|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Stan zapalny mozesz leczyc wymieniajac lekarstwo, jutro ide z moim wlasnie na wymiane. A co do rtg zeba to teraz sa takie ochraniacze i taki sposob wykonywania tego ze jest bezpieczny w ciazy. Wyobraz sobie ze w pierwszej ciazy w 5 tyg mialam rezonans kregoslupa cala ciaze chodzilam z obawa ze urodze potworka. Jestem po glukozie ufffff, jutro beda wyniki. Nie bylo tak zle jak za pierwszym razem. |
|
|
|
|
#2042 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Czy można się jeszcze przyłączyć? Czytam was gdzieś od połowy pierwszego wątku. Mam 35 lat i jestem w 22 tc, termin mam na 20 stycznia. To moja pierwsza ciąża. Rozważaliśmy z partnerem dziecko od kilku lat ale jakoś dopiero jak zobaczyłam, że kończę w tym roku 35 to zaczeliśmy się w lutym starać no i w kwietniu trafiliśmy Nie wiem jeszcze kto we mnie zamieszkuje, 19 września mam połówkowe to się przekonam (mam nadzieję). Na prenatalnych lekarz powiedział, że gdyby miał zgadywać to coś tam dynda ale nic pewnego ![]() Ufff, rozpisałam się a nawet nie wiem czy mnie przyjmiecie
|
|
|
|
#2043 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że można się przyłączyć!
zapraszamy! :kwiatek:A teraz smutna refleksja:h zauważyłyście, że dość często się ktoś przyłącza i potem od razu znika? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2045 |
|
Przyczajenie
|
Pod koniec przyszłego tygodnia wybieram się już na zwolnienie więc bardzo mi się przyda kontakt z innymi przedstawicielami naszego gatunku żeby nie zdziczeć także nie planuję znikać
I dziękuję za przyjęcie
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zalamana i boje sie okrutnie...kazali powtorzyc badanie krwi na Hiv syfilis i zoltaczke typu b. Boje sie ze cos wynalezli;( Nie mialam nigdy jakiegos bogatego zycia seksualnego a od prawie poltora roku sypiam tylko z moim tz wiem ze on mial robione badania jakies pol roku temu i nic nie wyszlo.Nagle moje zycie wisi na wlosku...bo niewiem czego sie spodziewac to sa najgorsze dni w moim zyciu...to czekanie.Jesli cos wyjdzie...to ciul ze mna ale tego ze dzidzia nie przezyje lub urodzi sie chora nie przezyje poprostu.Wiem w glebi duszy ze naprawde musialabym miec mega pecha zeby wyszlo pozytywne ale to ze chcieli badania do powtorki nie daje mi spokoju;( To jest Anglia...zaczynam 20tydzien i dopiero cos im nie pasuje...jesli cos bedzie nie tak to dzieki nim bedzie juz za pozno na leczenie bo z tego co czytalam leki podaje sie do 16tygodnia;(
|
|
|
|
#2047 |
|
Rozeznanie
|
tekla2xaf - witamy
![]() lusiaUk - nie martw się na zapas. Leć na te badania jutro, to za 2 dni będziesz miała wyniki. Ale może to tylko jakieś formalne wymogi? |
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam też przyda się świeża krew! ![]() a czym się zajmujesz? Cytat:
Kiedy wyniki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-13 o 13:16 |
||
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny...mam nadzieje ze macie racje.Wyniki w przeciagu 2-5 dni. Maja dzwonic jesli cos bedzie nie tak...tak bardzo sie boje ze zadzwonia;( i jeszcze sama to w sobie dusze...tz nie wie o moich obawach i jeszcze jakies fochy wali od wczoraj sie nie odzywa bo w trakcie jak opowiadal o pracy ja wyskoczylam ze ma mieso powachac bo jest zepsute chyba.Wstal poszedl powachal wywalil i od tego czasu cisza.Dobija mnie to.
|
|
|
|
#2052 |
|
Przyczajenie
|
lusiaUk - rozumiem Twój strach ale sama dobrze wiesz jak małe jest niebezpieczeństwo, że coś wyjdzie nie tak. Może gamonie próbki pomylili albo czymś zanieczyścili i stąd ta powtórka.
NiEBiE - pracuję w administracji u nas to większość dziewczyn od razu ucieka na zwolnienieEdytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-13 o 13:31 |
|
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie dopiero teraz dostalam wyniki pierwszych badan...wszystkie ok ale te trzy do powtorki;( po 12 tyg mialam pobierana krew a oni dopiero mnie wezwali;(
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
lusiaUK niestety wiem dokładnie co czujesz... Też kiedyś odebrałam taki list. Oddałam honorowo krew i mnie wezwali. Okazało się, że mam...HCV, czyli wirusowe zapaleni wątroby tylko ten gorszy typ C. Lekarz idiota, zmierzył mnie i powiedział tylko, że mam powiedzieć chłopakowi i że na to się umiera. Panika... Eh jak sobie to przypomnę
Najprawdopodobniej zarażono mnie w szpitalu... Przeszłam ciężkie roczne leczenie, taka mała chemia i miałam tylko 5% szans powodzenia. Ale okazało się że jestem szczęściarą i się udało Jestem zdrowa! chociaż do tej pory muszę mówić lekarzom, że przebyte HCV a ich reakcje są różne. Ignorancja i niedouczenie w Pl placówkach zdrowia jest przerażające! Lusiu z drugiej strony mój wujek dostał kiedyś taki sam list jak ja. Historia identyczna, tylko że u niego okazało się że pomylili próbki!!!! Moim rodzicom lekarze wmówili gdy miałam 1,5 roku że mam raka kości (nie miałam, to tylko zbite biodro bo na zakręcie nie wyrobiłam) a do mojej mamy kiedyś przyszło położna po ur. najmłodszego dziecka i powiedziała, że z cytologii wyszło że ma zaawansowanego raka szyjki macicy - ostatnie stadium.... Była zdrowa jak ryba. Pomylili badania. Wiem. wiem... że nie łatwo jest czekać, ale cierpliwości trzeba wierzyć, że jest ok! i nie czytaj internetów, to nie pomaga!!/// przyszła tapeta. i mnie dopadł kalafior ciążowy i sie tż udzielił... nie wiem jak my to wyliczyliśmy, ale 2 rolki potrzebujemy a nie jedną fuuuuuuuck. Chyba ją zwrócę i poszukam tańszej... poza tym na żywo nie powala.
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A badania tego typu HIV itp są standardowe ja też robiłam. W ostatnich moich wynikach okazało się że np zrobili mi jakiś test na raka zamiast na toxo przez pomyłkę. Także nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze. Wiecie co? Wczoraj potwierdziła się płeć. Tz nie chciał znać do porodu ale powiedziałam mu. Mam trochę wyrzuty sumienia :-( ... Chociaż nie był zły na mnie. Obiecm mu ze kolejne będzie niespodzianką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65234111]Dlatego piszę, że to guilty pleasure
[/QUOTE]A no chyba że tak! ![]() Cytat:
Już trzymam kciuki za połówkowe i poznanie płci! Zostań z nami! ![]() Cytat:
współczuję przejść jakie życie jest przewrotne! A co do tapety - przynajmniej widzisz jak wygląda na żywo ale szkoda, że nie tak jak sobie wyobrażałaś...Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Lusia jestem przekonana, że wszystko jest ok. W UK jest dziwna służba zdrowia Nie czytaj internetów i nie denerwuj się na zapas! ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2057 |
|
Przyczajenie
|
Konkardia - Dziekuję
Jak już minie stres z połówkowym to zacznę zakupy bo póki co mamy tylko wózek
|
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
U mojego męża też zdiagnozowano raka kości, bo nie mieli pomysłu, co mu dolega...
A koleżanka teraz test Pappa robiła i wyszło tragicznie, robili amniopunkcję i dziecko zdrowe jak ryba... Wszystko trzeba teraz potwierdzać inną metodą albo u innego lekarza...---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Melduję się z kalafiorem - zamówiłam case'a na telefon, zapłaciłam sporo, bo ściągałam go z UK i co? Zamówiłam na zły model
|
|
|
|
#2059 |
|
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Melduję się z kalafiorem - zamówiłam case'a na telefon, zapłaciłam sporo, bo ściągałam go z UK i co? Zamówiłam na zły model [/QUOTE]Brawo To zostaje teraz tylko dokupić odpowiedni telefon
|
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2061 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam Huawei Honor 7 Lite, a zamówiłam na Huawei Honor 7, nawet nie wiedziałam, że jest różnica
Może któraś z Was ma wersję bez Lite i potrzebuje case'a?
|
|
|
|
#2062 | |
|
@}-,-'-
|
Cytat:
Jesteśmy z Tobą, na pewno wszystko bedzie dobrze i okaże się, że to pomyłka !! :glaszcze: Właśnie wczoraj pomyslałam o tym, jaką tu muzykę puszczać małej, żeby było miło jej, mi a moze i zeby dobrze nam obu kojarzyła sie po porodzie, a wy o tym wlasnie moze znajdę w koncu troche czasu, zeby sie tym zając ![]() Ja mam glukozę za tydzien. Poczytuje was i zastanawiam sie, czy moje uwielbienie dla słodyczy moze sie złe skończyć? W sumie to by była dobra kara, za tyle lat słabości... Ja mam na plusie jakies 5kg, czasem wiecej ale pocieszam sie ze norma dla niedowagi jest większa ![]() ![]() Jeśli chodzi o ruchy to gratuluje wszystkim. Ja czuje je prawie bez przerwy, ale jak przykładam rękę to dopiero wyraźnie. Maka rusza sie juz po całym brzuchu, rządzi sie jak u siebie, juz pod pępkiem była... No cuda tam wyprawia!! BTW Uwielbiam oczy TŻ jak poczuje ruchy ![]() ![]() Przepraszam was, że nie cytuje, ale zrozumieją mnie te które nadrabiają po 10 stron... Wszystko sie zlało. Utkwił mi tylko jakiś Krzyś 🤔 tak wiec gratki dla wszystkich chłopięcych mamuś ![]() ![]() Witam nowe mamusiątka ![]() ![]() ️
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65241866]U mojego męża też zdiagnozowano raka kości, bo nie mieli pomysłu, co mu dolega...
A koleżanka teraz test Pappa robiła i wyszło tragicznie, robili amniopunkcję i dziecko zdrowe jak ryba... Wszystko trzeba teraz potwierdzać inną metodą albo u innego lekarza...---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Melduję się z kalafiorem - zamówiłam case'a na telefon, zapłaciłam sporo, bo ściągałam go z UK i co? Zamówiłam na zły model [/QUOTE]Dlatego tych badań nie robiłam... I tak samo polowkowych tych genetycznych. Doktor nie skomentowała nawet ale zadowolona nie była ale to nasza decyzja i nasze dziecko. Nie ma się co martwić na zapas dziewczyny! Nic to nie pomoże także głową do góry! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje za powitanie u mnie na razie z glukozą cisza. Wizytę u swojego gin mam dopiero 3 października więc już w 25 tygodniu, może wtedy w końcu coś o tym wspomni
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za gratulacje
Nie odniosę się do wszystkich wypowiedzi bo naskrobałyście co niemiara a zbyt późno dzisiaj włączyłam komputer :p lusiaUk wiem co czujesz - przed operacją parę lat temu miałam robiony taki pakiet badań, i też okazało się, że kilka do powtórki - ale okazało się, że wina laboratorium, źle podzielili pobraną krew i na te zwyczajnie zabrakło Dlatego tak jak dziewczyny radzą - głowa do góry, nie martw się na zapas ![]() chupa ale lipa z tą tapetą :/ hope2016 dużo zdrowia dla Tż. Mam nadzieję, że szybko wróci do formy! Witam nową koleżankę Naprawdę warto z nami zostać
|
|
|
|
#2066 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia dla niego ![]() Cytat:
spokojnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Informacyjnie dodam, że w Lidlu można kupić łososia wędzonego na gorąco, czyli bezpiecznego dla nas bez dodatkowej obróbki
|
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65241866]U mojego męża też zdiagnozowano raka kości, bo nie mieli pomysłu, co mu dolega...
A koleżanka teraz test Pappa robiła i wyszło tragicznie, robili amniopunkcję i dziecko zdrowe jak ryba... Wszystko trzeba teraz potwierdzać inną metodą albo u innego lekarza...---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Melduję się z kalafiorem - zamówiłam case'a na telefon, zapłaciłam sporo, bo ściągałam go z UK i co? Zamówiłam na zły model [/QUOTE]U mojej kuzynki identycznie, po pappie wyszło że dziecko chore, zrobili amniopunkcje i zdrowe.. za case'a ![]() Cytat:
w biedronce też jest ten wędzony na gorąco
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
No lipa ale za głupotę trzeba płacić
haha będę stratna ok. 30 zł za przesyłkę, a już znalazłam tańszy odpowiednik w leroy merlin więc obejrzę najpierw na żywo. Ale żeby tapeta za 250 zł za rolkę tak wyglądała na żywo?! Tego się nie spodziewałam! Tż kochany jak usłyszał, że chce oddać to wybiłam mi to z głowy, bo on zapłaci za kolejną jeśli mnie to uszczęśliwi. Ale mówię mu najpierw ją zobacz i aż kopara mu opadła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

trzeba wierzyć, że jest ok! 
Już trzymam kciuki za połówkowe i poznanie płci! Zostań z nami!
współczuję przejść 

moze znajdę w koncu troche czasu, zeby sie tym zając 
ale pocieszam sie ze norma dla niedowagi jest większa 

️