Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 19:15   #3451
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Że Marta ;-)
Wieeeeem, powkurzać Cię chce tylko :P Marta ślicznie

o ta mi się podoba, ale w życiu nie dam tyle za torbę :P
http://www.babymarkt.de/laessig-gree...r3UaAn9G8P8HAQ
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:17   #3452
pstryczek84
Zakorzenienie

desire - a czytalas opisy na tronie hevea? moze tam cos wyczytasz ciekawego i wtedy podejmiesz jaka sdecyzje, moze bedzie latwiej...
https://heveamaterace.pl/
przede mna tez jest ten wybor

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:26   #3453
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Wieeeeem, powkurzać Cię chce tylkoMarta ślicznie

o ta mi się podoba, ale w życiu nie dam tyle za torbęhttp://www.babymarkt.de/laessig-gree...r3UaAn9G8P8HAQ
Oo ta też oglądałam, tz dał mi limit 100€ na torbę do wózka ( takie tam nasze układy &#128540 ale moim zdaniem to za dużo jak na torbę na pieluchy. A w tej skip hop się zakochałam jak byliśmy w Polsce w smyku i na inne już nie mogę patrzec😛 zwłaszcza ze na promocji mogę ja kupić za trochę ponad 50€.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:30   #3454
BothSides
Rozeznanie

Dziewczyny co planują dresy, weźcie pod uwagę że faktycznie w spodniach będzie gorsza wentylacja krocza, to raz, dwa że co chwila ktoś do sali przychodzi na szybko oglądać to krocze, więc wygodniej kiecke do góry i już, a po trzecie brzuch może być bardzo wrażliwy i gumką może wam przeszkadzać, wpijac się itp. Więc coś na wszelki wypadek sobie jednak weźcie, ja planuje takie sukienki z gumką w biuście, wygodne do karmienia i przewiewne.
Dwa miesiące to taka kupa czasu, nie wiem jak to przetrwać...
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:34   #3455
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Po każdym karmieniu czy raz dwa razy dziennie? Takim zwykłym mokrym gazikiem? A plesniawki jak się usuwa ?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Ale fajnie, o ile swobodniej bym się czuła w normalnym dresiku... Tylko weź to do każdego badania sir rozbieraj. Ten wymóg koszul to pewnie wygoda lekarza i położonych.
O ile pamiętam to wystarczy raz dziennie, przy wieczornej pielęgnacji. A pleśniawki też po prostu trzeba usuwać. Do tego też polecała dentosept mini stosować.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:36   #3456
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
desire - a czytalas opisy na tronie hevea? moze tam cos wyczytasz ciekawego i wtedy podejmiesz jaka sdecyzje, moze bedzie latwiej...
https://heveamaterace.pl/
przede mna tez jest ten wybor
dobry pomysł, poczytam
boziu, za naszych czasów spało się na jakiejś gąbce i też było ok
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:38   #3457
basiczek24
Wtajemniczenie

Mietowka, tez taka chce kupic ale chyba w naklejke pojde.

Ja tam sie ciesze ze u mnie w szpitalu wymagaja koszul, bo tak to nie wiem w czym bym byla. W dresach nie chodze, ba nawet nie mam W domu nie spie w koszuli ale przy kp to nawet w domu bedzie mi wygodniej ta koszule miec zalozona wiec do szpitala mam 2 koszule a zamiast szlafroka kardigan.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:39   #3458
desire87
Zadomowienie

o i już trochę rozjaśniło!

Niemowlę poniżej dziewiątego, a nawet dwunastego miesiąca życia potrzebuje twardszego podłoża do spania, dlatego najlepszym rozwiązaniem dla nich są materace lateksowe z ewentualną matą kokosową.
Strona wierzchnia zawiera wcześniej wspomnianą warstwę kokosową, która stanowi odpowiednią podporę dla delikatnego ciała w pierwszych miesiącach życia. Druga strona materaca dziecięcego jest bardziej miękka, ponieważ bezpośrednią podporę stanowi pianka lateksowa. Powyżej dziewiątego miesiąca życia materac dziecięcy odwraca się na drugą stronę – bardziej miękką. W ten sposób użytkowanie jest ekonomiczne, ponieważ może on spełniać swoją funkcję przez kilka lat.
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:39   #3459
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

hej

Ja dzisiaj dzień pod hasłem: dentysta. Miałam jedną dziurkę, także zaleczona, mam się na przegląd pojawić wiosną

Skręciliśmy łóżeczko, później wstawię zdjęcie bo mam na telefonie

Ja z toreb zwróciłam uwagę na tą: https://www.feedo.pl/babymoov-torba-...er-bag-smokey/ nie jest może piękna, ale jest uniwersalna, TŻ by się chyba nie wstydził z nią wyjść idąc z małym na spacer gdzieś. Póki co nie kupuję, jest jakaś torba przy wózku, póki co wystarczy, a na wiosnę się pomyśli

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

Edytowane przez magda17x
Czas edycji: 2016-09-12 o 19:59
magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:42   #3460
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
no nareszcie! w koncu moge sie zalogowac
Dziwen doberek

pisalam wczoraj o bolu w naddupiu przy chodzeniu ale chyba nie bardzo zwrocilyscie na to uwage no nic, w kazdym razie pisze, bo moze ktoras tez tak bedzie miala... dzwonilam do poloznej z pytaniem jak zyc bo juz chcialam po lekarzach latac, neurologach, fizjoterapuetach itd a ona powiedziala ze to normalka, mnostwo ciezarnych tak ma, ze to dziecko/macica ucica na jakis nerw czy cos takiego i daltego to boli. zadnel lekarz raczej tu nic nie pomoze, paracetamole tez nie (prawda, wzielam 3 na weselu i zero poprawy) i ewentualnie nospa, choc szalu nie bedzie ale ciut ulzy. narazie nie biore nic, boli ale ujdzie ale kurde, do tej pory moglam gory przenosic a od soboty taka bida z nedza ze szok. chodze jak pokraka no ale co zrobic. jeszcze 2 miechy i ponoc ma to minac.
no to może ja cię pocieszę - u mnie ból w lewym pośladku zaczął się gdzieś na początku 6 miesiąca. Na początku lekki odczuwalny przy chodzeniu, stopniowo coraz silniejszy - później już chodziłam z silnym bólem, nie promieniowało na nogę, ale bolały mnie plecy w odcinku lędźwiowym przy schylaniu. Czułam się jak paralityk, chodzić mogłam tylko na płaskim i to nie za wiele bo ból się wzmagał. Mój gin rozłożył ręce na zasadzie - masz pecha, że ci się trafiło, może przejdzie, jakby mocno bolało to coś przeciwbólowego. Położna na SR poleciła jogę dla ciężarnych - kiedy ja ledwo chodziłam nie mówiąc już o jakiś ćwiczeniach. Za radą Fiii fizjoterapeutka nakleiła mi na plecach 3 plastry tzw kinezjotaping. Polecam z ręką na sercu - po 3-4 dniach spora poprawa, po tygodniu ból całkiem znikł. Koszt u mnie 20 zł. Te plastry trzymały mi się ponad 3 tygodnie, od jakiegoś czasu plastrów nie mam i ból nie wraca. Czy przeszło by samo? nie wiem, ale wątpie. Te plastry nie stanowią w ciąży żadnego zagrożenia, są wręcz zalecane - tylko znaleźć fizjoterapeutę który je poprawnie założy.
Jeśli u mnie ból zacznie wracać na pewno pójdę po kolejną partię plastrów.

Cytat:
Po każdym karmieniu czy raz dwa razy dziennie? Takim zwykłym mokrym gazikiem? A plesniawki jak się usuwa ?

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------
przyłączam sie do pytania
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:43   #3461
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Jaki kupiłaś?

Oficjalnie przedstawiam Wam
Super 😊 mi się Marta bardzo podoba, gdybym miała córkę to na pewno bym z tż to imię negocjowała 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:49   #3462
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki kupiłaś?

hahaha musze tżtowi taką naklejkę do auta kupić
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:56   #3463
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Oo ta też oglądałam, tz dał mi limit 100€ na torbę do wózka ( takie tam nasze układy &#128540 ale moim zdaniem to za dużo jak na torbę na pieluchy. A w tej skip hop się zakochałam jak byliśmy w Polsce w smyku i na inne już nie mogę patrzec😛 zwłaszcza ze na promocji mogę ja kupić za trochę ponad 50€.

Też tak myślę, że 100 to już trochę przegięcie
No nic, pogadam z tż, popatrze, poszukam. Bo dziś już mam dosyć wszelkich zakupów

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Dziewczyny co planują dresy, weźcie pod uwagę że faktycznie w spodniach będzie gorsza wentylacja krocza, to raz, dwa że co chwila ktoś do sali przychodzi na szybko oglądać to krocze, więc wygodniej kiecke do góry i już, a po trzecie brzuch może być bardzo wrażliwy i gumką może wam przeszkadzać, wpijac się itp. Więc coś na wszelki wypadek sobie jednak weźcie, ja planuje takie sukienki z gumką w biuście, wygodne do karmienia i przewiewne.
Ale w domu też nie mam najmniejszego zamiaru chodzić w koszuli więc te 2 dni w szpitalu aż takiej różnicy mi nie zrobią. W gumowym ferszalunku chodzić nie będę, żebym się miała zaparzyć
Ja się w koszuli czuje beznadziejnie, nie lubię, a ściągnięcie dresów z tyłka chociażby 5 razy dziennie mnie nie zbawi
Zresztą nie przypominam sobie, żeby po porodzie ktoś co chwila wbiegał do sali nas oglądać. Lekarz zajrzał przy porannej wizycie i finito. A wkurzało mnie niemiłosiernie to świecenie tyłkiem jak koszula się podwijała przy wstawaniu czy przekręcaniu się na łóżko.
Ja podziękuję Ale jak komu wygodniej
Stary 2016-09-12, 20:25   #3464
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
no to może ja cię pocieszę - u mnie ból w lewym pośladku zaczął się gdzieś na początku 6 miesiąca. Na początku lekki odczuwalny przy chodzeniu, stopniowo coraz silniejszy - później już chodziłam z silnym bólem, nie promieniowało na nogę, ale bolały mnie plecy w odcinku lędźwiowym przy schylaniu. Czułam się jak paralityk, chodzić mogłam tylko na płaskim i to nie za wiele bo ból się wzmagał. Mój gin rozłożył ręce na zasadzie - masz pecha, że ci się trafiło, może przejdzie, jakby mocno bolało to coś przeciwbólowego. Położna na SR poleciła jogę dla ciężarnych - kiedy ja ledwo chodziłam nie mówiąc już o jakiś ćwiczeniach. Za radą Fiii fizjoterapeutka nakleiła mi na plecach 3 plastry tzw kinezjotaping. Polecam z ręką na sercu - po 3-4 dniach spora poprawa, po tygodniu ból całkiem znikł. Koszt u mnie 20 zł. Te plastry trzymały mi się ponad 3 tygodnie, od jakiegoś czasu plastrów nie mam i ból nie wraca. Czy przeszło by samo? nie wiem, ale wątpie. Te plastry nie stanowią w ciąży żadnego zagrożenia, są wręcz zalecane - tylko znaleźć fizjoterapeutę który je poprawnie założy.
Jeśli u mnie ból zacznie wracać na pewno pójdę po kolejną partię plastrów.
dzia!
no pamietam te wasze plastry wlasnie. narazie jeszcze izie wytrzymac ale jak bede czula ze jest gorzej to wybiore sie na te plastry. a to zwykly fizjoterapeuta wystarczy? czy musi miec jakis kurs dla ciezarnych ukonczony czy cos podobnego? bo kurde, nie wiem koga szukac :/ kiedys moj Kuba tez mial te plastry no i nie wiem czy moge isc do takiej babeczki ktora jemu zakladala?

Stary 2016-09-12, 20:26   #3465
paulinika
Zakorzenienie

Cały dzień nie mogłam wejść na wizaz.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Mi nikt do krocza nie zaglądał co chwilę. Tylko raz przed wyjściem ze szpitala. Potem już u ginekologa po porodzie
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:30   #3466
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny, czy ktoras z was jest na fb na grupie "wyzwanie-urzadzam mieszkanie"? chwile temu jakas babeczka wstawila post o tym, jak malowala gwiazdki na scianie i jak jej to wyszlo caly fb z niej leje, ale babka z jajem wiec spoko, nie ma spiny i fochowania. no co babka humor milionon ludzi poprawila to szok

Stary 2016-09-12, 20:31   #3467
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, czy ktoras z was jest na fb na grupie "wyzwanie-urzadzam mieszkanie"? chwile temu jakas babeczka wstawila post o tym, jak malowala gwiazdki na scianie i jak jej to wyszlo caly fb z niej leje, ale babka z jajem wiec spoko, nie ma spiny i fochowania. no co babka humor milionon ludzi poprawila to szok

niee co tam napisala?:P
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:32   #3468
domek_z_piernika
Zadomowienie

Tez mam problem z materacem. Ale wy do łóżeczek chociaż macie wybór... A ja do mojego kosza to za bardzo nie mam co kupić. Stary materacyk ma taki wymiar jakiego nie ma w sklepach. Mogę ewentualnie kupić materacyk do wózka i dociąć. Ale nie wiem, czy taki wózkowy materac będzie ok do spania. Bo co innego godzina spaceru, a co innego cała noc. No i mam dylemat

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:37   #3469
BothSides
Rozeznanie

Kurcze, nieźle, u mnie, a w dwóch różnych szpitalach rodziłam, co obchod trzeba było nogi rozkładać :/ z drugiej strony gdyby coś jednak było nie tak z raną czy krwawieniem, mogliby nie zauważyć, a to chyba ich obowiązek kontrolować stan pacjentek...
tak czy siak wybieram spódnice czy sukienkę, bo wiem jak bardzo ważny jest dostęp powietrza (to dlatego te majtki poporodowe są zazwyczaj z siateczki), nawet jest spodnie są z cieniutkiego bambusa to i tak inaczej ta rana się będzie goiła.
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:47   #3470
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Jaki kupiłaś?

No i można księżniczkę już wozić 😀

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:48   #3471
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Wstawila zdjecie i to wystarczylo

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-09-12, 20:50   #3472
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
O, cytowanie wróciło :P

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
A jak jest z tym pienieniem się, bo nie wiem czy muszę dać dużo proszku, żeby wszystko dobrze wyprać, czy starczy mniejsza ilość jednak...
Nie wiem jak się pieni Nastawiam pranie i wchodzę
A proszku zawsze daję 4-5 łyżek - nie wiem czy to dużo, czy mało w stosunku do tego co pisze producent.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:52   #3473
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nulka90 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wyrzucenie z klubu ) Faktycznie nie udzielałam się tam często ponieważ czasem nie miałam opinii żeby coś pisać ale czytałam i jeżeli miałam zdanie na jakiś temat to się wypowiadałam ale ok
Nulka tu chodzi o zaufanie bo tam pokazujemy swoje zdjęcia (o zwierzeniach nie mówiąc) i moim zdaniem nie do końca jest fair, że będzie miał do nich wgląd ktoś o kim bladego pojęcia nie mamy, bo nic nie pisze.
Jeśli czytasz forum, to z pewnością zauważyłaś że kilka z nas jeszcze pracuje i mimo obowiązków zawodowych, domowych i tych związanych z organizacją wyprawki jesteśmy w stanie skrobnąć coś chociaż raz na dwa, trzy dni. I zapewniam Cię, że nie robię tego kosztem TŻ, zaniedbanego domu czy czegokolwiek innego
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:53   #3474
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Ona sama je malowala wiec napisala ze jak maz wroci to pewnie ja zabije a ktos: spoko, maz sam umrze. Ze smiechu.
Albo: twoje gwiazdki wygladaja jak te czekoladowe gwiazdki z Milki roztopione na sloncu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Stary 2016-09-12, 20:55   #3475
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie woreczki na mocz ?
Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
A o woreczki na mocz to chodzi pewnie o te do badania moczu dla dzieci a zamawiać nie ma co bo w każdej aptece są i nam się nie przydadzą przecież bo dzieciaczki będą zdrowe!!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Dokładnie tak.

Pisałam to w sensie, że nie nie trzeba wszystkiego kupować przed porodem, bo jak czasem czytam listy zakupowe to się zastanawiam, czy likwidują stacjonarne apteki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:57   #3476
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.

Pisałam to w sensie, że nie nie trzeba wszystkiego kupować przed porodem, bo jak czasem czytam listy zakupowe to się zastanawiam, czy likwidują stacjonarne apteki
Nic dodać nic ująć

Stary 2016-09-12, 20:58   #3477
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, nieźle, u mnie, a w dwóch różnych szpitalach rodziłam, co obchod trzeba było nogi rozkładać :/ z drugiej strony gdyby coś jednak było nie tak z raną czy krwawieniem, mogliby nie zauważyć, a to chyba ich obowiązek kontrolować stan pacjentek...
tak czy siak wybieram spódnice czy sukienkę, bo wiem jak bardzo ważny jest dostęp powietrza (to dlatego te majtki poporodowe są zazwyczaj z siateczki), nawet jest spodnie są z cieniutkiego bambusa to i tak inaczej ta rana się będzie goiła.
Być może dlatego że ja ani nie pękłam ani nic. Okres dostałam dokładnie 4tyg po porodzie, szwy miałam 4 profilaktycznie i w ogóle się ze mnie az mega nie lało.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:00   #3478
MajWija
Wtajemniczenie

KarolinaNL też ładny ten wzór my właśnie zastanawialiśmy się nad nim i nas tym co wybraliśmy. A widziałaś ja na żywo?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:04   #3479
mietowka25
Zakorzenienie

Kupiłam sobie dwa staniki i od razu seksi się czuje :-D

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Mi się obyły te Skip Hop... Wszyscy je mają...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:07   #3480
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
dzia!
no pamietam te wasze plastry wlasnie. narazie jeszcze izie wytrzymac ale jak bede czula ze jest gorzej to wybiore sie na te plastry. a to zwykly fizjoterapeuta wystarczy? czy musi miec jakis kurs dla ciezarnych ukonczony czy cos podobnego? bo kurde, nie wiem koga szukac :/ kiedys moj Kuba tez mial te plastry no i nie wiem czy moge isc do takiej babeczki ktora jemu zakladala?
Musi być fizjoterapeuta który ma z tape'ow kurs jak babeczka Kubie naklejala to na pewno miała kurs i z Tobą tez sobie poradzi

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości