Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 10:19   #3541
KoniKa4
Rozeznanie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko super, mały klocuch waży 1350 g w 28 tc i siedzi znowu na dupce, pessar ładnie trzyma, hemoglobina 14,2 także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.
Lecę nadrabiać.
Boziu - zdradź jak tą hemoglobinę wywindowałaś

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Paulinika, nie wiem czemu miałybyśmy ciebie zjeść. To indywidualna sprawa i decyzja każdej z nas. To że ja chcę, to nie znaczy że będę mogła/umiała czy cokolwiek. Poza tym zaraz się znajdzie ktoś kto skrytykuje że tylko 3-5-12 miesięcy, a powinno się ileś tam. Weź w ogole. Słuchaj siebie w tej kwestii jedno co to możesz mieć ciężko z położnymi, które pewnie będą zachęcać.
A co do siary to u mnie nadal sucho mimo zaczętego 34tc.

Sent from my iPhone
To jest temat w którym wszystkim nie dogodzi - źle że za krótko, źle że za długo, źle jak ktoś karmi (bo na pewno coś robi nie tak) i źle jak nie karmi chciałabym karmić ok pół roku, ale jak mi nie wyjdzie to trudno - nie ma spiny

Kaga bardzo fajne zdjęcie
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:19   #3542
mietowka25
Zakorzenienie

Wiecie co mnie jeszcze przeraża przy karmieniu, że młoda będzie wisiała na tym cycu... I że będzie sobie przysypiac a jak się rusza to będzie się budzić...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:22   #3543
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja nie mam żadnej i aktualnie szukam jakiejkolwiek
Byleby była fajna, nie aż tak ogromna i można było ją zarzucić jak listonoszke

Jak ja zacięta nogę prawie 2m temu to do dziś mnie boli blizna i tak zostanie, ale to była 7cm dziura
Ja bym się bala. Skoro głupie kremy na cellulit są zakazane, a wiadomo ze w kremie do depilacji jest więcej dziadostwa.
A elektryczna maszynka ?

No Mutsy ma drogie torby, u nas w okolicach 100e i szału z nimi nie ma.

Z tej listy zdecydowałabym się jedynie na BeSafe. Aton w testach wypada słabo (z cybex cloud ma dobre opinie ale wagę i cenę sporą ) MC City jest akurat najsłabszym modelem tej firmy. Nie polecam. Czytałam sporo na niemieckich str na temat testów MC stąd padło u nas na Pebble. Chciałam Pebble Plus ale finanse nas teraz nie puszczają :/
Z MC Cabrio Fix jest jeszcze całkiem fajny :ekhm:
I my bazy w końcu nie kupiliśmy będziemy zapinac na pasy.

Super ! Kawał dziecia!

dzień dobry

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja glwonie kierowalam sie jakimis rankingami, patrzylam tez na ocene w testach. Wszyskie niby mialy 4, ale to na polskich stronach bardzo ogolnikowo...jeszcze zaraz przeanalizuje te stronę od Parycji. W piatek jedziemy kupować fotelik i wozek a ja nie mam pojecia co wziać. Z wozkiem to samo

Ten cabrio fix ma nawet fajną cene

Dzieki, mam teraz troche do analizowania. Muszę w koncu zdecydować. Nie chcem tez drogiego fotelika bo nie bedziemy czesto jezdzić. Tz pojdzie do pracy, ja zostane sama a ze mieszkamy prawie w centrum mam zamiar chodzić pieszo. Nawet przychodnie mam 5 minut od domu. samochod raczej na jakies wypady rodzinne, czy szybkie zapkupy raz w tygodniu. czy na odwiedziny do tesciow a wszystko w malym miescie. Nawet auto nie zdązy sie nagrzać. Raz kiedys pewnie tylko wyskoczymy gdzies dalej. Pewnie jak bedzie cieplej.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:26   #3544
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinika, nie wiem czemu miałybyśmy ciebie zjeść. To indywidualna sprawa i decyzja każdej z nas. To że ja chcę, to nie znaczy że będę mogła/umiała czy cokolwiek. Poza tym zaraz się znajdzie ktoś kto skrytykuje że tylko 3-5-12 miesięcy, a powinno się ileś tam. Weź w ogole. Słuchaj siebie w tej kwestii jedno co to możesz mieć ciężko z położnymi, które pewnie będą zachęcać.
A co do siary to u mnie nadal sucho mimo zaczętego 34tc.

Sent from my iPhone
Tzn tak, ja sie nie przejmuje ale ciagle czytam ze kp jest najwazniejsze (chociaz moja Alba wychowala sie na mm i ma konskie zdrowie).
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:26   #3545
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Hejo
Dooti- pizza była pyycha !

ja też się nie spinam co do karmienia piersią... mam bardzo wrażliwe brodawki i jakoś na każde dotknięcie, sciśnięcie mnie aż wzdryga a jak będzie bolało nie mówiąc już o jakimś pękaniu to sobie daruje niby bym chciała karmić ale jakoś się nie spinam że za wszelką cenę.

moja nocka też do dupy, począwszy od tego że mała na wieczór lubi się usadowić na żołądku i mnie dźgać wypinać się i nie daje mi wtedy normalnie oddychac... a cały dzień siedzi na dole a w nocy wstawałam 5 razy siku- tyle naliczyłam ale możliwe że więcej bo byłam tak zamulona ze mozliwe ze i 10 razy
Mam tak samo wrażliwe sutki ale bardzo chcialabym karmić piesią. Bardzo sie na to nastawiam, aż sie boję co to bedzie jak nie dam rady i się poddam....bo brak mleka czy inne aspekty kiedy po prostu sie nie da przezyje ale swoją slabość bede na pewno przezywać Moja mam ne karmila piersia i obawiam sie ze tez bede miala problem.
Stary 2016-09-13, 10:28   #3546
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
http://www.hafija.pl/karmieniepiersiapodstawy

No i wyniki za wysokie nadal, podniosła mi znów dawkę
Dziekuje
Stary 2016-09-13, 10:29   #3547
domek_z_piernika
Zadomowienie

Listopadowaa, my wzięliśmy cabrio fix, bo miał duuuuużo przyjemniejszy materiał od city. Mimo ze szliśmy z zamiarem kupienia city. Ale po prostu jak bym ceratę dotykała... A że sama mam czasem problem z potliwością to pewnie młoda też będzie miała. Cabriofix też sztuczny (jak każdy fotelik zresztą) ale nie tak drastycznie

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:29   #3548
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie jeszcze przeraża przy karmieniu, że młoda będzie wisiała na tym cycu... I że będzie sobie przysypiac a jak się rusza to będzie się budzić...
Na szkole rodzenia położna mówiła, że jeśli dziecko przysypia podczas karmienia to trzeba je pomiziać pod brodą - tam gdzie nie ma kości - to powinno je obudzić i skłonić do dalszego jedzenia, a jeśli to nie zadziała to odstawić dziecko do spanka bo to oznacza że mocno śpi - jak to się ma do realiów nie mam pojęcia

mnie też najbardziej to uzależnienie dziecka przeraża - karmienie co powiedzmy 3 godziny po pół godziny - no z dzieckiem na rękach na okrągło - oby się jakiś instynkt u mnie obudził i cierpliwości nie brakowało
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:30   #3549
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Witam się na szybko.
Jestem po wizycie, z dzidzią wszystko super, mały klocuch waży 1350 g w 28 tc i siedzi znowu na dupce, pessar ładnie trzyma, hemoglobina 14,2 także jest radość. Od teraz wizytujemy co dwa tygodnie.
Lecę nadrabiać.
Piknie!!

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Kurcze właśnie niektórzy piszą ze można a niektórzy ze nie jest to w ogóle przebadane i nie jest powiedziane ze to nie jest bezpieczne ale nie jest też powiedziane ze jest bezpieczne...kiedyś tego szukałam i jakaś chemiczka się wypowiadała i po tym co przeczytałam stwierdziłam ze nie będę stosować
Z drugiej strony codzienny pobyt w krk to taka dawka toksyn, jakiej nie pobije żadne krem A na to nie mamy wpływu

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
W ogole pokazalo sie u Was juz mleko? W pierwszej ciazy cos mi juz kapalo a teraz nic.
Dziś wstałam z pięciocentymetrową plamą na piżamie (ale tylko po jednej stronie ) i ufajdanym prześcieradłem
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:31   #3550
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Powodzenia!
Ja tam siebie nie widzę, w ogóle mnie kp nie jara Chcę tylko ściągać swoje mleko i dawać w butli. Mam nadzieję, że się uda, ale w razie czego mam małe opakowanie Bebilonu i je podam jak ściąganie nie wyjdzie, albo będę ściągać i dawać mm jakoś na zmianę.
Cytat:
O wlasnie, to sa moje obawy. Plus dochodzi do tego ze ja choruje na chroniczne zasypianie. Czyli potrafie nawet na stojaco zasnac, w autobusie,na ulicy. Pamietam jak zaraz po porodzie przysnelam z Alba na cycku, dobrze ze mama byla bo mloda zrobila sie fioletowa. Poczytam tego bloga i zobacze. Napewno to musi byc cos pieknego, ale jedne sa do tego stworzone inne nie. Ja chyba jestem w tej drugiej grupie.
Stary 2016-09-13, 10:37   #3551
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry mi dziś coś wizaz słabo działa ;P

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Boziu - zdradź jak tą hemoglobinę wywindowałaś

To jest temat w którym wszystkim nie dogodzi - źle że za krótko, źle że za długo, źle jak ktoś karmi (bo na pewno coś robi nie tak) i źle jak nie karmi chciałabym karmić ok pół roku, ale jak mi nie wyjdzie to trudno - nie ma spiny

Kaga bardzo fajne zdjęcie
Dziękuję

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Co do karmienia piersią to jestem zwolenniczka i chciałabym bardzo karmić do roku...ale nie krytykuje nikogo jak ma inne podejście bo to każdego indywidualny wybór a zdarza się że kobieta bardzo chce a nie wychodzi i to też nie jej wina i nie rozumiem takiego krytykowania..

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:41   #3552
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
O wlasnie, to sa moje obawy. Plus dochodzi do tego ze ja choruje na chroniczne zasypianie. Czyli potrafie nawet na stojaco zasnac, w autobusie,na ulicy. Pamietam jak zaraz po porodzie przysnelam z Alba na cycku, dobrze ze mama byla bo mloda zrobila sie fioletowa. Poczytam tego bloga i zobacze. Napewno to musi byc cos pieknego, ale jedne sa do tego stworzone inne nie. Ja chyba jestem w tej drugiej grupie.
To obie jesteśmy w tej samej grupie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:41   #3553
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Listopadowa- to moze byl juz obrot skoro cos czujesz po zebrach? Bo ja jak Balbina lezala poprzecznie to kompletnie nic nie czulam u gory brzucha. Wczoraj jeszcze przy przyjeciu mialam gore brzucha taka pusta. Samo powietrze i tluszcz :-D babeczki mialy problem aby tetno znalezc przy tym ulozeniu, poszlam na to USG kilka godzin po 1 zastrzyku i nie moglam uwierzyc. Jeszcze nic nie czuje na zebrach, ale juz brzuch troche inaczej wyglada i bez problemu tetno znajduja, wiec nie znasz dnia ani godziny :-D
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:43   #3554
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
To obie jesteśmy w tej samej grupie

Rozpytywalam sie wsrod mam z UK i wiem ze tutaj bardzo naciskaja na kp, a jak mnie beda naciskac to ja sie w sobie zamkne Dzisiaj pogadam z polozna. Zobaczymy co mi powie.
Stary 2016-09-13, 10:43   #3555
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Dzień dobry! 😊
I mnie wieczorem mam zaschnięte kropelki na sutkach, czasem czuję że "idzie mleko" ale nie kapie specjalnie😉
takie pomaranczowo-brazowe platy na sutkach to zaschniete mleko??? bo ja to mam wlasnie. tyle ze ja to mam w sumie ciagle czy ciaza czy nie wiec to chyba jednak nie to

QUOTE=Listopadowaa;652305 06]
Bóle biodra, pleców, krocza ( czy to pachwin , nie umiem odroznic ) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro Jak sobie pomysle, ze bedzie tylko gorzej to sie załamuje
[/QUOTE]

hmmm, ja zadnym specjalista nie jestem ale jak postatnio czytalam troche o bolu naddupcza to byla mowa o rwie kulszowej czesto tylko tam bol musial byc wlasnie promieniujacy, w sensie ruchomy.
ja mam ciagle w jednym miejscu, nie rozlewa mi sie to dalej, przynajmniej narazie
i dziewczyny z watku Kubusiowego naprowadzily mnie na miesien gruszkowaty, bo mialy identyczne objawy i jak poczytalam to rzeczywiscie pasuja mi objawy w 99%.
i jednak bede probowala sie zapisac do jakiegos fizjo... nawet znalazlam jednego (gratis ze przystojny ) ale cos nie odbiera ode mnie tel.
stwierdzilam, ze jesli mozna jakos pomoc o po co amm sie meczyc? polozna mowila ze to normalne, ze jak cos to ewentualnie nospa. no ale czy branie nospy przez 2 miesiace to rozwiazanie problemu? jesli bedzie mozna to chcialabym sprobowac wyleczyc to innymi metodami, czy to masaze, czy cwiczenia czy ten taping. warto sprobowac moim zdaniem.
bol jest hmmm, nie jakis okrutny ale bardziej nawet wku.rwiajaco-upi.erdliwy bo chodzic musze mimo wszsytko a boli. ruszam sie jak stara 120 letnia babcia. ciezko mi z tym bo do tej pory bylam zwawa, lekka i smigalam jak motylek nad ziemia a teraz taka sie ociezala czuje, przy kazdym kroku bol. no nie jestem na to przygotowana dlatego bede probowac. mimo wszystko jeszcze szmat czasu do porodu. gdyby to byl tydz/dwa to ok ale to jednak jeszcze troche czasu a mi ten bol przeszkadza w zwyklych codziennych, najprostszych czynnosciach

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:43   #3556
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Listopadowaa, my wzięliśmy cabrio fix, bo miał duuuuużo przyjemniejszy materiał od city. Mimo ze szliśmy z zamiarem kupienia city. Ale po prostu jak bym ceratę dotykała... A że sama mam czasem problem z potliwością to pewnie młoda też będzie miała. Cabriofix też sztuczny (jak każdy fotelik zresztą) ale nie tak drastycznie

Sent from my iPhone
O właśnie! o tym też czytałam, że z beznadziejnego materiału jest wykonany i słabo chroni noworodka bo ta wkładka wokół główki jest bardzo szeroka.

Masakra jak jest duszno Siedzę w bunkrze i ie ma czym oddychać. Idę wieszać wielkie pranie, najgorsze, że jest wnim masa skarpetek, 2h mi zejdzie
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:47   #3557
desire87
Zadomowienie

Cool Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

hello

właśnie skończyłam prasowanie pierwszej partii ciuszków - najmniejszch - takie 50 cm - małe 56 i jedna szuflada w komodzie już pełna
wrzuciłam do prania kolejną partię 56/62 ale tylko połowa się zmieściła. Wyschnie mi dziś i jutro upiorę ostatnią partię. A poprasuję po weekendzie bo podobno ma się ochłodzić w końcu.

A dziś jedziemy na to szkolenie bezpieczny maluch czy jak to tam się nazywa ciekawe czy coś wygram

co do karmienia ja chciałabym do 6 miesięcy ale nie ma co się nasatawiać...
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:49   #3558
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Rozpytywalam sie wsrod mam z UK i wiem ze tutaj bardzo naciskaja na kp, a jak mnie beda naciskac to ja sie w sobie zamkne Dzisiaj pogadam z polozna. Zobaczymy co mi powie.
Przy pierwszej ciąży się tym stresowałam i to bardzo, że mi nie pozwolą ściągać w szpitalu itp. Teraz mam wywalone. Jak będą mi robić problemy to będą musieli podać dziecku mm i po sprawie, a ściągać spróbuję jak wyjdziemy. Będę miała więcej zmartwień niż problemy innych z moim kp

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:49   #3559
desire87
Zadomowienie

a i zapisałam się wczoraj do szkoły rodzenia i mogę za darmo umówić się na bezpłatny masaż i zabieg kinesiotapingu (to chyba te plastry na plecy o których pisałyście) Chyba się skuszę..
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 10:58   #3560
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno to musi byc cos pieknego, ale jedne sa do tego stworzone inne nie. Ja chyba jestem w tej drugiej grupie.
dla mnie kp to bylo poprostu kp. nie bylo to dla mnie zadne mega doznanie poprostu karmienie dziecka i tyle
za to jak mlody byl juz starszy i zasypial mi na rekach w pozycji pionowej, obejmujac mnie raczkami za szyje to omatkobosko - to zdecydowanie bylo mistyczne doznanie boziu, jak ja to uwielbialam

zapisalam sie do tego fizjoterapuety na czwartek kazal mi wziac jakis wygodny stroj do cwiczen bosz, jak ja idac do kibla w polowie drogi juz mam zadyszke a ten chce ze mna cwiczyc? powodzenia jemu i sobie zycze

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
hello
A dziś jedziemy na to szkolenie bezpieczny maluch czy jak to tam się nazywa ciekawe czy coś wygram
.
kciuki!!!

Stary 2016-09-13, 11:06   #3561
jagata
Wtajemniczenie

Hej!

Kp to tak indywidualna sprawa. Jedynie uważam, że w szpitalu powinni dbać o to by jednak kobietom pomóc karmić dziecko.
Tak jak piszecie, jednej dziecko źle łapie, drugiej laktacja rozbudza się później, inna ma jeszcze inne problemy itd.
Ja nastawiam się na kp, chcę karmić minimum pół roku. Jednak nie wiem, czy nie stanie się coś co mi na to nie pozwoli.
I jeszcze jedna rzecz, nie ma co demonizować podania mm. Po prostu czasem trzeba i tyle.
Stary 2016-09-13, 11:16   #3562
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Sent from my iPhone
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ja glwonie kierowalam sie jakimis rankingami, patrzylam tez na ocene w testach. Wszyskie niby mialy 4, ale to na polskich stronach bardzo ogolnikowo...jeszcze zaraz przeanalizuje te stronę od Parycji. W piatek jedziemy kupować fotelik i wozek a ja nie mam pojecia co wziać. Z wozkiem to samo

Ten cabrio fix ma nawet fajną cene

Dzieki, mam teraz troche do analizowania. Muszę w koncu zdecydować. Nie chcem tez drogiego fotelika bo nie bedziemy czesto jezdzić. Tz pojdzie do pracy, ja zostane sama a ze mieszkamy prawie w centrum mam zamiar chodzić pieszo. Nawet przychodnie mam 5 minut od domu. samochod raczej na jakies wypady rodzinne, czy szybkie zapkupy raz w tygodniu. czy na odwiedziny do tesciow a wszystko w malym miescie. Nawet auto nie zdązy sie nagrzać. Raz kiedys pewnie tylko wyskoczymy gdzies dalej. Pewnie jak bedzie cieplej.
my też jechaliśmy z zamiarem kupna City a kupiliśmy Cabriofix jesszcze była jakaś promo że w sklepie stacjonarnym nam wyszło 460 zł za niego i dokupiliśmy też bazę isofix. tylko właśnie ja mieszkam teoretycznie w mieście ale to jest nowe osiedle i jeszcze nie ma dobrej komunikacji (ok. 15 min pieszo na przystanek gdzie i tak muszę się przesiadać dwa razy aby dojechać do miasta) stąd stwierdziłam że potrzebny nam drugi samochód i pewnie ja będę głównie jeździć z małą a to do lekarza, a to gdzieś na zakupy

byłam wczoraj na tych szkoleniach Bezpieczny Maluch - ogólnie bardzo mi się podobało i polecam

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Dziś wstałam z pięciocentymetrową plamą na piżamie (ale tylko po jednej stronie ) i ufajdanym prześcieradłem
To Cię pocieszę że ja codziennie od miesiąca wstaję z plamą na lewym sutku. A wczoraj w ciągu dnia chodziłam z wkładkami laktacyjnymi po tym jak mnie zaczęło wylewać przedwczoraj też w ciągu dnia. Co ciekawe nadal tylko z lewego :P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:24   #3563
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
takie pomaranczowo-brazowe platy na sutkach to zaschniete mleko??? bo ja to mam wlasnie. tyle ze ja to mam w sumie ciagle czy ciaza czy nie wiec to chyba jednak nie to

QUOTE=Listopadowaa;652305 06]
Bóle biodra, pleców, krocza ( czy to pachwin , nie umiem odroznic ) dzisiaj przeszły mi jak to opisywała pstryczek na naddupcze Czułam dzisiaj z tylu jakby przy pachwinach bol promieniujący do kosci ogonowej i biodra. Nie wiem czy to spojenie, czy cos na nerwy uciska, czy to ma wplyw z tym, ze prze 1 rokiem zycia mialam leczone lewe biodro Jak sobie pomysle, ze bedzie tylko gorzej to sie załamuje
Cytat:
hmmm, ja zadnym specjalista nie jestem ale jak postatnio czytalam troche o bolu naddupcza to byla mowa o rwie kulszowej czesto tylko tam bol musial byc wlasnie promieniujacy, w sensie ruchomy.
ja mam ciagle w jednym miejscu, nie rozlewa mi sie to dalej, przynajmniej narazie
i dziewczyny z watku Kubusiowego naprowadzily mnie na miesien gruszkowaty, bo mialy identyczne objawy i jak poczytalam to rzeczywiscie pasuja mi objawy w 99%.
i jednak bede probowala sie zapisac do jakiegos fizjo... nawet znalazlam jednego (gratis ze przystojny ) ale cos nie odbiera ode mnie tel.
stwierdzilam, ze jesli mozna jakos pomoc o po co amm sie meczyc? polozna mowila ze to normalne, ze jak cos to ewentualnie nospa. no ale czy branie nospy przez 2 miesiace to rozwiazanie problemu? jesli bedzie mozna to chcialabym sprobowac wyleczyc to innymi metodami, czy to masaze, czy cwiczenia czy ten taping. warto sprobowac moim zdaniem.
bol jest hmmm, nie jakis okrutny ale bardziej nawet wku.rwiajaco-upi.erdliwy bo chodzic musze mimo wszsytko a boli. ruszam sie jak stara 120 letnia babcia. ciezko mi z tym bo do tej pory bylam zwawa, lekka i smigalam jak motylek nad ziemia a teraz taka sie ociezala czuje, przy kazdym kroku bol. no nie jestem na to przygotowana dlatego bede probowac. mimo wszystko jeszcze szmat czasu do porodu. gdyby to byl tydz/dwa to ok ale to jednak jeszcze troche czasu a mi ten bol przeszkadza w zwyklych codziennych, najprostszych czynnosciach
Nie boli mnie na tyle zeby na nospie jechac.To juz lepszyten fizjoterapeuta Wiem ze obklejają czyms i ponoc to pomaga. Najbardziej to wstawianie, obracanie sie na lozku mnie boli. Przy chodzeniu jak wykonuje jakieś mocniejsze ruchy. Ale u mnie to byl bol w kroczu, zaczelo sie od biodra w sumie. Zauważyłam, że jak chcem lewa noge podniesc, zeby na przyklad zmienić pozycje w lozku to łatwiej mi jak zpalie sie w kolanie i rekoma noge podniosę. Bolu nie ma. Najgorzej jak sie poloze bo za dnia w pozycji siedzacej chodzącej jakoś tak nie cierpie.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

Sent from my iPhone
cena pewnie swoje robi, mc citi jest na prawde tani...

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Listopadowa- to moze byl juz obrot skoro cos czujesz po zebrach? Bo ja jak Balbina lezala poprzecznie to kompletnie nic nie czulam u gory brzucha. Wczoraj jeszcze przy przyjeciu mialam gore brzucha taka pusta. Samo powietrze i tluszcz :-D babeczki mialy problem aby tetno znalezc przy tym ulozeniu, poszlam na to USG kilka godzin po 1 zastrzyku i nie moglam uwierzyc. Jeszcze nic nie czuje na zebrach, ale juz brzuch troche inaczej wyglada i bez problemu tetno znajduja, wiec nie znasz dnia ani godziny :-D
Ja czesto czuje ruchy tak wysoko, nawet przed ostatnią wizytą a na usg i tak wyszlo poprzecznie. Myslalam, ze bedzie jakos po przekątnej, bo mialam takie ruchy, a tutaj taka niespodzianka. Raz czuje jej głowkę kolo pepka, innym razem ruchy sa nieco wyzej, a nawet pod same zebra czuje ruchy. Tak samo po poprzecznej stronie, nozki kolo pepka a zdarzalo sie, ze czulam prawie w szyjce smyranie albo wyzej pod zebrami. Mysle, ze ona ma po prostu juz malo miejsca i dotkliwie teraz czuje te jej ruchy, narzad o narzad. Poprzecznie wydaje mi sie ze dziecku jest mniej wygodnie, ma mniej miejsca. No albo cos tam probuje sie przekrecić ale cos nie wychodzi Za 10 dni mam wizyte, to bedzie 31+1, zobacze co na to lekarz jesli nic się nie zmieni...

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-13 o 11:30
Stary 2016-09-13, 11:24   #3564
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Na szkole rodzenia położna mówiła, że jeśli dziecko przysypia podczas karmienia to trzeba je pomiziać pod brodą - tam gdzie nie ma kości - to powinno je obudzić i skłonić do dalszego jedzenia, a jeśli to nie zadziała to odstawić dziecko do spanka bo to oznacza że mocno śpi - jak to się ma do realiów nie mam pojęcia

mnie też najbardziej to uzależnienie dziecka przeraża - karmienie co powiedzmy 3 godziny po pół godziny - no z dzieckiem na rękach na okrągło - oby się jakiś instynkt u mnie obudził i cierpliwości nie brakowało
Życie czasem potrafi zaskoczyć ;-)

Listopadowaa jak ja bym chciała nie być tak uzależniona od auta... ;-)

Jeszcze co do KP to myślę że dużo robi psychika
Stary 2016-09-13, 11:29   #3565
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
my też jechaliśmy z zamiarem kupna City a kupiliśmy Cabriofix jesszcze była jakaś promo że w sklepie stacjonarnym nam wyszło 460 zł za niego i dokupiliśmy też bazę isofix. tylko właśnie ja mieszkam teoretycznie w mieście ale to jest nowe osiedle i jeszcze nie ma dobrej komunikacji (ok. 15 min pieszo na przystanek gdzie i tak muszę się przesiadać dwa razy aby dojechać do miasta) stąd stwierdziłam że potrzebny nam drugi samochód i pewnie ja będę głównie jeździć z małą a to do lekarza, a to gdzieś na zakupy

byłam wczoraj na tych szkoleniach Bezpieczny Maluch - ogólnie bardzo mi się podobało i polecam

To Cię pocieszę że ja codziennie od miesiąca wstaję z plamą na lewym sutku. A wczoraj w ciągu dnia chodziłam z wkładkami laktacyjnymi po tym jak mnie zaczęło wylewać przedwczoraj też w ciągu dnia. Co ciekawe nadal tylko z lewego :P
To ładna cena, udało wam się

A ja sie muszę pochwalić bo jestem tak mega podeksyctowana. W sobotę bedą robić nam kuchnię Będę mogła sobie ukladać, ustawiać szklaneczki, talerzyki, kwiatki. Kuchnia na wyłączność tylko nasza
Teraz tylko zeby tz zdażył ze wszystkim bo toniemy jeszcze w bałaganie. Łazienka prawie gotowa. Nie mogę uwierzyć, ze nie niedlugo pojdziemy na swoje Martwie sie tylko tym kto to wszystko posprząta, bo jest strasznie brudno po kafelkowaniu, fugowaniu.....ja cos tam zrobie ale nie jestem aż tak teraz dyspozycyjna.
No a ja to ogarną to bierzemy sie za pokoje i bede mogla prac i urzadzać kacik dla małej
Stary 2016-09-13, 11:31   #3566
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też! Mieszkam na wsi zabitej dechami i wszędzie muszę dojechać samochodem ewentualnie do przedszkola mam w planach spacerkiem ten 1km, ale też nie codziennie bo pogoda tutaj jest straszna

Miałam iść to pranie wieszać, to siedzę i szukam niani
Stary 2016-09-13, 11:31   #3567
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie lubię jeździć :P
Jak trzeba bylo to jeździłam. Przydalo by sie czasami, jak kupimy auto moze zaczne Bo tym co teraz mamy nie chce brak uzaleznienia od auta mobilizuje do spacerowania ;-)
Stary 2016-09-13, 11:32   #3568
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

A ja sie muszę pochwalić bo jestem tak mega podeksyctowana. W sobotę bedą robić nam kuchnię Będę mogła sobie ukladać, ustawiać szklaneczki, talerzyki, kwiatki. Kuchnia na wyłączność tylko nasza
Teraz tylko zeby tz zdażył ze wszystkim bo toniemy jeszcze w bałaganie. Łazienka prawie gotowa. Nie mogę uwierzyć, ze nie niedlugo pojdziemy na swoje Martwie sie tylko tym kto to wszystko posprząta, bo jest strasznie brudno po kafelkowaniu, fugowaniu.....ja cos tam zrobie ale nie jestem aż tak teraz dyspozycyjna.
No a ja to ogarną to bierzemy sie za pokoje i bede mogla prac i urzadzać kacik dla małej
Stary 2016-09-13, 11:34   #3569
mietowka25
Zakorzenienie

Wstawiłam Wam coś do klubu :-P
Stary 2016-09-13, 11:44   #3570
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie boli mnie na tyle zeby na nospie jechac.To juz lepszyten fizjoterapeuta Wiem ze obklejają czyms i ponoc to pomaga. Najbardziej to wstawianie, obracanie sie na lozku mnie boli. Przy chodzeniu jak wykonuje jakieś mocniejsze ruchy. Ale u mnie to byl bol w kroczu, zaczelo sie od biodra w sumie. Zauważyłam, że jak chcem lewa noge podniesc, zeby na przyklad zmienić pozycje w lozku to łatwiej mi jak zpalie sie w kolanie i rekoma noge podniosę. Bolu nie ma. Najgorzej jak sie poloze bo za dnia w pozycji siedzacej chodzącej jakoś tak nie cierpie.
no mnie wlasnie tez. bardziej to taki dyskomfort
a moze u Ciebie to spojenie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości