|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Ja czytałam też, że nie jest obowiązkowe, ale nie mam pojęcia...
Koleżanka w Polsce spotykała się z jedną położną i jej bardzo pasowała, a teraz się dowiedziała w przychodni z jej osiedla, że jak chce położną, to musi być ta, która 'obsługuje' oficjalnie jej osiedle i musiała zmienić. W Niemczech wybiera się położną z listy położnych i niby mam wybraną, ale może wstrzymam się do wizyty, którą mam 28 września i wtedy zapytam gin, czy to obowiązkowe czy nie. |
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
snufey, już rozumiem
Nie wiedziałam, czy chcesz wybierać położną do porodu czy taką środowiskową. Zresztą u Ciebie to jeszcze inaczej wszystko może wyglądać niż my piszemy. Położną taką na tel, czy która przyjdzie do domu warto mieć, bo jak zdarzy się coś pilnego, co Ciebie zaniepokoi, czy później jakaś wysypka u dziecka, czy cokolwiek, to z taką położną zwykle można się szybciej skontaktować niż do lekarza dostać.motylku, u mnie podobnie... Rozumiem Cię doskonale. Jeszcze teraz jak obydwa moje łobuzy chodzą od rana do popołudnia do szkoły, to jak tylko potrzebuję to mam kiedy odpocząć, a tu popołudniami i tak nieraz sił brak. Ale też przy dwójce to zawsze jest co robić i nieraz od tej 15 do wieczora, to nawet nie usiądę. Ciebie to i tak podziwiam, bo Twoi to jeszcze maluchy, a u mnie chociaż jeden duży, to zawsze to trochę łatwiej, bo więcej sam się "oporządzi" ![]() Jeszcze 3 mies przed nami I... wtedy dopiero się zacznie
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
![]() Mi na kompie też cytowania nie działają dziś;/ kaziowa wydaje mi się, że po odpruciu pasa nie będą się trzymały na tyłku ![]() Co do wyprawki to my już mamy zdecydowaną większość Co do karty ciąży to u mnie położna wpisuje wszystkie wyniki badań do tej karty, za każdym razem też ciśnienie i wagę. ![]()
|
#2254 |
|
Rozeznanie
|
Co do położnej to ja będę miała ze szkoły rodzenia, od października spotkania, potem raz w tygodniu będzie do mnie przychodzić i do małej aż nie skończy 6 tygodnia czy tam 8. To w ramach NFZ.
Z tego co się dowiadywalam to to nie jest obowiązkowe a każda odgórnie ma przydzieloną położną ze swojej przychodni, jeśli nie dokona wyboru samodzielnego, tak bynajmniej powiedziano mi w klinice w której prowadzę ciążę ![]() Ja najprawdopodobniej będę miała jeszcze swoją "prywatną" do porodu, ale to się jeszcze zobaczy, nie zdecydowałam... To już kosztuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-12 o 11:46 |
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam na all przewijak, ochraniacz na lozeczko, organizer, butelke i opakowanie termo do butelki. Hurrraaaa coraz dalej z wyprawka!
wczoraj kupilam obcinaczki i cazki do pazurkow Nadrabiam was! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
Hej,.ja po bardzo meczacym weekendzie dzis leniuchuje
wczorajszy obiad wszystkim smakowal imprezka się udała to chyba tylko ja z wyprawka na bakier? Mam tylko kilka szt. Body i pajacykow z 5pieluch tetrowhch i recznik z kapturkiem po za tym jedno wielkie NIC ..Co do poloznej to u nas jest w przychodni jedna więc wyboru nie mam. A co do karty ciąŻy to wszystkie badania mam tam wpisywane. |
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam tylko ubranka, ręcznik, kocyk, no i rożek, ale i tak muszę kupić jeszcze co najmniej jeden
A tak to po trochu staram się orientować co gdzie jest i ile kosztuje
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
W Pl to każda z nas ma środowiskową położną (o ile wypełniła deklarację w przychodni) ponadto ja mam wybraną położną do porodu, której oczywiście będę płacić
Czuje się z tym bezpieczniej. Bonus mam też taki, że ta sama położna prowadzi szkołę rodzenia do której się zapisaliśmy.---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Z wyprawki to my jeszcze mamy do kupienia: fotelik, wanienka, termometr, cieńsze kocyki, aspirator do noska, laktator, monitor oddechu i higieniczne typu oscenisept, gaziki itp. Monitora oddechu mieliśmy nie kupować ale ostatnio na szkole rodzenia trafiliśmy na spotkanie rodziców z maluchami i jeden z ojców mówił jak ten monitor dwa razy się aktywował i to nie był fałszywy alarm... Więc jak to usłyszeliśmy zaczeliśmy się znowu poważnie nad tym zastanawiać. |
|
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie witam, ale Was nadrobie później, bo całą noc edytowalam prace, poszlam spać o 7 rano, a o 10 juz musialam wstać do promotor i dziekanatu. Jestem juz na finiszu i delikatne przerobki, troche załatwiania dziś i jutro i odpoczne
miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Dodoo "cycowanie" ?
Dobre ![]() Ja już wysiadam z tymi kartonami... Na szczęście tż przyjedzie dziś wcześniej i mi pomoże... Córa mi zaczęła kopać przy "Virgin - dzaga" Hahaha nie wiem czy dlatego, ze mam to wyłączyć czy dlatego, że się podoba
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Tak cycowanie
Na pewno masz to wylaczyc! Hahah Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
kaziowa, masz zdrowie kobieto! To już formalności tylko zostały
![]() Migdałku, to dziś głównie palcem wskazującym pracuj
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam w 26 tygodniu
![]() Dziewczyny,martwicie się,że przytyłyście-ja wręcz przeciwnie,3 kg do przodu,wchodzę swobodnie we wszystkie ubrania ,a dżinsy to mam jeszcze na pasku ze sporym zapasem.Dobrze,że w czwartek wizyta chcę już zobaczyć małego i upewnić się,że wszystko ok. A imienia ostatecznie jak nie mamy,tak nie mamy Choć pomału przekonuję się do pomysłu córki,czyli - Adasia
|
#2264 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie po weekendzie, wizaz na kompie coś szwankuje :-/
Cytat:
Edit, na telefonie tez mi subskrypcje swiruja :-/ Edytowane przez CAR0LKA Czas edycji: 2016-09-12 o 14:52 |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Ten sklep to https://projectbyalice.eu/
a co to była za stronka którą polecała Darunia?? coś jak allegro tylko 1 przesyłka
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Niestety... Nie mam komu...
Tż i tak pomaga pakować i zapierdziela te 4 piętra a torbami i z powrotem, jeśli nie pomogę, to nigdy nie skończymy Nie mam już dziś siły. Jutro spakuję kuchnię.
|
|
#2271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapisalam sobie, dzieki |
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
oo jak pusto wieczorkiem ..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie cos w mosku kluje od popołudnia... czasem czuje sie jak stara babcia... a 3 teymestr dopiero za tydzien... co to bedzie pozniej??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie glowa pobolewa i czuje sie senna..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Pozniej to juz bedzie kosmos
|
|
|
|
#2277 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej Dziewuszki :róża:
u mnie dziś ciężki dzień, jednak siedzę i nadrabiam co napisałyście. Cale szczęście, nie byłyście dziś bardzo aktywne ![]() Byłam dziś w Ikei na zakupach do domu. Normalnie jestem w szoku, bo chodziłam z gotową listą i byłam tam tylko 1.5h (przewidywałam, że będę około 4h więc zobaczcie jaką szybką może być ciężarówka Daria Potem na szybko wpadłam do domu na golenie i poleciałam na wizytę do ginekologa. Z małą wszystko ok. Waży już 1100g Nerki są, sztuk dwie (niby teraz dopiero je widać, chociaż ja tych nerek nie widziałam ani trochę na USG) puls 135 Mam nowe fotki z usg, zaraz wstawię do klubu. Ważę 69 kg. Usłyszałam, że jest OK, ale przecież mogło być lepiej ha ha także 28t4d i +8kg! a Ala wielkościowo odpowiada 27t (na co ginekolog się cieszy, bo będzie łatwiej przy porodzie). Na twardnienie brzuszka mam brać magnez, ale 2 tabletki dziennie to jest minimum, także będę brała 3. widziałam buźkę, nóżki, ciperkę, łapki i w sumie chyba ładną będę mieć tą córkę Nie wiem tylko dlaczego na zdjęciach z usg zawsze wychodzi tak brzydziej niż na samym usg. dziś stwierdziłam, że ma ryjek jak świnka pepa No ale to moja świnka pepa i będzie śliczna (po mamusi ha ha ha)Ale się namachałam przy rozpakowywaniu ikei. kupiłam maty wyściełające szuflady i szafki (bo nie chce komuś porysować tych szuflad, w końcu jestem na wynajmie...) i kurde nożyczki zostawiłam w domu rodzinnym, więc wycinałam jakimś scyzorykiem 1.5 godziny. masakra!! ![]() Dziś śniło mi się, że okradłam byłych sąsiadów (tych co się tak darli podczas seksów jak porąbani) z kasy i czajnika elektrycznego (bo ja jeszcze nie kupiłam tutaj do nowego mieszkania). Męczy mnie troszkę ta przeprowadzka, ale jesteśmy już bliżej niż dalej końca. Łóżeczko dla Ali leży już do poskręcania, nie mam śrubokręta. skręciłam dziś stołek nożem, który kupiliśmy i to tyle. Zapewne coś jeszcze miałam Wam pisać, ale nie pamiętam. Padam na twarz. idę pod prysznic i będę leżeć przed TV Dziewczyny mam takie wrażenie, że jakoś dziwnie pachnę od pewnego czasu. Nie śmierdzę potem czy coś, ale tak jakoś dziwnie tam na dole. Czuję siebie nawet jak sobie teraz siedzę w gaciach. Niby wszystko jest ok, ale skąd takie dziwne zapachy to ja nie wiem. Gin powiedział mi, że nie widzi nieprawidłowości, a ja jakoś nie mogę się do tego przekonać. taką... starą babą jakby. masakra ![]() Cytat:
Nie martw się, nie zabraknie Ci miejsca w karcie, bo zaraz rodzimy Cytat:
Mnie przeprowadzka też wykończyła, ale już w sumie sobie mieszkamy. Trzeba tylko pozwozić wszystkie pie.rdy do końca i będzie luz. Cytat:
Aczkolwiek położna swarzędzka, powiedziała mi, że jeśli będę chciała to ona też do mnie dojedzie w razie czego. także to chyba cięzarówka wybiera kogo chce. Cytat:
w sumie to wiecie, na czas po porodzie też się przyda ten pas ciążowy. bo to tak od razu się "wklęśniemy" po porodzie? ![]() Ja nie kupuję karuzelki. Ale nie dlatego bo nie chcę, ale dlatego, że pewnie ktoś będzie chciał kupić coś dla Ali, więc zapewne będzie to prezent :P (chociaż w sumie to wolałabym chyba sobie sama wybrać żeby pasowało do wystroju pokoju itp... )Cytat:
he heJa także boję się igły. dlatego każde pobranie krwi to dla mnie wielki stres. Ale poradziłam sobie z tym trochę- zawsze chodzę w jedno miejsce i do tej samej pani, która pobiera krew. wiem już mniej więcej czego się spodziewać Cytat:
mnie też. mogłabym chodzić spać już koło 21 ![]()
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych analiza składów Emolium:
http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-emolium.html ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Faktycznie cicho coś dzisiaj Czy Was też czasami jeszcze pobolewa podbrzusze? Czasami tak mnie delikatnie ciągnie i kłuje np przy zmianie pozycji albo chodzeniu. |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce sie umowic na sesje z brzuszkiem w listopadzie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
MalaDarunia super, że u Dzidzi wszystko dobrze! Ale rozbawiłaś mnie tą starą babą
haha Może po prostu węch Ci się wyostrzył, może zapach w połączeniu z proszkiem coś zmienił? A może ubrania Ci nie wyschły jak trzeba i wtedy też czuć taką starą babą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Nie wiedziałam, czy chcesz wybierać położną do porodu czy taką środowiskową. Zresztą u Ciebie to jeszcze inaczej wszystko może wyglądać niż my piszemy. Położną taką na tel, czy która przyjdzie do domu warto mieć, bo jak zdarzy się coś pilnego, co Ciebie zaniepokoi, czy później jakaś wysypka u dziecka, czy cokolwiek, to z taką położną zwykle można się szybciej skontaktować niż do lekarza dostać.
I... wtedy dopiero się zacznie