|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6510959]Ale roznica jest taka, ze my narzekamy z konkretnych powodow, a oni narzekaja, ze my narzekamy
[/quote]No wlasnie!!! ![]()
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Ach Ci faceci. Ale mój nie jet aż taki zły, jak ja sprzątam to on gotuje i na odwrót. Mam pytanie, w sumie to do dziewczyn, które mają angielskich TZtów, Czy jeśli myją naczynia to też ich nie płukają? Ja już tyle razy mojemy TZtowi tłumaczyłam, z powinien, ale on się wykręca tym, ze potem ładnie pachną. ale to nie tylko mój TZ, bo jak jesteśmy u jakiś znajomych zauważyłam, ze oni robią to samo.
|
#2044 |
|
Konto usunięte
|
A najlepsze z tego wszystkiego jest to, ze jak sobie narzekam, ze nie zrobil, zapomnial... to w odpowiedzi slysze: Ty juz mnie nie kochasz
No normalnie rece opadaja
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż nie zmywa w ogóle, wszystko wkłada do zmywarki
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak widzę, ze mój zmywa to mu zawsze mówię, ze ja to zrobię. ja myję naczynia pod bierzącą wodą,a on najpierw sobie nalewa do zlewu, potem muje i od razu na suszarke. I zostawia je z pianą, a mnie aż trzęsie. I wogóle mnie nie słucha, bo dalej tak robi. Jak mu kiedyś powiedziałam, ze jak nie chcę ,zeby mi pachniały,a on jak tak lubi niech sobie płynu doleje do herbaty, to się strasznie oburzył, ze przecież to normalne, ze się naczyń nie płucze.
|
#2047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, wiec jak TZ zmywa to stoje obok i marudze albo biore scerke i wycieram (chciaz nienawidze ). Jeden z moich znajomch to nawet ziemniaki myje w plynie do zmywania , oczwiscie odmawiam jedzenia czegokolwiek u niego.Co do marudzenia, moj TZ mowi ze zmienil by tylko jedna rzecz u mne - narzekaniee . Oczywiscie ja tak duzo ie narzekam,to jego wyobraznia
|
|
#2048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szper a nie masz opcji debetu ??? jak sie prad skonczy, to moge zrobic jeszcze 5f debetu. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6509458]Faceci Mniej wiecej z takich powodow przenosimy sie na Slowacje moj sie odgraza,ze jak bede narzekac,to wrocimy do polski,a tam to on juz bedzie umial wszysto zalatwic... ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6510959]Ale roznica jest taka, ze my narzekamy z konkretnych powodow, a oni narzekaja, ze my narzekamy [/quote]![]() Cytat:
kiedys w pracy pomagalam hiszpance w sprzataniu,zabralam sie za zmywanie,a ona odrazu poprosila,zebym to zostawila, bo ona pozniej musi myc wszystko jeszcze raz [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6511501]A najlepsze z tego wszystkiego jest to, ze jak sobie narzekam, ze nie zrobil, zapomnial... to w odpowiedzi slysze: Ty juz mnie nie kochasz No normalnie rece opadaja [/quote]to akurat moj tekst
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6511501]A najlepsze z tego wszystkiego jest to, ze jak sobie narzekam, ze nie zrobil, zapomnial... to w odpowiedzi slysze: Ty juz mnie nie kochasz
No normalnie rece opadaja [/quote]![]() ![]() niezleCytat:
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam ze nie na temat ale.... nie dostaliśmy tego domku
Okazało się że oferta była również w innej agencji i mieszkanie zostało wynajęte właśnie z niej za 70 funtów więcej .
|
|
#2051 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Olka szkoda, ale nie martw się, coś się napewno znajdzie. napewno gdzieś jest właśnie ten. A może tego rododendrona masz posadzić sama?
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
olka_2222 cóż, musicie dalej szukać. Na pewno wkrótce znajdzie się jakiś fajny domek
Wow, co za temat ![]() Ja z moim TŻ mało się kłócę. Prawda- mało sprząta w domu, ale czasem jak się weźmie to wypucuje wszystko lepiej niż ja. Ostatnio mieliśmy ważne sprawy do załatwienia. Podzieliliśmy się obowiązkami po równo. Jakoś się uzupełniamy i o to chodzi Ach, i dostałam dziś piękny prezent od niego ![]() Ogólnie uważam, że mimo tych naszych nerwów, jesteśmy zgraną parą.
|
#2055 |
|
Konto usunięte
|
Ja z moim Tz po prawie 3 latach znajomosci nie poklocilam sie ani razu
Ale wynika to tylko i wylacznie z tego, ze jest okropnym flegmatykiem, nawet glosu nigdy nie podniosl, no nic nie wiem jak on tak moze znosic te moje humory ja na jego miejscu juz bym dawno po scianach chodzila, a on nic
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
lea29 przeciwieństwa się przyciągają
![]() Pomyśl jak wyglądało by wasze życie, gdybyś była równie flegmatyczna jak Twój TŻ albo gdyby on był tak humorzasty( bez urazy, sama tak napisałaś
|
#2057 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż takiego dostałaś i czy bez okazji? ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6513955]Ja z moim Tz po prawie 3 latach znajomosci nie poklocilam sie ani razu Ale wynika to tylko i wylacznie z tego, ze jest okropnym flegmatykiem, nawet glosu nigdy nie podniosl, no nic nie wiem jak on tak moze znosic te moje humory ja na jego miejscu juz bym dawno po scianach chodzila, a on nic [/quote]Ja jako choleryczka muszę przyznać, że nie mogę przebywać z flegmatykiem w tym samym pomeszczeniu Wszyscy moi Tzci byli melancholikami. zmykam do łóżka, zmęczyłam się segregowaniem 600 zdjęć, które wczoraj wywołałam. dobranoc
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Piękny, 18 karatowy pierścionek z diamentem
![]() Narzekałam na swój pierścionek zaręczynowy kupiony w Polsce. Oczko się pokruszyło, podejrzewam, że to była zwykła cyrkonia. No i dziś dostałam nowy
|
#2060 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Raczkowanie
|
olka_222 przykro mi. Jestem pewna ze wkrotce znajdziecie wymarzony domek.
Moj tz.... no coz Jak zobaczylam po raz pierwszy jak zmywa naczynia malo sie nie przewrocilam z wrazenia, wszystko ze zmywaka prosto do suszarki brrr.... Stwierdzil, ze plyny sa tak doskonale, ze nie trzeba ich splukiwac. Kiedy prosze o zmywarke, mowi ze nie bedzie komus za darmo robil podloczenia. Uknulam wiec ze jesli nie kupimy w tym roku domu moj tato przyjedzie na wakacje, tz do pracy, a my za robote. Zrobimy podlaczenie. Moj TZ bardzo lubi imprezki dla znajomych, a ja potem siedze w kuchni i zmywam. Fakt on wszystko gotuje, ale ja nie nawidze zmywania. Poza balaganiarstwem tz wydaje mi sie ze dopasowalismy sie idealnie, ale gdyby on byl perfekcyjny na co bym narzekala???? kuseczka superrrr. Odbiegajac od tematu czy ktoras z Was zdawala moze egzamin "Life in the UK" i moglaby podzielic sie ze mna doswiadczeniem? Edytowane przez monikao Czas edycji: 2008-02-06 o 23:00 Powód: dopisek |
|
|
|
#2062 |
|
Zadomowienie
|
Zmywarka. Jedyna rzecz, której teraz pragnę
![]() Niestety, nie mamy już jej gdzie podłączyć.
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Kuseczko tylko pozazdrościć. a teraz troszkę humoru. ja sie dowiedziałam w piątek w pracy,że w sobote podobno się mieliśmy zaręczyć. wszyscy mi gratulowali, a ja nie miałam pojęcia dlaczego. pare tygodni temu znajoma z pracy mi powiedziala, ze słyszała, ze moja siostra wychodzi za mąż w 26 czerwca. Tylko, ze ona o tym też nie wiedziała. skąd oni takie informacje biorą.
a ja coś nie lubię zmywarek.
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
sylwunia3009 chyba koniecznie chcą was za mąż wydać
|
#2065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się postarałCytat:
Cytat:
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
kuseczka gratulacje
Też bym taki chciała, ale na pewno gdy przetrze mi się mój stary pierścionek zaręczynowy to każę sobie nowy kupić ![]() Co do TZ nie będę się tu rozpisywała, bo po części każda z was mojego ukochanego opisywała... Tacy oni chyba po prostu są Z drugiej strony gdyby robili wszystko tak jak my chcemy, posłusznie, według naszych upodobań to czy nie byłoby nudno ?? No i mój TZ zmywa czasem bo wie ze ja tego nie znoszę No i jest bardzo wesołym człowiekiem i chyba go wolę takiego z wadami niż melancholika spokojnego.No może i dom nie miał być nasz, ale niestety w tej cenie którą maksymalnie zdecydowaliśmy się przeznaczyć na czynsz nie ma już takich ofert. Pozostaje nam szukać jakiegoś mieszkania w bloku za 450 f, albo wynająć obskurną norę za 350 funtów, w okolicy w której będę sie bała wracać sama wieczorem do domu. Najśmieszniej jest kiedy oglądam oferty agencji nier. i niektóre z nich mają tą samą ofertę z różnicą w cenie dochodzącą nawet do 50 funtów. A czas coraz bliżej naszych dni wyprowadzki- to mnie też przeraża. A z lepszych wiadomości- będziemy bukować bilety do polski na 14 kwietnia ![]() ![]() ![]() Dzieciaki mają wtedy przerwę wakacyjną, ja nie pracuję 2 tyg (za co mi płacą ) a TZ ma jeszcze wolne z zeszłego roku.Jakieś zamówienia na towar z polski ??
|
|
#2067 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga! Mega dlugi post !
Cytat:
ale mnie rozbawilas tym zeby sobie nalal plynu do herbaty Cytat:
![]() Jesli chodzi o to co przeszkadza mojemu TZ we mnie..to ze za duzo gadam i marudze ...ale nie jest tak zle ze mná ![]() Cytat:
Ja tez wczoraj ogladalam mieszkania w necie i spodobal mi sie 2 bedroom mimo iz tak duzy mi nie jest potrzebny,ale byl ladny i mial ogrod o czym marze i kosztowal zaledwie 550 to malo natá dzielnice bo za 1 bedroom placi sie wlasnie tyle a one bedroom nie maja ogrodu..no moze czasem ale ja nie znalazlam takiego jeszczeCytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6513955]Ja z moim Tz po prawie 3 latach znajomosci nie poklocilam sie ani razu Ale wynika to tylko i wylacznie z tego, ze jest okropnym flegmatykiem, nawet glosu nigdy nie podniosl, no nic nie wiem jak on tak moze znosic te moje humory ja na jego miejscu juz bym dawno po scianach chodzila, a on nic [/quote] Hahaha musisz go doceniac ze tyle wytrzymuje ![]() Cytat:
moje gratulacje Ja jeszcze moge sobie pomarzyc o pierscionku zareczynowym ![]() Cytat:
Co to jest ten egzamin "Life in the UK?" Cytat:
|
|
|
#2068 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Olka moze uda Wam sie cos jeszcze znalesc w normalnej dzielnicy Trzymam kciuki
|
|
|
#2069 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy raz o czyms takim slysze. Skad to sie u nich wzielo?! Pewnie teraz jak juz Twoj TZ wie, ze tego nie tolerujesz to bedzie tak robil, zeby wykrecic sie od zmywania![]() Dziewczyny ktore maja angielskich TZtow, napiszcie jeszcze cos o nich. Co Was w nich zaszokowalo przy blizszym kontakcie? A co dla nich bylo szokujace? Ja bardzo chetnie czytam rozne takie rzeczy o roznicach i angielskich przyzwyczajeniach itp. I chetnie sie dowiem nowych rzeczy np dlaczego Anglicy zagryzaja kanapki chipsami? Cytat:
![]() Gratulejszons ![]() Cytat:
![]() Sylwunia przeczytalam Twoj podpis:"Musze byc bardziej sympatyczna"
że musiałem żyć. Lecz teraz żyję, ponieważ jestem wojownikiem i pragnę powrócić przed oblicze Tego, w imię Którego zawsze walczyłem. Edytowane przez anamnezis Czas edycji: 2008-02-07 o 10:50 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() alez Sylwunia nie ma napisane ze musi byc bardziej sympatyczna tylko SYSTEMATYCZNA
Edytowane przez Lovely_Girl Czas edycji: 2008-02-07 o 10:58 Powód: poprawione male blédy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

[/quote]

No normalnie rece opadaja
, wiec jak TZ zmywa to stoje obok i marudze albo biore scerke i wycieram (chciaz nienawidze

Okazało się że oferta była również w innej agencji i mieszkanie zostało wynajęte właśnie z niej za 70 funtów więcej .

no to się postarał
Też bym taki chciała, ale na pewno gdy przetrze mi się mój stary pierścionek zaręczynowy to każę sobie nowy kupić
moje gratulacje
Trzymam kciuki