|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
My wczoraj zaliczyliśmy pierwsza kąpiel
![]() ![]() Czy myjcie główkę tez płynem dla dzieci czy tylko woda? I potem spłukujecie ręką czy polewacie jakos głowy dzieciaków? (Wodą z miski czy kubka?) |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
My dolewamy plynu do wody i tą woda myjemy go całego, poza buzia. Buzię myjemy przed dolaniem płynu. Włosy ręką, potem polewamy wodą tez ręką.
Franek uwielbia kąpiele. Liczymy na to ze basen tez polubi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- U mnie siostra obcina naszej córce bo ja się boje ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A planujesz jescZze w tym roku wybrać sie z Frankiem na basen? Bo ja sie wlasnie zastanawiam kiedy mozna, bo chyba zaczyc jesienią to nie bardzo? Chyba musze poczytać gdzies jakies mądre informacje, bo sama nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Zależy od tego co na to pediatra.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wszystko ok. Maja ma juz ponad kilogram na pkusie wiec jest dobrze ![]() Maja tez ma biały jezyczek ale też wydaje mi sie ze to od mleczka ![]() U nas położna była aż dwa razy nic nie powiedziala konkretnego podczas tych wizyt a gdybym nie pytała o różne rzeczy to chyba by weszła i zaraz wyszła.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
My kąpiemy co 2 dni, włosy również. Płacz niestety jest obecny. ![]() Cytat:
Główkę myjemy samą wodą, tak radziła położna. ![]() Dzisiaj przychodzi ona do nas na drugą wizytę. ![]() U nas wszystko ok, Arturek lubi powariować w dzień, a w nocy pospać. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | ||
Raczkowanie
|
Cześć jutro mój synek kończy 3 tygodnie jak to leci szybko. Czytam na bieżąco, ale nie mam kiedy napisać. Kacper ogólnie jest mało problemowy spacery uwielbia wkładam go do wózka popatrzy chwilę i zasypia budzi się dopiero jak wrócimy. Przeważnie wychodzimy miedzy 16-17. W nocy ładnie śpi wczoraj usnął o 20:30 to obudził mnie dopiero o 1, potem przed 5 na chwilę i spał do 8 rano, ogólnie budzi się tak 7-8 rano. W dzień śpi mało, ale nie wisi cały czas na cycu tylko leży i rozgląda się lub mówię do niego, puszczam muzykę lubi słuchać cieszy się wtedy, potem zje i ucina sobie krótką drzemkę.
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio w nocy podczas karmienia zdarza nam się z małym usnąć wybudzam się po czasie zje jeszcze trochę i go odnoszę. Tż się złości na mnie za to i każe na siedząco karmić. Też tak macie, że przyśniecie w nocy?
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz zlote dziecko, moj jak nie spi to sie drze ![]() ![]() Jesli karmie na lezaco to przysne, ale nie umiemy sie na lezaco i tak porzadnie ulozyc zeby sie najadl i co kilka minut jest histeria bo cycek wypadnie albo ucieknie i koniec dfzemki ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Ja coraz częściej przysypiam w nocy, na tym karmieniu ok 3 w nocy. A jak nie zasne o 3 to o 5 na 100%. Wtedy wychodzi ze mnie leń i pozwalam dziecku spać z nami.
Początkowo karmilam tylko na siedząco teraz właściwie tylko na leżąco. W ciagu dnia też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Hej, my dzisiaj po długim spacerze i mała nie była marudna.
![]() Do maty się uśmiecha, ale nie wyleży dłużej niż 10 minut, ale każdego dnia jest lepiej ![]() Ja przebieram przed karmieniem- przez ok. 3 tygodnie był płacz, ale nauczyła się i nie przeszkadza już, że na głodniaka. W nocy przebieram, karmię na leżąco, jak zaśnie to podnoszę do odbicia i wkładam do łóżeczka na brzuch, poklepie po tyłeczku, pogłaszcze po buźcie, czasem wyłączam szum i śpi. ![]() Kąpiemy się codziennie, co dwa dni myjemy głowę, ale kąpiemy zawsze o tej samej godzinie i Lilia tak się nauczyła, że po kąpieli pada ok. 20 i śpi do ok. 1 ![]() Jutro kupuję chustę boba wrap, ktoś miał, słyszał? Znajoma kupiła, ale syn nie lubił miotania i użyła kilka razy więc przytulę od niej i zobacze czy się sprawdzi, bo tak jak u Was dzieć uwielbia na rękach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
My dzis spedzilismy praktycznie caly dzień na zewnątrz. Do domu dotarlismy po 17. Wchodzilismy tylko na jedzenie j zmiane pieluchy. Mielismy jedybie 29 stopni w kuchni (tam wydawalo sie ze jest najchlodniej), wolę nie wiedzieć ile bylo w sypialni. Franek nie mógł zasnąć w domu, ze mnie się lało. A na zewnątrz spokojnie. Pierwsza drzemka prawie 3h, kolejne po 2.
Teraz zjadł przed 20. Z godzinę spokojnie polezal i po 21 zasnął. Mam nadzieję ze zaraz bedzie głodny (chociaż pierwszy sen w nocy to 3-5h) bo mi pierś pęknie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Ja przebieram ją często w parkach, wykładam taki wielorazowy przewijak do gądoli i szybko obsługuję. O ile teraz jest ciepło to fajnie bo odpinam tylko body i gotowe. Karmię też w parkach, czasem mi się zdaża gdzies indziej jak bardzo się domaga.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Kurcze, mam teraz trochę czasu dla siebie na który czekam cały dzień i jest tyle rzeczy do zrobienia, że nawet nie usiądę. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Hej, czy my mamy swoj wątek w Odchowalni? Czy nadal tutaj piszecie?
Synek jest kochany, czasami ma kolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy przed domem. Przebranie w domu to nie problem.
Jak zmniejszyć ilość pokarmu? Czuję siw jakbym miała koejny2 nawal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasia sie juz dawno nie odzywała ![]() Dziewczyny, ktore karmią mieszanie, dajecie tylko wit D? Czy tez K? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry! My mamy chyba gorączkę, w sumie go jeszcze nie ale mała jest markotna więc spała dzisiaj ze mną całą noc. Albo zaczyna się skok.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
![]() Po czym poznajecie kolke? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
I ropieje jej delikatne lewe oczko.. Cholercia...
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chce ściągać bo 2 dni spędziłam z laktatorem i to chyba przez to teraz nie moge sobie dac rady. Chociaż z 60 z nocy w lodówce mamy bo nie dawalam rady. Teraz jestem zalana. Najgorsze ze piers mnie boli. Jak biorę syna na ręce i przytulam to boli od dotykania.
U nas byl problem z okiem zaraz po wyjściu ze szpitala. Przeszl2o po 2 dawkach kropli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Mnie bolały po pierwszym dniu zajęć, laktator mi potegował ból i z trudem odciągał, mama mi poleciła gorący prysznic i faktycznie "puściły". Czułam, że odróżniają się te kanaliki, które były nie do ruszenia przez laktator. Próbowałam celować do słoika, żeby było na kąpiel ale jak się odblokowały to całe schodziły
![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- A co do odciągania to mi poradca laktacyjny odradzała rozkręcać sobie dodatkowo laktatorem a zapasy robić w trakcie nawału. Zonamojegomeza, Ty karmisz piersią czy dokarmiasz butlą z mlekiem potem jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
Mi cieknie bez ocieplania, za to schładzam po karmieniu. Jak Franek je co 2h i tylko z jednej piersi to z drugiej ściągam i mroze.
Nie dokarmiamy go. Czasami dostaje butle z moim mlekiem. Jak duzo osiągnę albo zostaje z babcią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
szczepienie za nami
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile wasze maluszki przesypiaja lacznie godzin? A ile w nocy? I co robicie, gdy sa aktywne. Moja mala caly czas placze tylko na rekach sie uspokaja. Chyba lapie mnie kryzys...
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Franek spi ok 10 w nocy (z przerwa na karmienia), w dzien 2x2h, 1x1h, czasami przysypia na ręku. Wczoraj spał zdecydowanie dłużej. Jak nie śpi to je, potem przewijanie, lezy w łóżeczku pod karuzela, czasami kest spacer bez spania, karmienia o wietrzenie tyleczka, kąpiel. Coraz czesciej odpowiada usmiechem jak sie do niego mowi to sobie gadamy, opowiadamy wierszyki, slucjamy muzyki. Po kąpieli w takim stand- by potrafi z godzinę poleżeć. Niby śpi, niby czuwa.
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Moja ma długie odstępy między spaniem, jest bardzo aktywna. Jak nie śpi to kładę na matę, tańczę z nią, masuje, czytamy bajki, opowiadamy o świecie. Bardzo lubi sobie leżeć na łóżku i słychać piosenek- ma swoje ulubione i takie przy których krzyczy momentalnie.
Najdłużej śpi od 20 do 1. Z każdym tygodniem jest coraz gorzej z noszeniem- teraz by chciała ciągle na rękach oglądać sufity. Wracam do domu z chustą i jak będzie wieczor to przetestuje. ![]() Zono, jak Franek zareagował? Mocno płakał? I jakimi szczepiłaś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.