Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 22:35   #2281
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Hej! Jestem nie do zycia, padam! Jak wczoraj od rana zaczelam robic szarlotke (oczywiscie wyszla przepyszna ) , pozniej robilam obiad dla mnie o tescia i pozniej usiadlam i pomagalam TZ w pracy. Dzisiaj od rana zapierdziel, tez pomagalam TZ, nie mielismy nawet czasu zjesc oboadu wiec pojechalismy na kebsa, potem do kuriera a pozniej na szkole rodzenia. Pierwsze zajecia trwaly 2 godziny i byla to czysta teoria - bardzo mi sie podobalo! duzo sie dowiedzialam i TZ tez dostalam foliowke z napisem 'niebieskie pudelko' gdzie byly rozne probki, np. sudocrem, lovela, jakies tabletki, zele do kapania dla dzieci, kremiki i butelka avent 60 ml! Fajna sprawa dowiedzialam sie jak wygladaja procedury porodu u mnie w szpitalu , co musze wziac i takie tam
Jutro od rana pewnie znowu zapierdziel, ale to dobrze. W tygodniu zamawiamy lozeczko wiem ze jeszcze nie mamy mieszkania ale chce otworzyc karton i niech sie juz wietrzy. Tak samo mysle zrobic z komoda do sypialni - zamowic szybciej zeby juz wietrzala

Motylki - ja tez juz sil mam coraz mniej. Az sama siebie nie poznaje ze tak szybko jestem wszystkim zmeczona... Ale Julek za to ma chyba ADHD tez mi w weekend szalal non stop i tez sie zaczelam martwic ze nie spal. Ale dzisiaj juz bylo spokojniej - tzn czulam ze ma przerwy i sobie odpoczywa za tydzien mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A nastepne zajecia we wtorek i wtedy poslucham serduszka synka
No to tyle co u mnie... Nie powiem, jest aktywnie

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 22:56   #2282
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Ja dostałam badanie z glukozą tylko ze względu na obciążenie genetyczne zapisane w karcie (od strony taty wszyscy maja cukrzyce...). Więc może u Ciebie nie ma obciążeń i w poprzednich ciażach nie było cukrzycy, to Ci nie dali

Sukienke ostatnia dorwałam w sekcji wyprzedażowej, więc gmeraj tam Ja znalazłam tylko S, ale sie naciągneło i na razie bedzie
A te sweterki narzutki są w stałym asortymencie, po 39 zł i w różnych kolorach. Koleżanka ma już ze dwa lata i nic mu sie nie dzieje, wiec jakościowo też ok
Pamiętałam i miałam zajść, ale brak czasu mi nie pozwolił. Za dużo miałam załatwiania i za bardzo zaczęłam odczuwać zmęczenie. Jutro planuję nie wstawać z kanapy, nawet do córki na zebranie nie idę. Znając moje szczęście jak już się wybiorę, to nic nie znajdę, ale kusi kusi No i ta Ska byłaby idealna

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Mam do was kobietki pytanie, czy wasze maluchy mają dni bez spania? Bo cała sobota, noc z soboty na niedzielę i niedziela to szaleństwo jakieś... Mała chyba ani na chwilę nie zasnęła. Momentami była tak aktywna, że już miałam dość bo w każdej pozycji było mi nie wygodnie dzwoniłam do położnej nawet bo podobno zbyt mało ruchów to źle ale i nadmierna aktywność to też coś nie tak. Kazała się nie martwić ale jeśli chcę to dla spokojności mogę podjechać na IP żeby zrobili KTG ale duże prawdopodobieństwo, że mnie na oddział wezmą więc umówiłam się z nią, że zobaczę jeszcze jaka nocka będzie i w razie co rano podjadę do swojego gina na to KTG. Na szczęście mała się uspokoiła i nocka była ok. Oczywiście ruchy czuję nadal co mnie uspokaja ale nie są już tak gwałtowne i męczące jak te w weekend. Cały czas jednak się zastanawiam czy jechać do tego gina czy nie.
Aha, i zamówiła tą szczepionkę z immunoglobuliny bo poprosiłam gina o wypisanie recepty i tak jak wcześniej pisałam, 350zł nie moje ale i spokojna będę. Jutro jadę ją odebrać i od razu się zaszczepić.
Motylku, mój mały codziennie tak szaleje. Początkowo też się tym martwiłam, bo wydało mi się tej aktywności aż nadto, ale po każdych badaniach/usg lekarz nie stwierdził żeby działo się coś niepokojącego. Ja już dawno pisałam, że Kubuś to chyba adhd ma oczywiście w żartach Spokojny jest tylko w nocy. Śpi razem z mamusią W domu często mówię, że młody robi sobie z mamusi worek treningowy, bo siła i intensywność uderzeń jest (znając ruchy normalnego człowieka) niewyobrażalna. Chyba uderza dwoma łapkami i dwoma nóżkami na raz w jedno miejsce Mam też wrażenie, że pozycje w brzuchu zmienia kilka razy dziennie. Nie przypominam sobie, aby moja dwójka była aż tak ruchliwa.
I jak? Pojechałaś jednak na ktg, czy wszystko wróciło do normy?

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie już macie położne czy tylko ja nie mogę się zebrać, żeby do którejś zadzwonić?
U nas nie ma mody na wybieranie położnej Nie zetknęłam się z tym ani przy starszych dzieciach, ani teraz. Nikt mi nic do wypełnienia w przychodni nie dawał na ten temat. Nie zetknęłam się też z tym przy rozmowie ze znajomymi przyszłymi mamusiami. Po porodzie do domu przyjeżdża położna raz, góra dwa, ale dopiero po zgłoszeniu dziecka do danej przychodni.
I oczywiście wszystkiego co najlepsze dla was obojga i jeszcze wielu wielu takich rocznic

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A czy Wasi lekarze wpisuje wyniki badan do karty ciazy? Mój tylko ostatnio wypisał to co miałam poniżej normy z morfologii a tak to nie wypisuje.
Fakt, że badań nie mam robionych na każdą wizytę, ale jak już mam to tak, zawsze je wpisuje.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ta przeprowadzka mnie wykańcza...
Tu jest tyle pierdół do spakowania, że poważnie się zastanawiam nad wyrzuceniem połowy przez okno!
Jutro tż przyjedzie busem po całą resztę, a tu jeszcze jest tyle do spakowania
Mała co chwila mnie kopie, żebym usiadła i odpoczęła. Wiecie, że mam zakwasy w udach od tej roboty?? O matkooo...
Już nawet nie mam nikogo do pomocy bo siostra tż się rozchorowała...
obyście jak najszybciej już mieli to za sobą.
Ja właśnie z tego względu uwielbiam minimalizm. Za duża ilość dupereli mnie przytłacza więc bez zbędnych sentymentów pozbywam się tego jak tylko mogę. Najczęściej poza czujnym okiem męża

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 04:33   #2283
LuckySparkle
Zadomowienie

Alez bezsenna noc... a raczej aktywna noc mojej coreczki. Nie spie od 3 bo czuje tylko silne kopanie i zasnąć nie moge.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 07:04   #2284
snufey
Raczkowanie

Znów problemy z forum

Dzisiejszy dzień chcę jakoś produktywnie wykorzystać, bo kurs już za niecałe 2 tygodnie, a ja nadal w ciemnej d. A tak sobie obiecywałam, że podczas tej przerwy nadgonię zaległości...
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 08:02   #2285
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Dla zainteresowanych analiza składów Emolium:

http://www.srokao.pl/2016/09/analiza-emolium.html

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Faktycznie cicho coś dzisiaj

Czy Was też czasami jeszcze pobolewa podbrzusze? Czasami tak mnie delikatnie ciągnie i kłuje np przy zmianie pozycji albo chodzeniu.
Tak, wczoraj mnie np jakos kulo i ciągnęło ale tylko przez chwilę . W ogóle to mam wrazenie ze ten moj brzuszek to on taki napompowany jest twardy. Rośnie mi jak narazie w przód a nie na boki.
Wczoraj caly dzien leniuchowalismy ale chyba synus byl tez zadowolony bo wiercil sie ciagle
Jak nigdy
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 08:53   #2286
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hej Dziewuszki :róża:

u mnie dziś ciężki dzień, jednak siedzę i nadrabiam co napisałyście. Cale szczęście, nie byłyście dziś bardzo aktywne

Byłam dziś w Ikei na zakupach do domu. Normalnie jestem w szoku, bo chodziłam z gotową listą i byłam tam tylko 1.5h (przewidywałam, że będę około 4h więc zobaczcie jaką szybką może być ciężarówka Daria ).

Potem na szybko wpadłam do domu na golenie i poleciałam na wizytę do ginekologa.
Z małą wszystko ok. Waży już 1100g
Nerki są, sztuk dwie (niby teraz dopiero je widać, chociaż ja tych nerek nie widziałam ani trochę na USG)
puls 135
Mam nowe fotki z usg, zaraz wstawię do klubu.

Ważę 69 kg. Usłyszałam, że jest OK, ale przecież mogło być lepiej ha ha
także 28t4d i +8kg! a Ala wielkościowo odpowiada 27t (na co ginekolog się cieszy, bo będzie łatwiej przy porodzie).

Na twardnienie brzuszka mam brać magnez, ale 2 tabletki dziennie to jest minimum, także będę brała 3.

widziałam buźkę, nóżki, ciperkę, łapki i w sumie chyba ładną będę mieć tą córkę
Nie wiem tylko dlaczego na zdjęciach z usg zawsze wychodzi tak brzydziej niż na samym usg. dziś stwierdziłam, że ma ryjek jak świnka pepa No ale to moja świnka pepa i będzie śliczna (po mamusi ha ha ha)

Ale się namachałam przy rozpakowywaniu ikei. kupiłam maty wyściełające szuflady i szafki (bo nie chce komuś porysować tych szuflad, w końcu jestem na wynajmie...) i kurde nożyczki zostawiłam w domu rodzinnym, więc wycinałam jakimś scyzorykiem 1.5 godziny. masakra!!

Dziś śniło mi się, że okradłam byłych sąsiadów (tych co się tak darli podczas seksów jak porąbani) z kasy i czajnika elektrycznego (bo ja jeszcze nie kupiłam tutaj do nowego mieszkania).

Męczy mnie troszkę ta przeprowadzka, ale jesteśmy już bliżej niż dalej końca.
Łóżeczko dla Ali leży już do poskręcania, nie mam śrubokręta. skręciłam dziś stołek nożem, który kupiliśmy i to tyle.

Zapewne coś jeszcze miałam Wam pisać, ale nie pamiętam.
Padam na twarz. idę pod prysznic i będę leżeć przed TV

Dziewczyny mam takie wrażenie, że jakoś dziwnie pachnę od pewnego czasu. Nie śmierdzę potem czy coś, ale tak jakoś dziwnie tam na dole. Czuję siebie nawet jak sobie teraz siedzę w gaciach. Niby wszystko jest ok, ale skąd takie dziwne zapachy to ja nie wiem. Gin powiedział mi, że nie widzi nieprawidłowości, a ja jakoś nie mogę się do tego przekonać.
taką... starą babą jakby. masakra

Monia mój wpisuje wszystko +leki które biorę. wpisuje też czy odczuwam skurcze (ale te w postaci napiętego brzucha) i czy mam jakieś inne objawy.

Nie martw się, nie zabraknie Ci miejsca w karcie, bo zaraz rodzimy

Migdałku, ja mam to samo, szukam kilku rzeczy od jednego sprzedawcy, żeby się bardziej opłacało.

Mnie przeprowadzka też wykończyła, ale już w sumie sobie mieszkamy. Trzeba tylko pozwozić wszystkie pie.rdy do końca i będzie luz.

Mi się wydaje, że możesz sobie wybrać położna skąd chcesz. Ja np chodzę do szkoły rodzenia w Swarzędzu, a mieszkam w Poznaniu. póki co, jestem podpięta pod położną w Swarzędzu, a w grudniu idę się przenieść do jakiejś z Poznania.
Aczkolwiek położna swarzędzka, powiedziała mi, że jeśli będę chciała to ona też do mnie dojedzie w razie czego. także to chyba cięzarówka wybiera kogo chce.

mi się też wydaje, że jak odprujecie pas ciążowy to leginsy zlecą Wam z tyłków.
w sumie to wiecie, na czas po porodzie też się przyda ten pas ciążowy. bo to tak od razu się "wklęśniemy" po porodzie?

Ja nie kupuję karuzelki. Ale nie dlatego bo nie chcę, ale dlatego, że pewnie ktoś będzie chciał kupić coś dla Ali, więc zapewne będzie to prezent (chociaż w sumie to wolałabym chyba sobie sama wybrać żeby pasowało do wystroju pokoju itp...)

Adaś to śliczne imię. Chociaż wszyscy, których znam to łobuzy he he
Ja także boję się igły. dlatego każde pobranie krwi to dla mnie wielki stres. Ale poradziłam sobie z tym trochę- zawsze chodzę w jedno miejsce i do tej samej pani, która pobiera krew. wiem już mniej więcej czego się spodziewać

tak, to ko24.pl

mnie też. mogłabym chodzić spać już koło 21
Też mi się tak wydaje odnośnie położnej. Będę miała położną ze szkoły rodzenia w Poznaniu, a mieszkam pod Poznaniem i ma do mnie dojeżdżać.

Dziewczyny puszczacie muzykę przez słuchawki brzuszkom? Co w ogóle myślicie na ten temat? Myślicie, że rzeczywiście ma pozytywny wpływ na maluszka?
Właśnie się zastanawiam jak nastawić muzykę w słuchawkach, żeby nie było za głośno, a żeby jednak malutka słyszała.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:00   #2287
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Pamiętałam i miałam zajść, ale brak czasu mi nie pozwolił. Za dużo miałam załatwiania i za bardzo zaczęłam odczuwać zmęczenie. Jutro planuję nie wstawać z kanapy, nawet do córki na zebranie nie idę. Znając moje szczęście jak już się wybiorę, to nic nie znajdę, ale kusi kusi No i ta Ska byłaby idealna

Motylku, mój mały codziennie tak szaleje. Początkowo też się tym martwiłam, bo wydało mi się tej aktywności aż nadto, ale po każdych badaniach/usg lekarz nie stwierdził żeby działo się coś niepokojącego. Ja już dawno pisałam, że Kubuś to chyba adhd ma oczywiście w żartach Spokojny jest tylko w nocy. Śpi razem z mamusią W domu często mówię, że młody robi sobie z mamusi worek treningowy, bo siła i intensywność uderzeń jest (znając ruchy normalnego człowieka) niewyobrażalna. Chyba uderza dwoma łapkami i dwoma nóżkami na raz w jedno miejsce Mam też wrażenie, że pozycje w brzuchu zmienia kilka razy dziennie. Nie przypominam sobie, aby moja dwójka była aż tak ruchliwa.
I jak? Pojechałaś jednak na ktg, czy wszystko wróciło do normy?

U nas nie ma mody na wybieranie położnej Nie zetknęłam się z tym ani przy starszych dzieciach, ani teraz. Nikt mi nic do wypełnienia w przychodni nie dawał na ten temat. Nie zetknęłam się też z tym przy rozmowie ze znajomymi przyszłymi mamusiami. Po porodzie do domu przyjeżdża położna raz, góra dwa, ale dopiero po zgłoszeniu dziecka do danej przychodni.
I oczywiście wszystkiego co najlepsze dla was obojga i jeszcze wielu wielu takich rocznic

Fakt, że badań nie mam robionych na każdą wizytę, ale jak już mam to tak, zawsze je wpisuje.

obyście jak najszybciej już mieli to za sobą.
Ja właśnie z tego względu uwielbiam minimalizm. Za duża ilość dupereli mnie przytłacza więc bez zbędnych sentymentów pozbywam się tego jak tylko mogę. Najczęściej poza czujnym okiem męża
No u mnie z położną jest tak samo

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje odnośnie położnej. Będę miała położną ze szkoły rodzenia w Poznaniu, a mieszkam pod Poznaniem i ma do mnie dojeżdżać.

Dziewczyny puszczacie muzykę przez słuchawki brzuszkom? Co w ogóle myślicie na ten temat? Myślicie, że rzeczywiście ma pozytywny wpływ na maluszka?
Właśnie się zastanawiam jak nastawić muzykę w słuchawkach, żeby nie było za głośno, a żeby jednak malutka słyszała.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Też chętnie się dowiem
Stary 2016-09-13, 09:01   #2288
papaPapaya
Zakorzenienie

Ja muzyki chyba do brzucha puszczac nie bede bezposrednio, ale my z TZ w ciagu dnia puszczamy sobie muzyke wiec licze ze Julek podlapuje

Ale dzis mialam skurcz lydki w nocy, masakra :/

Aaa i przypomnialo mi sie! Jak ubijalam mikserem piane z bialek to Julek tak strasznie mi sie wiercil w brzuchu - mam wrazenie ze sie przestraszyl miksera. To mozliwe? Biedactwo

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-13, 09:32   #2289
kamisha
Zakorzenienie

zapisalam sie na sesje foto z brzuszkiem w listopadzie

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 09:37   #2290
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

Super!
To na pewno bedzie swietna pamiatka

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-13, 09:46   #2291
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej

Rano po cytowałam , namęczyłam się na tel i mnie wywaliło... Wkurza mnie ten wizaż od wczoraj ;/

Mnie rozłożyło totalnie na szczęście bez gorączki ale katar mam okropny i gardło podrażnione... wczoraj jak wróciłam z sr to byłam mega zajechana.
Dziś też idę tylko na wizytę do gin i wracam do łóżka.

Darunia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ja sesje brzuszkową chce w październiku jeszcze bo chce plener więc w listopadzie już kiepsko
Stary 2016-09-13, 09:53   #2292
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Hej

Rano po cytowałam , namęczyłam się na tel i mnie wywaliło... Wkurza mnie ten wizaż od wczoraj ;/

Mnie rozłożyło totalnie na szczęście bez gorączki ale katar mam okropny i gardło podrażnione... wczoraj jak wróciłam z sr to byłam mega zajechana.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Ja sesje brzuszkową chce w październiku jeszcze bo chce plener więc w listopadzie już kiepsko
Wracaj do zdrowia szybciutko
Sesja zdjeciowa...muszę o tym pomyśleć
Stary 2016-09-13, 10:15   #2293
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Super!
To na pewno bedzie swietna pamiatka
no tak, i w sumie robi tez dzieciom takze potem malemu zrobimy
Cytat:
Hej

zdrowka!

ja sie jej pytalam i pisala ze najlepiej listopad w plenerze miec nie musze w sumie w pazdzierniku nie wiadomo jak z pogoda..
wiosna i latem sa cudne sesje, ale coz grudniowe dziecie takze no..

Stary 2016-09-13, 10:25   #2294
LuckySparkle
Zadomowienie

Ja nir puszczam na sluchawki. Staramy sie sluchac tej muzyki co zawsze a poza tym i ja i tz zrobilismy sobie play liste na yt o nazwie Liliana. Sa tam kolysanki i piosenki dla dzieci. Czasem puszczamy ale normalnie nie na sluchawkach. Na tyle glosno zeby slyszala ale nie jakos do przegięcia. Z tego co czytalam to Lili slyszy nasze glosy wiec muzyke puszczona normalnie z glosnikow tez slyszy.

Pol nocy nie przespalam tak mala szalala. Sprawdziłam rano cisnienie... szok!!! 110/60 idealne, malo kiedy takie miewam.

Milego dnia! My dzis mamy 100 dni do tp studniówka

Stary 2016-09-13, 10:32   #2295
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, i w sumie robi tez dzieciom takze potem malemu zrobimy

zdrowka!

ja sie jej pytalam i pisala ze najlepiej listopad w plenerze miec nie musze w sumie w pazdzierniku nie wiadomo jak z pogoda..
wiosna i latem sa cudne sesje, ale coz grudniowe dziecie takze no..

Ty masz termin na koniec grudnia więc listopad oki ja mam 2 tyg wcześniej. My ślubną mieliśmy 5 października w tamtym roku i było mega ciepło mam to szczęście że sesje robi mi foto-koleżanka więc nie muszę się ugadywać na dokładny termin tylko zobacze w pogodzie że ma być ciepło to jedziemy a sesję chce w tym miejscu gdzie ślubną zobaczymy co wyjdzie Małej też zrobimy na pewno
Stary 2016-09-13, 10:32   #2296
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:

Czy Was też czasami jeszcze pobolewa podbrzusze? Czasami tak mnie delikatnie ciągnie i kłuje np przy zmianie pozycji albo chodzeniu.
tak mnie boli jak się przekładam w łóżku, bardzo ciągnie!
Cytat:
MalaDarunia super, że u Dzidzi wszystko dobrze! Ale rozbawiłaś mnie tą starą babą haha Może po prostu węch Ci się wyostrzył, może zapach w połączeniu z proszkiem coś zmienił? A może ubrania Ci nie wyschły jak trzeba i wtedy też czuć taką starą babą
no nie wiem. może mi się wyostrzył zapach. nie mam pojęcia. ale wydaje mi się że to wina hormonów i po prostu inaczej pachnę.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
mi wystarczy, że tż śpiewa. a raczej charczy

Cytat:
dziękuję

Stawiam wszystkim urodzinowe Piccolo!!

jadę z tż na termy maltańskie I dostałam nowe spodnie ciążowe i bluzę w ramach urodzin
Stary 2016-09-13, 10:34   #2297
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja nir puszczam na sluchawki. Staramy sie sluchac tej muzyki co zawsze a poza tym i ja i tz zrobilismy sobie play liste na yt o nazwie Liliana. Sa tam kolysanki i piosenki dla dzieci. Czasem puszczamy ale normalnie nie na sluchawkach. Na tyle glosno zeby slyszala ale nie jakos do przegięcia. Z tego co czytalam to Lili slyszy nasze glosy wiec muzyke puszczona normalnie z glosnikow tez slyszy.

Pol nocy nie przespalam tak mala szalala. Sprawdziłam rano cisnienie... szok!!! 110/60 idealne, malo kiedy takie miewam.

Na pewno słyszy, moja zawsze na muzyke reaguje

Gratuluję 100dniówki, ja miałam w zeszły poniedziałek ale przegapiłam
Stary 2016-09-13, 10:35   #2298
ewelinuus
Zadomowienie

Aaa witam się w trzecim trymestrze
Stary 2016-09-13, 10:39   #2299
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Mi pokazuje że od jutra 3 trymestr ;D a termin mamy ten sam
Stary 2016-09-13, 10:40   #2300
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
no nie wiem. może mi się wyostrzył zapach. nie mam pojęcia. ale wydaje mi się że to wina hormonów i po prostu inaczej pachnę.

dziękuję

jadę z tż na termy maltańskie I dostałam nowe spodnie ciążowe i bluzę w ramach urodzin
Spelnienia marzen!!! Picolo poprosze schlodzonego bo u nas zaczyna sie robic gorąco.
Cytat:

Dziękuję;*

Stary 2016-09-13, 10:50   #2301
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:

Jestem dziś wyspana, pierwszy raz od niepamiętnych czasów. Każdego dnia budziłam się o 6 i już spać nie mogłam, a dziś wstałam o 8.20
Dziś musze w domu posprzątać bo chyba jakieś krasnoludki mi nabrudziły.
O sesji też myślałam, ale stwierdziłam, że mąż mi zrobi jakieś ładne zdjątko, i tak za bardzo nie lubię siebie oglądać na fotografiach.
Aplikacja, którą mam na telefonie mówi, że zostały mi 83 dni do porodu.
Wczoraj w końcu spakowałam sobie torbę jakbym w razie konieczności musiała trafić do szpitala.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:05   #2302
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz termin na koniec grudnia więc listopad oki ja mam 2 tyg wcześniej. My ślubną mieliśmy 5 października w tamtym roku i było mega ciepło mam to szczęście że sesje robi mi foto-koleżanka więc nie muszę się ugadywać na dokładny termin tylko zobacze w pogodzie że ma być ciepło to jedziemy a sesję chce w tym miejscu gdzie ślubną zobaczymy co wyjdzie Małej też zrobimy na pewno
no wlasnie widzialam ze ty masz wczesniej tp
no coz moze przy nastepnym dzieciaczku zrobie fotki przy lepszej pogodzie ;-)

mi kolezanka tez chce sesje zrobic ale dopiero tez w listopadzie bedzie w PL takze no..

oo to na poczatku pazdziernika mozliwe ze bedzie ladnie

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Darunia - wszystkiego najlepszegooo!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Jestem dziś wyspana, pierwszy raz od niepamiętnych czasów. Każdego dnia budziłam się o 6 i już spać nie mogłam, a dziś wstałam o 8.20
Dziś musze w domu posprzątać bo chyba jakieś krasnoludki mi nabrudziły.
O sesji też myślałam, ale stwierdziłam, że mąż mi zrobi jakieś ładne zdjątko, i tak za bardzo nie lubię siebie oglądać na fotografiach.
Aplikacja, którą mam na telefonie mówi, że zostały mi 83 dni do porodu.
Wczoraj w końcu spakowałam sobie torbę jakbym w razie konieczności musiała trafić do szpitala.
moj w sumie to czasu nie ma na zdjecia... :/
takze wole zeby ktos inny zrobil a chcialabym zeby tez na zdjeciu byl

oo to coraz blizej tp

Stary 2016-09-13, 11:13   #2303
folinka
Zadomowienie

Witam!
Melduję się z glukozy Kanapek z ogórem brak, ale mam w pudełeczku mozzarellę z pomidorem
Iwona, Ty już pewnie po? A przede mną jeszcze ponad godzina posiedzenia. Miałam tu być na 9, po 9 weszłam na pobranie i 11:15 mam drugie Dobrze, że chociaż przez tą glukozę głód tak nie ssie. Ale dziwna ta glukoza do picia tutaj, tzn zupełnie inaczej niż w Pl - taki zwykły jakby napój energetyczny kupowany w każdym zwykłym sklepie i nawet się nazywa Glukoza Jest lekko kwaskowaty i gazowany i musiałam 400 ml tego wypić. W sumie jak zwykły jakiś napój gazowany w smaku tylko przez te bąbelki ciężko było tyle naraz wypić. A może w Pl też coś takiego jest, tylko ja taka nieświatowa nigdy nie kupowałam Bo i tu tego nie kupowałam. Hehe, dziwnie. Cóż, jak to mówiłam już nieraz ostatnio, co kraj to obyczaj

Wcale nie mam dużo czytania z wczoraj przez tą awarię pewnie, więc najpierw połaziłam obczajając, co gdzie tu jest w tym szpitalu i zaraz biorę się za czytanie. Zresztą szkołę rodzenia też będę tu mieć od października, to mam nadzieję, że też pokażą, gdzie porodówka itd
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 11:41   #2304
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Hej! Jestem nie do zycia, padam! Jak wczoraj od rana zaczelam robic szarlotke (oczywiscie wyszla przepyszna ) , pozniej robilam obiad dla mnie o tescia i pozniej usiadlam i pomagalam TZ w pracy. Dzisiaj od rana zapierdziel, tez pomagalam TZ, nie mielismy nawet czasu zjesc oboadu wiec pojechalismy na kebsa, potem do kuriera a pozniej na szkole rodzenia. Pierwsze zajecia trwaly 2 godziny i byla to czysta teoria - bardzo mi sie podobalo! duzo sie dowiedzialam i TZ tez dostalam foliowke z napisem 'niebieskie pudelko' gdzie byly rozne probki, np. sudocrem, lovela, jakies tabletki, zele do kapania dla dzieci, kremiki i butelka avent 60 ml! Fajna sprawa dowiedzialam sie jak wygladaja procedury porodu u mnie w szpitalu , co musze wziac i takie tam
Jutro od rana pewnie znowu zapierdziel, ale to dobrze. W tygodniu zamawiamy lozeczko wiem ze jeszcze nie mamy mieszkania ale chce otworzyc karton i niech sie juz wietrzy. Tak samo mysle zrobic z komoda do sypialni - zamowic szybciej zeby juz wietrzala

Motylki - ja tez juz sil mam coraz mniej. Az sama siebie nie poznaje ze tak szybko jestem wszystkim zmeczona... Ale Julek za to ma chyba ADHD tez mi w weekend szalal non stop i tez sie zaczelam martwic ze nie spal. Ale dzisiaj juz bylo spokojniej - tzn czulam ze ma przerwy i sobie odpoczywa za tydzien mam wizyte, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A nastepne zajecia we wtorek i wtedy poslucham serduszka synka
No to tyle co u mnie... Nie powiem, jest aktywnie
super w tej Twojej szkole że takie gifty dają ja w nagrodę dostałam smoczek z Aventu 0-2 miesiace dobrze bo kupilam przez przypadek po 1 miesiacu wiec sie przyda

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

w Ikei zwracają 15% ceny foteli na karte może którejś sie przyda
Stary 2016-09-13, 11:44   #2305
DoDoo
Zakorzenienie

Dorwalam w kiku za 20zl spiworek 1473759866173.jpg

Stary 2016-09-13, 11:45   #2306
folinka
Zadomowienie

Darunia, sto lat!!!

Ależ te dzieciaki mają różne charaktery już w brzuchu. Aż uwierzyć nie mogę jak piszecie, że dziecię cały czas się rusza. Chyba bym tak wolała, ale wiadomo babom to nie dogodzi Moja księżniczka dziś np. ledwo mnie ze dwa razy smyrnęła jak wstałam i nic do tej pory Nawet po tej glukozie, choć na usprawiedliwienia ma to, że po wypiciu ją ukołysałam, bo zaliczyłam ok. 20 min spacer tam i spowrotem przez cały szpital do bankomatu, bo raczej nie noszę przy sobie gotówki, a drobne przygotowane na parking zostawiłam w kieszeni kurtki a dziś u nas 28 st, normalnie upał i kurtka w domu

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,martwicie się,że przytyłyście-ja wręcz przeciwnie,3 kg do przodu,wchodzę swobodnie we wszystkie ubrania ,a dżinsy to mam jeszcze na pasku ze sporym zapasem.Dobrze,że w czwartek wizyta chcę już zobaczyć małego i upewnić się,że wszystko ok.
Tak źle i tak niedobrze Ech, gdybyśmy tak mogły wedle uznania podzielić się tymi kg
Na pewno wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Z małą wszystko ok. Waży już 1100g
Nerki są, sztuk dwie (niby teraz dopiero je widać, chociaż ja tych nerek nie widziałam ani trochę na USG)
puls 135
Mam nowe fotki z usg, zaraz wstawię do klubu.
Super! Gratki

Cytat:
To kuruj się! Zdrówka

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Wow, to Ci odmiana, super!
Mi pokazuje apka 103 dni To na kiedy Ty liczysz termin, bo chyba jakoś blisko mnie masz ten z usg?

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Coraz więcej Was! Gratki

Cytat:
Mi pokazuje że od jutra 3 trymestr ;D a termin mamy ten sam
To dla Ciebie tak czy siak też gratki!

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Ooo już! To chyba i tak jesteś pierwsza z nas taka zapobiegliwa

Ja to w sumie też można powiedzieć jestem w lesie z wyprawką, więc dołączam do tej grupy mniej przygotowanych, choć wiadomo ja z terminem na koniec grudnia mam więcej czasu. A gdzie tam jeszcze torba do szpitala
Na razie w zasadzie mam tylko ubranka, wcale nie w nadmiarze i tylko obczajone i wybrane niektóre rzeczy. I kilka rzeczy co po Kaju mam - prześcieradła czy łóżeczko turystyczne. Ale nie kupuję jeszcze, przede wszystkim dlatego, że nie mam gdzie tego trzymać. Niby w domu mieszkam, ale mebli to nie mamy za wiele. Zresztą dom też nie ogromny. Jak będzie gotowy kącik dla Liduni i szafa przede wszystkim kupiona, to kupię resztę.
Stary 2016-09-13, 11:46   #2307
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja swoja przegapilam jakies 2 tyg temu

Stary 2016-09-13, 12:01   #2308
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję

Tez chce nowe gacie
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Witam!
Melduję się z glukozy Kanapek z ogórem brak, ale mam w pudełeczku mozzarellę z pomidorem
Iwona, Ty już pewnie po? A przede mną jeszcze ponad godzina posiedzenia. Miałam tu być na 9, po 9 weszłam na pobranie i 11:15 mam drugie Dobrze, że chociaż przez tą glukozę głód tak nie ssie. Ale dziwna ta glukoza do picia tutaj, tzn zupełnie inaczej niż w Pl - taki zwykły jakby napój energetyczny kupowany w każdym zwykłym sklepie i nawet się nazywa Glukoza Jest lekko kwaskowaty i gazowany i musiałam 400 ml tego wypić. W sumie jak zwykły jakiś napój gazowany w smaku tylko przez te bąbelki ciężko było tyle naraz wypić. A może w Pl też coś takiego jest, tylko ja taka nieświatowa nigdy nie kupowałam Bo i tu tego nie kupowałam. Hehe, dziwnie. Cóż, jak to mówiłam już nieraz ostatnio, co kraj to obyczaj

Wcale nie mam dużo czytania z wczoraj przez tą awarię pewnie, więc najpierw połaziłam obczajając, co gdzie tu jest w tym szpitalu i zaraz biorę się za czytanie. Zresztą szkołę rodzenia też będę tu mieć od października, to mam nadzieję, że też pokażą, gdzie porodówka itd
Ja konczylam.glukoze o 9:45. Nie bylo tak zle jak za pierwszym razem.
Tutaj mialam proszek glukozowy ktory pielegniarka rozpuszcza w wodzie w moim kubku i miesza moja lyzeczka
Fajnie ze macie takie gotowe mikstury.
Teraz ide spac bo oczy mi sie same zsmykaja
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 12:13   #2309
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Dorwalam w kiku za 20zl spiworek Załącznik 6640376

Ładny! Ma zamek z boku?
Ja to wszystkie takie udogodnienia uważam za bezwzględnie konieczne, żeby każdą chwilę w nocy zaoszczędzić Tzn w nocy nawet nie wyciągam dziecia ze śpiworka do przewijania, tylko rozsuwam sam zamek

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tez chce nowe gacie
Ja konczylam.glukoze o 9:45. Nie bylo tak zle jak za pierwszym razem.
Tutaj mialam proszek glukozowy ktory pielegniarka rozpuszcza w wodzie w moim kubku i miesza moja lyzeczka
Fajnie ze macie takie gotowe mikstury.
Teraz ide spac bo oczy mi sie same zsmykaja
To fajnie, że lżej poszło!
No ba, znam polską procedurę. Dwa razy przerobiłam I cytryny nie wolno mi było
Ja też już prawie po, czekam aż mnie zawołają. W sumie zupełnie dobrze się czuję, chyba nawet nie będę tu jadła, tylko pojadę do domu. Ciekawe czy to zasługa tego magicznego napoju, czy po prostu mój organizm tak to szybko przyswoił
Stary 2016-09-13, 12:14   #2310
monika0185
Zakorzenienie

Moja Córcia wierci się praktycznie co chwile z małymi przerwami na drzemki. W nocy też bo jak się budzę to ją czuję. Ale bez problemu zasypiam. Dzisiaj rano chyba leżała sobie wzdłuż brzucha bo czułam jak kopie w jeden i drugi bok brzucha. Leżałam na boku i smieszne uczucie jak kopie w materac

Jak słyszy nowe głosy to najpierw robi przyczajkę i dopiero po dłuższej chwili się uaktywnia
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości