Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 10:25   #4021
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mia to nieźle Ci Iga dała poszaleć na panieńskim Mam nadzieję, że byłaś grzeczna i nie walnęłaś za dużo drinków bezalkoholowych
Właśnie zdałam sobie sprawę, że ostatni panieński na jakim byłam to mój - 4 lata temu...

Agassek spokojnej podróży

U nas jeszcze nie było próby butelki, nie ma potrzeby to nie chcę Ali mieszać w głowie. Póki co zna tylko cyca i niech tak zostanie jeszcze te 1,5 miesiąca Najwyżej wtedy będziemy się męczyć. Ale Malizna lubi smoczka więc myślę, że i butelkę zaakceptuje

U nas też upał ale na podwórku mamy fajne miejsca w cieniu więc Ala zaliczyła dziś jedną drzemkę w wózku. Ale tylko półgodzinną i była to jedyna drzemka przez cały dzień.. Teraz zasnęła mi 15 minut temu i obawiam się, że to może być już sen nocny. A wolałabym żeby się obudziła na kąpiel po takim gorącym dniu
Byłam bardzooo grzeczna, dziewczyny mialy ze mna dobrze bo robilam za szofera i w sumie najgorzej sie czulam po tym panienskim bo wszystkie bezpiecznie odholowalam do domu poszłam spac najpozniej i wstalam najwczesniej maz wczoraj sie zle czuł mial zawroty glowy i caly dzien lezal wiec ja musialam zajac sie Iga - dobrze ze w dzien zlapala 3godz drzemki to troszke odespalam

A Ty czasem nie mialas wesela czy dopiero bedziesz miec??

Co do butli Iga dostala juz dwa razy raz dawala babcia jak bylismy na weselu a teraz tatus o ile pierwszym razem bylazdziwiona co sie dzieje to za drugim na spiocha podobno zjadla bez problemu. Zreszta niemiala wyjscia skoro byla glodna a mamy wpoblizunie bylo A moze ode mnie by z butli nie zjadla bo czulaby ze moze dostac z piersi? Nie wnikam wazne ze zalapala. I ja twierdze ze tak z butla jak i z wszystkim innym nie ma reguly ktora by sie sprawdzila przy kazdym dziecku, owszem mozna probowac sposobu innej mamy jesli jest to zgodne z naszymi zasadami ale nigdy nie wiadomo czy u nas zadziala. Wiem jedno kazda mama bedzie probowala roznych metod dopoki nie znajdzie swojej najlepszej 😃

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:33   #4022
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia, do 14 wytrzymacie
Stary 2016-09-12, 10:44   #4023
mialavi
Zakorzenienie

Iwonia kciuki za Igorka!!! 😘 zeby jednak to nie było azs.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 11:36   #4024
Iwonia27
Zakorzenienie

Wytrzymamy. Wczesniej nie ma pani doktor ale powiem Wam pietra mam jak nie wiem, trzese portami o to moje malenkie...
I boje sie na zapas zle postawionej diagnozy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dziekujemy za kciukasy.
Posmarowalam mu teraz przed snem polozylam go na podusi i biore sie za karmienie a na poszewce krew.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 11:39   #4025
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Wytrzymamy. Wczesniej nie ma pani doktor ale powiem Wam pietra mam jak nie wiem, trzese portami o to moje malenkie...
I boje sie na zapas zle postawionej diagnozy.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dziekujemy za kciukasy.
Posmarowalam mu teraz przed snem polozylam go na podusi i biore sie za karmienie a na poszewce krew.
O rany Iwonia, a od dawna On tak ma? Tzn pisałaś że ma coś za uszkiem ale taki zaogniony stan od kiedy?
Stary 2016-09-12, 11:39   #4026
asiaczek
Zakorzenienie

Iwonia, będzie dobrze. Rozmawialiśmy z kolegą w sobotę, że człowiek się martwi, nakręca, a praktycznie zawsze jest wszystko ok i niepotrzebne były takie nerwy.

Stary 2016-09-12, 12:03   #4027
Iwonia27
Zakorzenienie

Jemu raz przygasa raz sie zaognia. Na szczepieniu pokazywalismy to bylo jako takie wtedy i nie widzieli problemu mielismy obserwowac. Potem na wizycie kontrolnej w szpitalu pani neonatolog mowila ze wyglada to na atopowa mialam odstawic na dwa tyg nabial i jaja potem sprobowac plaster sera ale poprawy nie widze po tych dwoch tyg odstawilam mleko sery itp ale tepa dzida nie sprawdzalam etykiet a tam prawie wszedzie jest bialko mleka to jak ma byc poprawa. ciagle to sobie wyrzucam. mialam natluszczac i smarowac mascia na bazie okejku konopnego i to robie.
Z so na nd w nocy jeszcze nic sie nie dzialo nowego a od wczoraj rano juz sie drapie za uszami. A ta noc to juz byl szał.
Stary 2016-09-12, 12:13   #4028
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jemu raz przygasa raz sie zaognia. Na szczepieniu pokazywalismy to bylo jako takie wtedy i nie widzieli problemu mielismy obserwowac. Potem na wizycie kontrolnej w szpitalu pani neonatolog mowila ze wyglada to na atopowa mialam odstawic na dwa tyg nabial i jaja potem sprobowac plaster sera ale poprawy nie widze po tych dwoch tyg odstawilam mleko sery itp ale tepa dzida nie sprawdzalam etykiet a tam prawie wszedzie jest bialko mleka to jak ma byc poprawa. ciagle to sobie wyrzucam. mialam natluszczac i smarowac mascia na bazie okejku konopnego i to robie.
Z so na nd w nocy jeszcze nic sie nie dzialo nowego a od wczoraj rano juz sie drapie za uszami. A ta noc to juz byl szał.
Biedny Igorek ale jeszcze chwilka i coś lekarz zaradzi

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Kuźwa! Całe lato ani jednego komara, to teraz sobie przypomniały że zaraz koniec sezonu?! Masakra jakas komarowa!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Kuźwa! Całe lato ani jednego komara, to teraz sobie przypomniały że zaraz koniec sezonu?! Masakra jakas komarowa!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Poziom mojej bulwersacji jak widzicie osiągnąl szczytowa wartość odzwierciedla w dublowaniu postów o bulwersacji!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Poziom mojej bulwersacji jak widzicie osiągnąl szczytowa wartość odzwierciedla w dublowaniu postów o bulwersacji!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Hahahahaha, Wtf?!
Stary 2016-09-12, 12:22   #4029
Iwonia27
Zakorzenienie

Haha Mona meliski???
No mam nadzieje ze jest cos od swędziaczki dla takich maluszkow. Ale internety nie mowia o jakims zlotym srodku
Zakladac rekawiczki zeby nie drapal- bez sensu to rekawiczka bedzie pocierał przeciez.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Dalej nie ma kupy po nocy
Ciekawe czy jedno z drugim jakos sie łączy?
Stary 2016-09-12, 12:23   #4030
Anika1986
Zadomowienie

Iwonia, a może to coś wzmaga się od płynu do kąpieli albo proszku do prania? próbowałaś np. kąpać w samej wodzie bez niczego? Albo np. jeden dzień zostawić w samej pieluszce (teraz jest ciepło, więc łatwiej taki test przeprowadzić)?

Żabcia, mi też przy pisaniu posta nie wyświetla poniżej okienka w którym się pisze najnowszych wiadomości (jako najnowsze mam te z wczoraj jeszcze).

Mona, właśnie aż zaskoczona jestem ilością komarów. U nas z reguły nigdy nie było, a ostatnio o dziwo już kilka wieczorami upolowałam w domu.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 12:39   #4031
Iwonia27
Zakorzenienie

A nie miałby wtedy na całym ciele?
A to takie miejsce (za uszami) gdzie ubrania nie podrazniaja.
Kapiemy o ironio w atoperalu baby, wczesniej byla krotka przygoda z ziajką a na samym poczatku było emolium.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Dalej nie ma kupy po nocy.
Czemu mam wrazenie ze czeka na moment kiedy rozbiore go u lekarza?
Stary 2016-09-12, 12:51   #4032
kaylla
Zakorzenienie

Iwonia - a on codziennie rano robi, że tak czekasz? Bo u mojej Majki nie ma reguły. Czasem jest codziennie a czasem jest kilka dni przerwy. A na to swędzenie mam nadzieję że lekarz coś poradzi.

Stwierdziłam jednak ze na egzamin jadę dzień wcześniej. Dzisiaj się położyłam o 1, zasnelam o 2, pobudka o 3, 4 i przed 6. Jak po takiej nocce miałabym jechać na egzamin to ciężko to widzę. P. Z mała jakoś sobie dadzą radę
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 12:57   #4033
Iwonia27
Zakorzenienie

Kaylla tak codziennie rano. Najpozniej o 8 juz jest. A dzis nic tylko siku i kleksy.
Skoro to wazny egzamin a noce wygladaja jak wygladaja to faktycznie.
Stary 2016-09-12, 12:59   #4034
kaylla
Zakorzenienie

No myślę że tak będzie lepiej, większa szansa że zdam. Dzisiaj to później jeszcze pospalysmy od 6.40 do 9, ale gdybym chciała jechać w dzień egzaminu to o 6 musiałabym wyruszac, więc byłabym zombie
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 13:04   #4035
Iwonia27
Zakorzenienie

Nom jasne. Pakuj laktator do tornistra i jedź wczesniej.
Stary 2016-09-12, 13:12   #4036
fablous
Zakorzenienie

U mnie też coś wizaż świruje...

Mia niepijący kierowcy zawsze są najbardziej poszkodowani. Sama pełnię tą funkcję przy większości okazji więc znam temat

Mieliśmy w ten weekend wesele ale byliśmy całą trójką tylko na ślubie. Ala trzymała fason, w kościele była grzeczna, poza okazjonalnym pluciem i pierdzeniem ustami . Znów nasłuchaliśmy się komplementów na jej temat a najbardziej miło zrobiło mi się jak spotkałam tam przypadkowo moją wychowawczynię z podstawówki. Wyściskała mnie i aż się wzruszyła, że jej "dzieci" już mają własne dzieci

Iwonia biedny Igoras Trzymam kciuki za optymistyczną diagnozę

Mona u nas też jakaś masakra z tymi komarami. Zamówiłam Chicco w ubiegłym tygodniu to po paru dniach sprzedawca mi pisze, że jednak nie ma towaru . Więc zamówiłam u innego i dopiero jutro u nas będzie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

U nas też kupa z rana jest obowiązkowo . Czasem do 9 są już dwie

My również wracamy do emolientu do kąpieli bo nie możemy się uporać z suchymi kolankami i nóżkami, aż takie placki szorstkie się robią. Linomag pomaga ale na krótko

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 13:33   #4037
agassek
Zakorzenienie

Ale gorąc! Byłyśmy u mamy, Marysia zaczęła marudzić, więc stwierdziłam, że trzeba się ewakuować to zaśnie w drodze powrotnej. A gdzie tam. Ryk cały czas. I to jaki! Pierwszy raz chyba straciłam cierpliwość i nie byłam zbyt miła a wystarczyło obrócić na brzuszek i dziecko się uspokoiło nie na długo co prawda... Już jesteśmy w domku, dostała jeść i śpi

Iwonia za Igoraska. Mam nadzieję, że to jednak nie AZS

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 14:33   #4038
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja mam dziś dość tej nieprzespanej nocy - i to bez powodu... bo MI SIĘ NIE CHCIAŁO SPAĆ...

Do tego moje dziecie samo nie wie czego chce. Teraz na szczęscie zasnął, ale ciekawe jak długo potrwa ten stan...
Stary 2016-09-12, 14:40   #4039
Iwonia27
Zakorzenienie

TO NIE AZS!!!!
Aaaaa
Ale ewidentnie uczulenie na cos. Dalej uslyszalam nie jesc nabiału bezwzglednie, poki co odpuscic z czekoladą i drobnopestkowymi owocami. Mowi ze maliny tak uczulają (a ja se wczoraj kupilam dzem jagodowy) ja zawsze jak trafie to w dziesiatke.
Mowiła ze azs to byloby tego wiecej na ciele i skora bylaby szorstka, sucha a on ma nawilzoną ładnie.
Mamy masc pimafucort do smarowania raz dziennie (obawiam ze raz na swiad to za malo) ale to ze sterydem a Igoras za malenki by dowalac mu wiecej i po okolo 5 dniach ma byc ok.
Dieta dalej oczywiscie.
Uff jestem szczesliwa choc pewnie najblizsze dni i noce nie beda jeszcze lekkie.
Juz blizej niz dalej synku wytrzymasz...
Stary 2016-09-12, 14:43   #4040
_itakinie_
Zakorzenienie

Super!!! Musi być dobrze już teraz
Stary 2016-09-12, 14:44   #4041
agassek
Zakorzenienie

Iwonia, super

Stary 2016-09-12, 14:45   #4042
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
TO NIE AZS!!!!
Aaaaa
Ale ewidentnie uczulenie na cos. Dalej uslyszalam nie jesc nabiału bezwzglednie, poki co odpuscic z czekoladą i drobnopestkowymi owocami. Mowi ze maliny tak uczulają (a ja se wczoraj kupilam dzem jagodowy) ja zawsze jak trafie to w dziesiatke.
Mowiła ze azs to byloby tego wiecej na ciele i skora bylaby szorstka, sucha a on ma nawilzoną ładnie.
Mamy masc pimafucort do smarowania raz dziennie (obawiam ze raz na swiad to za malo) ale to ze sterydem a Igoras za malenki by dowalac mu wiecej i po okolo 5 dniach ma byc ok.
Dieta dalej oczywiscie.
Uff jestem szczesliwa choc pewnie najblizsze dni i noce nie beda jeszcze lekkie.
Juz blizej niz dalej synku wytrzymasz...
Cudownie!
Stary 2016-09-12, 14:49   #4043
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Mi tez wizaz swiruje, nawet cytowac nie moge.

Iwonia, trzymam kciuki daj znac co Ci powiedza.

Ita pewnie maluch czuje Twoje rozdraznienie. Wdech, wydech korzystajcie z pieknej pogody

My sie kocykujemy, obok siedza mamy i jedna ma bobo w wieku 4mcy. Chwali sie ze od 3mca daje malemu sloiki

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 14:52   #4044
agassek
Zakorzenienie

Czy przy mm wcześniej zaczyna się rozszerzanie diety?

Stary 2016-09-12, 14:55   #4045
Monanka83
Zakorzenienie

To ja się pochwale że kupiłam dziś sobie TOREBKĘ. Tzn taką jak dla matki polki żeby zmieścić tetre, grzechotke, Granat odlamkowy, portfel, telefon razem z budką i dwa kalafiory

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Czy przy mm wcześniej zaczyna się rozszerzanie diety?
Chyba teraz wg zaleceń who i przy kp i przy mm jest to 6 miesięcy. Ale to takie książkowe, ujednolicone i w sumie teoretyczne bo wiemy już po 4ch miesiącach brzdącowania że to dziecko nam dyktuje warunki nie who
Stary 2016-09-12, 14:59   #4046
Iwonia27
Zakorzenienie

Manu to nie azs pisalam nieco wyzej. ️Dzieki dziewczyny Wasze wsparcie jest nieocenione. Kamien z serca jak mi spadal to bylo chyba slychac.
Byl wielki nawet Mona nie zmiescilaby go w swojej torbie
Stary 2016-09-12, 15:00   #4047
_itakinie_
Zakorzenienie

Nie da się u nas korzystać z pogody.... ewentualnie można sobie siekierę powiesić w powietrzu. Czekamy aż upał zejdzie trochę. Inaczej z domu się nie ruszamy.

Mały był rano chwilę z babcią w ogródku. Teraz nie tykam, póki śpi.

Zaczynam myśleć o wynajęciu pani do sprzątania... tylko tak myślę - żeby ona mogła przyjść, musiałabym najpierw posprzątać
Stary 2016-09-12, 15:02   #4048
martunia_199
Zakorzenienie

Iwonia super ze to nie azs !

U nas znowu dzisiaj na szyjce odparzenie ale już pomarowane, mam nadzieję że szybko się żagli

Jedziemy na sesje. Mam nadzieję że matka!!! Da radę nie lubię zdjęć ;(

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:04   #4049
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Iwonia super ze to nie azs !

U nas znowu dzisiaj na szyjce odparzenie ale już pomarowane, mam nadzieję że szybko się żagli

Jedziemy na sesje. Mam nadzieję że matka!!! Da radę nie lubię zdjęć ;(

Ja lubię, ale zdjęcia nie lubią mnie
Odparzenia na szyjce traktuję sudocremem i zaraz znikają
Stary 2016-09-12, 15:08   #4050
_itakinie_
Zakorzenienie

U nas tez sudocrem pomaga.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości