbawi mnie takie gadanie.

Maja nie jest głodna, ćwiczy nowe umiejętności
Soffinka pisała, że jej synek też coś w tym stylu robi :

U Nas wciąż idzie dużo pieluszek. Nie liczę co prawda, ale Hania nawet jak małe siku to marudytakże zero odparzen czy czerwonych miejsc bo pieluszki co chwilę zmianiamy.dodam l, że koopa jest u Nas raz dziennie.

Ja na wysokim parterze mieszkam, ale do wyjścia 10schodów bez podjazdu ;/ robię Tak jak Ty. Tylko zakupy jak coś malutkie bo raz czy dwa w tygodniu jadę na duże zakupy. Potem łatwiej jest
Też biegamm z Mała s potem po wózek.
Nie dałabym rady wózek i Mała. Jeszcze szwy po operacji nerek mnie ciągną

Też myślę, że trzeba zaufać innym i zostawić co jakiś czas dziecko.kochsm swoje nad życie i też na swój sposób matka wariatka ze mnie. Jednak z,drugiej strony nie wyobrażam sobie się dzień non stop z dzieckiem jak kwoka nie mówię tu o wychodzeniu co chwila, ale dla zdrowotności trzeba wyjść bez dziecka.
Mnie może było łatwiej bo nie miałam wyjścia i Hania musiala z kimś zostać jak miała problemy ze zdrowiem.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Oj tak też lubię na spokojnie posprzątać jak jest Tza że mało bywa to częściej wieczorem jak Hania śpi sprzątam :/

Madziu my Marcelinę na noc obkładamy wałkami tak zeby nie mogła się przekręcić na plecki. A i tak czasem da radę

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Paznokcie skrocilam. Pobuszowalam po necie. Pogadalam z psiapsiola. Majunia ladnie śpi wiec i ja idę. Tz kolo 1 będzie więc wtedy Maja sie obudzi na jedzenie.

Drażni mnie to ze w tym lewym cycku więcej mleka.... taki ciężki i wiekszy jest

Weekend Tz ma wolne wiec spędzimy go razem w trójeczke Juz mam zaplanowany spacer

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

U mnie Maja je z piersi i z butelki. W ciągu dnia i w nocy jest karmiona cycem a na noc dostaje mm. Jak na razie nie zaobserwowalam żeby chciała zrezygnować z którejs formy karmienia

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Honciu a jakbyś wsadzila cycka i ululala przy nim ? Nie poszło by dalej spać?
U mnie czasami tak działa budzi się z uśmiechem na twarzy i wyciąga raczki a ja wtedy Maje biore klade koło siebie cyc i zasypia. Na 10 takich akcji 7 się powiodło.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

To wiercenie się w łóżeczku Juz dwa razy poprawialam Gwiazdeczke

Staram się nie zwracac uwagi na takie gadanie.... ale czasami nachodzą mnie myśli czy jest wszystko ok

W nocy jak nie jest pełna pieluszka to nie zmieniam i nie marudzi na szczęście.
U nas również raz dziennie kopppaa chociaż dziś nie było to jutro mogą być dwie albo jedna duża

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

To dziewczyna mi się super rozwija

Podziwiam za spacery mnie się czasami nie chce wychodzic. Wiąże się to wyłącznie z dźwiganiem wózka z 2 piętra :/
U taty tez drugie ale wiem ze mi pomoże.

Jak w ciągu dnia nie umyje garnków to tz zawsze mi mowi żebym zostawila i jak wraca to myje

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

U nas w ciagu dnia jak widzę ze trze oczka albo zdecydowanie wolnej się bawi biore na łózko klade sie daje cyca i po chwili zasypia.

Po kąpieli biore na rade karmię butelka i zasypia. Biore na ręce żeby się odbilo. Chwile noszę i odkładam do wózka. Po około godzinie przenosze do łóżeczka. Przy pierwszym karmieniu zabieram do łóżka i spimy tak do rana

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Jest w tym dużo prawdy bo ja jak tylko zauważam ze robi się senna to działam
Tz nie zawsze zauważa i czasami rozbudza

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Dobranoc

Dawałam cycusia i usypiala po czym budzila się z płaczem... Coś jej dolegało ostatecznie do 22 spała na rączkach a potem już w łóżeczku

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Abso,curwa,lutnie najwazniejsza przyjemność! Masz od nas nakaz jechać gdzieś i się zrelaksować
Cytat:
Hejo!
My już po za...istym spacerze. Wsadziłam Młodego do wózka bo już marudził, pojechałam z nim dosyć daleko od domu a on zamiast spać to ryk. Smoczek be, więc jechaliśmy na syrenie do domu. Po 20 minutach wrzasku usnął przed bramką od domu Mam dosyć takiego usypiania. Cieszcie się że Wasze dzieci łapią smoczki. Z nimi wszystko prostsze jest...

A potem kręgosłup boli

zabcia ja na początku też miałam trochę opory prze kp w miejscach publicznych ale jak byliśmy na wakacjach nad morzem to nie było wyjścia. Wg. mnie do takiego kp. zwykłe bluzki nawet lepsze, bo mniej widać- w zasadzie to nic nie widać. Odchylasz bluzkę od dołu, dziecko brzuch zasłania, od góry można jakąś pieluszkę położyć albo zarzucić na ramię. A jeszcze lepsze na pewno te chusty do karmienia które mają dzanet i miszka- to już zupełny luz.
A spanie to najlepiej w chuście na wychodnym albo w wózku. Wszystko się da, trzeba tylko chcieć spróbować

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

no wiadomo, że przyjemności Ja nie umiem odciągać mleka, więc o samodzielnym wyjściu gdzieś na ponad 1,5 godziny nie mam co myśleć. A że miezkam na zadupiu i do jaiejś cywilizacji musiałabym dojechać najpierw to się to generalnie mija z celem...
Współczuję, że się tak synek rozbestwił Moje dziecko bezsmoczkowe jest i dajemy radę

Aaa i Cierpliwość wracaj do nas bo nam Cię brakuje plis plis

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-10, 11:39   #4002
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kumam tych smoczków do butelek, trzeba w ogóle je zmieniać?
Czym się różni http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuka.html
a ten http://www.aptekagemini.pl/lovi-smoc...-2-sztuki.html

No pewnie, że trzeba, bo dziecko rośnie, potrzebuje więcej jedzenia, a więc potrzebny jest większy przepływ pokarmu. Np. w tych butelkach, które ja mam, smoczki do 3 miesiąca mają jedną dziurkę, a te od 3 do 6 już dwie dziurki.
Poza tym nie wiem, czy to też nie jest kwestia kształtu smoczka, tak jak przy smoczkach uspokajających...

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-09-10 o 11:43
Stary 2016-09-10, 11:45   #4003
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że trzeba, bo dziecko rośnie, potrzebuje więcej jedzenia, a więc potrzebny jest większy przepływ pokarmu. Np. w tych butelkach, które ja mam, smoczki do 3 miesiąca mają jedną dziurkę, a te od 3 do 6 już dwie dziurki.
Poza tym nie wiem, czy to też nie jest kwestia kształtu smoczka, tak jak przy smoczkach uspokajających...
Australia jakie masz butelki?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Suszarke do butelek też mam, znacznie ułatwia organizację butelek po wyjęciu ze sterylizatora

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 11:54   #4004
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, teraz pozostaje wybór który

A smoczek taki zwykly nie do butelki mamy z nuka i on jest do 6miesiecy.
A niektore firmy mają od 3 i to ciekawe.
Stary 2016-09-10, 12:07   #4005
ania230
Zakorzenienie

Majunie położyłam do łóżeczka niech grucha sobie do zabawek a ja dalej ogarniam.

Wkurzyl mnie tz bo poszedl pomagać koledze w mieszkaniu a ja zostałam sama z Maja....dobrze wiedzial ze sporo rzeczy chce dziś zrobić żeby potem tylko zabrać i przewieźć rzeczy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-10, 12:47   #4006
Konto usunięte

Zabcua smoczki te do 6 mc są po prostu większe. My mamy awent. Hania by takiego małego do 3mc nie złapała.
Z butelkowymi nie pomogę, czarna magia dla mnie

Stary 2016-09-10, 13:28   #4007
zabciajs
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65149121]Zabcua smoczki te do 6 mc są po prostu większe. My mamy awent. Hania by takiego małego do 3mc nie złapała.
Z butelkowymi nie pomogę, czarna magia dla mnie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Nie odciagasz nic a nic? Ja mleko z butelki podalam moze 3 razy, ale koperek podawałam i znów wrócił do łask i tak mysle nad tymi smoczkami. Bo nie chcialabym aby piersia pogardziła.

Czy tylko jak jeszcze nie sss po porodzie???
Stary 2016-09-10, 13:56   #4008
australia87
Zakorzenienie

Kuuuurde napisałam długi wywód o butelkach i mi wcięło Madzia, używamy Chicco Natural Feeling
Stary 2016-09-10, 14:01   #4009
ania230
Zakorzenienie

W rossmanie promocja jest na kremy. Kup dowolny krem na dzień i dowolny krem na noc a tańszy otrzymasz gratis

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-10, 14:05   #4010
Konto usunięte

Cytat:
Nie odciagasz nic a nic? Ja mleko z butelki podalam moze 3 razy, ale koperek podawałam i znów wrócił do łask i tak mysle nad tymi smoczkami. Bo nie chcialabym aby piersia pogardziła.

Czy tylko jak jeszcze nie sss po porodzie???
Odciagam, sporo mam zamrożone. Zapisalam starszą na świetlicę raz w tygodniu i chce z nią chodzić. Wtedy zapasy pójdą w ruch bo Hania zostanie u mamy. Do tej pory mleko z butelki piła trzy razy. Innych płynów poza cyckiem nie podaję.

Jakoś nie boję się że Hania nie weźmie butelki. Jak będzie głodna to wypije.

Ja też jeszcze nie sss. Nie mam kompletnie ochoty i nie byłam jeszcze u lekarza

Stary 2016-09-10, 14:53   #4011
ania230
Zakorzenienie

Ja juz sss ale ochoty u mnie brak

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Tz spi z Maja a ja odpoczywam. Pare rzeczy spakowalismy ale jeszcze trochę zostało. Musze zapytać kiedy możemy już przewozić wtedy będzie nam ubywalo.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-10, 15:49   #4012
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Karmilam do tej pory u tesciowe i w aucie na weselach. W miejscu publicznym nie. Chodze w zwyklych bluzkach i sobie tego nie wyobrażam.
A pozatym jechać do kogoś i zaraz zniknąc i usypiać Gabi- gdzie bedzie spała albo na mnie, a moze w wozku jak sie uda. To nie widze sensu..

Ale nie bardzo mam jak. Màż pracuje do późna, a na noc nie wyjde bo ostatnio Gabi z butelki w nocy nie chciała jeść. Pozatym zanim się gdzieś wybiore to bedzie 22. I rano zombie. Mama tez duzo pracuje.
No i to ściąganie mleka.
Zresztą gdzie tu wyjść, grill czy spotkanie przydaloby się z mężem i takie spotkania przewaznie są w weekend.

Taaak, u mnie tez tak jest. Lekkie marudzenie patrze, a Gabi już na rączkach.

No właśnie...

U mnie to norma. 22.30, 1.30(lub 00.30) 3.30, 5.30,7.30 juz sie przyzwyczaiłam. Kiedys omijała tą o 22.30

Nieźle
Nas jakby ktoś zamkną to wyszlabym piwnicą lub drzwiami na taras
Karmię publicznie w zwyklych bluzkach.bezwstydna jestem
A do godzin karmienia tez się pewnie przyzwyczaje, bo taka już moc matki.
Cytat:
Hejo!

A potem kręgosłup boli

U nas bez smoczka i czasami też na syrenie wracamy. Tylko zwykle cycek działa.

Fryz wersja rozpuszczone i w kitku1473518974997.jpg1473518999574.jpg

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 16:01   #4013
zabciajs
Zakorzenienie

Dzanet siooo do lekarza!!!!!
A ja mam ochote od ponad miesiąca. Powiedzialam męzowi dwa razy ale jakos nie ma odzewu... Gabi śpi na naszym lóżku może to dla niego problem.
Ale przeciez w domu kolder tysiąc, można na podłodze rozłożyć...ale On nigdy `szalony` w tych sprawach nie był i odziwo mniej niż ja potrzebował. Ja nie zaczynam juz, dwa razy mowilam. Pewnie jakby Gabi spała w lozeczku juz dawno byloby co nieco, bo przytulanko itd. Ale cóź warunki są jakie są.
Źle mi z tym.Zwlaszcza, ze w ciazy tez mi brakowało.
I tak byłam i jestem nadal tylko matką.
Stary 2016-09-10, 16:25   #4014
madzius90
Zakorzenienie

Ja odkąd skończyłam polog to prawie co dzień molestuje męża
Ale u nas było 9,5 miesiąca celibatu ze wzgl na problemy w ciąży, później polog i jestem niewyzyta po prostu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dzanet a Ty nie miałaś juz umowionej wizyty?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Elaine super fryz! Odważnie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 16:26   #4015
zabciajs
Zakorzenienie

Ja nie chce molestować, ja chce zostać zmolestowana!!!
Stary 2016-09-10, 16:28   #4016
madzius90
Zakorzenienie

U nas dziś w końcu lepszy dzień- Bartkowi kaszel w końcu przeszedł. Zuzia dziś bez stanu podgoraczkowego w końcu no i kataru trochę mniej, także i mniej marudzenia. Bo wczoraj i przedwczoraj to był jakiś koszmar
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 17:03   #4017
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać. Mojemu mężowi udało się w końcu wziąć urlop. Od razu inaczej człowiek się czuje. Cały czas mam lęki, że zostanę z nimi dłużej sama i nie dam rady psychicznie. Strasznie mnie to dobija, bo z nimi czasem 2 osoby nie mają kiedy zjeść. Myśleliśmy o płatnej pomocy, ale jak mąż wyjeżdża na dłużej i będę musiała pojechać do teściów to ta osoba nie będzie miała w tym czasie zarobku. Od grudnia mąż będzie na miejscu pracował, więc marzę o tym, żeby dożyć do tego grudnia we względnym zdrowiu psychicznym.

zabciajs ten smoczek do butelek o regulowanym przepływie ma zamiast dziurek nacięcie, w zależności jak się ustawi smoczek tak szybko będzie lecieć, większy przepływ jest chyba do kaszek. Nie są one wygodne (mój mąż kupił przez przypadek), szczególnie w nocy jak nic nie widzisz, wprawdzie numerki na smoczku są wypukłe, ale tak łatwo nie da się ich namierzyć. Te na kolejne miesiące, normalne, nie te z regulowanym przepływem, mają po prostu więcej dziurek, w moich z Aventa są 2 dziurki.

Trzymajcie się ciepło, może zdecydujemy się na zakup tableta, wtedy będę bardziej z Wami na bieżąco.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 18:40   #4018
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja odkąd skończyłam polog to prawie co dzień molestuje męża
Ale u nas było 9,5 miesiąca celibatu ze wzgl na problemy w ciąży, później polog i jestem niewyzyta po prostu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dzanet a Ty nie miałaś juz umowionej wizyty?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Elaine super fryz! Odważnie
Tak, w koncu zadzwonilam i idę do lekarza w środę

MariaFrancesca fajnie że się odezwałaś! Ja rozumiem twoje obawy i uważam, że ogarniecie dwóch tak malutkich dzieci nie jest na jedną osobę. Jesteś dzielna!-
Może na umowę zlecenie ktoś tak jak wam pasuje? Jeśli taka osoba miałaby miesiąc przerwy mysle że nic by się nie stało, to praca raczej dorywcza

Stary 2016-09-10, 19:21   #4019
ania230
Zakorzenienie

Maja spi a ja odpoczywam Dzisiaj byla bardzo grzeczna tz bardzo dobrze na nią wpływa

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Spala :/ oczy jak 5 zl

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Zostawilam Gwiazde w wózku. Może sama zasnie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-10, 19:33   #4020
haneczkab92
Ania

Cześć

Nadrobiłam, ale nie mam weny na odpisywanie- wybaczcie- raz może mi się zdarzyć.
Zmęczona jestem dzisiejszym dniem- pobudka w zasadzie około 6.00 była dziś(tak wiem, Wy macie tak cały czas, dla mnie to nowość) no i taki marudny trochę dzień. A to zakupy, a to coś i już wieczór. Hania śpi, a ja idę kolacje zjeść i trochę ogarnąć bałagan

A poza tym jakiś dołek mnie łapie.. z mężem ostatnio często sprzeczki mamy, często mnie denerwuje, ja jego.. wiem, że to trzeba jakoś przetrwać, ale łatwo nie jest. Jakoś nie możemy sie dogadać..

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości