![]() |
#2611 |
BAN stały
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
TwoStarsInTheSky: Prześledziłam wątek, ale możliwe, że mogłam coś przeoczyć. W każdym razie - czy mogłabyś napisać, po jakim czasie spotkaliście się po raz pierwszy "na żywo" i ogólnie, jak wyglądało Wasze pierwsze spotkanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to zawsze przed czasem, zresztą ja też ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2613 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio mnie naszlo na rozmyślania nad wszystkim, tylko nie nad nauką (a egzamin w piątek rano
![]() ![]() ![]() He he, wiadomo, mój TŻ jest najwspanialszy na świecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą Rocki Tobie dobrze,że już go zobaczysz wkróce ![]() Ja do mojego lecę w Walentynki ![]() ![]() ![]() też nie wiem, co mu kupić,a wiem,że by się ucieszył jak by coś dostał..aa ps oh my god ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno związek jest przez różnicę językową inny, bo kultura polska i niemiecka to nie taka różna ![]()
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja metoda ladnie i skromnie wygladaj, sympatycznie sie usmiechaj, nawet jak nie zrozumiesz dokladnie o czym bedzie rozmowa wygladaj na zainteresowana ![]() dziewczyny pod koniec lutego przyjezdza do nas brat tz ze swoja dziewczyna, a co lepsze przyjezdza do nas tego samego dnia mama tz ( ![]()
![]() |
#2617 |
Zadomowienie
|
a mój tż mi oświadczył,że zrobi mi niespodzianke i przyleci wcześniej niż zapowiadał ( a planował 13 lutego) muszę być w gotowości więc
![]() Póki co ja skończyłam meblowanie nowego pokoju,wiec może przylatywać śmiało ![]() Telewizor tylko muszę kupić Buuuuu ja chce do Hiszpanii,tam cieplutko jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2619 |
Wtajemniczenie
|
a ja chcialam sie pochwalic
![]() wczoraj, sama przeinstalowalam system w moim komputerze. Pierwszy raz w zyciu. Podkreslam: S A M A ile przy tym paniki bylo ![]() ![]()
#2620 |
Zakorzenienie
|
koculek instrukcja moze jak z komedii ale dziala
![]()
#2621 |
Wtajemniczenie
|
baby...
ocencie szczerze, czy ze mna jest cos nie teges... nie pisalam wczesniej jak sie poznalam z Tz... wiec jak wiadomo on jestna wozku, pracowalam jako jego opiekunka (i nadal pracuje w tej agencji). Na treningu nam pierdzieli caly czas, ze takie zwiazki sa zabronione no ale stalo sie. Jestesmy juz ze soba jakis czas, prawie nikt nie wie o naszym zwiazku. Przy wszystkich zachowujemy sie calkiem normalnie. Wiem, ze jego rodzice mnie lubia i napewno sie domyslaja. Moi rodzice o nas wiedza. Znajomi tez. Jezli ktokolwiek by sie dowiedzial z agencji to by mnie wy****** i wtedy nie moglibysmy tak czesto sie widywac (teraz raz w mcu na jakis tydz). Ja nie mialabym kasy zeby do niego przyjezdzac, a dla niego podrozowanie nie jest takie latwe. Nie moglby sie zatrzymac w tanszym hotelu bo takowe nie maja wyspecjalizowanych pokoji. A na pieniadzach niespi. No i dzis on mi wyjezdza z historia, ze... ta dziewczyna (polka), ktora jest teraz u niego jest fotografem i dzis kupila sobie nowy aparat i ze z checia by nam zrobila kilka zdjec razem jak przyjade we wtorek. Wiec tu niezle zdziwko bo nic mi nie mowil, ze jej cokolwiek powiedzial. Troche sie wkurzylam, napisalam, ze jej nie zna, ze ona moze zadzwonic do agencji i wszystko powiedziec (rozni sa ludzie). A on sie ze mnie smieje, ze dziwne mam podejscie. Jestem zazdrosna, bo on sie z nia swietnie dogaduje, codziennie razem wychodza z psem (co z jednej strony mnie cieszy, a z drugiej- wychodzil tylko ze mna, nigdy z kims innym. Do teraz.) no i jej zaufal na tyle by powiedziec cos takiego... Jestem przybita... moze panikuje... ale nie wiem jak mozna komus obcemu tak ufac i mowic o tym, choc on dobrze wie jakby to sie skonczylo gdyby ona poinformowala agencje ... ![]() Szczerze... czy ja przesadzam?
#2622 |
Zakorzenienie
|
koculek, kropka opisala to idealnie
![]() szein, tez bym sie wkurzala, glownie dlatego, ze ja jestem chorobliwie zazdrosna ![]() ![]()
#2623 |
Zadomowienie
|
szien Twoją zazdrość rozumiem bo sama bym się wkurzyła,zazdrość o to wychodzenie sobie razem,o dogadywanie sie itd choć wiem ze sa kobiety ktore o to zazdrosne by nie byly-dlatego pisze w swoim imieniu.
Co do jego wylewności i zdradzenia waszej tajemnicy,hmmm jeśli zna ją krótko to jest to lekomyślne z jego strony narażać was oboje na takie coś a i konsekwencje wiadomo jakie mogą być....ale z drugiej strony....czy on byłby na tyle głupiutki by wyjawić coś takiego nieodpowiedniej osobie? Ty go znasz troche lepiej niż my wiec moze porozmawiaj z nim jeszcze. A tak ogólnie....to kobiety wiadomo jakie są plotkary,strasznie cięzko czasem utrzymac cos w tajemnicy,ale jesli ona jest powazna i was lubi to nie miałaby zadnego interesu w tym by to rozgadać....generalnie rzecz biorąc chyba Ci nie pomogłam ehehhe |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tez jestem wielka zazdrosnica. Ja tej dziewczyny na oczy nie widzialam, moze i jest fajna i warta zaufania. Nie przecze. Ale dla mnie to glupota ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiem jakie sa baby i moze niechcacy jej sie wymsknac... Nurtuje mnie jedna rzecz... dlaczego zaufal akurat jej? Wczesniej nikomu nie mowil, a tu bach... ehhh.... ta historia to mi tylko siwych wlosow przysporzy ![]()
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Eeeeee tam, faceci wiecej plotkuja niz baby
![]() A ona na pewno wie o Waszym zwiazku? Czy tylko o tym, ze utrzymujecie kontakt i ze masz przyjechac?
#2626 |
Zakorzenienie
|
szien ja to bym sie wkurzyla.. zwlaszcza ze nie znaja sie dlugo a tu nagle taka zazylosc, wyprowadzanie psa.. powiedz mu poprostu ze boisz sie ze w taki glupi sposob moze sie rozpasc cos waznego co macie..
uwazam tak jak malaja ze trzeba pogadac..
#2627 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta :0
Tyle nowych 'twarzy', że trudno się wbić.. ![]() Widziałam, że Leila wybiera się na obiadek do dziadków ![]() Nie masz się czego bać. Znając Angoli będą mówić wolniej, bo ci starsi uważają, że mamy słabą percepcję ![]() Ja już wiele razy widziałam dziadków M. ( z nimi tez byliśmy nad morzem) i jeśli 'Twoi' są choć trochę jak dziadkowie M., to nie masz się czego obawiać ![]() Uśmiech na twarzy, ładne ubranko i jedziesz! ![]() Szien, ja bym była nie tyle zazdrosna, co bym sie wkurzyła, choć nie panikowałabym od razu. Anglicy to grzeczni chłopcy (wszyscy których znam są tacy prostolinijni) ![]() Powiedz Tż, że se nie życzysz zbytnich poufałości i już. Na pewno zrozumie ![]() Stanowczo, kochana! Ja swojemu prosto z mostu walę. Dąsa się, dąsa, a potem przeprasza ![]() Kropka, fajnie Ci ![]() ![]() Ja jak ostatnio byłam w UK, to wyszliśmy do pubu z bratem M. i jego narzeczoną i miałam w końcu okazję z nią pogadać i sympatycznie było. (więc chyba przestała myśleć, że jej nie lubię)
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
ja mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w UK:
mianowicie czy to prawda ze teraz trudniej sie tam zyje polakom?? ze generalnie to anglicy by sie nas chetnie pozbyli bo ich mlodziez nie pracuje. (nie maja specjalistow bo mlodym sie nie chce uczyc-wola siedziec we domu i dostawac socjal ale to swoja droga) ze tylu teraz polakow wraca do kraju bo juz tam nas nie chca?? jakie wy macie odczucia bo tu w polsce raczej robi sie niemilo jak slyszy sie z mediow jak to jest. (a zaczelo sie od sprawy gwaltu tego polaka na tej biednej angielce)
#2629 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam ochote go walkiem z prawego sierpowego walnac ![]() Cytat:
ja nie wiem... chyba nie bardzo...
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Kropka, to moze zalezec od tego, gdzie sie pracuje i mieszka. Nizsze warstwy spoleczenstwa faktycznie czasem sie wkurzaja, ze nagle musza dluzej na benefity czekac
![]() Pozostali Anglicy mile nas tu widza, a przynajmniej takie odbieram wrazenie. szein, chyba faktycznie najlepiej po prostu pogadac ![]()
#2631 |
Zakorzenienie
|
Kropka, sa ludzie i ludzie
![]() Ja wiem tyle, że sąsiad M. mnie nie lubi ![]() Mawiał swego czasu do niego 'Another Polish person coming to England- they'll take over' ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,67738,4887583.html artykul o wracajacych polakach
![]() |
#2633 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta dziewczyna fotografka to jego nowa opiekunka? Musze znac odpowiedz zanim sie dalej wypowiem. Cytat:
![]() Ja nie czuje sie jednak szykanowana.
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
to nawet nie chodzi chyba o to ze robimy to czego oni by nie chcieli.. mi sie wydaje ze malolatom sie poprostu nie chce zdobywac kwalifikacji dlatego biora socjal i wegetuja (to sa ci glupsi).. a co ambitniejsi i madrzejsi maja dobre prace i nie narzekaja
ciekawy ten artykul ![]()
#2635 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w kazdym badz razie, przypomniala sie mi audycja radiowa z tym komikiem, w ktorej on byl gosciem. Tematem audycji byla praca, a glownie ta ktora jest zabierana anglikom przez polskich emigrantow. Zadzownil koles (pracujacy przy produkcji kartonow czy cos w ten desen), ktory powiedzial, ze polacy zgadzaja sie pracowac za nizsza stawke. Ten komik zapytal czemu on sie nie przekwalifikuje, nie zostanie menadzerem i wtedy on bedzie mogl zatrudniac kogo chce. A co on odpowiedzial? "Jestem dobry w produkowaniu tych pudelek"
![]() |
#2636 |
Raczkowanie
|
melkmeisje - Po kilku miesiącach rozmów,maili,telefonów itd.
Powiem Ci,że pierwsze spotkanie było łatwe,czuliśmy się jakby to było 20 a nie pierwsze spotkanie. Jak byśmy kontynuowali przerwany wątek. Zresztą zanim się spotkaliśmy to już wiedzieliśmy,że będziemy razem. Ogólnie łatwo poszło ![]() Malaja Ty szczęściaro ![]() ![]() Jakiś sezon chyba jest,ja ostatnio przemeblowałam mieszkanie,wymieniłam kilka mebli,dokupiłam parę dodatków. Nie wiem w sumie po co,długo tu już nie pomieszkam ![]() Szien Ty jesteś taka do kompa jak Mój,jak mu się dzieje cokolwiek z kompem to leci do mnie się pytać co jest ![]() ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Magda
|
Lea nie strasz mnie z ta ciaza :P Z tym, ze ja jestem fanka vinegarowych chipsow od dawna, wiec moja ciaza bylylaby juz ok 1.5 roczna :P
Co do tego, czy Anglicy nas nie lubia, to mam wrazenie ze sie zmeczyli naplywem Polakow. Faktem jest, ze wiekszosc jest tam po to, zeby pracowac wiec pomagaja gospodarce itp, ale jest tez coraz wiecej ludzi, ktorzy jezdza do Anglii by otrzymywac benefity. Mi bylo ciezko znalezc normalna prace w Anglii, bo tam sie juz wszyscy przyzwyczaili, ze Polacy sa od sprzatania itp, wiec sie bardzo dziwili, gdyz chcialam dostac ambitniejsza prace. |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
To pocieszenie, gdy ja chcę jechać..
![]() Sama nie wiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
BAN stały
|
Cytat:
To jeszcze kilka pytań, bo akurat mnie ten temat właśnie dotyczy... (w jakimś stopniu) ![]() ![]() 2. Przyjechał do Ciebie czy spotkaliście się najpierw na bardziej neutralnym gruncie? 3. Jak zmieniły się Wasze kontakty po spotkaniu? 4. Czy mogłabyś to nazwać związkiem jeszcze zanim się spotkaliście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Raczkowanie
|
Już odpowiadam:
1. Przez telefon nie,bez problemu. Przez internet czasem nie zrozumiałam czegoś co napisał więc prosiłam o wyjaśnienie ale przeważnie jak nie rozumiałam dosłownie to i tak łapałam sens zdania i byłam w stanie odpowiedzieć. Czasem były jakieś nieporozumienia związane z językiem (nawet teraz też się zdarzy) ale nic poważnego. 2. Przyjechał do Polski ale najpierw spotkaliśmy się w innym mieście a potem już byliśmy u mnie. 3.Nie rozumiem pytania. Nie zmieniły się,upewniliśmy się już po 1 spotkaniu,że chcemy być razem,przed spotkaniem też tak myśleliśmy więc w sumie nic się nie zmieniło. Poza tym pierwsze spotkanie było długie bo był tu prawie miesiąc. 4. Tak. melkmeisje - Teraz Ty się "spowiadaj" ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.