|
|
#2521 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
Bardzo, myślałam, że zejdę
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
To ja też się chwalę. Mam umówiony termin w listopadzie na tatuaż na ramieniu u Kasi Kot w Sopocie, plus termin na styczeń u innej tatuatorki (plecy...) w Poznaniu. Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#2523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od czasu, kiedy mm tatuaże obcy ludzie mnie zaczepiają i komplementują. Jeszcze nie słyszałam nawet złego słowa na temat moich tatuaży.
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Ha ha ha ha ha
|
ja też nie, wszytskim sie podoba, nawet paniom pielegniarkom XD
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie gdyby tak było i u mnie. Moje obawy rodzą się z tego, że budowanie kariery zawodowej jest jeszcze przede mną (22 lata, chcę pracować w IT jako programistka), stąd te chore wątpliwości. Wiem, że ramię to nie twarz i zawsze można zakryć, ale to silniejsze ode mnie
Myślałam też nad przeniesieniem tatuażu w inne miejsce, ale ten motyw który chcę ni hu hu nie pasuje na uda ani łydki. Muszę się oswoić
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już mam umówiony termin na kolejną konsultację, doczekać się nie mogę
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Konto usunięte
|
Zastanawiam się co założyć na robienie uda. Wszystkie moje spodnie, spodenki, spódnice i sukienki są w większości obcisłe.
Ulubiona biała sukienka (rozkloszowana) jest złym pomysłem? Jaka jest szansa, że zostanie ubrudzona i już jej nigdy nie doczyszczę? |
|
|
|
#2529 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Podchodzi w Auchanie do mnie pan po 40-tce i teatralnym szeptem "ale pani jest pięknie kolorowa " Miałam białą bokserkę i patelową spódnicę, więc strzelam że o rękę mu chodziło ![]() [1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65188971]Zastanawiam się co założyć na robienie uda. Wszystkie moje spodnie, spodenki, spódnice i sukienki są w większości obcisłe. Ulubiona biała sukienka (rozkloszowana) jest złym pomysłem? Jaka jest szansa, że zostanie ubrudzona i już jej nigdy nie doczyszczę?[/QUOTE] Spora. Dodatkowo ostatnio w rozmowie w studiu wyszło całkiem przypadkowo, że baaaardzo nie lubią ( a podobno to często się zdarza) jak klienci przychodzą na tatuaż w białych koszulkach/spodniach/spodenkach itp. Żeby nie było - też miałam białą bokserkę jak robiliśmy rękę, ale wzięłam taką i powiedziałam odrazu chłopakom że można spokojnie brudzić
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2531 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Niebawem tatuaży na moim ciele pojawi się więcej (mam już kilka terminów), o czym w luźnych rozmowach wspomniałam już mojemu obecnemu szefowi i współpracownikom, zareagowali pozytywnie. Większość firm w IT kreuje swój wizerunek na bardzo "luźny", więc tatuaż może wyjść nawet na plus Poza tym w naszym zawodzie bardzo rzadko liczy się wygląd, a głównie umiejętności, tym bardziej, jeśli jest się programistą nie mającym kontaktu z klientami, a jedynie "klepiącym kod" Jeden ze starszych kolegów po fachu, w dużym stopniu wytatuowany, doradził mi tylko, by na początku kariery nie szaleć z zewnętrznymi częściami dłoni, szyją, itp., bo takie miejsca jak ramię łatwo można w ostateczności zakryć koszulą Powodzenia!
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65188971]Zastanawiam się co założyć na robienie uda. Wszystkie moje spodnie, spodenki, spódnice i sukienki są w większości obcisłe.
Ulubiona biała sukienka (rozkloszowana) jest złym pomysłem? Jaka jest szansa, że zostanie ubrudzona i już jej nigdy nie doczyszczę?[/QUOTE] Ze sie ubrudzi szansa jest spora, chociaz mi tusz zawsze sie spral bez problemu z jasniejszych ciuchow. Na czas tatuowania ja bylam po prostu w majtkach, ale tatuowana byla takze i pachwina, bo tatuaz szedl mocno do gory, wiec zakladanie jakis spodnic, spodenek nie mialoby sensu. Jezeli Ty bedziesz miala tatuowane udo nizej tak ze krotkie spodenki nie beda przeszkadzaly to najwygodniejsze bylyby zwykle bawelniane najlepiej czarne. Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#2533 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-09-12 o 13:27 |
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny, nie spodziewałam się aż tak pozytywnych. Chyba tego było mi potrzeba, bo nie miałam z kim na ten temat pogadać, moi znajomi są raczej obojętnie nastawieni
Przyjdę się pochwalić jak zrobię
|
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za odpowiedzi.
![]() Pomysł z legginsami ciekawy, ale chyba nie chciałabym tak chodzić po mieście, bo po tatuażu pewnie się przejdę jeszcze na jakiś spacer, a i do samego noclegu 5 km. ![]() Spodenki chyba mogłyby właśnie przeszkadzać. Sama jeszcze nie wiem jak wysoko to pójdzie. Ta moja biała sukienka ma guziki na całej długości, więc może jakbym ją rozpięła od pasa do samego dołu i zarzuciła za siebie, to nie byłoby tak źle? Albo mam szarą do kolan, przylegającą, ale z rozciągliwego materiału. Odpada? Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f Czas edycji: 2016-09-12 o 17:41 |
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65211276]Dzięki za odpowiedzi.
![]() Pomysł z legginsami ciekawy, ale chyba nie chciałabym tak chodzić po mieście, bo po tatuażu pewnie się przejdę jeszcze na jakiś spacer, a i do samego noclegu 5 km. ![]() Spodenki chyba mogłyby właśnie przeszkadzać. Sama jeszcze nie wiem jak wysoko to pójdzie. Ta moja biała sukienka ma guziki na całej długości, więc może jakbym ją rozpięła od pasa do samego dołu i zarzuciła za siebie, to nie byłoby tak źle? Albo mam szarą do kolan, przylegającą, ale z rozciągliwego materiału. Odpada?[/QUOTE] Jak dużo będziesz tatuować? Ja po robieniu ud miałam problem z chodzenie (ok 12h miałam sztywne nogi), więc na spacer bym się na Twoim miejscu nie nastawiała. Swoje uda robiłam w mega luźnych spodenkach z materiału tak, że nie było problemu z podwijaniem. |
|
|
|
#2537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za info, w takim razie się nie nastawiam. ![]() A nie miałaś później problemu ze zdjęciem tych spodenek? |
|
|
|
|
#2538 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65218561]Dopiero za jakieś dwa tygodnie będę dogadywać szczegóły, ale myślę, że całodzienna sesja zejdzie. W sumie nie wiem ile schodzi na mniej więcej a4 z kolorowymi elementami.
Dziękuję za info, w takim razie się nie nastawiam. ![]() A nie miałaś później problemu ze zdjęciem tych spodenek?[/QUOTE] Ja tez mialam problem z chodzeniem po tatuowaniu, udo bolalo, noga sztywniala, nie mowiac juz o spuchnieciu, ze ledwie noge wcisnelam w spodnie od dresu, a podczas powrotu do domu przeciekl mi opatrunek i dotarlam z plama na spodniach tak mi sie strasznie saczylo. Jak spodenki sa luzne to pewnie nie ma problemu z ich zdjeciem ja zawsze na udo ubieram spodnie dresowe, dla mnie sa najwygodniejsze, chociaz jak przewaznie wybieram chlodne pory roku. Teraz mnie to czeka pod koniec pazdziernika![]() Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#2539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niestety jak typowa baba nie mam się w co ubrać. ![]() Bardzo pomocne były Wasze odpowiedzi. Widzę, że muszę się jeszcze zastanowić nad paroma kwestiami. Edytowane przez 397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f Czas edycji: 2016-09-12 o 22:08 |
|
|
|
|
#2540 |
|
nibyżona
|
ja mialam legginsy ktore scielam jak krotkie spodenki i tak siedzialam, a cala nogawke ubralam po skonczeniu i na to taka rozcigliwa spodnice. po robieniu a bylo z tego 4-5h chodzenie bolalo, noga spuchla masakrycznie i saczylo sie strasznie
i tak przez dlugi czas, a w jeansy wlazlam jakos po miesiacu dopiero.
|
#2541 |
|
Konto usunięte
|
Tez mam udo na polowe pazdziernika. Zaloze krotkie luzne sportowe spodenki (z takich do biegania) -Robilam juz uda w takich i sie sprawdzily
![]() Ewentualnie mozna zalozyc bawelniane/getrowe szorty i nie kombinowac potem z przebieraniem sie, tylko na to dresy czy luzniejsze spodnie |
|
|
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
Myślałam, że musi być bardzo luźne ubranie "po", ale skoro mówicie o legginsach, to sukienka z rozciągliwego i miękkiego materiału powinna być w porządku.
Ewentualny widok majtek chyba nikogo nie zgorszy.
|
|
|
|
#2543 |
|
Konto usunięte
|
Mam nadzieje, ze widok majtek nie gorszy, bo tak jak mowilam ja siedze w majtkach
ale ja robie uda bardzo wysoko i podwijanie spodenek by sie nie sprawdzilo, a mogloby przeszkadzac. Z tego co zauwazylam to niektorzy zakladaja np.dol od bikini czy od sportowego stroju kapielowego zamiast zwyklej bielizny.Wysłane z jeżynki ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja ostatnim razem nawet majtki musialam jeszcze podwijac i podciagac wysoko za kosc biodrowa. Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#2544 |
|
Konto usunięte
|
Diablica, co to masz za tatuaże, że tak wysoko sięgają?
|
|
|
|
#2545 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65234261]Diablica, co to masz za tatuaże, że tak wysoko sięgają?[/QUOTE]
Ja robie jak najwyzej ze wzgledu na prace, zeby mi sie nic nie wychylalo spod spodnicy czy sukienki niestety wszystkie swoje tatuaze mam poukrywane za wyjatkiem tatuazu na stopie, ktory widac latem. Na jednym udzie mam 2 roze z cma i cma jest dosc wysoko, jednym skrzydelkiem wchodzi w pachwine, a drugim idzie jeszcze ku gorze a drugie udo bede robic teraz na koniec pazdziernika i tez chce zeby tatuaz byl jak najwyzej.Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#2546 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65239026]A, względy praktyczne. Podejrzewałam jakieś ogromne tatuaże na całą nogę.
[/QUOTE]Haha niestety nie Wysłane z jeżynki |
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;65218561]Dopiero za jakieś dwa tygodnie będę dogadywać szczegóły, ale myślę, że całodzienna sesja zejdzie. W sumie nie wiem ile schodzi na mniej więcej a4 z kolorowymi elementami.
Dziękuję za info, w takim razie się nie nastawiam. ![]() A nie miałaś później problemu ze zdjęciem tych spodenek?[/QUOTE] Robiłam w czwartek jedno udo, a w piątek następnego dnia drugie. Wyjazdowo, 2km z hotelu do studia. Po pierwszym dniu stwierdziłam, że daruję sobie powrotny spacer i wybrałam taksówkę. Drugiego dnia do studia podjechałam komunikacją miejską (dałam radę dojść do i z przystanku), i powrót znowu taksówką. Uczucie przy chodzeniu było jakbym miała sztywny tylko wierzch nogi i mięśnie... |
|
|
|
#2549 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z jeżynki |
|
|
|
|
#2550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

Od czasu, kiedy mm tatuaże obcy ludzie mnie zaczepiają i komplementują. Jeszcze nie słyszałam nawet złego słowa na temat moich tatuaży.
Myślałam też nad przeniesieniem tatuażu w inne miejsce, ale ten motyw który chcę ni hu hu nie pasuje na uda ani łydki. Muszę się oswoić

Przyjdę się pochwalić jak zrobię