PM 2017, cz. 28 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 18:45   #2491
oljaa
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 28

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
To znaczy? Każdy zawsze mówi,że to nie jego wina,a jest ukarany
Wtedy można odmówić mandatu,jesli jest się takim pewnym,że to za "niewinność".
Jak było w Młodych Wilkach: Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka
Zapisz
oljaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:47   #2492
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Tylko, że mieli brać ślub później i nagle im sie odmieniło Nic no... musimy się zastanowić czy wolimy starać sie o dziecko po weselu naszym czy czekać po weselu brata. Z tym, że do konca grudnia 2017 mam wychowawcze, potem koniec z pracą i bezrobocie a tak jakby się udało to bym miała L4 płacone i macierzyńskie, jakbyśmy sie chcieli starać później nie mam gwarancji, że znajdę pracę. A bez pracy o staraniach nie ma mowy A mój wiek nie jest już za młody i dlatego nie chce za bardzo czekać z dzieckiem. Domyślam sie, ze nie zrozumiecie no ale Ja z weselem poczekałam rok jak się dowiedziałam, że brata dziewczyna jest w ciąży bo chcieliśmy w 2016 brać.
Ile Ty masz lat?

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Ale ja uwielbiam wesela i zakaz tańćowania to dla mnie byłaby katorga
Dowiedziałam sie, że zadatek to pół ceny za suknię ale można sie dogadać i płacić za suknię w ratach
No,ale ciąża to przecież nie choroba
Jasne,możesz źle się czuć,ale z góry nie mozna tego zakładać i może czułabyś się świetnie.
Zapytaj Anulki-porodu blisko,a ona tylko o jednym
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:49   #2493
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotti666 Pokaż wiadomość
Nie ma problemu.
Mam już 200 piosenek
Za jakiś czas na lubelskim rynku weselnym ludzie będą sobie polecać DJ Dorotti
Zapisz
Stary 2016-09-13, 18:51   #2494
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
A czy takie rzeczy nie przeszkadzają w tym do czego dąży Twój TŻ? Bo mój znajomy dążył do tego samego i mandat wykluczył go na rok.
Ej pięknie to napisałam,żeby nie było wiadomo o co chodzi,nie?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Hehe też o tym pomyślałam No bez jaj
Niedługo trzeba będzie wszystko dostosowywać pod gości Rozumiem,że dziecko,ale starania można zacząć po nowym roku '18 to na weselu się będzie. W końcu to tylko 2 miechy wstrzemięźliwości.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

No nie chodziło mi że łapią niewinnych
Tylko ze często zamiast na sporych przewinieniach skupiaja się na tych drobnych i wychodzi kłopot. Źle to może ujęłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:53   #2495
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podobnie, na sukni tak ale na sali chyba mi się nie uda przysoszczędzić Przyoszczędze jeszcze na ciastach bo i tak mało co się je ciasta na weselach, alkohol spróbuję z jakiejś hurtowni zakupić. No i na dekoracji sali, nie chce jakiś balonów itp. chce skromną ale ładną dekorację
No nie wiem Ja na 3 weselach z rzędu wcinam ciasta jak oszalała. Na ostatnim strasznie mnie mdliło,nie mogłam patrzeć na mięso i tylko ciasto do herbatki mi podchodziło.
Stary 2016-09-13, 18:54   #2496
luna_laula
catwoman

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Tylko ze często zamiast na sporych przewinieniach skupiaja się na tych drobnych i wychodzi kłopot. Źle to może ujęłam

opowiedziałabym wam o czymś, ale to nie na forum... zaraz nasmaruje w klubie
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:56   #2497
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oljaa Pokaż wiadomość
No wiadomo, jednak ufamy naszemu dj, nasz fotograf miał okazje kiedyś z nim współpracować i mówił, żebyśmy się nie obawiali. Ale na pewno zrobię listę piosenek, które będą musieli zagrać

Dorotti
, będziemy Cię prosić o muzyczne inspiracje
Zapisz
Ja też zaznaczę piosenki które chcemy Sam nam mówił, ze mamy mu powiedzieć co byśmy chcieli i czy mamy jakieś piosenki które chcemy aby zagrał. Podam tylko te najważniejsze a reszta zależy od niego.
Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Tez miałam pomysł, że każdą piosenkę wybiorę sama, ale rozmowa z dj zmieniła moje zdanie Jednak dj nie jestem, nie byłam i ufam, że zrobi to lepiej niż ja. No a co najważniejsze- mimo mojego początkowego schiza w tym temacie przekonał mnie i polubiłam człowieka Na swoich urodzinach miałam zawsze przygotowane playlisty i mi je wyłączali, więc może lepiej, że się za to nie zabieram

Bliżej ślubu poproszę go o położenie nacisku na rock'n'roll z lat 50 i 60, a jak ludzie nie zahaczą to niech będą hiciory z 70, 80, 90 i może trochę nowości byle nie disco polo. Tż jest uczulony nawet na Modern Talking, więc będzie ciekawie
Mój tz też nie trawi disco ale sam stwierdził, że trochę tego musi być bo nie możemy puszczać tylko muzyki która nam pasuje, ale też patrzeć na gości. A u mnie duża część lubi disco
Cytat:
ototo,o tym nie pomyślałam. A później jeszcze kilka miesięcy,żeby dziecko nauczyło się chodzić i samo też się pobawiło.
Eh.. tu już przesadzanie. Będziecie mieć dziecko to zrozumiecie. I mi nie chodzi o starsze dzieci ale i dziecko które nawet nie ma miesiąca. Dobra koniec tematu....

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
No nie wiem Ja na 3 weselach z rzędu wcinam ciasta jak oszalała. Na ostatnim strasznie mnie mdliło,nie mogłam patrzeć na mięso i tylko ciasto do herbatki mi podchodziło.
U nas zawsze full ciasta zostaje i rozdają byle się tego pozbyc. Po weselu zawsze mam pełne pudełko ciasta. Myślę, ze tort plus 3-4 kawałki na osobę spokojnie wystarcza

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:56   #2498
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
I mi na pw

Cytat:
Eh.. tu już przesadzanie. Będziecie mieć dziecko to zrozumiecie. I mi nie chodzi o starsze dzieci ale i dziecko które nawet nie ma miesiąca. Dobra koniec tematu....

Sorry ale po prostu muszę... najbardziej irytujący argument świata. "Zrozumiesz jak będziesz miała dziecko". Jakby bezdzietne były głupie i nic nie kumały i w ogóle siedzcie cicho bo nie rozumiecie
No jak widzę ten argument to białej gorączki zawsze dostaje

Stary 2016-09-13, 18:56   #2499
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Lubimy czytać ciekawe kąski

Spotkałam dzisiaj dawną znajomą w PUPie, przyszła z dzieckiem, zaczęłyśmy gadać, pogratulowałam jej córki. Okazało się, że to jej siostra
Zapisz
Stary 2016-09-13, 18:58   #2500
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mckwadrat Pokaż wiadomość
oglądam "kobietę na krańcu świata". Masakra sprzedają kobiety dziewice, a zaraz będę sprawdzać prześcieradło z nocy...
oglądałam to kiedyś. masakra jednym słowem.

Cytat:
ja porównując wesela u nas z weselami gdzieś dalej stwierdziłam że u na idzie naprawdę dużo ciasta. Sama raz jem a raz nie ale moja rodzina je dużo. Kiedyś rodzice byli na weselu u takiego kuzyna i po powrocie moja ciocia marudziła że ciasta to tylko symbolicznie było nie to co w naszych stronach

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Lubimy czytać ciekawe kąski

Spotkałam dzisiaj dawną znajomą w PUPie, przyszła z dzieckiem, zaczęłyśmy gadać, pogratulowałam jej córki. Okazało się, że to jej siostra
Zapisz
lepiej tak niż jak moja koleżanka ostatnio wywaliła do kobietki "to dla wnuczka" a ona że to jej syn

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:02   #2501
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
I mi na pw

Sorry ale po prostu muszę... najbardziej irytujący argument świata. "Zrozumiesz jak będziesz miała dziecko". Jakby bezdzietne były głupie i nic nie kumały i w ogóle siedzcie cicho bo nie rozumiecie
No jak widzę ten argument to białej gorączki zawsze dostaje

Eh... bo taka prawda. A jak widać prawda w oczy kole. Tak jest i to nie tyczy się tylko dzieci a wszystkiego. Jak czegoś nie znasz to nie zrozumiesz. Dobra nie chce kłótni i nieporozumień. Koniec tematu. Żałuję, ze w ogóle o tym napisałam i prosze bardzo dalej obsmarowujcie mnie ja już nie odpisuje.

Stary 2016-09-13, 19:04   #2502
zambeza
polaczek cebulaczek

wykoncza mnie te upaly
Cytat:
Pomimo jednego komentarza ze na obiedzie z rodziną był włos i mucha w obiedzie Ogólnie wczoraj rozmawiałam z trzema osobami i polecają. Jedna ma tam w przyszłym roku wesele bo była u kuzyna i spodobało im się bardzo. Eh.... Mam nadzieję, ze w sobotę rozwieja się już wątpliwości....

e tam, moja sala tez ma duzo negatywow a ja bym zlego slowa o niej nie powiedziala. Goscie tez byli zachwyceni

Cytat:
A tak w ogóle mój bratvtez się chce zenic... w lipcu 2018 roku i nie wiem czy będę u niego na weselu. Dobrze wiedzieli, ze chcemy oś razu po ślubie drugie dziecko i jakby nam się udało to bym na weele nie poszła bo miałabym albo tygodniowe dziecko albo byłabym przy końcówce ciąży Jestem trochę zła bo chce się pobawić na weselu brata ale po ślubie jest najlepszy okres na drugie dziecko. I mam rok na zastanowienie się co wybieram: ślub brata czy dziecko zawsze coś...

A ty bys z takiego powodu swoj slub przelozyla? Watpie
Staranie sie to nie hop siup, jeden cykl i juz ciaza. Nie ma co sie zamartwiac na zapas.
Cytat:
Napisane przez Wanilka5 Pokaż wiadomość
Witam się nie mam czasu na forum tyle spraw do ślubu trzeba zrobić a to po to by w piątek mieć luzy5
To juz zaraz

Cytat:

Słuchajcie.. teraz są duże promocje na suknie ślubne -50% i -70% u mnie w salonach, domyślam się, ze w listopadzie jak będę chodzić promocji już nie będzie. Jak szukaliście sukni to ile zadatku się wpłaca ? I czy za suknie w promocji trzeba od razu płacić czy też zadatek ? Orientuje się ktoś może ?
Ja placilam 1000

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Ja przymierzałam suknie za 1500 zł i za 3500 i wiem jedno. Na sukni nie bede oszczędzać 🏻
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:04   #2503
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie jakieś swoje ulubione piosenki, które muszą się pojawić na waszym weselu?
Uzupełniam playlistę i nie wiem co jeszcze dorzucić

Mój jest ten kawałek podłogi ! uwielbiam !
Chce tez napisać do orkiestry żeby sie nauczyli piosenki z 4 pancernych specjalnie dla taty

Cytat:
Geniusz, geniusz, geniusz

Kiedyś tak, teraz podobno już nie. Chyba, że nie opłaci mandatu
Zapisz

pytałam właśnie przed chwila Tzta i mówił ze to zależy bo to losowe ale mogą być problemy

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:04   #2504
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Eh... bo taka prawda. A jak widać prawda w oczy kole. Tak jest i to nie tyczy się tylko dzieci a wszystkiego. Jak czegoś nie znasz to nie zrozumiesz. Dobra nie chce kłótni i nieporozumień. Koniec tematu. Żałuję, ze w ogóle o tym napisałam i prosze bardzo dalej obsmarowujcie mnie ja już nie odpisuje.

Tak bo każda matka jest idealna czasem lepiej posłuchać kogoś kto ma dystans do sytuacji niz isc ślepo wg swojej racji.
Tak jest w kazdym przypadku, nie tylko w kwestii dzieci.
I nikt Cie nie obsmarowuje, jeśli piszesz coś na forum to musisz miec świadomość że nie każdy sie z Toba zgodzi. Nikt Cie tu przecież nie obraza

Stary 2016-09-13, 19:05   #2505
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli furagin nie pomoże to zasuwaj do jakiejś przychodni, która przyjmuje wieczorem. U nas w jednym szpitalu przyjmują wieczorem i w święta Już nie raz siedziałam po receptę na antybiotyk na pęcherz.
Poczekam do jutra, jak nie pomoże to polecę rzeczywiście na opiekę nocną. Już też nie raz bywałam, z anginą czy innymi rzeczami

Cytat:
Tak jak czekoladowoo już pisała, nie za niewinność, ale za pierdoły, kiedy na gorsze rzeczy przymykają oko. Np. ja miałam sytuację gdzie dostałam mandat za prędkość, kiedy na trzypasmówce wszyscy pędzili minimum stówą a ja 80 jako jedyna prawym pasem i było łatwo we mnie wycelować

Cytat:
Woda z cytryną jest słaba, przydałby się naturalny sok z żurawiny. Trudno znaleźć, ale warto. Mnie to dopada raz na kilka miesięcy i najszybciej pomaga mi taki sok Jak nie mam go pod ręką to sięgam po Urofuraginum. Tydzień to bardzo długo, kiedyś tyle przeczekałam robiąc nasiadówki i pijąc sok z cytryny aż doszło do poważnego zakażenia, okropnego bólu i antybiotyku
U mnie jest ten ból, że bardzo często zapalenie pęcherza szybko rzuca mi się na nerki i wtedy to już słabo Także do jutra furagin a jak nie pomoże, to jutro do lekarza. Kurde, pewnie by mnie rodzinna przyjęła poza kolejką, ale ostatnio już parę razy tak robiła i mi głupio kolejny raz po paru dniach przychodzić

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
lepiej tak niż jak moja koleżanka ostatnio wywaliła do kobietki "to dla wnuczka" a ona że to jej syn
Stary 2016-09-13, 19:05   #2506
yoru90
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

U nas zawsze full ciasta zostaje i rozdają byle się tego pozbyc. Po weselu zawsze mam pełne pudełko ciasta. Myślę, ze tort plus 3-4 kawałki na osobę spokojnie wystarcza

Jesteś pewna, ze to ciasto nie było wcześniej naszykowane dla gości by zabrali tylko na biegu pakowane z tego co zostało? Bo u nas zamawia się specjalnie paczkowane na odchodne dla każdego gościa, co nie oznacza że ciasta zostało dużo.

Też nie lubię argumentu, że jak będę mieć dziecko to zrozumiem. Tym bardziej, ze mowa o teoretycznym dziecku, które ktoś może będzie mieć jak mu się uda.
Znaczy wiem Rose że masz już dziecko, ale ja np nie zmieniałabym daty ślubu bo moja siostra może zajdzie w ciąże, a może mimo szczerych chęci jej się nie uda. I nie sądzę by mi siostra (ma już córę 5 letnią) powiedziała "Ej nie rób ślubu, bo ja dziecko planuje" lub bo "Ty nie wiesz jak to jest, ja tu teraz muszę myśleć co jest ważniejsze bo ciąża to taka starsza rzecz i nie potańczę i nie popije".

I to nie jest obsmarowanie, jak już wcześniej napisałam najlepiej pogadaj z bratem osobiście, ale zrozum też drugą stronę i jak absurdalnie brzmi, że ktoś planuje ciąże i z jej okazji ktoś ma z czegoś rezygnować. Czasem plany przecież nie wychodzą, choć życzę Ci byś zaszła kiedy będziesz chciała i urodziła , drugą, zdrowa pociechę

Edytowane przez yoru90
Czas edycji: 2016-09-13 o 19:09
yoru90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:07   #2507
oljaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
pytałam właśnie przed chwila Tzta i mówił ze to zależy bo to losowe ale mogą być problemy
TŻowi w kadrach też tak powiedzieli
Jeszcze jakiś czas temu mandat dyskwalifikował, teraz nie dyskwalifikuje, ale na pewno nie pomaga
Zapisz

Edytowane przez oljaa
Czas edycji: 2016-09-13 o 19:08
Stary 2016-09-13, 19:12   #2508
malgosiaw123
Zakorzenienie

Matko non stop jem Jestem przed okresem i na weselu będę wyglądała jak bąk

Asiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Przede wszystkim dużo zdrówka i pociechy z TŻ
Stary 2016-09-13, 19:13   #2509
rosarioV
Zakorzenienie

Yoru jestem pewna bo z kuzynka rozmawiałam. Zostało im full ciasta Myślę, ze 3 porcje ciasta na osobę będą ok. Nie każdy też ciasto je np. Mój tz. Zje może jedno i to wszystko.

Stary 2016-09-13, 19:15   #2510
nivea91
Zakorzenienie

Wiatam się
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
No ale też bez przesady żeby brat dostosowywał swój ślub do Twojej ciąży
Przecież starania mogą troche zająć, poza tym może chcą ślub w letnie miesiące a nie chcą odkładać tego o rok? No ale sama znasz najlepiej brata i wiesz jak może to zorganizować żebyś jednak się bawiła dobrze u nich na ślubie
Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Rosario chyba przesadzasz trochę z tym ślubem brata. Ma czekać teraz rok, bo może będziesz w ciąży? A później jeszcze kilka miesięcy, aż dojdziesz do siebie po porodzie i w ogóle.

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
Teraz sa przeceny bo koncza sie kolekcje na 2016 i koncowki kolekcji sa przecenione a zaraz wchodzs kolekcje na 2017. A co do wysokosci zadatku to pewnie zalezy od kokretnego salonu.

Ja tam bym nie odlozyla decyzji o dziecku z okazji slubu brata. Zreszta nikt ci nie kaze tancowac kiedy bedziesz w ciazy, mozesz przyjsc posiedziec jakis czas pojesc i milo spedzic czas
Dokładnie

Ja już miałam sobie siedzieć z tżcikiem, a on jeszcze w pracy i nie wiadomo o której wróci ,bo awaria na grube miliony
Stary 2016-09-13, 19:15   #2511
muszkaaa8
Zakorzenienie

Byłam u teściów - przeżyłam napiłam sie 2 kieliszki wina i porozmawiam z teściowa odnośnie transportu gości - nie obeszło sie bez spiec ale po wytłumaczeniu dlaczego chcemy tak zrobić itd zrozumiała na szczęście ale wino musiało być na odwagę

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:15   #2512
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Matko non stop jem Jestem przed okresem i na weselu będę wyglądała jak bąk

Asiu wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Przede wszystkim dużo zdrówka i pociechy z TŻ
Nasz wizażowy bączku
Stary 2016-09-13, 19:16   #2513
yoru90
Zadomowienie

Cytat:
Yoru jestem pewna bo z kuzynka rozmawiałam. Zostało im full ciasta Myślę, ze 3 porcje ciasta na osobę będą ok. Nie każdy też ciasto je np. Mój tz. Zje może jedno i to wszystko.

Chyba, ze tak. Mój tż zjadłby pewnie wszystkie rodzaje byle były bez owoców. Ja zazwyczaj mało ciasta jadam na weselach, bardziej jakieś sałatki. Ale 3-4 kawałki na osobę to chyba wystarczająca ilość jeśli nie ma łasuchów w rodzinie
Stary 2016-09-13, 19:17   #2514
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:

Bliżej ślubu poproszę go o położenie nacisku na rock'n'roll z lat 50 i 60, a jak ludzie nie zahaczą to niech będą hiciory z 70, 80, 90 i może trochę nowości byle nie disco polo. Tż jest uczulony nawet na Modern Talking, więc będzie ciekawie
Kocham
Stary 2016-09-13, 19:17   #2515
motylek825
Zakorzenienie

Witam po pacy, na szczęście mały spam
Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
ja chyba coś z salą źle obliczyłam, bo liczyłam na minimum osób które mam w umowie, czyli 60. A Na pewno będę mieć więcej , a przynajmniej mam taką nadzieje, bo prosić będziemy jakieś 90 osób.

W dzieciństwie też jadłam chleb z masłem i solą, a siostra z cukrem Dla mnie połączenie masła z cukrem jest bleee....
My założyliśmy budżet 50 000 a tak naprawdę to nie mam kosztorysu wszystko tak na oko

Uwielbiałam chleb z cukrem smak dzieciństwa!!! :

Cytat:
Dla mnie obrączki to jednak muszą być ze złota czy tam jakiegoś innego metalu. Drewno jakoś do mnie nie przemawia

Dokładnie, złoto to złoto a nie tam wymyślają teraz drewniane obrączki

Cytat:
Dziewczyny macie jakieś swoje ulubione piosenki, które muszą się pojawić na waszym weselu?
Uzupełniam playlistę i nie wiem co jeszcze dorzucić
U nas na pewno bedzie Anna Jantar-przetańczyć z Toba chce cała noc
TZ zadedykował mi tę piosenkę na balu gimnazjalnym, ciekawe czy mu sie przypomni jak ja mi ją zadedykuje na naszym slubie

Cytat:

Statystyki sie liczą

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:18   #2516
yoru90
Zadomowienie

Cytat:
Byłam u teściów - przeżyłam napiłam sie 2 kieliszki wina i porozmawiam z teściowa odnośnie transportu gości - nie obeszło sie bez spiec ale po wytłumaczeniu dlaczego chcemy tak zrobić itd zrozumiała na szczęście ale wino musiało być na odwagę

ja tam wino mogę pić zawsze , nie tylko na odwagę
Stary 2016-09-13, 19:19   #2517
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo! Tesciowa pokonana w sprawie transportu.
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:19   #2518
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Oj winko dobre Na odwagę też pomaga Dobrze, ze dobrze się skończyło

Stary 2016-09-13, 19:20   #2519
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez yoru90 Pokaż wiadomość
Chyba, ze tak. Mój tż zjadłby pewnie wszystkie rodzaje byle były bez owoców. Ja zazwyczaj mało ciasta jadam na weselach, bardziej jakieś sałatki. Ale 3-4 kawałki na osobę to chyba wystarczająca ilość jeśli nie ma łasuchów w rodzinie
moj tż je wszytkiego BARDZO BARDZO duzo, ciasta tez a ja tez bardzo lubie ciasta ale tylko takie "mokre" (chodzi mi o takie ktore maja duzo kremow albo jakichs mas i nie sa suche )
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:20   #2520
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na przykład duzo ciasta zawsze jem ale ja uwielbiam słodkie

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości