|
|
#1681 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017, cz. 28
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Albo moja siostra: od zawsze lubiła matematykę i chemię, poszła na technologię chemiczną, a teraz... uczy się do matury z biologii, żeby startować na medycynę A, poza tym obcina sobie, mi, Tż-owi i mamie włosy i robi to lepiej niż dotychczasowe fryzjerki :PCytat:
Cytat:
Żeby się nie czuć jak aktorka w jakiejś marnej farsie tylko że naprawdę biorę ślub. Z drugiej strony, to dwa razy więcej roboty. A z trzeciej, rodzina też mnie namawia na USC+kościół, w tym osoby które tak zrobiły. Ale też się trochę boję, że do USC nikt ze strony Tż-a nie przyjdzie, i będzie mi przykro...Cytat:
|
|
|
#1682 |
|
catwoman
|
Agnieszka, tylko cc to też nie przelewki tylko poważna operacja
i tak źle i tak niedobrze wczoraj ostatecznie się przekonałam, że to jeszcze nie mój czas |
|
|
|
#1684 |
|
Amounted Princess
|
Ja chce tylko cesarke, nie wyobrazzam sobie rodzic naturalnie
![]() A tz do mnie ostatnio ze w sumie naa co czekamy ze moge juz zachodzix w ciaze
|
|
|
|
#1685 |
|
Konto usunięte
|
Eddith, właśnie uważam, że mój Tż nie jest wystarczająco wierzący na to
![]() Agnieszka, aż mi się włos zjeżył ![]() LadyArya, ja też się właśnie dziwię ![]() luna_laula, nie wykluczam takiej możliwości tym bardziej, że przecież chcę ochrzcić własną córkę Po prostu chcę żeby to wszystko miało ręce i nogi. Niech Tż pokaże, że dla niego to coś ważnego a nie robi to tylko żeby rodzice byli zadowoleni bo przecież ''im zależy'' |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
CHYBA pojedziemy do Zakopanego na dwa dni
Taka drobnostka, ale cieszy mnie niesamowicie..
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Też chcę cesarkę i nie ma innej opcji... Moja mama miała dwie i rzeczywiście okres rekonwalescencji jest dłuższy i w ogóle, ale nie ma tragedii. Zdecydowanie cesarka wydaje mi się lepszą opcją
|
|
#1688 |
|
Konto usunięte
|
moja Siostra miała cc i bliznę ma prawie niewidoczną
z tym, że no... ja się boję braku czucia w kończynach przez kilka/kilkanaście godzin ![]() Vin, zazdroszczę Zakopanego |
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Matko to ja jeszcze mam wszystkie zęby i obecnie dwa kanałowe robione
Ale za to jestcpare do leczenia i chodzę do dentysty raz w miesiącu leczyć po jednym zębie.Bordowa jaki ??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1690 | |
|
catwoman
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Co do nacinania, ej nie demonizujcie tak
wszystko zależy od indywidualnego przypadku. Znam naprawdę sporo kobiet które były lekko naciete i na następny dzień śmigały z dzieckiem, zagoiło się mega szybko itd. Nie zawsze jest potrzebne nacięcie, ale czasami nie warto się na siłę upierać żeby nie nacinac. Lepiej lekko naciac niz peknac po sam tyłek grunt to dobra położna. Cesarka też nie jest taka cudowna. Jest masa kobiet, która jest zadowolona i jest tak samo dużo takich, które cierpiały bardzo. Dochodziły do siebie kilka tygodni i gdyby miały wybór to nie zdecydowałyby się więcej na cesarke. Tak czy siak cesarka to jest poważna operacja i branie sobie jej na życzenie bez żadnych wskazań nie jest wg mnie zbyt rozsądne bo można się na tym przejechać jak Zabłocki na mydle.Co do nazwiska to rozumiem jak ktoś ma znane nazwisko czy pracuje na swoje nazwisko. Nie dziwie się że chce zostać przy swoim. Ja za moim ani nie przepadam, ani nie mam jakichś osiągnięć więc jakoś specjalnie nie przywiazuje do tego wagi. To tylko nazwisko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka może masz rację i popieprzylam te dwa terminy
jeden masaż sama sobie możesz wykonywać. Jakieś olejki czy coś i to chyba i ten chodziło ![]() Luna ja wolałam mieć rozciete krocze niż brzuch Szybciej się goi, blizny nie widoczn e i o wiele mniejsze prawdopodobieństwo powikłań kuzynka po cc przez dwa tygodnie z lozka nie wstawala. Ja mialam obustronne prkniecie szyjki i naciecie krocza oraz pekniecie, więc hardcore. Tydzien cierpialam ale mogłam normalnie chodzić, sprzątać i zajmować się dzieckiem. Był problem z siadanien albo lezeniem na wznak po tygodniu minęło. Przy cc gorzej się do siebie dochodzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1694 |
|
Amounted Princess
|
Anulka dobrzy znajomi moi i tz maja podobna sytuacje tylko ze odwrotnie - ona jest dosyc wierzaca i chcialaby koscielny natomiast jej tz jest ateista (jego matka jest swiadkowa jechowy a ojciec katolikiem a on cale jego rodzenstwo sa ateistami)
Oni zdecydowali sie ostatecznie na cywilny (jego matka powiedziala ze jak wezma koscielny to ona nie przyjdzie na slub) ale ona czesto mi mowi ze jej przykro ze nie biora koscielnego a z druhiej strony nie chce go zmuszac do niego. Ciezka sytuacja niestety i ciezko o dobre rozwiazanie |
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiecie co mówicie
Miałam cesarkę, ale też i miałam skurcze parte, bo zwlekali. Ok zgodzę się ze podczas cesarki sobie leżysz i nic Cię nie boli. Ale ból podczas wstawania przez kolejne kilka dni jest nie do opisania... Po stokroć wolałabym rodzić naturalnie choćby i 12h. Boli raz i z głowy. A pecha można mieć i tu i tu. Można fatalnie pęknąć i wtedy nie można siadać itp ale po cc jest jeszcze wiecej komplikacji, mnie na szczęście niewiele dotknęło.Przy kolejnym porodzie będę mogła dokonać wyboru ze względu na poprzednią ciążę zakończoną cc i jeśli wszystko będzie ok nie zgodzę się drugi raz na operację.
|
#1697 |
|
Konto usunięte
|
Mi też pokazuje, że ostatni post z wczoraj o 23 i sobie myślę, że co... nikt od wczoraj nie pisał - nie możliwe
![]() Ale upał, wrzesień mnie zadziwia w tym roku. Ja od rana na nogach. Zakupy, zakupy, zakupy i w końcu kupiłam sobie adidasy na wyprawy, co by TŻ nie narzekał, iż mam nieodpowiednie buty I w sumie po to poszłam tylko, a wróciłam z 2 parami butów, spódnicą, leginsami, bluzką i bielizną :PNo i dalej przeglądam strony z sukienkami ślubnymi i tak się boję, iż żadnej nie znajdę. Mam wrażenie, że wszystkie takie same - gorsecik i rozkloszowany dół. Znalezieniem czegoś z rękawem będzie problematyczne. |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Serduszko, to ta z Zalando?
Czekoladowo, wydaje mi się, że w Piechcinie można zrobić lepsze zdjęcia, żeby wydobyć kolor wody, wiesz o co chodzi
|
|
|
|
#1699 |
|
Konto usunięte
|
LadyArya, faktycznie ciężka sytuacja... Ale super, że ta dziewczyna jest taka wyrozumiała i nie namawia Tż-ta na siłę
![]() Tak naprawdę co do porodu to wiadome jest jedno - każdy poród jest inny i każda kobieta przechodzi go inaczej. Ja nie mam wskazań do cc więc jestem prawie pewna, że urodzę sn, no chyba, że coś by się nagle przydarzyło (odpukać!). W każdym razie za ponad dwa miesiące napiszę Wam więcej
Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2016-09-12 o 11:09 |
|
|
|
#1700 |
|
catwoman
|
My to mamy tematy
Wszelkie ingerencje w ciało tak przeżywam, że nie wiem jak miałabym przeżyć ciąże i poród chyba jako najbardziej upierdliwa kobieta pod słońcem |
|
|
|
#1701 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry, przyszlam tylo zameldowac ze mialam stluczke parkingowa. Brawo ja
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj miałam taki dzień. Cały dzień płakałam
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę się opalać
|
|
|
|
#1704 |
|
Konto usunięte
|
Luna: Mam podobnie. Chciałabym mieć dziecko i to bardzo, ale żeby mnie ominęło to wszystko związane z porodem.
A ta stłuczka, mam nadzieje, że nic poważnego. |
|
|
|
#1705 |
|
Amounted Princess
|
No ostatecznir zdecydowali sie na cywilny, biora w maju 2018
|
|
|
|
#1706 |
|
Konto usunięte
|
Stluczka generalnie slaba, tak sie zdenerwowalam ze zaczelam plakac a mam jeszcze pierwszy dzien @. Zostawilam kartke i czekam na kontakt bo nikogo nie bylo w tamtym samochodzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1707 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale generalnie uważam że to powinien być wybór kobiety. Oczywiście poparty dokładnym rozeznaniem się w temacie, zapoznaniem jej z oboma sposobami, wszelkimi powikłaniami itd. Cytat:
Cytat:
Co do samego ślubu, to ja też nie chciałam kościelnego. Ale wiem, że dla Tż-a to bardzo ważne i gdy ksiądz nie chciał dać nam ślubu, było mu bardzo przykro. Więc się zgodziłam, mimo że z mojego punktu widzenia to cyrk na kółkach. Nie rozumiem trochę ludzi, którzy odmawiają ślubu kościelnego i tyle, mimo ze druga osoba jest wierząca i to bardzo dla niej ważne. Oczywiście mówię o ślubie mieszanym, żeby być w zgodzie z sobą. Bo rodzina Tż-a, jak u nas były problemy z mieszanym, namawiała mnie do podejścia do bierzmowania i udawania, że wierzę... A na to bym w życiu nie poszła. Cytat:
|
|
|
#1708 |
|
Konto usunięte
|
Taka mi się marzy i jak nie znajdę w okolicach to się zapakuje do auta i pojadę do Katowic, bo tu najbliżej jest ona dostępna. Czy we wszystkich salonach trzeba się umawiać wcześniej?
|
|
|
|
#1709 |
|
Amounted Princess
|
Eunice a co to jest slub mieszany ?? Piwrwszy raz slysze takie okreslenie
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny, ale tematy, odechciało mi sie dziecka na dzien dzisiejszy
Vin super, że jedziecie! Krótkie wyjazdy sa zawsze mega intensywne Dalej nie moge cytować ani zobaczyć nowych wiadomości w klubie Napisałam do swiadkowej czy da rade ze mna isc na przymiarki
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Nie nadrobię Was, nie ma szans 
sama byłam przekonana ze zostane wziętym dietetykiem w przychodni/pradni lub będę miała swoją poradnie. Po 1 roku wiedziałam że to nie dla mnie.

wczoraj ostatecznie się przekonałam, że to jeszcze nie mój czas 

Ślubujemy: 21.10.2017