|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niewybaczalne zachowania gości
Cytat:
W moim towarzystwie to raczej norma, ludzie bawią się ze swoimi osobami towarzyszącymi, ew.najbliższą rodziną. Dawno temu, na weselu koleżanki wystartował do mnie jakiś obleśny kuzyn PM; w efekcie zwiałam na taras (akurat na to wesele wybrałam się sama). Od tamtej pory jestem na wszelki wypadek asertywna i odmawiam. |
|
|
|
|
#4682 |
|
ctrl alt delete
|
Dodam chyba tę dyskusję do ulubionych, będzie jak znalazł, jak za pół roku wróci klasyczna dyskusja o osobach towarzyszących, z argumentami "Ja zapraszam tylko najbliższych, 150 osób, więcej sie na sali nie zmieści, więc dlaczego miałabym zapraszać jakieś obce osoby towarzyszące - wszyscy będą się świetnie bawić we własnym gronie"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4683 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Także nie rozumiem. Bardzo daleko siegająca nadinterpretacja.
|
|
|
|
#4686 |
|
ctrl alt delete
|
Chodzi mi o to, że ZAWSZE w dyskusji "czy trzeba zapraszać z osobami towarzyszącymi" pada argument, że przecież można sie bawić z innymi gośćmi, a w ogóle w 1945 moi dziadkowie to sie poznali na weselu. Ykhm, nie. Jak widać powyżej, teraz każdy tańczy ze swoim partnerem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4687 |
|
zuy mod
|
Na weselu mojego brata była zabawa, potrzeba było chyba 6 dziewczyn i 6 chłopaków. Głupia 11-letnia Mojwa się zgłosiła, ustawili nas na przeciwko siebie i padło pytanie: co ci się podoba w (osoba na przeciwko). Super, co tu odpowiedzieć żeby nie było głupio. Jak wszyscy wszystko to ja też wszystko.
...i potem kazali całować w to co się powiedziało. Najlepiej wybrał jeden mój brat (nie PM) i powiedział "sweterek". Ale i tak brr. A na przeciwko mnie był rok starszy kuzyn mojej bratowej.
|
|
#4688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Dokładnie. |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Bo tak uwazam. Mam takie prawo. Nie chce mi sie tego tlumaczyc.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2016-08-31 o 22:27 |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, po prostu dla mnie to dziwny tok myślenia, ale każdy ma swój
|
|
|
|
#4693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4694 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
my przynajmniej obserwowaliśmy to z daleka, ale współczuję dziewczynom, które pozwoliły się całować po udach przez obcych facetów. sadząc po minie nie były zachwycone sytuacją, panowie wręcz przeciwnie. koszmar. |
|
|
|
|
#4695 |
|
Przyczajenie
|
rzeczywiście chora sytuacja, głupia zabawa. Ale z drugiej strony co zrobić w takiej sytuacji - strzelić focha i powiedzieć "nie życzę sobie żeby mnie ktoś całował?"
|
|
|
|
#4696 |
|
zuy mod
|
Nie podobają mi się takie zabawy bo tak naprawdę zgłaszając się nie wiesz na co się piszesz. Co innego jak trafisz na krzesełka, zabawę w rodzinę a nie na coś takiego...
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak czytam o tych zabawach weselnych i zastanawiam się, po co one są organizowane, skoro w tylu osobach budzą zażenowanie i chęć natychmiastowego ulotnienia się? Nie wiem, wesele ma być chyba przyjemnością dla gości, a tu wychodzi sytuacja, że ludzie są zmuszani do czegoś, na co nie mają najmniejszej ochoty. Jak dla mnie dla dorosłych ludzi chyba wystarczą same tańce i dobra muzyka ![]() Przypomina mi się opowieść z jednego wesela, jak podczas robienia kółeczka do łapania welonu nie chciała wyjść ani jedna dziewczyna mimo wielokrotnych nawoływań. Mega niezręczne dla państwa młodych, ale pokazujące, jak ludzie kochają nawet te najprostsze zabawy... Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2016-09-05 o 14:40 |
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam ostatnio na weselu gdzie oprócz łapania welonu/muszki nie było więcej zabaw dla gości. Moi znajomi byli bardzo zawiedzeni. Więc nie każdy jest zażenowany i uważa to sa głupie
|
#4699 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja lubie. Ale tylko te bez zboczonego podtekstu
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4701 |
|
zuy mod
|
Ja nawet lubie te pozytywne zabawy.
Fajna nawet była zabawa do której zglaszano się parami ze trzeba było tańczyć w takich pantalonach w przerwie muzyki zdejmować i partner ubieral, kto ostatni odpadal. Dużo jest takich pozytywnych rzeczy, nie wiem więc po co robić zenade.
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, można wybrać fajne i śmieszne zabawy
żenada jest chyba często narzucana przez zespół/DJa, nie wiem jak to inaczej wyjaśnić |
|
|
|
#4703 |
|
Żona Gargamel
|
my z TŻ bardzo lubimy zabawy i zawsze się zgłaszamy
![]() ale też ze zboczonymi się nie spotkałam od lat |
|
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz w sobotę idę na ''miastowe'' wesele w restauracji, dotychczas zawsze byłam zapraszana na typowe, tradycyjne wiejskie wesela. Jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać, będę miała porównanie. Nie ukrywam, że tradycyjne wesela mi się już opatrzyły, na wszystkich kropka w kropkę ten sam zestaw. Pierwsza okazja, żeby zobaczyć inaczej urządzone przyjęcie.
Opowiem o wrażeniach, kto wie, może się okaże, że jest pięknie i elegancko, ale... sztywno jak cholera ;-) |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiadałam gdzieś jedną zabaw oczepinowych którą oglądałam na plycie z wesela na którym nie byliśmy. W skrócie polegało to na piciu wody przez kobietę z butelki ułozonej między nogami siedzącego faceta! Poniżej poziomu! |
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego powodu odpadło nam kilku DJ-ów, jak szukaliśmy jakiegoś na swoje wesele. Niestety stwierdzenie "ja pani nie powiem, jakie będą zabawy, bo to zależy, co sobie wymyślę" mnie nie przekonuje, jeśli komuś już płacę.
|
|
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zabawa która zdobyła największą popularność było kółeczko i dwie czapki które się nakładało osobie przed/za Tobą kto trafił na czapkę kiedy muzyka ucichła musiał wypić kolejkę.
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam facet z kapeli wysłał zestaw zabaw i mieliśmy sobie wybrać co nam się podoba.
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
Ja brałam udział na weselu (w mieście, w restauracji, o ile może mieć to znaczenie) w czerwcu w zabawie, w której musiałam trzymać pokrywkę od garnka między nogami, zaś mój TŻ uderzał chochelką przywiązaną do paska w tę właśnie pokrywkę. Oczywiście ruchy frykcyjne jakie przy tej zabawie są nieuniknione bawiły...pana młodego, pannę młodą i może 1/100 gości. Do dziś żałuję, że mimo poczucia żenady, za namową TŻ "bo im będzie przykro, wybrali m.in. nas do tej zabawy" wzięłam w niej udział.
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do niewybaczalnych zachowań - wyjść z imprezy i się nie pożegnać z PM.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.