|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Wieeeeem, powkurzać Cię chce tylko :P Marta ślicznie
o ta mi się podoba, ale w życiu nie dam tyle za torbę :P http://www.babymarkt.de/laessig-gree...r3UaAn9G8P8HAQ |
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
desire - a czytalas opisy na tronie hevea? moze tam cos wyczytasz ciekawego i wtedy podejmiesz jaka sdecyzje, moze bedzie latwiej...
https://heveamaterace.pl/ przede mna tez jest ten wybor
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moim zdaniem to za dużo jak na torbę na pieluchy. A w tej skip hop się zakochałam jak byliśmy w Polsce w smyku i na inne już nie mogę patrzec😛 zwłaszcza ze na promocji mogę ja kupić za trochę ponad 50€.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co planują dresy, weźcie pod uwagę że faktycznie w spodniach będzie gorsza wentylacja krocza, to raz, dwa że co chwila ktoś do sali przychodzi na szybko oglądać to krocze, więc wygodniej kiecke do góry i już, a po trzecie brzuch może być bardzo wrażliwy i gumką może wam przeszkadzać, wpijac się itp. Więc coś na wszelki wypadek sobie jednak weźcie, ja planuje takie sukienki z gumką w biuście, wygodne do karmienia i przewiewne.
Dwa miesiące to taka kupa czasu, nie wiem jak to przetrwać... |
|
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() boziu, za naszych czasów spało się na jakiejś gąbce i też było ok
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Wtajemniczenie
|
Mietowka, tez taka chce kupic ale chyba w naklejke pojde.
Ja tam sie ciesze ze u mnie w szpitalu wymagaja koszul, bo tak to nie wiem w czym bym byla. W dresach nie chodze, ba nawet nie mam W domu nie spie w koszuli ale przy kp to nawet w domu bedzie mi wygodniej ta koszule miec zalozona wiec do szpitala mam 2 koszule a zamiast szlafroka kardigan.
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
o i już trochę rozjaśniło!
Niemowlę poniżej dziewiątego, a nawet dwunastego miesiąca życia potrzebuje twardszego podłoża do spania, dlatego najlepszym rozwiązaniem dla nich są materace lateksowe z ewentualną matą kokosową. Strona wierzchnia zawiera wcześniej wspomnianą warstwę kokosową, która stanowi odpowiednią podporę dla delikatnego ciała w pierwszych miesiącach życia. Druga strona materaca dziecięcego jest bardziej miękka, ponieważ bezpośrednią podporę stanowi pianka lateksowa. Powyżej dziewiątego miesiąca życia materac dziecięcy odwraca się na drugą stronę – bardziej miękką. W ten sposób użytkowanie jest ekonomiczne, ponieważ może on spełniać swoją funkcję przez kilka lat. |
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Ja dzisiaj dzień pod hasłem: dentysta. Miałam jedną dziurkę, także zaleczona, mam się na przegląd pojawić wiosną ![]() Skręciliśmy łóżeczko, później wstawię zdjęcie bo mam na telefonie ![]() Ja z toreb zwróciłam uwagę na tą: https://www.feedo.pl/babymoov-torba-...er-bag-smokey/ nie jest może piękna, ale jest uniwersalna, TŻ by się chyba nie wstydził z nią wyjść idąc z małym na spacer gdzieś. Póki co nie kupuję, jest jakaś torba przy wózku, póki co wystarczy, a na wiosnę się pomyśli
Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-09-12 o 19:59 |
|
|
|
#3460 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli u mnie ból zacznie wracać na pewno pójdę po kolejną partię plastrów. Cytat:
|
||
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Super 😊 mi się Marta bardzo podoba, gdybym miała córkę to na pewno bym z tż to imię negocjowała 😉
|
|
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, pogadam z tż, popatrze, poszukam. Bo dziś już mam dosyć wszelkich zakupów Cytat:
![]() Ja się w koszuli czuje beznadziejnie, nie lubię, a ściągnięcie dresów z tyłka chociażby 5 razy dziennie mnie nie zbawi ![]() Zresztą nie przypominam sobie, żeby po porodzie ktoś co chwila wbiegał do sali nas oglądać. Lekarz zajrzał przy porannej wizycie i finito. A wkurzało mnie niemiłosiernie to świecenie tyłkiem jak koszula się podwijała przy wstawaniu czy przekręcaniu się na łóżko. Ja podziękuję Ale jak komu wygodniej |
||
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pamietam te wasze plastry wlasnie. narazie jeszcze izie wytrzymac ale jak bede czula ze jest gorzej to wybiore sie na te plastry. a to zwykly fizjoterapeuta wystarczy? czy musi miec jakis kurs dla ciezarnych ukonczony czy cos podobnego? bo kurde, nie wiem koga szukac :/ kiedys moj Kuba tez mial te plastry no i nie wiem czy moge isc do takiej babeczki ktora jemu zakladala? |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień nie mogłam wejść na wizaz.
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy ktoras z was jest na fb na grupie "wyzwanie-urzadzam mieszkanie"? chwile temu jakas babeczka wstawila post o tym, jak malowala gwiazdki na scianie i jak jej to wyszlo
|
|
|
|
#3467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niee co tam napisala?:P |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Tez mam problem z materacem. Ale wy do łóżeczek chociaż macie wybór... A ja do mojego kosza to za bardzo nie mam co kupić. Stary materacyk ma taki wymiar jakiego nie ma w sklepach. Mogę ewentualnie kupić materacyk do wózka i dociąć. Ale nie wiem, czy taki wózkowy materac będzie ok do spania. Bo co innego godzina spaceru, a co innego cała noc. No i mam dylemat
![]() Sent from my iPhone |
|
|
|
#3469 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, nieźle, u mnie, a w dwóch różnych szpitalach rodziłam, co obchod trzeba było nogi rozkładać :/ z drugiej strony gdyby coś jednak było nie tak z raną czy krwawieniem, mogliby nie zauważyć, a to chyba ich obowiązek kontrolować stan pacjentek...
tak czy siak wybieram spódnice czy sukienkę, bo wiem jak bardzo ważny jest dostęp powietrza (to dlatego te majtki poporodowe są zazwyczaj z siateczki), nawet jest spodnie są z cieniutkiego bambusa to i tak inaczej ta rana się będzie goiła. |
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
No i można księżniczkę już wozić 😀
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawila zdjecie i to wystarczylo
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastawiam pranie i wchodzę ![]() A proszku zawsze daję 4-5 łyżek - nie wiem czy to dużo, czy mało w stosunku do tego co pisze producent.
|
|
#3473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli czytasz forum, to z pewnością zauważyłaś że kilka z nas jeszcze pracuje i mimo obowiązków zawodowych, domowych i tych związanych z organizacją wyprawki jesteśmy w stanie skrobnąć coś chociaż raz na dwa, trzy dni. I zapewniam Cię, że nie robię tego kosztem TŻ, zaniedbanego domu czy czegokolwiek innego
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Ona sama je malowala wiec napisala ze jak maz wroci to pewnie ja zabije a ktos: spoko, maz sam umrze. Ze smiechu.
Albo: twoje gwiazdki wygladaja jak te czekoladowe gwiazdki z Milki roztopione na sloncu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam to w sensie, że nie nie trzeba wszystkiego kupować przed porodem, bo jak czasem czytam listy zakupowe to się zastanawiam, czy likwidują stacjonarne apteki
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
KarolinaNL też ładny ten wzór
my właśnie zastanawialiśmy się nad nim i nas tym co wybraliśmy. A widziałaś ja na żywo?
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie dwa staniki i od razu seksi się czuje :-D
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Mi się obyły te Skip Hop... Wszyscy je mają... |
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak babeczka Kubie naklejala to na pewno miała kurs i z Tobą tez sobie poradzi ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

Marta ślicznie
ale moim zdaniem to za dużo jak na torbę na pieluchy. A w tej skip hop się zakochałam jak byliśmy w Polsce w smyku i na inne już nie mogę patrzec😛 zwłaszcza ze na promocji mogę ja kupić za trochę ponad 50€.
28.062014