|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr + OT ~ Część III
Cytat:
Wyjmuje swoją maszynkę elektryczną i robi szybkie cięcie |
|
|
|
|
#4802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety tak Cytat:
cięcie takie na prosto, rozumiem ![]() Cytat:
.A to jakaś polska firma? sama szukam skórzanej torby w przystępnej cenie.
|
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
Zdolnego masz męża Cat
![]() Dziewczyny co myślicie o torebkach Obag na codzień? Dla mnie zawsze były plażowe, ale widziałam kobietę ktora miała czarną i wyglądała ok |
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też widziałam kobietę w fajnej stylizacji z torebką o-bag - granatowa marynarka, spodnie rurki plus granatowa o-bag - wyglądała fajnie miejsko
|
#4805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No, to teraz rozumiem, Pink, to świętowanie przyjazdu do domu |
|||
|
|
|
#4806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W jednym nowiutkim szpitalu w Bydgoszczy spotkałam się z niecodziennym traktowaniem, aż napisałam list z podziękowaniem po moim pobycie. Wyobraźcie sobie, że Pani anestezjolog (notabene, piękna i zadbana kobieta), rano po dyżurze nocnym własnoręcznie zrobiła mi kawę i przyniosła do pokoju. I była szalenie miła, żadnej wyniosłości i rutyny, którą się też nierzadko ogląda. |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A do tego jeszcze wysokie kompetencje - na prawdę się cieszę, że trafiłam na tego lekarza. Zauważyłam, że wszyscy pacjenci z lekarzy byli bardzo zadowoleni, to w ogóle taki wesoły oddział - żartują, rozmawiają, wszystko dokładnie tłumaczą, zero wyniosłości. Natomiast reszta to niestety słabo to wygląda - ewidentnie brak kasy na personel pomocniczy - bardzo szczątkowy na liczbę pacjentów, jedzenie itd. Aż się zastanawiam na co idą nasze składki zdrowotne. Zmieniając temat na nieco milszy to dziś trochę poczułam zwiastun jesieni - uwielbiam lato, ale nie miałabym nic na przeciwko polskiej, złotej jesieni - bardziej rześkie powietrze, tak powiedzmy do 20 stopni ciepła, byle bez deszczu - zatęskniłam chyba za botkami i lekkimi płaszczykami wolę jesienne trendy w modzie ![]() Nowy wywiad z Mirandą z września 2016 r.:
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Z okazji założenia przez Vogue konta na Snapchatcie pojawił się krótki filmik z Mirandą, w którym prezentuje dwie wybrane przez siebie stylizacje
:https://thescene.com/watch/vogue/sna...yer_scene_logo http://site.people.com/style/look-in...er_peoplestyle I fotki: 1-2 filmik z Vogue 3. Kora Organics 4. Marella f-w 2016/17 bts
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Obejrzałam wywiad z Mirandą. Zabawny ten facet, który przeprowadzał wywiad
Miranda też ma fajne poczucie humoru, chociaż wydaje się trochę powściągliwa i zachowawcza. Być może się pilnuje żeby nie pokazać i nie powiedzieć za dużo.Byłam w Tikeju. Zakupiłam botki na jesień. Baaardzo mi się podobają, tylko są ciut za duże. Niestety, były tylko w tym jednym rozmiarze. Trudno, najwyżej będę je nosić na grubą skarpetę. A co! ![]() To jest właśnie ten problem w TK, że często buty są tylko dostępne w jednym rozmiarze. Ileż pięknych butów przeszło mi tam koło nosa! No i widziałam jeszcze piękny kaszmirowy sweter, za ... 329 zł. Odpuściłam. Nie na mój budżet, niestety. |
|
|
|
#4811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje udanych łowów ![]() ja nie mam tyle szczęścia w Tk, a niektórym osobom udaje się tam znaleźć bardzo fajne rzeczy nie tylko ubrania, ale też np. rzeczy do kuchni, no ja chyba nie mam zdolności szperacza bo tam trzeba dokładnie poszperać, poszukać żeby coś fajnego wynaleźć.Cytat:
wywiad chyba był sponsorowany przez markę Bonds - wszędzie rzucało się w oczy ich logo Miranda miała ich legginsy i kostium kąpielowy.A tak na marginesie to fajny ma ten dom w Malibu - widok I jeszcze dwa filmiki plus zdjęcia: źródło: youtube;bellazon wywiad: i dwie stylizacje z vogue:
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 13-go roku życia buszowałam po lumpeksach i nauczyłam się wynajdywać ciekawe rzeczy za przystępne pieniądze. Prawie cały przedpokój mam w dekoracjach z TK |
|
|
|
|
#4813 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze, ze już weekend. Czuję się wypompowana po tym tygodniu pracy.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mi się już wyczerpują pomysły, jak się nosić, też chciałabym juz lekką jesień. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4814 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to zbieraj siły na kolejny tydzień ![]() Cytat:
Ale później, cieniowanie miałam partaczone, takie jakieś postrzępione, cienkie końcówki, które wyglądały jakbym miała połowę włosów mniej. I zrezygnowałam z dalszego cieniowania. I z farbowania też. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma to jak zmagać się z infekcją wirusową przy +30 stopniach :/
Młoda przywlokła wirusa ze szkoły i niestety przeszło i na mnie. W przerwach, gdy nie ciekło mi za bardzo z nosa, brałam widły i walczyłam z chwastami. Jednym słowem, był to nie najlepiej spędzony weekend. Mam nadzieję, że Wy się bawiłyście lepiej. |
|
|
|
#4816 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie weekend zdecydowanie milszy, choć w głównej roli z grabiami Dziś trzeba było lekko ogarnąć działkę u taty, więc wypoczynek był aktywny.
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
My z TŻ zrobiliśmy sobie mały wypad do spa. Teraz niestety czeka mnie sporo pracy i spraw do załatwienia. To będzie chyba ciężki tydzień![]() Teo przepraszam Cię bardzo ale jeszcze nie byłam w tym sklepie, nie miałam czasu niestety. Mam nadzieję że uda się w ten wtorek i na pewno zrobię zdjęcie. Chcę jednak dopowiedziec, że torebka była naprawdę ładna i klasyczna, ale jednak nie dla pani prezes np. Nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi, bo nie chcę sugerować że ktoś tutaj jest za stary, ani nic w tym stylu, tylko np mojej mamy bym z taką torebką nie widziała, ale ja potrzebuje jednej mniej oficjalnej
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(A najlepiej chyba czuję się w blondzie). Nos mam załadowany, oczy załzawione, a tu pełnia lata i upały! |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Ależ dzisiaj piękna pogoda - pełne słońce🔆i u mnie 30 stopni w cieniu Cat współczuję choroby przy takiej pogodzie i temperaturze A ja, pomimo pogody, myślę o uzupełnieniu jesiennej szafy - obejrzałam dzisiaj na yt filmik omawiający tegoroczne trendy - nie wszystkie tendencje mi się podobają, ale znajdę też coś dla siebie. Fajnie, że jest trend elegancki - ołówkowe spódnice, eleganckie i fantazyjne bluzki i koszule, że będą modne botki na stabilnym obcasie, militarne płaszcze i marynarki, swetry, golfy, szarości. A w temacie zakupów to w nowym numerze ELLE są kupony zniżkowe na weekend 1-2 X. Co do usług fryzjerskich to ja jestem tu chyba weteranką bo regularnie chodzę do fryzjera od daawna, bo jeszcze od końcówki liceum. I faktycznie nie ma to jak dobry fryzjer - jak się takiego znajdzie to trzeba się trzymać. Ja na szczęście znalazłam.I dwie codzienne stylizacje Mirandy: źródło: DailyMail; bellazon
|
#4820 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marzy mi się jakaś nowa biżuteria. ![]() Co do lata i upałów, to ja już nie wiem, jak mam się ubierać, zbrzydły mi kompletnie letnie stylizacje, na baletki nie mogę patrzeć, w sukienkach nie chodzę, bo w biurze klimatyzacja i zimnica... Rano, gdy wychodzę po 7, upału nie ma i też się lekko załatwiłam -- boli mnie gardło. Co innego w weekend - chodzę w miniszortach, ale w biurze się tak przecież nie pokażę. Widziałam w C&A na wystawie świetną stylizację i nie mogę się doczekać jesieni ![]() Po wywiadzie Mirandy widać różnicę w długości jej włosów, więc chyba zapuszcza
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem zdarzają się osoby z gazeta, ale takie pojedyncze sztuki, dlatego ja od jakiegoś czasu co roku staram się skorzystać z tych zniżek. Tłumy są najczęściej w sklepach typu H&M, Reserved - kolejki do przymierzalni/kasy, ja przy weekendach zniżek takie sklepy omijam. Zazwyczaj upatruje sobie jakaś droższą rzecz, która z kuponem jest w przystępniejszej cenie - tak upolowałam świetne botki od Ecco .Co do zakupów online to tez je polubiłam, ale ubrania wole jednak zmierzyć. Mi w sumie też. Ale torba i nowe botki maja priorytet. Cytat:
ale podobno to już ostatnie tak ciepłe dni, zobaczymy. Mam jednak nadzieję, że nie ochłodzi się w zawrotnym tempie z 30 do nie wiem 12 nagle, mam nadzieję, że będzie tak 18-20 do końca września. I że będzie dłuuugo słonecznie. Wiecie tak piękny październik - te wszystkie kolory jesieni - liście, ale bez deszczu.Skończyłam czytać świetną książkę "Nigdziebądź" Neila Gaimana - bardzo dobra, klimatyczna opowieść, a do tego piękne nowe wydanie - cieszy oko - pochwale się lubię takie ładne wydania - twarda oprawa, okładka pasująca do historii.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-09-13 o 10:21 |
||
|
|
|
#4822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest zawsze dramat, i rzeczywiście najgorzej w HM czy Reserved. :/O tej torbie to chyba już od roku słyszę. ![]() Cytat:
Cytat:
I tak, to prawda, że chyba od roku nie przeczytałam dobrej książki, takiej, żeby mnie wciągnęła a jednocześnie nie ogłupiła. Oj, chyba ograniczę zakupy książkowe, bo co kupię, to jestem zła, że tyle wydałam pieniędzy i nie jestem zadowolona. Czekam na coś naprawdę świetnego...
|
|
#4823 | ||
|
Zakorzenienie
|
co najmniej. Ale co ja poradzę, że co mi się spodoba to kosztuje majątek Cytat:
mi się podoba, ze on tak nie podaje wszystkie na tacy. Chyba zależy jaka kto ma wyobraźnię A tak w ogóle to Gaiman napisał tylko dwie książki dla młodzieży: Kornalinę i Księgę cmentarną. Reszta jest dla dorosłych, lubiących fantasy.Cytat:
![]() Teraz nie wiem co czytać. I coś dla tęskniących za jesienną garderobą - niestety trochę starsze, ale wciąż fajne stylizacje Mirandy, podobno w tym roku modne są kapelusze. Na kimś mi się podobają, ale sama się chyba jeszcze nie odważę
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-09-13 o 11:19 |
||
|
|
|
#4824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wyobraźnię nie narzekam ![]() Cytat:
Teraz chciałabym przeczytać http://lubimyczytac.pl/ksiazka/31297...illiama-goulda Podobno arcydzieło, ale cóż, pewnie zmów okaże się słabiutkie. Teraz postanowiłam sobie, że czytam wyłącznie to, co zalega mi w domu i nie będę kupować nowych książek. Teraz kończę ZŁEGO (po fajnym początku robi się dość średniawo), a potem w kolejce czeka Żart Kundery. Nigdy nie czytałam tego autora, a wy?
|
|
#4825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę też zaznaczyć, że ja czytałam wersję preferowana przez autora - jest kilka różnych wersji Nigdziebądź - ciekawe jaka wersje ty czytałaś. Cytat:
więc zawsze trafią mi się i słabsze książki. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Miranda nie jest już twarzą Swarovskiego, została nią Karlie. Ale jestem zdziwiona, Karlie kompletnie nie pasuje do stylu marki.
Cytat:
Bardzo dobrym przykładem takiej powieści (wprawdzie sf, no ale...) jest Gra Endera. Świetny pomysł na fabułę, tragiczne wykonanie, mierne dialogi. Cytat:
![]() Klasyk. Na pewno oglądałaś Nieznośną lekkość bytu, to na podstawie jego powieści. Kiedyś próbowałam podejśc do Żartu, ale chyba byłam zbyt młoda
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc chyba w moim przypadku to nie to. Może po prostu sięgasz po nie "te" książki. Ja czasem tez czytam coś co w danym momencie mi nie podejdzie. Zauważyłam, że często mnie rozczarowują te najbardziej zachwalone przez krytykę, np. Małe życie.A czasem po prostu ma się nastrój na coś innego. Ja teraz wole coś lżejszego - tak na poprawę humoru
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2016-09-13 o 15:09 |
||
|
|
|
#4828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to, że gusta są różne, to jasne, dlatego tak wiele jest zupełnie różnych opinii o tych samych książkach czy filmach. No cóż, na złe wybory książek nie ma się co skarżyć, inni nic nie czytają i są szcześliwi.
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
Z innej beczki: widziałyście kolekcję torebek i okularów od W.Kruk? Torebki wyglądają naprawdę ciekawie. http://wkruk.pl/torby
Szczególnie podoba mi się ta za 1590 PLN Ale te ceny :/https://www.instagram.com/p/BKDj02hA...n-by=wkruk1840
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, zresztą znam sporo osób które czytają bardzo dużo, nie wiem może te statystyki są przesadzone i wcale tak z tym czytelnictwem nie jest źle.A w książkowym temacie teo widziałam na lc, że czytasz poradnik jak dbają u urodę Koreanki - daj znać co tam ciekawego wyczytałaś ![]() Ja w zasadzie nie czytam poradników, ale kusi mnie ten poradnik - podobno dobry - pozytywne emocje + joga: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/296831/yoga-girl może się na niego skuszę.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Wyjmuje swoją maszynkę elektryczną i robi szybkie cięcie 

- na prawdę się cieszę, że trafiłam na tego lekarza.
wolę jesienne trendy w modzie