![]() |
#3541 |
Konto usunięte
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 4
Nadal nie mam okresu, test negatywny był w 30dc, mam już 3 dni spóźnienia. Dziś zapisałam się na 27.09 pierwszy wolny termin do gin-a. Zobaczymy, co powie. Jak do tego czasu okresu nie dostane to bedę testować ok 40 dc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Przyczajenie
|
Hej kobietki ! Długo zastanawiałam się czy napisać no ale kto jak nie wy może mi pomóc. Chodzi o to że wraz z partnerem planujemy powiększyć rodzinę.Problem jest w tym że nigdy nie obserwowałam swojego ciała jeśli chodzi o owulację bo uważałam że jest mi to nie potrzebne i jestem w tym zielona. Miesiączki mam różnie raz co 30 dni innym razem miesiąc zka pojawi się po 36 dniach. I właśnie moje pytanie ostatnia miesiączkę dostałam po 30 dniach(krwawienie pojawiło się 3 września i skończyło się 10).Przyjmując czystko teoretycznie żekolejna @ pojawi się 9.10 to dni płodne zgodnie z kalendarzykiem wypadają 20 września. Nie wiem bo bardzo pragnę dziecka ale nie wiem czy kalendarzyk nie wprowadzi mnie w błąd.
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- W którym dniu cyklu rozpocząć starania przy takich miesięczkach żeby było wysokie prawdopodobieństwo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#3544 |
Konto usunięte
|
Hej, dzisiaj obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu.
Nie sądziłam że będziemy ja spędzać sami, w planach mieliśmy dzidziusia z podróży poślubnej. Sądziłam, że problem niepłodności nas nie dotyczy. Zaraz otwieramy wino przywiezione z pięknej podróży poślubnej z Hiszpanii, które niby mieliśmy wypić dziś ale to tylko umownie bo miałam albo być w ciąży albo karmić piersią. Nie udało się ani jedno ani drugie... więc otwieramy. Dobranoc staraczki! I wyczekane mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;65221471]Hej, dzisiaj obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu.
Nie sądziłam że będziemy ja spędzać sami, w planach mieliśmy dzidziusia z podróży poślubnej. Sądziłam, że problem niepłodności nas nie dotyczy. Zaraz otwieramy wino przywiezione z pięknej podróży poślubnej z Hiszpanii, które niby mieliśmy wypić dziś ale to tylko umownie bo miałam albo być w ciąży albo karmić piersią. Nie udało się ani jedno ani drugie... więc otwieramy. Dobranoc staraczki! I wyczekane mamusie ![]() Dużo miłość! ;-) i kolejnych rocznic |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Przyczajenie
|
Myślisz że testy owulacyjne dadzą radę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;65221471]Hej, dzisiaj obchodzimy pierwszą rocznicę ślubu.
Nie sądziłam że będziemy ja spędzać sami, w planach mieliśmy dzidziusia z podróży poślubnej. Sądziłam, że problem niepłodności nas nie dotyczy. Zaraz otwieramy wino przywiezione z pięknej podróży poślubnej z Hiszpanii, które niby mieliśmy wypić dziś ale to tylko umownie bo miałam albo być w ciąży albo karmić piersią. Nie udało się ani jedno ani drugie... więc otwieramy. Dobranoc staraczki! I wyczekane mamusie ![]() Wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#3548 |
utknęła w Króliczej Norze
|
Nie sądziłam że będziemy ja spędzać sami, w planach mieliśmy dzidziusia z podróży poślubnej. Sądziłam, że problem niepłodności nas nie dotyczy. Zaraz otwieramy wino przywiezione z pięknej podróży poślubnej z Hiszpanii, które niby mieliśmy wypić dziś ale to tylko umownie bo miałam albo być w ciąży albo karmić piersią. Nie udało się ani jedno ani drugie... więc otwieramy. Dobranoc staraczki! I wyczekane mamusie ![]() Ściskam mocno kciuki żebyś na kolejną rocznicę już nie mogła napić się wina, co najwyżej wodę mineralną ![]() ![]() Basienka1993 witaj ![]() ja się właśnie zaczytuję w naturalne metody planowania rodziny. Zdecydowanie muszę zacząć mieć większą świadomość swojego ciała, biorę się za porządne obserwacje ![]()
#3549 |
Przyczajenie
|
Też o tym rozmyślam aczkolwiek przeraża mnie myśl że może mi to zająć troszkę czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś u gina, chciałam zobaczyć czy coś urosło po Clo, jestem w 12dc i się okazało, że owulacja juz była, bo jest blizna w prawym jajniku i płyn. To by się nawet zgadzało, bo w sobotę i w niedziele bolały mnie jajniki z dużym naciskiem na ten prawy właśnie. Przyznam, że jestem zaskoczona, że owu tak szybko przyszła, zawsze miałam około 20dc. Niestety myślę, że nic z tego nie będzie, bo przytulanie było w czwartek i w sobotę... coś nam się ostatnio nie składało, a to infekcja mi się zaczęła robić, a to nie było nastroju i o... no cóż
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecej optymizmu!! ![]() Moj cykl jest znowu jakis dziwny tzn mohe obserwacje. Jak byl skok temp to sluz nie byl rozciagliwy, a jak dzis byl mega rozciagliwy ti od 3 dni temp spada.. O co kaman? Pierwszy cykl i pierwszy wykres od kilku lat którego nie rozumiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Witam sie z nowymi staraczkami 💐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtórzę się, nie gniewajcie się ![]() Kochana ja miałam owulację w sobotę, na pewno rano bo ok 9tej poczułam silny ból w dole brzucha. Współżyliśmy w czwartek i w piątek. I to rano. Jeden agent doczekał ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, doradźcie... pisałam Wam niedawno, że miałam podwyższone TSH. Poszłam do endo na początku zeszłego tygodnia, byłam w tamtym momencie ok 1,5 tyg po @. Pierwsze pytanie mojej endo to czy aby nie jestem w ciąży i stąd ten wzrost.
Hmmm... w domu zrobiłam test - oczywiście negatywny. Kilka dni później dostałam owu, badałam sobie testami i mimo, że początkowo pasek owulacji wychodził słabszy to przy 3 próbie oba były równe. Czyli miałam owu. Wczoraj poszłam na kontrolę do gin i usłyszałam, że mam pogrubione endometrium (co u mnie jest bardzo niespotykane, bo zawsze mam cieniutkie, i moja gin od razu zwróciła na to uwagę) i że może to być wczesna ciąża. Zastanawiam się czy robić betę skoro test robiłam tydzień temu i w poprzednim tygodniu miałam owu. Jest w ogóle jakiś sens? |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
utknęła w Króliczej Norze
|
Cytat:
![]() podziwiam Twoje pomiary, domyślam się ze już długo się obserwujesz? Ahoy mam podobne przypuszczenia jak dziewczyny, tuliliscie się co dwa dni w czasie owulacji więc jak by na to nie patrzeć coś powinno się z tego zadziać. Trzymam mocno kciuki!!! Dziewczyny wiecie może czy probiotyk lactovaginal można zacząć brać w dowolnym dniu cyklu czy tez może jednak nie i jest jakiś ścisły moment rozpoczęcia?
![]() |
#3557 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
...A w pierwszym cyklu codziennie kazał dzień przed, dzień po, i w trakcie... I co? I się nie udało. Co ma być to będzie, takie jest moje zdanie. Będzie dobrze, zobaczysz. Super, że tak szybko leki zadziałały, tylko uważaj jak będą Cię mocno jajniki bolały to do gina ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3558 |
Moderator
|
Ja samym testom ovu nie ufam- one nie potwierdzają owulacji, tylko fakt, że organizm się do niej przygotowuje.
Domi- u mnie testy wychodziły pozno- takie na prawdę wyraźne dopiero przy becie ok 1000. Leć na betę i rozwiejesz wątpliwości ![]() Ahoy- dziewczyny już w sumie wszystko napisały ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3559 |
Zakorzenienie
|
Ahoy a może jednak się uda ;-) czekamy na wieści
![]() Dzień dobry dziewczęta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
Ahoy, mi się wydaje, że idealnie trafiliście z
![]() ![]() Ja wczoraj byłam na wizycie i mam już na 100% potwierdzoną dziewczynkę ![]() Laseczki zanim się obejrzycie będziecie w ciąży ![]()
#3561 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekamy cierpliwie z Tobą ![]() Tak bym chciała żeby Ci się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Cudownie gratulacje!!!
#3563 |
Zakorzenienie
|
#3564 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny ❤ :-*
Za 12 dni wszystko będzie jasne, chciałabym w końcu jakieś dobre wieści do Was przynieść ![]() A odnośnie testów owulacyjnych to ja juz im nie ufam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
#3565 |
Przyczajenie
|
Hej uprawiałam sex podczas miesiączki to był 5 i 6 dc i partner zakończył we mnie. Dzisiaj boli mnie podbrzusze raz z jednej strony jest raz z drugiej. Wiem że to wcześnie i pewnie nic z tego nie będzie. Może to owulka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Moderator
|
Marta- gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Raczkowanie
|
@ miałam 24.08... obecnie jestem tydzień przed kolejną. Możliwe że beta coś pokaże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za gratulacje dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.