Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 20:02   #241
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co, jak szpital odmówi przyjęcia? Mojej koleżance z pracy odmówiono z braku miejsc... I to w szpitalu wojewódzkim. Urodziła praktycznie w taksówce. Zaskarżali szpital, ale praktycznie skończyło się na niczym
Nie wyobrażam tego sobie. W tym co ja rodziłam w Katowicach nie odsyłali nikogo, ale czy coś się nie zmieniło przez 4 lata to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jaki masz wózek?

Masakra… Siostra tż miała tak samo. W jedynym szpitalu w mieście jej nie chcieli przyjąć, bo poród zaczął się miesiąc przed terminem. Wysłali ją do innego szpitala oddalonego o 100km, a ona czuła, że już nie wytrzyma. Pojechali do Niemiec (mieszkają przy samej granicy), ledwo doszła do wejścia, 2 parcia i urodziła. Potem się śmiali, że jakby jechali do tego szpitala 100km dalej, to by w aucie urodziła, bo miała ekspresowy poród
Quinny buzz

To dla mnie chore, jak można odesłać jak rodzi się wcześniak? Straszne to.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:04   #242
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
o jezusie! nie wyobrażam sobie takiej akcji.... jakby mi odmówili przyjęcia to bym się stamtąd nie ruszała. Wolałabym urodzić u nich na korytarzu niż w samochodzie
dobry patent w razie W
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:08   #243
Migotka0693
Raczkowanie

W moim mieście szpital jest ale nie ma porodowki. Wiec do szpitala mam ok 20 km. Gdzie do wyboru mam tylko dwa. Póki co nie wiem na ktory sie zdecyduje bo ile ludzi tyle opinii.
Migotka0693 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:11   #244
MalgosiakMk
Zadomowienie

O matko. Ale naprodukowałyście. Wow.
Melduję się w trzeciej części wątku. 😊
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:13   #245
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
w ogole masakra...czytam gdzie rodzic we wrocławiu...
co wybiore jakis szpital i googluje to fala hejtu...
dzis w pracy dowiedzialam sie ze w szpitalach pt "tam na pewno nie" rodzily kolezanki a takze zona kolegi i kazdy zadowolony...
nie zdecyduje sie chyba nigdy...
ciężki temat, najwięcej złego słyszałam o klinikach chyba, ale i o nich można usłyszeć pozytywne opinie, podobnie brochów. W przypadku znieczulenie to chyba kaminskiego odpada, bo tam chyba nie podają. A z kolei na brochowie nie można mieć swojej położnej chyba. przynajmniej jakiś czas temu tak było.

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co, jak szpital odmówi przyjęcia? Mojej koleżance z pracy odmówiono z braku miejsc... I to w szpitalu wojewódzkim. Urodziła praktycznie w taksówce. Zaskarżali szpital, ale praktycznie skończyło się na niczym
koleżanka mówiła, że prosić o pisemną odmowę przyjęcia i wtedy raczej nie odmówią...

mariea dopisz proszę u mnie 1 ciąża

odnośnie klubu to mam 22 lipca 1 wiadomośc, czyli rozumiem, że za 10 dni mogę się zgłosić?
Stary 2016-09-12, 20:19   #246
pater86
Zadomowienie

Wow, ale poszalałyście Trzecia część ruszyła z kopyta, super! Witam się więc i ja
Stary 2016-09-12, 20:21   #247
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
ciężki temat, najwięcej złego słyszałam o klinikach chyba, ale i o nich można usłyszeć pozytywne opinie, podobnie brochów. W przypadku znieczulenie to chyba kaminskiego odpada, bo tam chyba nie podają. A z kolei na brochowie nie można mieć swojej położnej chyba. przynajmniej jakiś czas temu tak było.

koleżanka mówiła, że prosić o pisemną odmowę przyjęcia i wtedy raczej nie odmówią...

mariea dopisz proszę u mnie 1 ciąża

odnośnie klubu to mam 22 lipca 1 wiadomośc, czyli rozumiem, że za 10 dni mogę się zgłosić?
Właśnie z Klinik mam lekarza i zaczęłam rozwazac...
Myślałam o Trzebnicy ale nie znieczulaja, dużo osób poleca brochow ale a)mam daleko, b) mają mega nabór na dział położnictwa i boję się że mają braki personelu co odbije się na opiece nad nami... Ostatnio słyszałam też dużo dobrego o Kamińskiego...i podobno dają znieczulenie. Tak samo jak na brochowie wykupuje się cegiełke ale to chyba na znieczulenie nie na położna, ale dopytam w październiku jak laska z pracy z macierzyńskiego wróci bo to ona mi poleciała
Zresztą niby położna można wybrać a ja i tak.zadnej nie znam... Nie wiem czy wolę taka która mnie będzie głaskać czy taka babkę która rzeczowo pomoże ale jak trzeba będzie to i na mnie huknie żebym przestała biadolic... Masakra... A Ty wiesz już gdzie??

Silver to jutro bo mnie dziś zmogło i już jestem w łóżku a na tel dodawania do klubu mogę nie ogarnąć.. Sprawdź na kompie czy na bank nic nie masz, czy ktoś może dokładnie napisać czy to wiadomość czy co się Dostaje? boję się że jak aniluje zaproszenie Ciebie to już nie będę mogła ponownie... Hm...

Edytowane przez sQuaara
Czas edycji: 2016-09-12 o 20:41
sQuaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:27   #248
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie z Kamińskiego mam lekarza i zaczęłam rozwazac...
Myślałam o Trzebnicy ale nie znieczulaja, dużo osób poleca brochow ale a)mam daleko, b) mają mega nabór na dział położnictwa i boję się że mają braki personelu co odbije się na opiece nad nami... Ostatnio słyszałam też dużo dobrego o Kamińskiego...i podobno dają znieczulenie. Tak samo jak na brochowie wykupuje się cegiełke ale to chyba na znieczulenie nie na położna, ale dopytam w październiku jak laska z pracy z macierzyńskiego wróci bo to ona mi poleciała
Zresztą niby położna można wybrać a ja i tak.zadnej nie znam... Nie wiem czy wolę taka która mnie będzie głaskać czy taka babkę która rzeczowo pomoże ale jak trzeba będzie to i na mnie huknie żebym przestała biadolic... Masakra... A Ty wiesz już gdzie??

Silver to jutro bo mnie dziś zmogło i już jestem w łóżku a na tel dodawania do klubu mogę nie ogarnąć.. Sprawdź na kompie czy na bank nic nie masz, czy ktoś może dokładnie napisać czy to wiadomość czy co się Dostaje? boję się że jak aniluje zaproszenie Ciebie to już nie będę mogła ponownie... Hm...
U mnie druga do zaproszenia była następująca: kliknelam login/ustawienia i na samym środku wyskoczylo mi: masz zaproszenie do klubu bla bla bla

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:27   #249
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

to powinnam mieć w wiadomościach. Wiem bo już do jednego klubu należę
Stary 2016-09-12, 20:28   #250
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Powinno być w prywatnej wiadomości
Stary 2016-09-12, 20:29   #251
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
U mnie druga do zaproszenia była następująca: kliknelam login/ustawienia i na samym środku wyskoczylo mi: masz zaproszenie do klubu bla bla bla

tak też zrobiłam i nic nie ma.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Powinno być w prywatnej wiadomości
no właśnie.

Nie mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 20:42   #252
sQuaara
Zakorzenienie

Jutro rano w pracy to pierwsze co zrobię ) #pracownikroku
Stary 2016-09-12, 20:45   #253
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro rano w pracy to pierwsze co zrobię ) #pracownikroku
Stary 2016-09-12, 20:47   #254
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Quinny buzz

To dla mnie chore, jak można odesłać jak rodzi się wcześniak? Straszne to.
A to jak w Quinny sie nic nie dzieje, to w Joolz też nie może się nic stać

Szwagierki nie przyjęli, bo bali się, że sobie nie poradzą ze wcześniakiem. W sumie lepiej że powiedzieli tak, niż gdyby potem musieli małą transportować do innego szpitala, a szwagierkę zostawili w tym którym była. Ale ile potem mieli problemów przez to, że rodziła za granicą…
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:53   #255
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
A to jak w Quinny sie nic nie dzieje, to w Joolz też nie może się nic stać
Tego nie obiecam
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 21:06   #256
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Powinny być 3 wózki do wyboru i nie byłoby problemu

Ja byłam w sklepie gdzie i były wszystkie Stokke, wszystkie Joolzy, Bugaboo (ładny jest nowy takie ombre w niebieskim), Cybex Priam, Orbit Baby, Teutonie i Mutsy naoglądałam się, najeździłam i stanęło na Joolz Day no ale póki nie jest kupiony to nic na 100% 😄

Też byłam ostatnio oglądać wózki, ale nie potrafię podjąć decyzji. za dużo ich:P Trafiłam do sklepu, w którym były same wiodące marki, naoglądałam się i wyszłam z jeszcze większym mętlikiem w głowie. Niby od zawsze mówiłam, że kupię bugaboo (ten cudny model o którym mówisz to bugaboo elements) , ale nawet nie potrafię wybrać między bufallo a cameleonem. Rozsądek podpowiada, że buffalo, ale jednak odczuwałam te dwa kg różnicy. Podejrzałam właśnie w necie Twój wybór - podoba mi sie I mówiesz, że według Ciebie to nr 1?
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:06   #257
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Tego nie obiecam
Staram się być dobrej myśli
Stary 2016-09-12, 21:15   #258
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie z Klinik mam lekarza i zaczęłam rozwazac...
pamiętam właśnie, że masz lekarza z klinik i trzebnice rozważałaś. Ja odrzuciłam Trzebnice z racji tego, że tak jak pisałam jak coś się dzieje i tak wioza do wrocka, ale wiem, że jeśli chodzi o poród i opieke to opinie mają zdecydowanie bardzo dobre.
Kliniki i borowską odrzuciłam na wstępię, brochów mam blisko i rozważam go i kamieńskiego. Nie wiem na który się zdecyduję. Ale ogólnie o kamieńskiego nie słyszałam złych opinii, o brochowie już tak. Będzie ciężko...
na 100% nie jestem pewna, ale z tego co koleżanka mówiła to właśnie na brochowie jest możliwość znieczulenia, a na kamieńskiego możliwość własnej położnej. Obu opcji nie było chyba nigdzie, ale to było jakiś czas temu, dopytam przy okazji.

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-12 o 21:21
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:21   #259
justkonev
Zakorzenienie

MartaMagda jak po wizycie?

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 21:23   #260
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
anolta ale Ci zazdroszczę ruchów Ja jeszcze nic nie czuje, dziś 18+3, ale to moja pierwsza ciąża, więc pewnie jeszcze sobie na ruchy poczekam
Doczekacie się wszystkie Ja sama się dziwie, że tak wcześnie poczułam. Dziś 17+5 a już ponad tydzień temu wydawało mi się, że coś zabulgotało. Od jakiś 3-4 dni jestem pewna, że to Młoda Czuje bardzo wyraźnie, czasem aż widzę, że brzuch podskakuje Szczególnie gdy już leże w łóżku. Ale na usg ciągle wychodzi mi, że ciąża jest starsza o 4-5 dni to może dlatego
Stary 2016-09-12, 21:24   #261
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Też byłam ostatnio oglądać wózki, ale nie potrafię podjąć decyzji. za dużo ich:P Trafiłam do sklepu, w którym były same wiodące marki, naoglądałam się i wyszłam z jeszcze większym mętlikiem w głowie. Niby od zawsze mówiłam, że kupię bugaboo (ten cudny model o którym mówisz to bugaboo elements) , ale nawet nie potrafię wybrać między bufallo a cameleonem. Rozsądek podpowiada, że buffalo, ale jednak odczuwałam te dwa kg różnicy. Podejrzałam właśnie w necie Twój wybór - podoba mi sie I mówiesz, że według Ciebie to nr 1?
Z tego co kojarzę to ty też z DE? u nas jest kilka wózków, które w Polsce praktycznie są nieznane, Hartan albo Knorr np a to jedne z najlepszych wózków na świecie mi się nie podobają wizualnie bo to typ taki bardzo klasyczny jak masz w okolicy Baby Walz to się wybierz, spędzisz 2h ale będziesz wiedziała przynajmniej czego nie chcesz a w którą stronę iść Dla mnie na tą chwilę Joolz nr 1, Mutsy Igo nr 2 ale im więcej czytam tym bardziej mnie Joolz przekonuje dużo podróżujemy i dla mnie wózek musiał być lekki, łatwy w składaniu i zwrotny
To chyba najcięższa decyzja w moim życiu 😄

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-09-12 o 21:36
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:24   #262
s i l v e r
Zakorzenienie

MartaMagda, jak po wizycie?

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-12, 21:28   #263
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Helol mi można też już wózek wpisać bo dzidzi przejmie po bracie. Cameleon 3.

Ja czuję ruchy tak na 100% od 18 tyg 😍

Gapulinka i możesz z czystym sumieniem polecić ten wózek? Sprawdzają się te małe kółka? Jak jazda po śniegu czy jakiś nierównościach? I nie był dla Ciebie za niski?
Stary 2016-09-12, 21:47   #264
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co kojarzę to ty też z DE? u nas jest kilka wózków, które w Polsce praktycznie są nieznane, Hartan albo Knorr np a to jedne z najlepszych wózków na świecie mi się nie podobają wizualnie bo to typ taki bardzo klasyczny jak masz w okolicy Baby Walz to się wybierz, spędzisz 2h ale będziesz wiedziała przynajmniej czego nie chcesz a w którą stronę iść Dla mnie na tą chwilę Joolz nr 1, Mutsy Igo nr 2 ale im więcej czytam tym bardziej mnie Joolz przekonuje dużo podróżujemy i dla mnie wózek musiał być lekki, łatwy w składaniu i zwrotny
To chyba najcięższa decyzja w moim życiu 😄

W tym sklepie w Wawie były Hartany. Ale też mi się nie podobały, takie czołgi…

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Gapulinka i możesz z czystym sumieniem polecić ten wózek? Sprawdzają się te małe kółka? Jak jazda po śniegu czy jakiś nierównościach? I nie był dla Ciebie za niski?
Ja napiszę spostrzeżenia szwagierki, ma Cameleona 2. Jest z wózka bardzo zadowolona, wozi w nim już drugie dziecko. Podoba jej się to, że wózek jest taki prosty i przemyślany. Na śnieg i piasek dokupiła przednie koła terenowe (nie obracają się) i mówiła, że się sprawdzają. Małe kółka nie przeszkadzają, a nawet wózek jest bardziej zwrotny. Szwagierka ma ponad 170 i nic nie mówiła, że za niski. Myślę, że to zależy od tego kto czego chce. Jeśli chodzi o to co się dzieje po czasie, to na pewno: tapicerka blaknie od słonca, przy drugim dziecku wymieniła przednie koła, bo się wytarły; zmieniała też jakieś zaczepy od teleskopowej rączki, ale mimo wymiany nadal słabo trzymały, bo jak zjeżdżałam ze schodów z pustym wózkiem, to mi się rączka wydłuzyła. No i pianka na uchwycie i rączce nie jest najlepszym pomysłem. I jeszcze tapicerka się trochę przetarła i przy torbie musiała szyć, bo się dziura zrobiła.
Nam polecała ten wózek, ale Joolz mi się bardziej zaczął podobać Zresztą za rok siostrzenica przestanie w nim jeździć, kolejnego dziecka nie planują, więc wtedy mogłabym go od niej odkupić, a po co mieć 2 takie same
Stary 2016-09-13, 06:46   #265
axn22
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

Wszelkie aplikacje mówią, że zaczynam właśnie 5 miesiąc
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:02   #266
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Super! Ja za dwa dni

Witajcie

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-13, 07:22   #267
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Ale czas zasuwa! Mi juz leci drugi tydzien piątego miesiąca i nie wiem kiedy to minęło...
Stary 2016-09-13, 07:43   #268
Fantazja_
Zakorzenienie

Dzień dobry brzuchatki

MartaMagda
właśnie jak po wczorajszej wizycie?

Cytat:
Nie wyobrażam tego sobie. W tym co ja rodziłam w Katowicach nie odsyłali nikogo, ale czy coś się nie zmieniło przez 4 lata to nie wiem...
gdzie rodziłaś w Katowicach?

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Ale czas zasuwa! Mi juz leci drugi tydzien piątego miesiąca i nie wiem kiedy to minęło...
wow leci ten czas leci
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:44   #269
anolta
Zakorzenienie

Witam wszystkich, ale pogoda!

Mi tak dziś ręce spuchly, ze nie jestem w stanie zdjąć obrączki 😐

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:49   #270
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień dobry 😊 Widzę, że wózki na tapecie i ciężko wbić mi się w temat.

MartaMagda jak wizyta?

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości