PM 2017, cz. 28 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 13:05   #2371
luna_laula
catwoman

Dot.: PM 2017, cz. 28

Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Liczę na relację i zdjęcia.
Edit. Jak to bez fotek? Muszą być z ukrycia chociaż.

Mi chyba nie idzie oszczędzanie. Obecnie szacowany budżet to prawie 49 tys.
Teraz na mierzenie chodzę już sama, więc nie będzie miał kto robić fotek w każdym razie mama nie nadaję się do tych zadań, a koleżanki nie mają czasu, więc to nic nie zmienia
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:06   #2372
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

Cytat:
My daliśmy sobie budżet na obrączki do 1500zł. W najgorszym przypadku możemy rozciągnąć go do 1800zł, ale mamy nadzieję zamknąć się w 1000zł.

Bardzo ładne napisy. Jaka cena za datę?
ok.100 zł, to jest drewniane..

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:08   #2373
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
tu wygląda tak sobie, ale na żywo jest baardzo ładna szkoda, że nie dam rady zrobić fotek
A z ukrycia ? Może zagadaj sprzedawce a ktoś kto będzie z Tobą pyknie fotkę spod płaszcza czy jakiejś bluzy

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Teraz na mierzenie chodzę już sama, więc nie będzie miał kto robić fotek w każdym razie mama nie nadaję się do tych zadań, a koleżanki nie mają czasu, więc to nic nie zmienia
No to lipa. A zagadaj jakoś, że chciałabyś pokazać suknie mamie a jest ona obecnie za granicą i chciałaś jej przesłąć zdjecie i usłyszeć opinie dobra bajera zdziała cuda

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:08   #2374
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Ja podobnie, na sukni tak ale na sali chyba mi się nie uda przysoszczędzić Przyoszczędze jeszcze na ciastach bo i tak mało co się je ciasta na weselach, alkohol spróbuję z jakiejś hurtowni zakupić. No i na dekoracji sali, nie chce jakiś balonów itp. chce skromną ale ładną dekorację
U mnie w rodzinie ciasta na wszelkich imprezach zawsze idą...
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:14   #2375
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Liczę na relację i zdjęcia.
Edit. Jak to bez fotek? Muszą być z ukrycia chociaż.

Mi chyba nie idzie oszczędzanie. Obecnie szacowany budżet to prawie 49 tys.
My planujemy się zmieścić w 10k
Stary 2016-09-13, 13:16   #2376
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Oj moja świadkowa wlasnie łatwi sobie wolne zeby isc ze mna na przymiarki.

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość

Na ile osob wesele/przyjęcie?

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:18   #2377
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
zaproszenia, winietki, plan stołów czy numerki zaprojektujemy sami, więc na pewno sam wydruk wyjdzie o wielee taniej niż zamówienie w firmie, a obrączki chce z mojej nieprzydatnej bransoletki transport gości wybiłam już rodzicom z głowy i pokój weźmiemy może jeden, więc tu będzie sporo oszczędności. wódkę też raczej tanią weźmiemy... ale coś czuję, że z sukienką, fryzurą i makijażem będą przeboje
U nas niestety noclegi dużo wyniosą, bo prawie wszyscy są przyjezdni więc dla ok. 30 osób trzeba załatwić Wyjdzie ponad połowa tego, co za samo wesele.

Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
Zamówiłam niedawno napis i datę na nasz stół, jutro powinno być u nas, na razie mam zdjęcie od wykonawców, ale już bardzo mi się podoba, wielkość liter ok. 16 cm.
Piękne
Ja czekam na moją suknię z Zalando, ciekawa jestem czy będzie mi pasować Dzisiaj ma przyjść.

Cytat:
My staramy się oszczędzać na wszystkim w granicach rozsądku, ale na szczęście mamy na tyle skromne gusta i potrzeby, że właściwie jeszcze nie odczuliśmy, że czegokolwiek sobie odmawiamy A i tak wychodzi nam dosyć ekonomiczny ślub.
My tak samo Tzn. ja, bo Tż nie miałby nic przeciwko tradycyjnemu weselu, ale powiedziałam kategoryczne nie I w sumie nawet mu się podoba ten nasz kompromis.

Cytat:
Bardzo oryginalna, ciekawe jak na żywo wygląda

Cytat:
No i na dekoracji sali, nie chce jakiś balonów itp. chce skromną ale ładną dekorację
A jaką chcesz dekorację, masz jakieś przykładowe zdjęcia? Ja właśnie mam rozkminę z tym, bo też chcę skromną, ale nie mam w ogóle wizji...

Cytat:
My daliśmy sobie budżet na obrączki do 1500zł. W najgorszym przypadku możemy rozciągnąć go do 1800zł, ale mamy nadzieję zamknąć się w 1000zł.
Gdzie takie tanie obrączki? Złote?
Stary 2016-09-13, 13:21   #2378
Lisaveta
♥♥♥♥♥♥♥♥

a dzis lub jutro ma przyjść spódnica tiulowa, jestem jej ciekawa co to będzie...

❤ 25.12.2013 Zaręczyny - Powiedziałam TAK ❤
❤ 29.04.2017 Będziemy sobie ślubować ❤
Lisaveta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:21   #2379
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
My tak samo Salę będziemy mieć chyba za maks 100zł/os. ale jeszcze nie dogadaliśmy dokładnie menu, na ok. 40 osób. Noclegi liczę połowa tej ceny. Do tego tort, ciasta, alkohol (ale tylko trochę wina), sukienka i garnitur (razem nam wyjdzie koło 1000zł), wszelkie koszta urzędowe i kościelne, pierdoły typu zaproszenia i dekoracje, fotograf 600zł, kwiaty... Jeśli nam się uda, to na styk :P
Stary 2016-09-13, 13:23   #2380
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
To musisz mieć dobre kontakty z teściową, że chcesz z nią mierzyć raz się przeszłam z mamą i wolę jednak sama dzisiaj idę na przymiarkę tej sukni:

http://www.mojslub.pl/wp-content/upl.../Ernesta-1.jpg

http://www.mojslub.pl/wp-content/upl.../Ernesta-2.jpg

i może coś jeszcze
bardzo ładna lubię takie 'inne' suknie tylko jak dla mnie bez tego trenu postaraj się pstryknąć jakąś fotke

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ej Ty masz fajnie bo możesz go o to poprosić

Cytat:
my jak kupimy obrączki w Kruku to wyjdzie 2100 chyba ale któraś z was tu kiedyś wklejała linka do strony 'obrączki dla indywidualistów' i spodobały nam się w sumie jedneee tylko napisałam do nich czy robią z białego złota
a jak nie to mamy znajomego jubilera w sumie i może by nam takie zrobił

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
A jak trzeba będzie to dostać pałą
Czekam w pupie, jak ja lubię tu przychodzić
też lubiłam
a pałą w końcu dziś dostanę

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
MUSZKA a Twój TZ idzie w mundurze do slubu?
gadaliśmy o tym ale raczej nie mogłaby być też delegacja z pracy w sumie ale raczej się nie zdecydujemy

Cytat:

10k to moja orkiestra + dekoratorka
no ale jak się nie robi typowego wesela to można się w takiej kwocie zmieścić

posprzątałam samochód, zabieram się za obiad, później ogarnę pokój i pojedziemy chyba do teściów bo daaawno nie byliśmy

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:36   #2381
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
A jaką chcesz dekorację, masz jakieś przykładowe zdjęcia? Ja właśnie mam rozkminę z tym, bo też chcę skromną, ale nie mam w ogóle wizji...

Nie wiem jeszcze Myślę, że wiadomo, materiał na krzesła plus jakiś tiul w danym kolorze na krześle, do tego biały obrus i kolorowy bieżnik na stół, w tym kolorze też serwetki a na stołach co jakiś czas w wysokim wazonie bukiecik kwiatków. Może na stole rozsypane jakieś płatki kwiatów lub inny duperel. Bez balonów, serpentyn itp itd. Za nami też za dużo nie chce, w jednej sali mamy za sobą światełka i to starczy.
To zdjęcie sali, która nam się bardzo podoba i myśle aby ją tak samo albo podobnie udekorować. Piękny ten czerwony kolor No i za nami to co na zdjęciu widać Bardzo mi się ta dekoracja podoba W cenie sali wszystko co na zdjęciu oprócz kwiatów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (49,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 147008465591148600.jpg (118,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 147008465588187600.jpg (89,6 KB, 8 załadowań)

Stary 2016-09-13, 13:37   #2382
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
My w 25 Ale coś mi sie wydaje, że dobijemy do 30. Sama sala +alkohol+ciasta+napoje z poprawinami jakieś 21 tysiecy wyniesie, a tu jeszcze suknia, garnitur, opłaty kościelne, nocleg dla paru gości makijaż itp. itd... Liczę te 30 tysięcy masakra co ja już za to bym miała... wesela mi sie zachciało :P

Stary 2016-09-13, 13:38   #2383
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Oj moja świadkowa wlasnie łatwi sobie wolne zeby isc ze mna na przymiarki.

Na ile osob wesele/przyjęcie?
35

Cytat:
U nas niestety noclegi dużo wyniosą, bo prawie wszyscy są przyjezdni więc dla ok. 30 osób trzeba załatwić Wyjdzie ponad połowa tego, co za samo wesele.

Piękne
Ja czekam na moją suknię z Zalando, ciekawa jestem czy będzie mi pasować Dzisiaj ma przyjść.

My tak samo Tzn. ja, bo Tż nie miałby nic przeciwko tradycyjnemu weselu, ale powiedziałam kategoryczne nie I w sumie nawet mu się podoba ten nasz kompromis.

Bardzo oryginalna, ciekawe jak na żywo wygląda

Poka suknię z Zalando

Cytat:
My tak samo Salę będziemy mieć chyba za maks 100zł/os. ale jeszcze nie dogadaliśmy dokładnie menu, na ok. 40 osób. Noclegi liczę połowa tej ceny. Do tego tort, ciasta, alkohol (ale tylko trochę wina), sukienka i garnitur (razem nam wyjdzie koło 1000zł), wszelkie koszta urzędowe i kościelne, pierdoły typu zaproszenia i dekoracje, fotograf 600zł, kwiaty... Jeśli nam się uda, to na styk :P
Ładne ceny, nieźle udało Ci się to wszystko pozałatwiać. Nas fotograf wyszedł trochę więcej niż planowaliśmy, mam nadzieję, że mimo to się zmieścimy.

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
bardzo ładna lubię takie 'inne' suknie tylko jak dla mnie bez tego trenu postaraj się pstryknąć jakąś fotke

my jak kupimy obrączki w Kruku to wyjdzie 2100 chyba ale któraś z was tu kiedyś wklejała linka do strony 'obrączki dla indywidualistów' i spodobały nam się w sumie jedneee tylko napisałam do nich czy robią z białego złota
a jak nie to mamy znajomego jubilera w sumie i może by nam takie zrobił

też lubiłam
a pałą w końcu dziś dostanę

gadaliśmy o tym ale raczej nie mogłaby być też delegacja z pracy w sumie ale raczej się nie zdecydujemy

10k to moja orkiestra + dekoratorka
no ale jak się nie robi typowego wesela to można się w takiej kwocie zmieścić

posprzątałam samochód, zabieram się za obiad, później ogarnę pokój i pojedziemy chyba do teściów bo daaawno nie byliśmy
Nawet nie wiedziałabym, po co zatrudnić dekoratorkę
Od razu mówię, że nie chodzi mi o to, że mam coś przeciwko temu, żeby ktoś ją zatrudniał, po prostu ja nie czuję potrzeby
Stary 2016-09-13, 13:44   #2384
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jeszcze Myślę, że wiadomo, materiał na krzesła plus jakiś tiul w danym kolorze na krześle, do tego biały obrus i kolorowy bieżnik na stół, w tym kolorze też serwetki a na stołach co jakiś czas w wysokim wazonie bukiecik kwiatków. Może na stole rozsypane jakieś płatki kwiatów lub inny duperel. Bez balonów, serpentyn itp itd. Za nami też za dużo nie chce, w jednej sali mamy za sobą światełka i to starczy.
To zdjęcie sali, która nam się bardzo podoba i myśle aby ją tak samo albo podobnie udekorować. Piękny ten czerwony kolor No i za nami to co na zdjęciu widać Bardzo mi się ta dekoracja podoba W cenie sali wszystko co na zdjęciu oprócz kwiatów.
Rzeczywiście bardzo ładna dekoracja, i prosta Muszę pomyśleć o czymś podobnym.

Cytat:
35
Poka suknię z Zalando

Nawet nie wiedziałabym, po co zatrudnić dekoratorkę
Od razu mówię, że nie chodzi mi o to, że mam coś przeciwko temu, żeby ktoś ją zatrudniał, po prostu ja nie czuję potrzeby
Sukienka ta, już chyba nawet tu pokazywałam

A co do dekoratorki, to ja tak samo myślałam, ale potem zaczęłam rozkminiać dekoracje i już się nie dziwię, bo kompletnie nie wiem co i jak W sumie ja bym nie musiała mieć żadnych dekoracji, ale mama mówi, że "jak to tak"
Stary 2016-09-13, 13:47   #2385
Edithh_21
Zakorzenienie

Dziewczyny poratujcie jakimś fajnym przepisem na sałatkę (tylko nic z ananasem)
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:47   #2386
yoru90
Zadomowienie

Asia najlepszego~!

Ja wole nie liczyć ile nas wyniesie, najpierw chcieliśmy się zmieścić w 25 tys, ale sama sala to minimum 13,5 tys. bez kwiatów, ciasta, i alkoholu. Ja planuje oszczędzić na zaproszeniach w sumie, i nie wiem na czym bym jeszcze mogła
yoru90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 13:50   #2387
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście bardzo ładna dekoracja, i prosta Muszę pomyśleć o czymś podobnym.

Sukienka ta, już chyba nawet tu pokazywałam

A co do dekoratorki, to ja tak samo myślałam, ale potem zaczęłam rozkminiać dekoracje i już się nie dziwię, bo kompletnie nie wiem co i jak W sumie ja bym nie musiała mieć żadnych dekoracji, ale mama mówi, że "jak to tak"
A, faktycznie, wrzucałaś. Też ją przymierzałam, ciekawa jestem, jak Tobie się spodoba
Stary 2016-09-13, 13:53   #2388
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
A, faktycznie, wrzucałaś. Też ją przymierzałam, ciekawa jestem, jak Tobie się spodoba
No właśnie ja też, bo ma i dobre i złe opinie, a z tego co kojarzę to tobie też się nie bardzo podobała I ciekawa jestem jak rozmiar, bo wzięłam 36 a ja mam czasami 36 a czasami 38. Ewentualnie jak będzie mi się bardzo podobała to będę miała motywację do schudnięcia
Stary 2016-09-13, 13:53   #2389
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
Asia najlepszego~!

Ja wole nie liczyć ile nas wyniesie, najpierw chcieliśmy się zmieścić w 25 tys, ale sama sala to minimum 13,5 tys. bez kwiatów, ciasta, i alkoholu. Ja planuje oszczędzić na zaproszeniach w sumie, i nie wiem na czym bym jeszcze mogła
U nas tak samo miało być, z tym, że sala coś koło 15 lub 17 tysięcy ''

A co do obrączek to u mnie spokojnie dostaniesz za 1000 zł obrączki złote. Koleżanka teraz kupowała z diamencikiem dwukolorowe i dali 1500 za dwie i to z jakiegoś salonu. Ja chce zwykłe złote klasyczne i myślę, że w 1000 się spokojnie zmieścimy

Stary 2016-09-13, 14:00   #2390
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
A co do obrączek to u mnie spokojnie dostaniesz za 1000 zł obrączki złote. Koleżanka teraz kupowała z diamencikiem dwukolorowe i dali 1500 za dwie i to z jakiegoś salonu. Ja chce zwykłe złote klasyczne i myślę, że w 1000 się spokojnie zmieścimy
Kurczę, a ja pochodziłam po złotnikach u mnie (takich mniejszych, bo a Apartach itd. drogo) i klasyczne obrączki 4mm złote to koszt koło 1300-1500 zł Teściowa dała nam trochę złota, mam nadzieję że się uda przetopić to zawsze będzie trochę mniej.
A ty jesteś z Grudziądza o ile pamiętam, tak? Byłam właśnie w Grudziądzu w weekend
Stary 2016-09-13, 14:04   #2391
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, a ja pochodziłam po złotnikach u mnie (takich mniejszych, bo a Apartach itd. drogo) i klasyczne obrączki 4mm złote to koszt koło 1300-1500 zł Teściowa dała nam trochę złota, mam nadzieję że się uda przetopić to zawsze będzie trochę mniej.
A ty jesteś z Grudziądza o ile pamiętam, tak? Byłam właśnie w Grudziądzu w weekend
W aparcie dostaniesz obrączke próby 333 za ok 1000 zł dla dwóch
Tak A gdzie byliście ? Ja na weekend wylądowałam w Rudniku koło Gdz :P

Stary 2016-09-13, 14:04   #2392
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Nie złote.
Do 1000zł chcemy się zamknąć z tytanowymi z domieszką białego złota. Ewentualnie do 1500-1800zł, jeśli tytanowe nam nie podejdą to wtedy białe złoto. Ale no jeśli się przeliczymy to będzie ciężko. :C

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 14:06   #2393
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
U nas też się budżet cały czas rozrasta, nawet nie wiem na co
A co do zaproszeń, to u nas na szczęście niewielka ilość zaproszeń będzie więc nawet takie za 4 zł względem tych za 1-2 zł dużej kwoty nie zrobią

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 14:06   #2394
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja też, bo ma i dobre i złe opinie, a z tego co kojarzę to tobie też się nie bardzo podobała I ciekawa jestem jak rozmiar, bo wzięłam 36 a ja mam czasami 36 a czasami 38. Ewentualnie jak będzie mi się bardzo podobała to będę miała motywację do schudnięcia
Była spoko, tylko ten biały pas w talii mi się nie podobał
Nawet mi nie mów o rozmiarach, kupiłam kiecę, bo przez dwa lata nie udało mi się schudnąć. Wchodzę na wagę w sobotę, a tu półtora kilo mniej, znikąd, bo przestałam próbować
Niby leży w pudle i rozmiar mniejsza (zamówiłam obie, bo bałam się, że mi wykupią, jak nie trafię z rozmiarem ), ale w ramionach mi ciasno wchodzi, nie sądzę, żeby była dobra, nawet jak schudnę.

Cytat:
U nas tak samo miało być, z tym, że sala coś koło 15 lub 17 tysięcy ''

Cytat:
My daliśmy za obrączki 1100zł w Aparcie, a nie był to najtańszy model.
Warto się przejść teraz, chyba do końca września mają zniżkę -10%.
Stary 2016-09-13, 14:08   #2395
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
My w 25 Ale coś mi sie wydaje, że dobijemy do 30. Sama sala +alkohol+ciasta+napoje z poprawinami jakieś 21 tysiecy wyniesie, a tu jeszcze suknia, garnitur, opłaty kościelne, nocleg dla paru gości makijaż itp. itd... Liczę te 30 tysięcy masakra co ja już za to bym miała... wesela mi sie zachciało :P
U mnie sala na wesele jednodniowe to: 25 592 zł. (135 gości)
A sala+fotograf+DJ to: 31 042 zł.
Cena sali bez alkoholu, bo nie wiem ile wyjdzie, bo rodzice kupują.

No, a na resztę rzeczy jak widać zostaje 18 tys co też jest ogromną kwotą.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
Stary 2016-09-13, 14:12   #2396
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
W aparcie dostaniesz obrączke próby 333 za ok 1000 zł dla dwóch
Tak A gdzie byliście ? Ja na weekend wylądowałam w Rudniku koło Gdz :P
Próby 333 to taak, ale mówię o 585.
Ja byłam z mamą odwiedzić jej rodzinkę, bo wszyscy tam mieszkają Rudnik kojarzę, chyba jakaś plaża tam jest nad jeziorem?

Cytat:
Nawet mi nie mów o rozmiarach, kupiłam kiecę, bo przez dwa lata nie udało mi się schudnąć. Wchodzę na wagę w sobotę, a tu półtora kilo mniej, znikąd, bo przestałam próbować
Niby leży w pudle i rozmiar mniejsza (zamówiłam obie, bo bałam się, że mi wykupią, jak nie trafię z rozmiarem ), ale w ramionach mi ciasno wchodzi, nie sądzę, żeby była dobra, nawet jak schudnę.
Ooj, to słabo To jedz dużo i tyj! Swoją drogą śmiesznie tak, ja kiedyś miałam odwrotnie - przestałam jeść słodycze i zaczęłam ćwiczyć żeby schudnąć, a przytyłam

Cytat:
My daliśmy za obrączki 1100zł w Aparcie, a nie był to najtańszy model.
Warto się przejść teraz, chyba do końca września mają zniżkę -10%.
A jakie macie obrączki? Jaka próba? Poka, poka!
Stary 2016-09-13, 14:12   #2397
luna_laula
catwoman

No i z mierzenia, znowu wypuścili nas wcześniej z uwagi na temperaturę (to już jakieś jaja, ale zdecydowanie nie narzekam ), więc żeby dwa razy nie chodzić do centrum zapisałam się na jutro. Szok jak luźno sie teraz zrobiło. Na dzisiejszą wizytę umawiałam się prawie 3 tyg temu, a teraz mają już prawie pusty grafik
Stary 2016-09-13, 14:26   #2398
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
No i z mierzenia, znowu wypuścili nas wcześniej z uwagi na temperaturę (to już jakieś jaja, ale zdecydowanie nie narzekam ), więc żeby dwa razy nie chodzić do centrum zapisałam się na jutro. Szok jak luźno sie teraz zrobiło. Na dzisiejszą wizytę umawiałam się prawie 3 tyg temu, a teraz mają już prawie pusty grafik

A ja za to wagary sobie robię i nie idę na kurs. Gorąco jak cholera i nie chce mi się siedzieć w tej szkole. Moja mama chora, wczoraj z 18 osób było 8, więc pewnie dziś dużo lepiej nie będzie, a poza tym TŻ jest w domku, więc posiedzę i się z nim polenię.

Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
Stary 2016-09-13, 14:28   #2399
luna_laula
catwoman

Cytat:
U mnie sala na wesele jednodniowe to: 25 592 zł. (135 gości)
A sala+fotograf+DJ to: 31 042 zł.
Cena sali bez alkoholu, bo nie wiem ile wyjdzie, bo rodzice kupują.

No, a na resztę rzeczy jak widać zostaje 18 tys co też jest ogromną kwotą.
ja liczę, że sala przy 120 osobach+(alkohol, ciasta i tort, bo to kupujemy we własnym zakresie) wyniesie ok 27 tys., a gdy dodać do tego dj, foto&kam i niezłą opłatę za ślub wynosi łącznie z grubsza 35 tys. a gdzie cała reszta

Edytowane przez luna_laula
Czas edycji: 2016-09-13 o 14:29
Stary 2016-09-13, 14:29   #2400
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:
Próby 333 to taak, ale mówię o 585.
Ja byłam z mamą odwiedzić jej rodzinkę, bo wszyscy tam mieszkają Rudnik kojarzę, chyba jakaś plaża tam jest nad jeziorem?

Ooj, to słabo To jedz dużo i tyj! Swoją drogą śmiesznie tak, ja kiedyś miałam odwrotnie - przestałam jeść słodycze i zaczęłam ćwiczyć żeby schudnąć, a przytyłam

A jakie macie obrączki? Jaka próba? Poka, poka!
A, jak 585, to co innego.
To w Aparcie faktycznie byłoby ciężko, chyba tylko jeden model był w tej próbie za 1000zł za parę.

www.apart.pl/bizuteria/obraczki-435/5374 takie, obie bez kamienia

Za dużo utyć też nie mogę, bo większego rozmiaru nie mam. Więc i tak źle, i tak niedobrze

Edytowane przez rombek
Czas edycji: 2016-09-13 o 14:40
rombek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości