|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
Powiedz mu ze to tylko początek, dziecko będzie głośniej płakało :P witam sie dzisiaj jejku, jakie słodkie sny miałam, śniło mi sie ze Mała była juz z nami, głownie próbowałam ja cały czas karmić piersią ale cos nie chciało mi lecieć a ona taka głodna buźkę otwierała, az w końcu sie udało <3
|
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Ruszamy na "wycieczke" , jak mi się tam nie chce jechać nie lubię takich wielkich urzędów :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
A my dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia sr
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[COLOR="Silver"] Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-09-12 o 08:19 |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3305 |
|
Konto usunięte
|
Wizaż mi się psuje!! niby mogę zacytować ale i tak jest pusty ekranik
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Annulka, czy możesz mnie wpisac spowrotem na listę, bo wczoraj zobaczylam że mam status mamy zaginionej, a raptem 2 tyg temu się udzielalam (wtedy pierwszej strony jeszcze nie było ) Fakt, mało się udzielam bo po prostu nie mam czasu, a przyznaje bardziej czytam październikowki, bo nie szaleją z postami tak jak Wy ![]() Sprawy wyprawkowe uważam prawie za zamknięte, czekam jeszcze na ostatnie przesyłki, dzis ma przyjechać lozeczko-kojec. Wózek kupiony, wyślą w październiku, niestety musiałam wziac na raty bo finanse w oplakanym stanie. Na październik zostawilam zakup kosmetyków, które mogą się przydać. Wizyta była tydz temu, dziec waży 1800g i ma się dobrze. Moja waga stanęła na +10 ale ważne że Hania przybiera na masie więc się nie przejmuje. Z zaleceń lekarza, to to że muszę się stawić na ekg do rodzinnego bo na wizycie mialam puls 130. I dostalam ostatnie skierowanie na badania + hiv mam zrobic.
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sapie, nawet po zwyczajnych czynnosciach. Np. Po ubieraniu butów, jak wejde po schodach, a wczoraj jak poszlismy na spacer ledwo wrocilam. Normalnie ta droga mogłam 5 razy dziennie przejść a tu ledwo ledwo. A sapalam. Zrobiliśmy co chwile przystanki. No ale co się niebrobi dla lodów z maca. TŻ się smial bo doszlismy do maca, zjadlam loda i z powrotem do domu prosto, masa przystankow, żółwie tempo, sapanie a pod domem znowu zglodnialam i stwierdziła ze loda juz spaliłam i czas na kolejne jedzenie :P
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Ja też nie mogę Was cytować.. Jestem w pracy, ale przed chwilą zadzwoniłam do gina z pytaniem czy bez wizyty wystawi L4 no i wystawi Więc byle do środy |
|
|
|
#3309 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień doberek!
Mąż skończył właśnie urlop więc powracam do Was na dobre ![]() Cytat:
kupiłam na olx nówkę za pół ceny - jest superCytat:
![]() Cytat:
to ja się teraz bardziej boję niż on..Cytat:
)Dziewczyny, jaki ten materacyk był najlepszy - pianka kokos? dobrze pamiętam? kurcze i ciągle się zastanawiam nad latatorem.. kupowac już czy nie.. medela mi chodzi po głowie więc wydatek spory.. nie wiem no nie wiem..
|
||||
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym sapaniem to ja mam tak że mi się nos zatyka. Ale gdzieś że to przez hormony robi się więcej wydzieliny w nosie.
Ogarniam mieszkanie i robię nowa listę wyprawkową czego jeszcze nam brakuje
|
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Gosiurek, widzę że decyzja podjęta. Ja idę w czwartek po zwolnienie, też bez wizyty. Jakoś do końca tygodnia dam radę ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez sapanie na spacerze to norma, juz sie sama nigdzie nie ruszam bo niedawno bol brzucha tak mnie chwycil ze myslalam ze do domu nie dojde. Moj maz to tak chrapie, ze zasnac ciezko a jeszcze do tego ta duchota, oddychac sie nie da. Od srody ponoc lekkie ochlodzenie.
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam nadzieję, że do końca października będzie cieplutko, mogą być i upały
przynajmniej wyjść ze szpitala będzie można w czymś lekkim, a nie będzie ze mnie ciekło jak z kranu a ja naubierana, bo jesień... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Moje "zdobycze"
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
też ostatnio się zastanawiam nad laktatorem. Muszę obgadać ten temat z panią położną
(w sumie to najpierw muszę w końcu zadzwonić i się umówić )
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mnie zaczyna męczyć psychicznie ta ciąża. Niby brzuch mały, niby nie przytyłam dużo (wg wczorajszego ważenia u rodziców wyszło +8kg w 32t3d), nie wyszedł mi ani jeden rozstęp (ostatnio smaruję olejkiem Kneipp Kwiat migdała Wczoraj jeszcze mąż wyskoczył z tekstem, że ma propozycję pojechania do Niemiec na 3 tygodni na zbiór winogron, ale wybiłam mu to z głowy - tak akurat na moją końcówkę ciąży. Gdybym nie była w ciąży, to mógłby i na rok jechać, albo gdyby ten wyjazd był wcześniej to bez problemu. Za tydzień mam wizytę i być może rzeczywiście gin mnie wyśle do szpitala już do cesarki, kto by się Kacprem zajął przez tak długi czas. Niby moi rodzice by mogli i to pewnie chętnie, ale jednak nie chcę go dawać na tak długo.
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Hej 😊 też nie mogę cytować...
Domek, Gosiurek - brawo za decyzję Desire - tak, korek w stronę Katowic. Jak w sobotę do nas jechała to w 1,5h. A wczoraj wyjechała o 19 i do domu dotarła przed północą 😰 autostradę zablokowali na kilka godzin, a ponoć nie był to bardzo poważny wypadek. Echhh, dobrze że bezpiecznie dotarli do domu. Ja materac mam lateksowy. Nad laktatorem też się zastanawiam kiedy zakupić. Ja chcę ręczny z aventa, więc jak coś to szybko z allegro można zamówić.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela - nie widać nic ;(
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
ma_i właśnie mój mąż wracał a4 do domu tylko w przeciwnym kierunku i mówił, że jest masakra na autostradzie. Myślałam, że faktycznie jakiś mega karambol bo podobno tak to wyglądało.. ale na a4 wroc-krk zawsze coś się dzieje.. i jeszcze te wieczne remonty.. dziwie się, że ta autostrada jest płatna - i to niemało.
|
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
mi też wizaż znowu świruje ![]() porąbanych snów ciąg dalszy- śniło mi się że przed świętami wprowadzili jakiś zakaz sprzedawania makowca w całości i wszyscy kupowali już pokrojonego "na jedną porcję"... o cholerkę w tych snach chodzi? Bacha znowu się przekręciła i pół nocy miałam do dupy bo siedziała mi na wnętrznościach |
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
A co do mojej mobilności to też jest coraz gorzej. Wczoraj dzieciaki latały po parku, tż za nimi, potem siostra a ja toczyłam się w ogonie
i co mnie ostatnio wkurza strasznie, to że mi się uszy zatykają, tak jak bym była pod wodą. Przełykanie śliny nie pomaga 😣 też tak macie?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Mai a mierzyłaś sobie ciśnienie? Tak w ogole i na kom i lapku nie dziala cytowanie utaj ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- soso co za sen ![]() A moje dziecko od polowkowych ciagle siedzi w tej samej pozycji . |
|
|
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
mi w ogole nie pokazuje nowych wiadomosci, jakby wizaz się zawiesił na wczorajszym dniu... sama musze strone zmienic zeby sprawdzic czy cos przyszło
|
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
ma_i - tak, też tak mam, jakbym była w górach i ciśnienie szalało. czytalam w jakiejś książce ciążowej że na naszym etapie ciąży pojawia się nieżyt nosa i ucha, więc to musi być to
![]() sosowhat - to jakiś znak że sama musisz zrobić makowiec :P |
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
zjadłabym makowiec
|
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa- hahahaha nie wiem nie pytaj! moze mam ochotę? nie wiem! ale to było dziwne
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem co z laktatorem. Wydawanie kasy na elektryczną medele nie mam zamiaru bo nie wiem czy bede korzystać.Moge kupić ręczną, ale jak okaże sie ze musze z niego czesto korzystać to i tak bedzie trzeba zainwestować w elektryczną
Sa inne tansze elektryczne ale zas problem z butelką i smoczkiem.
|
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj wymyślałam już co (przy dobrych wiatrach) przygotuję na święta
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jak się roztrzeslam... jedziemy na zwężeniu na autostradzie i jakiś palant taksówkarz nam zahaczył lusterko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Soso nieźle z tym makowcem haha ja miałam dziś sen że jechałam w podróż z ekipą top gear ale miałam miejsce w jakiejś doczepce z boku auta pod brezentem bo strasznie lało 😕
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

jejku, jakie słodkie sny miałam, śniło mi sie ze Mała była juz z nami, głownie próbowałam ja cały czas karmić piersią ale cos nie chciało mi lecieć a ona taka głodna buźkę otwierała, az w końcu sie udało <3

nie lubię takich wielkich urzędów :/
28.062014

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
to ja się teraz bardziej boję niż on..