|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
ja narazie nie kupuję laktatora... jak będzie potrzeba to tż albo ktos z moich rodziców podjedzie do apteki i kupi i tyle. Kupiłam jedną butelkę na wszelki wypadek i tyle
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Soso odnosnie snow
![]() https://www.facebook.com/SuperStyler...8030543973256/ ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Soso tez pomyślałam, żeby tak zrobic. |
|
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
Doooti, to mnie pocieszyłaś 😊 jeszcze tylko 2 miechy i będę normalnie słyszeć 😝
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
ale wizaz szaleje
![]() Anulka to co bedzie z klubem? Glosowanie bylo:P ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Teraz myślę, czy prócz spiworka do fotelika tez nie kupić kocyka. W zasadzie to pogoda rozna moze byc, chociaz ja rodzę na koniec listopada. Ale ostatnio ta jesien jest bardzo nie przewidywalna. Dziewczyny ile koszul do szpitala prócz tej do rodzenia zabieracie ze sobą ? |
|
|
|
#3335 |
|
Konto usunięte
|
Listopadowa, przeoczyłam tą dyskusję
![]() Ale już nadrobiłam. jak macie chwilę to zapraszam do klubu |
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mój mąż nie ma problemu z bliskością, chociaż mógłby choć trochę bo u mnie tak jak u Geosmina ból i dyskomfort... Listopadowa ja mam 3 koszule do szpitala. Jedną do porodu i dwie na zmianę na pobyt. Po jednym dniu dam mężowi do domu do przepłukania i tyle. Pochwalę się Wam jaką torbę do wózka wybraliśmy. Nie brałam tej z kompletu Mutsy bo jak dla mnie jest za mała i padło na tę: http://www.smyk.com/skip-hop-duo-sig...dot-torba.html
|
|
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
dzien doberek
![]() faktycznie sny mamy fantastyczne cytowa tez nie moge a ktos wspominal o makowcu na swieta, ja nie zastanawialam sie co bede gotowac ale juz nie moge sie doczekac tej atmosfery az sie wzruszam jak sobie pomysle wczoraj zaopatrzylam sie w maselko palmersa, olej z migdalow, i znalazlam olejek do kapieli z seri ktora kupila anulka do smarowania i chyba to tez kupie trzeba walczyc z diadami rostepami ![]() a co do klubu jak bedziecie wyrzucac to pomyslcie tez o przyjeciu np mnie jestem dzis mega spuchnieta czuje sie jak orka wypluta na brzeg |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz cos nawala
pokazuje mi w klubie ze osttani post Anulki z 9.48 a jak wchodze to tam nic nie ma ![]() Idę jeść winogrono i zajać się czymś użytecznym . Jak wrócę może bedzie działać :P |
|
|
|
#3339 |
|
Konto usunięte
|
Listopadowa, musimy to przeczekać
jak ja wchodzę do klubu to mi się nawet nie pokazuje to co napisałam
|
|
|
|
#3340 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mój mąż nie ma problemu z bliskością, chociaż mógłby choć trochę bo u mnie tak jak u Geosmina ból i dyskomfort... Listopadowa ja mam 3 koszule do szpitala. Jedną do porodu i dwie na zmianę na pobyt. Po jednym dniu dam mężowi do domu do przepłukania i tyle. Pochwalę się Wam jaką torbę do wózka wybraliśmy. Nie brałam tej z kompletu Mutsy bo jak dla mnie jest za mała i padło na tę: http://www.smyk.com/skip-hop-duo-sig...dot-torba.html
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dziś w końcu pospalam mała wiercipieta była w miarę spokojna w nocy co do makowca na święta to musze zrobić strucle z makiem chodzby się walilo i palilo bo mąż uwielbia i bez tego święta dla niego nie istnieją no i piernika musze zrobić....dla siebie Anulka idę do klubu...może mi będzie działać ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Odwiedziliśmy rodziców, załatwiliśmy z TŻ jedną ważną sprawę, zabraliśmy mnóstwo potrzebnych rzeczy do domu, które czekały na przywiezienie od rodziców... Więc weekend na duży + i kupiłam śpiworek do spania i dwa kombinezony - zimowy + jesienny za zawrotną sumę 25 zł łącznie używane, od znajomych ode mnie z miasta. Jestem mega zadowolona Rzeczywiście cytowanie nie działa. ![]() Ja mam zamiar brać do szpitala 2 lub 3 koszule (zależnie czy będzie w końcu sn czy cc). Nad laktatorem myślę, ale kupię chyba ręczny z canpolu póki co, kosztuje ok. 60 zł na allegro, a butelkę chcę mieć medela calma (na razie jedna, potem dokupię jak będzie trzeba więcej), będę po prostu przelewać mleko jak będzie potrzeba. Swoją drogą dzięki rekomendacji Zielinki poleciłam calmę koleżance, która ostatnio urodziła i skarżyła się, że synek za łatwo się najada poprzez inne smoczki. Kupili i są bardzo z niej zadowoleni
|
|
|
|
#3343 |
|
Zadomowienie
|
No i mi też nie działa ;P
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Co do koszul do szpitala tez biorę ta do porodu i jeszcze dwie inne jeśli się okaże że mamy zostać dłużej niż dwie doby to mąż przepierze i tyle ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Rrrrrany jak jest gorąco
![]() Jedyny plus tej pogody to to, że ciuszki szybko wyschną i będę mogła wieczorem robić pranie kolejnej tury ![]() A teraz idę chyba posiedzieć przy wiatraku... |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie, nie działa cytowanie i na Tapatalku. Wizaż daje nam chyba znaki, że za dużo mamy postów
![]() Napiszę tyle, ile pamiętam. Wiem, że zdj nie widać, nie chciały się wstawić niestety, spróbuję później z kompa. Ja też biorę koszulę do porodu plus dwie dodatkowe. W razie czego tż dowiezie, i tak będzie musiał wrócić do mieszkania po fotelik. Ja mam zatkane uszy całą ciążę. Co prawda nie cały czas, ale często mi się zatykają. Myślałam, że to przez ciśnienie, ale mierzyłam sobie, mieszczę się w normie, więc to chyba nie to. Mam mega lenia. Muszę iść do sklepu po cukier żelujący, żeby zrobić dżem malinowy, wstawić pranie, poprasować, ogarnąć dziecięce rzeczy... Ale tż mnie obudził po 7 na zastrzyk i od tamtej pory nie śpię i jestem mega niewyspana. Chyba się skuszę najpierw na drzemkę, a potem wezmę za robotę... Co do laktatora, jak nie jesteście pewne, to nie kupujcie. 3 dni dacie radę i bez niego w razie czego, a mniej więcej tyle będzie Wam szło zamówienie pewnie, stacjonarnie to wiadomo, że od razu. Unikniecie wydanej na darmo kasy. Ja gdybym nie planowała ściągania od razu tylko kp, to bym nie kupowała na zapas. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę może i racja... Ale się boję jakiegoś nawału pokarmu czy coś i że bez laktatora będzie ciężko
|
|
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
A ja sobie dzisiaj robię dzień w domu. Tylko po południu skoczę do dentysty. Miałam inne plany, ale weekend mnie zmęczył, więc sobie odpuszczę 😉 muszę tylko przerobić pomidory, rodzice wyjechali i sama muszę się tym zająć. Mam 2 siaty...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Laktator w nawale jeszcze zwiększy produkcję, więc jeśli nie masz w planach ściągania na dłuższą metę to nie kupuj.
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
Hosenka, tzn. na pewno chcę mieć docelowo jakiś laktator, bo ściągać nieraz chciałabym na pewno w przypadku konieczności wyjścia z domu itp. Tylko niedawno na jakimś forum czytałam, że mnóstwo dziewczyn radziło innej żeby do szpitala wzięła ze sobą laktator i na pewno się przyda, więc zgłupiałam już. To też mówisz, że się bez niego te 3 dni obędę jakby co?
|
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaziki do kikuta bierzecie jałowe, czy niejałowe??
|
|
|
|
#3351 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie cytuje mi coś na wizażu.
Do szpitala biorę 3 koszule. Jedna do po rodu a dwie na zmianę. Przy pierwszym porodzie pociłam się niemiłosiernie i tak naprawdę TZ codziennie brał do prania. Widziałam, że któraś z Was wybrała torbę z skip hop. Na razie jej nie kupuję, zobaczę czy mi zimą będzie potrzebna torba przy wózku. Dopiero wtedy zdecyduję, ale pewnie po tym czasie stwierdzę, że lepiej zainwestować w nosidełko W zestawie z torbą jest przewijak, tak? I widziałam ładny gryzaczek. Ja mam w planach zamówić taki łańcuszek do smoczka. Piękne są.
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
listopadowa hahahaha czytam co tam dziewczyny piszą o swoich snach, jedna napisała "śniło mi się ciągle że goni mnie wielki rogal z czekoladą w środku. Od 3 lat nie jem rogali
" hahahahahahahaja koszule mam jedną zapomniałam że przydałoby się kupic jeszcze ze 2... upsss
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
1473671219577.jpg
To mój wczorajszy nabytek 😁 nie wiem czy będzie widać, bo też jest coś nie tak ze wstawianiem zdjęć 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie widac
ale ten wizaz wkurza...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba to znak, że trzeba się za porządki wziąć.
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ściągałam w szpitalu, bo nie miałam Kacpra przy sobie. I z doświadczenia powiem, że do szpitala wygodniejszy jest ręczny. Dziewczyna na łóżku obok miała elektroniczny i musiała kombinować z podłączeniem (akurat po jej stronie łóżka nie było gniazdka). Nie mówiąc już o hałasie - potrafił zirytować. Dobrze, że chociaż w nocy nie odciągała. Ja miałam ręczny i sprawniej to wszystko szło.
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak kupujecie stanik na teraz to taki idealnie dopasowany?
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
Miętówka tak, kupuję na teraz dopasowane. Nie kupuję na zaś bo wiem, że nie ma to sensu. Po porodzie kupię już dostosowany do biustu bo trudno mi stwierdzić, czy coś co teraz kupię będzie pasować.
Poza tym widzę, że w tej ciąży inaczej układa się brzuch i nadal pod biustem mam ten sam obwód. Z córką na tym etapie już musiałam kupować z większym obwodem.
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
Ja do klubu zajrzę dopiero wieczorem z kompa.
Co do koszul to biorę podobnie jak wy, jedna do porodu i dwie na zmianę a w razie czego mąż dowiezie. Laktator kupiłam już teraz, żeby potem w panice nie szukać. Początkowo mam zamiar tylko karmić piersią, ale potem przyda się do odciągania jak będę młodą do żłobka odstawiać (planuję powrót po pół roku, a karmić piersią tak między pół roku, a rok). Ale zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
MajWija - do kikuta jałowe, do oczek wzięłam niejałowe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

pokazuje mi w klubie ze osttani post Anulki z 9.48 a jak wchodze to tam nic nie ma
dziś w końcu pospalam
mała wiercipieta była w miarę spokojna w nocy 

jeśli się okaże że mamy zostać dłużej niż dwie doby to mąż przepierze i tyle

zapomniałam że przydałoby się kupic jeszcze ze 2... upsss